csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5 Chelsea FC   36 sp 21 v 6 o 9 f 61 -34 mål 69 p
   
6 maj 2018

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA     Chelsea      vs     Liverpool   scousers    
          1                            -                   0              (1-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

Liverpools start-XI

Karius, Clyne, Lovren, van Dijk, Robertson, Alexander-Arnold, Wijnaldum, Milner, Salah, Firmino, Mané

avb: Mignolet, Klavan, Moreno, Henderson, Woodburn, Ings, Solanke

Manager: Jürgen Klopp

Målgörare

1-0

Olivier Giroud, 32

CHELSEAS INSATS

8-

Började försiktigt innan de flyttade fram positionerna. Bra spel, bra taktik i första och bra resultat också då. Rätt spelare klev fram och spelade sig in i matchen. Mycket väl genomförd match och de stängde skickligt ned Liverpools fruktade attack.



SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois* Fick inleda med en säker räddning. Stod för flera bra insatser i första. 7+
César Azpilicueta Vaken och stod för en mycket bra brytning efter ett av Bakayokos misstag. Flera andra viktiga stoppade bollar på sin kant. 7
Gary Cahill Leder linjen bra, men vi har haft lite tur att han inte matchats mot fel spelare... Bra i matchslutet. 6+
Antonio Rüdiger Många knpeiga lägen. Vann matchen i matchen mot förre klubbkamraten Salah i första. 7
Victor Moses* Assist till Girouds mål. Flera andra bra inlägg. Inte riktigt lika bra defensivt men inga missar. 7-
N'Golo Kanté Märktes kanske lite mindre än vanligt till en början men när han syntes, vilka brytningar. Sedan var han enorm, som alltid. Viktigast för att Chelsea kunde komma in i matchen. 8-
Tiemoue Bakayoko Stod för majoriteten av bolltapp. Han är inte Chelseakvalitet idag. Ej godkänd första kvarten men började sedan utnyttja sin fysik bättre och spelade upp sig till godkänt och t o m ett litet plus. 6+
Marcos Alonso* Ett bra skott men lite för enkelt ändå i första. Vilken volly på slutet, den förtjänade nästan att gå i mål. 7-
Cesc Fabregas Fler bra lägen, nära mål ur omöjlig vinkel. Har en del problem med tempot. 7-
Eden Hazard Togs mycket hårt och domaren tillät det. Så trist att det alltid ska löna sig att sparka ned Hazard. Oroade varje gång men hade lite hård touch idag. Ändå fullständigt fantastisk med bollen vid sina fötter. Önskar bara han fick ut mer mål ur det.. (vilka krav vi har). Han kan inte stoppas med schyssta medel. 8+
Olivier Giroud Perfekt huvudspel på målet! Hade inte så många andra lägen. 7
---    
Willian In för Hazard. 86 För kor tid för betyg. -
Davide Zappacosta In för Moses. 89 För kor tid för betyg. -
Pedro In för Fabregas. 90+3 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Barkley, Pedro, Zappacosta, Willian, Christensen, Emerson

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 12 9
Skott på mål 4 4

Bollinnehav%

32 68
Källa Flashscore

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Valde den defensiva modellen trots hemmamatch och trots krav att vinna. Vi kan delvis förstå det men det innebär inte att vi uppskattar att det blir Bakayoko som får chans nummer etthundra eller vad det kan vara nu. Det finns alternativ som vi hellre ser. Han ser något i Bakayoko ingen annan ser uppenbarligen.
I övrigt stort plus för en taktik som höll genom att suga upp Liverpools spel och sedan steg för steg ta sig in i matchen. Lyckades stänga ned Liverpool så de knappt hotade, särskilt i andra.

7+

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Eden Hazard

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Alltid en svår och tuff match; att möta Liverpool. Nu har matchen plötsligt blivit säsongens viktigaste match hittills. För en vinst gör att Chelsea fortfarande har chans på en Champions Leaguespel trots ett antal fiaskon under säsongen. En förlust och då är frågan egentligen enbart, kommer Tottenham att implodera och förlora ytterligare matcher?! Till frågetecknen kommer ju att ingen riktigt vet vilket Liverpool som kommer att dyka upp, men de måste också gå för vinst eller åtminstone poäng då Chelsea teoretiskt kan nå även dem.

Liverpool ställer upp med bästa möjliga lag, de vilar inga spelare. Vi hade nog väntat någon rotation.
      Conte väljer återigen, helt obegripligt Bakayoko före Barkley. Vi kan bara hoppas det inte kostar oss. Annars som väntat. Han fortsätter gynna Cahill för att denne ska få spela VM. Lojalt och Cahill är ju inte Bakayokokvalitet ändå. Willian på bänken från start, negativ attityd men han vågar nog inte chansa då vi förväntar oss tryck från start från Liverpool.
Alvaro Morata är skadad och därför inte med i truppen.

Domaren kommer att bli viktig idag och därför känns det inte bra att Taylor som inte är en bra domare fär döma. Än mindre då han kommer från Liverpools närområde. Vi får hoppas han överraskar och klarar av uppgiften.

Conte, och vi, förväntar oss väl sedvanlig start från Liverpool och därför har han valt en något mer defensiv uppställning, även om vi inte hade valt samma modell/spelare kanske. Det gäller att hålla emot och frustrera Liverpool till de börjar känna sig slitna i de röda tröjorna.
    Försiktig inledning första minuterna. Liverpool är försiktiga med boll och Chelsea jagar utan att nå boll. Det är inte gasen i botten direkt. Besvärligt ljus dock på Stamford Bridge men skugga och solsken.
    Så kommer den raka långa passningen till Firmino och Courtois räddar bra. Rüdiger var steget efter. Lite skuggboxning och så ett försök till käftsmäll för att använda en boxningsreferens idag när en känd boxningskommentator varit där på plan. 3 Vi har sett det förr från Liverpool och om nu Chelsea behövde en påminnelse fick de den.
    Chelsea visade tendens till anfall, åtminstone gick bollen till Karius. 5
    Chelsea vinner boll och en antydan till attack men stoppas av en foul mot Giroud. 8
    Dåligt inlägg från Bakayoko och som tur var är Azpi men på den blictsnabba omställningen. 9 Hazard görs ned. Milner klarar sig med en tillsägelse. Mycket snällt. Reprisen visar att det absolut skulle varit kort och kunde varit minst orange.
    Bakayoko tappar boll, vinner tillbaka och tappar igen. Han är inte Chelseakvalitet och frågan är om han någonsin kan bli det. 11
    Clyne stämplar Giroud och Taylor blåser faktiskt. Men det ska vara gult kort där också. 14
    Chelseas första bra anfall, boll in från Moses och Bakayoko stänger Giroud!!! 14 Reprisen ger Bakayoko lite upprättelse då det var Giroud som kom in mot honom och var i rörelse. Men resultatet är ändå en bra chans bränd.
    Så gör Bakayoko en bra brytning och Alonso får tid att skjuta, men för lite för mycket rakt på Karius. 16
    Fantastisk brytning av Kanté när Mané kontrar. 18 Han hinner i fatt Mané och bakifrån slår han perfekt undan bollen.
    Känslan är att Liverpool ligger lite på rulle och vilar i det här skedet. Chelsea måste, som nästan alltid, höja sitt tempo men det är kanske lite tidigt. Så kommer kontringen igen och Salah nära att hamna i läge. Mycket bra djupledspass och bra försvarsspel av Rüdi och Azpi. 21 Nog tur att Salah kom mot den snabbe Rüdi och inte Cahill där.
    Rüdiger orsakar en frispark i farligt läge mot Salah. Giroud bort och så rensar Moses. 23
    Mané skjuter direkt, bra skott men bättre räddning av Courtois. 24 Bästa chansen hittills i matchen! Hörna. Bollen över Courtois som dock viftar till och styr undan den framför van Dijk. Var var försvaret/markeringen där?
    Chelsea kontrar men Liverpool är väl samlade. 25
    Salah stressar Rudi vars fösta touch höll på att sätta honom i besvär. Inkast till slut. Sedan bryter Rudi en stickare som kunde blivit farlig.
    Kommentatorerna (Åslund förstås) anser Bakayoko varit bra! Ser de samma match som vi? Han har stått för majoriten av bolltapp och varit upprinnelsen till flera farliga attacker från Liverpool.
    Chelsea bryter och anfaller men Liverpool lyckas rensa när Girouds touch är tung. 29
    Bra brytning av Kanté igen. 30
    Slarvigt passningsspel och Mané kan komma igenom och skjuta, ännu en bra räddning av Courtois. Mané får en chans till men den tåfjutten var lätt för belgaren. 31
    Moses till Bakayoko som slänger sig fram men nicken en bra bit utanför i bra läge. 31
    Så tar Chelsea ledningen. Moses hittar in med en boll och Giroud sätter bollen med en nick. Rusar upp på läktaren och kramar om Luiz. 32 Kanske inte helt logiskt men så hunderbart.
    Fabregas nära att göra mål ur s k omöjlig vinkel men bollen går förbi målet och ut. 36 Han har börjat komma in i matchen efter en osynlig start.
    Nu är det Chelsea som vinner boll och oroar.
    Bakayoko väggspelar med Giroud och sedan slår han en för hård pass till Hazard. 37
    Salah filmar till sig ett gult kort just utanför boxen. Löjligt. Men där fick Taylor helt rätt. Riktigt dålig filmning inför Cahill och Chelseaförsvaret. 39
    Clyne mosar Alonso och får förstås gult kort. 40 Riktigt ful men helt klart kort.
    Frisparken utanför boxen. Långt mot bakre men Karius hinner dit först. Rudi stoppar sedan dennes försök till snabb kontring. 40
    Giroud har känning av ett snedtramp, oroväckande då Morata är skadad och vi har inte honom på bänken. 41
    Matchen har öppnat upp sig. Böljar mer fram och tillbaka. Tappa inte in något Tottenhammål nu bara sista minuterna. Håll tätt nu. Bra presspel och bra positionsspel av Chelsea men vi vet ju hur snabbt Liverpool kan ställa om.
    Två minuter tillägg. Chelsea håller Liverpool på mitten. Kanté bryter och Hazard går upp och får en ordentlig tackling i ryggen men håller ändå bollen. Spelar med Fab men passet tillbaka är svagt. 45+1
    Viktig brytning av Bakayoko, sedan tappar Hazard boll men Azpi tvingar Firmino över linjen. 45+2
    Mycket bra genomförd halvlek av Chelsea. Försiktig start men sedan har de spelat sig in i matchen och kvävt Liverpools spel.

ANDRA
Det gäller att Chelsea är vakna nu när andra startar för vi väntar oss en kraftig offensiv från Liverpool även om vi nog tyckte de visade vissa tecken på att vara slitna mot slutet av första, fast mestadels var det nog då att Chelsea fullständigt lyckades stänga ned dem. Vilket måste ske i minst 45 min till.
    Chelsea får inte lägga sig på försvar som vi sett för många gånger misslyckas den här säsongen.
    Första chansen till Liverpool men svagt avslut av Salah. Lätt för Courtois. 46
    Hazard har lekstuga och det bara knuffas och knuffas. Chelsea får loss Moses som skjuter men skottet utanför och Fab och Giroud hinner inte fram. Han borde hållit det skottet en halvsekund. 47 Nära.
    Chelsea ganska passiva och kompakta men Liverpool hittar inga vägar, än. 49 Så de prövar ett långskott, långt utanför och över.
    Fab lägger upp för Kanté vars skott inte är så bra. 50 Hazard har lekstuga med Liverpool men oj vad de får hänga och klänga på honom utan åtgärd.
    Conte och Taylor inte alls överens om ett domslut. Vi håller på Conte där. 51 Conte får en tillsägelse.
    Några billiga frisparkar till Liverpool efter det. Sedan sprkas Hazard ned igen. Hans tröja slits sönder.
    Bra inspel av Alonso, Robertson vågar inte göra annat än lägga till hörna. Chelseas första faktiskt. van Dijk undan. Chelsea vinner tillbaka. Men sedan går bollen bakåt och Azpis pass fram är ingen med på. 54
    OJ, Hazard får ned halva Liverpool på mattan och skjuter sedan ur omöjlig vinkel och Karius ger retur som är nära att gå in.
    På hörnan gör Rüdiger mål men det var offside. Rätt tyvärr. 57 Cahill nickade fram honom men han stod helt klart offside.
    Henderson in för Clyne som inte varit bra. 58 Omskyffling av positionerna antar vi följer det.
    Fin vrickning av Bakayoko till Hazard som knuffas och skuffas utan åtgärd. Haz lägger tillbaka och Bakayoko skjuter, slarvigt av Karius att fluffa med bollen men ingen svår räddning. 61
    Moses nära att lobba fram bollen till Fab men en försvarare får en tå på den. Liverpool kontrar men Rudi plockar ned Salah igen. 62
    Liverpool spelar runt men hittar inga vägar. Chelsea markerar ut dem helt. Klopp är inte nöjd med tempo och rörligheten.
    Salah försökre tunnla Rudi lyckas inte men sedan nickar Cahill till motståndare. Som tur var blev det inte farligt utan Chelsea kunde kontra med Moses. 64 Salah kommer ned längre i plan för att få boll just nu.
    Fabregas gör ett stort jobb för att täcka upp på Moses kant när denne är sen tillbaka.
    Närbilder på rena brottargreppen som Liverpool får göra på Hazard. Vi har sagt det så många gånger, det är så trist att domarna tillåter sådant spel.
    Salah försöker åter filma till sig en straff men självklart friar Taylor. Cahill chansade lite där men det skulle absolut inte vara straff. Reprisen visar att Cahill har händerna på axlarna men Salah lägger sig frivilligt bakåt.
    Moses kontrar men hittar ingen spelare. Alonso och Bakaoko hittar inte varandra och Liverpoool försöker kontra men över linjen. 66
    van Dijk får en lätt fot mot bröstet och spelar över som en Sarah Bernhardt i försök att få Fab kortad.
    Chelsea bryter men Hazard hittar ingen att spela. Inlägg som Robertson bröstar utanför. Riskabelt särskilt som ingen blå var där. 69 Hörna. Frispark till Liverpool efter fasthållning.
    Lite oroligt i försvaret men de försöker få svåra saker. Chelsea får loss bollen och hazard får en knuff i ryggen av van Dijk när han ska gå upp och nicka. Som sagt, det som gäller för andra spelare gäller tydligen inte hos domarna för Hazard. 73
    Börjar bli nervöst nu. Bara ett måls ledning. Och för mycket röd boll känns det som. 64% bollinnehav. Även om de inte skapat något. Då skickar de in ett farligt inlägg men ingen på plats så Alonso kan lätt rensa.
    Solanke på väg in. 74 Inga byten än i Chelsea och inga har behövts även om trötthet kanske snart sätter. Robertson av, två backar utbytta nu.
    Det är ett frustrerat Liverpool nu där Firmino tar steget ned och fäller Bakayoko två meter från domaren och ändå menar att han inte gör fel.
    Kvarten kvar. Hazard skjuter, Lovren i vägen. 76
    Så står Fab och avvaktar så de kan kontra. Azpi stoppar det. 76 Åslund sitter och tjafsar om Morata in. Vilken expert som inte ens fattat att Morata är skadad och inte med i truppen.
    Giroud felpassar och Liverpool får chansen, viktig tå från Cahill. De behåller boll och Cahill vinner en duell till. 78 Lugn är man inte framför tvn.
    Kanske borde Conte ta ut Giroud och satsa på Pedros speed för Giroud ser trög ut nu. Trött då han sprungit mycket för väldigt lite boll.
    Långt inlägg från Moses och Alonso drar till på volley. OJ inte långt bort heller. Vilket mål det hade blivit. 79 För dålig vinkel men oj vad nära.
    Moses varnad, såg inte för vad. 80
    Chelsea orkar inte kontra trots Contes uppmaning, som sagt. Det behövs fräscha ben nu Conte. Men han är alltid lite trög med byten. 81
    Courtois som inte blivit direkt prövad i andra plockar in bollen och lugnar ned. Lång boll mot Giroud. Fab vinner andra boll. Chelsera börjar om. Fab lyfter in, mitt emellan de blå.
    Det är nervöst nu och vi vill se lite mer attack hos Chelsea som visar lite tecken på trötthet om än fortfarande skärpta i spelet. Inlägg från liverpool som Chelsea har svårt att få bort, pool får ny chans och Azp missar bollen (som tur var för hade han träffat hade det kunnat bli självmål). 84 Courtois vaken dock.
    Willian på väg in. Helt rätt men lite sent.
    Giroud mot Hazard. Hade varit bättre att ordna så Willian får komma in med friska ben.
    Frispark Chelsea och kort på någon röd. 85
    Hazard går sakta av, som han har drivit den här matchen. Fantastisk spelare. Willian in. 86
    Håll tätt de sista minuterna, det är väl minst sju kvar med tillägg.
    Cahill tar bollen lätt från Solanke men passar sedan fel. 87
    Solanke får bra nickläge men Courtois är inte oroad. En bit utanför. 88
    Moreno in för Milner. Zap in för men då Conte ska ge sista instruktioner får han inte komma in. Moses av. 89
    Farligt då Liverpool lyckas få in bollen i boxen och det blir lite rörligt, sedan dåligt inlägg och Chelseas boll samtidigt som det blir fyra minuter tillägg som Conte bestrider! ;)
    Boll på domaren och Liverpool behåller den. Willian jagar och tvingar dem tillbaka till målvakten. 90+1
    Långt inlägg som Alonso kontrollerat plockar ned med en nick i backen och sedan rensar upp på läktaren. En slutkörd Fabregas ut och Pedro in. 90+3
    Liverpool har flyttat upp allt inkl van Dijk. Rörigt när Chelseaspelare faller. Sedan inlägg från Mané mot Solanke som nickar utanför. Störd av Rüdifger. 90+4
    Courtois maskar och det lär bli lite mer tid att spela på då tilläggsminuterna är över. Lång boll, Zap bort. Pedro fångar upp, tac hjälp av Azpi .Lång till Willian och bollen till slut till Karius.
    Lång boll in mot van Dijk men lätt räddning för Courtois. 90+5 SLUT

EN mycket mycket bra match av Chelsea. Tänk om vi hade spelat så här lite oftare den här säsongen. Chelsea visade Real Madrid hur de ska vinna Champions League. Chelsea sätter verkligen press på lagen ovanför. Tyvärr har Liverpool för bra målskillnad så de måste väl förlora sista matchen och Tottenham måste också förlora poäng men oj vad Chelsea pressar dem och äntligen visar hur laget verkligen är. Absolut inte orättvist att Chelsea vann. De var det bättre laget även om Liverpool fick ha boll.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Anthony Taylor

BETYG

Tillät hårt spel, inte minst på Hazard från start, istället för att stämma tidigt. Fick sedan flera situationer rätt och en helt klart godkänd första halvlek trots våra farhågor ;) Inga missar i andra heller men det är helt klart att det finns en bedömningsskala för spelare och en för vad hazard får utstå.
   

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy




Besök csfc-facebook: facebook