Champions League - playoff match 1:2
20 februari 2018

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA   Chelsea    vs     Barcelona, Spanien barca

          1                              -               1           (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2017-18>
Champions League 2017-18>>

Barcelonas start-XI

Ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Alba, Busquets, Paulinho, Rakitic, Iniesta, Messi, Luis Suarez

avb: Cillessen, Denis Suarez, Dembele, Digne, Gomes, Vidal, Vermaelen

Manager: Ernesto Valverde


Målgörare

1-0
1-1

Willian, 62
Lionel Messi, 75


CHELSEAS INSATS

 

    7+

 

Mycket bra match av Chelsea även om de ibland tillät Barcelona lite väl mycket boll och kanske sjönk lite lågt. Hade extrem otur med två stolpträffar. Väldigt bra försvarsspel i första.

bittert att ett försvarsmisstag kostade oss segern.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Iinte ett enda skott på mål i första. 6
César Azpilicueta Så stabil, säker och pålitlig. Cool helt enkelt. 7-
Andreas Christensen Hade några konstiga ingripanden och många bra. Han är framtiden och tog över tidigare än väntat. Tyvärr var det hans missade glidtackling som gav dem kvitteringen. 6+
Antonio Rüdiger Hade en del problem, Inte en klockren insats. 6
Victor Moses Hans i särklass bästa defensiva insats någonsin. Och det var ju kanske vad vi oroade oss för men kan han fortsätta spela även defensivt så lär han bli bäst i Nigeria även detta år. 7+
N'golo Kanté Så bra, så nyttig. Höll Messi rätt bra på mitten. Lite svårare när Messi kom närmare mål och Kanté inte kunde följa med. 7
Cesc Fabregas Stabil insats. Hittade inte de där fantastiska passen men kan vara nöjd. 6+
Marcos Alonso Som väntat mest defensiv men höll Barca vakna på den kanten också. 6+
Pedro Några fina aktioner men inte riktigt. 6+
Willian Riktigt bra. Två stolpskott i vardera stolpen... tredje gången gillt. 9-
Eden Hazard Väldigt bra. Inte lika dominant som vi hoppades men gjorde så många bra saker. 8-
---    
Alvaro Morata * In för Pedro. 83 För krot tid för betyg. -
Danny Drinkwater In för Fabreags. 84 För kort td för betyg.  
     
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Zappacosta, Cahill, Drinkwater, Hudson-Odoi, Morata, Giroud

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 10 7
Skott på mål 2 2

Bollinnehav

32 68

Källa Flashscore

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

En överraskande uppställning som väl inte helt roade oss då Conte valde att spela med falsk nia som misslyckats den här sidan årsskiftet. Varför förstår vi inte, innan matchen. Hoppas vi förstår efteråt. Annars lär Conte bli hysteriskt kritiserad.//
Fungerade utmärkt i första och det var bara otur att formspelare Willian inte fick mål. För sent byte tyvärr. Där borde han varit klarare och mer aktiv.

7-


MATCHENS CHELSEA-LIRARE     (MoTM)
Willian

 

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Chelsea startar med falsk nia, Eden Hazard. Något som misslyckats erbarmligt ett par gånger de senaste veckorna. Vet inte riktigt hur Conte resonerar där. Förmodligen har han satsat på att få fart på kanterna, men vem vet. Det är förvånande lag ändå.
Ingen Cahill i backlinjen. Moses och Alonso som wingbacks. Fab som kreatör på mitten, hoppas han får tid till sina underbara pass.
      Barcelona startar samma XI som slog Eibar men som absolut inte imponerade mot dem i helgen.
      Vi kan bara hoppas Contes "chansning" utan anfallare och med falsk nia fungerar. Säkra är vi verkligen inte innan matchen startar. Vi tror dock att detta är väl förberedd redan sedan en tid tillbaka och att Chelsea tränat för det. Men misslyckas det kommer Conte att hängas i medierna.

***
Det har varit flaggutdelning på Stamford Bride idag, men även Barcelona verkar fått eller haft med sig flaggor i överflöd.

En ganska avvaktande inledning av båda lagen, med mycket passningar framförallt i Barcelona som väntat. Båda lagen kan dock explodera plötsligt och skapa något.
    Pedro felpassar när han försöker crossa lågt ned i plan efter en fin aktion, Chelsea vann tillbaka bollen och Wililian drog upp kontring men han och Haz krånglade till det lite. 4
    Haz vinner boll två gånger på mitten men Willian får inte kontroll över den. Haz vinner tillbaka. Chelsesa runt boxen. 5 Hazard viker in och skjuter, tätt över. Bra, aggressivt spel med hög press av Chelsea innan.
    Alonso slarvar, såg rätt nonchalant ut mot två motståndare. 6
    Willlian vinner en frispark, ca 35m. Han hamnade i en sandwich. Fab tar den. Lyftning mot Chris men inte i närheten tyvärr.
    Härlig cross till Moses fråm Rüdi. In mot Willian och det blir hörna. 8
    Hörna till Rüdiger men hans nick är dålig och en bra bit utanför. 9
    Messi drar upp ett anfall och gör bort Rudi. Chris stoppar inspelet såg lite farligt ut men lugnt till slut. 10 Messi visade hur meningslöst det är att attackera honom när han går framåt, bättre avakta.
    Bra första tio minuter, bäst kanske Chelsea även om Barca har boll. Dock ingen farlig chans.
    Hazard skapar en chans genom att ta sig in i boxen, får två möjligheter men hittar inte rätt då Iniesta läste bollen, som sedan tar på handen på Kanté. Bra chans. 13
    Messi lyfter bollen fint till en nästan helt fri Paulinho som nickar en bit utanför. 16 Där tappade Alonso markeringen något.
    Chelsea hade en period men jus tnu dominerar Barcelona bollinnehav och har skapat en bra chans. Så nickar Rudi undan men dåligt men skottet från Barca blockeras lätt. 17
    Senaste fem bara det nästan ebart varit Barcelona. Alonso knuffar omkull Messi på mittplan. Han är mållös i fem matcher, vilket inte hänt på år och dar. 19
    Bra försvar av Alonso, men sedan gör Christensen bort sig och ger en fullständigt gratis hörna till Barcelona. Det var träben där. 21 Kort. Pique när få in bollen, Barce vinner tillbaka när Chelsea försöker kontra.
    Tempot har gått ned dp Barcelona har stort bollinnehav. 75%. Att de har det är inte oväntat och inte emot någon spelplan, problemet för Chelsea är att de just nu inte får tag i bollen. Vilket är väldigt tröttande.
    Messi får nästan friläge men försvaret lyckas täcka honom. 24
    Tyvärr har Messi hittat in i matchen och Chelseas fina spel i början är borta, det är bara försvar nu. De får inte tag i bollen alls. 25
    Suarez sparkar ned Moses, frispark för Chelsea och Suarez spelar oskyldig, som vanligt. 25
    Dålig utspark och Messi får kontroll, bra försvarsspel av Pedro. Men barca vinner tillbka boll lite som de vill just nu. Mycket oroande.
    Azpi tar bort ett bra inlägg. 27
    Motlägg och bollar studsar just nu helt Barcas väg. Chelsea är tyvärr inte med just nu.
    Billig frispark till Barca när Moses som spelat väldigt bra försvarsspel sätter axel mot axel. 28
    Hazard hittar nästan fram till Pedro som djuplöper, nära. 29
    Mycket bra aktion av Willian som till slut görs ned av Rakitic i Alonsoläge, även om kommentatorn Holmgren fortfarande är två år efter att Willian sltuade sätta frisparkar. Lite långt ut kanske men... Willian och Alonso vid bollen. Alonso tar den men rätt lätt för Ter Stegen. 30 Rakitic kortades.
    Barcelona är klart aggressivare mot bollförande än i lördags och än vad vi är vana vid. Onekligen en skillnad under Valverde. 31
    Jag är oroad över hur många bollstuds som går Barcas väg, de känns något aggressivare och får betalt för det.
    Så görs Haz ned i ryggen vid linjen. Inte ovanligt om vi säger så. 33
    Dålig passning från Moses och Barca får kontroll, Chelsea bryter och Willian hittar Haz i bra läge men Barca hinner tillbaka. Willian sätter skottet klockrent i stolpen!!!! 33 OJ vad synd. Absolut närmast mål i matchen.
    Rudi passar Chris när denne har ryggen emot honom, vansinnigt. Men Chris hinner vända sig om och rensa. 34
    Kanté bryter och Rakitic försöker bryta, Kanté hade boll men domaren blåser. Fel av honom. 35 Rakitic också rätt nära ett kort till.
    Chelsea har kommit igen och hittat in i matchen igen. Haz orsakar problem på kanten men lite väl många motståndare, Chelsea börjar om. 36
    Inkast för Barca men Messi sparkar ju på hasorna på Kanté.
    Försvaret stoppar Messi men är sedan passiva och Paulinho vinner boll, Moses reder ut det efter pass. 37 Hörna.
    Pique halkar och stör Pique som tur var. 38 Men bättre om Rudi står på fötterna. Han är den som helt klart haft svårast i försvaret hittills.
    Så halkar Pedro på en lång boll och Pique hinner sedan först. 39
    Båda lagen har haft perioder i första halvlek, Barcelona har dominerat bollinnehav men inget underligt eller oväntat med det. Chelsea helt klart närmast att göra mål.
    Rakitvi gör ned Fabregas och snart måste väl domaren observera att han fortsätter spela vårdslöst trots kort.
    Willian får läge och sätter den i andra stolpen. Lägg av alltså. 41 ter stegen chanslös.
    En frispark till Alonso som knuffas omkull av Roberto. 42 Fab vid bollen, ca 35m Siktar på Christensen, och bollen till Hazard som skjuter på volley men lite över. 43
    Chelsea har haft en riktigt bra period i matchen och med två stolpskott och bästa chanser utöver... otur just nu känns det som.
    Chelsea ligger lite väl lågt och Messi går in i boxen, Christensen bort fast Courtois var just bakom. 45.

Vilken otur alltså, två stolpskott och ändå inget mål. Hoppas det vänder i andra. Bolldominans av Barca men inga chanser direkt. Chelsea har skapat chanserna ändå. Och med två klockrena stolpskott borde vi kanske lett matchen.
 
 ANDRA  
Chelsea har gjort en riktigt bra halvlek och borde, om gudarna hade varit med oss, haft ledningen med minst ett mål. Mycket kvar att spela om men Conte måste vara väldigt nöjd. Vi förväntar oss Morata för Pedro om cirka en kvart. Morata är ju den som Barcelona fruktar då han har väldigt bra målfacit mot dem, men det kanske blir Giroud.
    Inlägg som i tv såg farligt ut, Courtois tyckte det absolut inte. Och reprisen visar att Courtois såg bättre. 47
    Christensen stoppar Messi i boxen. 47 Barca har startat andra klart aggressivare.
    Lagen byter boll med varandra men första fem i andra till Barca.
    Hazard tar emot boll och går omkull, dras omkull, men straff var det nog inte. 50
    Chelsea börjar jämna ut igen.
    Alonso går tufft mot Messi. 52. Sedan en väldigt billig frispark för Iniesta på mitten.
    Kanté bryter, passar fel, tar tillbaka och till Alonso. 52
    Suarez skjuter ur vinkel, Courtois styr undan den men den hade kanske inte gått på mål. 53
    Bra brytning av Rüdiger högt upp. 55
    Det är mycket Barca jus tnu, men som i första inte direkt farligt.
    Repris på Courtois räddning på Suarez visar att skottet nog kunde gått på mål, så bra räddning.
    Hazard görs ned ordentligt och Barca gnäller över den. Den var solklar. 56 Borde varit kort också.
    Bra försvar av Rudi mot Pauliinho. Högt upp dock. 57
    Det bröjar redan bli väldigt nervöst ;)
    Alonso trycks ned, bollen träffar honom och istället för frispark blir det inkast. 58
    Moses bryter, bra försvarsspel av honom och Chris. Suarez är tyvärr piggar ei andra. 59 Hörna. Rakt ihänderna på Courtois. Kontringen tyvärr förbi Haz.
    Fab skjuter, svagt men via en fot till hörna. 62 Kort. Hazard hittar Willian som fri tar emot och sätter bollen vid stollpen. UNDERBART F-ING BART. 62 Skicklig skruv förbi hela försvaret. Rüdi när i vägen men han hinner undan.
    Willian satsade på precision den här gången och oj vad det lönade sig.
    NU blir det press mot Chelsea antar vi.
    Aleix Vidal in för Paulinho,
    Mycket tid kvar. önskar det inte var det.
    Alba in och Azpi rensar. 67
    Chelsea har sjunkit väl lågt nu, oroande. Men Barcelona övertygar ändå inte fast bollövertaget är stort. De skapar nästan inget alls.
    Snart dags för lite ny energi med ett byte eller?
    Kontring, av Kantémen bollen till Willian lite för sen. 69 Väldigt nära han hittar tillbaka till Kanté som rusat in i boxen. Willian får en smäll.
    (För de som följt nyhetssidan har Balague, stor Barcasupporter i Sky har nu twittrat om att det här är det sämsta barca i ett decennium. Vilken kappvändare).
    Tjugo kvar. Hjärtattackläge som vanligt ;)
    Willian fick en smäll och måste till slut gå av för att stoppa blodflödet i näsan. 72
    Hazard försvarar bra men ingen frispark, Chelsea försvarar bra och Willian är inne igen. Det har blivit bra mycket tuffare och hårdare spel sista minuterna. 73
    Vilket spel av Haz som sedan hittar Willian som stoppas, var det schysst... 74
    Suarez försöker få till en straff. Domaren går inte på det. Men så misar Chelsea totalt i försvarsspelet och Messi får friläge och gör mål. Det som absolut inte fick hända. Bortamål för Barca. 75 Gidtackling som total mis
    Ett misstag och var det Christensen eller...
Suarez kortas för något. Willian ut igen för blodet. Det far filmning av Suarez som han fick kor tför visar reprisen.
    Willian till Moses som dröjer lite för länge och bollen blockeras. Blir inge ens hörna. 78
    Nu måste Conte agera. Vi måste göra ett till.
    Br akontring men Barca hinner tillbaka och allt stannar upp. Blir dock hörna efter lite fummel av Umtiti. 82 Bra hörna men, Rüdiger hittar ingen.
    Morata in. 83 för Pedro.
    Hazard görs ned av Umntiti. Frispark. Ca 35 ut. Kort ut till Haz, men de får inte hörna på Moses skott. Fel domarna. Då for Morata kort för protest. LÖJLIGT.
    Bra Chistensen när bollen studsar Barcas väg igen. 87
    Barcaspelare spelar över och fill ha behandling. 88
    Kort till Busquets som cyniskt gör ned Hazard på mittten. 90
    Tre minuter tillägg.
    Fördröjande byte av Barca. Iniesta av för Gomes. 90+2

Så förbenat bittert att släppa in ett bortamål efter ett stort misstag. Det kan kosta oss avancemanget. Det där bortamålet kan kosta oss allt och det ar banne mig inte förtjänt. Hur mycket bollinnehav de än har. Med tanke på att Chelsea skapade nästan alla bra målchanser är det väldigt surt med bara 1-1. Tre veckor till returen.

I mina ögon förtjänade inte Barcelona oavgjort oavsett vad en viss Chelseaskeptiker i studion kommer att säga.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Cüneyt Çakır, Turkiet

BETYG

Några små tecken på att Barca fick med sig domslut som inte var helt ok utan till deras fördel.Var särskilt snäll mot Rakitic. Och absolut inte schysst att korta Morata när han själv gör bort sig.

knappt
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är unde
    rkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy




Besök csfc-facebook: facebook