csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC   23 sp 14 v 5 o 4 f 41 -16 mål 47 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
8 - 14 januari 2018
    NÄSTA MATCH:

          NORWICH-FA - 17 jan kl 20.45

  TV

Nyheter v-2


SÖNDAG:
Blandad kompott i helgens ligaomgång där Chelsea förlorade poäng på ett sätt som gjorde oss mycket besvikna. Tottenham vann stort igår. Liverpool slog City, som inte har övertygat men ändå vunnit senaste månaden vilket ju ändå är mästartakter. Det är något få har påpekat utan alla har bara haft tidiga höstens form i åminne. Förhoppningsvis är det starten på en ordentlig formdipp även hos City. Siffrorna var dock onekligen överraskande stora. Båda lagen visade både sina stor- och svagheter.
    Det petade också ned Chelsea i tabellen efter Chelseas målgörfiasko i januari. I morgon spelar United i en match där de är storfavoriter hemma mot managerlösa Stoke. (Vi fattar fortfarande inte varför vissa klubbar sparkar managers utan att ha klart med en ersättare...)

Chelseas damer åkte ur ligacupen i semifinalen mot Manchester City. Enda målet i matchen gjordes av Citys danska nykomling Nadim redan i 18e minuten. .

Två placeringar upp i tabellen och största segern för säsongen för utvecklingslaget i PL2. 5-0 borta mot Sunderland.
    Ethan Ampadu gjorde sitt första mål i Chelsea, annars imponerade Hudson-Odoi som går fram hela tiden med ett hattrick. Ike Ugbo gjorde mål i sin sista match för Chelsea, och en av sina första. Han var ju utlånad till Barnsley i höstas och ska nu till MK Dons efter idag.
    Målgörare: Ugbo 2; Hudson-Odoi 21, 59, (str) ‘74; Ampadu 33

U18 tappade för första gången poäng i serien. Hemma mot Aston Villa. Chelsea ledde matchen men tappade ändå poäng då Villa två gånger kvitterade. Matchen slutade 2-2. Målgörare: Anjorin 2; Taylor-Crossdale 63

LÖRDAG:
Gary Cahills skada är inte allvarlig meddelar Conte och Chelseas läkare. Men lårmuskelskador har en tendens att vara besvärliga så vi får avvakta. Han lär knappast förekomma de närmaste veckorna. Men det är ju inte därbak vi har problem utan framåt.

Vi tar det där vi finner det. Tröst. Det finns mästarlag med större problem än Chelsea. Som Real Madrid som är på väg att kanske till och med förlora en CL-plats. Där deras storstjärna bara gjort fyra mål på hela hösten och som förlorade andra raka hemma idag. Real har större problem än Chelsea! Liksom Chelsea har de också riktigt tufft motstånd i CL när den drar igång i februari.
    Det sagt, vi kommer att heja hysteriskt på motståndarna till City, United, Tottenham och Arsenal. Vi kan ju inte heja på Liverpools motståndare då vi ju hoppas Scousers ska lugga City på poäng och kanske t o m ge dem en förlust imorgon.
    Vi har åtminstone ett bra försvar som inte släpper in mål, även om vi nog tror vi hade tur med att Cahill fick byta mot Christensen för Vardy var inte i närheten lika farlig efter det bytet.

Vi föredrar att hålla tyst om dagens insats. Säkrast så. Tre raka 0-0 matcher. När hände det senast, har det hänt förut?
    Men, Conte riskerar verkligen att förlora supportrarna om han fortsätter ta ut Bakayoko. Det är vår uppfattning. Och anfallsspelet - vi saknar ord (som är rumsrena). 54 målchanser=inget mål.

Det nedan skrev förstås före matchen... då Cahill blev skadad i den.

Något vi inte gett Chelsea, Conte och framförallt de bakom scenen credd för är ju att Chelsea lyckats ta sig igenom den mest intensiva perioden i fotbollen utan nya skador. Det är verkligen hatten av för fysio- och de medicinska teamen och Contes rotation. 17 matcher på 40 dagar.

Vi måste ju ha mål mot Leicester och att omsätta chanser i mål har verkligen inte varit Chelseas styrka de senaste månaderna. Och hur mycket managers och andra säger att det viktiga är att det i alla fall skapas chanser, är det inte sant. Det viktiga är att omsätta chanserna i mål.
    Här pratar Conte lite om hur han jobbar med våra anfallare och försöker hitta en lösning. Läs mer>>

Vinner Chelsea idag har Antonio Conte slagit José Mourinhos rekord. Då har han fler segrar på sina första 31 hemmamatcher än portugisen. Idag står de på lika på 25 vinster på de första 30 matcherna.

Apropå allt hoolabaloo och ståhej om att Conte vägrar avfärda att han kan komma att lämna Chelsea i förtid.
    Det är ju självklart av två skäl. I Chelsea kan du vinna och ändå få sparken, fråga t ex Ancelotti eller di Matteo. Även Mourinho även om det där också handlade om en människa som personligen ville bort för att få en större plånbok att leka med och som nästan tvingade Chelsea till det agerandet.
    Det andra skälet är förstås att Conte genom att inte förlänga sitt kontrakt i somras utan bara förbättra det och nu vägra säga att han är kvar nästa år även om han också säger att han vill vara kvar - sätter press på ledningen att faktiskt ge honom de verktyg han vill ha (läs spelare).
    Så vad vi har är en manager som spelar samma spel som ägare och ledning. Han lovar inte dem mer än de lovar honom, han lägger sig inte platt bara för att han är anställd utan genom att agera som han gör gör Antonio Conte det också klart för Chelsea att vill de ha honom kvar, då måste också ledningen leverera.
    Han spelar ett tufft spel, ett modigt spel och han har fansen support för det. För till skillnad från t ex Mourinho leverar han ju fortfarande i allra högsta grad och hade inte City haft en abnormt bra säsong hade ju Chelsea tävlat på fyra fronter fortarande. Det är bättre än på bra många år.

FREDAG:
Från presskonferensen.
Som väntat handlade det mer om skvaller än matchen imorgon. Antonio Conte fick prata om alla nya skvallerrykten om hans framtid och sa som alltid att han är glad och lycklig i Chelsea men att man aldrig vet vad som händer i framtiden (vilket ett stort antal PL-managers kan intyga den här säsongen). Han påpekar att med Chelsea vet man aldrig men poängterade också hur media hela tiden agerat efter en agenda att få honom sparkad/att lämna. Mer än någon annan manager och med betydligt mindre skäl. Som han själv säger hela tiden: Allt kan hända i fotboll.
    (Medierna har redan beroende på vilken agenda de föredrar, och ni kan gissa vilken de flesta föredrar, tolkat det här precis som de själva vill och menar att Conte inte utesluter att han lämnar Chelsea i sommar.... - man blir så trött).
    Conte som sågs prata med Alexis Sanchez i tunneln senast förnekar att Chelsea är ute efter att värva chilenaren. (Synd)
    Som gissat kan returen mot Norwich bli Ross Barkleys debut i Chelsea, det är vad Antonio Conte antydde.
    Ang Baba Rahman är han inte färdig för full träning och Conte har bara sett honom i enstaka träning. Han betonar att Baba är på väg tillbaka från en svår skada och han är inte spelklar, annars skulle han stanna hos Chelsea.
   
   
Tidigare skadade Jamie Vardy är spelklar för imorgon. Iborra och Fuchs är också tillbaka efter missat senaste matchen. Leicester är utan Wes Morgan och Danny Simpson.

TORSDAG:
Chelsea U21 möter Oxford United i Checkatrade Trophys kvartsfinal hemma 22 januari.

Eden Hazard har röstats fram i Uefas Årets Lag i Europa. Han är med de Bruyne (tänk om Mourinho hade haft något i huvudet och behållit honom som CSFC ville) är de enda från engelska ligan. Real dominerar och vi håller väl med om det mesta, utom möjligen Dani Alves. Neymar, världens dyraste spelare är dock inte framröstad...

Som tv-tittare igår tyckte jag VAR fungerade, jag var tacksam över att det dömde som jag när Maitland försökte filma sig till en straff (även om jag fortfarande inte förstår varför han inte kortades för det). Uppenbarligen var upplevelsen helt annorlunda på plats och det är en viktig fråga som vi nog alla glömt då nästan alla av oss som följer Chelsea ju gör det via tv. Så därför läs gärna Giles Smiths reflektioner från Stamford Bridge>>

Tillbaka till ligaspel efter ett tags abstinens. Och en del konstiga cupresultat över hela kartan. Leicester blir ingen lätt nöt för ett Chelsea som inte kan göra mål. Som tur var har försvaret övertygat betydligt mer, men Leicesters raka djupleds- och omställningsspel ger dem en annorlunda utmaning till helgen. Chelsea behöver vinna för att inte halka efter. United har krisdrabbade Stoke som ännu inte hittat en ny manager. Däremot finns det chans att City kan förlora poäng då de har en tuff bortamatch mot Liverpool. Det bär emot men för ligans skull får man väl heja på Liverpool då, men bara om Chelsea vunnit och kan hålla avständet. Tottenham har Everton som stängt ned flera lag men också läckt mot andra sedan Allardyce tog över.

Chelsea har utnämnt Guy Laurence, en kanadensare till Chief Executive, ungefär VD. Hans ansvar blir framförallt det kommersiella kring Chelsea. Han tillträder i februari och har bland annat stor erfarenhet från hockeylaget Toronto Maple Leafs organisation.

Fran Kirby blev WSLs Månadens Spelare för december.

ONSDAG:
Chelsea kan helt enkelt inte göra mål längre.
Det är något som inte bara Antonio Conte måste komma tillrätta med. Det är inte bara spelarna som måste hitta målet igen. Det är också i allra högsta grad en fråga för ledningen och de måste helt enkelt ta in en bra anfallare som skapar konkurrens och som omsätter sina chanser. Idag har vi ingen syndabock att skylla på utan hela laget får ta på sig det här. Alla är lika skyldiga, ingen mer än någon annan.
    Det räcker dock inte med att ursäkta sig med att Chelsea skapar chanser. Den ursäkten är fullständigt körd nu.
    Vi är väldigt besvikna, och har varit det länge men två 0-0 matcher som Chelsea helt dominerat...!

Det sägs att Mesut Özil, som nog var Arsenals bäste i senaste mötet inte kan spela i kväll på grund av skada. Å andra sidan sades det exakt samma senast också och han spelade, så vi avvaktar nog med eventuella slutsatser till laguppställningarna kommer kl 20.
    Wenger har dessutom fortsatt kalla Hazard fuskare inför matchen och tjafsat en hel del, såsom han plägar göra. Särskilt när det gäller domslut, men absolut bara när de går emot honom. Att hans spelare gör fel har aldrig hänt. Vi får hoppas det retar upp Hazard inför mötet nu.

Vi vill påminna om att VAR är på plats och kan användas i matchen mot Arsenal. Så Wenger kommer inte undan med felaktiga utvisningar och mål som föregås av hands i kväll jämfört med i FA Cupfinalen. (Vi har ännu inte hört Whiner klaga om de sakerna...) VAR-domare är Neil Swarbrick som också var det i Brightons match i måndags där vi fortfarande undrar om systemet användes i bakgrunden för Brightons segermål! Marriner stoppade dock inte matchen för att använda systemet genom att stoppa och titta, men det innebär ju inte att han inte fick information om att Murrays mål var korrekt. Även returen mot Norwich kommer att VAR-bedömas.
    Ett steg i rätt riktning och ett bra hjälpmedel, förutsatt att det används korrekt och inte bara väcker irritation genom att matcher stoppas för ofta och i onödan. Men som sagt, vi kommer ihåg FA Cupfinalen och hade det funnits där hade det nog varit en annan segrare.

Antonio Conte förväntar sig att Arsenal kommer att spela sin starkaste uppsättning i kväll.

Vi hoppas att Conte har en plan för att täppa till den yta som Arsenal hade fria händer och fötter på senast, Chelseas vänsterkant framför Azpilicueta i backlinjen. Det var där Arsenal dominerade senast då Moses inte alls hängde med och fick ingen som helst support av Bakayoko. Det var först i andra efter justeringar och att Zappacosta kom in som Chelsea lyckades täppa till och framförallt stoppade Özil från att operera där. I det är det kanske en fördel att den avstängde Wenger inte finns på bänken, även om han som det ju alltid är ändå står i konstant kommunikation med dem.

Bra läsning om Ethan Ampadu från Sky Sports. Ethan kommer knappast vara med i kväll, inte ens på bänken då han spelade en hel match i går kväll med U23. Läs mer här>>

TISDAG:
Chelsea U21 spelade en stark elva borta mot Portsmouth i Checkatrade Trophy ikväll m bl Ampadu, Sterling, Hudson-Odoi, Musonda för att ta några som var med i truppen mot Norwich. Svenske Joseph Colley på bänken. Chelsea vidare till kvartfsinal efter drama. Mål av Charly Musonda, 59 och en kvittering av Pompey på övertid. Så avgjorde Chelsea djupt in på övertid. Slutresultat: 1-2 (Musonda 59, 90+6 Pitman 90+3)

Noterbart i Ligacupen är att bortamål räknas dubbelt enbart om det står lika efter andramatchen plus en extra halvtimme spelad! Lite krångligt om ni frågar mig, särskilt med dubbelmöten.

OFFICIELLT:
Andreas Christensen har förlängt sitt kontrakt med Chelsea och skrivit ett nytt kontrakt om 4,5 år til 2022.
  Det är toppen att Chelsea agerat snabbt och bra och säkrat upp Christensen då han är framtiden i backlinjen. Mycket bra jobbat av Chelsea att lösa detta, hoppas de kan ordna kontraktsförlängningar med Hazard och Courtois lika smidigt framöver.

Två grannar till Chelseas Stamford Bridge försöker stoppa ombyggnaden av arenan. Därför den kommer skymma solljuset för dem. Det finns tydligen en gammal engelsk lag som kan reglera dylikt.
    Chelsea tvingas nu därför hitta vägar att blockera dem. Något som försenar, fördyar och kanske till och med kan stoppa ombyggnaden.
    Att det skulle bli tjafs visste vi, men vi trodde den processen redan var avklarad i och med att stadsdelsfullmäktige och Londons borgmästare godkänt projektet.
    Obs att de här människorna bor 4 minuters promenadväg från arenan på andra sidan järnvägen. Fullmäktige ska behandla frågan och bestämma om lagliga rättigheter om att använda kommunens rätt att tvångsmässigt köpa lufträttigheterna (Chelsea har redan erbjudit hög kompensation för dessa) för de här två personerna. Dessa rättigheter kan sedan leasas till klubben och järnvägen som berörs.
    Vi får bara hoppas på en lösning, Chelsea har redan löst frågan med alla övriga som kan beröras av det här. Vi visste ju att det skulle bli problem, det har det alltid varit när Chelsea byggt om eller ändrat kring Stamford Bridge fast den här gången trodde vi det hade lösts ovanligt smidigt, men tydligen är det alltid några.
    Läs mer här>>

Från dagens presskonferens:
    Hazard är spelklar igen. Ross Barkley kommer inte att vara med i truppen. Hans kondition är bra men Conte vill jobba längre med honom när det gäller det taktika och tekniska i Chelsea, helt naturligt. Kanske det finns en liten chans till bänken mot Norwich 17 januari (CSFCs komm.)
    Conte antyder rotation men att han kommer att starta ett starkt lag mot Arsenal. (CSFC; vi hoppas det innebär Drinkwater istället för Bakayoko och Zappacosta istället för Moses).
    Han insisterade också att hans bråk med Mourinho är en helt personlig sak som inte ska involvera klubb eller managerfacket. Det ska däremot bli stopp för det nu även han personligen aldrig kommer att glömma Mourinhos övergrepp.

Damernas uppskjutna ligamatch mot Manchester City ska nu spelas 1 februari.

Hur de två managerna tar sig an matchen imorgon blir väldigt intressant att se. Whiner vilade sina bästa spelare helt i söndags, Chelsea gjorde detsamma i lördags. Det gick inte enligt plan för någon av dem, men Chelsea har åtminstone en ny chans i FA Cupen. Arsenal åkte ut med buller och bång.
    Wenger saknar sig själv, Ramsey, Koscielny, Monreal, Kolasinac och Giroud. Han har frågetecken kring Xhaka och Mustafi. Chelsea har betydligt mindre problem.
    Cuperna är normalt till för att ge alternativspelare chansen som managers ser det, men nu är det semifinal och en chans till en titel. Arsenal är troligen redan utanför chansen till Champions League och måste ta Europa Leaguevägen. Ligacupen är liksom för United förra året deras chans till en inhemsk titel. Chelsea har lite fler chanser även om Conte liksom de flesta av oss redan avskrivit ligatiteln.
    Allra intressantast blir att se om Alexis Sanchez spelar. City oroar sig för Gabriel Jesus skada är värre än de först trodde vilket många tror har fått dem att accelera sin jakt på Sanchez. De verkade coola med att vänta in honom för ingenting till sommaren men nu talas det om att de är villiga att ta sig an en transfer för enorma 35m pund för en spelare med fem månader kvar av sin karriär i Arsenal! Kommer Arsenal att sälja och äntligen visa lite finansiellt ansvar hur svårt det än svider eller... De har låtit sina spelarkontrakt löpa ut och vägrat släppa spelare värda åtminstone 100m i somras för att riskera att förlora dem för absolut ingenting i sommar. Oförsvarligt egentligen. Visst, 100m hade inte räckt idag för att ersätta kvaliteten hos Özil och Sanchez men Arsenals agerande är för oss här på gränsen till självdestruktivt. Lägg därtill att fler spelare som Wilshere har utgående kontrakt.
    Spelar inte Sanchez tror vi han säljs, spelar han är det fortfarande kanske bara så att Arsenal försöker få ut det sista ur honom för att ta sig till en final.
    Vi tror på väldigt ordinarie lag men där Caballero liksom Ospina får målvaktsposterna. Förra matchen mellan Chelsea och Arsenal blev en enorm målvaktsmatch som en del säger Cech vann för han gjorde flest räddningar, men var inte Courtois's räddningar än vassare om än färre?
    Det ska bli väldigt intressant att följa laguppställningarna imorgon. Vem blinkar?
    Vi tror ändå att Chelsea behöver vinna med en tvåmålsmarginal för att känna en viss säkerhet inför returen.

    Så hur kommer lagen matcha upp. De flesta tror på så ordinarie startuppställningar som möjligt.
Pat Nevin skriver idag på klubbsajten om några av de få jag beundrar, Chelseas resande supportrar som alltid hörs och alltid stödjer klubben. Läs mer här >>

MÅNDAG:
OFFICIELLT:
Jake Clarke-Salter lånas ut till Sunderland resten av säsongen.

Går Chelsea vidare mot Norwich blir det hemmamatch mot Newcastle i nästa omgång av FA Cupen. Matcherna ska spelas 26-29 januari

Om ni följt många FA Cupmatcher i helgen har ni kanske märkt att det är ganska bra stämning på läktarna. Några säger det beror på att till FA Cupmatcher får bortafansen en mycket större tilldelning av biljetter. En tilldelning som för PL-matcher är ganska snål är på bortamatcher i FA Cupen istället en hel kortsida!

Omspelet mot Norwich i FA Cupen har flyttats till 17 januari och kommer att visas på (engelsk) tv.

Chelsea Ladies börjar sin FA Cupresa mot London Bees på bortaplan. Spelas i början av februari.

Ikväll spelas en mycket intressant match. Det är det s k derbyt Brighton mot Crystal Palace. Inget derby i sann betydelse men det är klubbar som av någon diffus anledning har en väldigt stor animositet mot varandra. Som märktes av bråk efter matchen i ligan tidigare i höst. Det är en FA Cupmatch i tredje omgången.
    Det är också första gången i engelsk fotbollshistoria som videobedömning, VAR, används. Därav det stora intresset. Antar Whiner hade önskat det tidigare (han lyckades hålla mun igår men det sved, det märktes). Fast hade det funnits hade ju inte Arsenal vunnit FA Cupfinalen i våras!
    VAR kommer också att användas på onsdag i Chelseas ligacupsemi mot Arsenal.
    DM beskriver här hur det kommer att fungera>>
    Sky har också en artikel om det>>

Cupmatch i veckan, revansch förhoppningsvis. För ligamatchen mot Arsenal känns fortfarande som en förlust då Chelsea släppte vinsten på övertid på ännu ett långskott och hade massor med lägen att avgöra matchen. (Morata tre och Bakayoko två eller tre beroende på hur vass vi ser tredje chansen vara).
    Vi vill väldigt gärna att Chelsea tar sig till final i Ligacupen så vinst hemma är nog nästan ett krav för att det ska gå. Det är ju dubbelmöte i semin i Ligacupen.
    Därtill kommer också ett omspel mot Norwich nästa vecka. Onödigt men förhoppningsvis spelar alternativspelarna bättre då, eller satsa på fler ungdomar Conte.
    Leicester i ligan till helgen. De är ojämna men går absolut inte att underskatta då Mahrez har hittat form och Vardy har alltid form verkar det som. Deras nya spelare Adrien Silva som fick vänta hela hösten pga 14-sekundersfiaskot ska bli intressant att se.
    Den goda nyheten är att båda Chelseas matcher i veckan visas på svensk tv, Viasat.
    Vad vi verkligen hoppas slippa uppleva i veckan är en eskalering av ordkriget mellan vår nuvarande och förre manager.
    Vad vi verkligen vill se är en ny anfallare, eller åtminstone någon form av trovärdiga rykten om att Chelsea faktiskt jagar en - för alla rykten som går handlar om spelare i positioner vi inte behöver förstärka, utom möjligen det ständiga Alex Sandroryktet (som vi dock tror mindre och mindre på, så kanske får vi hoppas på Alex Telles istället).

Cuper är fantastiska. Vi var djupt missnöjda med Chelsea i lördags, men faktum är att Chelsea förlorade inte fast de spelade inte bra. Kommentatorerna i Eurosport tyckte Arsenal spelade bättre, de förlorade rättvist mot Nottingham Forest! Båda Londonklubbarna ställde upp lag som på pappret var ungefär lika starka jämfört med deras resurser. Vilket bara understryker att bra namn på papper spelar noll roll, allt beror hur de presterar.
    Chelseas betydligt, på papper, svagare uppställning i Ligacupen slog Nottingham med 5-1!

 

 


 

Rykten, notiser m m, v-2


SÖNDAG:
Pierre-Emerick Aubameyang är inte med i Dortmunds trupp mot Wolfsburg av disciiplinära skäl. Mycket tyder ju på att han är på väg att lämna Dortmund som han nu bråkat med hela säsongen. Tyvärr nämns inte Chelsea som möjlig destination. Mest tycks det luta åt Kina.

Det är inte Chelsea men efter att gått igenom mycket av det som skrivs idag undrar man ju över fotboll och Alexis Sanchez. I närmare ett år har det nästan enbart talats om att han vill till City och spela för Guardiola. Men i helgen kom United in och bjöd betydligt mer pengar i lön och plötsligt sägs det att Sanchez föredrar United! Undrar just hur han och Mourinho kommer att komma överens men att det är Mourinhos väg, att köpa in spelare överraskar inte. Även om det innebär som det spekuleras i, att han måste ge upp drömmen om Griezmann och Bale till sommaren (som nog bara var drömmar, för Griezmann verkar föredra Barcelona och Bale vill inte lämna Madrid).
    Wenger har bekräftat att någon håller på att hända med Sanchez, men han säger också att han själv inte vet vad. Han koncentrerar sig på de spelare han har tillgängliga.
    Tabloiderna pratar nu om en lön om 400t i veckan för Sanchez. Att United är en klart bättre affär för Arsenal är också klart. De får betydligt mer i övergångspengar och kanske Mkhitaryan i utbyte. Så Arsenals inställning förstår vi.
    (En fråga svenska tidningar inte vågar ställa är; åker Ibrahimovic ut från United om de värvar Sanchez? Det talas en del om att han kommer att få lämna redan före mars till ligor med andra transferfönster).

Det är inte bara vi och en massa andra fans som ifrågasätter Bakayoko. Även Frank Lampard undrar över hur Conte kan välja honom före andra, bättre spelare. Läs här>>

Conte har berömt Alexis Sanchez och det vet vi vad det innebär. Skvallercirkusen går i spinn. Vi tror ändå inte att Sanchez är aktuell för Chelsea eller att han skulle ändra fokus och byta Cityflytt mot en inom London. Om ens Wenger skulle gå med på det.
    Oddsen i England idag är dock att det är United som blir hans nya adress och 350t pund i veckan. Money talks.
    Sanchez som förövrigt inte är med i Arsenals trupp inför mötet med Bournemouth senare idag.

I Spanien är Michy Batshuayi så gott som klar för Sevilla. Som om Chelsea ens skulle överväga att låna ut eller ens sälja Bats innan en minst fullgod anfallare har kommit in. Det lär dock handla om lån utan köpoption.

LÖRDAG:
Jake Clarke-Salter gjorde debut för Sunderland direkt. Vilken debut det blev. Efter en utvisning tidigt i andra åkte hans lag på 4-0 mot topplaget Cardiff.

Don Balon är ute och cyklar igen. De hävdar att Chelsea kommer att köpa Leonardo Bonucci. När ska de här så kallade sportjournalisterna fatta att Bonucci kommer inte att lämna Italien av familjeskäl. Han har ett barn som är sjukt och därför kommer han aldrig lämna. Så, bara bs som vanligt från den publikationen.
    Ungefär som Daily Star/Express-tidningarna i London som har "gone full in" på att Hazard ska bort från Chelsea. Vi äger inte salt nog för att avfärda dem. Därmed inte sagt att det inte kan hända, men det är inte aktuellt ännu. Om någonsin.

Leicester har köpt ännu en anfallare, men han lär knappast förekomma mot Chelsea om några timmar. Fousseni Diabate heter han.

Det är inte direkt ett skvallerrykte utan mer ett önskemål från en skvallersajt, FootballTransferTavern. Att Chelsea ska intressera sig för en av Europas absolut hetaste unga spelare, Justin Kluivert i Ajax. De är inte ensamma.

FREDAG:
Nottingham Forest är den senaste klubben som vill låna Charly Musonda. Hoppas Chelsea hellre väljer en PL-klubb där han får chansen att få speltid.

Så har Chelsea dragits in i en ny skandal. Eller rättare sagt en riktigt gammal skandal har blivit känd. För händelserna inträffade för nästan trettio år sedan på nittiotalet. Det handlar om rasism och mobbning, vilket blivit aktuellt då Newcastles ungdomstränare Beardsley just nu är avstängd för detsamma då han är under utredning. I Chelsea var det den då hyllade Graham Rix (som senare försvann under efter att utnyttjat unga tjejer) och Gwyn Williams som begick övergrepp och klubben undersöker just nu anklagelserna. Vi misstänker att ganska många fler sådana här fall kommer att komma fram. Vi som är lite äldre vet ganska väl hur det gick till när killar samlades i grupper och sådant här pågår än i dag fast det kallas insparkar och teambuildning och annat istället för den pennalism det är.
    Läs mer om händelserna i Chelsea och var glada att vi åtminstone kan lära från andras dumheter och aldrig sluta utvecklas. Läs Guardians artikel>>
    Att det kommer fram nu beror på att tre f d ungdomsspelare har gjort anmälan om det.
    Men som sagt, det här förekom på oändligt många ställen även i Sverige, om än i andra former, det gör det dock inte mindre positivt att det till slut lyfts fram så andra kan lära och gå vidare. För trots allt, det har blivit bra mycket bättre även om det är en bra bit kvar till riktigt bra.

Under en PR-grej med NBA-spelare på Stamford Bridge sa Eden Hazard till fans på deras frågor att han aldrig ("never") kommer att lämna Chelsea.
    Också mycket snack fortfarande om att när Courtois skriver nytt kontrakt kommer Hazard att skriva nytt kontrakt.
    Önskar allt vore klart så man slapp allt skitsnack och irriterande skvaller, men det dröjer nog ett tag till. Vi förväntar oss inga kontraktsnyheter om de två i janauri.

TORSDAG:
Izzy Browns skada i måndags är allvarlig. Det är en korsbandsskada och han får räkna med en mycket lång tid i rehab.

Chelsea lär vara intresserade av Altinordus 17¨-årige målvakt Berke Özer. Liksom flera andra klubbar. Beslut från Chelsea lär inte tas före sommaren.

Nya rykten om Arthur har börjat komma. Gremiospelaren är högt värderad till 45m pund och jagas av andra klubbar också, typ United (för enligt medierna är det ju alltid så att United och Chelsea jagar samma spelare, när inte United jagar Chelseaspelare).

PSG jagar N'Golo Kanté och på det sätt de brukar börjar de med att försöka få Kanté intresserad istället för att prata med klubben först.

Schalke är fortfarande intresserade av Baba Rahman och för en dialog med Chelsea kring spelaren. De uppger att det återstår några få saker att reda ut, men vi får inte veta om det handlar om lån eller köp.

United har lagt sig i jakten på Alexis Sanchez. Seriöst eller om de bara vill dra upp priset för City är väl tveksamt. Men varför gör Chelsea inte detsamma? Sanchez skulle onekligen bli bra i Chelsea. Oavsett om vi väl alla är fullständigt övertygade om att för Sanchez själv gäller bara Guardiola och City.

PSG vill värva från Chelsea. Det är Eniola Aluko de jagar. Hennes kontrakt går ut till sommaren och PSG som utmanar Lyon om att vara bästa franska klubb vill värva henne.

Bournemouth, WBA, Newcastle, Watford - alla vill de låna Charly Musonda då Chelsea antytt att ett lån är möjligt. Förmodligen bra för Musonda om han får ordentligt med speltid.
    Men först måste ju Chelsea förstärka framåt även lån av Musonda lär bero på att Chelsea värvat Barkley.

Och så har Whiner Wenger skämt ut sig igen genom att hoppa på Morata. Den mannen har världens mest subjektiva glasögon. När hans spelare gör något ser han det aldrig någonsin, men han är alltid väldigt pigg på att se fel hos andra. Han verkar verkligen inte längre vara i någon form av balans. Synd bara att Chelsea inte kan spela bort honom och visa det på plan.

Brighton försökte köpa honom i somras men fick inte. Nu har Stefano Denswil berättat att hans dröm är att spela för Chelsea. Denswil spelar för Club Brugge, är holländare, försvarare och 24 år. Han har spelat i nederländska ungdomslandslagen. Vi det dock inte om Chelsea bevakar honom. Chelsea har ju en fantastisk återväxt just på försvarssidan så det är ett område vi inte oroar oss för.

För andra gången på en vecka får vi höra om Contes ersättare. Då var det Diego Simeone, nu påstår fullständigt opålitliga källor att Chelsea redan är överens med Massimo Allegri - fast Juventus vägrar släppa honom innan hans kontrakt går ut 2020... Vi tar det för vad det är: skvaller och lösa rykten.
    Samma "källa" Corriere dello Sport påstår också att Ancelotti är klar för Arsenal i sommar och att Conte tar över PSG. Verkar som de tittat lite väl djupt i kristallkulorna eller ska vi säga konjakskuporna.

ONSDAG:
Det har vaskat runt i bottensvillet i skvallerträsket hela dagen så det är väl lika bra att vi åtminstone redovisar att flera väldigt opålitliga källor hävdar att Radio Monte Carlo hävdar att Eden Hazard är överens med Real Madrid om en transfer i sommar. Påhejade av spanska AS.
    Visserligen får Real inte prata med spelare utan deras klubbars tillåtelse men det sker ändå hela tiden som vi vet. Det pratas om nobbade kontrakt och mycket annat men ännu har absolut inget alls av substans visats och vi får väl se om något kommer fram.
    Vad vi vet utan tvekan är att det kommer att fortsätta tjafsas om det här, förmodligen till Hazard slutar spela fotboll, alternativt förlänger sitt kontrakt eller Zidane får sparken.

André Villas-Boas lyckades inget vidare i Chelsea, framförallt för att han ville tvinga en fotbollsidé på spelare som absolut inte passade för den sortens fotboll. Man måste dock beundra honom för hans mod både i det och val av klubbar efteråt. Nu tog han dessutom paus från fotbollen för att köra Paris-Dakarrallyt som inte längre har det minsta med Paris eller Dakar att göra utan som körs i Sydamerika. AVB hade gjort bra ifrån sig som nybörjare men kraschade igår och fick bryta efter bland annat fått en ryggskada. Men tufft gjort att hoppa av en tränarkarriär, om än i Kina på sistone, för att fullfölja andra ambitioner i livet. Det beundrar vi. Krya på dig.

Ett exempel på fotbollens dumheter. Visserligen spelar han i Leeds så egentligen ska vi inte vara snälla, men Samuel Saiz har blivit avstängd sex, ja 6, matcher för att spottat på en motståndare. Det är verkligen inte trevligt och Saiz har varit anklagad för det tidigare den här säsongen men ändå - sex matcher! Hur kan det vara allvarligare att spotta än att försöka sparka benet av en motståndare, eller som Ibra avsiktligt sätta armbågen i ansiktet på en motståndare i avsikt att skada?
    Fotbollen är ibland, alldeles för ofta, helt obegriplig i sitt regelverk.

Ett exempel på fotbollens dumheter. Visserligen spelar han i Leeds så egentligen ska vi inte vara snälla, men Samuel Saiz har blivit avstängd sex, ja 6, matcher för att spottat på en motståndare. Det är verkligen inte trevligt och Saiz har varit anklagad för det tidigare den här säsongen men ändå - sex matcher! Hur kan det vara allvarligare att spotta än att försöka sparka benet av en motståndare, eller som Ibra avsiktligt sätta armbågen i ansiktet på en motståndare i avsikt att skada?


Izzy Brown skadade sig sent i Brightons FA Cupmatch mot Palace i måndags. Skadan är så svår att hans lån till Brighton tycks ha brutits och Izzy är tillbaka på Cobham för en lång tids rehab.

Nathan på lån till Amiens under hösten förväntas byta låneklubb till Belenenses. Då han inte får arbetstillstånd i England är lånevägen hans enda väg. Hans kontrakt gäller till 2020.

TISDAG:
Italien har satt samman en lista på tre managers som de vill ska ersätta Ventura efter fiaskot mot Sverige. Det är inte en särdeles realistisk lista. Carlo Ancelotti som redan gått ut och sagt nej, Antonio Conte som har varit där och nu har kontrakt med Chelsea och Roberto Mancini som väl ser ut som den ende som kanske vill ha jobbet.

Fråga; Barcelonas Paco Alcacer ser ut att vara på väg ut, reas för att betala för Coutinho. Kan han vara något för Chelsea, inte ens de spanska medierna har föreslagit det än?

Vi såg det häromdagen men tog det för att tidigt aprilskämt, men nu har de nått de stora drakarna också. Liverpools Evertonsupportande borgmästare anklagar Chelsea för bedrägeri i Barkleytransfern och har i ett öppet brev begärt att polisen tar en titt på affären! Du milde, snacka om att inte fatta hur fotbollen fungerar. Visst det fanns en diskussion i somras till ett helt annat pris, men det var innan Barkley drog på sig en svår skada och efter den och med ännu kortare tid på kontraktet, självklart faller priset. Det är så det fungerar, det borde även en scouserborgmästare fatta.

Sevilla är intresserade av Michy Batshuayi. De lär varit det i somras också. AS påstår det men säger inget om det handlar om köp eller lån.

Aleex Sandro kommer inte till Chelsea i januari. Det är helt klart den känsla CSFC har. Juventus vill inte sälja då de tycker sig vara tunna på försvarssidan även om Alex Sandro just nu inte är det automatiska förstavalet. Men med en prislapp om 60m pund och med tanke på hur bra Marcos Alonso spelar känns det inte som det nya pengamässigt försiktiga Chelsea tar den chansen.
    Särskilt inte som det är viktigare att hitta en anfallare och de kostar alltid mer än försvarare.

Chelsea lär vara villiga att låna ut Charly Musonda resten av säsongen, men enbart till en engelsk klubb. De är inte intresserade av att han skaffar sig erfarenhet av annan sorts fotboll.

'Tis the SILLLLLLLLLY season.
    Spanska Don Balon, skriver mer fantasy än JK Rowling, hävdar att Chelsea vill värva Christian Ronaldo och betala honom 500k i veckan! Övergångssumman däremot låter nästan billig på 100m pund i dagens klimat.
    Men att Chelsea som absolut är en av de mer fiörsiktiga klubbarna numer med pengar skulle ge sig in i ett sådant äventyr för en spelare som bara gjort fem mål i år, färre än Marcos Alonso.... Chelseas nettospenderande på spelare de senaste fyra säsongerna är faktiskt bara 25m pund - det är väl värt att komma ihåg när drömmarna flyger iväg, även hos sådana som skriver silly-skvaller.
    Det hindrar dock inte att flera medier har hakat på och gärna sprider ryktet. Det är faktiskt inte första gången vi hört att Ronaldo vill till Chelsea, men för varje år blir han äldre och även om han har exceptionellt fysik därmed mindre bra.

Nytt rykte är mittfältaren  Lorenzo Pellegrin från Roma. Jagad av flera klubbar och därmed ett rykte som mest luktar agentplacerat. Han är antagligen i löneförhandlingar just nu.

MÅNDAG:
Det är nu klart att Aitor Karanka som vi skrev om nedan tar över som Nottinghams Forests nya manager.

Intressant att notera är att många tidningar skriver om att Arsenal hade behövt Whiner på bänken som manager igår. Ingen av dessa kommenterar dock det faktum att vinnande Nottingham Forest helt saknar manager då de sparkade Mark Warburton häromveckan!!! (Aitor Karanka är tydligen huvudkandidat att ta över)

Lånet av Jake Clarke-Salter till Sunderland förväntas bli klart idag. Bra om han får speltid av Chris Coleman som lyckats lyfta Sunderland från absoluta botten i Championship.

En bra nyhet, även om den kommer från Evening Standard är att Chelsea kommer inte att vilja sälja Ruben Loftus-Cheek denna sommar. Vi vet att Hodgson och Palace har uttryckt intresse.

Vi har ju önskemål om Aubameyang, nu påstås det dock att han ska vara mycket nära kinesiska Guangzhou Evergrande

Ni har säkert sett det hundra gånger nu; Real Madrid har gjort Courtois och Hazard till de spelare de vill värva i sommar. Att det fått nytt stort genomslag är för att Skys Balague nu sagt det. Han är duktig på Barcelonaaffärer men har annars betydligt färre rätt. I vilket fall som är det inget nytt och innebär inte på något sätt att det kommer att hända. Real har stor dragningskraft fortfarande men inte som förr ändå. Zidane kanske är på väg ut då Real nu kämpar för att ens ta en Champions Leagueplats nästa år.
  Viktigare dock är att andra källor hävdar att Courtois är mycket nära nytt kontrakt och även Hazard kanske skriver nytt kontrakt innan sommaren och då kan ju Real glömma de värvningar Balague hävdar.

Lånerapporten från klubben>>

Chelsea lär konkurrera med Man United om Portos maliske anfallare Moussa Marega. 26 år gammal och med en prislapp om 36m pund. Vi måste erkänna att vi vet inte mycket om honom.

Nu börjar det komma rykten om Thorgan Hazard igen. Tyvärr inte med att Chelsea skulle ha en återköpsklausul (fattar inte hur Emenalo gjorde affärer!). Thorgan som verkligen etablerat sig i toppfotbollen hos Borussia Mönchengladbach och spelar regelbundet för Belgien numer kostar nu 38m pund att återförena med Chelsea. Vi får se vad som händer, men Thorgan är en spelare som kan platsa på egna meriter inte för något släktskap. Sedan är frågan om det är spelare i hans position som är högsta prioritet. Ryktet enligt Bild.
    Detta enligt en källa. Andra säger att det kan finnas en återköpsklausul och att summan enligt den är 18m pund. Vi får se vad som händer, men det vore verkligen inte dumt om så vore och då får vi be om ursäkt. För självklart ska Chelsea sluta sälja unga spelare som vill ha speltid utan att ha en möjlighet att ta hem dem igen, oavsett summorna.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC