csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC   22 sp 14 v 4 o 4 f 41 -16 mål 46 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
1 - 7 januari 2018
    NÄSTA MATCH:

          Arsenal LC - 10 jan kl 21

  TV

Nyheter v-1


SÖNDAG:
Efter att sett en del av missarna av Real Madrid ikväll får vi nog tona ned kritiken mot Morata för hans var dåliga mot Arsenal, men ändå bättre än vad Reals största stjärnor lyckades (inte) med mot Celta Vigo. Ronaldo må vara världens bästa spelare, förra säsongen - men det är en helt annan säsong för honom nu.

U18 slog Reading borta med 2-0. Mål av Marcel Lavinier  och Conor Garragher på straff.

Helgens största skräll? Nottingham Forest slog ut Arsenal ur FA Cupen. Och inte alls orättvist även om de fullständigt skänkte Arsenal en livlina mot slutet. Det handlar alltså inte bara om vilka spelare en klubb har, det handlar om hur de spelar. Enkel summering men ändå så svår för många att förstå.
    Whiner lär dock säga ett och annat om domarna igen. Men som Guardiola och även Conte brukar säga, det är domaren som dömer. Frågan om dubbelträff på avslutande straffen är dock näst intill omöjlig att avgöra ens efter fem repriser. Frågan är dock om det påverkade resultatet? Det kom mycket sent i matchen och Forest ledde redan. Forest tog också en utvisning efteråt.

City slog Reading och återtog ledningen i WSL1 med två poäng. Chelsea möter dem nästa helg, fast i Ligacupens semi.

CHELSEA LADIES v ARSENAL     3-2       (1-0)
Maren Mjelde gav Chelsea ledningen i 24e minuten. Chelsea har också haft två träträffar och Arsenal en i första halvlek. Chelsea dominerade den halvleken.
    Tyvärr lyckades Arsenal komma tillbaka och kvittera i början av andra genom holländskan Miedema och en boll som via Lindahls fot sakta rullade längst linjen och via stolpen in. 56.
    Ji gav Chelsea ledningen igen efter en annan linjerullare som knappt var över linjen hos Arsenal. 60. Hade nästan behövt målkamera. TV-bilderna såg dock helt klart ut som mål. Direkt efter fick Jonna Andersson göra debut för Chelsea.
    Två minuter senare kvitterade Arsenal igen på en hörna efter en målvaktsretur. Janssen, ännu en holländska lyckades med någon kroppsdel få bollen över linjen! Alla målen har varit, ärligt talat, skitmål men de räknas verkligen också.
    Mjelde mycket nära mål men Arsenals holländske målvakt gjorde en mycket bra räddning. 70 Vilket Lindahl kvitterade med en ännu bättre räddning på Meads skott. 71
    Så satte Chelsea trean. 83. Efter att Lindahl spelat libero och fintat bort sin motståndare efter varit nere med bollen utanför boxen. Ett inlägg gick tillbaka och bollen gick precis över linjen igen. Det var självmål efter en stolpträff som träffade målvakten som inte hann stoppa den innan den gick i mål. Jonna Andersson fick målet på Flashscore men det kan inte stämma (de hade också fel om Ji). Andersson sköt dock i stolpen. Vi får se hur det blir officiellt senare.
    Tre svenskor avslutade matchen då Magda Eriksson också startade. Emma Hayes var ordentligt inpackad i kläder och såg sjuk ut, om det nu var en förkylning eller hennes graviditet (som lär vara jobbig då hon väntar tvillingar i juni).
    Oj vad viktig den här trepoängaren var för Chelsea som redan tappat poäng mot Reading. City möter Reading ikväll. Resultat->>
 
Ny FA-skräll, Newport (League Two) slog ut Leeds med 2-1, trots utvisning. (Leeds fick en också, men på övertid). Shrewsbury tvingade West Ham till omspel också.

Vi gratulerar Eden Hazard som fyller 27 år idag. Samtidigt så kommer förstås diametralt motsatta rykten till ryktena igår. Nu ska Hazard stanna för att Real inte vill betala en klart lägre summa för Hazard än Barcelona betalade för Coutinho igår, som om Coutinho skulle vara mer värd eller bättre än Hazard!!! Daily Express säger nu att han kommer skriva nytt kontrakt och bli bäst betald i PL. Vi har levt med de här ryktena sedan hazard kom 2012 och lär få leva med dem i flera år till.

TRETTONDAGEN:
Slutsatser från dagens insats av Chelsea. Inte ens stora spelare är godkända när de saknar motivation. Bats har blivit sämre den här säsongen, inte bättre. Behöver få speltid och självförtroende igen. Vilket ställer ännu större krav på att Chelsea hittar en anfallare som kan konkurrera med Morata och helst komplettera honom nu i januari. Bedrövlig underhållning och en riktigt dålig insats av Chelsea. Omspel blev priset. OK för vi får se Chelsea igen, men fler matcher var nog inte vad någon egentligen ville ha.

Några nyårssmällar blev det i FA Cupen idag. Största var nog Coventry från League Two som slog ut Stoke. Det börjar bli hett för Mark Hughes nu. Bournemouth klarade på övertid omspel mot League One-klubben Wigan. Wolves med tio man tidigt höll Swansea till omspel.

Chelseas U23 med bara fyra spelare på bänken inkl reservmålvakt förlorade tlll Swansea i PL2-ligan. Chelseas U18 har möten i helgen och det medförde den tunna truppen. Resultat 2-0 till Swansea.

En FA Cupskräll redan. Fleetwood tvingar Leicester till omspel efter klarat 0-0 mot 2016 års mästare.
  City tar cupen på största allvar om vi ska döma av vilken startXI de ställer mot Burnley. Med undantag av målvakten och de Bruyne är det nog det bästa de kan ställa upp.
    Fleetwoods målvakt fick därmed pizza för hela 2018 av sponsorn Papa John (amerikansk kedja).
  Vi får se senare hur Conte agerar i matchen mot Burnley.

Det lär roteras idag, helt naturligt. Chelsea möter ett Championshiplag och har en mycket viktig första semifinal mot Arsenal utan Wenger på onsdag i Ligacupen. Vi räknar ändå med att få se ett starkt Chelsea och förhoppningsvis får t ex Danny Drinkwater en chans att övertyga inte bara oss fans om att han är startspelare utan även Conte (för vi här anser utan tvekan om att Drinkwater ska starta mot Arsenal istället för Bakayoko som missar lika många målchanser som Morata och bidrar väldigt lite defensivt). En stor fråga är om Morata får spela och kanske kan hitta tillbaka till den form vi vill se från honom för alla missarna verkar slagit sig på hans självförtroende.
    Hazard fick en smäll mot Arsenal och startar knappast på¨grund av det, men finns kanske med på bänken. Ingen dålig inhoppare om det behövs.

Det är inte bara massor med matcher mot Arsenal för herrarna. Även damerna startar om sin liga imorgon, mot Arsenal. Arsenal är främsta utmanare till Chelsea och City i ligan och en mycket tuff motståndare.

Antonio Conte och Chelsea ger här en bra inblick in i hur värvningsarbetet går till i vår klubb. Läs mer här>>

TRETTONDAGSAFTON:
OFFICIELLT
Ross Barkley, 24, är nu Chelseaspelare. Han har just skrivit på ett 5,5 års kontrakt. Som alltid sägs inget alls om övergångssumman men de flesta medier i England idag har satt den till 15m pund, vilket onekligen är prisvärt även om han enbart har ett halvt år kvar på sitt kontrakt med Everton.
    Vi är inte superentusiastiska då Barkley inte övertygat senaste åren som när han slog igenom och dessutom kommer från en lång skadefrånvaro. Men det är ju ingen tvekan om att han värvas för framtiden mer än just nu. Klubben har ju också jagat honom i flera år, det vet vi.
    Välkommen till Chelsea Ross! Vi hoppas du hittar tillbaka till det löfte du en gång var och får en nytändning i karriären. Många andra har fått det. Talangen finns där om du får ut den.
    Vi uppskattar också att klubben agerar snabbt det här fönstret och hoppas de också har någon bra på gång för det vi behöver mest just nu, en anfallare.
    Ross Barkley tar Frank Lampards klubbnummer. Det är STORA skor att fylla.
  (Noterbart är kanske att klubbarna var överens i somras enligt alla källor om en övergång värd 35m pund. Men då Barkley hade just skadat sig sprack affären då och det påstås även om ingen har befog eller bevis för det att Barkley stoppade den själv för att koncentrera sig på att bli frisk. Något som kan kostat Everton 20m då Barkleys andre friare Tottenham nu helt vilade på hanen. I vilket fall är 20m ingen dålig besparing av Granovskaia för en spelare som klubben länge velat ha.)

Tidernas värsta domargnällare Arsène Wenger har återigen blivit avstängd för sina synnerligen subjektiva kommentarer om domare (även om han ibland kanske har rätt om än ej senast). Han har ännu aldrig någonsin tyckt en domare som dömt med honom har fel dock! Han är nu avstängd tre matcher, bl a matchen mot Chelsea nästa vecka och får böta 40k pund.
    OBS. Detta är enbart hittills för hans kommentarer efter matchen mot WBA, inte för vad han sa efter matchen mot Chelsea som kan leda till ytterligare bestraffning av FA.

Antonio Conte antydde, som CSFC trott, att David Luiz kan komma ifråga för en start imorgon. Inte för att det lär få engelska medier att sluta prata om konflikter istället för fakta, dvs att han varit skadad.
    Han uttryckte sig positivt om Ross Barkley men var mer tystlåten när det gällde ryktena om Andy Carroll och sa bara att han talat med klubben om vilka han önskar men han vet inte vilka klubben kan få loss. Det är klubben som köper och säljer, inte Conte - det är han angelägen om att få ut just nu.
    Han fick som vanligt avfärda rykten om sin ersättare som enligt Sun idag är Diego Simeone.
    Han gav också Arsene Wenger en rätt ordentlig känga ang domsluten i onsdags och hävdade att om Wenger tittar på matchen ordentligt ska det nog vara Arsenal som ska vara nöjda med domsluten. (CSFC kan bara hålla med).
    Mourinho har ju kallat Conte och Klopp clowner för deras engagement på linjen. Där sköt han ned Mourinho ordentligt genom att stillsamt påminna om att folk ibland glömmer hur de själva beter sig! (Suveränt).
    Conte fortsatte att ge Morata sitt stöd, till skillnad från en del Chelseafans som tydligen saknar all historia och tålamod. Han påminde om att Morata gjort tolv mål redan, är ung och för första gången i sin karriär spelar regelbundet. Men påpekar förstås också att han kan fortsätta och utvecklas, i Contes ögon till en av de bästa i världen.
    Så gav han en känga till åt Wenger och menar att han finner det respektlöst att prata om andra managers och att han försöker undvika det, men påminde Wenger om att Chelsea fått spela med tio man ett par gånger mot dem sedan Conte kom. Ang Wilshere som fick vara kvar på plan sa han bara att han och alla måste respektera domarens domslut, även Wenger.
    Sedan fick Morata lite kritik då Conte menade att vi skulle vunnit mot Arsenal hade Morata satt sina chanser (han kunde tillagt om Bakayoko också satt någon av sina).
    Så den dåliga nyheten; Eden Hazard har problem med en vad efter blivit sparkad i matchen mot Arsenal (fast mot Norwich kanske han ändå kan vilas - CSFCs komm.)
   
   
Danny Drinkwaters mål mot Stoke har nominerats till månadens mål i Premier League. Önskar även Antonio Conte vill bli imponerad av honom istället för att hela tiden satsa på en annan spelare.
    Antonio Conte är nominerad som Månadens Manager och Marcos Alonso som Månadens Spelare.

TORSDAG:
Intressant!
    Vi är rätt sura över Moratas tre stora missar igår. Fast Bakayoko hade lika många missar. Morata missade en hel del mot Stoke också, ändå är han inte den som missar flest s k öppna chanser, stora chanser i Premier League. Det är det skytteligaledaren Mo Salah som gör. Se listan här>>
    Men skulle Daily Mail göra en lista på det lag som missar flest målchanser eller har sämst målsnitt på sina chanser - då måste väl ändå Chelsea toppa i eget majestät?

U18-laget, regerande mästare, möter West Bromwich den17 januari i nästa omgång av FA Youth Cup.

OFFICIELLT
Ike Ugbo som hämtades tillbaka från Barnsley har nu lånats ut till MK Dons istället för resten av säsongen.

Antonio Conte får ta på sig förlusten (av poäng) mot Arsenal igår. Han hade ännu en gång problem med att taktiskt matcha Arsenal trots att Wenger härmade Chelseas uppställning precis som de flesta trodde. Det rättade han dock till särskilt genom att byta ut Moses, och det blev mycket bättre i andra.
    Problemet med Conte just nu är att han tycks hamnat i en slags rotationspsykos. Det ska roteras vare sig det behövs eller inte. Så han bänkar alla målgörare från Stokematchen inkl de tre klart bästa spelarna i matchen. Vilket inte fungerade för två av ersättarna var Chelseas helt klart sämsta spelare igår. Han bytte till slut ut Moses som inte alls var med i matchen mot Zappacosta vilket kraftigt förbättrade Chelsea och fick stopp på Arsenals dominans på den sidan. Han lät dock Bakayoko som var värdelös både bakåt och framåt större delen av matchen och missade nästan lika mycket som Morata vara kvar.
    Sedan tar han av två spelare som var utvilade och inte hade spelat mot Stoke och som förmodligen kan vilas mot Norwich och ändrar hela lagets uppsättning igen i slutminuterna. Sena byten som fick Chelseas sammansättning att falla samman och falla ned i knät på Courtois vilket ännu en gång orsakade att Chelsea släppte in mål i slutminuterna. Fullständigt i onödan men han byter alltid tre spelare i matcherna även om det inte finns fog för det. Det fanns spelare som inte presterade i närheten av de som byttes ut som fick vara kvar... Det har betydelse då så många av de sena mål Chelsea släppt in har varit skott.
    Så han får ta på sig förlusten av poäng även om det ännu känns som en hel förlust efter att Alonso gav oss segern och Conte skänkte bort den. De här sena bytena och förändringarna har kostat oss tidigare också under säsongen.
    Vad det gäller Alvaro Morata vet vi inte vad som hänt, eller hur eller om Conte påverkat honom. Helt klart är dock att han tappat självförtroendet nästan helt. Det märks hur tydligt som helst att han nu tänker för mycket vilket är bra för de flesta spelare men mycket dåligt för anfallare. De är som bäst när de agerar instinktivt, Kane är ett typexempel, vilket enbart kommer med självförtroende. Men Morata tänker nu och ju fler gånger han missar frilägen desto värre har det blivit och kommer att bli. Morata måste få något lätt och billigt mål och bör därför spela mot Norwich i hopp om att hitta sitt självförtroende igen. Då kan han hitta tillbaka till den han var innan skadan. Conte lär nog dock rotera igen.

Klart överraskande meddelas nu att matchen mot Norwich visas på tv kl 18.30 på lördag. Men inte på Viasat som alltid haft FA Cuprättigheterna de senaste åren utan på konkurrenten Discovery och Eurosport 1!

ONSDAG:
Vad fan har hänt med Chelsea? Ännu en gång förlorar de poäng i slutminuterna. Finns inga ursäkter. Värdelöst resultat för båda lagen. Conte tog ut fel lag och han måste nu börja erkänna för sig själv att Bakayoko är inte Chelseaspelare (ännu). Morata har tappat allt självförtroende, han fixar friläge efter friläge och missar ALLA. Man kan bara tycka synd om honom (eller som vissa förbanna honom för det), måtte det lossna snart. För ingen skapar mer än honom. Inte ens City skapar så många chanser per man som Morata gör, men de måste sättas. Så är det ju tyvärr, tunga krav för anfallare.

Nacho Monreal, Olivier Giroud, Aaron Ramsey och Sead Kolasinac ör helt klart ute ur bilden ikväll. Fortfarande oklart kring Özil och Koscielny. Matchen är viktig för Chelsea men på sätt och vis kanske ännu viktigare för Wenger, då en förlust kommer att sätta mycket stor press på ett lag som redan ser ut att missa Champions League. Det bjuder vi väldigt gärna på.

Conte sa rent ut igår att inga säljs om inga köps, ändå hävdar blaskorna, även seriösa idag att spelare säljs utan spelare kommer in. Det är omöjligt att tro på vad medierna säger längre när det gäller sportjournalistik (hoppas det är lite bättre på andra områden). Inte ens när managern tydligt säger något spelar det roll för dem. De har övertygat sig själva om att Luiz vill lämna t ex och lyckas förmedla detta till mindre insatta fans också.
    Bara för det är jag rätt övertygad om att David Luiz spelar mot Norwich på lördag. En match Viasat skamligt nog fortfarande inte bestämt sig för att visa trots att den är huvudmatch i England den tiden (och trots att FA Cupens tv-avtal är annorlunda än PL-avtalet).

Kommer Christensen tillbaka idag? Startar Willian som varit mycket formstark? Liksom Pedro? Hazard lär ju återkomma och helst ha lekstuga med Arsenalförsvaret igen. Morata är också given känns det som. Och Drinkwater måste komma före Bakayoko men Conte uttrycker sig fortfarande som om han har tvivel kring Drinkwater trots att han var en av de absolut bästa på plan senast!

Den här omgången har gett fullständigt väntade resultat och alla konkurrenterna i toppen har tagit de trepoängare vi väntade. Så ikväll måste Chelsea göra detsamma. Det är en riktigt viktig match mot Arsenal ikväll. Förlust 3-0 och utspelade i första halvlek i motsvarande möte förra säsongen, med en taktiskt ändring i halvtid som sedan helt förändrade vår säsong. Vi tar en skruttig vinst med enda målet ikväll, bara det blir vinst. Poängtapp blir en stor besvikelse, Chelsea är i bättre form och har spelat klart bättre än Arsenal i de senaste matcherna. Vilket självklart inte betyder ett enda dugg när pipan ljuder 20.45 i kväll.

TISDAG:
Eden Hazard har blivit utsedd till Belgiens Bäste Landslagsfotbollsspelare för 2017. Red Devil för året som de kallar de i konkurrens med Uniteds smeknamn och vinsponsor.

Som väntat bekräftade Conte före Arsenalmatchen att Luiz och Musonda är i träning och aktuella för matchen mot Norwich. Men inte imorgon.
    Inga nya skador finns i truppen.
    Skvallerblaskorna gråter blod men Conte sägare rakt ut att han förväntar sig inte att någon Chelseaspelare lämnar nu i fönstret.
    Han totalt avfärdade också det löjliga ryktet om Chiellini. Och betonade att han jobbar med de spelare som är tillgängliga, självklart nämnde han inte något om någon spelare som kan bli aktuell för att komma till Chelsea - men känslan är att vi ska nog inte ha några jättestora förhoppningar om förändringar.
    Han gjorde också helt klart att Chelsea måste köpa innan någon får lämna så Batshuayi, Kenedy m fl som hoppas på lån lär få vänta några veckor.

NYÅRSDAGEN:
Wenger tror inte Mesut Özil kommer att kunna spela mot oss på onsdag. Han har en mindre knäskada. Andra tror Wenger blufffar vilket har hänt förr om vi säger så. David Luiz och Charly Musonda närmar sig matchspel men förmodligen är ingen av dem aktuella mot Arsenal men mot Norwich.

Nu är transferfönstret öppet igen. Silly season har redan pågått ett tag och vi är sjuka på dumma rykten, inte minst de ständiga rykten som görs för att störa Chelsea om Eden Hazard och Thibaut Courtois till de vita arroganterna i Spanien. Men de glömmer vi för de kommer absolut inte hända nu. Om ens någonsin.
    Chelsea behöver dock förstärka sin trupp med en anfallare, det är obestridlig då Antonio Conte inte tror på Michy Batshuayi. Denne börjar dessutom visa bristande självförtroende på grund av den bristen på förtroende. Chelsea måste förstärka framåt, helst med en kraftfull centertyp, lite som Diego. Gärna också en erfaren spelare som kan ta att sitta på bänken och användas för att vända matchbilder. Llorente som Chelsea missade i somras hade varit ideal, men då Emenalo vägrar ge längre kontrakt till spelade vars ålder börjar med en trea, så valde han naturligt nog Tottenham. Benteke förs fram och vi förstår så gott som ingenting och tror knappast Palace som själva måste jaga anfallare släpper honom.
    Vi hoppas också på en vänster wingback och nya rykten om Alex Telle känns för några av oss nästan lika intressanta som de ständiga ryktena om Alex Sandro. Men Alonso behöver konkurrens där, även om det är långt ifrån säkert att någon av båda omtalade Alex kan peta honom.
    Unga spelare, spelare med potential och sådana som inte helt klart konkurrerar om en startplats ska Chelsea glömma.
    Köp rätt eller köp inte alls är vår, CSFCs, inställning. Och för böveln, gör klart affärerna snabbt så de kan spelas in för alla viktiga cupmöten vi ser fram emot framöver.
    Några försvinner säkert; som Dujon Sterling kanske. Michy Batshuayi på lån möjligen också. Även Charly Musonda kan bli ett lån liksom Kenedy. Lånen kommer att bestämmas av vad som kommer in. Medierna har bestämt sig för att David Luiz försvinner men det tror vi inte alls.

Vi kommer att bli sjuka på att möta Arsenal den här månaden. Tre möten är lite mycket. Kanske, för det beror ju på hur det går. Tre segrar och vi kommer att må som en Cheshirekatt.
    Arsenal är dock ett lag som Antonio Conte har haft påfallande svårt för. Av fyra möten har vi bara en vinst, den där Eden Hazard gjorde det där helt underbart fantastiska solomålet. Kan vi få en repris tack. För vi vill vinna i ligan, vi vill absolut också gå vidare till final i Ligacupen.
    Chelsea är i utmärkt form och hela truppen, nästan, spelar väldigt bra. Skapar massor med chanser och förhoppningsvis har vi börjat omsätta chanserna bättre också.
    Conte har nog en del uttagningsbesvär till onsdag. Zappacosta som så härligt satte punkt mot Stoke eller Moses? Christensen eller Rüdiger eller Cahill? Willian och Pedro som båda var MoTM-kandidater mot Stoke? Däremot borde Conte inte ens fundera över frågan; Drinkwater eller Bakayoko? För i våra ögon är svaret solklart, Drinkwater. För CSFC är det en s k no-brainer.

Efter första mötet med Arsenal så väntar en cupmatch mot Norwich. På lördag.
    Viasat har ännu inte avslöjat vilka de tänker visa.
    Chelseas match är dock tv-match i England. United däremot visas inte i England för första gången på vi tror det var 38 år i den här cupomgången. Men Viaunited hittar säkert på ett sätt att visa tråkgänget ändå på bekostnad av Chelsea.

CSFC inför också en förändring i vårt så kallade Spelarbetyg efter varje match. När det är möjligt kommer vi att också redovisa tre viktiga statistikfakta; skapade målchanser, skott på mål och bollinnehav för båda lagen.

Av dagens matcher kommer vi förstås att heja lite extra på hemmalagen Burnley (mot Liverpool), Everton (mot United), Swansea som vann för första gången på evigheter har Tottenham imorgon, hemma.

 

 

 


 

Rykten, notiser m m, v-1


SÖNDAG:
Schalke är fortfarande intresserade av Baba Rahman. På lån verkar det som, om han har återhämtat sig tillräckligt från sin svåra knäskada.

The Guardian har tagit en titt på hur Ross Barkleys övergång till Chelsea. Väl värt att läsa jämfört med ordkriget mellan vår förra och nuvarande manager som bara skämmer ut alla parter. Läs om Barkley här>>

Det gick inte längre för Mark Hughes, att förlora mot lokalkonkurrenten Coventry från div 4. Det blev för mycket för ledningen. Mark Hughes är den senaste (men förmodligen inte sista) managern som fått sparken i Premier League i år. Är det rekordantal sparkningar nu eller?

Engelska medier har verkligen bestämt sig för att David Luiz ska lämna Chelsea. Nu lanserar Daily Star ryktet att Man United vill låna honom. Undrar om de såg matchen igår?

Tyvärr verkar Conte och Mourinho gett sig in i ett förolämpningskrig. Väx upp grabbar. Strunta i varandras uttalanden. Ni har gjort era poänger. Nu har Conte svarat på Mourinhos senaste under bältet genom att kalla Mourinho en liten, liten man (något väl CSFC också gjort sig skyldig till, även om vi försöker balansera det mot hans insatser som manager) och en "fake". Det hela startades, som vanligt, av Mourinho men nu är det dags att växa upp.
    Dags för Marina att ta vår manager i örat och avsluta det här, för de enda som vinner på det är rubriksättarna på skvallersidorna. Det skämmer ut Conte och därmed Chelsea och det behöver vi inte efter två sejourer med en manager utan filter.

TRETTONDAGEN:
Udda fakta som nått oss innan matchstart är att Jake Clarke-Salter som sitter på bänken idag kan spela för Sunderland nästa vecka. Det sägs att ett lån ska vara klart och att Clarke-Salter får fortsätta sin utbildning under Chris Coleman i Sunderland!

JT gjorde comeback idag i Villas cupmatch mot Peterborough efter sin brutna fot. Villa åkte dock ut efter två mål av Posh i andra halvlek.

En intressant analys i The Sun (av alla ställen) om hur Guardiola (som CSFC lite grann är skyldig en ursäkt då vi alltid ansett han kommit till dukade bord, vilket han delvis gjort i City också med tanke på den öppna plånboken, men det han har gjort i City bevisar att han är en riktigt stor manager) bryter ned parkerade bussförsvar. Kanske även läsning för Antonio Conte då Chelsea ofta möter samma problem som City men har haft svårare att bryta ned samma sorts försvarsspel (skjuter för lite från håll är en orsak). Läs gärna själva och bedöm om Guardiola har lösningen även för Chelseas del>>

Dieog Costa som ville bort från Chelsea och vägrade ens försöka försonas med Conte, gjorde comeback i La Liga mot Getafe. På sex minuter lyckades han bli varnad, göra mål och bli utvisad! Det är att göra avtryck, Costa-style!

Juventus meddelar att de har inte blivit tillfrågade om att sälja Alex Sandro, ännu. Så på den omskvallrade kanske inte är så aktuell som engelska medier vill ha det till med Chelsea och Manchester United som tilltänkta nya klubbar.
    Bayern München sätter också stopp för vidare rykten om Arturo Vidal genom att säga att de vill inte sälja spelare i januari.

Daily Star, absolut inte tillförlitliga, hävdar att Eden Hazard tackat nej till ett kontraktsförslag från Chelsea. Vi ger inte särskilt mycket för det ryktet som mest verkar desperat åter-skvallrande.

Daily Mail älskade det och kallade det War of the Managers igår och hade det som dagens största nyhet, långt större än värvningen av Ross Barkley. Ingen annan av de viktiga tidningar tyckte detsamma. Men Conte tröttnade ju på Mourinhos tjafs och att denne kallat Conte clown och gav igen genom att antyda att Mourinhos högst selektiva minne beror på viss demens. Självklart tålde inte Mourinhos närmast Trumpliknande självkänslaoch ömskinnhet det utan han anklagade Conte för matchfixning, något han friats från. Det är så lågt men vi är ju tyvärr inte förvånade. Mourinho är en stor manager men en liten person, det har vi sagt många gånger. Läs även det här om ni orkar med sandlådebråket>>

TRETTONDAGSAFTON:
Sky Sports anser att Ross Barkley är ett fynd för Chelsea. Läs deras resonemang här>>

Sagt om Ross Barkley av andra managers och spelare: (källa Wikipedia)
"Former Everton manager Roberto Martinez described Barkley as a mix of Paul Gascoigne and Michael Ballack.  England manager Roy Hodgson  has said that Barkley's "pace and power" as well as his "excellent technique" are reminiscent of Paul Gascoigne and Frank Lampard stated that Barkley reminds him of a young Wayne Rooney. Barcelona midfielder Xavi said in November 2014 that Barkley is good enough to play for the La Liga club, praising his physical and technical qualities."
    Stora ord att leva upp till. Men gör han det är han ju ett fynd för Chelsea.

Det är ju inte klart men Daily Mail har redan läst i spåkulan hur Ross Barkley ska spela i Chelsea.
    Inget av deras scenarion tar hänsyn till Cesc Fabregas så de anser väl Barkley vara någon form av ersättare för Fabregas, men då lär Barkley få ta några stora och snabba steg ganska omgående om han kommer till Chelsea. (Eller betraktar de Drinkwater utan se Bakayoko som ordinarie). Läs och bedöm själva>>

Jordan Houghtons lån till Doncaster har förlängts säsongen ut.

Mirror hävdar att Antonio Conte konfirmerat att Chelsea är nära Ross Barkleyvärvning. Låter inte som något Conte skulle säga. De säger också att läkarundersökningen redan var igår. Alla andra säger den ska göras idag. Vi lär få se. Om och när det blir officiellt.
    Det framgår att Barkleys rehab har kommit lite längre än vi trott dock. Han ska ha spelat i en träningsmatch bakom stängda dörrar.

The Sun som motsäger sig själva i var och varannan artikel just nu, det är faktiskt riktigt roligt att notera men de själva tycks inte tycka det är anmärkningsvärt. Men om vi bortser från att de idag hävdar att Luiz är desperat att sluta Chelsea och nu ska till Real Madrid, att Barkley kostar 20m för att i artikeln precis bredvid säga 15m etc så säger de också att Chelsea nu när de har värvat Ross Barkley (OBS, Chelsea har inte värvat Ross Barkley i skrivande stund) nu jagar Riyad Mahrez. En spelare som faktiskt verkar vettigare att värva... Vi tror på det när det står på officiella hemsidan.
     Ja, just det, de säger också att Chelsea kommer ersätta Antonio Conte med Diego Simeone i sommar!

Nu börjar även de stora drarkarna prata om Barkley för 15m och läkarundersökning idag.
    Fansens respons är mindre entusiastisk och många pekar på att Chelsea allra mest behöver öka sin engelska kvot. RLC som är utlånad lär knappast vara lycklig över nyheten då det gör det ännu svårare för honom.

Daily Mail klämmer också till med ett rykte om att Chelsea har hört sig för med West Ham om att värva Andy Carroll. Han är nog den spelartyp som kan behövas som alternativ till Morata, men mycket skadebenägen och vill West Ham släppa honom? Även om det bara är lån?

Precis som CSFC säger brasilianska källor att David Luiz inte kommer att lämna Chelsea nu. CSFC tror till och med han kan komma att spela redan i morgon även om Conte brukar matcha skadade spelare tillbaka försiktigt men matchen mot Norwich är ju en sådan match som passar att återintroducera spelare som varit skadade för att få koll på deras status.

Thierno Ballo har skrivit på för Chelsea. Ballo är österrikare född i Ghana och spelar som anfallare. Han är bara 16 år så han är långt från aktuell för Contes mannar ännu.

Ross Barkley lär vara mycket nära Chelsea om vi ska tro medierna. Tottenham lär lagt ned sitt intresse och därmed är det tydligen bara Chelsea som är intresserade - vilket borde säga Chelsea något. Prislappen lär hamna runt 20m pund. Barkley har ett halvår på sitt kontrakt och är ännu inte spelklar från sin skada...
    Daily Express som inte är världens trovärdigaste säger att övergångssumman är 15m pund och att Barkley läkarundersöks redan idag. Ett flertal andra källor om än ej ännu någon av de viktigare säger samma sak.

TORSDAG:
Sydamerikanskt rykte säger Chelsea har bjudit 37m € för Arturo Vidal från Bayern. Bayern vill dock ha 60m € för 30-åringen. Emenalo måste ha mardrömmar, Vidal har ju fyllt 30 och sådana ska ju inte köpas alls! Skämt åsido, Arturo Vidal är en bra spelare om än med en klart besvärlig historik utanför plan men några 60m € är han absolut inte värd. 37m € är väldigt högt bud i sig. Om det nu finns någon sanning i det hela. Ändå, Vidal är inte vad Chelsea behöver mest, vi behöver en anfallare!

Oj, de övriga blaskorna måste hata den här artikeln i vilken Thibaut Courtois avslöjar att han är nära att förlänga sitt kontrakt med Chelsea och tror att Eden Hazard också gör det. Det förstör ju hela silly season för de spanska lögnarna och de som hänger i deras svansar. Läs själva i Guardian, en av de mest seriösa tidningarna>>

The Guardian levererar också en hyllningsartikel om Cesc Fabregas som Conte borde läsa och undra varför i hela världen han tog av Fabregas i 71 minuten. Det är också en sådan där artikel som verkligen visar skillnaden mellan att se en match på tv där kameran bara följer bollen hela tiden och se matcher live där man uppfattar så mycket mer av spelet. Läs här>>

Självutnämnde s k experten Gianluca Di Marzio  hävdar att Antonio Conte lämnar Chelsea. PSG och Bayern har uppvaktat honom i månader, enligt denne.

Det var så upprört efter matchen igår kväll att det blev fel i uppladdningen av Spelarbetyg, men de är på plats nu. Sorry.

ONSDAG:
Diego Costa, som onekligen var en favorit hos CSFC, men inte hos Conte och kanske fler i ledningen i Chelsea då han som person var mer problematisk än han till och med var för motståndarförsvaren gjorde mål för Atletico efter fem minuter på plan i spanska cupen mot Lleida. Vi önskar honom all lycka till faktiskt och tycker det är så trist att det blev som det blev. Av många som lämnat Chelsea är han en vi faktiskt saknar. (Han och Mata) Men som alltid måste vi fans ju ställa upp bakom klubben och managern även när vi tycker de gör något fel. (Conte är dock absolut inte ensam om den sörjan, den skulden måste delas lika av flera).
      (Tänk Costa och Morata längst fram..... WOW).

Vi vet att flera Chelseaspelare utövar yoga, nu avslöjas det att även Antonio Conte behåller sitt fokus genom den tekniken. Läs mer i Guardian>>

Lånerapporten från senaste omgången. >>

Chelsea har återkallat två lån som inte fungerat så bra. Det är Kasey Palmer som var i Huddersfield och som började bra men som efter en lårskada har haft svårt att få speltid. Samt Ike Ugbo som var på lån till Barnsley men inte fick någon utväxling av det lånet.

Förra veckan var det 1000 dagar sedan vårt U18-lag hade förlorat hemma. Inte sedan april 2015 har någon besegrat ungdomarna på deras hemmaplan. Ett fantastisikt rekord.

TISDAG:
Tammy Abraham helt petad från truppen (sjukdom?) och ett solklart jätteoffside mål av den spelare som Swansea sålde i somras, Llorente, redan första kvarten i vedervärdiga spelförhållanden. Swanseas PL-äventyr närmar sig rätt snabbt ett slut känns det som, den här gången. De protesterade inte ens det väldigt uppenbara offsidemålet...
      Känslan är att det är något stort fel med vissa amerikanska ägare; som Swansea, Sunderland, Aston Villa, innan de bytte ägare, även Palace fast där är ju åtminstone Parish kvar... de tycks inte bry sig mer än Mike Ashley om sina lag. Bästa amerikanska ägare verkar Liverpool ha, (Den här omgången, de förra var verkligen inte bra). Glazers ser United som en spargris som de dessutom köpt för deras egna pengar. Kroenke i Arsenal är inte direkt heller någon man skulle vilja ha som ägare. Tack för Roman, det är väl allt man kan säga.
    Llorente visade också hur idiotisk Emenalo var i somras när Chelsea kunde köpa honom men ville inte ge ett kontrakt på mer än ett år, vilket Tottenham glatt gjorde och fick honom. Han hade varit perfekt back-up till Morata. Tyvärr lär inte Tottenham sälja honom.

Bild som är en skandalblaska men som ofta är rätt insatta i tyska spelaraffärer hävdar att Chelsea kontaktat Bayern angående Arturo Vidal. Vi undrar men välkomnar det ryktet.

Evening Standard har lyckats sprida och avfärda ett rykte som de själva har startat. Att Chelsea inte längre är intresserade av Moussa Dembele. Vi har hört om Dembele i flera fönster nu, men Chelseas intresse har aldrig verkat seriöst. Det här fönstret har vi inte hört ryktet förrän ES lyckats dementera ett rykte som inte fanns. 'Tis the Silly Season.

Väldigt många spelare som inte är startspelare vill lämna sina klubbar nu i januari. På lån eller försäljning. De vill säkra sina möjligheter att få spela i VM och reprsentera sina ländar. De mer kända exemplen är Michy Batshuayi i Chelsea, Arsenal har Welbeck och Walcott, Liverpool har Sturridge, United har Romero och så vidare. Det är rykten som kommer följa oss hela månaden.

Silly season har växlat upp. Ryktena ärrent sjövilda denna årets första arbetsdag.
    Riayad Mahrez till Chelsea. För 42m pund. David Luiz till Arsenal. Arturo Vidal får en stor löneökning om han kommer till Chelsea från Bayern. Gianfranco Zola som ny sportdirektör, eller teknisk direktör. Giorgio Chiellini till Chelsea.
    Yannick Carrasco har vi redan hört en del om. Så förstås Ross Barkley.

Arsene Wenger förnekar David Luiz-rykten. Han säger också att Kolasinac, Koscielny och Özil inte kommer att spela imorgon. Vi får väl se.

NYÅRSDAGEN:
Marca brukar aldrig vilja vara objektiva när det gäller Real Madrid. Så efter dagens stora skvallerrubrik i The Sun om Eden Hazard går Realstödjande Marca nu ut och säger att styrelsen i Real blockerar en affär för Eden Hazard för att Zidane istället ska satsa på Asensio. Vilket Expressen av alla då tolkar som att Eden Hazard istället kommer att gå till Manchester United! Det kan vi kalla ett ologiskt hopp eller en krumbukt av värsta sorten.

Dagens stora fråga ställs nu? Är Coutinho inte med i Liverpools trupp mot Burnley för att han kommer att säljas eller...? Salah är inte heller med men han fick en smäll senast så det var väntat.

Juan Mata, den ende United vi gillar har blivit utnämnd till Guardians Årets Spelare. Kanske mindre för sitt spel än för sitt fantastiska initiativ som kallas Common Goal där han utmanat andra spelare att skänka en procent av sin inkomst till välgörenhet. Vi skäms för att säga det och för att ingen i Chelsea har tagit upp hans utmaning. Men Mata är verkligen inte den vanlige egoistiske självcentrerade fotbollsspelaren som vi möter i dagens toppfotboll, och det finns onekligen en hel del spelare även i hans lag som borde skämmas för att de inte tagit upp hans utmaning. Att hyra ut en box på Old Trafford för välgörenhet är säkert bra, men inte i närheten av samma engagemang.
    Läs mer om en fotbollsspelare som också är en medmänniska här>>

Det är så dumt att vi borde inte ens nämna det men Daily Express hävdar att David Luiz går till Arsenal. Som vi vet har ju engelska medier bestämt sig för att tvinga Luiz att lämna Chelsea, liksom de försökt tvinga bort Conte ända sedan han kom till Chelsea. Vissa engelska medier har ungefär samma agendor i att försöka påverka klubbar som de spanska sportmedierna. Pinsamt är vad det är.

The Sun vill inte vara sämre utan hävdar att Real erbjuder Chelsea ynkliga 120m pund för Eden Hazard. En ren förolämpning då han är värd betydligt mer än så. Men Zidane är väl desperat för han lär nog förlora jobbet när PSG slår ut dem ur Champions League.

En stor fråga, inte för oss, men för ligan är hur allvarliga är de tre viktiga skador som hände i helgen. Först Romelu Lukakus huvudskada igår när det dessutom visade sig att lejonet inte var så mycket lejon ändå utan den långe svensken är borta ytterligare en månad efter skyndat för fort. Än viktigare var skadorna på Gabriel Jesus och Kevin de Bruyne i City. Hur länge är de borta och framförallt, hur kommer ev frånvaro av de Bruyne påverka maskinen City som ändå hade tur som inte förlorade mot Palace, tack vare en usel straff som Palace brände. (Första rapporten säger 1-2 månader för Jesus).
    (Vi vill inte vara respektlösa åt andra spelare som bars av plan i helgen, men deras frånvaro väcker inte riktigt samma frågetecken).
    Även Mo Salah sägs ha haltat av när han byttes ut av Klopp i lördags, men det såg vi inte.

Den andra stora frågan är vilka spelaraffärer kommer att genomföras av alla vilda rykten som går? Kommer Coutinho lämna för Barcelona? Mycket kan förändras i klubbar som lyckas i det här transferfönstret och klubbar som inte gör det.

Det talas en hel del om att Bournemouth vill låna lovande Dujon Sterling från Chelsea i fönstret. Känns som en rätt bra grej för Sterling. Bournemouth har gjort bra med tidigare lån från Chelsea, även om de sedan också köpt dem. Vilket kanske inte är vad vi i första hand vill se hända med Dujon.

Philipp Max är ett rätt nytt namn som medierna i England pushar för Chelsea. Han är vänsterback i Augsburg vilket ju gör honom till ett namn att nämna i samband med Alex Sandro och Alex Telles.

Arsenal fick Kolasinac och Koscielny skadade mot WBA, frågan är dock om det är så allvarligt att ingen av dem kan spela på onsdag. Özil spelade inte heller men hans skada ska tydligen inte påverka inför onsdag.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC