csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5 Chelsea FC   36 sp 21 v 6 o 9 f 61 -34 mål 69 p

- always proud to be Blue -

Chelsea U18:
Premier League Cup, Premier League South 2017-18, FA Youth Cup 2017-18
, National Champions
Årets Spelare damer: FRAN KIRBY
Chelsea Ladies FA Cupvinnare 2018



30 april - 6 maj 2018
    NÄSTA MATCH:

          HUDDERSFIELD - 9 maj kl 20.45

    TV

Nyheter v-18


SÖNDAG:
Efter matchen fick vi veta att Viasat sänder matchen mot Huddersfield. Tack för det.

Huddersfield en poäng närmare att klara kontraktet efter en tapper mållös match borta mot suveräna City. Därmed har Chelsea ännu kvar våra poäng- och målrekord ett tag till. Terriers är Chelseas nästa motståndare på onsdag.

Wolverhampton var klara tidigare, idag blev det klart att också Cardiff återkommer till Premier League. (Kanske ersätter de det andra walesiska laget Swansea). Cardiff spelar återigen i sina riktiga färger, blått vilket alltid är välkommet efter ägarens försök att tvinga dem vara röda. Fulham hade chansen men förlorade till bottenlaget Birmingham i en rätt eländig match (från de vitas sida). Fulham, Aston Villa, Derby och Middlesbrough kvalar om den tredje uppflytttningsplatsen.
    Bolton undvek nedflyttning genom två mål i 87 och 88e minuten. Det är dramatik det! Sunderland (som slog vinnarna Wolves med hela 3-0), Burton och Barnsley flyttas ned.

Inget har förändrats och ändå har det förändrats. För nu har Chelsea plötsligt fått en reell chans att spela till sig en CL-plats trots fiaskona mot Tottenham, West Ham (och ett antal andra matcher tidigare under säsongen). Det krävs fortfarande att Tottenham förlorar poäng men nu räcker det med att en av deras avslutande motståndare spelar oavgjort. De har två hemmamatcher kvar mot på papper motstånd de ska kunna slå men det trodde vi om gårdagens möte med WBA också.
    Förutsatt förstås att Chelsea vinner mot Liverpool, Huddersfield och Newcastle i den ordningen. Chelsea har inte råd att tappa poäng utan det krävs vinst i alla tre matcherna.
    Den stora frågan är vilket Liverpool kommer att dyka upp? Ett slitet Liverpool efter en krävande match i veckan? Ett Liverpool med flera reserver? Ingen vet, Klopp kom med något kryptiskt uttalande i fredags men vad det egentligen innebär vet ingen.Frågan är hur mycket Champions Leaguematchen och den kommande finalen påverkar dem. Men även Liverpool är ju i farozonen för att tappa sin plats i topp 4.
    De är sex poäng före Chelsea men med en match mer spelad. Förlorar de idag är de tre poäng före med bara en match kvar att spela medan Chelsea har två matcher kvar efter ikväll.
    Detta kan bli en holmgång och det enda vi känner oss säkra på är att Mo Salah kommer att spela för han vill verkligen vinna skytteligan och helst också Europas Golden Boot som Messi just nu leder knappt före honom.

LÖRDAG:
CHELSEA LADIES vs ARSENAL WOMEN     3 - 1
FA Cupfinal, Wembley
    Tyvärr kan vi inte följa matchen live då inga fullänkar fungerar. Så vi får nöja oss med live kommentarer och uppdatera genom dem.
  Chelseas lag: Lindahl, Bright, Mjelde, Eriksson, Blundell, Ji, Chapman, Andersson, Spence, Kirby, Bachmann. avb: Telford, Thorisdottir, Flaherty, Aluko, Cuthbert . Tre svenskor startar, det är inte illa. Katie Chapman, Chelseas kapten gör sin 11e cupfinal! (Tidigare i just Arsenal).
    Arsenal startade piggast men runt tio minuter tog Chelsea över och började hitta chanser.
    Chelsea har haft tre bra chanser men slarvat bort dem alla. Det är framförallt Fran Kirby som oroar Arsenal. 20
    Det har varit en intensiv start på matchen med chanser åt båda lagen.
    Båda lagen byter chanser. Men det verkar som Chelsea har de flesta. 30
    Den pigga inledningen med chanser åt båda hållen har blivit ett mittfältskrig istället. Chelsea dominerar spelet men inga mål och inga jätteheta chanser. 41 Chelsea får en frispark i bra läge men Ji sätter den i muren, hennes andra chans är bättre men inte bättre än att målvakten kan rädda. 43 Minuten efter skjuter hon hårt men just över.
ANDRA
Chelsea har tagit ledningen genom Ramona Bachmann. 48
    Arsenal har haft sitt första skott på mål. 52. Dock ej i mål.
    Ramona Bachmann gör sitt andra mål i matchen vid timmen. En fin soloräd. 60
    45.423 åskådare på Wembley. Nytt publikrekord!
    Jonna Andersson byts ut för Maria Thorisdottir. 70
    Arsenal reducerar till 2-1 genom Vivianne Miedema. 73
    Minuterna senare ökar Fran Kirby på Chelseas ledning till 3-1. 76 Minuten innan ersatte Erin Cuthbert Drew Spence som likt alltid har sprungit sig trött.
    Bachmann byts ut för Eni Aluko. 86 Just efter det är erin Cuthbert nära med ett skott som går just utanför.
    Chelsea spelar nu av matchen och ger inte Arsenal mycket hopp om en mirakulös vändning.
    Aluko nära att öka på siffrorna med ett bra skott men målvakten räddar. 90+1
    Chelseas bästa spelare har Ramona Bachmann och Fran Kirby varit, och båda gjorde ju mål också.
    CHELSEA ÄR FA CUPMÄSTARE 2018.
    Nu hoppas vi herrarna kan göra detsamma om ett par veckor mot United.

West Bromwich slog Tottenham idag, tack för det. Vilken spurt de har gjort. De är fortfarande kvar med chans att stanna i Premier League. Vem hade trott det för några veckor sedan.
    Viktigare för oss är att Tottenham nu bara är fem poäng och en match mer spelad före Chelsea. Så en vinst mot Liverpool imorgon innebär att de bara har två poängs försprång. Tottenham har bättre målskillnad än Chelsea också.
    Det måste vara en enorm morot för spelarna imorgon, särskilt som vi inte har en aning om vilket Liverpool som kommer. Ett slitet lag med fokus på CL eller...
    Två omgångar är kvar av säsongen och Chelsea har onekligen vittring på CL-platsen vi alla trodde var långt bortom räckhåll.

Chelsea är National Champions också. De har vunnit rubbet vad det gäller ungdomsfotboll i England efter att idag utklassat Manchester United i finalen mellan seriesegrarna i söder och norr i U18 Premier League. 3-0 slutade matchen på bortaplan. Trots att Chelsea slutade matchen med tio spelare efter att Billy Gilmour blivit utvisad. Målgörare: Sterling 4; Gilmour 58; Lamptey 64
    Vinsten innebär att Chelsea får delta i Uefa Youth League nästa år oavsett om klubben kvalificerar sig till Champions League.

Två stora finaler för Chelsea idag.
    Först spelar vinnarna av Premier Legue South U18 mot vinnarna av North. Det vill säga suveräna Chelsea U18 mot Manchester United U18. Matchen börjar kl 13. Chelsea har redan vunnit två cuptitlar och en ligatitel men vill förstås också bli Nationella Mästare. Matchen spelas på bortaplan.
    Sedan en betydligt större final då damerna möter Arsenal i en revanschmatch i FA Cupen på Wembley inför vad som verkar bli en rekordpublik. Det lär redan sålts mer än 40.000 biljetter till den matchen. Damerna har tappat ledningen, på målskillnad, i WSL, de har blivit utslagna i Champions Leagues semifinal och är förstås heltända på att inte bara ta revansch för nederlaget i FA Cupfinalen häromåret utan för resultaten denna vecka.

FREDAG:
Från presskonferensen:
    Lite förvånande sa Conte att alla är friska. Vilket skulle innebära att Luiz och Ampadu plötsligt har blivit friska långt före väntat. Roligt om det är så. Eller, förmodligen, menade han inga nya skador.
    Conte betonade att Chelsea måste vinna på söndag. Det gäller för Chelsea framförallt att vara kompakta och inte ge Liverpool utrymme med tanke på deras anfallstrio.
    Conte hyllade Salah men antydde nog att han inte hade väntat sig att Salah skulle ha en säsong som i år trots att Conte kände till honom väl från Italien.
    Han förväntar sig att Liverpool vill avsluta säsongen på bästa sätt så CL-spelet bör inte innebära fördel för Chelsea.
    Ang Martial vill Conte, förstås, inte uttala sig.
    Han fick också frågor om Gerrard till Rangers och Mancini till Italien och han påpekade att det handlar om rykten så det är inte mycket att kommentera. (Varför han nu skulle kommentera sådana rykten?)
    Ang sin egen framtid påpekade han att journalisterna har ställt samma fråga till honom sedan säsongens första match mot Burnley och hans svar är detsamma. Han har kontrakt med Chelsea och han gör sitt jobb varje dag.
    Med anledning att Mourinho spelar spelare som är aktuella för VM fick Conte frågan om han ska spela Drinkwater och Barkley för att ge dem en chans till Englands VM-trupp. Contes svar var (tack och lov) att han spelar det bästa laget för varje match.

TORSDAG:
Tre av fyra semifinaler i Uefas prestigeturneringar slutar med domarskandaler. Grovheten på dem är som de är men det var absolut inga bra domarinsatser i Champions League där två lag inte fick chansen att spela ut matcherna på ett rättvist sätt och i Europa League leder en fullständigt feldömd hörna till att Marseilles enda skott på mål avgör. Trots fem domare på plan men ingen har väl ännu fattat vad den där idiotiska Platini-idéen med en femte domare bakom mål fyller för funktion för de verkar aldrig något alls under matcherna. Det är patetisk dålig standard på domarna just nu. Det är också tragiskt för de inblandade lag som inte fick uppleva rättvisa matcher och inget kan få oss att tycka att det är rätt att matcher ska avgöras av domarmisstag när det finns möjligheter att minska dem, de försvinner säkert aldrig men de kan minskas väldigt mycket - det visade verkligen de här semifinalerna.
    Det är verkligen pinsamt också att klubbar som Chelsea röstat emot VAR i Premier League under nästa säsong, oavsett de problem testerna i England har haft. De borde istället lärt sig från Italien.
    Tur att det blir VAR i VM åtminstone.

Man Citys damer vann sin hängnatch mot Bristol City med 6-1. Chelsea och City är lika i poäng men City har två mål bättre målskillnad +28. City har också gjort fler mål och är därmed förbi i tabellen. De där oavgjorda matcherna mot Reading, City och Arsenal kommer att kunna kosta Chelsea. Lagen har ungefär jämförbara scheman i serieavslutningen så det hela kan mycket väl handla om just målskillnad till slut. Fyra matcher återstår.

Det kommer via en italiensk journalist så vi har ingen aning om hur vi ska tolka det, men enligt Palmieri ska domaren Skomina varit djupt ångerfull och insett vilken usel insats han gjorde igår. Som sagt, via en tredjehandskälla men man kan ju hoppas. Synd att han inte insåg att redan hans insats i matchen mellan Chelsea och Barcelona var inte helt ok och lärde sig från det.

ONSDAG:
Vi såg det igår och vi såg det idag och vi har sett det hela säsongen. Domarna i Champions League är nu lika usla och fega som domarna i Premier League. Man tycker synd om lagen som drabbades av usla domslut både igår och ikväll. Ändå dröjer VAR! Fast det blir mer angeläget för nästan varje stormatch man ser nu.
    Vi fruktar inför söndagens match och Anthony Taylor utan VAR.

TISDAG:
Sky Sports har tagit en noggrann titt på hur det gått för tidigare FA Youth Cupvinnare i Chelsea. Självklart med den underliggande kritiken om att för få tar steget in i Chelsea. Det är ju som det är och det avhandlade vi till en del redan i går här nedan. Det är dock en intressant läsning att se hur det gått för spelarna som vann de tidigare FA Youth Cup de senaste säsongerna. Läs mer här>>

Det rör inte oss, tyvärr, men kan påverka ändå. För skulle Liverpool kollapsa i ligan och Chelsea går förbi dem (svårt med bara tre matcher och de måste förlora alla minst två och spela en oavgjord pga deras fina målskillnad) så kan de ändå lura Chelsea på en CL-plats genom att vinna Champions League. Precis som Chelsea gjorde med Tottenham 2012. Så, ja, här hejar vi på Roma som måste vinna med 3-0 eller mer. De slog ju ut Barcelona (som dock spelade rätt svagt och Liverpool är varnade).
    Vi trodde mycket på Bayern innan semifinalerna men deras skadelista är sådan att det är svårt att tro att de ska kunna hämta in Reals fördel ikväll. Så det kan ändå bli en bra säsong för Real som floppat i ligan, tredjeplats för dem är en värre flopp än femte för oss, och den inhemska cupen. Ännu en CL-vinst lär nog få deras fans att förlåta dem och Perez låta Zidane få behålla jobbet.
     Liverpool har två viktiga matcher den här veckan, de har vissa skadebekymmer även om de inte är i närheten av t ex Bayerns i betydelse. Då kan den stora konflikten mellan Klopp och hans andraman Buvac (som kallades hjärnan bakom deras framgångar) kanske orsaka mer oro. Ändå, med den form Salah visat (som sagt tidigare, kan han komma i närheten av att upprepa den nästa säsong då kan han räknas in bland de stora i fotbollen framöver), men även Mané och Firmino som är mycket viktiga för Salahs framgång, kan Liverpool gå till final tack vare sin offensiv. Vilket, hade det inte handlat om just Liverpool ;), är väldigt roligt för offensiv ska löna sig i fotboll.
    Däremot är vi klart osäkra om Arsenal kan klara av att slå ut Atletico Madrid som bara släppt in mindre än en handfull mål i ligan på nya stadion Wanda. De är också bättre nu än när Chelsea slog dem i höstas.

MÅNDAG:

ARSENAL U18    vs     CHELSEA U18     0 - 4
FA Youth Cup Final match 2:2, res första: 1-3
    Chelseas lag ser starkare ut idag än i fredags. Tyvärr kan vi bara följa matchen med kommentarer men ni ska inte behöva missa något viktigt.
Cumming - James, Guehi, Panzo - Castillo, Gallagher, Gilmour, Sterling - McEachran, Hudson-Odoi, Redan
    Bortamål räknas ej dubbelt utan om Arsenal vinner med 2-0 går det till förlängning.
    Arsenal skapar första chansen men den är inte mycket att hänga i granen utan lätt för Cumming.
    Det tog inte lång tid. Chelsea tar ledningen. Billy Gilmour målskytt. Det hyllas av Chelseasupportrarna med ramsan: Arsene Wenger, we want you to stay. 11
    Juan Castillo är nära att göra mål men målvakten Virginia lyckas rädda. 21
   Arsenal har en bra chans att kvittera men gör det inte. 25 De måste dock göra fyra mål för att vinna finalen nu.
    Arsenal vill ha straff men får den inte då domaren anser det var bra försvarsspel. 31
    Två minuter senare missar Hudson-Odoi en stor chans och målvakten räddar när han borde gjort mål.
    Arsenal är nära en chans och ett par minuter senare sätter Hudson-Odoi bollen i sidonätet. Nära. 41
ANDRA
Första chansen även i andra går till Arsenal men målgöraren Ameachi, den ende som gjort mål på Chelsea i FA Youth Cup, missar. 47
    Nästa chans också till Arsenal som måste göra fyra mål. Men det är ännu en miss. 51
    Det bör avgjort det. Chelsea gör ett andra mål, Arsenal behöver fyra för att kvittera och fem mål för att vinna finalen. 55 Hudson-Odoi gör det.
    Gallagher och McEachran av för Mola och Anjorin, Jody Morris känner nog att det här är klart. 61
    Sterling nära att öka ledningen.
    Så kom det, spiken i kistan. 3-0 till Chelsea. Tino Anjorin, inhoppare, gör det. 65
    Arsenal försöker dock fortfarande men lyckas inte. 70
    Charlie Brown kommer in för Redan. 71
    Fullständigt kört för Arsenal då matchen lirare Hudson-Odoi gör sitt andra mål. 76
   Arsenal gör ett mål. Det är grov offside även om hemmafansen inte direkt accepterar det.
De släppte bara till ett enda mål i årets FA Youth Cup. De vann för femte året i rad (tangerat rekord sedan tävlingen började tidigt femtiotal då Busby Babes från Man U dominerade). Nio gånger sammanlagt. Övriga siffror hittar ni nedan. Trots att vi saknade vår kanske bäste spelare, Ethan Ampadu men hans pappa, coach för Arsenal U18, tänker nog inte på det just nu.
      Vi har en fullständigt fantastisk akademi och mängder av ungdomar som har en fin fotbollsframtid framför sig, förhoppningsvis några i Chelsea. Ändå vill vi i år framhålla coachen Jody Morris, en av våra egna spelare, som gjort ett otroligt jobb. För i våra ögon, innan säsongen såg årets upplaga av U18 inte riktigt ut att vara av samma kvalitet som de senaste åren. Ändå har han vunnit allt som går att vinna med dem och till helgen tar han förhoppningsvis hem titeln för nationella Champions då seriesegrarna av ungdomsligorna i söder och norr (Man U) möts. Akademin har haft många riktigt bra coacher från Brendan Rodgers framåt men frågan är om inte Jody Morris imponerat mest på oss. Så all heder till Jody Morris också.
     
Chelseas U18 har varit i final i FA Youth Cup varenda år utom två sedan 2007-2008. Enda åren vi missat finalen är 2008-09, 2010-11. Därtill massor med seriesegrar (som i den årsgruppen rankas långt under FA Youth Cup) och två segrar och en finalplats i Uefa Youth League. Vilken akademi vi har.
    Därtill finalförlust 1957-58, vinst 59-60 och 60-61. Se mer här, 2014 framåt>>

Rösta på Årets Mål i Chelsea. Inget lätt val men just nu känns ju Olivier Girouds ballerinamål mot Southampton förra helgen som en stark kandidat men kanske är det bara för det är det senaste av alternativen. Se kandidaterna och Rösta här>>

Idag hejar vi på Watford mot Tottenham med hela vårt hjärta.
    Allra mest hejar vi dock på vår fantastiska akademi och U18-laget i andra finalen mot Arsenal U18 i FA Youth Cup. De vann den första med 3-1 och spelar nu borta på Emirates. En vinst skulle innebära vår nionde totalt och vår femte raka.
    De spelar kl 20.45.

Så här års fylls kommentatorsfält av avundsjuka supportrar till andra klubbar och okunniga sportjournalister som ifrågasätter Chelseas framgångar med ungdomarna och varför så få av dem är etablerade i representationslaget?
    Frågan är inte utan merit, därför självklart är det ett syfte med all ungdomsverksamhet - att få fram spelare inom den egna klubben. Det passar den romantiska drömmen kring klubbfotboll och det skulle vara en billigare väg.
    Det är dock inte så det fungerar, varken i Chelsea eller i andra storklubbar. Bara någon ytterst enstaka spelare av alla de som finns i en ungdomsverksamhet har karaktären och talangen som krävs att ta sig hela vägen. Något som dessutom blivit väldigt mycket tuffare, inte minst karaktärsmässigt med tanke på att ungdomsspelare idag tjänar större pengar på sin fotboll i t ex Chelseas akademi än de flesta spelare i Allsvenskan och andra mindre ligor. Något som i allra högsta grad påverkar och har påverkat massor av dem under de väldigt viktiga åren mellan 18-23 då de ska tävla på helt andra villkor med spelare från överallt.
    Där ligger problemet. Hur ska klubbarna kunna utveckla spelarna efter akademiåren? Hur ska de ens kunna få speltid. Chelsea har tillämpat ett genomtänkt och utvecklat lånesystem för vilket klubben fått stor kritik och de möjligheterna håller Uefa nu på att begränsa. Vilket kommer att ge ännu färre spelare som växt ur akademilagen möjligheter att ta nästa steg.

Ändå snackas det så mycket om att spelarna bara lånas ut och inte får chansen i klubben. Trots att alla som har en näsa mitt i ansiktet och en hjärna borde förstå svårigheterna, särskilt i de klubbar som faktiskt har som målsättning att vinna titlar varje år. Sänk den målsättningen och det blir väldigt annorlunda ljud i skällan hos supportrarna, ta t ex Arsenal som exempel.

En ledtråd för de kortsynta borde vara själva ordet akademi.
    Chelsea utbildar hundratals fotbollsspelare under en lite längre period. De bästa får chansen att ta sig till vårt U18 lag. De börjar kanske i U8 och spelar i var årskull, vilket egentligen är två år i varje lag. Vid 17 kan de bli proffs och tjänar stora pengar, 5-7000 pund i veckan är långt från omöjligt och det är mer pengar än nästan alla andra tjänar, särskilt i den åldern. En del tjänar ännu mer. Solanke krävde 50.000 för att stanna i Chelsea om vi ska tro ryktena, i verkligheten hamnade han väl runt 10-12.000 eller något högre hos Liverpool och får inte mycket mer speltid där än han skulle fått i Chelsea.
    Av Chelseas akademi finns det idag massor av spelare som har mycket fina karriärer, om än inte i Chelsea. Och det är vad det handlar om.
    Det är en akademi. Ett ställe där fotbollsspelare får sin grundutbildning och det är en av de bästa utbildningarna i världen, kanske den allra bästa om vi tittar på resultaten hos vår akademi flaggskepp, U18-laget. Det är dock ingen garanti för en karriär i Chelsea. Men ingen alls kan förneka att de får en mycket bra fotbollsutbildning, de får också en mycket bra civil utbildning och förhoppningsvis kan Chelsea också lära dem att ha vettiga förhoppningar och hjälpa dem att bli inte bara bättre spelare utan också bra människor.
    Därför väljer spelare Chelseas akademi, för att utvecklas. Inte enbart för att ta plats i Chelsea och kliva ut på Stamford Bridge.
    Precis som ordet säger är det en Akademi. En utbildning.
      Ingen människa i världen har någonsin kommit på idéen att döma ut universitetet i Lund, Uppsala, Cambridge, Oxford, Harvard, Columbia, Stanford, Pisa, Paris och så vidare för att varje student där inte också blir professorer på de skolorna. När det gäller fotbollsakademier tror däremot vissa, alldeles för många, att det automatiskt fungerar så att kommer man in i akademin ska man också ha en större chans än andra att ta sig in i den klubbens representationslag.
    Så fungerar absolut ingen annan utbildning så varför är fotbollsfans och många sportjournalister så korkade att de inbillar sig att ett sådant samband ska (måste) finnas mellan Chelseas Akademi och Chelseas representationslag?

Chelseas fotbollsakademi är fullständigt fantastisk och förmodligen otvivelaktigt den bästa i världen. Mängder av de som går igenom dem får fina fotbollskarriärer. De vinner det mesta de ställer upp i och ger oss Chelseafans massor med glädje och stolthet.
    Kan vi inte nöja oss med det och inse att liksom det är skillnad mellan dam- och herrfotboll är det stora skillnader mellan ungdoms- och vuxenfotboll.
    Heja U18-laget ikväll och om någon därifrån spelar för Chelsea om fem år är vi lyckliga, om de istället får fina karriärer i andra klubbar är vi också lyckliga (så länge det förstås inte är i direkta konkurrentklubbar...).

 

 

Rykten, notiser m m, v-18


SÖNDAG:
Benfica jagar Callum Hudson-Odoi. De försökte värva 17-åringen redan i somras och kommer att göra ett nytt försök nu i sommar. Självklart ska Chelsea absolut inte sälja honom, men det kan ju vara en intressant låneoption då ligan säkert skulle passa honom.

N'Golo Kanté har nobbat Real Madrid och Daily Star som meddelar det sätter sig på höga hästar och hävdar att det beror på spanska medierna. Så mycket bättre än verkligen inte engelska tabloider även om inget kan väl slå Don Balon och Diario Gol när det gäller sleeziga fake news. Inte ens Trump på twitter (kanske).

Wilfrid Zaha sägs börja tycka det är dags att pröva sina vingar i ett större lag igen. Hans första försök i Man United blev en stor flopp (då han likt många unga spelare ansåg sig vara bätte än han var och var mer intresserad av rollen som storspelare än att vara det - då). Liverpool, Man City och Chelsea sägs vara intresserade och prislappen ligger runt 50m. Det vore onekligen rätt för Chelsea. Zaha har speed och kreativitet och skulle bli ett utmärkt komplement till Hazard och Willian. För CSFC ett mycket intressantare alternativ än nästa rykte, Martial. Faktum av att möjligt köpbara spelare i PL tillhör Zaha de vi helst skulle vilja ha.

Mirror försöker få det till att Roman är villig att byta Willian mot Martial. Vi har inget emot att ta Martial till Chelsea även om prislappen är löjlig (80m) men att släppa Willian till Mourinho, det får bara inte ske. Chelsea måste sluta göra idotaffärer med våra konkurrenter. Det räcker med att vi köpte Bakayoko och släppte Matic.

Nu börjar rykten gå i Italien om att Carlo Ancelotti som inte ville bli förbundskapten tackat ja till ett tvåårskontrakt med Napoli då Sarri förväntas lämna - för Chelsea.

LÖRDAG:
Alvaro Morata förklarar varför hans säsong har varit en besvikelse och försöker berätta om den svåra och mycket svårdefinierade ryggskada han har haft vilket förstört hans säsong. Något som det pratats väldigt lite om men som kanske kan förklara varför andra delen av säsongen varit en sådan besvikelse. Han ångrar också grovt att han försökte spela skadad och säger att han aldrig mer kommer att göra det. Från en spansk intervju. Läs mer här om hans besvär och väg tillbaka>>

John Terry pratar om framtidsplaner på att bli manager och avslöjar att om Aston Villa går upp i Premier League kommer han fortsätta spela för dem. Detta då hans kontrakt har en klausul om automatisk förnyelse om det händer. Läs mer här>>

En artikel inför cupfinalen i kväll mellan Chelsea och Arsenal. Från Sportbladet>>

Bye bye Stoke. Efter tio år i Premier League åker de överraskande ut nu. Det trodde vi nog aldrig före säsongen. De förlorade till Crystal Palace som därmed klarade sitt kontrakt till nästa säsong.

FREDAG:
Medierna försökte skylla på Antonio Conte att Mo Salah fick lämna Chelsea. Ett ansvar Conte inte var villig att ta på sig.
    Officiellt lämnade Mo Salah Chelsea någon månad efter att Antonio Conte blev manager i Chelsea. Fast det var för att den då redan utlånade Salahs låneklubb Fiorentina utlöste en köpeklausul.
    Självklart var Conte inte inblandad i det. Som han sa var det redan klart när han kom och det ansvaret får den person som var ansvarig för den affären ta på sig. Vilket då hamnar på Mourinho även om han försökt meddela att han inte varit ansvarig, men framförallt en viss Michael Emenalo! Plus övriga eventuall inblandade kostymer och knytblusar i Chelsea.

Timmen efter, eller så, Conte fick frågor om ryktet om Steven Gerrard till vår skotska broderklubb Rangers, blev det hela officiellt. Liverpoolikonen får nu uppgiften att försöka komma ifatt Celtic som varit i särklass i Skottland sedan Rangers flyttades ned efter konkurs för flera år sedan. Skottland är en av världens mest enlagsligor.

Hull hade en förköpsoption på Ola Aina som de uppenbarligen inte tänker använda utan Aina återvänder till Chelsea i sommar, förmodligen för att sedan lånas ut igen.

Det planeras att göra FA Cupfinalen till en Ray Wilkins memorial match, då Ray spelade för både Chelsea och United. Till det är Ray Wilkins familj inbjudna som gäster till finalen av FA. Läs mer här >>

Borussia Dortmund har gett sig in i jakten på Maurizio Sarri, om det nu förekommer en jakt. De är villiga att betala hans utköpsklausul från Napoli, även om medierna som nu kommer med den här uppgiften hävdar den är lägre för Dortmund än Chelsea...

TORSDAG:
Medierna är nu nästan överens. Det blir Maurizio Sarri som kommer till Chelsea. Intressant i det hela är att han har ett år kvar på sitt kontrakt men med en utköpsklausul om 7.1m pund som måste utlösas senast sista maj. Samtidigt så börjar ryktena gå om att Conte inte alls vill lämna (inga kan väl som Trump och sportjournalister vända kappan efter vinden).
    Skvallret går också att om Sarri lämnar Napoli som blåste en stor chans att vinna Scudetton med sin storförlust till Fiorentina i helgen. De tre ska vara Koulibaly, Hysaj och Jorginho.

Mouriinho har inte spelat Eric Bailly på sistone vilket självklart har lossat tungorna på skvallerområdet. Särskilt som han kommit med den högst egendomliga förklaringen att han inte spelat Bailly för att denne inte kommer att spela VM!
    Så nu ska Bailly till Chelsea eller Arsenal. Det tror vi inte särskilt mycket på. Då är det kanske något mer trovärdigt om Anthony Martial även om det är mycket svårt att tro att United skulle släppa honom till Chelsea oavsett om vi fortsätter sälja spelare till dem (vilket fortfarande är ren idioti men så är det ju).

Samtidigt ska Chelsea utmana United om att köpa Hector Bellerin från Arsenal.

Som om det inte räcker, ska Chelsea och Barcelona enligt Metro, kasta ögonen på Marcus Rashford för 100m pund. För en spelare som bara är inhoppare... snacka om inflaterade priser i England.

Frank Lampard är redo att starta sin karriär som manager. Han har fullgjort sin utbildning inom FA och Chelsea och är nu redo att ta sig an ett lag. Han har dock ingen brådska utan vill vänta på rätt möjlighet. Lite synd är det att han valt den vägen för han skulle blivit en utmärkt sportchef i Chelsea men kan han omsätta sin talang till sidlinjen lär vi nog se honom i Chelsea igen. Läs mer här>>
    Här är en annan intevju med Frank Lampard om vad som varit och ska komma, i Guardian>>

Efter allt detta tjafs om Courtois till Real Madrid verkar det nu som medierna har bestämt sig för att han stannar. Han har kontrakt ett år till som vi vet och nu pratas det mer om hur mycket han kommer att kosta i ett nytt kontrakt. Det hela kan ju ha något att göra med att Keylor Navas var Reals bäste spelare mot Bayern!

Michy Batshuayi lär nog komma till VM trots att hans skada kom olämpligt. Prognosen är att han nu kommer att kunna återvända till träning om tio dagar.

ONSDAG:
Tidigare idag var det Monaco, nu är David Luiz aktuell i ett byte med Napoli för Koulibaly. Känns inte särdeles trovärdigt.

PSV är intresserade av att värva Marco van Ginkel men Chelseas prislapp sägs vara för hög. 10m pund. Det låter faktiskt inte särskilt mycket för en spelare som ändå varit en succé hos PSV under närmare två säsonger. Men då det inte ser ut som om van Ginkel lär få en riktig chans hos Chelsea är ju en transfer bra, men förhoppningsvis har Chelsea lärt sig något och ser till att det kan finnas en återköpsklausul även om van Ginkel hunnit bli 25 år.

Ross Barkley har haft 220 skadedagar under säsongen för Everton och Chelsea. Det ger honom en femteplats på listan över mest skadade spelare. Vi kan bara hoppas nu när han fått vara på bänken ett pa rmatcher att han är frisk nog att få chansen att spela, till exempel före en viss Bakayoko.
    David Luiz kommer in på 20e plats med 153 dagar, fast då han inte är spelklar än kommer det ju att växa.

31m pund för Leverkusens Benjamin Heinrich. En ytterback som anses vara en av de mest lovande i Bundesliga. Det är vad Chelsea lär vara villiga att betala.

Senaste tiden har Laurent Blanc dykt upp allt mer i diskussionerna om ny manager. Vi är djupt tveksamma, men David Luiz tycker tydligen det är en bra idé om vi ska tro Metro.

Ang Luiz så är förstås Don Balon i farten igen. Enligt dem har Luiz tackat nej till Real Madrid för att gå till Monaco istället.

Italienska rykten har redan sålt Alvaro Morata och nu ska han tydligen ersättas av Edinson Cavani.

Chelsea ska ha satt en prislapp på 88m på N'Golo Kanté vid försäljning till PSG. Det tror vi inte särdeles mycket på men att PSG vill ha Kanté är ju ingen nyhet.

Inga bra nyheter då domaren för den viktiga matchen mot Liverpool har utsetts. Det blir Anthony Taylor. I våra ögon en av PLs sämsta domare. Särskilt Victor Moses lär inte gilla det valet då Taylor visade ut honom i FA Cupfinalen förra säsongen.

Rykten går om att Chelsea och Napoli helt enkelt kommer att byta managers. Sarri till Chelsea och Conte till Napoli. Vi får väl se om det finns något som helst fog för det när säsongen är över.
    Ryktet kommer från Napolis officiella radiostation "Kiss Kiss".

TISDAG:
En läsvärd artikel om Jody Morris även om det är i Daily Mail. Läs här>>

En artikel om Ray Wilkins minnesgudstjänst >>

Enligt Daily Mail har Chelsea gjort allt för att värva Anthony Martial från Man United i sommar. Vi lär väl få se men undrar mycket över detta rykte.

Chelsea lär leda jakten på Sporting Lissabons mittfältare Bruno Fernandes, 23. Hans siffror är liknande gårdagens rykte Crisante. 16 mål på 54 matcher är dock sämre i en sämre liga och igen - är det truppspelare vi behöver. Vi har Drinkwater som inte fått en chans på mitten, vi har Barkley som inte fått en chans på mitten, vi har Ruben Loftus-Cheek som imponerat stort under lån i Crystal Palace, vi har Tiemoue Bakayoko som inte imponerat alls, vi har Mason Mount som imponerat mycket på lån i Vitesse och vi har några till utlånade...som i våra ögon är lika bra som den här killen. Men vi kan ju ha fel, även om vi inte hade det förra våren när vi undrade över Bakayoko och vad han skulle tillföra Chelsea. Särskilt som hans utköpsklausul är svindlande 88m pund!!!
    Med en dåres envishet säger vi igen, ska Chelsea värva ska de värva spelare som förstärker laget inte truppen. Truppen är ok utom kanske som höger wingback, det är spetskvalitet Chelsea behöver. Typ Asensio, Isco, Saul, Icardi - sådana namn är det som behövs hellre än ett gäng spelare för dryga 30m pund styck!

MÅNDAG:

Bryan Crisante, 23-årig mittfältare i Atalanta har dragit på sig intresse från Londonklubbarna. Han har gjort 12 mål på 44 matcher vilket är ok för en mittfältare.

Mason Mount, ett av våra stora löften, har blivit utsedd till Vitesse Arnhems Årets Spelare. Grattis.

Mer nyheter om våra lånespelare hittar ni här>>

Tuttosport är i god form inför Silly Season. Nu säger de att de vet att Chelsea skulle släppa Alvaro Morata till Juventus för 62m pund. Vi är absolut inte lika säkra. Ja, Moratas första säsong har inte blivit en rakt igenom succé men att påstå den är ett fiasko är antingen rakt igenom okunnig eller fördomsfull. Han har haft problem med skador, genomgått en tuff personlig period och viktigast av allt kanske förlorat en hel del självförtroende. Men han har inte varit sämre än många andra som bytt klubb och land under deras första säsong. Avgörande är hur nästa säsong blir och vilken inställning han visar inför den. CSFC har inte gett upp om honom eller ändrat inställning att hellre Morata än Lukaku som gjort fler mål men också kunnat spela mycket mer. Trivs inte Morata i London eller i klubben (och det finns inga tecken på någondera) och vill lämna, då är det en annan sak.

Det är också Tuttosport som går emot sig själva och säger att den klubb som vill ha Morata är Bayern München. Men inte bara de utan även PSG lär stå i kö.
    Så en enkel fråga till de av våra så kallade supportrar som rasar mot Morata varje tillfälle de får i sociala medier. Om nu Morata är så usel, varför vill så många världsklubbar ändå köpa honom från Chelsea?

Annars mycket tjafs idag om att Pochettino ska ersätta Conte i Chelsea. Ett rykte som vi tror har mer än minimalt med substans men som självklart kommer att dras väldigt mycket. Att argentinaren skulle lämna Tottenham för en annan engelsk klubb är mycket osannolikt och att Daniel Levy skulle tillåta honom gå till just Chelsea ännu mer så.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC