Ryan, Dunk, Duffy, Suttner, Schelotto, Stephens, March, Kayal, Pröpper, Izquierdo, Hemed.

avb: Krul, Bruno, Baldock, Knockaert, Gross, Murray, Goldson

Alvaro Morata, 46
Marcos Alonso, 60

CHELSEAS INSATS

7

En första halvlek med dominans men utan temposkiften, fantasi och riktigt farliga chanser mot ett bra försvarande Brighton. Betydligt roligare och bättre andra halvlek. Med tempo, initiativ och spelglädje. Så vill vi se Chelsea spela och så måsta Chelsea spela mot dessa svårforcerade försvar.

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Tredje halvleken på rad som han inte har haft ett skott emot sig efter första halvlek. (och Chelsea inte heller gjort något). Fick göra sin första räddning en bit in i andra. Inte jättesvår. Ännu en nolla för honom. Han har så lite att göra att han aldrig numer tycks få det erkännande hans spel förtjänar. Det är inte lätt att stå och vänta på någon enstaka chans i varje match. 6+
César Azpilicueta Alltid samma Azpi. Snart det bästa beröm en spelare kan få. Tycks kunna hitta Moratas huvud i sömnen. Sjätte gången nu de två samarbetat till mål. 7
Gary Cahill Lugn dag därbak men höll på att ställa till det tidigt. 6+
Antonio Rüdiger Den av försvararna som tog mest initiativ och lyckades ta sig fram till några bra offensiva lägen. 7-
Victor Moses Kom fram väldigt bra och erbjöd alternativ, skärpan när han fick chanserna var dock Chelseaaktig. 7-
N'Golo Kanté Han är så jämn och så alltid bra att han är rent svår att säga något om. Mycket som Azpi. 7
Tiemoue Bakayoko Missade en riktigt bra chans i första. Det borde varit mål i det läget. Och fler lägen brändes av honom. Vi har faktiskt nu rent svårt att förstå Contes förtroende för honom istället för Drinkwater. Hade en bättre andra halvlek med framförallt en fin nedtagning och pass till Haz. Men missade ännu en jättechans som Haz satte upp för honom. 6
Marcos Alonso Hade svårt att komma in i spelet första halvtimmen. Men som han var med i andra halvlek. Skapade direkt tre bra chanser varav Mål också. PLs målfarligaste försvarare tror vi han är nu. 7
Cesc Fabregas Styrde och försökte få kreativietet i Chelsea, men kändes ensam idag. Helt klart den som försökta göra något. Assist till Alonsos mål. 7+
Eden Hazard För mycket julmat? Vi kände inte alls igen honom i första 40 min. OCH vilken fantastisk andra halvlek han gör! Även om han inte ens fick en halvtimme då. 8-
Alvaro Morata De bollar han skulle haft verkade gå till Bakayoko. Då är det svårt att åstadkomma något positivt. Så får han chansen en minut in i andra och sätter en fullständigt perfekt nick. Nästan kopia av målet mot United. 7

BETYG

Han kan inte klaga på spelet men han verkar inte ha några lösningar mot lag som parkerar bussen och bara försvarar bort Chelsea.

Fick verkligen igång laget till andra. Kudos. Minus dock för att han tog av Hazard när denne var rent fantastisk. Visst ska det roteras men åskådarna får inte förunnas en sådan uppvisning som Haz satte igång.

7-

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Eden Hazard

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar o dy.

God fortsättning och vi tar itu med Chelsea och fotbollen igen. Vi hoppas laget ägnat de senaste dagarna åt att göra mål och omsätta målchanser i resultat. Idag spelar vi i alla fall med en anfallare istället för tre falska nior. I uppställningen står Azpi som central back och Christensen finns inte ens på bänken, undrar nog om det inte blir lite annorlunda på plan. Conte envisas också med Bakayoko vilket vi inte är helt överens med honom om. Att Willian som såg sliten ut senast vilas, liksom Pedro visste vi tidigare idag.

Då Viaunited inte visar matchen (eller den mot Stoke på lördag) för den kanalen betalar vi alla för att bara få se United på, tvingas vi följa Chelsea på en usel brasiliansk fulstream samt olika livekommentarer. Vi kommer därför att vara betydligt mer kortfattade än vanligt.

Chelsea har inlett ganska lojt och Brighton föredrar att spela runt bollen i backlinjen. Chelsea dock enda laget som skapat en chans, ett skott från Morata som målvakten tog. 5
    Vi gillar inte alls tempot, eller totala bristen på tempo som Chelsea visat hittills. Mest positiva inställningen till det som vi kan komma på är att de vill locka upp Brighton som absolut inte har kommit till London för att spela expansiv fotboll av första kvarten att döma. Även om de hade ett anfall i 13e minuten där Cahill höll på att ge dem bra läge. Rüdiger bröt bra också i 14e minuten och i anfallet efter blev bollen till Morata för lång, men det var åtminstone en tempoändring av Chelsea.
    Brighton har varit laget som haft anfallsspel de senaste minuterna. 17 Vi är verkligen inte imponerade av Chelseas start men mycket återstår.
    Första hörnan för Chelsea. 18 Moses försöker ett inlägg men det styrs ut. Fab slår den lång, men ändå för kort då förste man i blocket nickar bort. Men bollen kommer tillbaka och hamnar hos Rüdiger som nickar bakåt och Bakyoko sätter till foten och styr den längre utanför än han var långt från mål. 19 Visserligen blev han kanske överraskad men han var också helt obevakad 4-5m från mål och borde verkligen gjort bättre.
    Chelsea har spelat lite bättre några minuter nu och visat att de är det bättre laget, men som vi snart säger i sömnen. De är så ineffektiva och saknar skärpa så man blir mörkrädd, eller kommer bollarna bara till fel spelare?!
    Lite kalabalik efter en boll in i boxen, den hamnar till slut hos Bakayoko och då vet ni vad som händer. Han skjuter illa och utanför. 23
    Fab i bra läge men han täcks snabbt av flera spelare och Chelsea får börja om. 25
    Fab hittar Moses med ett underbart pass men Moses får inte bollen under kontroll ordentligtmed en styrning och målvakten kan rädda till hörna. 26 Passet var matchens delikatess hittills.
    Sedan är det Hazard som hittar Moses som kommer snabbt in men han nickar i marken och lätt för målvakten. 27 Två bra chanser för Moses på en minut men inte förvaltade på bästa sätt.
    Kanske kan vi bokföra det som en räddning på Courtois men kanske inte heller. Svårt att ta bollen var det inte. 29
    Hazard som varit osynlig görs ned av Stephens men det är rätt långt ut. 31 Fab tar den medan Hazard haltar runt. Fab söker Rüdiger men en försvarare nickar ndan.
    Chelsea nu uppe i sju chanser och Bakayoko borde verkligen gjort mål, men ännu mållöst. 33
    En djupledsboll av Rüdi till Fab men den är lite för brant. Bra läge annars. Överraskande boll. 34
    Kanté rensar i boxen när Brighton får till ett bra inlägg som nickas ned. 34
    Chelsea kontrar men Brighton hinner stoppa upp det. Azpi behåller bollen. Kanté söker Fab men bollen verkar toucha domare Dean och når inte fram.
    Brighton ska ha beröm för hur de försvarar sig men Chelsea förtjänar verkligen inte beröm för att de inte kan hitta vägar fram trots total dominans ute på plan. 39 De söker inte ens ge bollen till den ende vi tror kan dyrka upp det här med invididuell briljans, dvs Hazard som har en svag halvlek på grund av det. Han har börjat ta fler egna initiativ men mer behövs.
    Fabregas skjuter utifrån, inte illa med målvakten står exakt där bollen kommer. 40
    Tur vi kan njuta av att Burnley har en tvåmålsledning mot laget Viasat alltid visar. Så om Chelsea kan hitta ett mål, vilket det inte känns som just nu, innebär att Chelsea plockar in Uniteds försprång.
    Bakayoko skjuter utifrån, och utanför. Har vi hört det förut. 41
    Morata görs ned ute på plan och ser groggy ut när han väl kommer upp, Dean ger fördel och det blir hörna till slut. 42 reprisen visar att det borde varit kort där.
    Massor av spelare på liten yta, och hörnan går förbi dem alla. 43
    Hazard som visat mer senaste fem än resten av halvleken tar sig nästan förbi, men hans inlägg går för nära mål och målvakten plockar det. 44
    Boll som äntligen når Morata men han nickar utanför. 45+1 Fab förstås låg bakom.
    Samma visa som alltid. Chelsea har boll, dominans och allt annat men är häpnadsväckande ineffektiva och bara stöter sig blå mot försvar som vet exakt hur de ska spela mot Chelsea som är så förutsägbara just nu. Inte ens antalet målchanser imponerar, med nio stycken så här långt.

ANDRA
NÄR SKA MÅLGÖRANDET LOSSNA? Vi får hoppas i andra halvlek.
Vi klagar inte på spelet men det händer på tok för lite framför mål och Brighton har inga stora besvär att försvara sig. Conte måste hitta på något i andra.
    OJ SÅ SKÖNT.
    Vi behövde verkligen inte vänta länge innan Azpilicueta igen hittade Moratas huvud och han sätter bollen perfekt i mål. 46 De där två alltså!
    I första utskällde Bakayoko tar skickligt ned en hög boll, väntar in Hazard som skjuter direkt. Just utanför. Såg nästan ut som mål ett tag. 49
    Hörna när en försvarare får ut en fot framför Morata. Den blev farlig och en ny hörna. 51
    Kort till Haz, Moses in men många försvarare och Cahill gör ned en spelare, vilket stoppade en ev kontring. 52
    Bra frisparksläge för Brighton. 54 I muren, andra bollen når däremot fram och Courtois får göra sin första räddning på fyra halvlekar. inte svår dock men nere vid stolproten. Courtois stod perfekt placerad dock.
    Betydligt roligare halvlek redan, bättre fart, men initiativ mer fantasi och så förstås ett blått mål. 55
    Ett mål räcker inte, utan vi behöver fler om vi inte ska sitta där med hjärtat i halsgropen igen sista kvarten.
    Morata görs ned, fult och kort också. Bra läge för Alonso eller Fab. 56
    Ryan ställer upp en stor mur. Alonso tar frisparken, den är mycket bra men målvakten Ryan gör också en väldigt bra räddning upp mot sitt närmaste kryss. Sedan ännu en stor räddning på hörnan. 58 Nu känner vi igen vårt Chelsea.
    Moses inlägg blockeras, ännu en hörna. 58 Brighton är helt klart ordentligt pressade nu. Hörnan förbi alla. Bakayoko plockar upp den. Försvarsretur och farligt igen. Ny hörna. Brighton är i brygga men bollen ska sättas också och det är Marcos Alonso som dyker upp på hörnan och nickar in den ur nästan ingen vinkel alls. 60
    Nu känns det klart bättre - och lugnare. Men Chelsea har inte tagit foten från pedalen utan orsakar ena chansen efter den andra igen. 62 Hazard försökte och nog såg det ut som en hands men inga stora protester så vi skyller på den usla bilden. 75% bollinnehav i andra halvlek.
    Hur blev det inte mål! Kanté bryter och kontrar, görs nästan ned men fortsätter med boll, passar till Hazard som fintar och letar lägen och skjuter men bollen räddas på mållinjen av en back. 66 Brighton hann dock få ned spelare.
    Hazard igen, vilken skillnad mot första. Gör borta alla men kommer får långt ut, klackar till Bakayoko som i utmärkt läge skjuter utanför IGEN! 68
    Hazard fick inte ens en halvtimme i andra utan tas ut för att sparas, Willian in. Ändå åstadkom han i andra så mycket att han förtjänar MoTM. Så otroligt nära att göra mål också, bara en sensationell linjeräddning stoppade honom och så missade andra spelare chanser han skapade för dem. 73

OCH när Hazard försvann försvann också vår möjlighet att rapportera från matchen. Streamen låste och försvann och trots stora försök fick vi bara korta sekvenser på några sekunder då och då.

Vi lyckades få se några avsnitt av matchslutet och Brighton försökte då vända matchen.

83 fab sätter en frispark i muren.
85 Kanté ut för Drinkwater.
87 Murray mycket nära att reducera. Vi får hoppas Courtois får hålla nollan. Hopplöst att inte kunna se mer än någon sekund då och då. För lita på Skysports live kommentar.
90+1 Duffy nickar en frispark över

Andra halvlek var en ren njutning att se Chelsea i, det kunde, borde blivit fler mål också.
Chelsea är fortfarande inte på något sätt effektiva framför mål även om de gjorde två idag. Men 25 målchanser och två mål är väldigt dåligt. Tottenham gjorde fem mål på 16 chanser tidigare idag!

DOMARTEAMETS INSATS - Mike Dean

BETYG

Dean som ofta verkar tycka om att ha ljuset på sig höll en låg profil idag. Någon liten miss men inget som upprörde oss jättemycket.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy

Besök csfc-facebook: facebook