csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5 Chelsea FC   26 sp 15 v 5 o 6 f 46 -23 mål 50 p
- always proud to be Blue -
5 - 11 feb 2018
    NÄSTA MATCH:

    WEST BROMWICH - 12 feb kl 21

  TV

Nyheter v-6


Chelseas transfers i januari >>

SÖNDAG:
Tack Newcastle som vann mot United. De skulle också haft en straff men...(Pawson dömde, inte) Mourinho måste hata St James's. Han har ännu aldrig vunnit där. Det var dock ett dramatiskt slut och nära kvittering.
    Kan vi nu hoppas på Saints också för ännu en överraskning som hjälper oss.

Ett dygn varade Chelseas ledning i WSL. City tog tillbaka den idag genom att slå tredjeplacerade Liverpool. Ligan avgörs förmodligen 24 februari när Chelsea spelar borta mot City. En vinst där är absolut ett måste för att Chelsea ska kunna vinna ligan pga poängtappet mot Reading. Det skiljer två poäng idag.
    Dessförinnan ska Chelsea möta Montpellier i Champions League. Tuffa veckor för Emma Hayes tjejer.

LÖRDAG:
Chelsea Ladies fortsätter sätta press på City i WSL. De vann borta mot Birmingham med 2-0 efter mål av Kirby 17, Ji 70.
    City spelar mot trean Liverpool tidigt på söndag.

Eden Hazard har blivit oschysst behandlad och fått frispark (foulad) 500 gånger sedan han kom till Chelsea. Långt, långt mer än någon annan spelare. Raheem Sterling kommer tvåa på 362 gånger sedan 2012.
    Man City har begärt ett möte med domarorganisationen för att domarna inte skyddar spelarna nog, borde inte Chelsea göra detsamma?
    Då nämner vi inte ens det faktum att Hazard görs ned väldigt många gånger utan att domarna ens ger frisparkar för uppenbara oschysstheter för de tycks anse att Hazard förtjänar att sparkas ned. Cyniskt och inte särdeles sportsligt men alla gör det, stora lag som små lag. Deras absolut enda lösning när de möter Eden Hazard är ju - SPARKA NED honom.

Sina stora värvningar till trots bjöd Arsenal inte särskilt hårt motstånd mot Tottenham, liksom de sällan gör mot andra topplag. Utan Cech hade det blivit klart värre än 1-0. Det känns ganska ofta som Arsenal bara spelar bra mot Chelsea. Chelsea halkar därmed ned till 5:e plats i tabellen efter vår ruskiga start på 2018.

WBA saknar Jake Livermore (lårmuskel) James Morrison (hälsena) och Nacer Chadli (höft)  mot Chelsea och kanske även; Jonny Evans (rygg), Kieran Gibbs (lårmuskel), Grzegorz Krychowiak (benskada) testas sent.

FREDAG:
Chelsea U18 fortsätter leda sin liga efter att slagit Swansea med 5-1. Målgörare:  Brown 8; Gallagher 27; Uwakwe 34; Guehi 44; Lewis 84

Från presskonferensen:
Som väntat var journalister väldigt lite intresserade av fotboll och oerhört intresserade av skvaller. Så det handlade om hur hårt Conte drinver spelare, när han ska lämna (obs, ingen säger längre om).
    Lite fotboll blev det dock och Conte bekräftade att Chelsea inte har några nya skador, men det är ju två dagar kvar till match som han sa.
    Det som hände mot Watford hände men får aldrig hända igen, enligt Conte.
    Conte gav spelarna ledigt i veckan, i tre dagar från tisdag till igår.
    Deulofeu såg ju onekligen ut att filma till sig en straff i Watfordmatchen och till skillnad från Spurs Pochettino är det något Conte alltid uttalar sig mycket klart emot.
    Morata är inte spelklar och Conte erkänner att han är orolig över hans skada då de inte kan säga när han kan vara spelklar igen.
    Ang. Batshuayi och hans drömdebut hos Dortmund, fick Conte frågan om han ångrade det lånet. (Som om det hjälper) Conte sa att det var ett beslut som togs för spelaren och det måste man leva med (på ett ungefär).
    Om Bakayoko blev det bara floskler om att han är en ung spelare och det är jobbigt att komma till en ny liga. Det är Contes ansvar att förbättra honom liksom alla andra spelare. (Så inget svar på hur det kommer sig att han blir sämre för varje match. Det är väl den enda tur vi haft just nu, att han är avstängd och inte kan komma ifråga på måndag.).
    Conte vill tacka alla fans för de förstår vad han gör och försöker göra. (Uppenbarligen läser han inte vissa idioter som kallar sig Chelseafans och som gillar att twittra).
    Pedro är spelklar och Conte uttryckte hopp om Christensen även om han inte tränade idag efter ledigheten.      

Chelsea U19 möter Feyenoord i första slutspelsmatchen i Uefa Youth League. Det rör sig om bara singelmöten, lustigt nog, så allt avgörs i renodlad cupform. Chelsea var regerande mästare men fick inte försvara titeln förra säsongen. Chelsea har hemmamatch.

Senaste är att Mahrez faktiskt inställt sig för träning och ev match i helgen så kanske lite större chans för Leicester att skrälla mot laget som Mahrez hoppades skulle köpa honom.

Helgens oavgjorda hoppas vi förstås blir nordlondon-derbyt mellan Tottenham och Arsenal. Det skulle tveklöst vara bäst för Chelsea. City har Leicester hemma men Riyad Mahrez tjurar fortfarande och spelar inte och därmed sjunker väl Leicesters chanser att skrälla. Newcastle hemma mot United är en liten chans på skräll liksom Saints mot Liverpool för Scousers är ju aldrig lika bra mot lag som inte ligger i toppen. En egenskap de tyvärr delar med Chelsea.
    Chelsea ska vinna mot WBA på måndag, men efter de uppvisningar i uselhet laget har visat på sistone vågar vi knappt ens hoppas på ett bra resultat.

TORSDAG:
Nu börjar Dailys Mails så kallade (sport)journalister ursäkta och skylla ifrån sig. Det är minsann inte deras fel att de skriver artiklar varje dag för att skapa en agenda mot Antonio Conte, mot Chelsea - om de får säga det själva i de försvarstal de nu publicerar genom Martin Samuel. Det är patetiskt att läsa. Men så är det tydligen på den tidningen och respekten för dem är minimal och i princip obefintlig efter det här.
    De väljer vad de skriver och framförallt väljer de hur de ska skriva. De väljer vinklar och ja, även om det finns redaktörer väljer de rubriker och ingresser.      
    Så att skylla ifrån sig och försöka vrida på det i sann trumpsk anda är inte varken modigt eller rakryggat. Det är fegt, opportunistiskt och saknar all självinsikt.
    Sedan påstår de att Chelseas titelförsvar är katastrofalt. Ja, Chelsea ligger på fjärde plats. Hela sex poäng efter tvåan med tolv matcher kvar att spela, och där de ska möta alla lagen ovanför dem. Katastrofalt dåligt av Chelsea. City har en fantastisk säsong och kommer att vinna ligan med samma överlägsenhet Chelsea vann förra året. Chelsea har alla chanser i världen att komma tvåa. Katastrofalt dåligt.
    2015-2016 vann Leicester ligan. Året därpå hamnade de på 12e plats efter ett svagt försvar av titeln. Aldrig såg vi dem schavottera i tidningarna för ett katastrofalt försvar. Chelsea vann 2014 och hade ett katastrofalt försvar av titeln, vi slutade på10e plats året efter. Att ligga fyra med tolv matcher kvar är inget katastrofalt försvar av en titel. Hur mycket Daily Mail, andra tabloider vill ha det till det.
    Fortsätter Chelsea spela ruskigt uselt mot bottenlag kanske det blir katastrofalt. Ändå är det nog fullständigt osannolikt att Chelsea kan bli sämre än sjua trots spel fram till semifinal i ligacupen, där vi åkte ut på bl a ett fullständigt osannolikt biljardmål där en boll studsar i mål efter att träffat två Chelseaspelare och ändrat riktning två gånger på mindre än tio meter. Chelsea är i play-off i Champions League och har lottats mot det kanske tuffaste motståndet av alla, Europas enda obesegrade klubblag (i toppligorna). Chelsea är vidare i FA Cupen.
    Katastrofala år är som när Chelsea var ett mål från att trilla ned i division tre på åttiotalet. Inte att ligga fyra (sedan har vi en del andra ord om hur Chelsea spelat sedan jul, men katastrofal säsong är det inte).
    Vi såg inte häxjakt mot Citys manager när de inte vann två år på raken, vi såg ingen häxjakt (utan tvärtom) mot Ranieri året efter Leicester vann men vi har sett en häxjakt i framförallt Daily Mail sedan första matchen på säsongen mot Antonio Conte och Chelsea. (Och det ser inte mycket bättre ut i andra tabloider, inkl de svenska som dock bara skriver positivt om United som inte har vunnit ligan på fem år. Trots en manager- och spelaromsättning som är väldigt mycket värre än Chelseas.
    Nej, CSFC är inte paranoida och anser att alla förföljer oss, men vi är inte heller dumma och blinda inför det faktum att Chelsea inte behandlas på samma sätt som andra klubbar i medierna. Att olika blir behandlat olika är inget nytt, men det är minst sagt tröttsamt.

Eden Hazard har blivit utsedd till Belgiens bäste spelare, som spelar utomlands... Priset överlämnades på Cobham och Thibaut Courtois tog över utdelningen. Courtois har vunnit utmärkelsen två gånger förut (liksom de Bruyne) men konstigt nog var det första gången för Eden.

Chelseas försäsong startar i sommar down-under, i Perth Australien 23 juli. Först bör vi dock avsluta årets säsong med fanan högt hållen och målet är fortfarande för oss fans att komma före United.

ONSDAG:
Chelseas utvecklingslag åkte ur Checkatrade Trophy mot Lincoln. Matchen slutade 1-1 men Lincoln vann straffarna med 4-2.

Vi tog något av en nödvändig mediebojkott igår. Vi visste ju exakt vad engelska, svenska och andra medier skulle säga och det var exakt vad de sa.
    Conte stannar men hans tid är ute. De flesta medierna lyckades ha en artikel om att han får sparken och en om att han inte får sparken. Bredvid varandra, så det var säkra på att få åtminstone en rätt.
    Vi lär dock få lida med detta länge än. Sådant är livet för en Chelseasupporter. Ett par dåliga matcher och någon måste hängas ut. Vanligtvis managern. Väldigt sällan de som verkligen underpresterar.
    Det förlåter ändå inte hur spelarna har tagit sig an de senaste matcherna. Deras inställning har stunkit. Vi trodde verkligen spelarna skulle vilja visa upp sig från sin bästa sida mot Watford, istället stod de för en av de sämsta förstahalvlekar vi sett Chelsea prestera sedan 80-talet. De sista sju minuterna med tre insläppta mål, tja minnet räcker tack och lov inte till för att komma ihåg något sådant. SKÄMMAS är vad spelarna borde göra. Att Conte envisas med att ta ut Bakayoko (som tur var kan han inte göra det mot West Bromwich, nästa match för att ge oss en hjärtattack) är ingen ursäkt för de andra tio att spela så illa som de gjort 2018. Inte ens Kanté får fullt godkänt för senaste månaden, bara Hazard har varit i närheten men han kan inte göra allt och inte ens han har varit den spelare vi vet han kan vara. Cahill tillhör inte direkt de vi litar på heller för ögonblicket. Ibland undrar vi om managers verkligen ser matcherna som alla andra gör, eller om de ser spelarna som de presterar på träning och inte under matcherna - för det enda andra svar vi kan komma på annars är att de spelar sina favoriter och inte bästa laget.
   Nästa match för att visa att de inte är så usla som de visat sig vara på sistone, är på måndag mot WBA, sist i ligan (dvs ett av de lag Chelsea brukar spela uselt mot). Sedan följer tre matcher där ingen längre lär ens överväga att Chelsea ska prestera, än mindre kunna vinna. Barcelona, United och City och ingen utanför de allra trognaste lär tro på oss. (FA cupmötet mot Hull hoppar vi över s a s).
    Vilket kanske är en bra sak, för att slå ur underläge när ingen tror på en kan vara en bra sak. Se på Sverige mot Italien. Det hemska är att vi som älskar Chelsea kanske innerst inne inte heller tror Chelsea kan vinna de matcherna! Det handlar om tro kontra hopp där nu. Fast för de som spelar lär oddsen bli mer attraktiva.

TISDAG:
Som man känner efter de två senaste matcherna, siffrorna var inte rättvisa men, är det nog bäst att ta en liten paus med Chelsea för... annars säger man fel saker.

MÅNDAG:
Conte satsade sin karriär på en spelare som CSFC aldrig kunde förstå ens var aktuell för Chelsea, Bakayoko. (Läs allt vi skrev om de ryktena i våras! Vi verkligen försökte vara positiva efter att Chelsea betalat extrema 40m för en sådan flopp men...) Det fungerade verkligen inte. Förlusten mot Watford var inte helt rättvis och siffrorna var rent löjliga i deras favör men något är riktigt fel i Chelsea just nu. Hur mycket tur än motståndarna har med en billig straff och tre mål på sju minuter i slutet. Oavsett om de förtjänade att kanske vinna, men inte med sådana siffror.

Chelsea måste nu åstadkomma stordåd om säsongen ska räddas. Och får den där Bakayoko spela lär det aldrig någonsin hända.

Chelsea ligger ruskigt skrynkligt till nu. CL börjar se omöjligt ut. Nu är det bottenlaget WBA och då vet vi hur det ser ut. Sedan Barcelona, United, City. Det är svårt, mycket svårt att känna entusiasm.
    Även om Watford hade bingo med sina målchanser idag. Chelsea förtjänade nästan oavgjort trots en enormt usel första halvlek. Men så... Vilken röta Watford hade, men då de hade en riktigt bra första halvlek.
    Är Conte kvar när veckan är slut? Hans satsning på Bakayoko har varit sådan att man undrar.

Chelseas form 2018 är så dålig att vi riskerar att rasa genom tabellen. Vi har inte direkt tur heller men det går väl hand i hand. Inget kan dock ursäkta delar av laguttagningen.

Gary Cahill har lyckats stå för fyra mål bakåt, mer eller mindre i två matcher. Ändå fick han starta.

Tar Antonio Conte ut Timeoue Bakayoko som startspelare en enda gång till den här säsongen, drar CSFC in allt sitt stöd för Conte som manager. Har vi tur kan Granovskaia bli av med Bakayoko för en tiondel av vad han kostade i somras. Han blir och har blivit sämre för varje minut han har fått speltid och han har fått obegripligt mycket speltid av Conte! Ikväll kostade han oss förmodligen CL-kvalificering för nästa säsong.
    Snacka om att vi lär få höra om Contes snara uttåg ur Chelsea närmaste dagarna.

Vid start saknades Marcos Alonso helt i truppen, vi har ännu ingen förklaring. På officiella sajten påstås det vara "precautionary" vilket inte säger något alls egentligen.

Barkley drog ju på sig en lårmuskelskada i helgen, vilket vi kanske glömt i upphetsningen inför matchen.

Chelsea har bara Morata och Christensen skadade men osäkerhet kring flera. Watford däremot har en klart värre skadelista. Målvakten Gomes som gjort en del stormatcher mot Chelsea saknas, liksom Younes Kaboul (fot), Miguel Britos (vrist), Kiko Femenia, Will Hughes (lårmuskel, båda), Isaac Success, Craig Cathcart, och Nathaniel Chalobah (alla med knäskador). Ingen lätt uppgift för Javi Gracia men om Chelsea ska fortsätta underskatta sina motståndare spelar det ju ingen roll.
    Gracia har koncentrerat sig på att förstärka Watfords försvarsspel, men de har i hans två matcher ännu inte gjort ett mål. Vi hoppas det fortsätter så och att Courtois håller sin trettonde nolla. Han är ju i allra högsta grad en av de som behöver bevisa vad han går för, då hans insats senast inte tillhör något han vill komma ihåg.

Chelsea ladies lottades mot Doncaster Belles i nästa omgång, 5, av FA Cupen. Hemmamatch.

Det är en måstematch efter brakfiaskot mot Bournemouth ikväll. Chelsea måste slå Watford. Så är det bara.
    Så vi oroar oss en hel del här hemma på kammaren för Chelsea har sannerligen inte imponerat varje gång de premisserna har varit. Som i ligacupsemin mot Arsenal. Vi har haft och har anledning att tvivla lite på Chelseas mentala inställning den här säsongen och det handlar så här års mer om det mentala än den rena skillnaden i skicklighet. Som vi sett t ex i den skrämmande låga effektiviteten som Chelsea visat sedan november.
    Chelsea har sannerligen heller inte imponerat mot så kallade krislag. Vi gav Crystal Palace deras första seger i ligan, vi gav West Ham deras första seger på evigheter och så vidare.
    Watfords kris ledde till ett managerbyte häromveckan. Ny manager är Javi Gracia. De har också varit aktiva på transfermarknaden under januari med. De har tagit in Barcelonas evige lånespelare som åker pendeltåg mellan lån och moderklubben, Gerard Deulofeu. En lovande belgare har kommit från Anderlecht. Och så Didier Ndong som vi vet för lite om. Pontus Dahlberg kom och lånades ut igen till Göteborg.
    Vi vet ännu väldigt lite om vad det managerbytet innebär. Det har inte varit någon jättesuccé men så har det inte varit många matcher han varit ansvarig för heller. (1 oavgjord, 1 förlust)
  Vi oroas också över att enligt förhandssnacket tvingas vi genomlida ännu en match med falsk nia. Vilket var en katastrof senast även om den falska nian var bäste Chelseaspelare. Men utan Willian fungerar inte det spelet. Som tur var är Willian tillbaka men varför Antonio Conte så kategoriskt menade att Olivier Giroud inte kommer att spela i fredags kan vi inte förstå. Om Giroud kunde spela för Arsenal i onsdags kan han spela för Chelsea idag som vi ser det, men då skyller Conte som alltid på att han är inte inne i Chelseas spel ännu. Vilket självklart är sant men också en rätt dålig ursäkt när det gäller en anfallsspelare. En klart bättre ursäkt när det gäller en mittfältare som Barkley. (Som är skadad igen, en av alla de lårmuskelskador som Chelsea dragit på sig på sistone). Christensen saknas också, liksom Morata.

Måndagsmatch den här omgången och det blir det i nästa omgång också. Mot jumbon West Bromwich. Ännu en sådan där match man av helt fel anledningar till att hissa varningsflagg. Chelsea har inte direkt imponerat i matcher mot de lag som legat jumbo när de fått möta oss.
    Chelsea får i alla fall en hel vecka att läka skador.

 

Rykten, notiser m m, v-6


SÖNDAG:
Wayne Rooney är av allt färre som tror Chelsea kommer in i topp-4.

Det är rena videospelsspekulationer i medierna nu. Allt löser sig för Chelsea bara vi köper massor med nya spelare i sommar.
    Om det vore så enkelt hade Mourinho aldrig någonsin inte vunnit en liga, för det är ju hans sätt att vara manager.

Vi brukar lite på skoj, men en hel del allvar välkomna att Zidane får sparken från Real Madrid. Zidane var visserligen en stor idol, så även för Eden Hazard och därför vill vi att han sparkas. Därför vi tror att ryktena om Hazrd till Real kommer att minska ordentligt om Zidane försvinner och dragkraften till de vita arrogantmarängerna minskar.
    Nu skvallras det i Spanien om att om Zidane inte får sparken av Perez kommer Isco och Marcos Asensio att kräva att få lämna för Chelsea. Så kanske ska vi inte önska för att PSG slår ut Real och därmed (förmodligen) avslutar Zidanes managerkarriär.

LÖRDAG:
Gary Cahill har gett en intervju i Sky där han säger att Chelsea står i en korsväg och säsongen kan ta vilken väg som helst. Han hymlar åtminstone inte. Ännu viktigare är att han betonar att sportskrivarna bara hittar på om att det ska vara dålig stämning i truppen. Läs mer här>>

Michy Batshuayi fortsätter göra braksuccé i Dortmund. Han visar vad han går för nu när han får förtroende. Hans tredje mål på två matcher var inledningsmålet mot Hamburg. (Slut 2-0).

Det är som om silly season aldrig tog slut. Varje dag skriver medierna om nya spelare till Chelsea. Det är inte kul att bevaka och ännu mindre är något av det troligt. I vilket fall som helst är de flesta namn bara omtugg på gamla namn, som Stefan van Vrijs som nu ska ersätta Cahill. Vi har redan en ersättare till Cahill, yngre och duktigare. Antonio Rüdiger.

Tiemoue Bakayokos halvtimme mot Watford har fått den föga smickrande, men som vi sett (när det gäller Chelsea, absolut) sämsta insatsen av någon spelare i ligan i år!

FREDAG:
Nu ska Conte inte bara få sparken utan bli manager för Arsenal! Undrar vilket öde som är värst?!

En obehaglig påminnelse.
    Två Chelseamanagers har fått sparken efter matcher mot West Bromwich. Båda under 2012. André Villas-Boas och Roberto di Matteo.
    Ni vet vad tidningarna kommer att göra med detta faktum.

TORSDAG:
Vi bojkottar inte nyhetsflödet men att prata om nya spelare och nya managers tillför absolut inget just nu. Och det är det enda som vissa, de flesta, medier vill säga om Chelsea just nu så vi väljer att nämna det men inte gnugga våra ansikten råa i den press som är långt från objektiv och mest verkar agera efter särskilda agendor.
    Säg något intressant om Chelsea i medierna och vi redovisar det. Säg något nytt och vi kommer absolut att ta upp det. Då inget av det sker just nu väntar vi mest på matchen mot West Bromwich, och den kommer inte förrän på måndag.
    PS fakta istället för agendor, åsikter och skvaller välkomnas också.

Ett sådant fakta kan vara att Chelsea ordnar sponsrad resa för bortaresande supportrar till mötet mot Manchester Citys damer den 24 februari. En oerhört viktig match för om ett lag vinner den matchen ser det laget ut att också kunna vinna ligan. Så vitt vi vet är det första gången någon klubb i England sponsrar resor för supportrarna till sitt damlag.

ONSDAG:
Vi vet ju alla hur osedvanligt hårt drabbade Chelsea har blivit av lårmuskelskador (hamstring) de senaste veckorna. Ingen vet varför även om vi skyller på spelschemat, men vi har haft tufft sådant förut. Betydligt mer obegripligt är hur den skadan kan sprida sig till en tv-tittande soffpotatis till Chelseasupporter här i Sverige. Den har dock gett oss större förståelse till varför man tvingas till vila med den, även om vovven måste ut ändå. ;)

Troy Deeney gav fingret till Chelseafansen, en gest som normalt ger avstängning. En företeelse Deeney är van vid då han redan varit avstängd två gånger i år. Av någon anledning gäller tydligen inte beteenden som normal ger avstängning just det när det görs mot Chelseasupportrar. Det känns väl inte helt rätt att samma regler inte gäller för alla, men FA kan väl ändå inte valt att fria för att det var just mot Chelseas fantastiska bortafans...

Självklart har förnekanden från Luis Enriques sida kommit. Han kommer inte att diskutera nytt jobb/kontrakt förrän i sommar. Händer upp, vem tror det stoppar en enda sportjournalist från att fortsätta påstå att han snarast ersätter Antonio Conte?!

Bland all negativitet kring Chelsea vill vi tipsa om en "feel-good"-story om ett 10-årigt fotbollsfan från Trinidad som ville möte Thibaut Courtois. Läs mer här>>

Medierna har bestämt sig, särskilt de spanska. Chelsea ersätter Antonio Conte med Luis Enrique och han förhandlar redan med Chelsea.
    Vi lär få höra mer, pinsamt mycket mer, om detta framöver.
    Häxjakten leds förstås i stor stil av Daily Mail som ägnar halva sin verskamhet åt att skriva skit om Conte och Chelsea just nu, men de flesta har följt efter. Vi fans kan, som vanligt, bara avvakta och se vad som verkligen händer. Så vi försöker undvika att spekulera.
    Kärleken är alltid till klubben, inte till individer vare sig det är ägare, spelare eller managers.

Daily Mail har dock en fotbollsnyhet som inte innebär hata Conte och Chelsea, som faktiskt rör fotboll. De hävdar att Premier League kommer att införa ett vinteruppehåll före 2022. Läs mer här>>

TISDAG:
Tammy Abraham fick äntligen spela och gjorde första målet för Swansea i deras FA Cupmatch mot Notts County. Han gjorde sedan fjärde målet på övertid innan halvtidsvilan. Han bidrog också med två assist. Swansea vann med 8-1.

MÅNDAG:
Cesc Fabregas har spelat med och för många av de bästa, och han har för Sky tagit ut sin drömfemma. Hans managerval var kanske lite överraskande. Läs mer här>>

Enligt de som säger sig veta, dvs pressen och nu även spelbolagen, är det kris i Chelsea.
    Det är tydligen normalläget för ett lag som vann ligan förra året och som ligger i topp i år.
    Vi som var med på 80-talet har lite svårt att tänka i de banorna. Nedflyttning är kris, att ligga fyra med möjlighet att gå upp högre i tabellen är inte direkt kris.
    Men att Chelsea underpresterat på sistone, det är nog sant. Dock undrar man onekligen om de som skriker om kris ens sett matcherna. Chelsea hade ett praktfiasko mot Bournemouth men spelade ändå inte så illa som den som bara läser pressen kan tro. Däremot var målen Chelsea släppte till verkligen illa, det var den sorts mål som vi sällan ser laget släppa till men liksom mot Arsenal var det inte utan tur som laget på andra sidan gjorde dem.
    Vi får hoppas på en klar seger idag. Det är ett måste, annars blir det krigsrubriker i blaskorna imorgon och vi får låta bli att läsa tidningar ett par dagar.

Det verkar som Uefa äntligen tänker ta itu med en av de största skamfläckar som finns i fotbollen, agenter. De siktar framförallt in sig på det faktum att de inte är agenter utan mellanhänder som tar betalat av alla parter, som Mino Raiola när Pogba gick till United och han tjänade 41m pund från Juventus, United och Pogba!
Guardian tar upp problemet och menar att Uefa-ordförande Ceferin äntligen verkar redo att ta itu med det här. Det blir säkert lika ineffektivt som allt annat fotbollsförbunden gör men man kan ju alltid hoppas. Läs mer här >>

Engelska tidningar lyssnar inte men italienska förbundet tycks ha lyssnat. De har nu gått ut och meddelat att Antonio Conte inte längre är en av de kandidater de försöker övertala till att ta över jobbet som förbundskapten.

Lånerapporten toppas av Batshuayis två mål i debuten för Dortmund. Läs mer här>>
    Vi har dock börjat oroa oss för Tammy Abrahams utveckling. Efter skada och managerbyte har han knappt fått titta på en fotbollsplan och det blev nog inte lättare av att Seansea värvade tillbaka Ayew.

Managers fortsätter sitta löst och vi vet alla hur medierna gör allt de kan för att även Conte ska göra det. Igår fick Leeds danske manager Christiansen sparken. Han började säsongen bra men liksom för Chelsea har det inte varit bra sedan jul och det blev nog för ägarna och Leeds kan ställa in sig som en av klubbarna som gillar att sparka managers.

Alla s k experter hos Sky Sports dömer ut Chelsea. Enligt dem är det Chelsea och Arsenal som missar CL-platserna. Vi får hoppas Chelsea visar hur fel de har från och med ikväll.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC