csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC   21 sp 14 v 3 o 4 f 39 -14 mål 45 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
25-31 dec 2017
    NÄSTA MATCH:

          Arsenal 3 jan kl 20.45

  TV

Nyheter v-52


GOTT NYTT ÅR
Fyra av de sju lagen i toppen förlorade poäng i toppen den här omgången (Tottenham spelar senare). Bara Chelsea och Liverpool plockade in trepoängare vilket gjorde det till en lite intressantare omgång. Och Swansea vann!

Det är min högst egna logik men Crystal Palace var skyldiga oss den här matchen. De tog poäng av City och stoppade deras vinstvåg, även om de var tryck emot dem i andra. De missade dock en straff på övertid, du milde tid, så de borde ha vunnit. Uselt slagen straff, det var andra gången på kort tid Palace missade en sen straff. Slut 0-0. (Det var också en match med flera riktigt jobbiga skador, City kan förlorat Jesus och de Bruyne en bra tid framöver, Palace förlorade Dann och Puncheon). Citys rekord slutade på 18 raka vinster. Det kunde, ärligt talat borde blivit förlust men Milvojevic var lika dålig straffläggare som Benteke. Townsend hade andra halvleks bästa chans därtill.
    Det tycker vi de är skyldiga oss efter att vi skänkte dem årets första vinst genom grov underskattning och dåligt spel, till och med ett självmål i oktober. En av i alla fall tre matcher Chelsea spelade bort sig själva från titeljakten. (Varför RLC inte var med i truppen är okänt, han var inte på skadelistan innan - sjukdom kanske, det har ju gått i ligan på sistone)

Imorgon är tre transfers spelklara redan. Det är Diego Costa som då får spela för Atletico Madrid, Virgil van Dijk för Liverpool - två spelare som inte direkt uppträdde lojalt mot sina klubbar även om Costa har delvisa ursäkter. Den tredje är Fifas skamfläck. Adrien Silva vars registrering kom in ynka 14 sekunder för sent, enligt Fifa, inte enligt Leiecester. Fifa vägrade därför godkänna övergången. Vi tror han blir en bra värvning för Leicester, en värvning som de flesta tycks glömt bort.

LÖRDAG:
Chelsea har tagit sig förbi Manchester United nu och har andraplatsen. Tyvärr är ju City som de är just nu så mycket bättre kanske vi inte kan hoppas på om inte City hamnar i tidernas formsvacka 2018. Men att vara före United är viktigt nog.
    United förlorade åter poäng i en ordentligt tråkig match. (Båda lagen hade tre skott på mål vardera, Chelsea hade 12 tidigare idag). Vi är oändliga tacksamma och lyckliga för de framgångar José Mourinho gav Chelsea men nu, från andra sidan, förstår man nog betydligt mer andra fans rop om Boring Boring Chelsea (som idag är en ironisk hyllning som Chelseafans upprepade i dagens match). För det är sannerligen inte roligt att se Mourinhos lag och frågan är om hans taktik längre kan leda till framgångar trots vinsten i Europa League förra säsongen.

De tre som kom in till dagens match, som inte spelade senast, visade verkligen Conte att han har optioner i truppen oavsett visst gnäll om att den är tunn. Willian, Pedro och Drinkwater var Chelseas bästa spelare idag.
    Drinkwater måste få starta mot Arsenal och inte Bakayoko. Pedro och Willian förtjänar att spela men det gör ju också Hazard och Fabregas så där är det svårare val för Conte.
    Det enda lite oroande var att Morata som försökte och försökte verkar spela utan självförtroende just nu. Han har för tillfället inte det där instinktiva agerandet som en anfallare behöver och därför missar han chanser, även om han också skapar chanser.

Det är sista matchen för 2017 för regerande mästarna Chelsea och matchen visas inte av Viasat. Varför är vi inte förvånade. Vi börjar seriöst undra varför man bryr sig om att prenumera på Viasats "tjänster" med tanke på hur lite man får för en ganska dryg kostnad. Något i deras tv-avtal stinker och varför det ska vara på det här sättet är obegripligt.
    Chelsea har inte visats så här lite på svensk tv sedan Canal+ började med regelbundna sändningar från engelska ligan, tror vi utan att ha statistiska bevis från alla år. Men uppenbarligen anser Viaunited att det är viktigare att visa ett av ligans tråkigaste lag, bara för att de har svenskar som ibland får sitta på bänken!
    Vi hoppas att Chelsea slår ett Stoke som inte direkt visat stor form på sistone, vars manager Mark Hughes är satt under press och som saknar ordinarie backlinje. Roligast vore om Chelsea också omsätter alla chanser de skapar i fler mål än vanligt. Målskillnad kan bli viktigt i kampen med United och att sluta tvåa och det är väldigt viktigt för oss att Chelsea slutar före United i tabellen när vi nått maj.

FREDAG:
Inga ny skador för Chelsea och både David Luiz och Charly Musonda ser ut att bli spelklara till nästa helg och mötet med Norwich i FA Cupen.
    Conte gav också en uppdatering kring Baba Rahman som fortfarande är under rehab efter sin svåra knäskada i ANC med Ghana. Conte sa rent ut att han vet inte vad som händer men att Rahman har haft problem under sin rehab och det verkar inte som han är helt spelklar, eller om han kommer att lämna klubben i januari som det spekuleras i.

Stoke har stora försvarsproblem inför matchen imorgon. Kurt Zouma som har varit mycket bra för dem kan förstås inte spela mot Chelsea. Ryan Shawcross skadade sig i annandagsmatchen och Bruno Martins Indi är fortfarande skadad. Det bör innebära problem för Mark Hughes som nu är den manager närmast sparken, men ingen förväntar sig väl att han ska vända Stokes negativa trend mot just Chelsea borta?!

TORSDAG:
Som CSFC ofta rapporterat är Eden Hazard bäst betald i Chelsea och lär vara erbjuden än mer i det nya kontrakt som föreslås till sommaren. Han tjänar 200.000 pund i veckan. Med det är han dock bara på sjätteplats (delad) av de som tjänar mest. Näst mest i Chelsea tjänar Cesc Fabregas med 150k, samma som Alvaro Morata. Listan på de som tjänar mest totaldomineras av City och Unitedspelare med några Liverpool och Chelseaspelare insprängda. Daily Mail har sammanställt den och för något i DM är den trovärdig. Sportbladet visar den här>>

ONSDAG:
Jag tillstår att jag är subjektiv men när jag sitter och tittar på City mot Newcastle slås jag av hur extremt mycket mer tid Citys spelare får med bollen i anfallen jämfört med vad Chelsea har.
    Då undrar man om det är oskicklighet eller taktik hos Chelsea som gör det eller vad det är? Eller kan det vara att motståndarna helt enkelt är snällare, tamare och mer passiva mot City för de är rädda att bli överspelade?
    För inte verkar Hazard få lite mycket utrymme och tid med bollen som de Bruyne, för att ta det mest extrema exemplet. Det finns säkert någon fotbollsanalytiker som kan sätta siffror på det men känslan är ju att ingen stänger ned eller täcker bort de Bruyne såsom de gör med Eden Hazard. Han är också klart mycket mindre foulad. Och det måste ju ändå vara nyckeln till att kunna slå de ljusblå suveränerna, isolera de Bruyne. (De har också viss domarhjälp men det är ju inte nytt som mindre bra lag ser det).
    Om jag har rätt borde väl fler se det, eller är helt enkelt City för skickliga i sitt passningsspel vilket gör dem så mycket mer rörliga än Chelsea? Chelsea tycks närmast vilja springa in i uppställda försvar där City undviker dem. För att sedan försöka spela handbollsspel utanför bussparkeringen. Jag reagerar dock starkt på hur mycket utrymme de Bruyne får mot vad Hazard får i matcherna.... Fruktar motståndarna hans passningar mer än att Hazard ska dribbla bort dem?
    Bakayoko skulle aldrig platsa i City som han spelar i Chelsea, om jag får säga så. Han är en Yaya Touré-stenstod i jämförelse med de som oftast spelar i City (fast helt utan Tourés slutprodukt).

RÄTTELSE:
Jag lever tydligen i gamla regler. Som Mohamed och Mahdi påpekat i kväll. Har man spelat i Champions League under hösten får man tydligen inte spela för en ny klubb under våren. (Förr bytte man trupp i januari till turneringen och då har jag för mig att det godkändes om man hade representerat en annan klubb).
    Jag ber om ursäkt för min okunskap och njuter av att få veta att om Coutinho lämnar Liverpool blir de sämre och Barcelona blir inte bättre. Tack för hjälpen (tyvärr tar inte era mejlleverantörer emot mejl från csfc för skräpfiltren inte tar emot vår csfc.se-adress hos dessa klantföretag då det bara är konsonanter i vårt namn, jag försökte nå er först).

Vi var sura som bara den då Eden Hazard fick gå av igår då han verkligen hade kommit igång och säkert hade gjort mål innan matchen var slut. Vi kanske får acceptera att han behöver matchas försiktigt i en intensiv period men det är också managerns skyldighet att underhålla oss fans och då beröva oss Eden Hazards geni när han spelar som han gjorde i andra halvlek är inte heller rätt.
    Särskilt inte som Eden Hazard med stor marginal redan är Chelseas absolut mest utbytte spelare sedan Conte tog över. 29 gånger har han bytts ut. Vi tror inte han ens spelat så många hela matcher. Kanske inte undra på att han inte riktigt nått Messis och Ronaldos höjder särskilt vad det gäller målgörande, han får ju inte chansen.

ANNANDAG JUL:
Det enda lag som har fler mål gjorda av spanska spelare än Chelsea är Real Sociedad. Kul fakta om än fullständigt meningslöst. Sociedads spanska spelare har gjort 20 mål, lika många som Chelseas spanska spelare. Spanska spelare och italienska managers är en bra kombo.

N'Golo Kanté har utsetts till Frankrikes bäste fotbollsspelare för 2017 av France Football.

Alvaro Morata har nu gjort lika många ligamål för Chelsea under en halv säsong som Didier Drogba gjorde under hela sin första säsong. Tio stycken. Sex av dem i samarbete med Azpilicueta! Det är sannerligen ingen dålig start på Moratas tid i Chelsea. (Han har dock en bit upp till Diego Costas 20 i hans debutsäsong, men säsongen är bara knappt halvvägs så).

Tyvärr lyckades Man United hämta in Burnley och rädda oavgjort, men Chelsea knappade in två poäng på laget vi verkligen vill ha bakom oss nu.

Andreas Christensen är sjuk och kunde därför inte medverka idag. Får hoppas han blir frisk till lördag.

The Sun hävdar att Chelseas nya arena, fotbollskatedralen är tre år försenad och blir av försts 24/25. Att det redan är försenat, det vet vi och har rapporterat om men om det är ytterligare förseningar, det får stå för Sun. Chelsea har dock inget sagt i frågan.

Förre Chelseaspelaren George Weah är presidentkandidat i Liberia (fast han och familjen verkar bo i Paris...) och han är nu en av två kandidater som är kvar i valet, som spås bli mycket jämnt.

JULDAGEN:
Imorgon möter vi nykomlingarna Brighton & Hove Albion. Det lag som kritiseras mest, med Newcastle, för att de inte kan göra mål. Då har de som öppnar munnen verkligen inte kollat ration skapade chanser och gjorda mål för Chelsea. Det kan bli väldigt ont om mål i morgon eftermiddag på Stamford Bridge - men kanske ganska många chanser.
    Skönt nog är Morata tillbaka och förhoppningsvis får också Fabregas som vilats rätt mycket på sistone starta. Eden Hazard har varit bra men ändå inte lika inspirerande som för några veckor sedan.

Chelseas hemsidor publicerar en lång intervju, i två delar om Antonio Conte. Läs mer här>>>

Nog är det beklagligt. Inte en enda Chelseaspelare har visat tillräckligt stort hjärta och omtanke för att gå medi Juan Matas Common Goal där de förbinder sig att skänka ynka en procent av sin intäkt till välgörenhet. Hoppas på bättring efter julen!
    Se listan här>>

 


 

Rykten, notiser m m, v-52


NYÅRSAFTON:
Äntligen ett nytt rykte. Nu sägs det att Chelsea intresserar sig för Portos Alex Telles om de inte får loss Alex Sandro i januari.
    Det är inte första gången Telles kopplats till Chelsea men det är tre år sedan senast.
    Han är ett klart billigare alternativ då Sandro kommer att kosta mer än 50m pund, Telles lär gå för runt 22m.

Engelska medierna har bestämt sig. Ross Barkley ska till Chelsea (eller möjligen Tottenham). Vi får se om det är Chelseas uppfattning också.

LÖRDAG:
Intressant fakta som nämndes i Premier Leaguestudion idag.
    Manchester United har under två år med Mourinho spenderat mer pengar på spelare än Chelsea har gjort under de senaste åtta åren. Ändå gnäller Mourinho och vill ha mer pengar och köpa mer spelare för det är ju så han agerar. Det var ju också anledningen till hans missnöje i andra sejouren i Chelsea, att han inte fick samma fria händer att köpa spelare då som tidigare. Slutsatsen kan bara bli den att Mourinho är den arketypiska videospels-managern, hans enda lösning tycks vara att köpa spelare. (Det var ju inte direkt så att Moyes och van Gaal inte också spenderade enorma summor utan att direkt ha framgångar att visa för det).
    Det är ju också ett argument att trycka ned i halsen på de här grottmänniskorna som i kommentatorsfälten envisas med att framhålla Chelsea som köpelag...

FREDAG:
Oj vad många tidningar jobbar på att backa och istället för att hoppa på tåget som gick igår med Courtois till Real pratar de nu om att han är nära nytt femårskontrakt med Chelsea.
    Vi är frestade att säga -har ni inte läst det på CSFC.SE så har det inte hänt. ;) Särskilt om det inte står här till vänster.

Alvaro Morata är god vän med Isco. Nu är Isco spelledig och besöker London och Morata. Ni förstår vart det här leder!
    Självklart har ryktena börjat om Isco till Chelsea och gärna det, men trovärdigt - NEJ. Isco har kontrakt till 2022 med Real Madrid.

Belgiskt media säger att Eden Hazards far Thierry säger att Eden skjutit fram kontraktsförlängning för att Eden ser sig i Reals tröja någon gång i framtiden. Vi har hört liknande förr och lär få höra det igen.
    Enda problemet med det här är att om Chelsea inte har lagt fram ett nytt kontrakt till Hazard, hur kan han då sagt nej till det som medierna påstår att hans far hävdar?! Vi tar därför det här på samma sätt som vi tar alla rykten om Real och Chelseaspelare.
    Här är mer trovärdiga Sky Sports artikel om Hazards kontraktssituation. Läs mer>>

Ryktena om Yannick Carrasco växer. Nu har det kommit en prislapp också. 36m pund vilket i dagens transferklimat nästan känns som ett fynd om van Dijk kostar 75m.

Med största säkerhet är det en falsk nyhet men den har uppmärksammats och vi hänvisar därför till en sajt som publicerar en skärmdump på något som påstås varit publicerat en kort stund på Chelseas officiella hemsida i onsdags. Att Riyad Mahrez var klar för Chelsea. Se själva>>

TORSDAG:
Yannick Carrasco intresserade Chelsea i somras enligt ryktena. Nu återkommer de ryktena och det sägs också att Carrasco ska fått tillåtelse att lämna Atletico nu när Diego Costa får börja spela nästa vecka.

Carlos Carvalhal tar över Swansea, vilket kanske förklarar varför han lämnade Sheffield Wednesday (då det väl inte stod helt klart om det var ömsesidigt eller sparken). Hoppas han uppskattar och matchar Tammy Abraham så han fortsätter utvecklas. Tammy har haft det lite svårt på sistone.
    De har dock bara slutit kontrakt säsongen ut med option, vilket verkar ovanligt vettigt vid tränarbyte.

Retur med rykten om Riyadh Mahrez till Chelsea. Varför inte, om pengarna är de rätta men man förstår om Leicesterfans då börjar bli rätt lack på Chelsea. Lite som Southamptonfans hatar Liverpool. Men att Mahrez söker ny klubb är ju inte nytt.

Så nya rykten om att Courtois flörtar med Real Madrid, eller att hans entourage gör det. Den här gången kommer de från den något mer seriöse Balague i Sky Sports. Att Courtois har en konstig familjesituation är ju känd då hans före detta och två barn bor i Madrid (trivdes inte i England). Samtidigt sägs Real redan gjort mer eller mindre klart med Kepa som ersättare/konkurrent till Navas.
    Balague hävdar att Chelsea vet om detta och sonderar Jan Oblak från Atletico (vilket vore en bra värvning) eller Sergio Rico från Sevilla (som vi vet mindre om).
    BARA timmar senare får vi veta att Courtois i verkligheten är nära nytt kontrakt med Chelsea enligt den insatte Kristof Terreur! Det är ett femårskontrakt och mycket nära penna till papper enligt denne. (Så återigen svamlar spanska sportjournalister enligt egen agenda - verkar det som).

Som väntat kommer nu rykten om att C Ronaldo är vansinnig på Eden Hazard över att Haz (liksom CSFC) anser Leo Messi är den bättre av de två. Ser ut som spanska rykten om Eden till Real fått en ordentlig käftsmäll till Ronaldo har lämnat, för den extremt egocentriska Ronaldo lär väl knappast acceptera Hazard efter det uttalandet! Och fortsätter Reals kräftgång och de åker ut mot PSG är väl frågan om Edens favorit Zidane är kvar i klubben länge till.

ONSDAG:
Lånerapporten från senaste omgången. >>

George Weah tycks ha vunnit presidentvalet i Liberia. Det är inte officiellt men han ska leda stort i rösträkningen. Chelsea har sammanställt en rätt rolig läsning om andra före detta spelare efter Chelseakarriären. Läs här>>

Verkar som Liverpool har kommit överens med Southampton om van Dijk för fantastiska 75m pund. De behöver ju en försvarare så men sådana pengar för en kille med sådant attitydproblem... Innebär det att de är överens med Barcelona om Coutinho då de har pengar att spendera på det sättet. Inte bra, vi vill ju inte ha Barcelona förstärkta inför våra möten.
    Vad vi imponeras av dock, är att Liverpool agerar snabbt och van Dijk ska vara spelklar redan till nästnästa omgång. Just det är något Marina Granovskaia och ledningen verkligen bör ta efter istället för att segdra till sista dagarna av fönstren.
    (Liverpoolsupportern Kalle Karlsson i Sportbladet är alldeles till sig... men är van Dijk verkligen så bra, vi ställer oss mer än tvivlande och är fullt nöjda med Christensen)

Om nu Eden Hazard vill till Real Madrid, som alla spanska blaskor är övertygade om (har övertygat sig själva) är det nog grovt otaktiskt av Eden att säga att Leo Messi är bättre än C Ronaldo! Det lär inte gå hem eller göra en övergång möjlig så länge denne är kvar i Real.

Virgil van Dijk är petad för han har helt fel inställning i Southampton och förväntas bli såld inom några dagar, förutsatt att Southampton får de 70m pund de kräver. Ingen vill betala så nu hävdar mindre seriösa källor att Chelsea säljer Luiz och köper van Dijk för de pengarna. Annars lär City bjudit 60 och Liverpool 65 för holländaren. Vi är klart skeptiska då en spelare med van Dijks attityd inte är särskilt populär hos oss. Bättre då att försöka med Alderweireld till sommaren då hans kontraktsprat med Tottenham krånglar. Men mest undrar vi varför vi ska ha en försvarare till. Vi har några av de mest lovande i landet redan.

Leon Bailey är tillbaka i skvallrets fokus. Förra veckan var han nästan klar för Arsenal enligt dem och nobbade Chelsea, den här veckan har pendylen svängt igen.

De mer fantasifulla säger nu (eller vill de bara ha lite konkurrens för att få upp priset då spanska medier alltid går sina klubbars ärenden) att Chelsea tänker utmana Man U om Gareth Bale för 85m. Dyraste patienten på Cobham eller?

Moussa Dembele, Fulhams f d och nu i Celtic är het det här fönstret igen. Även om det mest talats om Brighton. Det snacket, eller om det nu blir Chelsea, minskade inte av att dennes agent på sociala medier meddelade att han var på Stamford Bridge igår.

ANNANDAG JUL:
Daily Mail förnekar sig sannerligen inte. En dag då de tvingas säga att Man United inte är särskilt bra och att den där Lukaku som de i månader har hävdat Chelsea missade (när bara Emenalo ville ha honom), och den där långe visat att lejon kanske inte ska spela fotboll - då ägnar de den enda artikel de skriver om Chelseas match åt ett rykte som de slängde iväg om Arturo Vidal på presskonferensen och i princip nästan inget om matchen. De nämner inte ens matchens absolut bästa prestation (även om bollen räddades på mållinjen) av Hazard! Daily Mail alltså.

Pedro och Willian tippas få vila idag.

Ethan Ampadu kommer att lyftas upp i Chelseas förstatrupp när den nya truppen anmäls i slutet av januari.

JULDAGEN:
Mason Mount har gjort succé, inte alls oväntat för oss som såg honom de senaste åren, i Vitesse Arnhem. Så mycket att det nu sägs att Chelsea vill återkalla honom från lånet redan i januari för att matcha in honom i a-laget. Ryktet kommer dock från The Sun så...

Bara dagar kvar till transferfönstret öppnar igen och silly season har redan varit igång i vekckor. Vi vill inte ha silly season - vi vill ha resultat. Riktiga övergångar, och det tidigt i fönstret. Inga löjliga panikvärvningar à la Emenalo (Djilobodji, Hector m fl).
    Och vi vill har riktiga resutlat, inte spelare för framtiden eller behöva rapportera om en massa lån.
    Vi vill ha anfallare och kanske en vänster wingback. Men vi vill ha spelare som är kapabla att verkligen konkurrera om platserna redan från start. Så vi vill allra helst ha Pierre-Emerick Aubameyang för att ta en av få storspelare vi faktiskt tror är tillgänglig så här års - om Marina öppnar plånboken.
    Det sagt så tror vi inte att Chelsea längre kommer att ha samma generösa värvningspolicy som för några år sedan. Chelsea har dock sålt spelare för mer än vi köpt spelare så det borde ändå finns en bra slant i kassan, hur inflaterade övergångssummorna än blivit.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC