csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC   25 sp 15 v 5 o 5 f 45 -19 mål 50 p
- always proud to be Blue -
29 jan - 4 feb 2018
    NÄSTA MATCH:

         Watford - 5 feb kl 21

  TV

Nyheter v-5


Chelseas transfers i januari >>

SÖNDAG:
Helgens stormöte gav nog det önskeresultat vi ville ha, visserligen kom Tottenham en poäng närmare men Chelsea kan rycka lite från dem med en vinst borta mot Watford imorgon. Vilket är ett måste. Det hände onekligen efter en viss dramatik och några tveksamma domslut. Men so what, nu kan Chelsea ta sig upp på tredje platsen igen och åter jaga United. För det är nu säsongens stora ligamål, att komma före United.

Chelsea ladies är vidare i FA Cupen efter en jätteseger mot WSL2-laget London Bees. 10-0 slutade matchen på bortaplan. Låter kul, men just sådana resultat i damfotbollen är inte helt kul. För det visar hur stora skillnader de olika lagen jobbar med och att de inte tävlar på lika villkor. Vi ska dock inte ta något från Chelseas damer för det, för Emma Hayes startade ett mycket starkt lag efter besvikelsen över att de inte slog City i torsdag (något de kanske borde gjort av rapporter vi sett). Jonna Andersson startade, Magda Eriksson hoppade in men Hedvid Lindahl satt på bänken som förstamålvakterna plägar göra numera i cuperna. Unga skotskan Erin Cuthbert fick göra ett hat-trick.
    Målgörare: Cuthbert 20, 83, 89 (str), Ji 22, Lea sjml 30, Kirby 47, 68, Chapman 74, 90, Bright 78
    Nästa runda lottas imorgon.

Vi har klagat på Chelseas effektivitet men efter sett Sterlings miss igår och Bentekes idag, kanske vi ska hålla lite mer tyst. För även om Chelsea missat chanser, sådana missar har ju laget ändå inte gjort. Eller?
    Så har vinterns favoritskada, lårmuskelskador, blivit än fler den här helgen. Det är väldigt mycket skador, rakt över hela ligan just nu. Det hör visserligen till spelet men nog känns det som om det är fler än vanligt, eller är det bara för att Chelsea fått fler skador än vi brukar få?

Ross Barkley har skadats under träning, en lårmuskelskada. Det är Chelseas 8e sådan den här säsongen och det har lett till att många ställer frågetecken om Conte kör spelarna för hårt på träningarna, förutom det tuffa spelschemat?!
    Vi vet inte hur allvarlig skadan är, vi vet inte heller ännu hur länge Christensen är borta med samma skada.
    Vad vi vet är dock att Chelsea tidigare har varit en väldigt skadebefriad klubb och nu har vi plötsligt massor med skador, varav lårmuskelskador (hamstrings) dominerat totalt.

LÖRDAG:
United mot Huddersfield som tappat all form är väl enda större favoritmatchen på förhand än vad City var mot också formtappande (inte en seger sedan jul) Burnley. Likväl klarade Burnley av att ta poäng från City. Kan vi hoppas på terrierna också nu, många lag har nya spelare vilket kan förändra både tips och tabell den här omgången.

Måndagsmatcher är mystiska. Det känns som om det inte är någon match alls i omgången. Under tiden får man bara heja på fel lag och hoppas resultaten går klubbens väg. I värsta fall kan vi ju börja matchen utanför CL-platserna efter superfiaskot mot Bournemouth (och Palace, West Ham, Burnley för att nämna några andra som satt oss i den här prekära situationen).

Utvecklingslaget i PL2 vann med enda målet hemma på Aldershot mot Leicester. Målskytt Daishawn Redan i 52 minuten.

FREDAG:
Från presskonferensen:
Willian är på väg tillbaka till laget och kan kanske spela på måndag. Olivier Giroud och Emerson Palmieri kommer inte att spela. (Vi vet ju hur försiktig Conte är med att introducera nya spelare). Conte betonar att de båda har haft långvariga skador och han är mycket försiktig med att få dem i form först.
    Andreas Christensen är tyvärr borta med lårmuskelskada men ingen tid har getts. Morata är också borta vilket innebär att vi tvingas dras med eländet att Conte spelar med falsk nia. Därför känns det väldigt konstigt att Conte undantar Giroud från matchen mot Watford.
   
Vi hade faktiskt räknat med att Chelsea skulle ta in på United i toppen istället för ett, ja, vi nämner inte matchen. Tyvärr kan vi inte glömma hur mycket vi än vill.
    Vi hejade på Tottenham, högst motvilligt förstås, i onsdags. I helgen tvingas vi minst lika motvilligt heja på Scousers, eller allra helst på oavgjort. Huddersfield får också vårt stöd, att Burnley ska rubba City även om de har hemmaplan skulle vi vilja tro på men gör det inte. Men kanske går några resultat vår väg.
    Allra viktigast är dock att Chelsea kommer med rätt inställning och rätt mental påställning på måndag mot Watford, för om vi fortsätter förlora mot bottenlag spelar det ju liksom ingen roll om andra lag hjälper oss. Alla vet det, det finns inga lätta matcher i PL, ändå kommer Chelsea bevisligen till start i vissa matcher och tror det räcker att ställa ut skorna.
    Vi hoppas få tillbaka skadade spelare för vårt skadeläge har varit det värsta på många år. Så hoppas vi kanske få se några minuter med våra nyförvärv, även Barkley som har väldigt svårt att komma in i det, men med tanke på hur många chanser Bakayoko fått/får är vi beredda att vänta med något som helst omdöme om honom i Chelsea till minst maj, kanske längre. Han verkar inte ha bästa självförtroendet just nu och hittar inte rätt på plan, han är lite som en pojklagsspelare som vill så mycket men upptäcker att han är på fel ställe hela tiden. Tålamod är nyckeln. Vi försöker också ha tålamod med Bakayoko men just nu är han på väg att bli en riktig dålig värvning inte minst med tanke på prislappen.
    Conte och Chelsea måste få ordning på skador och sig själva för från 20 feb till 4 mars har vi ett fullständigt mardrömsschema. Barcelona hemma, sedan två bortamatcher mot United och City! Värre spelschema går väl inte att få ens i mardrömmar. Vi kan nog lugnt säga att vi lär inte vara favoriter i någon av de matcherna.

David Luiz tränade igår och kan spela på måndag om Christensen inte kan. Willian sägs också vara i träning igen. Goda nyheter efter den skadelista vi genomlidit senaste veckorna.

TORSDAG:
Toppmatchen mellan Chelsea och Manchester City i WSL slutade 0-0 och City behåller därmed ledningen i tabellen med två poäng.

Roman skrev igår i matchprogrammet om sin tid i Chelsea och varför han engagerade sig i klubben. Läs här vad han skrev>>

Ett lån vi kan ha missat att redovisa i karusellen och gårdagskvällen enorma besvikelse, var att Kasey Palmer lånades ut till Derby säsongen ut.

Chelsea Ladies spelar en mycket avgörande match ikväll. Det uppskjutna mötet mot Manchester City. City som häromveckan slog Chelsea i ligacupen och som leder ligan utan poängförlust. Matchen kav vara avgörande för resten av ligan då det handlar om City eller Chelsea. Matchen börjar kl 20.

Burnley, Crystal Palace, West Ham, Bournemouth, Man City. Det är lagen Chelsea har förlorat till i ligan redan. Tre av de matcherna dessutom på hemmaplan. I flera av matcherna har vi drabbats av tidiga skador men det är inte vad som oroar oss, djupt.
      Det som oroar och visar något som är riktigt fel hos Chelsea är något annat. Alla lagen utom City var när vi mötte dem bottenlag (visst då vi mötte Burnley i första matchen kan det diskuteras, men de var det året innan). Det var alltså matcher Chelsea förväntades vinna, åtminstone fyra av dem. Vi tror vi hade fått ett bättre resultat om Morata inte hade fått gå av skadad mot City.
    Det visar tyvärr det värsta vi vet. Att Chelsea håller på att bli ett nytt Liverpool. Ett lag som spelar bra mot topplag men inte orkar mentalt med att möta bottenlag. Chelseas spelare har fullständigt fel inställning och motivation i de här matcherna.
    De har också börjat alla matcherna på ett vad vi vill kalla arrogant sätt och bjudit motstånd först mot slutet av dem. Slött, iniatiativlöst och med en slags löjlig inställning av att det ordnar sig. (Något som också har visats i en del matcher mot slutet, även i matcher med tunna ledningar med bara ett mål). Det är alltså som vi ser det motivationsbaserade förluster. Förluster för att Chelsea trott sig vara så mycket bättre att de inte har behövt starta bra utan det ordnar sig.
    Det oroar oss därför istället för att nästan ta andraplatsen har Chelsea nu ramlat ned till fjärdeplats i tabellen och hotas absolut bakifrån av Tottenham. Det är oacceptabelt, om det sker för att spelarna (och managern som inte kan få igång dem) går ut på plan och tror att saker och ting ordnar sig bara för vi är Chelsea och regerande mästare.
    Nästa gång möter vi ännu ett bottenlag, ett lag med något av den sämsta formen i ligan. Vi är oroliga, inte övertygade om vinst alls. För att ändra attityd, inställning är ofta svårare än att ta ut rätt spelare. Om Chelsea börjar matchen på måndag som om det är en träning ännu en gång - då förlorar vi mot Watford. Det är vi övertygade om, särskllt som de har nya spelare som vill visa upp sig.

Vi hoppas också det var sista gången experimentet med falsk nia stoppas. Det har fungerat när Willian också är på plan men även om Eden Hazard var solklart Chelseas bäste spelare igår kan han inte både lägga upp anfallen och avsluta dem samtidigt.

Olivier Girouds första intervju med Chelseas hemsida>>

ONSDAG:
Ruskigt resultat, förfärligt, för oss i en match Chelsea egentligen inte var så usla men släppte in tre otroligt dåliga mål, mål som inte ska få ske helt enkelt och tre av dem.
     Nästa match först på måndag, bra för våra skadade spelare. Och för vårt självförtroende hoppas vi för det här var förfärligt.
    Hoppas Christensens lårskada inte var allvarlig utan det var allra mest en försiktighetsåtgärd att inte fortsätta.
    Efter den här plågan vill man bara ha sängen och då silly season är över för Chelsea...

OFFICIELLT
Kl 17.49 blev det klart, eller åtminstone officiellt. Olivier Giroud till Chelsea. Han tar tröja nr 18.
Michy Batshuayi på lån till Dortmund.

Chelsea har publicerat den längsta artikel de någonsin gjort om en övergång med många fakta om Olivier Giroud, vår senaste spelare.Han har ju bland annat gjort 100 mål för Arsenal. Som tidigare känt är kontraktet på 18 månader, klubben säger inget om optionsår. Läs här>>
    Som alltid sägs inget om övergångssummor så vi väljer att tro på Skys version om 15,3m pund och 2,2 m i add-ons. Visst Giroud är 31 år, blir 32 i år, men det är ändå ett kanonpris för en landslagsspelare och en spelare som gjort 100 mål och framförallt för oss kanske, var en ren supersub för Arsenal med massor med sena mål efter inhopp den här och förra säsongen. Plus att han ger Conte andra spelalternativ.

Ett första omdöme om Chelseas januarifönster. Många s k Chelseasupportrar vräker ut sig på sociala medier och gnäller. Men det är ju samma sorts människor som tror fotboll är ett videospel där det räcker med att vilja köpa vem som helst för att det ska kunna ske.
    Chelsea jobbar annorlunda idag och det måste vi acceptera. Inte för att Chelsea någonsin egentligen har värvat de allra mest eftertraktade spelarna. Kanske var Torres ett undantag, men i så fall var det där Chelsea också brände fingrarna. Hazard var jagad av många, och det är väl det närmaste vi kommit att värva en s a s redan etablerad toppspelare även om klubben betalat stora pengar för spelare sedan Roman kom. Mestadels för att ens kunna köpa spelare då Chelsea ärligt talat på den tiden inte räknades bland de allra mest attraktiva klubbarna att komma till och då kostade det mer, precis som för City och PSG.
    Uppdraget för Granovskaia och ledningen nu i januari var att förstärka truppen och det har Chelsea gjort. Helt klart.
    Vi har fått den back-up och konkurrent till Marcos Alonso som behövdes. Vi har fått ett andra alternativ i spelstil men med massor av erfarenhet i anfallet. (CSFC hade helst sett att Batshuayi också stannat men ärligt talat, att fixa Giroud genom att låna ut honom för mer speltid i vår är på sätt och vis ett genidrag som löste den här spelarvärvnings-karusellen som hände plus att vi lär få 1m pund eller så för det). Vi har också värvat en spelare som klubben länge velat ha för en mycket liten summa, Ross Barkley. Han kommer inte att omedelbart gå in och göra succé därför han måste först helt komma tillbaka från en svår skada och han måste lära sig en ny spelstil, men det är långt från en dålig värvning.
    Sedan kan vi ju drömma om supervärvningar så mycket vi vill. CSFC hade gärna sett Aubameyang i Chelsea, men accepterar att Chelsea gjort en annan värdering. Vi gissar och tror att dennes uppträdande vid sidan av plan var faktorn som gjorde att Chelsea aldrig intresserade sig för honom. Vi vill se Griezmann och/eller andra stora namn men kostnaderna och möjligheterna att värva sådana spelare är idag enorma och mycket få klubbar kan göra det både finansiellt och har den miljö som spelarna själva vill till. Griezmann, Dybala, Icardi är stora namn, men de är också nästan omöjliga att värva - för någon klubb.
    Chelsea har valt en annan väg idag och i långa loppet kan det vara en klokare väg.
    Vi ger klubben fullt godkänt för det här fönstret då målet att bredda truppen och ge alternativ är uppfyllt och dessutom till ovanligt rimliga priser på den spelarmarknad som är.

   

OFFICIELLT
Todd Kane lånas ut till Oxford. Han var i Groningen i höstas och förväntades stanna där hela säsongen.
    Charlie Colkett som har varit kraftigt skadedrabbad har också avbrutit sitt lån till Vitesse.
    Miro Muheim har lämnat klubben för St Gallen. Ingen övergångssumma såvitt vi förstår.
    Svenske Ali Suljic har släppts av Chelsea och är fri att gå till valfri klubb utan övergångssumma.

Bournemouth saknar långtidsskadade Jermaine Defoe och Tyrone Mings. I övrigt lär truppen vara spelklar men osäkerhet råder kring Afobe som lär hamnat på kollisionskurs med manager Howe och var petad senast.
    Chelsea saknar som vi vet Morata och Willian. Courtois är spelklar igen. Batshuayi befinner sig på Knappschaftskrankenhaus clinic där han gjort läkarundersökning för Dortmund och Giroud om han kommer lär inte kunna bli registrerad och spelklar (och han spelade en kvart igår för Arsenal i deras överraskande förlust till Swansea).

Det spelas fotboll ikväll det får vi inte glömma. Bournemouth låter som en match Chelsea ska vinna men med all osäkerhet som är kan vi inte vara säkra på något. Vem hade till exempel gissat att Swansea lätt skulle slå Arsenal igår?
    Då Batshuayi ser ut att lånas ut till Dortmund, en affär som måste vara klar före matchen har vi ingen anfallare då Morata är skadad. Det blir än värre med tanke på att också Willian är skadad. Conte lär få trolla med tårna och kanske får vi se en helt ny formation och uppställning för att klara matchen ikväll. En vinst är ju ett måste för att hålla undan i toppen då det nu bara skiljer ett enda mål mellan Chelsea och Liverpool (men förhoppningsvis tre poäng senare ikväll).
  Vi kommer också att hålla någon tumme för att Tottenham slår, eller åtminstone snor poäng från Manchester United.

I sin första intervju med klubbsajten får vi besked om att Emerson Palmieri är spelbar i Champions League då han inte var med i Romas trupp i höstas. Läs mer om Palmieri här>>

TISDAG:
OFFICIELLT:
Emerson Palmieri är klar för Chelsea. Han kommer att ha tröja 33. Det talas om 17,6m plus add-ons för 7m för vänsterbacken som ska ge Alonso konkurrens. 4,5 års kontrakt.

Från dagens presskonferens.
    Michy Batshauyi tränade med Chelsea idag och ingår i truppen mot Bournemouth imorgon. (Vilket är en mycket stark indikation på att alla rykten om honom till Dortmund är falska. Vilket förmodligen hela den ledande kedja som vi redovisat här bredvid är.)
    Alvaro Morata och Willian är fortfarande skadade och kommer inte kunna spela.
    Naturligtvis vägrade Conte prata om spelare som ännu tillhör andra klubbar, oavsett om de är på väg att lämna eller inte, enligt skvallret. Han blev bl a tillfrågad om Giroud. Och Dzeko. Och Llorente. Och Palmieri (men där var han lite vagare).
    David Luiz skadades i träning i fredags och är fortfarande skadad, han kommer inte heller att ingå i truppen mot Bournemouth som det ser ut.
    Conte medgav att situationen just nu är jobbig. Med skador men också med att behöva sitta i presskonferenser var tredje dag och svara på exakt samma frågor (som han inte kan ge svar på då de flesta handlar om klubbens agerande, inte hans eller lagets).
    Courtois och Fabregas är skadefria (och lär nog spela imorgon).
    Conte påpekade att vi nu möter ett lag som fått vila i tio dagar. Vilket gör det till en svår match.
    Han medgav att det är besvärligt då han inte vet vad som kommer att hända idag eller imorgon, specifikt då kring Batshuayi. Han uppskattar inte alls att ha match på deadlinedagen. Han påpekade naturligt nog att det gör spelarna splittrade också.
   
   
   
Lite överraskande meddelar Chelsea att ungdoms- och utvecklingslagen stannar på EEB Stadium, Aldershots hemmaarena, även nästa säsong. Vi trodde meningen var att även de skulle flytta över till Kingsmeadow (där damerna nu spelar), Wimbledons arena. Men kanske är inte Wimbledons egen flytt till ny arena klar vilket försenar flytten. Chelsea har ju köpt Kingsmeadow av Wimbledon men delar arenan tills Wimbledon har byggt nytt. I vilket fall som stannar pojkarna på Aldershot en säsong till. En arena som faktiskt har Stamford Bridges gräsmatta då den flyttades dit 2014.

Efter morgonens cirkus med övergångar och särskilt Auba-Arse/Giroud-Chelsea/Michy-Dortmund i synnerhet undrar man lite över hur det kommer sig att Citys, Tottenhams ja t o m Uniteds affärer verkar så mycket enklare och genomförs så mycket smartare än dessa panikartade sistaminuten-grejor?

Chelseas utvecklingslag förlorade borta till Everton med 2-1. Chelseas mål av Redan, 30.

***
Det är tid kvar, men om Chelsea inte drar något sensationellt ur hatten måste vi avskriva det här transferfönstret som en riktig flopp. Särskilt jämfört med våra konkurrenter. (United har värvat Sanchez, City har Laporte på gång, Tottenham Lucas Moura, Arsenal har Mkhitaryan och Aubameyang är på ingång, Liverpool har köpt van Dijk, fast de har nog i våra ögon förlorat mer än de vunnit det här fönstret).
  Därmed dömer vi inte ut Ross Barkley ännu på något sätt. Han hade en tuff match när han oförberedd fick hoppa in för Willian. Han hade inte spelat sedan förra säsongen, han kommer från en svår skada, och skulle spela i ett system han ännu är obekant med. CSFC förväntar sig inte stordåd från Barkley förrän rätt många matcher framöver, kanske kan han bli tungan på vågen i slutet av säsongen.
    Emerson Palmieri ser ut att vara på väg in, det verkar rätt klart. För 17,6m plus 7m i add-ons. Bra, för klubben behöver absolut back-up på vänsterkanten, särskilt då Kenedy lånats ut. CSFC tror dock inte han slår ut Marcos Alonso, som är en av Chelseas bästa och mest överraskande bra värvningar. Nästan i klass med Azpilicueta fast förhållandevis var Alonso dock något dyrare, men han har varit ett fynd för Chelsea. Men ingen kan begära att han ska klara av att spela det 50+ antal matcher som Chelsea spelar per säsong, så han behöver back-up och konkurrens. Palmieri kommer dock också från en svår skada och var utkonkurrerad på sin position i Roma! Även han kommer att behöva tid.
    Dzeko som spelartyp hade varit helt rätt, men inte till den kostnaden! Då är det bara desperat. Detsamma gäller faktiskt för Olivier Giroud om övergångssumma om 35m pund ens är i närheten av vad det verkligen handlar om. Det är löjligt högt men vad engelska medier pratat om. Klart bättre då att Chelsea behåller Michy Batshuayi även om Conte av någon anledning fortfarande inte verkar lita på honom. Och visst, han har varit synnerligen ojämn men han har också gjort tio mål trots inte alltför många chanser.
    Chelsea måste höja ribban för sina värvningar. Visst, priserna numer är vansinniga. Men Mauro Icardi för 100m pund är ändå billigare än Giroud för 35m pund och det utan att vi ens överväger vidareförsäljningsvärde. Just därför han är yngre, spelar mer och har en annan utvecklingspotential. För att ta ett exempel.
    Vi kan inte helt frigöra oss från känslan att Chelsea redan dragit ned ordentligt på spelarinvesteringarna på grund av nya stadiumbygget. Det skulle ske ekonomiskt skiljt från klubben men det ser ju inte riktigt ut som det är det. Utan hela utvecklingen påminner om Arsenal när de byggde Emirates. Vilket är en viktig läxa; sänker man ambitionsnivån är det verkligen inte lätt att höja den igen! Konkurrensen i England är helt enkelt för tuff numer. Arsenal underskattade det.
    Allt detta sagt - det absolut viktigaste för Chelsea är ändå inte att värva nya spelare. Chelsea har en mindre lyckad säsong än förra men hade inte City haft den säsong de har, hade vi inte sagt något särskilt om årets säsong. Den är mil från en katastrof och det positiva är att föryngringen av laget och truppen faktiskt gått oväntat bra. Andra lag har haft bra mycket svårare att klara just den detaljen.
    Det absolut viktigaste uppgiften för ledningen och Granovskaia är att se till att Thibaut Courtois, N'Golo Kanté och framförallt Eden Hazard stannar kvar i klubben. Det är fullständigt avgörande för klubbens framtid för de kan inte ersättas.

MÅNDAG:
Chelsea fick en rätt bra lottning av FA Cupens åttondelsfinaler, omg 5. Det blir hemmamatch mot Hull City.

OFFICIELLT:
Charly Musonda Jr har lämnat Chelsea fram till sommaren 2019. Han är nu på lån hos Celtic, vilket vi kan beklaga men förhoppningsvis betyder det mycket för hans utveckling då han kommer att få speltid, även om ligan inte är något att hänga i granen. Förhoppningsvis bygger han också på sig lite muskler för det behöver han, under tiden hos Brendan Rodgers i Celtic.
    Rodgers har ju erfarenhet att ta hand om unga Chelseaspelare, då han var youth coach i klubben 2004-08.

OFFICIELLT
Abdul Baba Rahman återvänder till Schalke 04 på lån, till sommaren 2019. Det är någon slags idioti de här lånen för spelare som borde säljas men Chelsea verkar byggt in sig själva i de här sortens affärer.

Idag får vi hoppas på turen med lotten till omgång 5 av FA Cupen.

Alvaro Morata startar träningen igen efter sin skada. Han kommer dock inte att träna med laget under måndagen och Conte ser honom inte som ett alternativ till onsdagsmatchen mot Bournemouth om vi tolkar honom rätt.

Tre dagar kvar på Silly Season. Fönstret stänger 31 januari. Vi lär nog få se samma desperata jakt på spelare som vanligt och spelare som klubbar normalt kanske inte skulle värvas kommer att värvas. Kanske också någon storvärvning i sista minuten à la Torres, men i år verkar januaris största värvningar redan ha skett. Vi tror dock inte Chelsea står för någon sensationell värvning utan antingen handlar det om namn som nämnts eller blir det inget. Januari är alltid en svår månad att göra affärer i även om känslan är att något fler s k större affärer ändå skett i år om snack infrias.

Dags för ligaspel igen, fast mitt i veckan. Chelseas tuffa spelschema, mest av alla lag i ligan nu, innebär en hemmamatch mot Bournemouth. En match Chelsea förväntas vinna.
    Den kommer inte att visas på svensk tv på grund av Viasats försämrade visningsregler. Vi förväntas istället heja på ett lag vi inte vill heja på, men då en vinst för Tottenham bör innebära att Chelsea knappar in på Manchester United gör vi det.
    Ett United som förstärkt sin trupp genom att betala Alexis Sanchez extrema pengar och förlängt Mourinhos kontrakt. Det sistnämnda brukar innebära problem för alla klubbar som agerat så. Det blev problem första gången Chelsea förlängde Mourinhos kontrakt och han fick gå, samma sak hände i flera klubbar och så återigen i Chelsea som knappt hann förlänga hans kontrakt innan Mourinho började göra allt han kunde för att göra sig omöjlig i klubben! Kanske blir det annorlunda den här gången för Mourinhos val av utvägar har nog minskat avsevärt de senaste åren. Det är ju bara PSG som har den sorts kassa som han vill ha som han inte redan har varit hos. (City tror vi inte han kommer att träna).

 

Rykten, notiser m m, v-5


SÖNDAG:
Utan Chelseamatch känns helgen onekligen lite avslagen. Men vi känner ändå igen så mycket. Daily Mail har skruvat upp sin hatkampanj och sin agenda att få Antonio Conte sparkad ytterligare och vi orkar inte längre ens komma förbi rubrikerna i alla deras artiklar som bara går ut på att underminera Chelsea och våra spelare. Vi tror snart att Fox News är neutralare och mer objektiva vad det gäller Trump än Daily Mail i sin agenda mot Chelsea. Som tur var finns det mer seriösa tidningar. Fast de heter förstås inte Sun eller Mirror som följer DM i hasorna som en påstridig lillebror och upprepar samma saker.
    Så om Chelsea förlorar mot Watford får Conte sparken, de har de bestämt sig för.
    Det sagt, Conte gör sig själv inga tjänster genom att indirekt kritisera ledningen gång på gång. Nu senast genom att peka ut att klubben värvat åtta spelare för mindre pengar än andra klubbar när det hade räckt med tre, men tre bra mycket dyrare sådana. (Medierna pekar direkt ut vissa spelar men det har inte Conte gjort). Dock kan vi ju helt klart ifrågasätta vissa värvningar som gjordes i somras. Januarivärvningarna är på tok för tidigt att ens andras om. Men, det är verkligen dags för Conte att börja hålla käften. Det finns managers som har de oändligt mycket svårare att få till en spelartrupp som inte gnäller en hundradel så mycket. Det är ovärdigt och oändligt irriterade att vår manager är mer intresserad av att hitta ursäkter än göra sitt jobb på bästa sätt med det material han har. För har Conte gjort sitt bästa med en spelare som Batshuayi? Det är en berättigad fråga efter dennes debut i Tyskland.

Vi ser också fler överraskande resultat än tidigare, både på ett positivt och negativt sätt. Inte ens City klarade av att ställa ut skorna och hämta hem trepoängarna. Tyvärr gjorde dock två av lagen vi konkurrerar om CL-platser med just det. Evertons fina period är som bortblåst och nedflyttningsstriden i Premier League är faktiskt tio gånger intressantare än toppstriden.

Så har silly season börjat igen. Tranferfönstret hann inte ens stänga innan spelare ska bort och spelare ska in till Chelsea. Nu kör de värsta tabloiderna åter igen med att Courtois ska bort, men håll i er. Han ska esättas av Joe Hart. En spelare vars storhet aldrig har kunnat upptäckas och som bara blivit sämre och sämre. Vi tror personligen inte att han ens kan peta Willy Cabellero, möjligen Eduardo.

LÖRDAG:
Conte vågar inte spela sina nyförvärv på måndag. Stöger i Dortmund hade inga sådana reflektioner utan kastade in Michy Batshuayi redan från start, bara två dagar efter han anlänt i Dortmund. Och som han gjorde det. Två mål av belgaren som Conte aldrig trott på och ett av Schürrle, en spelare Mourinho aldrig trodde på. 3-2 till Dortmund mot Köln.

FREDAG:
Engelska tidningar har totalt och absolut bestämt sig för att Antonio Conte kommer att sluta i Chelsea eller få sparken från Chelsea.
    Antonio Conte däremot har åsikten att han är för att stanna och har inga tankar på att lämna, vilket han sagt till dem och förklarat för dem hur många gånger som helst. Men sportjournalister lyssnar ju aldrig till andra än sig själva som vi väl vet från allt skvaller och alla lögner som fyller sportsidor. Som tur var är andra journalister lite noggrannare med sanningen.
  Så Conte har idag åter igen tvingats förneka alla dessa rykten.
    Det underlättar dock inte att italienska fotbollsförbundet har släppt en lista med tänkbara efterträdare till Ventura och utan all respekt har satt upp Conte på den. Sådant borde beivras och vi hoppas lite grann att Chelsea stämmer dem för det. Det lär dock knappast hända. Men om klubbar är förbjudna att kontakta kontrakterade spelare borde ju fotbollsförbund också förbjudas från att orsaka split med klubbars managers.

TORSDAG:
Julian Belletti som några säkert kommer ihåg från hans tid i Chelsea nämns plötsligt som kandidat till att ta över Emenalos position som teknisk direktör eller vad de tänker kalla det framöver.

Bournemouths Callum Wilson sa rent ut igår att deras spelplan var att sätta tryck på Chelseas sämste spelare, Gary Cahill. Rakt ut, det är otroligt sällan man hör något sådant.
    Cahill var nära att nicka in ett mål igår men får enligt experterna (vi får skylla på vår stream) ta på sig andra och tredje målet. Att han inte skulle vara startspelare i slutet av säsongen sa vi redan innan den började men det går rätt snabbt utför för Cahill just nu. Hans VM-plats måste vara i stor fara om han inte hittar sig själv snarast.

ONSDAG:
Ok, vi har bäddat ned silly season för vår del, trots alla gooners förhoppningar om David Luiz. Dock kan vi inte undanhålla det här idiotryktet. Liverpool och Chelsea (tillsammans eller...?) gör ett sista minuten försök att köpa Isco.
    Behöver vi säga det kommer från världens mest lögnaktiga mediesajt (inkl de Trump läser), Don Balon?

Vi lägger nu silly season till sängs för Chelsea, då vi inte alls tror på några rykten om David Luiz till Arsenal. (Vi lär dock få hålla ögonen öppna då trots allt, allt kan hända även det obegripliga). Istället ser vi fram mot kvällens match mot Bournemouth och en seger som gör att vi lägger avstånd bakåt till Liverpool. Trots att vi inte har en enda anfallare spelklar. Sedan kan vi hoppas på att Tottenham tar poäng av United också.

Bilder har nu kommit på Olivier Giroud med en nummer 18 Chelseatröja. Vi väntar på det officiella beskedet men betraktar affären som helt klar.

En kvart kvar till tyska fönstret stänger och ännu inget officiellt om Michy Batshuayi.
17.45

Nu har alla stora engelska medier sagt att Giroud är klar för Chelsea. Men inget officiellt från någon klubb. Det enda nya är att övergångssumman nu sägs vara 15,3m pund och add-ons 2,2m. (Sky)
17.15

Nu börjar första ryktena om David Luiz i engelska medier komma, inte från BBC själva men från David Ornstein som jobbar på BBC och som svenska tidningar kallar silly seasonguru. Det har tagits upp av Guardian men utan någon bekräftelse från deras egna källor. VI VILLE INTE SE DET HÄNDA.
    Obs även Ornstein betonar att det är väldigt otillförligtligt rykte. Viskningar och absolut inget konkret säger han.
    Just när det gick ut kom faktiskt BBC med Ornsteinryktet också, eller ska vi kalla det Luizryktet. Ingen verkar dock ge det särskilt mycket substans utan det är typ; Arsenal har ställt frågan.... dvs ungefär som det löjliga Crouchryktet som gick.

Alla säger att Giroud är klar, utom de som måste säga det officiellt. Han ska enligt Guardian kosta 17,5m pund och oväntat nog inte ha samma nummer som i Arsenal utan nr 18.

Det är nu en timme innan tyska fönstret stänger, det innebär dock inte att Dortmund måste gå ut med att Michy är helt klar. Inte heller att Chelsea måste göra det. Men vi är stensäkra på att om Michy blir klar för Dortmund är det först efter att Giroud är helt klar för Chelsea.

Svenska tidningar pushar hårt för David Luiz till Arsenal utan att tala om varifrån de fått snacket förutom att Ladbrokes ska sänkt oddset på en sådan affär. Engelska medier säger inget alls. Inte ens Daily Mail som försökt pusha ut David Luiz från Chelsea i månader.
17.00

Sent rykte då ett spelbolag lär sänkt oddsen; är att David Luiz går till Arsenal. Vi har lika svårt att tro på det nu som senast.

Det ska nu vara klart men då inget är officiellt ännu kan vi inte säga att Olivier Giroud byter in en röd nummer 12 tröja för en blå med samma nummer (som är ledigt).

Nu pratas det om 20m pund för Giroud (det går upp hela tiden) och bara läkarundersökning återstår. Tre timmar för Bats att vänta i Dortmund ifall pappren går igenom innan han kan skriva på.

Senaste, kl 14.30, är att Chelsea och Giroud är nära en överenskommelse om 18 månaders kontrakt med option på ett år till. Lönen har vi inte hört om men redan kontraktstiden är helt annorlunda än vad Dzekoa krävde.
    En annan fördel med Giroud är inte bara att han är bevisad målskytt i PL (det var ju Dzeko också) utan att han är spelbar i Champions League, precis som Palmieri och Barkley. En inte helt oviktig detalj vid januarivärvningar.

NU ska bilder på Giroud på läkarundersökning på Cobham börjat cirkulera. Fyra timmar kvar att avsluta affären för att den här karusellen ska gå runt. Det sagt, Giroud har alltid varit djupt underskattad i Arsenal som vi ser det och vi tror han blir ett riktigt bra komplement till Morata, även om det knappast är en värvning för framtiden.

Faktiskt en bra krönika av Noa Bachner i Expressen om silly season, specifikt januarifönstret. Läs här>>

Michy Batshuayi har fotograferatsi Dortmundshorts på en träningscykel. Undergående en läkarundersökning hos Dortmund. Vilket onekligen tyder på att ett lån (eller övergång) är på g. Vilket lämnar Chelsea utan anfallare i kvällens match.
    Bats ska vara överens med Dortmund om sina personliga villkor. Han har också samma avtal klart med Sevilla som han var nära ett lån till innan transferkarusellen satte igång.
    Det lär dock vara så att Bats trots läkarundersökning kommer inte att lånas ut till Dortmund om Giroud inte blir klar före kl 18. Kommer inte en anfallare in, kommer inte Bats att lånas ut.

Vi kan inte undanhålla er ett roligt faktum som inte rör Chelsea. City har nu efter köpet av Laporte spenderat mer pengar på sitt försvar de senaste åren än 52 länder i världen spenderat på sitt försvar. 225m pund. (Om ni vill se vilka länder som spenderar mindre>>)

Sista timmarna av silly season och de blir ju alltid vare sig vi vill det eller inte rätt spännande. Neutrala och fans av olika klubbar ser nog frågan om Mahrez till City och Giroud till Chelsea som de tippade stora övergångarna i dag. Moura kommer att bli klar för Tottenham. Slimani har lånats ut av Leicester till Newcastle enligt lunchryktena. Störst är dock Aubameyangs övergång till Arsenal och vi har fått veta att Dortmund ser sin del av affären som klar. Om det innebär att Batshuayi lånas dit....
    Vi får se.
    Arsenal har nu bekräftat Aubameyang vilket frigör att Giroud kan lämna för Chelsea och kanske Batshuayi på lån till Dortmund. Kom ihåg att tyska fönstret stänger redan kl 18, det engelska vid midnatt.

Girouds agent ska enligt Sky Italia (inte så tillförlitliga) rest till London idag. Många tolkar Girouds vinkningar till fansen efter sitt inhopp i Arsenals floppmatch mot Swansea igår som ett avsked. (Varför spelar Arsenal bara bra mot oss?!!).
   

TISDAG:
Det är inte officiellt ännu men vi har nu sett bilder på Marina Granovskaia med Emerson Palmieri som ska ha tröja 33 i Chelsea. kl. 21.38

Fritt tolkningsutrymme. Olivier Giroud sitter på bänken, hans skada är tydligen över så vi hade fel här nedan. Detta i Arsenals match ikväll borta mot Swansea. Om, eller hur det påverkar en eventuell, vi betonar det ordet, övergång till Chelsea vet väl ingen utanför direktionsrummen i sydvästa och norra London.

Allt snack om Palmieri som skulle komma till London idag enligt dessa självutnämnda italienska sillygurus är helt borta från allt nyhetsflöde. Kanske dags att avskriva den värvningen också.

Fler och fler källor säger nu att Giroud kommer till Chelsea och priset verkar ok, 17,5m pund. Billigare än Dzeko och säkert billigare lön också då han kommer från Arsenal. Michy lär då gå till Dortmund, på lån. MEN inget alls är klart hur många tidningar som än hänger på ryktet.
    Blir det av sitter dock Conte och Chelsea lite illa till imorgon. För då är vi utan Michy och utan Morata och om det nu blir Giroud, så är han också skadad.
  Guardians David Hytner skriver så här om affären, möjliga affären. >>

Vi glömmer silly season för en stund och läser en trevlig artikel (även Daily Mail överraskar ibland) om Andreas Christensen. Läs mer här>>
    (Notera gärna också att de pratat väl om David Luiz och försöker inte för en gångs skull pusha iväg honom från Chelsea).

Guardian hävdar att samtal mellan Chelsea och Arsenal om Giroud går bra och att klubbarna är nära ett avtal kring en 20m pund permanent övergång.

En sak är säker idag. För varje rykte som dyker upp kommer det ett som motsäger det i en annan tidning.

Inget om Chelsea, inte ens Palmieri och av Contes reaktion på presskonferensen tvivlar vi på det också nu. Men City har plötsligt agerat och lär lagt ett bud om 59m pund på Riyad Mahrez. Med tanke på att City brukar få de spelare de vill ha undrar vi ju. De har redan slagit transferrekord för januarifönstret i England med sitt 57m pundköp av Laporte. Som sagt, FFP, vem bryr sig. De handlade också för 220m i somras.

Citys köp av Aymeric Laporte är klart. Liksom Tottenhams av Lucas Moura för att prata lite om konkurrenterna. Liverpools och ex-Chelseas Sturridge är klar för WBA som vi möter i nästnästa omgång av ligan. Aubameyang lär vara på väg till London, en av hans flashiga bilar är i alla fall vid flygplatsen i Dortmund. Watford som vi möter i nästa omgång har gjort klart med lån av Gerard Deulofeu.

Nu har Evening Standard lagt sig i och hävdar att Tottenham gärna släpper Llorente till Chelsea, men bara om de gör en vinst på de 14m pund de betalade Swansea i somras. Llorente har inte imponerat hos Tottenham men han fyller ju den lucka som alla säger Conte vill ha fylld. En stor targetspelare. CSFC hade hellre värvat Son från Tottenham, Kane misstänker vi inte lär gå att värva...

Reuben Loftus-Cheek är tydligen mer skadad än vad som framgått. Han ska ha återvänt till Cobham för behandling utan att Palace eller Chelsea ska ha pratat om det.

Daily Mail är den engelska tidning som vidhåller att Giroud kostar 30m pund. DM erkänner dock att Chelsea ska ha erbjudit 15m plus men att Arsenal är de som kräver 30m (och de kan de få fortsätta med men Chelsea ska aboslut inte betala en sådan summa). De säger att Giroud och Chelsea är överens om personliga villkor och skyller sedan på franska L'Equipe som säger att Chelsea dragit sig ur affären för att Arsenal missade den deadline Chelsea satt. Vi blir bara mer och mer förvirrade men Chelsea är inte en fotbollsklubb som någonsin blir schysst behandlad i just Daily Mail så det är inte den tidning vi sätter mest tilltro till.
    Just nu verkar det som varje tidning vill ha sin egen version av det som händer - eller inte händer och vi tror inte på något alls innan det händer.

Snacket om att Chelsea jagar Llorente igen har ökat. Vi tror dock inte särskilt mycket på en sådan affär.

Nu ska någon brittisk guru (som vi inte kände till och som inte ens finns med på Wikipedia men som vi efter viss möda har hittat hos BBC, normalt seriösa men mindre än förr. Han är också väldigt hårt kopplad till just Arsenal) uttalat sig om cirkuskarusellen. Enligt honom vill Chelsea låna ut Batshuayi till Tottenham istället för till Dortmund. Men Tottenham vill bara köpa etc etc.... försök reda ut det själva om ni litar på sportbladet här>>
    Det roliga dock är att det verkar som om Chelsea kanske håller i nyckeln till om Arsenal kan få Aubameyang, och att hindra dem från det vore ju rätt kul. ;)   

David Squires, satiriker i Guardian tar en titt på bl a Silly Season och det är nog bland det vettigaste den här månaden. Se här>>

En annan av dessa italienska självutnämnda transferguruna hävdar tvärtemot de andra att Edin Dzeko och Chelsea är överens om hans personliga villkor och att förseningen (!) handlar om de s k add-ons som Roma vill ha. Öppna en sajt, en tidning och vi får olika besked hela tiden. Det enda vi vet är att någon av dem ljuger.
    Som om det inte räcker dock. Nu påstår Sky Italia att Roman själv sa till Chelsea att dra sig ur affären efter att sett Edin Dzeko spela mot Sampdoria häromkvällen. Löjligt. Det tror vi inte ett dugg på. Nu såg vi inte matchen, men om en spelare i en trasslig övergångssituation spelar dåligt i en match är det väl inte underligt. Men att Roman skulle döma efter det, det betecknar vi som mycket konstigt och absolut inte trovärdigt.
    Det börjar bli lättare att följa en kvällstidning blåsa omkring i en tornado än hitta någon trovärdighet i alla rykten kring det här.

Birmingham och Norwich försöker låna Kasey Palmer som var utlånad till Huddersfield. Det lånet var tänkt för säsongen med en skada och tappat förtroende från Wagner (dvs för lite speltid) gjorde att Chelsea avbröt lånet och nu söker en annan klubb för Kaseys utveckling.

Häromdagen talades det om att City tänkte erbjuda Chelsea 150m för Eden Hazard. Vilket gav oss ett gott skratt. Men ändå fanns det de som trodde på det. Vilket säger något om människor, särskilt de som tror på nyheter i vissa medier.
    Nu går en av Englands mest seriösa tidningar ut och säger att Chelsea skulle inte sälja Eden Hazard till City ens för rekordsumman 200m pund. Vilket vi tror betydligt mer på.

Men när vi talar om löjliga rykten kommer nu Daily Star med ett. De hävdar att Chelsea erbjudit Arsenal David Luiz som ersättning för Oliver Giroud.

Snacket om Michy till Dortmund i karusellaffären; Auba-Arsenal, Giroud-Chelsea, Batshuayi-Dortmund, ökar. Som lån kan det vara en god idé kanske om Michy får speltid hos tyskarna. Men inte försäljning tack.
    I samband med det är dagens Auba att Dortmund säljer inte innan de har en ersättare klar. Därav snacket ovan antagligen. Det är ju den perfekta tidningsspekulationen.
    CSFC anser faktiskt att Chelsea bör behålla Michy Batshuayi så om det hänger på honom hoppas vi hela affären går om intet.
    OBS - det tyska transferfönstret stänger sex timmar före det engelska, dvs kl 18 imorgon. Så klubbarna lär få ligga i just nu om detta ska hända. Det är möjligt men blir alltmer osannolikt för varje timme.

**
Italienska källor hävdar att Arsenal och Chelsea är överens om Oliver Giroud om Aubameyang blir klar för Arsenal. Till ett pris om 15m pund plus ev bonusar. Långt från de 35m som tidigare nämnts i engelska medier och helt klart en god idé om det stämmer - men italienska självutnämnda sillygurus tar vi med ett paket salt. Det är samma person och samma källor som påstått Dzeko var helt klar och en hel massa andra rykten som inte stämt.

Vi får väl se om medierna har rätt (de är som vanligt väldigt övertygade men vi avvaktar) och Emerson Palmieri landar i London idag. Han är 23 år, har just kommit tillbaka från en knäskada och har bara spelat två matcher för Roma den här säsongen. En är cupmatch, men vi vet inte om han är spelklar för att få spela i Champions League då vi inte vet om han var inskriven i deras CL-trupp pga skadan. Han är född i Brasilien men italiensk medborgare sedan mars 2017 (var aktuell för Venturas italienska landslag innan skadan). 175cm lång. Om affären blir klar och ryktade siffror stämmer är det en kanonaffär för Roma. Han kostade Roma 2m € dec 2016. Nu sägs det 17,6m pund plus 7m i add-ons.
    Han är ingen stor målskytt, han har gjort färre mål i hela sin karriär än Marcos Alonso den här säsongen. (Fem för Palmieri!)

MÅNDAG:
Nu sägs det att Emerson Palmieri kommer till London imorgon för en läkarundersökning. Däremot är det mer eller mindre klart nu att Dzekoaffären är stendöd, senaste orsaken sägs vara dennes krav på lön och kontraktslängd. Vi är inte förvånade.
    Detaljerna sägs vara att Dzeko krävde 3,5 års kontrakt och 120k i veckan. För en spelare som fyller 32 år i mars. Vi är alltid kritiska till åldersgrejen hos Chelsea, men den här gånger förstår vi verkligen att/om Chelsea sa nej.
***
Dzekoaffären verkar död så nu spekulerar medierna helt i Giroud, för 35m pund. Ett riktigt högt pris faktiskt. För högt kanske. Och väldigt lite tid att ordna det. Som vanligt har Chelsea extremt svårt att komma till skott i transferfönstren.
    Jämför vi det sedan med att Arsenal får Aubameyang för 54-55m, då ser det ut som en rent dum affär - prismässigt.

Senaste om Dzeko är att Chelsea kommer inte att kunna gå med på hans lönekrav och det ser därför nu ut som en ganska död affär.

Vi har under dagen haft problem hos vår domänleverantör, vilket innebär att sajten har inte varit möjligt att uppdatera eller nå. Vi beklagar men det finns saker på nätet vi är beroende av andra för.

Helgens lånerapport från Chelsea FC. Mason Mount fortsätter göra storsuccé i Vitesse. Läs här>>

Charly Musonda ska ha anlänt i Glasgow för läkarundersökning inför ett 18-månaderslån till Celtic.

Tyska Bild påstår att Michy Batshuayi är den som ska ersätta Aubameyang i Dortmund när denne går till Arsenal. Det får vi hoppas är ett dumrykte. För det första får Bats inte på något sätt lånas ut om Chelsea inte har klart med en ersättare, för det andra är vi inte säkra på att han borde lånas ut även då. Hur mycket han än vill ha speltid för att ta sig in i Belgiens VM-trupp.

Dagens senaste rykte om Baba Rahman är att det nu handlar om en riktig övergång men fortfarande bara ett 18-månaders kontrakt.

Det är lite snack om att Emerson Palmieri blir Chelseaspelare idag. Vi får väl se.

Edin Dzeko däremot verkar ha dött ut. Beroende på vem man väljer att tro på, eller inte tro på, handlar det om övergångssumman eller lön/kontraktslängd.
I vilket fall som har vi sänkt förväntningarna oerhört tyvärr.
    Independent hävdar att förhandlingarna med Roma har avbrutits.

Vad som däremot ser ganska klart ut är att Baba Rahman återvänder till Schalke. Förväntas bli helt klart imorgon. Tyvärr på lån, det borde vara försäljning.

Charly Musonda lär också vara nära lån till Celtic. Det skulle nog ge honom speltid som han behöver men känns ändå inte helt rätt. Särskilt inte om det ska handla om 18 månader som en del spekulerar i.

Medierna är helt övertygade om att Michy Batshuayi lämnar, särskilt om Dzeko eller möjligen Giroud kommer. Vi är inte alls lika säkra. Det kan mycket väl vara så att Chelsea vill ha kvar Bats också. Själv vill han nog lånas ut om Chelsea värvar då han som många andra möjliga vill få speltid inför VM-uttagningarna. Conte talade igår om att han vill ha tre anfallare i truppen.
    I vilket fall som måste något ske snarast för på onsdag kväll stänger fönstret. Ska bli väldigt skönt.



Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC