LIGACUPEN 2017-2018 semifinal II
0-0 i match I
24 januari 2018

CSFCs spelarbetyg

Arsenal   gooners       v          CHELSEA     Chelsea
        2                                 -             1               (1-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

Arsenals start-XI


Ospina, Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal, Elneny, Xhaka, Wilshere, Özil, Iwobi, Lacazette

avb: Macey, Chambers, Kolasinac, Maitland-Niles, Ramsey, Nelson, Nketiah

Manager: Arsène Wenger

Målgörare


0-1
1-1
2-1

Eden Hazard, 7
Toni Rüdiger självmål, 12
Granit Xhaka, 60

CHELSEAS INSATS

6+

Chelsea började som vi ville med ett tidigt mål men hade sedan makalös otur med en dubbeltouch på två spelare till självmål. Så ett slumpmål till för Arsenal och Chelsea hade tappat matchen.
En bra halvlek och en riktigt dålig halvlek och enorm otur med studsarna... så blir det som det blir, ännu en titelchans borta.



SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Willy Caballero Bra räddning på Wilshers chans strax efter Chelseasmål. Kunde inte göra mycket på målen. Bra räddning på Iwobis friläge i andra. 7-
César Azpilicueta Några viktiga brytningar. Men sämre pass än vanligt.

6

Andreas Christensen Hade några bra brytningar som höll rent. Avgörande touch på Özils skott. Gick framåt mer än han brukar. 6+
Antonio Rüdiger Snacka om otur med självmålet. Och så har han en touch som går fram till deras ledningsmål... ren och skär otur men... 6
Victor Moses* Bättre framåt men sista bollen saknar lite kvalitet. Fick helt klart svårare arbetsuppgift i andra och försvann ur matchen. 6
N'Golo Kanté Ibland verkar hans ben vara längre än vad de än när han suger in bollar. 7
Tiemoue Bakayoko Mindre felpass och bolltapp än vi är vana vid med honom. Visar helt klart bättre form igen. 6+
Marcos Alonso Många inlägg men hade svårt att få igenom dem. 6+
Willian Fortsätter slå dåliga hörnor och borde gjort bättre när han blev frispelad. Tidigt skadad. 6
Pedro Ett bortdömt mål och sedan en fin assist till Hazard. Bra start. Startade piggt men försvann tyvärr sedan. 6-
Eden Hazard* Skickligt taget mål. Matchens dominant särskilt i första trots att han helst inte ska spela falsk nia som vi ser det. Isolerades i andra. Hade minst två man på sig hela tiden. 7+
---    
Ross Barkley In för Willian. 30 Väldigt aktiv just efter inhoppet. Spelade sedan mer försiktigt. Verkade tappa självförtroendet väldigt snabbt. Svag andra halvlek. 6
Michy Batshuayi In för Pedro. 65 Gjorde ingen skillnad alls. 6-
Davide Zappacosta In för Moses. 72 Fick bättre grepp om sin kant än Moses hade i andra. 6
CHELSEAS BÄNK


Eduardo, Cahill, Luiz, Zappacosta, Drinkwater, Barkley, Batshuayi

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 12 11
Skott på mål 2 4

Bollinnehav

48 52
Källa Flashscore

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Med skadeproblem valde han ändå en uppställning som inte höjde vårt mod innan matchstart istället för att gå med det som hade fungerat så bra mot Brighton. Bänkade han Bats för att denne är på väg att lånas ut? Fast med den form Hazard verkar vara i...

Taktiskt överspelad av Wenger i andra. Conte agerade då för sent och Chelsea kunde inte komma igen. Conte har svårt för Wenger och det är verkligen inte första gången vi ser det.

Tycker inte han fick till laguppställningen, trots att han bara ändrade en position efter Brightonmatchen. Och som sagt, bortdribblad taktiskt i andra. Han knäcker Bats genom att först hylla honom, sedan peta honom i samma uppställning.

Conte kan helt enkelt inte vinna cupmatcher verkar det som. När de börjar betyda något.

6-

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Eden Hazard

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Vi vill se Chelsea heltända från start, vi vill se dem chocka Arsenal och verkligen visa från det att domaren blåser igång att vi ska till Wembleyfinalen och få revansch för FA Cupen (och Community Shield om någon förutom ManU-supportrar bryr sig om den). Full fart framåt, redan från start, tack!
      Ett skadedrabbat Chelsea ser inte helt övertygande ut, särskilt inte som Conte väljer att spela med falsk nia och Bakayoko. Dåliga vibbar men vi hoppas att laget överraskar.
    Det har varit oerhört jämnt mellan Chelsea och Arsenal sedan Conte kom (undantaget matchen förra hösten). Kanske dags att förbereda oss på en mycket lång kväll med övertid och straffar?! Men vi får åtminstone hoppas Chelsea låter bli att släppa in sena mål som i senaste ligamatchen (och en del andra matcher). Oavgjort med mål räknas bara dubbla bortamål efter förlängning. Så straffar kan det bara bli vid 0-0.
    Fördel Arsenal ikväll som vi ser det, dels pga skador men också hemmaplansfördel. Chelsea är nog tyvärr laget som måste överprestera jämfört med en s k papperskamp.

Chelsea spelade av och börjar med att bolla runt.
    Monreal knuffar omkull Hazard. 3 Mycket mer än så har inte hänt än.
    Iwobi passar fel, till Alonso. Bollen hamnar hos Bakayoko som skjuter. Men touch tydligen så det blev hörna. Kanté skjuter, vekt utanför. 4
    Hazard söker läge och det slutar med att Azpi hittar en boll fram, Pedro nickar in bollen. Men han kom från offside och låg någon decimeter offside. 5 Positivt anfall dock och Chelsea har varit något bättre i ett par minuter. Lite slarvigt av Pedro, särskilt att knalla omkring i offside så länge utan att söka rätt position när han såg att Chelsea hade boll.
    Så gör Hazard det. Drömstart och det vi bad, drömde och tiggde om innan matchen. Pedro stod på assisten, hur skönt som helst. Hazard bara gled fram och satte bollen utom räckhåll för Ospina. 7 Det var Kanté som startade anfallet.
    Så en jättechans för Arsenal, Wilshere kommer fri mot Caballero som kommer ut och räddar mycke tbra och sedan räddar sin egen retur med en utslängd näve. Chansen rinner ut för Arsenal men Caballero kräver vård. 9 Varning för Chelsea att de måste försvara också.
    Bellerin sätter in bollen och Moses har ingen aning om var han har motståndarna så han gör en hörna. Och Arsenal gör mål och kvitterar. Löjligt dåligt av Chelsea. Dubbelt självmål av Chelsea. Nick från en helt fri Monreal (hur kunde han få stå så fri). Bollen tar Alonso i huvudet och hamnar på Rüdiger som får den i mål..... 12 Kan man ha mer otur än Alonso och Rüdiger hade?
    Halvfarligt på en hörna när Rüdiger söker revansch. Blir en dubbelhörna till slut. 15 Och då slår Willian bollen direkt till en Arsenalspelare i en variant, idiotiskt. Hazard tvingas ta ett kort och frispark. Huvudet under armen att slå samma hörnvariant två gånger på kort tid. Willians hörnor är faktiskt inte godkända i år, de är på tok för dåliga vilket väldigt få tycks vara villiga att påpeka.
    Moses cross till Alonso i ett läge då det kunde gjorts bättre. Sedan slår Azpi en usel boll mot Alonso och inkast. 18
    Chelsea tog chansen men med sådan otur är det som det är. Men Chelseas mål väckte verkligen de rödvita. Iwobi går väldigt djupt ned på Moses kant och Arsenal spelar närmast med fembackslinje. Däremot har de inte varit lika bra i presspelet som vanligt.
    Hazard hittar Willian i bra läge, men Willians skott är uselt och en bra bit utanför när Monreal attackerar honom. Dåligt gjort. 20
    Djupledsboll till Lacazette men Christensen och sedan med hjälp av Azpi klarar skickligt upp läget. 21
    Matchen påminner bra mycket mer om ligamatchen på nyår än cupmatchen på Stamford. Händer mycket, men också slarvigt och chansartat. Lutar helt klart åt fler mål åt olika håll. Chelsea har dock varit det bättre laget första 25 trots siffrorna.
    Kort hörna av Willian till Haz. Moses skjuter, blockeras. Ut till Haz som inte hittar in i boxen. Azpi skjuter, rätt illa som blir ett pass till Pedro som fångar upp bollen precis på kortlinjen. Bakåtpasset stoppades upp av Ospina. Det hela rann ut tyvärr. 25
    Felpass fångas upp av Kanté men Chelseas kontring stannar upp. 26
    Willian skadad. Spelet blåses av och han får gå av för behandling, haltar lätt. 28 Det lär bli byte. Vi har klarat oss bra från skador länge men oj vad det har smällt till sista veckan.
    Chelsea anfaller med en man mindre. Höll anfallet uppe.
    Barkley in. Men får vänta på avbrott. 30
    Lång boll som Barkley jagar ned mot linjen och knuffas av Koscielny över linjen utan åtgärd.
    Wilshere gör ned Barkley, inte snyggt och det är självklart kort. 31 Barkley har dock märkts direkt i matchen.
    Barkley stoppar Koscielny i en djupledslöpning. Frispark blev det, borde väl varit hörna. 33
    Frisparken via muren till hörna, blev åter farligt. Hörna. 33 Bort Azpi bort sedan offside.
    Chelsea har fördelen då det inte kan bli straffar. Står det här resultatet, 1-1 efter förlängning går Chelsea vidare på bortamål, men enbart efter förlängning.
    Barkley har bara varit på plan i fem minuter men varit inblandad i massor. Mycket vilja, mycket motivation efter sitt mycket långa skadeuppehåll. Det är ju första matchen sedan förra säsongen. (Undantaget 70 min i en improviserad träningsmatch mot QPR där han gjorde två mål):
    Hazard ned mot linjen, inlägget till Pedro blockeras ut av Mustafi. 37 Vänder bort Koscielny hur snyggt som helst innan. Hörnan dock hamnar i målvaktens händer.
    Lacazette offside men Caballero var med på det. 38
    Christensen tacklar omkull Özil som inte ser nöjd ut. 39 Lite farligt mitt framför Oliver då Chris inte försökte ta boll, bara spelare. Frisparken till Monreal men nicken vek och lätt för Caballero.
    Arsenal har börjat hitta det presspel som Chelsea brukar ha så svårt för mot dem.
    Alonso tar bollen från Bellerin, men kontringen bryts. Så har Koscielny ont efter en brytning mot Hazard där han fick ett tramp. Mest grina illa. Fortsätter spela. 41
    Bra anfall men Alonsos inlägg blockeras, Chelsea behåller boll. 42 Moses dålig boll bakåt och Chelsea börjar om. Cross från Christ till Alonso. Inlägget bort. 43
    Barkley försöker lyfta fram en boll till Hazard, bort Mustafi. 44 Chelsea behöll trycket en stund.
    Tre minuter tillägg.
    Özil får en jättechans men han siktar lite illa och Christensen touchar hans boll utanför. Hörna.
    Chelsea var det bättre laget i första halvlek men oturen grinade oss verkligen i ansiktet. Men fler riktigt farliga chanser måste skapas. Som vanligt en del problem när Arsenal fick till sitt höga presspel. Hazard bäst på plan och det känns som han är den som tar Chelsea vidare. Barkleys debut helt ok så här långt. På tok för få chanser har skapats dock, det måste bli bättre om vi ska göra fler mål även om vi har Hazard.

ANDRA
Arsenal började starkt i andra. Mer vilja mer ambition. Chelsea försökte mer dämpa spelet kändes det som.
    Xhaka första chansen, men skottet klart över. 48
    Chelsea får försvara sig, har ännu inte haft ett anfall även om de varit över mittlinjen. 49
    Bra försvarsspela av Chelsea dock som tvingar Arsenal till svårare manövrar och skott. Iwobi verkar ha en mer offensiv position och sjunker inte ned som i första. Vilket Chelsea inte verkar vara med på.
    Hazard kontrar, kommer till boxen innan Monreal får ut ett ben innan Hazard hinner passa ut till Alonso. 50
    Frispark från Xhaka, offside dock. På flera spelare såg det ut som. 52
    Oj vilken stickare till Hazard som går ned. Hazard går ned själv. Snubblar helt enkelt när han var så gott som ensam med målvakten men jagad. OJ vad synd.
    Hazard vänder upp och skjuter men utanför. 52, via försvaraere. Hörna. Låg, dålig hörna. 53
    Chelsea har nu kommit in i matchen igen. Spelar samlat försvarsspel men har också gett Arsenal lite initiativ.
    Kanté springer ned Wilshere, som trängs mot Bakayoko. 58
    Ännu en offside av Arsenal, hoppas de fortsätter så men risk att någon gång blir det inte avblåst.
    Iwobis inlägg via Azpi till hörna, lite farligt men Caballero verkade vara med. 59
    Pedro jonglerar runt Koscielny men denne får hjälpt av Iwobi.
    Så ännu ett jäkla slumpmål för Arsenal. En boll in som touchas och Xhaka kan stöta in bollen. Det var Rüdiger igen som touchade fram bollen. Hopplöst. Så fel. Sådan otur. Visst de har varit bättre i andra men ändå. 60
    Pedros skott lätt för Ospina. 61
    Kort för Moses. 62
    Arsenal har hittat mod och spel nu, Conte måste hitta en lösning snarast men har ju inte så mycket att förändra med.
    Batshuayi in för Pedro, väntat. 65
    Monreal gör ned Hazard och kortas. 66 Solklart. Frisparken ofarlig. Arsenal kan kontra.
    Bra anfall av Arsenal, Xhakas skott dock uselt. 69
    Chelsea har tappat det mesta nu i andra, har inget eget spel längre. 70
    Tjugo minuter att vända det här på, men inga tecken på det förutom Hazards rush när han trillade - typiskt för matchen, ingen tur alls.
    Zappacosta in för Moses. 72
    Hazard har blivit helt isolerad i andra.
    Iwobi friläge, men Caballero räddar. Chelsea kontrar, men ingen hinner fram på inlägget. Hörna. 77
    Det finns inget driv, inte tillräcklig mycket vilja och övertygelse i Chelsea den här halvleken. Tio minuter kvar men det ser väldigt mörkt ut.
    Zap till Alonso, som klipper till på volley men Bellerin hinner dit. 81 Sedan hörna via Koscielny. Chelsea har inte gjort mål på hörnor på evigheter.
    Rüdiger kommer in men nickar med axeln över. Billig frispark för Arsenal, lätt obegriplig faktiskt. 82
    Kolasinac och Ramsey in. Lacazette och Iwobi ut. 84
    Zap drar ned Monreal när denne hinner först på en boll. Xhaka missar, men det såg väl ut som offside. Såg inte om linjemannen vinkade. 86
    Barkley sparkas ned av Mustafi. 87 Hade tur som inte fick kort. Lite väl långt avstånd, rakt framifrån. Alonso. Dålig.
    Fyra minuter tillägg men Chelsea har inte varit i närheten av att göra mål i andra.
    Så slarvar de bort bollen men offside på Özil. 90+1
    Caballero upp på en hörna, sista sparken, dålig och bort av Elneny. 90+4
   
Lagen hade varsin halvlek men Arsenal hade turen, verkligen, med sig. Ännu en titelchans bortspelad. Chelseas andra riktigt svag när Conte förlorade den taktiskt matchen stort. Undrar lite varför han har så oändligt svårt mot Wenger i cupmatcher?

 

DOMARTEAMETS INSATS - Michael Oliver
-VAR-bedömning användes

BETYG

En match utan stora incidenter, många offside. Behövde inte VAR.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy




Besök csfc-facebook: facebook