csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC   27 sp 16 v 5 o 6 f 49 -23 mål 53 p
- always proud to be Blue -
vi ska komma före man u
12- 18 feb 2018
    NÄSTA MATCH:

    BARCELONA CL - 20 feb kl 20.45

  TV

Nyheter v-7


SÖNDAG:
Så en härlig cupsensation då bottenlaget i League One (div 3) klarade 2-2 mot stora PL-topplaget Tottenham. Detta efter att Tottenham fått straff i slutet av matchen och ändå tappade de segern till lilla Rochdale som nu får spela på Wembley, även om det bara är omspel i omg 5. Så kul och inte oförtjänt heller, det ska påpekas.

Magdalena Eriksson var enda svenska som spelade i FA Cupmatchen mot Doncaster Belles idag. Det blev en storseger för Chelsea som är vidare till kvartsfinal med hela 6-0.
    Målgörare: Ji 12, Kirby 49, Spence 53, Cuthbert 66, 88, Bachmann 79
    Kvartsfinalerna lottas imorgon.

Lite söndagsläsning om Eden Hazard och hans chans att visa sitt geni även för dem som ännu inte tycks upptäckt det. (Vilket tycks vara fler än man tror med tanke på att han t ex knappt nämns i diskussioner om Årets Spelare i PL). Även om analysen i artikeln saknar en hel del. Läs Guardians artikel här>>

LÖRDAG:
Chelsea möter Leicester i kvartsfinalen i FA Cupen.
Tyvärr blir det bortamatch. Spelas helgen 16-19 mars. Burnleymatchen den helgen kommer att flyttas.
    Hela lotten: Wigan/Man City - Southampton
Man United - Brighton, Swansea/Sheffield W - Rochdale/Tottenham. Tre av de fyra topplagen i ligan är kvar, två av dem fick hemmamatcher, om vi förutsätter att City slår Wigan.

Ungdomarna är på väg mot en femte rak vinst i FA Youth Cup, men de har nu också nått finalen i U18 Premier League Cup efter att slagit Everton på bortaplan med enda målet, gjort av Guehi 35.
    Tottenham som Chelsea slog ut ur FA Youth Cup i veckan väntar i finalen.

Kvartsfinalerna i FA Cupen lottas redan ikväll vid niotiden.

Vi tar det som goda nyheter; Marcos Alonso är spelklar efter sin skada inför matchen mot Barcelona och Tiemoue Bakayoko är det inte.

Direkt efter matchen igår känns Chelseas startelva mot Barcelona ganska given, men det är inte säkert att det var den som Conte funderade på innan matchen. Men Willian måste ju få starta med Eden Hazard. Backlinjen blir säkerligen Azpi, Christensen, Rüdiger. Så lite funderande kring Moses eller Zappacosta. Alonso är tillbaka så han lär få spela även om Emerson Palmieris debut var riktigt bra även om han inte kom in i spelet så mycket. Kanté är given förstås och nog borde väl en spelare som kan slå sådana passningar som Cesc Fabregas starta i en hemmamatch. Största hårrivandet lär nog Conte ha om han ska starta Giroud som börjat sin Chelseakarriär utmärkt eller chansa med den nyligen skadade Morata.
    Angenäma problem men knappast lätta för Conte. Han måste ju bestämma om det viktigaste är att inte släppa in bortamål (vilket är extremt viktigt i den här matchen) och spela på kontring eller spela på annat sätt mot spanska ligaledarna.

FREDAG:
Chelsea utklassade Manchester United på bortaplan i PL2 med en 4-0-seger, trots att flertalet av de ordinarie spelarna var på Stamford Bridge för att spela mot Hull.
    Målgörare; Castillo 1o, Kylian Hazard 49, James 60, St Clair 76.

Willian vann Månadens Mål för sin rökare mot Brighton i januari. Fast än snyggare än målet var ju förspelet av Hazard och Batshuayi så om något mål borde delas på tre är detta kanske ett.

Callum Hudson-Odoi passade också på att vinna en utmärkelse. Han blev utsedd till PL2s Bäste Spelare i januari. Det smäller kanske inte lika högt men med tanke på hans ålder är det sannerligen ingen dålig utmärkelse.

Hull ligger risigt till i Championship. De har massor med skador, får inte spela hela tre lånespelare från Chelsea. Alla tror det blir superlätt seger för Chelsea. Allt vad vi just nu betecknar som varningstecken istället för positiva saker.
    Kom ihåg svårigheterna att slå ut Norwich, bara marginellt bättre än Hull i ligan.
    Chelsea måste också spela många alternativspelare, en del gissar åtta byten mot matchen mot WBA som vi vann men knappast övertygade i annat än i stunder.
    Så vi tar sannerligen inget för givet men förhoppningsvis har Conte en stark bänk ifall det behövs.

TORSDAG:
Från presskonferensen:
Chelsea saknar tre skadade spelare; Bakayoko, Luiz och Barkley. (Vi hade trott två av dem skulle spela, Luiz har verkligen haft en skadefylld säsong fast medierna skyller det på annat).
    Conte ville inte säga att FA Cupen är Chelseas största prioritet nu. Han menar att alla tävlingar är prioritet.
    Conte börjar ruttna på frågor om hans framtid och han vädjade om att medierna ska sluta spekulera i det och koncentrera sig på fotbollen.
    Han gav inte oss som vill se både Morata och Giroud samtidigt mycket hopp men menade att det är en möjlighet, men just nu spelar Chelsea med samma system som förra säsongen.
    Han önskade Ryan Mason all lycka från Chelsea och beklagade djupt vad som hänt. Han hyllade honom för hans kamp.
    Han betonade åter en gång hur tuff liga Premier League är med sex starka topplag.
    Conte antydde att Dujon Sterling, Trevoh Chalobah och Kyle Scott kommer att finnas med i morgon (förmodligen bänken. Vi har tidigare fått veta att Ampadu och Palmieri startar, om de uppgifterna stämmer).
    Och så lite fjanterier då någon gav honom en Unitedtröja med hans namn på och med en etta. En present från José Mourinho sägs det. Den s k journalisten eskorterades snabbt ut från lokalen.
    Ang de olika uppgifterna om Morata som kunde vara borta länge och som plötsligt var med mot WBA sa Conte inte så mycket mer än de vanliga flosklerna om att han vill ha med alla spelare. Han sa också att Morata kommer att ta del i matchen imorgon och vara beredd mot Barcelona.
    Tydligen var det någon från en s k italiensk satir-show som höll på med tröjan som de först hade fått signerad av Mourinho. Patetiskt löjligt men... vad gör inte en del för ett få uppmärksamhet i dessa dagar!  

Hull saknar 12 spelare från sin trupp mot Chelsea imorgon! Tre av dem är lånespelare från Chelsea; Michael Hector, Ola Aina och Fikayo Tomori. En stor del av deras försvarslinje.

Machen i morgon blir väldigt intressant. Inte på samma sätt som matchen på tisdag men för att få se vissa spelare. Vi vet, tror vi, att Emerson kommer att starta och Alonso vilas från sin skada (som nog inte är allvarlig). Ampadu förväntas också starta, men var? Det är inte helt lätt att säga kring Ampadu. Han kan ersätta Kanté och han kan spela i trebackslinjen. Vi tror också på Caballero förstås, Cahill. Giroud tror vi startar matchen och kommer att bytas ut runt timmen mot Morata för att båda ska få speltid inför de extremt viktiga matcher som väntar. Förhoppningsvis får Drinkwater chansen men risken är uppenbar att Bakayoko dyker upp (men hellre i den här matchen är att spela honom mot Barcelona, med ungefär en tusen procent hellre). Luiz får kanske starta och Hazard är ett frågetecken, vill Conte hålla igång honom eller säkra att han kan spela mot Barca. Om det är det sista lär Willian starta.
    Chelsea ska, normalt men vad är normalt denna varannatår-säsong, vinna mot Hull med nästan vilket lag de än startar. Det är som alltid en inställningsfråga. Hull är en viktigt match för FA Cupen är Chelseas bästa chans till en buckla men tankarna hos många är ändå på tisdagsmatchen. Så gärna unga, hungriga spelare som inte fått så mycket speltid. Spelare som vill visa vad de går för.
    Chelsea får dock absolut inte slarva bort den här chansen att gå vidare i cupen. Som vi nog tycker de gjorde mot Arsenal i den andra cupen.
    Därför vill vi se ett jävla anamma från start imorgon kväll klockan nio. En vilja att köra över Hull och spela till sig en start mot Barcelona på tisdag från de som har chansen. Och kanske kan vi få se ett ok passningsspel från Chelsea, det var ett tag sedan senast. Vi kan knappt komma ihåg när Chelsea presterade sådant uselt passningsspel som de senaste månaderna.

ONSDAG:
Chelsea U18 är vidare i FA Youth Cup där de är regerande mästare. De slog ut Tottenham igår med 2-0 på bortaplan. Målgörare: Sterling 14; Guehi 49. Chelsea startade inte bästa möjliga lag.
    Chelsea U18 möter nu Fulham i nästa omgång. Däremot är det lag vi fruktade mest, Manchester City som bjudit tuffast motstånd de senaste åren ute ur turneringen. De åkte ut mot Plymouth på straffar. Vi har mött City i finalen de tre senaste åren. Bara Arsenal av toppklubbarnas akademier är kvar och dem har Chelsea slagit i ligan.

Efter sett Juventus igår kan man lugnt säga en sak. Inte ens att Sverige slog ut Italien har lärt italienska lag att lägga sig på tokförsvar är faktiskt inte bästa sättet att vinna. Juventus skänkte bort matchen mot Tottenham och när Buffon dessutom gör en ren tavla... .
    Skönt kanske för fotbollen att det lag som försökte mest fick betalt för det, även om det laget är Tottenham.
    (Vi ska nog också vara rätt glada över att Chelsea inte slängde ut 60m pund för Alex Sandro, för han är kanske defensivt något lite säkrare än Alonso, men sämre fotbollsspelare i våra ögon)
    Basel som väntat kunde inte bjuda något motstånd alls. Frågan är om Porto kan göra bättre imorgon mot Liverpool, fast de flesta av oss tittar väl på de stora plånböckernas match.

TISDAG:
Chelseas inledning, fram till målet och även stunder efter igår var riktigt skakiga. Hade WBA lyckats göra mål då hade matchen kunnat sluta väldigt annorlunda.
    Det mycket glädjande var dock att Chelsea kunde skaka av sig nervositeten och hitta sitt eget spel, väldigt mycket tack vare Eden Hazard. Även Christensens återkomst verkade betyda mycket för stabiliteten därbak. Victor Moses var också ett typexempel, hans första halvlek var klart underkänd långt från OK. Men han spelade upp sig mycket i andra och blev till och med mälskytt.
    Vi tror och hoppas den här matchen blir en vändning för Chelsea för det väntar väldigt tufft motstånd nästa vecka. Innan dess kommer delar av laget att ställas mot Hull och inte heller den matchen får slarvas bort och därför hoppas vi den här viktiga vinsten gav laget och truppen råg i ryggen. (Kanske slipper vi t o m skvallret om att Conte ska ersättas några dagar...)

MÅNDAG:
Vi kan andas lättare, vi slipper skitsnacket för några minuter och Eden Hazard är kanske 2018s bäste spelare i PL, trots Chelseas dåliga period. Chelsea tillbaka där vi hör hemma, före Tottenham.

Antonio Conte berättade före matchen att Marcos Alonso vrickat sin fot på lördagens träning. Vi vet inte hur länge han blir borta. Hans frisparkar kommer att saknas.

Förvirring utbröt före matchen när första laguppställningarna inte hade med Eden Hazard, Alonso eller Luiz. Hazard visade sig vara ett misstag där Pedro fick spela både hans och sin egen position. Alonso saknades dock helt utan uppgfit, liksom Luiz. Annars var det en mycket stark XI med Morata (på bänken) för första gången på en månad.

Man City har spenderat 778m pund på sin trupp. Chelsea kommer femma på den topp(?)-listan med 524,4m pund. Sex PL-klubbar är med de tio första, men vi bör nog också påpeka att de inte bara spenderar mest, de får också betala mest för spelarna när de köps till England. City, PSG, Barcelona och United är före Chelsea. Real Madrid efter men det beror ju enbart på att de spenderat mindre än tidigare de senaste säsongerna, efter nästa sommar lär de gått förbi Chelsea igen.
    Se listan här>>

Kapten Gary Cahill har talat om vikten av kvällens avgörande, han vill se en mer sansad ton även om han nog förstår varför fans har reagerat som de gjort och han trycker förstås på att detta kan vara en tillfällighet och han har helt rätt i att det avgör inte vår säsong (även om ingen sportjournalist i världen accepterar det resonemanget). Läs mer om vad Cahill säger om mötet med WBA>>

Vet inte om jag ens vågar se matchen ikväll. Med tanke på Chelseas facit mot bottenlag, hur de två senaste matcherna har (inte) genomförts och med tanke på att de flesta bottenlag överraskade i helgen. Inget bottenlag är dessutom mer i botten än WBA. Allt ger dåliga vibbar inför kvällens match oavsett hur stora favoriter spelbolag och s k experter utnämner oss till.
    Det finns inget förtroende just nu för att det ska gå bra utan det är med ordentlig ångest man kommer att sätta sig framför tvn ikväll. Vi är utanför CL-platserna efter några av de sämsta insatser vi sett av Chelsea på årtionden. Vi har förlorat mycket av vår målskillnad för att vi tillåtit bottenlag att använda oss för att fixa bandysiffror. Ärligt talat hade både hoppet och förtroendet varit större om vi skulle spelat mot City idag, för då hade väl spelarna åtminstone tänt till!?
    Vi kan bara drömma men absolut inte lita på att de visar lite självaktning och verkligen försöker, då kanske vi kan hoppas att det hjälper. För det är sannerligen inte managerns fel när ett lag spelar som Chelsea, även om vi självklart kan skylla dålig laguttagning (läs Bakayoko och Cahill) på Conte.
    Förhoppningsvis var de tre lediga dagarna som spelarna fick något de behövde, framförallt mentalt, och att de verkligen frustrar av revanschlust - men våga satsa på det? Nja, som tur var är man ingen spelare som satsar pengar.

Vi vet att Chelsea är ett lag som är kapabelt att slå ut Barcelona ut Champions League.
    Men vi har inte en aning om de kan slå sämsta laget i Premier league.
    Livet är förvirrande och otroligt frustrerande ibland.
    Hur kan ett lag med sådan talang som Chelsea underprestera som de gör?
    Den ende som presterar är Eden Hazard, han som Mourinho skyllde allt på. Gör han det för Chelsea, eller fullständigt vedervärdiga tanke, för att gå till en annan klubb då Chelsea inte presterar som han vill - och förtjänar.
    Eden Hazard är fantastisk, men då han inte lägger frisparkar eller är egocentrisk nog kommer han aldrig att få den uppskattning han verkligen förtjänar. Han är, borde vara där uppe, med Messi, Ronaldo. Ändå, misstanken är att han tycker för mycket om fotboll och sin familj för att vara en sådan person som kan sätta sig före alla andra. Hazard har kanske inte tillräckligt mycket ego och den smula arrogans som verkar nödvändig för att bli utsedd till världsbäst.
    Hur kan Chelsea undvika att fixa kontraktet för de spelare som gäller, och istället slänga iväg 40m pund, extrema summor, på en spelare som knappt platsar i allvenskan.
    Att vara Chelseasupportrar är verkligen inte lätt. För inget är logiskt när det gäller Chelsea.
    Ändå, på något sätt ska Chelsea Allltid underprestera varannat år.

Vi har sett massor med spekulation varför Chelsea inte är lika bra i år som förra året. Det snackas om för hårda träningar, om den oro om manager som alltid finns i Chelsea (oerhört ivrigt underblåst av blaskorna). Det talas om betydligt fler skador. Det talas om fler och tuffare matching. Det talas om misslyckade värvningar (men i våra ögon var målet att bredda truppen så enda misslyckandet var väl Bakayoko, tappet av Costa och att laget inte kunde förstärkas omgående. Truppmässigt är det fel att skylla transfers på läget.). Det talas om att alla vill slå mästarna.
    Det enda vi vet är att City är minst lika bra i år, fast utan inledningssvackan, som Chelsea var förra året. Men får betydligt mer beröm, då de också gör fler mål och spelar en attraktiv fotboll som taktiskt inget lag fått grepp på.
    En av de få saker vi ändå är beredda att lyssna till är bristen på ledarskap i Chelseas lag. Vi saknar hela den ryggrad, kulturbärarna, som var Chelsea fram till i somras när den siste av dem, John Terry lämnade.
    De ledaregenskaper JT, Lamps, Drogba och fler faktiskt gav Chelsea saknas idag. Gary Cahill i all ära har inte den hårdheten och den kravspecifikationen. Han verkar helt enkelt vara lite för snäll och ställer inte samma krav på sin omgivning. En hygglig karl men också i ett skede av sin karriär då han inte är förstaval. Det fungerar liksom inte att vara en av de sämsta på plan när man får spela och samtidigt kunna ställa rätt krav på sina kamrater och mespelare.
      Hazard är lagkapten i landslaget men någon direkt ledartyp är han ju inte även om han leder mer genom exempel. Vilket helt klart är lättare i ett landslag. Azpilicueta är lite samma typ som Cahill, lite för snäll och lite av Hazard i att han försöker leda genom exempel.
    Så där tror vi en nyckel finns.
    Det finns ingen i omklädningsrummet som ställer krav på rätt sätt. Därför kan vi bara hoppas att JT avslutar sin karriär när han tagit Aston Villa upp i PL igen och återvänder till Chelsea som assisterande manager. Det skulle också ge en kontrast mot en krävande, närmast pedantisk manager som Conte med JT som den som s a s representerar spelarna. Lampard skulle kanske också fungera i rollen men få andra har den bakgrund och den styrka som krävs att fungera som något av en motpol till Antonio Conte.

Chelsea har också en ovanlig fredagsmatch innan stormötet mot Barcelona. Denna i FA Cupen hemma mot Hull. Omg 5 eller om man så vill åttondelsfinal. Det är bara FA Cupmatcher som spelas den kommande helgen.

 

Rykten, notiser m m, v-7


SÖNDAG:
ESPN hävdar att Thomas Vermaelen som stod på skadelistan igår är tillbaka och spelklar mot Chelsea. Spelar inte så stor roll, han lär inte få spela. Vermaelen är väl med landsmannen Vincent Kompany och engelske Daniel Sturridge och Jack Wilshere fotbolls mest profilerade skadebenägna spelare.

Metro har en artikel om hur fotboll kan påverka vänskap, om hur det är att spela mot sin barndomsklubb och hur Barcelona spelar enligt Cesc Fabregas. Läs mer>>

LÖRDAG:
Eibar startade väldigt bra mot Barcelona och satte stort tryck på katalanerna redan första minuterna men slarviga avslut innebar att de kunde inte ta ledningen. Men de visade säkert Conte saker som han bör kunna dra nytta av för Barcelonas XI var nog mycket nära den som startar mot Chelsea på tisdag. För det känns ju rätt dödsdömt att låta Barcelona spela sitt spel, särskilt på Stamford Bridge. Chelsea måste ju spela mot dem som så många lag spelar mot Chelsea, aldrig ge dem tid och spela med hög intensitet och arbetsinsats. Rakt direkt spel lönade sig också för Eibar. De var dock förfärligt ineffektiva.
    Att Barcelona sedan har en individuell spets som Eibar saknade är en annan sak, men ingen kan säga att Barcelona rättvist tog ledningen efter en kvart, snarare klart tvärtom. Barcelona imponerade inte alls men dåliga genrep lär ju bli bra premiärer... Bäst i Barca var Pique.    
    Slutresultat: 0-2 till Barcelona efter sent avgörande mål, mot tio man Eibar, men det var effektivitet som avgjorde, absolut inte kvalitet. Eibar tog en löjlig (läs idiotisk) utvisning i 66e då en varnad spelare spelade volleyboll med en död boll och fick ett till. 13-8 i målchanser till Eibar.
    Barcelona saknar Coutinho (som inte heller fick spela idag men hoppade in för en svag Iniesta halvvägs in i andra) mot Chelsea, liksom Gomes, Paco Alcacer, Denis Suarez och den alltid skadade Vermaelen står på skadelistan just nu. Semedo är avstängd.

Willian har erkänt att han försökte få Meyler att tappa fattningen innan straffen (och lyckades nog då den var rätt svag utan att ta något från Caballeros räddning). Wilian sa:  “No pressure, no pressure but you’re going to miss it., Kanske inte så sportsligt men... det visar ju vilja.

Barcelona har tuffare motstånd än Chelsea inför mötet på tisdag. De möter senare idag Eibar på bortaplan och efter två oavgjorda matcher finns en del frågetecken. Barcelona är dock enda obesegrade laget i Europas toppligor. Så hur lär de ta sig an den här uppgiften. Matchen kan ses på Viasat.
    Tydligen gnäller Valverde i Spanien om att Barcelona får en dag mindre vila än Chelsea. Något som annars är fullständig standard i övriga europeiska ligor som till skillnad från PL försöker underlätta får sina lag innan CL-matcher. Jag tror detta är bland första gångerna någonsin ett engelskt lag får en liten fördel av vila jämfört med ett spanskt lag.
    Vilket leder oss till Daily Mail som gnäller över att Chelsea fick spela en fredagsmatch som tv-sändes mot ett Championshiplag. De kan bara inte vara objektiva på den blaskan.

FREDAG:
Spanska skvallret har bestämt sig för att Marco Asensio är mellanskillnad i alla Reals spelaraffärer framöver. Som mellanskillnad för att få Eden Hazard eller som mellanskillnad i att få Harry Kane. Med tanke på att det var Asensios inhopp som gjorde skillnaden och räddade Real i matchen mot PSG känns sådana rykten - ska vi säga underliga!

Chelsea lär bjudit in Ryan Mason som en hyllning av hans tyvärr avkortade karriär efter ihopnickningen med Gary Cahill. Trots sin bakgrund hos Tottenham kommer Mason från en Chelseafamilj, hans föräldrar har säsongskort och var på plats när den hemska olyckan hände. Matchen mot Masons sista klubb Hull kanske kom lite för snabbt för den hyllningen, men vi hoppas det blir av. En av de saker som vi kan vara stolta över hos dagens Chelsea är hur gamla spelare behandlas jämfört med Ken Bates som helst såg att ingen av dem någonsin dök upp. Även om Mason inte spelade för Chelsea kan vi ju med hans bakgrund i en Chelseafamilj onekligen betrakta honom som en av oss.

Michy Batshuayi är inte ett fan av Antonio Conte, det gör han klart i intervju efter flytten till Dortmund (tillfälligt?!). Han menade att han gjorde mål och så bänkades han och så pågick det. Han har onekligen en poäng, det är svårt även för ett Conte-fan att se att Bats fick en ordentlig chans i Chelsea. Men, som så ofta också är, det är lika lätt att se att när Bats fick chanser vi förväntade oss tog han dem inte. Han blandade lågt och högt lite för mycket. Så förhoppningsvis kan han nu hitta en jämnare nivå och inte stänga av ibland som han gjorde i Chelsea.

Lögnarna på Don Balon är i farten igen och det handlar åter om Marco Asensio, spelaren som vann matchen åt Real mot PSG. Enligt Don Balon ska Chelsea betala 133m pund för Asensio.

TORSDAG:
Michy Batshuayis startsuccé i Dortmund är något som borde höja ögonbrynen på Conte (som vi väl tror inte hade största förtroende för Bats). Bats har nu gjort fem mål (de två sista i dagens match) och en assist på tre matcher. Ett mål idag mot Atalanta i Europa league. Slutresultat 3-2.

Alvaro Morata har i spanska tidningen Movistar berättat att han spelade med smärta tidigare, han säger inte exakt när men antydningen är de två matcherna han fick så mycket kritik för i början av 2018 då han missade väl många chanser.

Lite oroande att se från Champions Leaguematcherna den här veckan var den dåliga domarstandarden. Att resultaten inte gick som man själv ville var ju en sak, men i varje match fanns det rätt grova domarmisstag. Vi har ju hittills varit lite tröstade av att den europeiska domarstandarden varit bättre än den engelska, men det verkar som de europeiska toppdomarna (och av någon anledning tycks Jonas Eriksson fortfarande rankas där trots en radda grova misstag senaste året) legat av sig under vinteruppehållet i CL. Det oroar för vi om några har riktigt dåliga erfarenheter av usla domarinsatser (och inte bara Øvrebø även om han var värst av de värsta) i tidiga möten med Barcelona som oftare är på domarnas "goda sida" än tvärtom.
    (Tyvärr har vi inte lyckats hitta vem som dömer på tisdag men det finns ju en del att frukta, som den tyske domare som gjorde allt för att hjälpa Barcelona mot PSG förra vintern!).

Det var ett tag sedan sist. Faktiskt innan han gick till United men nu påstås Chelsea åter vara intresserade av Luke Shaw. Hans kontrakt går ut om ett år och förhandlingar med United har inte startat trots snack om det från Mourinho. Även Arsenal lär vara intresserade.

ONSDAG:
Det sägs att Conte redan ska gett besked om att Ethan Ampadu och nyförvärvet Emerson Palmieri kommer att starta mot Hull på fredag.

Premier League sålde rättigheter igår, för brittiska tv-sändningarna. För första gången på många år såldes de dock billigare än i förra omgången. Något som de flesta tror Premier League tänker försöka ta igen när de säljer de internationella rättigheterna. Så bli inte överraskade om priserna för att bara få se en enda match varje klockslag snart går upp.

TISDAG:
Olivier Giroud fick sy fem stygn i huvudet under halvtid igår efter fått Hegazis dobbar (olyckshändelse) där. Han haltade också när han gick av på grund av en spark över vaden från Johnny Evans som var rätt ful. Evans fick kort för det.

Hulls mittfältare Ryan Mason meddelade idag att hans fotbollskarriär är över. Han råkade ju ut för en otäck huvudskada (ren olyckshändelse vid en ihopskallning med Gary Cahill) mot Chelsea i januari förra året och han kan inte återvända till fotbollen. Det är grymt.

För de som inte såg Girouds fina debut för Chelsea har Sky Sports sammanställt en special om vad han uträttade, touch för touch. Se här>>
    CSFC längtar redan efter att få chansen att se både Morata och Giroud på plan samtidigt. Båda var bra igår och vi tror de kan komplettera varandra väldigt bra. Girouds styrka och fokus tillsammans med Moratas rörlighet och spelsinne. Det kan bli väldigt roligt med Hazard och Willian också. En ny modell och kanske inte den Conte föredrar, men vilken plan B det kan vara.

Det märktes kanske inte så mycket i tv men fansen på Stamford Bridge skickade sannerligen ett starkt meddelande till klubbledningen. Det är att fansen helt står bakom Antonio Conte. De visade det från första till sista minut och engelska tidningar som annars mest försöker få Conte sparkad kunde inte låta bli att notera det - alla av dem.

Conte antydde att han kommer att ge speltid till både Giroud och Morata på fredag. Låter som en bra idé inför det som kommer.

MÅNDAG:
Intressant fakta angående Chelseas värvningar och vissa managers önskemål. Att Mourinho vill köpa framgång vet alla, Benitez var aldrig i en situation att påverka värvningar och Conte har (på tok för) ofta uttryckt missnöja med värvningar. Under tiden, fram till i januari, var Michael Emenalo ansvarig för Chelseas värvningar. Han hade en bakgrund som scout, han såg spelare som brickor där Chelsea skulle tjäna pengar på spelare även om de inte köptes för att spela i klubben (vilket var uppenbart hos massor av värvningar under Emenalo). Det finns mer att säga om Chelseas policiy där.
    Det kanske räcker med att konstatera att av Chelseas värvningar under de senaste fem åren var hela 70% spelare under 25 år. Alltså spelare som köptes för framtiden (eller andra syften) och inte för att förstärka en befintlig trupp!
    Nu trodde vi inte för en enda sekund på medieskvallret att Chelsea intresserade sig för Crouch, Barnes med flera spelare i januari. Det är dock oroväckande att ens sådant skvaller ska dyka upp. Spelare som ska till Chelsea och det ska skvallras om ska vara i kategorin; Griezmann, Dybala, Icardi om det ska skvallras.
    Chelsea måste bestämma sig, ska de värva för en ev framtid, för att tjäna pengar på spelarförsäljningar eller ska Chelsea värva för sportslig framgång?!
    Många säger att det bevisar att Chelsea behöver en stark sportchef. Inte en fd scout (som mest kändes som en som var där för att han hade slickat rätt arsle i organisationen om ni ursäktar min franska). Chelsea skulle onekligen behöva någon med stark fotbollsbakgrund och karaktär att stå emot de kommersiella kraven i Chelsea och gynna de fotbollsmässiga. Det finns några få sådana i fotbollen, men de är sällsynta. Kanske skulle det bespara oss det här varannat år-fenomenet som vi dras med på grund av den kortsiktighet och struktur av att byta manager, som visserligen lyckats otroligt överraskande bra trots att det onekligen kostar på också. Någonstans måste finnas kontinuitet. därom är CSFC dock fullständigt övertygade.
    Vågar vi föra fram Gianfranco Zolas namn som den mannen? Han har mycket gott rykte hos spelare, han är förankrad i Chelsea och har kanske inte nått de framgångar som manager som den uppskattning han fått hos spelare han varit manager hos. Fast ska vi vara ärligare; Frank Lampard är nog ändå namnet för den posten oavsett hur mycket han själv vill pröva på jobbet som manager först!

Balague är en person som anses kunna mycket om spansk och engelsk fotboll. Lite likt självutnämnda italienska transfergurus. Vi som håller lite närmare koll på hans påståenden vet att han liksom så många andra sådana har mer fel än han har rätt. Mest rätt brukar han ha när något rör Barcelona.
    Nu är han ute igen och påstår Chelsea varit i kontakt med Luiz Enrique, liksom PSG ska varit.
    Intressant dock att notera är att han för en gångs skulle försöker friskriva sig först genom att säga; att personer som säger sig representera Chelsea har kontaktat Luis Enrique!
    Andra källor CSFC sett säger att Chelsea inte alls varit i kontakt med Luis Enrique. Det är också känt att bluffmakare rätt ofta utger sig för att vara både representanter, spelare och agenter utan att vara det på den smutiga marknad som fotbolls bakgator erbjuder.
    Conte själv får dock försvara sig och bemöta det här skvallret hela tiden. Han säger att det måste man leva med (måste man verkligen leva med att lögner sprids av medier som påstår vi ska lita på dem?). Han säger också att spelare inte berörs alls lika mycket av rykten - som fans och medier. Vi hoppas han har rätt, i det sistnämnda.

Medierna är verkligen igång igen. Alvaro Moratas fru har publicerat på sociala medier en video där han dansar med sin fru. Som vad nu följer som brev på posten en gång gjorde, kom idiotkommentarerna från s k följare. Ingen brydde sig om att kolla när videon hade gjorts, istället började folk (och jag använder ordet ironiskt) kritisera honom för att fejka sin ryggskada. Videon är gammal och spelades in långt före ryggskadan.
    Positivt dock är att Morata själv anser att han snart kan spela, kanske redan ikväll. Conte var ju väldigt svävande i fredags om skadan och menade på att den är svårbedömd och skulle kunna vara säsongen ut (ryggskador är notoriskt svårbedömda - det kan jag efter många års problem verkligen intyga). Nu tror vi inte Morata får spela idag men kanske kan han få en halvtimme eller mer på fredag vilket onekligen skulle få vår horisont att ljusna inför Barcelona, att få alla spelare spelklara.

Dortmunds sportchef Hans-Joachim Watzke har berättat Dortmund ville värva Michy Batshuayi på ett permanent avtal, men den idéen stoppades av Roman Abramovich själv. Vilket var bra och vad vi fans önskade, för vi ser onekligen fortfarande en framtid för honom i Chelsea. Frågan är dock om managern gör det, men det ska vi inte döma ut även om det finns tecken på att Conte inte litar på Bats.

Sky har gjort en analys som utmynnar i en någon slags jämförelse mellan Giourd och Morata. Den är fördomsfullt skriven och har många felaktigheter på det sätt som medierna vinklar saker (Sky t ex brukar hålla övergångssummor någorlunda riktiga men struntar i det och räknar in och räknar bort add-ons för att göra poänger så man nästan tror de är Daily Mail i artikeln). Den innehåller dock en hel del objektiva fakta som gör artikeln läsvärd, om man som man alltid ska göra, inser varför den är skriven. >>

Vi ser kvällens match som en absolut måstematch. Vad är det då inte för West Bromwich som fick se flera nedflyttningskandidater segla ifrån dem i helgen?

Flera tidningar gör en stor sak av att Antonio Conte ska gått ut och sagt att han är en katastrof när det gäller att övertyga klubben om att köpa spelare. Vilket inte känns sanningsenligt alls. För om Conte sagt det visar han ju en total brist på insikt i hur transferaffärer går till och hur svårt det kan vara att få spelare, dennes alla agenter och spelarens nuvarande klubb att gå med på affärer. För att bara nämna några problem. Att Conte inte har en uppfattning om vad som krävs för att få till affärer känns inte på minsta sätt troligt.
    Nä det här känns påhittat av någon journalist. I bästa fall sa Conte det som ett skämt.

Lånerapporten och Batshuayis fortsatta succé i Tyskland. >>

Det är en enormt spekulativ artikel men kanske belyser den ändå något som vi Chelseasupportrar måste ta hänsyn till. Var sig vi håller med eller inte. Läs här om Chelseas "modell" med ständiga managerbyten>>

Bottenkampen är långt mer fascinerande än toppen i år. Och det påverkar även toppen då alla lagen (nästan) är indragna i den och måste prestera varje match.

Det är Champions League igen, även om Chelsea väntar till nästa vecka. Intressantast är förstås mötet Real Madrid mot PSG. Real har ryckt upp sig från att vara ganska usla (vilket är svårare i en ojämn liga som La Liga än i Premier League), ändå tror vi inte de rår på PSG. Det statsfinansierade laget från Qatar som är baserat i Paris är dock historiskt klart sämre på bortaplan och vi minns kollapsen mot Barcelona förra säsongen. Ändå tror vi att de lärt sig och är laget som går vidare. Tottenham har en tuff bortamatch imorgon mot Juventus, även om Juventus helt klart inte är lika bra i år som vanligt. City däremot bara ska vinna mot slutspelets förmodligen svagaste lag, Basel. Det sagt även om Porto inte är ett lag vi tror heller går vidare, vilket är goda nyheter för Liverpool. Alla engelska lag utom Chelsea och kanske Tottenham har fått väldigt lätt lottning.

 


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC