csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC   24 sp 15 v 5 o 4 f 45 -16 mål 50 p
   
 
20 januari 2018

CSFCs spelarbetyg

Brighton & Hove  foxes    v   CHELSEA     Chelsea
        0                                   -               4              (0-2)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

Brightons start-XI


Ryan, Suttner, Schelotto, Duffy, Dunk, Goldson, Gross, March, Stephens, Pröpper, Hemed.

avb: Krul, Hünemeier, Kayal, Baldock, Murray, Izquierdo, Rosenior

Manager: Chris Hughton

Målgörare

0-1
0-2
0-3

Eden Hazard, 3
Willian, 6
Eden Hazard, 77

CHELSEAS INSATS

7

Fick, skapade en fullständig drömstart men sedan svek koncentrationen en del. Inget vidare försvarsspel i första men lyckades ändå hålla tätt med tur och ja ännu mer tur antagligen. Rörligt, snabbt spel. Härliga omställningar.
Stor underhållning dock med chans på chans åt båda hållen och väldigt lite spel på mitten.
Chelsea bättre i första än i andra halvlek men stängde ned lite bättre i andra. Effektivare än vanligt och några underbara mål.



SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Willy Caballero Nära orsaka en straff, ute och hängde tvätt men också en viktig enhandsparad. Och det de första 20. Vid havltimmen gör han en makalös enhandsräddning. Snacka om att ge och ta! Vet knappt vad man ska ge för betyg för det var antingen uselt eller fantastiskt av honom. 6+
César Azpilicueta Inte lika säker som vanligt, hamnade på undantag kändes det som. Hade mer att göra och stod bättre att känna igen i andra. Riktigt dominant andra halvlek. 7
Andreas Christensen Solid men inte dominant. Bra match men fick en smäll mot huvudet som vi hoppas inte är allvarlig. 6+
Antonio Rüdiger Några bra brytningar, men hade problem med inläggen från höger. 6
Victor Moses Bättre framåt än bakåt där han lämnade Azpi utlämnad många gånger. Mycket fint taget mål. 7-
N'Golo Kanté Städade och den ende på Chelseas mitt som verkade ha boll i första. 7-
Tiemoue Bakayoko Hade ett bra skott och nära att orsaka en straff. Klart bättre än i tidigare januarimatcher, men måste vara säkrare för att han ska få högre betyg. Bätte andra än första halvlek. 6
Marcos Alonso Släppte till för många inlägg på sin kant. Hade problem defensivt mot Schelotto. Bättre offensivt i andra. 6
Willian Härligt skott och härligt mål. Som alltid aktiv och klart bättre passningsspel än i onsdags. Riktigt bra frispark som tippades i stolpen. Bästa matchen på länge. 8
Eden Hazard Mycket skickligt taget mål, iskallt. Underbar klack inför andra. Så underbart att se honom på spelhumör igen efter ett par tveksamma matcher på nyåret. Spelade dock med lite väl små marginaler i andra. Och så avgör han matchen med en soloräd och ett perfekt avslut.(Härlig gest när han gav sin tröja till den lille grabben med skylten). Två mål och förspel till Willians. 8+
Michy Batshuayi Vilken framspelning till Willians mål! Hade några hyfsade skott men som vanligt i Chelsea får den centrala anfallaren alldeles för lite boll att jobba med. 6+
---    
David Luiz In för Christensen. 58 Skötte sig bra och höll sin position idag. Inte lika fladdrig som i cupmatcherna. 6+
Davide Zappacosta In för Alonso. 75 Intressant på vänsterkanten. Hade dock inte så mycket att göra. 6
Charly Musonda In för Willian. 81. För kort tid för betyg. (Men vilket pass till Moses!) -
CHELSEAS BÄNK


Eduardo, Musonda, Zappacosta, Luiz, Ampadu, Sterling, Barkley.

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 14 10
Skott på mål 10 3

Bollinnehav

59 41
Källa Flashscore

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Fick laget att starta piggt och bra och fick utdelning på det. Det var skönt att se. Kan inte varit nöjd med försvarsspelet i första. Fick det äntligen att lossna för laget även om det finns saker att slipa på.

6+

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Eden Hazard

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Vi lever på hoppet; att Chelsea ska börja göra mål trots att Morata och Pedro är avstängda. Chelsea måste helt enkelt vinna för att hänga med där uppe och hålla Tottenham bakom oss. För att inte tala om att det behövs för självförtroendet. Det talas om att Chelsea har fler skadebekymmer än de vi redan visste om (Cahill, Fabregas) förutom avstängda Pedro och Morata.

När laget kom saknas också Courtois och Drinkwater. Willian startar och Barkley på bänken.

Det skulle vara roligt att se en pigg start i det dåliga vädret och ett tidigt mål så att saker, spelet och allt annat lossnar för Chelsea för året har ju inte börjat riktigt som vi ville.
    Hazard görs ned trettiotalet meter ut. För långt för att gå direkt på mål? 2 Willian vid bollen. Som faktiskt skjuter, rakt i magen på målvakten som inte ens behövde röra sig.
    Haz bra till Bats, så ut till Moses och hans inlägg hamnar hos Hazard via touch som flyttar sig ett steg åt höger och drämmer in bollen. 3 Hans 100e ligamål, om vi räknar in åren i Lille.
    Brighton svarar med ett bra anfall , där Kantés rensning ger skottläge - över. 5
    Perfekt start, som vi önskade ;)
    Så ett jättefint anfall och där bollen klackas fram, Willian får skottläge och skjuter ett härligt skott. Först en klack av Hazards till bats, som klackar till Willian som sätter bollen perfekt. 6 OJ VILKEN START. Proppen ur. VILKET anfall och Mäl!
    Uppställt anfall av Brighton, Bakayoko bryter och Willian kontrar. Brighton bryter dock. 9
    Alonso ordnar hörna. 10 Bort av March. För lång boll till Pröpper, lätt för Caballero. 11 Nyuförvärvet Locadia ser bekymrad ut på läktaren.
    Brighton anfaller, inlägget går till en helt fri Moses. Inte särdeles bra spelat. 12
    Härlig vändning av March, Caballero ger en liten retur men plockar den själv. 14 Inte ofarligt Brighton.
    Tvåmålsledning efter en kvart är härligt men vi vill se mer ändå.
    Mycket bra boll in, Caballero går ut och får en hand på den. Han blir sedan överspelad men bollen mot mål har dålig riktning och kan nickas bort innan anfallet är över. Caballero kunde orsakat en straff där när han sedan fortsätter fram istället för att backa hem, men han träffade Schelletto sent och denne hade fått bollen för långt framför sig. Den var absolut inte under kontroll. Därför friade nog Moss. 16 Farligt spel av Caballero dock, även om första ingripandet var mycket bra.
    Bra skott av Bakyoko men målvakten räddar vid stolpen. 17
    Dubbelhörna av Brighton. 19 Cabellero ute och hänger tvätt. Mycket tveksamt ingripande, men han har tur igen då det sedan blir offside. Dock utan att bollen går i mål. 20
    Brighton är inte ofarliga och Chelsea ser lite för nöjda ut med matchen hittills. Lite mer koncentration tack. 22
    Bats nära få fram bollen till Hazard. 22
    Rüdiger nickar bort en frispark och returen får Seagulls utanför. 25 Känslan är just nu att Chelsea måste hålla bollen borta från Caballero.
    Härligt snabbt anfall av Chelsea, Bats till Hazard som driver fram och släpper bollen till Willan vars skott räddas av målvakten till hörna. 26
    Hazard och Moses har svårt att bestämma vem som ska ta bollen, sedan passar Haz till Moses men bollen för lång och just över linjen innan Moses får in den. 27
    Chelsea leker med Brighton. Hazard till Bats som skjuter bra med vänstern men målvakten får handen på den. Hörna. 28 Haz är på spelhumör. Brighton hinner inte med i Chelseas spelvändningar. Man såg hur Hazard siktade på att lägga bollen mellan benen på backen till Bats.
    Så gör Caballero en fantastisk enhandsräddning på en nick. Sedan Azpi bort. 30 Så där fria får deras anfalalre inte stå! Vid målvaktsboxens linje. Hemed nickade.
    Scheletto satsar stenhårt mot Rüdi. Hörna. 32 Så tar sig en blårandig fram igen och nickar närmast fri, men utanför. Duffy. Dåligt med tanke på att den gick nästan lika långt utanför som han var från mål. Alonso uppvaktade honom vilket kan förklara. 33 Som sagt, Brighton är långt från ofarliga.
    Så missar Haz för en gångs skull ett pass till Willian. Brighton kontrar med långboll till March. Caballero kastar sig, boxningen precis förbi Hemed. 34 Det händer verkligen mycket i den här matchen. Härlig underhållning.
    Det här chans på chans i båda ändar nu.
     Bakayoko i kamp med Schelotto i boxen. Ännu en gång har denne inte bollkontroll men går ned igen. Moss friar igen. Publiken i uppror. Kort till Schelotto, för protest antagligen. 35 Antagligen samma bedömning som senast att bollen inte var inom kontroll men Chelsea flirtar med turen nu. Reprisen visar att Bakayoko hade en arm där men Schelotto tog chansen, gränsen till filmning.
    Sedan vill publiken ha hands på Christensen. Såg ej. 36
    Det händer verkligen saker i matchen. Chelsea försvarar sig inget vidare men håller på något sätt tätt ändå. 37
    Stor underhållning dock med chans på chans åt båda hållen och väldigt lite spel på mitten.
    Felpass av Stephen, Chelsea kontrar, men Bats boll till Haz är dålig. 38
    Hazard förbi mål, Bats nära att få in den i spel igen men knappast nära att få den på mål. 41
    BRa läge för Brighton igen, men Chelsea bröt bra. Kontringen bryts, kanske borde Chelsea fått frispark, men ny chans för Brighton som inte får den förbi Rüdi. 43 Oj vad det händer saker i den här matchen.
    Fin boll av Willian till Bats som vänder upp och skjuter men inte så bra. Utanför. 44
    Fortfarande obefintlgt mittfältsspel. Kanté städar dock en del och startar en hel del kontringar.
    Så går Hazard ned i boxen. Ingen straff. Kontakten var också precis utanför visar reprisen. 45+1 Ingen frispark heller dock. Konsekvent friande av Moss.
   
ANDRA
Conte kan inte vara riktigt nöjd med försvarsspelet och Chelsea bör nog försöka stänga ned Brightons anfall bättre i andra för vi kan inte fortsätta förlita oss på turen och domsluten. Chelsea kunde dock också gjort fler mål.  
    Vi vill ha fler mål, och se mer av Hazards magi men gärna också lite bättre försvarsspel på mitten.
    Billig frispark till Brighton vid linjen när Kanté och Azpi vinner boll. 47 Christensen nickar bort den framför Duffy, båda får smällar i huvudet. Bra och modigt försvarsspel. Båda får behandling. Duffy uppe först. Christensen ser det värre ut för. Tveksamt om han får fortsätta. Men han ser ok ut när han kommer upp. Tummen upp från fysion.
    Dåligt pass av Hazard till Moses. 50
    Snabbt anfall av Brighton, nick i stolpen av Pröpper. 50 Nära igen för Brighton att reducera. De har faktiskt ingen tur. Chelsea behöver säkert göra ett mål till för att skaffa nog med marginal med tanke på hur den här matchen svänger.
    Azpi rensar, Stephens uppmans skjuta från långt håll. Det blir istället inlägg från höger som Caballero lätt tar. 52
    Brighton är lite aggressivare, lite mer motiverade verkar det som i inledningen av andra. 53 Pressar också högre upp vilket som alltid (tyvärr) verkar fungera mot Chelsea.
    Hazard driver framåt, tappar boll, vinner tillbaka den och sparkas ned. Kort till Duffy. 57 Ca 25m ut rakt framför. Alonso och Willian vid bollen. Christensen pratar med domaren och vill byta. Hoppas det inte är allvarligare än att han kan spela i veckan, vi behöver honom mot Arsenal.
    Willian tar frisparken som målvakten lyckas tippa i stolpen. 59 Bra frispark. Ännu bättre räddning.
    Hazard görs ned igen och får ont i bakhuvudet men det verkar inte vara något problem. 59
    March skjuter, touch till hörna. 62 5-3 till dem i hörnor.
    Willian glider förbi sin back, Hazard får bollen ned mot linjen. Såg ut att vara hörna men blev bara inspark. 63
    Uppställt handbollsspel och Brighton får bort bollen. 65
    Bra brytning av Rüdiger men sedan tappar ? bollen (alonson?) boll till Schelotto och Caballero gör ännu en bra räddning på hans yttersida. 66
    Chelsea behöver göra fler mål för att säkra matchen. Brightons bäste målskytt, Glenn Murray är på väg in.
    Alonsos inlägg rensas ut. 67 Domaren stoppar inkastet för dubbelbyte. Murray, Kayal in. Hemed och Gross ut.
    Willian förlorar boll, jobbar hårt hem men bollen in och Murray får nästan kontroll på den. Alonso stoppar Schelottos inlägg. 69
    Dålig brytning av Brighton, Bats får fritt fram men Dunk bryter. 69
    Det är fortfarande Brighton, som kanske naturligt, visar mest vilja. Chelsea inte lika bra som i första. 70 Mindre sväng i matchen också vilket Conte säkert välkomnar.
    Luiz nickar bort Schelottos inlägg. 72
    Svåra bollar med Haz, Willian och Bats. 73 Chelsea, särskilt Haz, spelar just nu med lite för små marginaler.
    Bats görs ned, blir mycke tirriterad och får prata med Moss. 74
    Zappacosta in för Alonso. 75 Han tar Alonsons position. Intressant att se honom på den kanten.
    Vilket försvarspel. Inte. hazard får boll och kan gå inåt, och nedåt och hur lätt som helst placera in bollen vid stolproten. 77 Oj vad Brightons försvar var borta, två man t o m trillade omkull. De bara backade av för att täcka pass....
    Det var matchen, tror vi.
    Kort Goldson, när Hazard sparkas ned, igen. Lång frispark. 79 Luiz drar till men i muren.
    Musonda in för Willian. 81. Barkley får inte chansen. (Han gjorde debut för Everton mot Brighton och hade kunnat göra debut för Chelsea mot Brighton!)
    March ut för Izquerdo. 83
    Zap lång räd ned men hans inlägg blockaras av förste försvarare i boxen. 83
    Haz tar sig fram igen, låter Bats skjuta. Enkelt för målvakten. 86
    Gärna fler mål så vi tar in på Uniteds målskillnad, och rycker ifrån Liverpools. (Scousers hade ett plusmål på oss före matchen).
    Musonda görs ned av Pröpper. 87 Lite utanför boxen mot flaggan. Kort Haz till Musonda, inlägget bryts men Chelsea behåller boll. 88
    Musonda hittar Moses med ett strålande pass. Moses tar ned den mycket bra och sätter bollen hur fint som helst. 89
    Jätteläge för Brighton men vilken brytning av Azpi. Caballero vantar ut bollen men Brighton kan inte göra något av den. 90+2
   
   
 
Chelsea började visa effektivitet men sedan blev det tyvärr lite som vanligt med skapade chanser som inte omsattes på det sätt vi önskar. Underhållande match och lite tur för Chelsea kanske men rättvist, helt klart, resultat även storleken på siffrorna. Lite tur dock att vi höll nollan, och ett par riktigt bra räddningar. Välbehövlig målskillnad.
Matchens stora behållning var förstås andra målet. Och Hazards spelhumör som drog med Willian till sin bästa match i år! Musondas pass och Moses mål klar tvåa i njutning.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Jonathan Moss

BETYG

Vissa domare hade nog gett straff när Caballero var sen på Schelotto (även om denne inte hade kontroll på bollen), men det var 50/50 hur det hade kunnat gå. Vi tycker förstås det var rätt att fria då spelaren inte hade bollkontroll... Sedan en kontroversiell till... (Vi tycker han dömde rätt men kan förstå motståndarnas synpunkt)

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy




Besök csfc-facebook: facebook