FA CUPEN 2017-2018 omg 5 - åttondel
16 februari 2018

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA     Chelsea         v       Hull  City tigers
        4                                     -                0            (4-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

Hulls start-XI

Marshall, Irvine, Dawson, Clark, MacDonald, Wilson, Meyler, Diomande, Evandro, Stewart, Dicko.

avb: McGregor, Grosicki, Toral, Batty, Keane, Campbell, Clackstone

Manager: Nigel Adkins

Målgörare

 

1-0
2-0
3-0
4-0


Willian, 2
Pedro, 27
Willian, 32
Olivier Giroud. 43


CHELSEAS INSATS

7

En underbar start på matchen, Fantasi, kreativitet. Och spelare som ville visa vilja, motivation och att de vill vara med mot Barcelona. De gav verkligen Conte uttagningsbekymmer till tisdag.
En härlig insats av Chelsea och fina mål. Spelar de ut så här fler gånger blir våren riktigt rolig (ja, vi är medvetna om att Hull är bottenlag i Championsship) för det visade spelglädje och skicklighet. En självförtroendehöjare.
Inte oväntat en rätt lam andra halvlek. För att inte säga genomtråkig, men vinsten var viktig. Men on vad andra var tråkig. Betyget är helt för första för andra kommer inte upp i godkänt.



SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Willy Cababellero En väldigt stillsam och lugn första halvlek för Caballero. Första ingripandet var en straffräddning! Extra plus. 7
Antonio Rüdiger Hade en lugn dag på jobbet. Några bra pass fram. 6+
Ethan Ampadu Vilket löfte han är. Tror aldrig jag sett en så ung försvarsspelare spela så moget och då tyckte jag ändå Christensen var sensationellt bra i den åldern. 7
Gary Cahill Var med i uppbyggnaden till fjärde målet. Prövades inte direkt defensivt heller. 6
Davide Zappacosta Flera bra saker, men det var inte på hans kant saker händer. 6
Danny Drinkwater En av hans bästa, om inte den bästa insatsen hittills i blått (dvs Chelseablått). Stod för flera härliga pass. 6+
Cesc Fabregas Briljerade i passningsspelet. Fullständigt briljerade. Sänkte sitt betyg med att orsaka en straff. 8-
Emerson Palmieri Chelseadebut. Hade inte så mycket att göra i matchen, men en undebar volleybrytning i slutet av första kommer vi ihåg. Härlig aktion med tunnel och perfekt pass till Girouds mål. Alonso lär få konkurrens nu! 6+
Willian Vilket fint mål han gjorde, snacka om precision. Dominerade helt inledningen för Chelsea. Mål med båda fötterna. 8
Pedro Rörlig, kämpade hårt och var med lite överallt. Vilket blev lite stryk. Underbart skickligt mål och mycket nyttig innan dess. Sparades efter halvtid. 8-
Olivier Giroud Höll Hull sysselsatta och öppnade luckor för de lägre liggande anfallarna. Gjorde sitt första, inte sista, mål för Chelsea. 7
---    
Callum Hudson-Odoi In för Pedro. 46 Fick inte direkt de chanser vi hade hoppats på. 6
Kyle Scott* In för Fabregas. 62 Blandade och gav lite men visar att han har talang. 6
Alvaro Morata In för Giroud. 70 Kom inte till några chanser. 6
CHELSEAS BÄNK


Eduardo, Chalobah, Sterling, Scott, Moses, Hudson-Odoi, Morata

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 14 10
Skott på mål 8 5

Bollinnehav

55 45
Källa Flashscore

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Tre skador och tre superviktiga matcher framöver. Det fick Conte att testa truppens djup. Och de visade honom vilket djup den har nu.
Spelarna var motiverade, ville verkligen något och vågade spela ut. Han fick nog uttagningsbekymmer inför tisdag.
Tror han slipper sparkensnacket ett par dagar, t o m i Daily Mail.

7

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Willian

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Det är ett mycket ändrat Chelsea, ändå inte direkt oväntat. Matchen är riktigt viktig och ändå måste Conte spara spelare för ännu tuffare uppgifter. Dags för vissa spelare att växa upp, för andra att visa varför Chelsea värvade dem. Vi hade hoppats på Hazard på bänken för att kunna ev vända en match men på bänken är det mest ungdomar och Morata. Enda övriga ev startspelare är Moses. Debut för Emerson. Ampadu tar en backlinjeroll ser det ut som. Vi får hoppas på ett heltänt Chelsea som visar direkt vad matchen betyder för klubben, en chans till en viktig titel. Och går det som vi hoppas, vill vi se ungdomar avsluta den.

Chelesa har avspark och det visar sig att Ampadu har den centrala rollen i försvaret, inte till höger som det sades. Cahill till vänster. Vilket ansvar för en kille född 2000. Och så kritiseras ändå Conte för att inte tro på unga spelare.
    Så gör Chelsea mål. Det kom direkt och lite oväntat. Bolltapp av Hull och Willian gör några step-overs och skjuter oväntat med vänstern och helt utanför målvaktens räckvidd. Ruskigt skickligt gjort. Precis den start vi drömde om. 2 Willian tog skottet nästan helt utan ansats, bara petade fram bollen med högern och satte den med vänstern.
    Pedro drar bollen i ryggen på Marriner, såg rätt kul ut. Chelsea får börja om dock. 7
    Underbar boll från Fabregas till Emerson och hans inlägg blockeras och efter lite studs och nästan att Giroud fick tag i den, hörna. 8 Kort till Fab som söker en liten liten lucka vid stolproten. Men Marshall lyckas rädda. Säkert inte tänkt så men... 8 Nästa hörna rensas bort.
    Härligt inlägg av Willian men knappa metern framför Giroud. 9 Vilken start Willian har gjort. Han vill få en startplats mot Barca.
    Vansinnig frispark från Hull till absolut ingen alls. 10
    Hull har fått lite bollinnehav men det mesta det ledde till var en hörna. 11 Fasta är dock deras chans så. En variant men nicken långt utanför.
    Fab långt till Willian men målvakten Marshall hinner först. 12. Vi gillar Chelseas start och inställning.
    Underbart anfall, Drinkwater till Zap och så till Pedro och Giroud försöker med vänster utsida, strax över. Chelsea spelar riktigt bra. 14
    Härlig boll från Fabregas som nästan når Pedro men backen hinner mellan. 14
    Vilken klack av Willian och riktigt bra av Giroud men de randiga fick ut en fot på mitten och kontringen bröts. 16
    Kommentatorn påpekar att Chelsea nu gjort mål i 45 raka hemmamatcher i FA Cupen. Rätt hyfsat.
    Drinkwater visar att han misann också kan slå enorma crosspassningar på 40-50m.
    Willian och Drinkwater spelar härligt tillsammans men inlägget precis förbi Giroud. Härligt spel igen. Chelsea spelar helt underbar fotboll även om vi väl ska erkänna att HUll inte riktigt är normalt motstånd, men det tar inget från fantasin och kreativieten Chelsea visat första tjugo.
    Vilken brytning av Rüdi som gick ned tidigt och kom upp igen och bröt. Mycket bra försvarsspel. 21
    Pedro görs ned och det skulle varit kort. 23
    Emerson görs ned efter att han mycket fint varit vaken och brytit en passning. 24 Frispark just utanför bocen, nära kortlinjen. Willian. Skjuter på mål och frispark för något vi inte såg, högst tveksam visar reprisen.
    Riskabelt spel av Chesleas när Ampadu utmanas framför mål och Cabellero är utanför det av någon anledning, men Ampadu bara lugnt och behärskat lägger ut bollen. Jag är så impad av honom. 26
    Kontring och Willian sätter upp Pedro men målvakten hinner ned och blockera skottet. 26
    Vilket pass av Fabregas till Pedro efter att Giroud lurar undan försvararen. Pedro tar ned och sätter bollen i nästa skede direkt i mål. Oj. Ännu en pärla till mål. Vilketn teknik av Pedro, och Fabregas. Vänsteravslut från den tvåfotade. 27
    Så kontrar Chelsea och Willian sätter sitt andra, just när vi får veta att PL2-laget leder med 3-0 borta mot Manure med tjugo kvar.
    Giroud assisterade Willians mål som kom på skott utifrån. 32
    Gult till Hull. Strax efter kommer Emerson för långt fram och blåses av för offside. Rätt enligt reprisen. 34
    Drinkwater fint pass ut på kanten, inlägget lyckas Hull nicka bort. 36
     Känslan är att Chelsea slagit av lite på takten, vilket kanske är förståeligt men vi är ju inte lika snäll aså vi vill se ännu fler mål.
    Hull skjuter, frågan är varför? Klart utanför också. 39 Cabellero får dock röra bollen och ta en inspark. Hull har inte haft ett skott på mål.
    Vilken brytning av Emerson, på volley men tyvärr får Willian sedan inte kontroll på bollen. 40
    Cahill går fram, mindre bra men han lyckas få fram bollen till Emerson som gör bort sin back totalt (tunnlar honom) och lägger in bollen till Giroud som får göra sitt första Chelseamål. Mycket fint anfall även om det började lite klumpigare. Fick en pannkyss av Giroud som tack. 43 New boys deliver.
    Ja, Hull är bottenlag i Championship och spelar som ett bottenlag. Men de spelade i PL förra säsongen. Så vi säger ändå att det tar inte mycket från Chelsea härliga, underbara fotbollsspel idag. Vilka mål Vilken spelglädje.

ANDRA
Tror vi får se lite kids komma in ganska tidigt i andra. Helt klart är att flera spelare i Chelsea ger Conte stort huvudbry inför laguttagningen till Barca-matchen.
    Vi kan också meddela att Chelsea utklassade Manure borta i PL2 med en 4-0 seger på bortaplan trots att flertalet spelare är på Stamford Bridge med a-laget.
    Vi tror vi får se Morata rätt tidigt för att han ska få spelminuter och sedan två kids.
    Callum Hudson-Odoi ersätter Pedro redan i halvtid. Bra chans för honom. 46
    Frispark till Hullspelare, men nicken hade gått utanför när en Chelseaspelare (AMpadu) väljer att slå ut den. 48
    Bra spel av Hull och Fabregas tar ned en Hullspelare. Såg helt klar ut. Straff. 49 Dumt gjort. Men inget svårt beslut av domaren. Det var straff.
    Caballero har inte fått känna på bollen knappt, och så en straff. Tyvärr ser spelaren som gick ned ut att skadat axeln. Trist. Lång väntan därför. Tvingas flytta tillbaka bollen som han la upp och Caballero räddar straffen och tar dessutom returen. Mycket bra gjort av Cab. Ingen bra straff av Meylor. 51 Lite som Östersunds igår.
    Wilson som skadade axeln kan inte fortsätta. Trist. 54 Toral in.
    Ampadu nickar till en hörna. Rudi försöker förhindra men hinner inte. 55. Hull är aktivare i andra. Bra hörna men Ampadu görs ned och frispark.  Har ont i huvudet. Hög spark så frispark förstås.
    Några nickar hit och dit och skott från Hull men lätt för Caballero. 57
    Chelsea har, inte på något sätt oväntat, helt tagit foten från gaspedalen och spelar bara av tiden.
    Fabregas går av 61, För Kyle Scott ett defensivt byte. Fab har stått några otroliga pass idag, vilket han verkligen kan göra, särskilt när han får lite tid på sig.
    Det är avslaget just nu men inte oväntat förstås efter en sådan ledning. Hull försöker dock och Chelsea låter dem.
    Konstigt att Marriner låter VAR vara med på en frispark på mitten!
    Hull bryter och Irwin går fram skjuter och touch till hörna. Inte imponerande. 67
    Chelsea verkar tyvärr inte så intresserade längre. Trist för oss åskådare men så är det ju.
Fast inte schysst mot Caballero om han ska behöva släppa in mål för att Chelsea inte bryr sig.
    Cab till hörna, helt i onödan för at Chelsea inte bryr sig. Scott bryter och spelar jättefint, Zap sätter upp Willian som missar mot en försvare, bollen tillbaka till Zap. Hörna efter blcok. 69 Väldigt bra av Zap.
    Giroud går av. Hade en riktigt bra första halvlek, osynlig i andra. Morata ersätter. 70 precis som vi förutspådde innan matchen.
    Drinkwater orsakar en någorlunda farligt frispark. Rätt billig. 73 30m Lyft in, Morata bort.
    Bra aktion av Willian, till Morata och det blir hörna. 74 Dålig hörna, ny hörna. Cahill försöker valla den men dåligt. Ny hörna. Lång hörna, Drinkwater skjuter och målvakten tvingas till en bra räddning via touch. 76 Nästa hörna meningslös, ut till mitten ungefär.
  Andra halvlek är inte direkt någon höjdare, men det fröstod vi nog efter första.
    Ampadu nickar bort inlägg, går till Toral som skjuter svagt. Caballero räddar. 79
    Scott bryter en boll in. Kontring, Willian gör lite som han vill men skärpan saknas helt i andra. 80
    Lång boll, för lång til Zap 81
    Scott varnas för sen tackling. 82
    Så hände äntligen något och Willian skjuter och den träffar stolpens utsida. 89
    Ampadu rensar, på sätt och vis, lätt boll för Cabellero att plocka upp dock. 90

   
   
En härlig match av Chelsea, I första, vi verkligen älskade glädjen, viljan, motivationen. Sedan blev det klart avslaget men så blir det ju efter fyra mål i första. Flera spelare kommer ge Conte huvudbry inför Barcamatchen. Bra debut av Palmieri, Girouds första mål. Bra fredagskväll det här. Anda halvlek var A waste of time men första var härlig.

 

DOMARTEAMETS INSATS - André Marriner
VAR aktivt.

BETYG

En namnkunnig domare som har blivit mer stabil med åren, men inte okänd att ha lite olika sympatier i vissa matcher. Gav helt klart Hull mer positiv särbehandling i vissa situationer vilket vi kan förstå men det är ju ändå fel. Inga direkta misstag dock.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy




Besök csfc-facebook: facebook