csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5 Chelsea FC   30 sp 17 v 5 o 8 f 52 -27 mål 56 p
- always proud to be Blue -
19 - 25 mars 2018
    NÄSTA MATCH:

         TOTTENHAM - 1 april kl 17

  TV

Nyheter v-12


SÖNDAG:
Förlorade Chelsea Ladies ligan idag? Förmodligen, tyvärr.
    För de klarade ännu en gång bara 2-2 mot Reading. Denna gång på hemmaplan och de två förlorade poängen kommer att kosta, möjligen ja nästan troligen kommer det att kosta Chelsea titeln då de nu bjudit in Manchester City med hela armen. City är spellediga den här helgen men ligger nu bara två poäng och en match mindre spelad efter Chelsea.
    Chelsea är ännu obesegrade men fyra oavgjorda matcher är troligtvis ändå för mycket för att kunna ta tillbaka titeln. (Spring Series som damerna vann i våras räknas ju inte riktigt då det var en enkelserie).
    Det är djupt beklagligt och det kunde varit värre då Reading fick ta ledningen med 2-0 efter en första halvlek straff och ett mål direkt i inledningen av andra. Så Chelsea kämpade sig åtminstone tillbaka in i matchen, men det hjälpte inte hela vägen.
    Jonna Andersson, som gjorde mål också, och Magda Eriksson startade för Chelsea men Lindahl var av någon anledning petad för Telford.
    Chelseas målgörare var: Andersson 50, Kirby 77.

LÖRDAG:
Willy Caballero fick göra debut för sitt Argentina vid 36 års ålder. Det är onekligen andra omständigheter som gäller för målvakter. Han gjorde det bra och Argentina slog Italien. Caballero höll nollan när Argentina gjorde två mål.
    Olivier Giroud gjorde mål för Frankrike mot Columbia, Frankrike förlorade dock med 3-2. Victor Moses var också målgörare för sitt Nigeria när de slog Polen borta med enda målet. Bortglömde Kenneth Omerou hoppade in i matchen.
  Azpi, Alonso och Rüdiger var avbytare men utan speltid när Spanien och Tyskland spelade 1-1. Willian startade för Brasilien mot Ryssland.

FREDAG:
Vi har sammanställt en lista på gällande kontraktslängder i Chelsea, det kan ju vara intressant med tanke på allt skvaller kring våra spelare. Se här eller i menyn till höger>>

Vi hörde om att Andreas Christensen skulle prövas i en annorlunda position av Danmark under uppehållet, nu visar det sig att ryktena om en skada var sannare. Andreas Christensen har avbrutit landslagslägret och återvänt till Chelsea för rehab av en skada. Skadan ska inte vara allvarlig men kan bli så det är en säkerhetsåtgärd.

TORSDAG:
Det lutar mot att Magdalena Eriksson kommer att spela mot sin partner Pernille Harder i en semifinal i Champions League. Chelsea har ju 2-0 från bortaplan och Wolfsburg har nu 5-0 mot Slavia Prag från hemmaplan inför returmötena så det lutar åt ännu ett möte mellan Wolfsburg och Chelsea i semin. På andra halvan har Man City 2-0 mot Linköping och Lyon oväntat vaga 2-1 mot Barcelona från sina hemmamatcher.

Matchen mot Burnley som skulle spelats i lördags har flyttats till torsdagen 19 april. Udda datum, kan inte komma ihåg torsdagsmatcher i ligan tidigare.

ONSDAG:
MONTPELLIER vs CHELSEA LADIES     0 - 2
Champions League kvartsfinal 1:2
I Chelsea startar Hedvid Lindahl i mål och Magdalena Eriksson i backlinjen.
    Montpellier har startat klart starkast och dominerat första tio mot Chelsea. Efter det började Chelsea komma in i matchen och Bachmann hotade fransyskornas mål. Minuten efter hade dock Montpellier en riktigt bra chans men en touch på bollen av Blundell förstörde det som tur var för dem.
    Spence var mycket nära mål av Spence i 17e minuten, men målvakten lyckades få fingrarna på bollen.
    Någon av mikrofonerna är uppenbarligen placerad bredvid någon av svenska supportrar eller spelare (Montpellier hade Sembrant och Jakobsson på plan och Blackstenius på bänken) för man hörde hela tiden: Kom igen bland andra tillrop.
    Efter 35m växlade Hayes sina wingbacks, Blundell gick över på höger och Thorisdottir till vänster istället. Kanske för att Thorisdottir förlorade boll mot sin back lite väl många gånger. Intressant dock att kunna göra sådan dispositioner.
    En härlig kontring i 39e skapade flera chanser men ingen boll tog sig förbi försvaret. Inkl ett hål i luften för Thorisdottir innan hon sköt på sin back.
    Inte oväntat alls har Montpellier varit det offensivare laget men Chelsea har hållit emot mycket bra och det har inte varit särdeles många farligheter för franska tvåorna. (Faktum är att Chelsa hade flest målchanser, 5-2) Bra i Chelsea har Bright, Eriksson, Chapman varit. Ji har varit lite slarvig med boll, Bachmann har jagat en hel del och Kirby som vanligt sprungit på det mesta, och hade en härlig dribblingsräd i boxen (matchens prestation hittills). Bästa chansen har Drew Spence haft för Chelsea. Lindahl gjorde tidigt en riktigt bra räddning via stolpen. En halvlek med mycket högt tempo och bra omväxlande spel där inget lag riktigt klarat av att bryta igenom försvaren. Lika i bollinnehavet efter att Chelsea avslutat halvleken starkare.
ANDRA
Andra halvlek startar strålande för Chelsea när Ji Su-Yon kommer fri och stensäkert sätter bollen i burgaveln. Kirby stod för en härlig framspelning. 49 Det så viktiga bortamålet är ordnat.
    Vilken chans för Montpellier i 52. Jakobsson får fritt fram, och hur det inte vinkades av för offside är en gåta. Men Lindahl hinner ut och täcker skottet. Mycket bra räddning. Reprisen visar att det faktiskt inte var offside utan Chelseas backar lekte statyer i det ögonblicket. Tur att Lindahl räddade dem.
    Chelsea spelade bra i första men har höjt sitt spel ändå i andra. Särskilt Ji och Kirby.
    En jättechans när Blundell sticker fram, undviker målvakten, hamnar i svår vinkel och sätter bollen i stolpen. Returen via målvakten till hörna. 59
    En ny stor chans för Bachmann men en touch gör att bollen går utanför, men vilket förspel av Kirby som sprang förbi sin back som Usain Bolt förbi en medelmistansare. 62 Hörnan i händerna på amerikanske målvakten Murphy.
    Så en stor chans för Montpellier men Lindahl går ut och stoppar Jakobsson en gång i boxen och en gång utanför boxen. Montpellier får inte in bollen trots att Lindahl har långt tillbaka in i målet sedan. 64.
  Fortfarande högt tempo och öppet spel. Montpellier har fått tag lite mer i spelet senaste minuterna för innan såg det mer ut som fler mål för Chelsea än en kvittering.
    Veje sköt i stolpen i 68. Montpellier har verkligen hittat tillbaka i matchen nu. De är ju också tvingade att verkligen satsa framåt nu.
    Första bytet, Drew Spence av för Erin Cuthbert. Spence har jagat en hel del och är slutkörd. 72
    Så ett fint anfall av Thorisdottir och Kirby men passet till Cuthbert når inte riktigt fram utan hon får bollen utanför hårt uppvaktad av backen. 74
    Det börjar nästan se lite ut som killarna med missade chanser nu, tyvärr. Synd för fler mål särskilt på bortaplan hade verkligen suttit bra även om Hayes menade att det viktigaste, före match, var att hålla nollan.
    Så gör Erin Cuthbert andra målet på en felaktigt dömd hörna. Tur med domslutet där men inget fel alls på hur skotskan mötte bollen och hur hon satte den vid stolpen utom räckhåll för målvakten. Drömläge för Chelsea nu. 77
    Léger in för Montpellier och Aluko in för Bachmann. 81
    Claire Rafferty in för Kirby. 87
    Sista minuterna pressade Montpellier hårt för att få med sig något men precis som för fd Chelseaspelaren Jakobsson fungerade det inte ikväll.
    En utmärkt match av Chelsea, särskilt andra halvlek. WOTM för mig var Fran Kirby trots att hon inte fick något mål ikväll men alla förtjänar beröm, inte minst svenskorna. Hayes matchning och hur hon förändrade för att förbättra spelet och stängde ned Montpelliers styrkor var mycket bra. Utmärkt byte också. Väldigt fint utgångsläge inför returen på Kingsmeadow nästa onsdag.

Datum har satts för Chelseas semifinal mot Southampton i FA Cupen. Matchen ska spelas söndag 22 april. Spelplats är som alltid för semifinalerna Wembley.

Ethan Ampadu ser ut att missa resten av säsongen efter att fått en fraktur i vristen. Det hände i Uefa Youth League mot Real Madrid. Därmed saknar flera av Chelseas lag en av sina viktigaste spelare i kommande finalspel och säsongsavslutning. Trist för vårt unga jättelöfte.

Chelseas tjejer möter Montpellier i kvartsfinalen i Champions League. Första gången klubben är så långt i den turneringen (efter stenhård lottning de flesta år, även i år men de slog ut både Bayern och Rosengård så...). Matchen visas på Chelsea TV och startar 20.45. I motståndarna spelar en fd Chelseaspelare, svenska Sofa Jakobsson.

TISDAG:
England kommer inte att ha en enda domare med i fotbolls-VM i sommar. Vem är förvånad med tanke på den domarstandard vi sett den senaste säsongen? Även om Michael Oliver fortfarande har utvecklats, men i övrigt är standarden verkligen inget som hör hemma i ett VM.

MÅNDAG:
Det är en enda match i veckan. Det är damerna som möter Montpellier borta i Champions Leagues kvartsfinal. På onsdag kväll. Matchen visas i Chelsea TV.

Damerna har lottats mot antingen Sunderland eller Manchester City i FA Cupens semifinal.

Det blev en riktigt bra dag igår.
Första bucklan för i år för ungdomarna och en semifinalplats för både herrar och damer.
    Ska Chelsea fortsätta spela med den här "taktiken" att försöka stänga och spela av matcher med uddamålsledning blir dock resten av säsongen inget att se fram emot. För den kommer att kräva antingen en hjärtattack eller att man letar reda på en bössa med saltskott och ger sig på jakt. Det är vansinne och Chelsea har gång på gång på gång nu bevisat att de inte klarar av det, inte vill spela så och absolut inte ska spela så.
    Tills dess njuter vi dock av gårdagens fina resultat för klubben.

För nu följer ju pestveckor med träningslandskamper. Lika intressant som att sitta ute den här vintern och se tårna förfrysa.

Därefter följer ligamatcher vi antagligen måste vinna samtliga av och först av dem är Tottenham den första april. Särskilt matcherna mot Tottenham och Liverpool måste ju vinnas då de är före oss på CL-platserna som vi just nu är lite väl långt ifrån men med trepoängssystemet kan poängtapp för lagen ovanför betyda mycket (förutom för City för där spelar det ingen roll då de har för stort försprång).

 


 

Rykten, notiser m m, v-12


SÖNDAG:
Jake Clarke-Salter som är utlånad till Sunderland, gjorde debut i England U21 mot Rumänien. England vann med 2-1 och Clarke-Salter gjorde det avgörande andra målet.

Ryktena om att Antonio Conte går till PSG blir allt starkare. Hans representanter lär ha fört samtal med den statsägda klubben redan och med all rök som är börjar man ju undra om det inte finns eld där någonstans och helt klart är ju att Conte själv med att gnälla på transfers irriterar ledningen. Det är som vanligt i Chelsea och det är lika tråkigt och jobbigt som alltid. Särskilt som vi verkligen undrar om det hetaste namnet som ersättare verkligen är rätt person. Läs mer om PSG-ryktena här även om vi kanske inte direkt tror på varje påstående i artikeln.>>

Tidningarna brukar då och då roa sig med att plocka ut spelare som de påstår vara underuppskattade i olika klubbar. Vilket ofta är mycket roande att läsa och ibland häpnadsväckande dumt.
    The Guardian har gjort det den här helgen genom att ta fram sina 10 mest underuppskattade spelarna i Premier League.
    Chelsea hade med en spelare; men inte César Azpilicueta som åtminstone brukade kallas underuppskattad eller Marcos Alonso som nog är den minst uppmärksammade av dagens stjärnor.
    Nä, The Guardians skribent Nick Miller tog ut - Willian!
    Man häpnar över dumheten hos vissa. Willian är kanske inte första namnet som nämns i Chelsea men att på minsta lilla sätt kalla honom underuppskattad det är häpnadsväckande dumt eller kanske bara rent okunnigt. Man kan bara skratta åt det.
    Hur kan någon som utsågs till Årets Spelare i Chelsea senast 2016 och är favorit till att bli det i år igen kallas underuppskattad? Man häpnar, hakan hänger vid knäna helt enkelt.
    Läs vilka andra som är det, t ex Luke Shaw (ja, han som Mourinho pekar ut som sämst vid varje tillfälle han kan ungefär som Trump hänger ut sina medarbetare. I det fallet får det också stå för antingen Mourinho eller sportskrivaren). Se här>>

Thibaut Courtois har fortfarande problem med lårmuskelskadan även om han valt att stanna med landslaget. Han förväntas dock inte spela mot Saudi-Arabien på tisdag.

LÖRDAG:
En sk superdator hos footballwebpages.co.uk förutspår att Chelsea slutar femma i ligan, på målskillnad till Liverpool.
    Å andra sidan hävdar samma dator att Tottenham bara kommer att släppa in ett enda mål på de sista åtta matcherna - och det tror vi inte alls på så... Särskilt inte som de möter Chelsea på Stamford Bridge nästa söndag. Utan Harry Kane.

FREDAG:
Olivier Giroud tycker han anpassat sig väl till Chelsea men är klart självkritisk och menar att han borde ha gjort fler mål. Kanske det, men ärligt talat det är något som ska sägas om hela Chelsea. De borde verkligen gjort fler mål. Antalet skapade chanser är helt ok, omsättningen av chanserna är pinsamt dålig. CSFC vägrar lägga detta på enskilda spelare, det är ett lagproblem. Läs mer om Girouds ord>>

Förre Chelseacoachen Paul Clement tar nu över Reading efter förre Man U-spelaren Jaap Stam.

Telegraph säger att Ross Barkley kommer att kunna återvända till träning nästa vecka efter hans senaste skador. Barkley är antingen lika skadebenägen som Wilshere eller så överansträngde han sig efter den långvariga skada han ådrog sig i Everton. Conte gör nog klokt i att skynda långsamt och vi kan absolut inte bedöma värvningen av Barkley förrän han är helt frisk och fått spela några matcher.

Franska källor hävdar att Chelsea är nära ett avtal med Luis Enrique. Vi gillar det absolut inte. Vi är högst tveksamma till att Luis Enrique är rätt person för Chelsea. Hans meriter är sämre, hans rykte om att skapa omklädningsrumsproblem är inte trevliga och vi är inte på något sätt imponerade av hans karriär. Antonio Conte hade åtminstone verkligen presterat när han kom till Chelsea. Vi föredrar helt klart att Antonio Conte stannar men den här sortens rykten lär vi få räkna med till nästa säsong startar och delvis är det Contes eget fel med hans ständiga gnällande på transfers som inte blivit. Ett uppträdande som är väldigt konstigt då Conte ändå borde veta hur en transfermarknad fungerar, och det är inte som ett videospel.

Spanska AS som vi inte litar på hävdar att Chelsea lagt ett formellt bud till Inter för Mauro Icardi om 63m €. Vi tror som sagt inte på det men ryktet är något sensationellt ändå. Prislappen är dock inte alls trovärdig. Ryktet har dock fått fötter inte minst på sociala medier bland många.

TORSDAG:
David Luiz verkar vara på väg tillbaka. Efter behandling av en spansk knäexpert ska han nu tro sig bli spelklar till matchen mot Tottenham.

Marcos Alonso har blivit efterfrågad. PSG ska redan lagt bud påstås det. Real har det talats om och nu ska Messi minsann sagt till Barcelona att han vill att de ska värva Alonso. Hoppas Chelsea håller hårt i honom framöver för han är s a s en ny Azpilicueta. En spelare få trodde på men som visat sig närmast ovärderlig för Chelsea. Källan är skum dock.

Dagens rykte är Mauro Icardi, igen. För 63m€. Men det kommer från en enskild nisse på TNT Sport så...

Ryktena om Christensens skada verkar överdrivna. Däremot verkar det som Åge Hareide tänker pröva honom i en ny position vilket känns spännande. Han vill spela Christensen som defensiv mittfältare under landslagsuppehållet. Danmark har ett bra lag på gång till VM, möjligen kanske t o m förmodligen bättre än Sveriges.

Thibaut Courtois till PSG eller Real snackas det ju om. Vilket skulle sätta igång en målvaktscirkus. Chelsea ska då gå för Jan Oblak (vilket är som det bör sig) till enorma 88m (hans utköpsklausul) och Atletico då gå för Romas Allison som också jagas av Liverpool och Arsenal. Arsenal som även lär jaga Oblak då Cechs karriär helt klart är på nedgång.

ONSDAG:
Ruben Loftus-Cheek gjorde comeback efter sin svåra skada i helgen mot Huddersfield. Han hoppas nu få speltid nog att kunna ta en plats i Englands VM-trupp. Tänk att vi lånade ut honom för att köpa in en spelare för 40m pund som tyvärr floppat ordentligt. Även om Bakayoko är ung nog och kanske kan få en bättre säsong framöver. De som följde honom förra året säger ju att han var klart bättre då än nu. Vissa spelare passar för en viss sorts fotboll och inte i annan, det har vi sett med ännu större namn än Bakayoko.

Marcos Alonso har till slut blivit kallad till en spansk landslagstrupp (det är så mycket svårare för de spanjorer som inte spelar i Spanien att få plats än de som spelar hemma - det vet alla som följer fotboll). Så välförtjänt och vi hoppas han får visa vad han kan. Möjligen är ju Alonso den bästa, i alla fall mest oväntade bästa, värvningen Conte gjort. Läs mer om hans tankar inför det här. >>

Drew Spence har förlängt sitt kontrakt med Chelsea i två år.

TISDAG:
Skvallret talar mest om spelare som ska lämna och hur andra klubbar rycker i dem. Därför är det härligt att läsa en artikel där den makalöse N'Golo Kanté (han är snart eller nästan nu likvärdig Makelele i mina ögon) säger att Chelsea är hans hem. Läs mer här>>

PSG lär lagt sig i jakten på den aldrig kontraktsförlängande Thibaut Courtois. Detta enligt klart inte trovärdiga Le10Sport.
    Som konskevens av alla rykten kring Courtois har nu Kepa Arrizabalaga blivit aktuell för Chelsea i sommar. Han var tidigare väldigt aktuell för Real Madrid men valde att förlänga med Athletic Bilbao trots att spanska rykten såg honom som klappad och klar.

Mourinho har ju utsett Luke Shaw till hackkyckling och plötsligt är han därför aktuell för Chelsea. Sant är att han var aktuell för Chelsea redan innan han gick till United. Men idag, undrar vi om det är rätt värvning. Det är svårt att se Luke Shaw som wingback. Plus att vi har Marcos Alonso som är långt bättre och nu även Emerson Palmieri för den positionen redan. Men i England rankas ju alltid en engelsman högre även om han är sämre spelare. Delvis pga reglerna om home-grown.

Gianfranco Zola som fixade bästa möjliga lottning för oss i semin i FA Cupen har gått ut och sagt att han hoppas Antonio Conte är manager för Chelsea även nästa säsong. Vi är inte hundra nöjda med Conte just nu (mest pga Costaaffären, gnällandet och idéen om falsk nia) men CSFC föredrar honom helt klart före det namn som nämns mest, Luis Enrique.

Thibaut Courtois' skada kommer förmodligen att stoppa honom från att spela träningslandsmatch mot Saudi-Arabien för Belgien.

Antonio Conte sa det var trötthet men nu kommer rykten om att Andras Christensen dragit på sig ett ljumskproblem och att det var orsaken att han fick gå av. Vi lär väl få se om han spelar någon meningslös träningslandskamp eller tvingas vila.

MÅNDAG:
Andreas Christensen har haft en lite tuff månad med några misstag som skakade hans självförtroende. Han hade en klart bättre match igår. Kanske är hemligheten till förbättringen det samtal han haft med John Terry. Ännu ett bevis för att vi behöver JT som ledare i klubben. Läs mer här>>

Lånerapporten med bland annat Lucas Piazon och Michy Batshuayi som målgörare. Läs mer här>>

Att ta med framöver:
Chelsea har slagit ut Leicester ur FA Cupen tre gånger tidigare. 1997, 2000, 2012. Det är också tre år som Chelsea har vunnit hela FA Cupen!
    Pedro har sex mål och två assist i hans tio senaste FA Cupmatcher! Cupspelare.

Förutom att Chelsea lyckades ta sig tillbaka in i matchen efter försökt ge bort den (eller vad de gjorde) gladde mycket igår. Visst, det var en mycket tuff match att spela efter en otroligt tuff match med stor besvikelse i veckan, men ärligt vi kräver faktiskt att spelarna och ledarna ska klara av sådana saker ändå. De har en kravbild som är tuff men också ersättning för densamma. Näst det var det roligt att Morata äntligen fick göra mål efter sin knepiga ryggskada, efter att hans bäste vän gått bort i en olycka och annat som inte direkt satt ett leende på hans läppar under inledningen av 2018. Det behövde han och Chelsea behöver två bra anfallare. Så är det ju lite roligt att Chelseas kanske? kortaste spelare näst Kanté är den som når högst mot en målvakt och två fyrtorn i en fyrbackslinje och nickar in segermålet.
    Conte sa efter matchen att både Willian och Christensen togs av på grund av trötthet igår. De såg inte pigga ut, det är sant.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC