FA CUPEN 2017-2018 omg 3
6 januari 2018

CSFCs spelarbetyg

Norwich   canaries    v        CHELSEA     Chelsea
        0                          -                 0              (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

Norwichs start-XI


Gunn, Pinto, Zimmermann, Hanley, Klose, Lewis, Tettey, Trybull, Pritchard, Maddison, Murphy

avb: McGovern, Husband, Vrancic, Oliveira, Watkins, Hoolahan, Wildschut

Manager: Daniel Farke

Målgörare


0-0



CHELSEAS INSATS

6-

Passiv, rent dålig inledning av Chelsea som tur var inte straffades av den. Inte ens en dag på jobbet om vi säger så. Bedrövlig attityd vill vi påstå. Första halvlek en av de sämsta vi sett på åratal. 5- i betyg är nog högt.

Chelsea visade om än inte någon skicklighet åtminstone betydligt mer vilja i andra halvlek. Men godkänt, nej även om de kravlade upp till 6- för viljan.



SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Willy Cababellero Inte ett skott i första. Inte ett skott på mål i andra. 6
Antonio Rüdiger Hade lite problem med Murphy i första men skötte sig ok. 6-
David Luiz* Spelsugen, det märktes och den som visade mest ambtion i inledningen. Sedan gjorde han några flera nonchalanta insatser som misslyckades. Upp och ned. Fick fram en fot i rätt tillfälle några gånger. Nja, han spelade sig nog inte tillbaka i startuppsättningen med den här insatsen. 6-
Gary Cahill* Stabil även om han sällan fick möta motstånd då allt Norwich kom fram med kom på andra kanten. 6-
Davide Zappacosta Kom fram några gånger i andra men utan tur. En bättre halvlek. Nära på övertid. 6
Danny Drinkwater Säkert spel på mitten. Tog dock inte chansen att glänsa på något sätt. 6
Tiemoue Bakayoko Var han med i första? Några aktioner i andra. 5
Kenedy Hae svårt att hitta position offensivt då han inte visste vad Pedro tänkte göra. 6-
Willian Var aktiv men tappade också boll ovanligt mycket. Extremt mycket felpass i inledningen, spelade upp sig något i slutet av halvleken. Plus för att han ville och försökte. Krånglade gärna till det. Saknade skärpa men ändå den bäste idag. 6+
Pedro Fick inte till samspel med Kenedy alls. Några skottförsök men det här var inte hans match. 6-
Michy Batshuayi Tog inte chansen igen, verkar helt körd i självförtroendet. Behöver lånas ut för speltid och hitta sig själv. 5
---    
Alvaro Morata In för Batshuayi. 74 Fick inte en enda boll som vi uppfattade det att göra något med. Inte en enda! 6-
Charly Musonda Jr In för Kenedy. 78. För kort tid för betyg. -
Dujon Sterling In för Pedro. 89. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Eduardo, Clarke-Salter, Ampadu, Sterling, Musonda, Hudson-Odoi, Morata

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 16 9
Skott på mål 7 0

Bollinnehav

61 39
Källa Flashscore

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Chelseas bänk idag måste vara den yngsta någonsin i klubbens historia. (Särskilt om vi undantar Eduardo). Ingen kan väl ändå säga att Conte inte ger unga spelare chansen, även om vi kan undra över de chanser några unga spelare fått eller inte fått sedan han kom till klubben.

Till och med Conte verkade uppgiven av det som presterades (i första halvlek). Han misslyckades helt med att motivera det här gänget till första halvlek. Fick igång dem någorlunda i andra. På tok för sena byten.

6-

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
nej inte i en sådan här insats

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Många ändringar som väntat för Chelsea mot Norwich. Som CSFC förutspådde spelar David Luiz centralt i försvaret, Drinkwater får spela (tillsammans med Bakayoko det var lite mer oväntat). Bats får ännu en chans (blir det hans sista?). Hazard inte ens med på bänken efter nedsparkningen av Arsenalspelare senast. Alonso och Azpi vilas också helt.
En mycket ung bänk med Hudson-Odoi som den största överraskningen, men också Dujon Sterling, Charly Musonda, Jake Clarke-Salter, Ethan Ampadu. Tredjemålvakten Eduardo höjer snittet över 20-strecket, liksom Alvaro Morata som är säkerhetsspelaren om det inte går som förväntat ute på plan.

Udda fakta som nått oss innan matchstart är att Jake Clarke-Salter som sitter på bänken idag kan spela för Sunderland nästa vecka. Det sägs att ett lån ska vara klart och att Clarke-Salter får fortsätta sin utbildning under Chris Coleman i Sunderland!

Batshuayis första ingripande var inte lyckat då han tog emot bollen med ryggen framåt och tappade den bakåt. 1
    Mycket trevande första minuter i matchen. Ser mest ut som om de fortfarande värmer upp och temperaturen i England lär vara sådan att det knappast kan vara ett nöje att springa omkring i kortbyxor. Conte i träningsoverall och varma kläder, lite oroande då vi haft dåliga resultat när han varit klädd så.
    Kontring för Norwich när Pedro tappar boll, men Luiz hinner dit och blockerar. 4
    Så ny kontring och Luiz hinner dit först och spelar lugnt till Caballero. 4
    Ärligt talat, en frusen, trist och rent svag inledning av Chelsea första fem. Chelsea kan oändligt mycket bättre.
    Norwich klart piggare, mer motiverade och vill göra match av det här.
    Så är det Willians tur att vara övermodig och tappa boll. Conte ser inte lycklig ut på linjen (för en gångs skull är kameran på motsatta sidan bänkarna, det är ovanligt).
    Kenedy går in en duell och träffar Pinto med axeln när han går in för hårt. Onödigt men han klarade sig från kort. 8 Reprisen visar verkligen att situationen kan tolkas på olika sätt. Från ena kameravinkeln såg det inte alls farligt ut, från annan vinkel värre än så. Noggrann undersökning av Pinto. Som tur verkar det inte vara någon fara.
    Bra anfall av Chelsea till Bakayoko sölar med bollen och de får börja om. 11
    Bra cross av Luiz till Zap som dock inte får ned bollen när han försöker nicka. 12
    Luiz som varit väldigt aktiv tar upp bollen och sätter bra pas till Pedro som dock inte får fram bollen till Kenedy. 13
    Chelsea får absolut inte godkänt för första kvarten. Det är nonchalant, nästan övermodigt passningsspel ibland. Flera spelare verkar tröga och inte tända på uppgiften. Ska vi behöva ett mål av Norwich för att gå igång dem? Inget tempo alls från Chelsea.
    Chelsea tappade boll igen och Norwich kontrade, men satsade på något slags snävt skott istället för inlägg och därmed lätt för Caballero. 17 Chelsea behöver vakna nu.
    Chelsea behöver en attitydjustering just nu. De verkar inte ta Norwich på allvar, vilket kan och borde kosta dem.
    Willian tas hårt av Norwich och gillar det helt uppenbart inte då han gång på gång lägger av och vädjar om signal istället. 22
    Dålig förstatouch av Luiz och han överraskas av en Norwichspelare. Nonchalant och hans sämsta insats i matchen hittills. Det kunde kostat och att Luiz försöker skylla det på Caballero är dåligt. 23
    Så tappar han boll igen på mitten och Norwich kan kontra, sedan hinner han tillbaka och lyckas blockera så Caballero lätt kan rädda. 24 Hmm, Luiz blandar och ger nu.
    Norwich har lyckats utnyttja Chelseas nonchalans några gånger och skapat några nästan-farligheter till skillnad från Chelsea som just nu bara är farliga för sig själva. Inte undra på att Conte är upprörd på linjen. Första halvtimmen måste vara något av det sämsta vi fått se från Chelsea på år och dagar. Inte ett enda skott på mål av något lag, men tre skott förNorwich och ett från Chelsea (som statistiken visar men som inte går att komma ihåg). Chelsea måste ha fler felpass än rätt pass nu!
    BEDRÖVLIGT
    Kenedy lyckas få fram en hörna via skott som touchas ut. 31 Ska det hända något i den här matchen på dö-boll... Den är fullständigt värdelös av Kenedy, långt förbi alla medspelare och alla andra också. Du milde vad dåliga Chelsea är just nu. Man får nästan huvudvärk av att titta på dem. Tänk om vi hade mött bättre motstånd!
    En andra hörna efter att Chelsea haft någon form av tryck mot Norwich, inte målet men straffområdet kanske. Bättre hörna men bort. 34
    Bra kontring av Norwich men Rüdiger täcker ned honom och det blir något av skott eller är det pass eller... I vilket fall som ska Chelsea inte tillåta sådant. 35
    Så satte sig Cahill i respekt mot Pritchard. Frispark för Norwich på mitten. 38
    Luiz drar på sig ett gult kort med en sen tackling med dobbarna först. Han började hyfsat men har bara blivit sämre och sämre ju längre matchen gått. Övertänd? 41
    Hörna för Norwich, första. Dålig och bort av Bats. Pedro görs ned när Chelsea åtminstone planerar att kontra. 43
    Skott av Madison men över. 45+1
    Vi kan inte ge någon förutom möjligen Danny Drinkwater i närheten av godkänt för första halvleken som är bland det sämsta vi sett på väldigt länge. Willian försöker men hans passningsspel har varit bedrövligt svagt för att vara honom och vi ställer helt klart högre krav på honom. Conte får ta fram den stora hårtorken för att få igång det här gänget till andra eller så slutar det här inte bra. Inte en ett enda skott på mål, när hände det sist? Det beror inte heller på att lagen spelat bra och tagit ut varandra. Vi kan inte påminna oss det hänt sedan Hedenhös. Det snällaste vi kan säga om första halvlek är att Chelsea släppte inte in något mål. Någon tidning jämförde det med matchen i Rom (andra halvlek)...   

ANDRA
Som Chelsea spelat i första får vi börja hoppas de åtminstone kan klara omspel. Vi ställer väldigt mycket högre krav på det här laget och de spelare som ändå fick chansen. För det kan väl ändå inte bli sämre?! Det intressantaste som hänt senaste timmen är att Coutinho är klar för Barcelona. (Det är åtminstone vad alla tidningarna säger).
    Bats gör sin enda bra aktion i matchen hittills när han på mitten fintar bort en motståndare. Det är dock knappast där han ska befinna sig i plan. 46
    Zap hinner fram och nickar ett inlägg längs linjen men Willian hinner inte dit. 48 Det luktade nästan farligt för en stund.
    Oj, ett skott. Från ca 30m, tamt, orkade knappt fram till målvakten men lär synas i statistiken som ett skott. Batshuayi skytten. 50
    Bats krånglar sig till ett avslut, men det är svagt svagt. 51
    Drinkwater skjuter men utanför. 53
    Chelsea visar om än inte skicklighet åtminstone betydligt mer vilja i andra halvlek.
    Bakayoko skjuter, långt utanför. 54
    Bra aktion av Willian som skjuter bra, räddning vid stolproten. Hörna. 56 Ut till Pedro som skjuter över. Bollen studsade just innan han sköt. Svårt.
    Bra aktion av Willian igen men sämre avslut. 57 Tog sig förbi några försvarare men skottet rakt på målvakten Gunn.
    Frispark, Luiz över ända och Norwich kontrar snabbt. Caballero långt ut och nickar ut bollen. 59
    Det är trots allt en bättre andra halvlek och det har hänt mer på en kvart än under hela första. Bäst i Chelsea är bortaklacken som faktiskt dominerar just nu.
    Willian försöker göra allt själv nu och då blir det för mycket av det och Norwich kan ta boll. Cahill varnas när han gör ned Pritchard på mitten. 61
    Det har kommit in lite intensitet i matchen. Frispark till Norwich när Drinkwater hamnar i en armkrok. 62
    Pritchard vänder om i boxen och skjuter, via Luiz fot till hörna. 63 Nickas långt utanför av Klose.
    Morata värmer upp. Liksom Musonda och Ampadu.
    Pedro skjuter men lätt för Gunn. 66
    Conte skriker att han vill ha fler bollar till Michy, till Bats försvar i matchen måste vi ju säga att han har inte fått många.
    Willian försöker ännu en gång dribbla förbi, det är lite väl mycket av det nu. 67
    Just nu lutar det åt omspel 16 januari. Det är roligt att se Chelsea (för det mesta, tveksamt idag) men det är inte vad klubben behöver just nu. Fast hellre än att åka ur förstås.
    Frispark in och Caballeros utboxning är inget vidare, som tur var skjuter Murphy ännu sämre. 69 Dock touch så hörna. Chelsea bort.
    Bats får ett felpass gratis och tappar boll direkt. 71
    En bra aktion av Bats, men mitt på plan där han egentligen inte ska vara. 72 Det hela slutar med en hörna igen. Kort och yttersida sedan in av Willian till bara gula.
    Zappacosta bryter kontringen. Rüdiger missar helt bollen in i boxen, slänger iväg den.
    Bats ut och var det sista gången den här säsongen vi såg honom? Morata in. 74
    Dåligt inlägg av Zap fast han har all tid i världen. Chelsea börjar om.
    Bakayoko görs ned och gult kort. Bra läge för Willian. 76 Lit elångt ut. Luiz intresserad också. Luiz tar den och bollen strax över ribban men målvakten var där. 77
    Kenedy ut och Musonda in.
    Murphy chansskjuter, långt från mål. 79
    Lång fin boll till Morata, men offside. 80
    Norwichs första byte, Oliveira in för Murphy. 83
    Fem minuter plus tillägg kvar av eländet, ska något hända. Ska Chelsea förlora eller vinna eller blir det omspel?
    Sista försök av Farke som tar av Pritchard. 87 Wildschut in.
    Pedro görs ned i en sax vid linjen. Bollen till slut till Zap som saxskjuter från långt håll. Lätt för Gunn. 89
    Sterling in för Pedro. 89
    Bra inläggg av Rüdiger men nickas bort, nästa boll in däms Morata för offside. 90
    Willian till Musonda som skjuter, utanför förstås. Det är ju en sådan match. Conte bara blunder och stryker kallsvetten ur pannan. 90+1 Tre minuter tillägg
    Chelsea försöker igen. Hörna. Sista chansen?
    Nickas ut till Zap som klipper till, precis utanför stolpen. Nära. 90+3

Något lite bättre vilja i andra, och vi förlorade inte. Snällaste vi kan komma på att säga. Omspel 16 januari på Stamford.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Stuart Attwell

BETYG

En ny domarbekanting.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy




Besök csfc-facebook: facebook