csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5 Chelsea FC   34 sp 19 v 6 o 9 f 59 -34 mål 63 p

- always proud to be Blue -

Chelsea U18: Premier League Cup, Premier League South 2017-18

16 - 22 april 2018
    NÄSTA MATCH:

          Swansea - 28 april kl 18.30

    TV

Nyheter v-16


SÖNDAG:
CHELSEA LADIES vs WOLFSBURG      1 - 3
Champions League semifinal 1:2
    Chelsea har bara fem avbytare pga skador och Ramona Bachmanns avstängning. Emma Hayes har överraskat med att flytta upp Millie Bright som defensiv mittfältare och ned Maren Mjelde till backlinjen.
  Vilken start. Ji Sun-Yo gör mål redan efter 3 minuter.
    Chelsea har helt dominerat första kvarten. Wolfsburg till slut till ett skott mot mål, cirka 6 meter över det. Efter det har de dock börjat oroa Chelsea.
    Tyvärr fick sedan Wolfsburg det så viktiga bortamålet i 18e minuten. På inlägg och Gunnarsdottir kommer in och nickar obevakad in kvitteringen.
    Bästa chansen efter det hade Pajor som sköt strax utanför. Annars var det mycket ställningskrig där Chelsea hade svårt att få fram bollen till en isolerad Fran Kirby.
    Wolfsburg hade en bra period där de tvingade Chelsea till långa bollar som sällan hittade någon adress. De skapade en del mestadels efter fasta situationer.
    Sedan kom Chelsea tillbaka och Bright hade en riktigt bra nick över på en hörna. Strax efter chansade Eriksson på en frispark från boxhörnet direkt på mål vilket tvingade Schult till en jätteräddning.
    Strax före paus såg inte spence upp och fick vinna tillbaka bollen oschysst vilket gav henne ett kort. Den frisparken gick sedan in i boxen och Wolfsburg tog ledningen genom Popp. Så illa. Chelsea har gett bort på tok för många frisparkar och det straffade sig. Oturligt då Chelsea hade haft bästa chansen innan.
    Flaherty drog på sig ett gult strax före paus.
    Fasta situationer har varit Wolfsburgs lycka och Chelseas olycka. Oavgjort i halvtid hade inte varit orättvist men erfarenhet och kvalitet på de fasta har gett Chelsea en stor uppförsbacke. Lite otur för det ordentligt skadedrabbade Chelsea. Å andra sidan lite tur då Chelseas första mål föregicks av en boll som var centimetern över linjen innan Kirby lade in den till Ji.
ANDRA
Det sägs nu att det var självmål av Bright men olika källor anger nu tre olika spelare. Vi tyckte det var självmål så det får stå som sådant. Otur.
    Första stora chansen var en frispark Bright gav bort just utanför boxen. Men säker räddning av Lindahl.
    3329 åskådare, vilket verkligen inte är dålig samma dag som Chelsea spelade precis innan på Wembley. Det är ett rekord också.
    Chelsea har etablerat en del tryck, men har svårt att hitta vägar genom det erfarna disciplinerade försvaret. Chelsea har ändå varit något vassare än tyskorna första kvarten.
    Misstänkt hands, kanske mer än så på Fischer, men inget givet förutom hörna som tyskorna tar bort.
    Wolfsburg har kommit tillbaka en del och får fortfarande för många fasta situationer. De har lite mer skärpa i sina attacker än Chelsea. Vilket är oroande och då får de de trean och det är inte bra, kanske är det vad som skickar ut Chelsea. Dickenmann gör det på ett inlägg som hon möter med en volley.
    Spence av för Aluko. Chelsea måste ha mål och absolut inte släppa in fler, det här är sannerligen inget bra resultat och det är mer än uppförsbacke.
    Claire Rafferty in för Flaherty med dryga kvarten kvar.
    En bra chans för Chelsea men blockerad i sista stund av Gössling.
   Davison kommer in för i slutminuterna för Cuthbert.
    Alltför många chansbollar från Chelsea på slutet och de nådde aldrig sitt mål.
    Lindahl höll på att göra bort sig genom en konstig utrustning och tog bollen med handen utanför boxen. Gult kort för det på övertid.
   Resultatet smickrar Wolfsburg något men de var effektivare och framförallt dominanta på fasta situationer. De behärskade mitten bäst och kanske borde Mjelde spelat där istället för längst bak. Chelsea hade lite otur tycker vi. De förtjänade ett något bättre resultat. Förmodligen är det på tok för stort överläge för Wolfsburg men Chelsea gav dem en match och förhoppningsvis kan vi hoppas på ett litet mirakel i returen på söndag. Chelsea hade verkligen behövt det där andra målet. (Hedvig Lindahl var bra, Magdalena Eriksson utmärkt).

Manchester City fick med sig ett mållöst resultat som jättefavoriterna till att vinna damernas Champions League, Lyon idag. Det kan innebära att ett bortamål tar dem till final.

Chelsea saknar tre, kanske fyra spelare idag. David Luiz och Ethan Ampadu är borta med skador. Marcos Alonso är avstängd och det finns frågetecken kring om Danny Drinkwater kan spela pga skada.
    Southampton saknar avstängde Jack Stephens. De har frågetecken och testar Lemina och Boufal sent.

En stor dag för Chelsea idag. Semifinal i FA Cupen och chans på en ny final i år igen. Denna gång mot Manchester United. Det lär nog dock inte bli så lätt med tanke på hur "utspelade" Chelsea var i dryga timmen senast av Southampton. Förhoppningsvis blir det bättre motivation och fart idag.
    Sedan möter damerna de senaste årens Nemesis i Champions League, tyska Wolfsburg som slog ut Chelsea förra och förrförra året. Det är tredje gången på tre möjligheter lagen möts. Årets Chelsea är dock helt klart starkare och framförallt mer erfarna nu. Det blir otroligt tufft men döm inte ut damerna. Får de med sig ett bra resultat och helst inget insläppt mål från idag kan det bli mycket spännande för dem i returen. De har haft ett tufft spelschema men det här är en stor utmaning som de mycket väl kan klara av i kväll.
    Wolfsburg leder tyska ligan men slapp spela i veckan som Chelsea. Pernille Harder verkar vara i storform och gjorde två mål i söndags. Vi får hoppas hennes partner och förra lagkamrat Magdalena Eriksson kan stoppa henne. Jonna Andersson som också spelade med Harder tidigare får ju inte spela i CL då hon redan representerat Linköping.
    Chelsea kommer också att hylla nyligen bortgångne Roy Bentley vid dagens match.

LÖRDAG:
Har luften gått ur Tottenham? Som den gjorde för två år sedan när Leicester vann ligan och Tottenham avslutade säsongen rent svagt. Vi kan väl hoppas efter förlusten mot Man U i FA Cupen, för då har Chelsea ändå en chans på en CL-plats.
    Samtidigt såg ju Uniteds totalförsvar onekligen lite oroande ut om Chelsea tar sig till finalen imorgon.
    Vi får dock hoppas att Discovery får ordning på bildkvaliteten till imorgon för den var fruktansvärt dålig i kanal 5 idag. Imorgon visas matchen på Eurosport 1.

Liverpool spelade ett starkt lag mot WBA trots semin mot Roma i nästa vecka. Roma verkade spela ett något mindre starkt lag mot Spal. Ändå tappade Liverpool två poäng mot absoluta bottengänget West Bromwich. Liverpool är åtta poäng före Chelsea med en match mer spelad, men de ska också spela mot oss. Så teoretiskt är de inom räckhåll liksom Tottenham.

Idag avgörs vilket första laget till FA Cupfinalen blir. Tottenham som har hemmaplan eller Manchester United som har halva arenan. Då Chelsea ännu inte är klara spelar det kanske föga roll, men då vi är optimister och tror Chelsea ska ta sig till final funderar vi ändå kring det. Så, Tottenham eller Manchester United. Det känns hugget som stuckit. Det är två helt olika stilar och sätt att närma sig fotboll. Tottenham har en bättre offensiv och ett presspel som Chelsea har svårt för, plus Eriksen och Alli som alltid tycks skada oss. Man U har ett starkt försvar, kan taktiskt ta död på det mesta dvs klassiskt Mourinho samt David de Gea som varit deras i särklass bäste spelare hela säsongen och nu är världens främste målvakt.
    Fast, lite roligare vore det kanske att vinna FA Cupen just mot José Mourinho då han verkar värdera den högre än vad Pochettino gör. Denne verkar inte värdera titlar alls, förmodligen för de aldrig vunnit några. Plus, en förlust för Tottenham kanske sänker deras moral lite så de tappar i ligan också...

Ännu en legendar har gått bort. RIP Roy Bentley. En av femtiotalets största Chelseaspelare. Född 1924 och nu bortgången.
  Han kom till Chelsea 1948. Lämnade 1956 för Fulham. Han förblev dock Chelseasupporter livet ut. Han gjorde 150 mål på 367 matcher och var kapten när vi vann vår allra första ligatitel 1954-55.
    Läs mer om Roy Bentley här>>

FREDAG:
Det verkar som Chelsea fått Ethan Ampadu för rena reasumman. Exeter är naturligt nog mycket besvikna. Tribunalen har inte offentliggjort summorna som bygger på antal matcher och vilka mål som Ampadu når men det verkar som totalt handlar det om 2,5m pund. Det är inte mycket för en kille som redan gjort debut i både Chelsea och Wales landslag.
    Viktigt att påpeka är att Ethan Ampadu aldrig någonsin hade ett kontrakt med Exeter. Han var för ung för att skriva professionella kontrakt där och hade tydligen enligt uppgift inte heller planer på att göra det. Något som absolut påverkat summan. Inte heller fick tribunalen ta hänsyn till att han spelat för Chelsea och Wales, utan det handlar bara om ersättning för den utbildning av Ampadu som Exeter gjort.

Det blir Barcelona Chelsea ska möta i finalen i Uefa Youth League på måndag. Barcelona vann till slut med 5-4 trots att City fick en spelare utvisad redan i första halvlek. Barcelona gjorde alla sina mål i första.
    Barcelona har övertygat mycket stort i turneringen och måste nog hållas som favoriter i finalen. Förhoppningsvis kan dock Chelsea spela bättre än de gjorde mot Porto och ge dem en riktig match trots att vår kanske bäste spelare är skadad (Ethan Ampadu).

Från presskonferensen:
Conte, liksom alla andra hyllade mannen som stannade för länge, Arsene Wenger för vad han åstadkommit i Arsenal.
    Angående gapet till Tottenham sa Conte att Chelsea kan bara fortsätta ta tre poäng och så får man hoppas på att andra lag kan hjälpa till.
    Morata var arg när han byttes av i går. För den stora missen (som dock var större i vissa tv-vinklar än andra om vi säger så, men visst borde han passat Giroud istället). Inte för att han byttes av.
    Conte var mycket nöjd med Girouds och Moratas match och samarbete och sa att han kan tänka sig den lösningen på söndag, även om han sa att det kan också bli i senare läge.
    Anledningen till att han mot Burnley valde att spela med två strikers var att han ville ha in fler spelare i boxen. Normalt vid inlägg har Chelsea bara en spelare där, med två fyller man boxen bättre och ger bättre möjligheten att hålla kvar bollen. Han sa att han väldigt ofta har spelat den modellen men att man väljer taktik efter de spelare man har tillgång till.
    Chelsea vill till Wembley. De har chansen och vill ta den på söndag.
    Conte ville inte ge klart besked om Emerson spelar på söndag, (CSFC: men det måste väl ändå vara första alternativet då han spelade bra. Visserligen kan Zappacosta spela på den kanten också.)
    Han berömde även Bakayoko och Pedro för deras insatser, inte minst Pedro som visade att han även kan spela på mittfältet.

CHELSEA U19 vs PORTO U19     3 - 2 efter straffar
Uefa Youth League semifinal

Vi kan tyvärr bara följa matchen live utan enbart i radio.
    Chelsea har dominerat matchen första tio, men inga mål ännu. Manager Joe Edwards har startat ett lag med några spelare som är för gamla för U18, bl a sitter svenske Joseph Colley på bänken.
    Porto slog ut Tottenham i kvarten med 2-0, medan Chelsea vann över Real Madrid men fick då Ethan Ampadu skadad så svårt att han är borta för resten av säsongen.
    Så visar det sig att Viaplay visar matchen vilket tvmatchen med flera missat att berätta....även om det är med dansk kommentator. Just då har Redan gjort första målet för Chelsea. Typiskt va! 29
    Porto kvitterar på en hörna. En helt fri Queiros får stå och måtta in en nick, mycket bra nära krysset men ändå. Inte det bästa försvarsspelet vi sett. 40
    Minuter efteråt gör Portos målvakt en jätteräddning på Sterlings nick. 43
    ANDRA. En ganska avslagen inledning på andra halvlek men Chelsea har varit något mer proaktiva.
    Porto har en bra chans men anfallaren väljer att passa tillbaka istället för att skjuta själv i bra läge. 56
    Chelsea spelar inte lika bra som vi brukar se dem göra. Porto har gjort en jämn match med dem även om Chelsea haft fler möjliga chanser. Båda lagen är dock lite för försiktiga och passiva i andra och har gjort en del missar som vi kanske inte väntat. 63
    Gallagher varnas (Chalobah varnades i första). Det här kortet var dock felaktigt visar reprisen.
    Chelsea är just nu en besvikelse, fantasilösa och tveksamma. Det är nog dags för Joe Edwards att skaka om laget och göra något med t ex byte. För ögonblicket är Porto det något bättre laget. 68
    Redan är nära att komma fri men blir istället utbytt mot Charlie Brown. 69. Inte väntat även om Redan haft lite problem med de fysiska Portobackarna.
    Charlie Browns första aktion är strålande till Hudson-Odoi som vinklar bollen utanför ensam med målvakten. 69
    Bra skott men inte tillräckligt bra av Gallagher. 72 Chelsea har höjt sin nivå de senaste minuterna men matchen kan sluta precis hur som helst.
    Kort till Queiros. Förtjänt, oj det var nästan rött visar reprisen. 73
    Bra anfall igen men istället för att skjuta väljer de ett pass som stoppas. 73
    Bra chans igen men Porto får bort den i sista stund. 76 I anfallet efter får Porto en möjlighet men skjuter utanför.
    Stolpträff via målvakten och ut när McCormick efter att gallagher gått ned i boxen (ej straff). 78
    Lagen byter chanser nu men Chelseas känns något vassare.
    Mycket bra av Brown men ingen är på plats när han lägger in bollen. 79 Efter hörnan nickar McCormick men klart över. Browns inhiopp är en injektion.
    Så kontrar Porto och får två chanser och Chelsea kan inte stoppa bollen från att gå i nät. Inhopparen Joao Mario. Det var nog hans andra touch av bollen eller t o m första. Tvp spelare ar fria och Chelsea räddade första skottet men returen kunde inte Sterling rädda på linjen även om han touchade bollen. Just när Chelsea började få lite grepp om det. Det ser inte bra ut nu. 80
    Lamptey in för Gallagher. 81
    Chelseas spel är stressat och Porto spelar bättre och mer avslappnat med goda skäl. Det här har sannerligen inte varit en av de bättre matcher vi sett ungdomarna spela i år. Tycker nog Edwards matchade laget fel, kunde tagit ut det annorlunda och framförallt bytt tidigare.
    Hörna för Chelsea. Åter är det Charlie Brown som är upphovet till en farlighet. 85
    Så leder hörnan till lite hit och ditnickande och bollen ramlar ned för Joshua Grant som nickade först. Han är helt fri, liksom två andra blå. Han kastar sig fram och får in bollen otagbart vid stolproten. Skönt. 86
    Nära igen för Chelsea men bollen går precis förbi Brown. 88
    Maleck in för Irala efter en kramp- och drickpaus. Tre minuter tillägg.
    Brown knuffas i ryggen och missar därmed ett inlägg. Ingen åtgärd men när Porto ska kontra sparkar de en Chelseaspelare i huvudet. Frispark i hyfsat läge. 90+2 Bollen in blir frispark för Porto. Lite osäker för vad.
STRAFFAVGÖRANDE:
St Clair börjar, Sätter den mycket säkert. MÅL
Estrela. Cummings nära. MÅL
Charlie Brown. Målvakten räddar.
Cummings räddar Portos spark. Leite. Kvitterat. Bra räddning.
McCormick pangar in den. MÅL
Lamba. Högt. MÅL
Hudson-Odoi. Målvakten nära rädda men den är för hård. MÅL
Maleck fintar bort Cumming. MÅL
Femte straffen tar Reece James och målvakten räddar. Ganska vek straff.
Pires och Cummings räddar. Lös och inget vidare.
Nya straffläggare. 3-3 efter första omgången.
Chalobah tar sjätte och fintar bort mållvakten. MÅL
Queiros sätter den högt. MÅL
Famillo-Castillo sätter den mycket säkert. MÅL
Bessa och Cumming räddar.
Usch straffläggningar tar på hjärtat. CHELSEA ÄR I FINAL. efter 5-4 i straffar i sju omgångar.
    Matchhjälte Jamie Cumming.
    Senare idag avgörs om det blir arvfienden Manchester City eller Barcelona Chelsea möter i finalen. Den spelas på måndag.
    Vägen fram dit>>  

TORSDAG:
Marcos Alonso har stängts av tre matcher av FA för trampet på Long i matchen i helgen. Han missar kvällens match, semifinalen och matchen mot Swansea.
    Vi tror fortfarande inte det var avsiktligt men det hände och därmed är det som det är. Alonso hoppade upp och landade illa i en hög av spelare. Men avsikt gäller inte alltid, tydligen bara vid hands som det påstås. Faktum är att han trampade Long på vaden och avstängningen är bara att acceptera. Hade domaren sett det hade det dock förmodligen stannat vid ett gult kort, vilket gör situationen konstig. Men vi har sett så många konstiga domslut den här säsongen att vi inte ens reagerar längre. Hur många matcher har domaren inte tagit beslut som direkt påverkat Chelsea negativt den här säsongen jämfört med tvärtom?

Ikväll är det Burnley och egentligen får vi inte titta på vad som kommer för först måste Chelsea vinna över årets överraskning. Men ändå, som klubb måste vi uppmärksamma att Chelsea faktiskt spelar semifinal i tre stora turneringar den här helgen. Chelsea A spelar mot Southampton i FA Cupen på Wembley. Damerna spelar semifinal mot Wolfsburg i Champions League. Ungdomarna, U19, spelar semifinal mot Porto imorgon fredag i Nyon i Uefa Youth League. Tyvärr visar ingen svensk tv-kanal den matchen. BT sport sänder däremot direkt kl 13 så kanske kan vi hitta någon mystisk fulstream någonstans.

Hannah Blundell som blev uttagen i Årets Lag idag har också förlängt sitt kontrakt med Chelsea för två år.

Damernas PFA-lag har meddelats och till vår förvåning saknas Hedvig Lindahl även där. Kan det bero på att Emma Hayes har varvat henne med Carly Telford under året?
    Uttagna är: Millie Bright, Hannah Blundell, Ji Sun-Yo, Maren Mjelde och Fran Kirby.
    Mest överraskande är kanske att vår nästa ligamotståndare Birmingham har näst flest spelare i laget med tre.

ONSDAG:
Det blev tajt, riktigt tajt men Chelsea vann över Evertons damer ikväll och behöll serieledningen med tre poäng och en match mer spelad över City. Enda målet gjordes redan i 12e minuten av Magdalena Eriksson. Chelsea är fortfarande obesegrade i WSL1. Everton hade en träff i trävirket på övertid!
    Nästa match är semifinalen i Champions League mot Wolfsburg direkt efter Chelseas semifinal mot Southampton i FA Cupen på söndag.
  Damernas möte med Birmingham som flyttats pga CL ska nu spelas 9 maj.

Så här i Årets.... den och den-tider! Det pratas väldigt mycket om Mo Salah och Kevin de Bruyne som årets spelare, med all rätt. Och vi förbannar det faktum att båda spelat för Chelsea och "tvingades" bort av en viss manager. Ändå, frågan är väl ändå om årets spelare kanske borde vara en annan, en spelare som mer än någon annan räddat sitt lag och bidragit till en fin placering. Jag talar om världens nu bäste målvakt David de Gea. Hans betydelse för Mourinhos United är ovärderligt stor och ändå får han inte riktigt credd för det. Utan de Gea hade United inte varit i närheten av toppen med tanke på det spel laget presterat, visst de har visat effektivitet men när har de spelat bra fotboll?

Kan Chelsea få revansch på Burnley? Som vi inte vill komma ihåg vann de säsongens första match med 3-2 på Stamford. Något som redan från start satte en ordentlig käpp i hjulen för vår underpresterande säsong. De är dock i väldigt bra form och har chans att ta sig förbi Arsenal i tabellen, de har hemmaplan och lätt lär det sannerligen inte bli. Särskilt inte som Conte också måste ta hänsyn till att 72 timmar senare spelar Chelsea den viktiga semifinalen i FA Cupen på Wembley mot Southampton.

Vinteravbrott är på gång i PL. Det kommer att införas frånfebruari 2020 och det blir en konstig lösning utspridda avbrott där vissa klubbar får ledigt och andra spelar och så byter de.
    Det blir tvåveckors avbrott för lagen.
    Detta är genomfört genom att FA Cupens femte omgång flyttas från helgmatcher till veckomatcher.
    Tanken är att alla lag ska få minst 13 dagar utan fotboll i februari.
   
Ligan är vunnen för U18 och tyvärr innebar det också att de slutade spela, typ. Därför förlorade de också sitt tre år långa rekord utan förlust hemma och de gjorde det bittert nog mot Tottenham som vann med 3-0. Enda försvaret är väl att det var en väldigt ändrat, sex positioner sedan senast, lag som ställdes mot Spuds med tanke på vad som väntar i FA Youth Cup och Uefa Youth League närmaste tiden.

Från presskonferensen:
Conte hyllade City för deras titelvinnande säsong. Han ville inte prata om vad Chelsea ska göra för att nå dem nästa säsong utan koncentrerade sig på att Chelsea måste avsluta årets säsong på bästa sätt.
    Han ville inte heller säga om Chelsea kommer att överklaga anklagelserna mot Alonso. De har till ikväll på sig att göra det.
    Där blir han avbruten av ett telefonsamtal från sin fru vilket han ursäktade sig för :)
    Tror han vi kan nå Tottenham i tabellen. Han betonade att det är mycket svårt och först och främst möter vi ett väldigt bra lag imorgon. Ett lag som har en fantastisk säsong. Chelsea får inte spela som de gjorde mot Southampton första timmen imorgon.
    Angående vinteravbrott uppmuntrade han det för han anser att den engelska säsongen med oavbrutet spel sliter för hårt på spelarna. Så Conte är positiv till ett sådant och så får vi se hur det ser ut att bli. (CSFC: det ser ut att bli ett vinteravbrott och kanske redan nästa säsong, både PL och EFL är överens i princip men detaljerna återstår. Vi som fans hoppas bara att det blir en tidpunkt som inte är över helgerna för den traditionen vill vi inte missa).
    Ang Batshuayis skada hoppas han återhämtar sig snabbt. Han vet inte om Bats rehab kommer att ske på Cobham ännu. Men han hoppas och tror att denne kan återhämta sig i tid för VM. Conte själv har haft samma skada och menade att det tog två månader att komma tillbaka fullt ut.
    Han ville inte prata om laget för imorgon.
    Det är bara 72 timmar mellan matcherna vilket han uppenbarligen inte gillar men då detsamma gäller för Southampton tycker han inte att det är värt att diskutera mer.
    Han tror inte att någon av de som spelar imorgon kan ändra planerna för söndag. Ang Rüdiger (CSFC: som ni vet påstår blaskorna att denne var petad för att han tyckte inte om Chelsea taktik mot WH.) menade han att det handlade inte alls om det och att det kommer att fortsätta roteras i backlinjen.
    Helt klart är att Emerson spelar imorgon, oavsett vad som händer med Alonsos ev avstängning.
    Han var också mycket glad för Alonsos utmärkelse till Årets Lag. Han menade att Alonso spelade inte bra mot Southampton men betonade att det gjorde ingen (större delen av matchen).
   
Marcos Alonso är ende Chelseaspelare (inte ens Kanté är med...) som kom med i Årets PFA Lag. PFA är ju spelarfacket vars omröstningar ligger som grund till uttagningarna. Inte oväntat domineras det av Cityspelare och en oväntat stor drös Tottenhamspelare.

Idag möts den tribunal som ska fastställa hur mycket Chelsea ska ersätta Exeter för vad det gäller Ethan Ampadus övergång i somras. Klubbarna valde att överföra ärendet till tribunalen då de inte var överens och först nu tas det upp. Ampadus värde har säkerligen ökat mer än Chelseas bud sedan dess med tanke på vilken succé han har gjort även om han nu är borta för resten av säsongen pga skada.
    Däremot har vi fortfarande inte fått höra något om Dominic Solanke, vars övergång till Liverpool också skulle bestämmas av en tribunal. Han gjorde succé i höstas och var även inkallad till Englands landslag. Sedan dess har han hamnat i skymundan med bara kortare inhopp. Han har ännu inte gjort mål i Liverpool så även där kan det värde Chelsea hoppades på bli annorlunda, fast lägre.

TISDAG:
Tack Brighton. De luggade Tottenham på ytterligare två poäng. Tottenham har nu förlorat 5 poäng under sina senaste två matcher vilket ökar Chelseas chanser. En vinst mot Burnley blir nu allt viktigare och då handlar försprånget bara om fem poäng för Tottenham. Det svider än hårdare att Chelsea tappade matchen mot dem nu. För att inte tala om West Hampoängförlusten.

CHELSEA TILL SVERIGE
Chelsea kommer att spela i Stockholm i sommar. De möter Arsenal där 4 augusti.
    De kommer också att spela i Göteborg tre dagar tidigare, 1 augusti där de möter Inter.
    En match som ingår i ICC, International Champions Cup. De spelar också i Polen. 28 juli möter de Sevilla i Warzawa.
   Det är tio år sedan Chelsea spelade i Sverige senast. Fast då var det på allvar när de slog Stuttgart i Cupvinnarcupen 1998 på Råsunda.
    Chelsea spelar ytterligare en vänskapsmatch några dagar innan, i Perth Australien 23 juli.
    (Obs, skulle Chelsea vinna FA Cupen lär matchen i Stockholm ställas in eller i bästa fall flyttas).
   
Marcos Alonso anklagas nu för trampet på Long och har till i morgon att besvara det. Han riskerar (och det är nog tyvärr ganska troligt) tre matchers avstängning vilket motsvarar direkt rött kort. Trist men vi har Emerson Palmieri där bakom och han har ännu inte fått någon direkt chans att spela in sig i laget. v

Ikväll hejar vi på Brighton. De har en tuff uppgift mot Tottenham men oj vad trevligt det vore för Chelsea om de kan överraska. Fördelen för sydkustlaget är att de har hemmaplan.

Det är med stor besvikelse vi fått veta att Chelsea (och bl a Manchester United) är klubbarna som blockerade införandet av VAR nästa säsong. Vi kan bara beklaga Chelseas reaktionära bakåtsträvande inställning till något som trots vissa initialproblem verkligen kan medföra bättre domarbedömning, särskilt under en tid då domarstandarden i England är under all kritik. Det är ju inte underligt att England inte ens har domare med i VM (vilket inte Sverige heller har men då vi bara haft en riktig internationell domare som gång på gång gjort bort sig, senast igår, och främst i internationella matcher är det än mindre förvånande. Allsvenskan är dock knappast en elitliga på det sättet heller, bara i publikstöd och engagemang vid sidan om).

MÅNDAG:
Fansen kan nu rösta på Chelseas Årets Spelare. Gå in via officiella hemsidan och rösta. (Vårt tips är att det blir Willian med Andreas Christensen som Årets Unga Spelare). Läs mer här>>

Vilken emotionell bergochdalbana lördagens match var. Det var länge sedan vi gick från förtvivlan till vild glädje. Den här säsongen har resan oftast gått i motsatt riktning.
    Det var åtta oförglömliga minuter och tre vackra, härliga mål under dem.
    Fotboll är ett härligt spel och härligast utan minsta lilla tvekan när saker går ens eget lags vägar. Baksidan har vi smakat väldigt många gånger den här säsongen och särskilt 2018-delen av den.

Först ska vi vinna mot formlaget Burnley på deras hemmaplan. En väldigt vår uppgift och det duger inte med att spela fotboll bara i tjugo minuter då, knappast ens om Chelsea kan upprepa den effektivitet de faktiskt för en gångs skull visade mot Southampton.
    Ändå är nog veckans viktigaste match för oss semifinalen i FA Cupen mot Southampton på Wembley på söndag. Det är en måste-vinnamatch igen, och kanske ännu mer måste-vinna för att sätta guldkant på säsongen. Vinner vi där blir det revanschmöte mot antingen United eller Tottenham. Två matcher där Chelsea hade matcherna i handen men glömde knyta den och släppte in motståndarna och förlorade. Inte minst genom tveksamma domarinsatser men ännu mer genom att släppa koncentrationen och låta de spelare som vanligtvis skadar oss göra det ännu en gång istället för att hålla ordentlig koll på dem. Chelsea har ju till exempel skaffat sig en ovana att göra Dele Alli och kanske även Christian Eriksen än bättre än vad de brukar vara.
    Men en match i taget och vinst mot Burnley av ett måste om drömmen om en fjärdeplats (hur ynkligt låter det inte för ett lag som var regerande mästare till igår, att drömma om en fjärdeplats).

 

 

Rykten, notiser m m, v-16


SÖNDAG:
Don Balon är i farten igen. Enligt dem är Roman A villig att betala 87,9m pund för Marco Asensio.
    Det spekuleras dock i att City bjuder mer och det är dit Asensio nu vill. Verkar som Don Balon har lite svårt att bestämma sig när det gäller att sprida rykten.

Dortmund hoppas kunna köpa Michy Batshuayi för 40m €.

LÖRDAG:
Tragiskt. Sunderland, en klassisk klubb, ramlade ur Premier League förra säsongen och trots de extrapengar lag som åker ut får, åkte de idag direkt ut ur Championship också. Det kan gå fort utför i fotboll.

Rykten i Portugal hävdar att Chelsea noga bevakar Sporting Lissabons ytter Gelson Martins. En spelare som ska kosta runt 60m €.

Spartak Moskva lär inte utlösa utköpsklausulen för Mario Pasalic. Vilket innebär att han återvänder till Chelsea för vidare lån? Försäljning? Eller får han en chans i truppen?

Det var Luis Enrique för hela slanten tidigare i vår (vinter) men nu har medierna glömt honom och han ska till Arsenal. Nu är det Napolis Sarri det pratas om hela tiden. CSFC håller alla optioner öppna och blir inte ens förvånade om Conte stannar.

FREDAG:
David Luiz, Willian och Kenedy öppnar en italiensk! restaurang i Mayfair nästa vecka. Kallad Babbo.
    Delvis pga det och mestadels efter Kenedys lyckade lån i Newcastle skriver Daily Mail en positiv artikel om en Chelseaspelare (även om de förstås fikar efter att han inte spelar i Chelsea och kan lämna...De vore ju inte DM om de var Chelseapositiva rakt av). Läs här>>

Antonio Rüdiger är femte snabbaste spelare i Premier League med uppmätta 35,19 km/h. Kurt Zouma som spelat väldigt bra i Stoke under lånet är 16e med 34,94 km/h.

Jack Wilsheres kontrakt går ut med Arsenal och Dennis Wise uppmanar Chelsea att gå efter den skadedrabbade mittfältaren.

Arsenal, eller rättare sagt, Arsene Wenger har idag också meddelat att han avgår i sommar. Det ser ut att bli något av en transferkarusell i sommar. Själv rekommenderar han Patrick Vieira som efterträdare (denne tränar idag New York City).

TORSDAG:
Dagens rykte är att Arsenal eller Chelsea vill köpa Uniteds mobbade Luke Shaw för 28m pund. Ärligt talat har han väl ändå inte visat sig vara värd den summan, hur intresserade Chelsea (Mourinho faktiskt) en gång var av att köpa honom. Så nej tack.

Vi vet att Emerson får en chans idag. Det talas om att även Ross Barkley får chansen. Men inget om Danny Drinkwater som inte heller fått chansen av Conte. Dock, Chelsea har knappast råd att spela ett alltför alternativbetonat lag med tanke på hur starka Burnley är.

ONSDAG:
Det är ju inte bara rykten så här års utan också önskelistor. Så nu när det framkommit att Mousa Dembele har 80k i veckan och bara ett år kvar på sitt kontrakt ovh kanske kan säljas av Tottenham önskar många fans honom. Bättre köp än Bakayoko, utan tvekan.

Monaco lär vara villiga att köpa tillbaka nämnde Tiemoue Bakayoko. Inget sägs om prislapp dock.

En prislapp finns tydligen dock på 35m köpet Danny Drinkwater som vill lämna Chelsea och säkerligen kommer att försöka det om Conte är kvar som manager. Där lär Chelsea satt en lapp om 30m - om vi ska tro tidningarna.

Så snackas det om Bonucci igen. När ska tidningarna fatta att han kommer inte att lämna Italien pga sin sons sjukdomsbesvär. Nu hävdar Don Balon att han är intressant för Chelsea därför Bonucci nobbat Real.

Jen Michael Seri är intresserad av Chelsea men bara efter att managersituationen i Chelsea är utredd. Förstår honom helt.

Juventus och kanske Milan som försökte i somras är intreserade av Alvaro Morata. Det talas om ett två års lån. Idioti. Antingen sälj eller behåll. Men se till att han lägger på sig lite muskler.

TISDAG:
En läsvärd artikel om hur förändringen från sommarsäsong till höst-vår påverkat damfotbollen inte minst för Chelsea och City. Som en liten påminnelse om att Chelsea möter Wolfsburg på söndag i Champions League, samma lag som slog ut oss tidigt förra året och året innan. Läs här>>

Idag ska det tydligen avgöras om Marcos Alonso kommer att spela de tre närmaste matcherna. Det handlar förstås om hans tramp på Shane Longs vad som domaren inte kortade för under matchen. Dean såg det inte och det kan innebära att en panel idag kan bestraffa Alonso i efterhand.

Pat Nevin påpekar några intressanta punkter efter matchen och den anmärkningsvärda vändningen mot Southampton i helgen. Inte bara bytena som kom till slut men även andra saker som påverkade vändningen som kanske inte var lika uppenbara, som hur Morata hade bearbetat linjen utan att få ett uns beröm för det, hur Saints hårda spel till slut väckte spelarna... Läs mer>>

Nu pratar även Don Balon om Robert Lewandowski till Chelsea. Real Madrid lär förlorat intresset. Vi lär väl få se.

Nu börjar inte bara ryktena om spelare komma utan noggrant placerade rykten om tröjorna som kommer läcks ut också. Chelsea lär gå blått med vita och röda linjer i en ovanlig design, samt gul andratröja om vi ska tro dessa rykten. Se här>> Bara för föräldrar och andra att ta fram plånboken för dem som ska ha årets tröja hela tiden.

MÅNDAG:
Det verkar som om Michy Batshuayi åkt på en stjärnsmäll. Den skada han fick igår mot Schalke är så pass allvarlig att VM är i fara för honom och han är med största säkerhet borta resten av säsongen.

Vi har i åratal hört att Robert Lewandowski som övergav Dortmund för Bayern vill till Real Madrid, men plötsligt dyker det nu upp rykten om att hans agent förhandlar med Chelsea. Gärna för oss, men vet Lewandowski om att hans agent pratar med andra klubbar än den han själv säger sig vilja gå till? Vi ställer frågan mest för att visa absurdiiteten i olika rykten.

Äntligen något vi tror på även om det kommer från en av planetens minst trovärdiga källor, Diario Gol i Spanien. De hävdar nu att Marco Asension aktivt använder hot om Chelseatransfer för att få Real Madrid att gå med på olika villkor han ställer, vilka bl a lär handla om speltid. Frågan är väl om vi ens vill ha en spelare som tror att man får speltid i ett lag för att man ställer krav om det - men vi tror på att Asensio eller snarare hans agent använder rykten om andra klubbars intresse för att genomföra sin agenda.

Lånerapporten med bland annat den bortglömde Marco van Ginkel i PSV. Läs här>>

Ligan är avgjord och Manchester City är värdiga mästare. Mycket lär hända från nu till nästa säsong startar men fem matcher till ska spelas plus minst en cupsemifinal.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC