csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5 Chelsea FC   28 sp 16 v 5 o 7 f 50 -25 mål 53 p
- always proud to be Blue -
19 - 25 feb 2018
    NÄSTA MATCH:

         Man City - 4 mars kl 17

  TV

Nyheter v-8


SÖNDAG:
VAD sades egentligen i Chelseas omklädningsrum i halvtid för de kom ut som ett annat lag, mycket sämre till andra. Det var som om de inte ville eller vågade vinna matchen. De gav bort den. Och kan någon förklara alla dessa tidiga byten av Eden Hazard (som idag blev extra uselt då Pedro inte gjorde mycket mer nytta på plan på bänken)? Om det finns någon som alltid ska vara kvar till sista minuten är det ju Hazard, som själv kan vända en match.
    Chelsea kunde lika gärna gjort självmål, de kunde inte gett bort matchen tydligare än de valde att göra. Nu börjar vi verkligen tvivla, efter nästa helg kan Chelsea vara fem poäng från en CL-plats.
    Två fiaskon (ja, det kallar vi även damernas match igår för de borde vunnit med typ 5-2) i Manchester på två dagar. Ett tredje ser ut att vänta på söndag.

Som Chelsea gav bort matchen mot United kan man verkligen inte vara nöjd. De spelade riktigt bra men domaren och vag inställning i andra kostade oss hur mycket som helst. Fick ett korrekt mål bortdömt. Det kostade två poäng.

LÖRDAG:
Chelsea Ladies fick bara 2-2 mot Manchester City och med tanke på hur matchen såg ut känns det som en riktig förlust. Chelsea missade enorma chanser och spelade ut City nästan hela matchen och ändå tappade de en tvåmålsledning. Rätt uselt faktiskt. Sådana chanser som Chelsea missade, ja man vet inte vad man ska säga. Rättvist var det inte. Men gör man inte mål på sådana chanser!
    Millie Bright startade målgörandet redan i sjätte minuten och Ji So-Yon följde upp i 24e
    Efter att Chelsea fullständigt dominerat matchen i första kom City ut och fick en tidig reducering i andra av Nikita Parris, på en nick som Lindahl kanske borde räddat. 49 Efter den nesan tog Chelsea tillbaka kommandot och dominerade nästan helt.
    Dunn (tre gånger), Bright och Bachmann missade ett par givna mål. Sådana chanser får de inte missa och hade de inte gjort det hade matchen varit över långt innan slutet.
    Vilket visade sig när Parris fick Citys andra chans i matchen och missade grovt i 77e. Ettmålsledningar är inte mycket att hänga i granen som vi väl vet. Sedan fick en av Citys inhoppare på ett jätteskott fyra minuter från slutet och de fick en helt oförtjänt poäng.
    Chelsea borde verkligen ha gjort fler mål som de dominerade matchen, de spelade mycket bra men effektiviteten lämnade en hel del att önska. Men sådana chanser som de missade... City skapade inte mycket men fick ändå en poäng med sig. De pressade också en del i slutet och gjorde Chelsea nervösa.
    Chelsea kunde avgjort ligan men slarvade helt enkelt bort det. De leder dock fortfarande med en poäng.
    Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson startade matchen.

14 mars spelar U19-laget kvartsfinal i Uefa Youth League mot Real Madrid. Matchen spelas kl 19, bara timmar innan Chelsea möter Barcelona. Så båda lagen är samtidigt i Spanien.

U18 slog igår Fulham i sitt ligaspel med enda målet. Gjort av Charlie Brown. Det var ett ungt lag som spelade då de flesta redan hade spelat i Uefa Youth League i onsdags.

FREDAG:
Från dagens presskonferens:
David Luiz och Bakayoko är fortfarande skadade.
    En hel del snack om betydelse av den fina matchen mot Barcelona och hur viktig Unitedmatchen är. Som ni förstår innebar det som vanligt mest floskler och sådana där saker managers och spelare alltid säger och talar om.
    Conte vill inte prata om Mourinho utan menar att det som sagts har sagts. Vilket inte stoppade fler frågor och i princip inga svar om det.
    Han ville inte heller prata om Pogba då han är en bra spelare men han är inte en Chelseaspelare. (Vilket också är rätt av Conte).
    Om Christensens misstag mot Barcelona avfärdade Conte det. Han menar att han glömt det och hoppas Christensen glömt det. Han ser Christensen som ett mycket stort löfte och även som en framtida kapten i Chelsea.
    Conte hoppas på en bra reaktion efter Barcelonamatchen då mötet mot United är ännu en toppmatch.
    Om att vinna både hemma och borta mot United. Conte menar att det är sådant som visar mentaliteten hos ett lag. Att inte bara kunna vinna hemma. Det är dock samtdiigt bara en av elva matcher som är kvar på säsongen.
    Han ville inte säga om han väljer Giroud att starta.
    Alonso är spelklar och Conte påminde om att han skadade sig på värmningen inför förra säsongens motsvarande möte.
    Conte ville inte heller singla ut Willian utan menade att han har Hazard, Willian, Pedro, Morata, Giroud eller Courtois (!) och att laget gör mål som ett lag, vem som gör dem är mindre viktigt.
    Så ville de tjata om Pogba igen och fick samma svar att Conte pratar om Chelsea.
    Conte menar att oavgjort är bara ett bra resultat om man spelat för att vinna men inte gjort det. Spelar man med en god mentalitet spelar man alltid för att vinna.
    Han ville inte jämföra trupperna, om vem som har den starkaste truppen. Conte bryr sig bara om Chelsea.
    Ang värvningen av Sanchez menade Conte att United var ett bra lag innan och är ett bra lag efter den värvningen.
   
Kvartsfinalen borta mot Leicester i FA Cupen spelas söndagen 18 mars.

TORSDAG:
Sky Sport spekulerar nu i att det blir McTominay som ska manmarkera Hazard på söndag. I den här artikeln argumenterar de för det>>
    Fast om Chelsea också spelar med Willian i toppform känns det som ett vansinnesdrag att sätta en spelare på att manmarkera Hazard för det innebär ju bara att Willian får glänsa än mer.
    (Det talas också om att Matic ska ta den rollen, vilket låter än dummare då Matic blir frånsprungen av Hazard på fem meter med minst tre och en halv meter).

Det blir i alla fall inte Ander Herrera som blir ryggsäck på Eden Hazard på söndag då denne skadade sig mot Sevilla igår och kommer att vara borta en tid. Fellaini och Carrick är också skadade och lär knappast få spela. Det är möjligt men inte troligt att Ibrahimovic spelar.

Willian är kandidat till Veckans Spelare och Veckans Mål i Champions League, ni kan rösta via klubbens hemsida.

Ungdomsmålvakten Mitchell Beeney har lånats ut till irländska laget Sligo Rovers för resten av säsongen.

ONSDAG:
Chelsea ladies hade en oväntat tuff match mot jumbolaget Yeovil. Det dröjde ända till 63e minuten innan Chelsea fick hål på dem. Målskytt Fran Kirby som hoppat in två minuter innan. Slutresultatet blev 2-0 så det var ett viktigt mål. Tre minuter senare gjorde Hannah Miles självmål.
    Lindahl vilades eller var skadad, vi vet inte vilket men Spencer stod och Telford var avb. Jonna Andersson startade och Magdalena Eriksson fick hoppa in.
    BBC rapporterade adnra målet som självmål, Chelseas sajt ger det till Jonna Andersson. Svårt att veta vilket som är vilket.
    Det blev en viktig trepoängare då det också innebar att Chelsea tog tillbaka serieledningen då Manchester City mycket oväntat förlorade mot Birmingham på bortaplan med 2-0. Chelsea har en poäng tillgodo på City nu, vilket är välkommet inför returmötet mot Cityi nästa omgång på lördag.
    Resultat>>

CHELSEA U19 - FEYENOORD     5-2     Uefa YL
Chelsea U19 startar en riktig stark XI mot Feyenoord med bl a Ampadu, Hudson-Odoi, Sterling, Chalobah. Alla spelare som tränar med och har varit med i a-laget eller på bänken till det.
    Chelsea fixade också en kanonstart med mål redan efter sex minuter av Ethan Ampadu. Efter tio minuter gjorde holländaren Redan andra målet. Feyenoord reducerade men Castillo ökade på Chelseas ledning till 3-1 i 27e minuten vilket stod sig halvleken ut. Det målet ändrades senare till självmål av Reith. I 55e minuten gjorde Feyenoord ytterligare ett självmål, av Geertruida. Femte målet gjorde St Clair, 77. Fyra minuter senare reducerar Lewis till 5-2.
    Uefa Youth League resultat>>

Det blir Real Madrid Chelsea U19 får möta i nästa omgång om Chelsea slår Feyenoord lite senare ikväll. Trots en missad straff och en utvisning just efter paus slog de Bayern med 3-2.

Vi får inte glömma att heja på Chelsea U19 mot Feyenoord ikväll. De spelar kl 20 i Uefa Youth League.
    Vinnarna möter antingen Real Madrid eller Bayern München.
    Matchen visas i efterhand på Chelsea TV kl 24.

Chelsea gjorde en utmärkt match mot Barcelona och förtjänade att vinna den för de var det bättre laget, sedan får vissa snacka hur mycket de vill om bollinnehav. Barcelona fick en enda chans på ett dåligt misstag och omsatte den. Hade Chelsea visat samma effektivitet hade det blivit väldigt trevliga siffror, för oss.
    Contes plan fungerade nästan perfekt, men ändå kan vi inte låta bli att tycka att spela Eden Hazard, som ändå var bra, är bortkastad som falsk nia. Det är slöseri med hans talang och kapacitet att spela honom i en roll som inte passar honom bäst.
  Barcelona är nu större favoriter till att gå vidare tack vare bortamålet men Chelsea kan absolut också gå vidare. Det är tre veckor till returmötet och det kan hända en hel del på de veckorna och med lite effektivitet och om vi får igång våra anfallare kan Chelsea absolut vinna och även göra fler än ett mål på Nou Camp hur försvarsstarka Barcelona än blivit mot förr.
    Nu glömmer vi dock den här matchen och koncentrerar oss på en väldigt viktig ligamatch. För vi vill absolut komma före Manchester United i ligan och bästa sättet att göra det är ju att vinna mot dem på söndag. United har inte imponerat alls på sistone men liksom alla bra lag har de ändå vunnit och tagit poäng. Mourinho lurade Conte taktiskt senast, så där måste Conte vara vaken den här gången och ha en lösning om Mourinho försöker samma sak igen.

TISDAG:
Chelsea förtjänade att vinna men ett bortamål...
    Man måste ha tur och det hade Chelsea verkligen inte med två stolpträffar och nästan alla chanser, men en räckte för det viktiga bortamålet för de där. Det är dock inte klart. Retur om tre veckor och Chelsea förtjänar att gå vidare från den här matchen.

Chelsea saknar David Luiz, som många ville se på mitten tillsammans med Kanté innan match, pga skada liksom Tiemoue Bakayoko. Barcelona saknar Nelson Semedo som är avstängd och Philippe Coutinho som inte får spela mer i Champions League pga reglerna om att representera två klubbar. Vermaelen som alltid brukar vara skadad är tydligen med på resan och vi får se om han kommer med i truppen.

Vi tror på Chelsea idag oavsett vad förståsigpåarna gör. Vi tror på våra spelare och står bakom dem. Vi tror på vår manager och står bakom honom när Chelsea överraskar och visar alla kappvändare.
    Kom ihåg 2012, då vi också var utdömda av alla de som säger sig veta mest och bäst.
    Chelsea har Europas bästa facit mot Barcelona. Har inte förlorat på sju matcher, låt det bli åtta och nio.

Victor Moses har utnämnts till Nigerias Bäste Spelare 2017.

MÅNDAG:
Vilken bomb i FA Cupen! Cupen har verkligen levt de två sista dagarna. Oj. Ett starkt Man City åkte ut mot Wigan från div 3. Även om de är topplag där och inte absolut botten som Rochdale. Wigan var hjälpta av en utvisning på Delph, som Guardiola inte gillade men som var den sorts tackling han själv pratat om att spelarna måste skyddas mot...dubbelmoral är ju inte okänt i fotboll. 1-0 i Wigans typ enda anfall i andra halvlek efter en obegriplig tavla av Walker. Målskytten Grigg (kommer ni ihåg honom från EM) såg lika chockad ut som alla andra över det. Ingen kvadrupel till City i år.

Från kvällens presskonferens med Eden Hazard och Antonio Conte:
    Hazard betonade att det är viktigt att Chelsea försvarar som ett lag. Han är smickrad över jämförelser med Ronaldo och Messi och betonade att om man ska kunna jämföras med de bästa i världen då måste man prestera i de stora matcherna.
    Så fick han förstås frågor om framtiden som om de var viktiga inför den här matchen, vilket han också underströk och menade på att han trivs och hans familj trivs och att han inte tänker särskilt mycket på framtiden. (Dock inga garantier om något, vilket väl ingen utom sportjournalister förväntar sig)
    Han var också mycket diplomatisk om matchen och sa egentligen inget annat än att Barcelon har haft problem med Chelsea förr och han hoppas de får det igen.
    Antonio Conte kom därnäst och började med att hylla Barcelona och sa att det gäller att vara kompakta mot dem och spela bra även utan boll. Chelsea kommer att spela sin egen fotboll.
    Conte erkänner att Chelsea är underdogs och att Barcelona med tanke på sin säsong och historia måste ses som favoriter i matchen.
    Det handlar inte bara om Messi utan även andra spelare som Suarez betonade Conte.
    Han tillstod att han fick en del funderingar efter FA Cupmatchen men att han har förberett matchen länge och vill följa den plan han har, så det var inga stora problem.
    Chelsea har studerat Barcelona väl och måste följa sin plan. Förväntningar och tryck är något man måste leva med.
    Det gäller att ha mer än en spelidé och vara förberedda på allt.
    Han tror inte ens dags mer vila ger Chelsea några fördelar, utan snarare är det lättare att leva med att vara i topp i tabellen.
   
   
Chelsea saknar David Luiz fortfarande. Dessutom är Tiemoue Bakayoko skadad.

Vi har kanske sagt det förut men då säger vi det igen. Chelsea får den erfarne och oftast väldigt bra turkiske domaren Cüneyt Çakır  imorgon. Tack och lov att vi inte fick en nordisk domare (vi har oerhört dåliga erfarenheter av dem när vi möter Barca) eller den tyske domaren som supergynnade dem förra året.

Både Marcos Alonso och Ross Barkley var tillbaka i träning inför matchen mot Barcelona.

Damerna lottades borta mot Liverpool i FA cupens kvartsfinal. Rätt tuff lottning.

Inom knappa fjorton dagar har Chelsea förmodligen det tuffaste spelschema klubben någonsin har haft.
    Vi har dock en förbättrad skadesituation och ett par raka vinster utan insläppta mål bakom oss. Bara Bakayoko verkar finnas på skadelistan inför tisdag (och ärligt talat, det är skönt då vi slipper oroa oss för att Conte ska spela honom av någon dunkel anledning som få av oss fattar).
    Först, redan imorgon, möter vi enda obesegrade laget i europeiska toppligorna. Ett lag som tangerade klubbrekordet med 31 raka matcher utan nederlag i helgen. (Fast vi som såg matchen var kanske inte direkt imponerade av dem annat än av just det faktum att de vann). Det vill säga Los Arrogantos från Barcelona.
    Det är en match där man av medierna att döma förmodar att Chelsea kommer att förlora med ungefär 6-0 trots hemmaplan på Stamford Bridge. Fast kanske har förväntningarna på en Barcavinst minskat något då Chelsea vunnit två raka om än mot skralt motstånd och Conte fortfarande inte har fått sparken som engelska medier agerar för.
   CSFC däremot tror Chelsea har en god chans till ett bra resultat, ja även en vinst. Vi var sannerligen inte imponerade av Barcelona i helgen, men ett lag som har Messi kan aldrig räknas bort. Trots att Messi aldrig någonsin gjort mål på Chelsea, men sådan statistik har en förmåga att ändras när man minst vill det.
    Vi tror nyckeln till ett avancemang till Chelsea ligger i försvarsspelet, det vill säga att Chelsea inte ska släppa in något mål på Stamford Bridge. Det känns just nu nästan viktigare än att vinna. Om än långt ifrån lika tillfredsställande. Detta då andra matchen spelas på Nou Camp och då kan ett bortamål betyda extremt mycket (oavsett vilket lag som har gjort det). Efter fiaskot i Rom får Chelsea inte fördel av andra matchen hemma.
    Så måste förstås Eden Hazard spela på sin högsta nivå och detsamma krävs av flera andra spelare. Hazard har dock visat härlig form även den här perioden då andra inte gjort det.
    Chelsea har dock chansen att välta alla odds över huvudet och överraska alla som dömer ut oss för en fiaskosäsong (hur det nu kan vara det även om drömmen om att behålla ligatiteln är död). Chelsea kan absolut avancera mot Barcelona och kanske är det till och med bra att alla underskattar oss, förhoppningsvis gör Barcelona det också. De har fångats av sin egen arrogans och tro på sin överlägsenhet förr. Chelsea har utmärkt statistik mot Barcelona, på tolv möten har Chelsea vunnit fem matcher, det är en mer än Barcelona har gjort mot oss. (Och som sagt, Messi har ännu inte gjort mål och det hoppas vi förstås dröjer ytterligare minst en säsong).
    Det kräver också att Conte tar ut rätt lag, och med det menar vi de som passar Barcelona sämst. Så tyvärr Cahill, du får för stora problem med Suarez och Messi. Bakayoko lär vi slippa automatiskt pga skada. Willian måste få spela efter sin uppvisning mot Hull och vi behöver kreativitet. Fabregas är mer trolig på hemmaplan med sin kreativitet och sin enorma passningsskicklighet än på bortaplan. Försvarsspelet är dock inte Fabregas styrka och det är i just den uttagningen Contes inställning till hur Chelsea ska gå vidare avslöjas.
    En rostig just skadefri Morata eller en starkare mer tydlig targetspelare i Giroud än en rörlig anfallare är en annan nyckel. Om Willian får starta kan nog Giroud passa bättre, om Willian inte får starta behöver vi Moratas rörlighet och länkspel. Men nog känns det skönt att vi har alternativ som även Conte verkar tro på (för hans bristande tro på Bats tillhör nog de saker vi håller på Contes minussida under hans tid i Chelsea).
    Vi vet redan att Conte planerat för den här matchen i en månad och att han offentligt gått ut och sagt att Barcelonas svagheter ligger i deras spel utan boll. Vi vet också att han har inte planerat att manbevaka Messi (vilket vi tror är rätt beslut för det om något kan nog få igång den i våra ögon bäste spelaren i världen även om hans karriär närmar sig en nedgång).

Men den matchen är ju bara inledningen. Sedan möter vi tvåan i ligan, på bortaplan, följt av ett möte med ettan, överlägsna ettan, på bortaplan. Snacka om att lottningsgudarna var emot oss i det spelschemat.
    Vi vill förstås slå båda Manc-lagen, men i ärlighetens namn. Matchen mot United är viktigast. Den måste vi vinna och Conte måste visa att Mourinhos taktiska utmanövrerande av honom på Old Trafford i våras (för övrigt en av förra säsongens sämre insatser av Chelsea - konkurrensen i år är större) var en tillfällighet. Hazard manbevakades och kom helt bort. Det måste Conte ha motmedel mot på söndag.
    Vi har tyvärr sett Conte bli taktiskt bortkollrad några gånger, till och med av Wenger som i januari. Kanske är det något annat på minussidan för Conte, han har lite svårt att ändra sin gameplan s a s efter att matcherna börjat även om han med byten lyckats ändra ibland. Det är ganska lätt att gissa Contes gameplan bara genom att se på laguppställningarna.
    City borta och då ett City som dessutom fått tillbaka skadade spelare, det blir en ännu tuffare uppgift och vi är envetna nog att fortfarande tro att hade inte Morata blivit skadad på hemmaplan hade City kanske inte vunnit där. Men ska vi förlora så är det ju ingen skam att förlora mot ett lag som har spelat som City den här säsongen. Därmed som sagt, menar vi inte alls att Chelsea ska förlora för det vore ju rätt fint med en vinst där också.

Tuffare tre matcher på raken har nog få lag ställts mot av lottgudarna. Vi är inte favoriter i någon av matcherna vilket förhoppningsvis tänder våra ibland alltför svårtända spelare ordentligt och leder till en härlig urladdning av stolthet, skicklighet och resultat. De här matcherna kommer att kräva allt från Chelsea, helst inga skador och en koncentration som vi alltför många gånger saknat den här säsongen. Men möjligt att vinna alla tre är det.

 

Rykten, notiser m m, v-8


LÖRDAG:
Tammy Abraham har börjat göra mål igen. Idag gjorde han tröstmålet för Swansea mot Brighton.

FREDAG:
Inte Chelsea men det sades ju att Chelsea ville ha Carrasco från Atletico. Han har nu istället plötsligt tackat ja till ett jättebud från Kina, bara månader före VM. Knappast idealt för Simeone inför slutspurten av ligan och Europa League som de måste sägas vara favoriter att vinna.

TORSDAG:
Vi väljer att verkligen hylla Östersund som under sitt vinteruppehåll (andra matchen sedan början av november) slår Arsenal på Emirates, något som Chelsea inte klarat av den här säsongen. Fotboll är ett underligt spel. Vi ser nog inte Arsenal som en riktig utmanare till City i ligacupfinalen på söndag av den här matchen att döma.

En Chelseasupporter skriver om en viss José Mourinho nu när han är manager i United. Måste säga att artikeln säger väldigt mycket som CSFC också försökt säga om portugisen som gjorde oss till en toppklubb men som aldrig var lätt att leva med om vi säger så. Läs här>>

Eden Hazard har sagt klart ut enligt engelska medier att hans plats är inte som falsk nia utan ute på kanten. Där trivs han bäst och spelar bäst.
    Vi kan bara hålla med. Han var bra mot Barcelona utan tvekan riktigt bra, men att inte spela honom där han är som bäst är ändå att slösa med hans talang och inte optimalt för laget.
    Nu kan vi förstå att Conte gjorde som han gjorde. Han ville få ut en taktisk fördel med att ha med Willian och speedkulan Pedro, plus att han nog också var lite osäker på anfallarna. Morata är fortfarande nog lite rostig efter sin ryggskada och Giroud är inte helt inne i Chelseas system. Båda sakerna bör vara bättre om tre veckor.
    Conte har en chans att pröva ett annat system redan på söndag. Det är ju minst sagt också en viktig match då vi verkligen vill komma före United i ligan.

Thibaut Courtois har ju lite grann spelat ut Chelsea mot Real Madrid i medierna, om vi nu ska tro dem. Det ser enligt vissa nu ut att löna sig då det föreslagna nya kontraktet till Courtois lär göra honom till världens bäst betalde målvakt. Vi bryr oss väl egentligen inte bara han skriver på snarast så vi slipper höra mer om Real Madrid.

ONSDAG;
Michy Batshuayi hade ungefär samma känslor som vi alla igår, vilket visar var hans hjärta är. Se hans tweets under matchen här>>

TISDAG:
Då inte Uefa var arrangör räknas inte Mässcupen, Fairs Cup, som spelades på 60-talet. Men Chelsea och Barcelona har mötts i den och vi kom över den här underbara lilla historien:
 "they met in the 1966 Fairs Cup semi-final, 0-2, 2-0 and 0-5 play-off. The home leg included Charlie Cooke’s debut and two own goals from memory. The tie was also delayed by a week when Tommy Docherty arranged for Fulham Fire Brigade to flood the pitch so the match would be postponed and key players could recover from injury. Happy days.

Kanske lite för tidigt att fundera på men vinnaren mellan Chelsea och Barcelona i Champions League-playoffmatcher har också vunnit hela schanget. Barcelona 2006, 2009 och Chelsea 2012.

Ett frågetecken vi har då vi känner till Contes lojalitet mot vissa spelare (vi ställer väl oss alla frågan om hur Bakayoko kunnat få så många chanser och Drinkwater så få) är om Cahill, klubbens kapten spelar mot Barcelona. Som fan är det svårt att acceptera en sådan uttagning då Cahill är då den som förmodligen mestadels får handskas med en viss Lionel Messi och det känns inte som en matchning som kommer att fungera. Men vi vet inget före laget kommer strax före klockan åtta ikväll. (De flesta tidningar som spekulerar i laget har dock tagit ut Cahill av någon anledning, kanske för att han är engelsman. CSFC föredrar dock utan tvekan den snabbare Rüdiger och vi ser främsta hotet från Barcelona att komma från den sidan).
    En del s k experter tror också att Chelsea kommer att spela med falsk nia i Eden Hazard. Det har vi väldigt svårt att tro på men spekulationerna är många idag.

Noterbart de senaste dagarna är att negativismen kring Chelsea mot Barcelona förvandlats även i engelsk press. Ingen verkar vilja säga det rent ut men fler verkar tro Chelsea har en chans. Förmodligen beror det på att Barcelonas manager och spelare visat stor respekt mot Chelsea som motståndare och antagligen har statistiken också spelat roll. Lite oväntat var det dock, även om vissa förstås fortfarande säger Conte får sparken om Chelsea inte vinner.

Kanske läsvärt när Guillem Balague analyser Chelsea mot Barcelona. Men läs det med insikten och väl medveten om att han är en stor Barcelonasupporter. Vilket också framgår av hans sätt att analysera men det kan ju vara intressant ändå. Läs mer här>>

Didier Drogbas son Isaac har skrivit på för Guingamp (som också hans far spelade för). Lite överraskande är det då han spelade i Chelseas akademi. Isaac är ungdomsspelare, 17 år, och ansluter till Guingamps akademi.

Olivier Giroud avslöjar ett skäl till varför han ville till Chelsea och att Wenger kanske bidrog till att det blev möjligt. Läs mer här>>, det är dock Metro som ingen vet sanningen då de är DMs lillebror i sitt sätt att behandla Chelsea jämfört med andra lag.

Don Balon, det kanske räcker med att säga det. De påstår att Chelsea lagt bud på Real Madrids Casemiro. En bra spelare som skulle passa in bra. Till vi kommer till prislappen. Den är på makalösa 176m pund.
    Nej, vi tror inte ett dugg på det här skvallret. Men kul att Chelsea ofta nämns som köpare och inte bara säljare till Real.

MÅNDAG:
Eden Hazard säger ju också och det bör vi säga igen, att ala spelare står bakom Antonio Conte. Läs mer om det hos BBC>>

Lånerapporten från Chelsea>>

Eden Hazard har ännu en gång sagt att han är lycklig i Chelsea trots att alla medier försöker tvinga honom från klubben på olika sätt. Det lär inte stoppa spekulationerna mer än fem sekunder ändå. Läs mer här>>

Vi publicerade för ett tag sedan en svensk intervju med Tom Henning Øvrebø, skandaldomaren från matchen mot Barcelona 2009. Den fortfarande sämsta domare vi någonsin sett i en klubblagsmatch. Han slingrar och har sig nu i engelska medier och man behöver inte se mycket längre än rubrikerna hur de olika tidningarna behandlar Chelsea. En del talar om att han erkänner misstag, andra att han minsann inte tycker han avgjorde matchen (vilket han verkligen gjorde) och åter andra talar om de hot han fick (vilket självklart inte är ok). Lite misstänksamt är dock tajmingen av det här inför matchen imorgon och att alla engelska drakar nu tycks tagit upp det med olika agendor. Om det nu påverkar domaren imorgon positivt eller negativt är svårt att säga men känslan är att det bidrar till en negativ behandling av Chelsea, särskilt genom trycket på att domare blir hotade efteråt. Det kan knappast göra morgondagens domare mer gynnsamt eller objektivt inställd.
    Det är inte heller någon som helst tvekan att Barcelona är ett lag som oftare än inte får särbehandling av domarna, även i Spanien. Vi menar då också till deras fördel.

OK, ryktet kommer från Don Balon, men ändå. De påstår att Barcelona försökte köpa Alvaro Morata, och betala mer än Chelsea. Men Morata tvärnobbade dem.

Det var att vänta. Rykten om Michy Batshuayi och Dortmund. Nu påstår flera oseriösa källor att Chelsea vill erbjuda honom som mellanskillnad för att köpa amerikanen Christian Pulisic. Vi tror inte särdeles mycket på det, men visst är Pulisic en intressant spelare för framtiden - med en löjlig prislapp om 88m pund.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC