Boruc, Smith, Francis, Cook, Simpson, Surman, Arter, Gosling, Mousset, Fraser, Defoe

avb: Ramsdale, Aké, Cook, Hyndman, Ibe, Pugh, Wilson

Dan Gosling, 90
Alvaro Morata, 90+1

CHELSEAS INSATS

6-

Med så många rotationer tog det lite tid innan de unga hamnade rätt och Chelsea fick igång spelet, men vilket härligt lagmål de fixade i 13e minuten. Några härliga anfall men i det stora hela en riktigt beige match av Chelsea.
Andra halvlek en av de sämsta vi sett på väldigt länge. Vi hade tur som vann, men borde avgjort i första.

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Willy Caballero Hade inte mycket att göra i första, dvs inget alls förutom några insparkar och ett svagt skott mot mål. 6
Antonio Rüdiger Toni är en utmärkt värvning i somras, kan spela lite överallt och spelar lugnt och ger också fysik där bak, och fram på fasta. 7-
Ethan Ampadu* Lite onödigt tidigt kort, annars en utmärkt debut i centralpositionen. (Har spelat på mitten i övriga matcher han spelat). Vilket löfte han är. 7-
Gary Cahill Stabil insats. det märktes tydligt att han hade ansvar även för positionsspelet hos de nyare spelarna där bak. 6+
Davide Zappacosta* Skötte sin kant, mer offensivt än defensivt. 6+
Cesc Fabregas* Passningskungen passade och gav Willian ett enkelt mål istället för att skjuta själv. Styrde mitten lite som han själv ville en stund. Fick ett kort efter frustration. Hade en rent svag andra halvlek. Nej, ursäkta han var värdelös i andra. 6
Danny Drinkwater Märktes kanske inte så mycket men höll rent defensivt på mitten. 6+
Kenedy Vilken underbar klack i uppbyggnaden till Willians mål. Visade att han faktiskt kan ge Alonso något av en match på positionen. Hoppas verkligen han tar det där steget vi väntat, rätt länge, på nu. 6+
Pedro Några fina instick men fick inte betalt för sitt arbete. 6
Willian Var aktiv som alltid och på rätt plats när Fab hittade honom. Ingen svårt mål men det gäller ju att vara där. Ändå, han verkade inte påslagen ibland utan loj, eller som han hade skadekänning av något. Målskytt dock. 6+
Michy Batshuayi Startade det som blev Willians mål. Men, långt ifrån att spela till sig en plats i Chelseas startelva. Övertygar inte alls. Självförtroende? 6
---
Tiemoue Bakayoko In för Pedro. 61 Kom upp i godkänt. 6
Eden Hazard In för Willian. 61 Vilken Hazard? 6
Alvaro Morata* In för Batshuayi. 73 Gjorde tvåan och drog på sig sitt femte kort för att han inte tänkte en sekund! 6+
CHELSEAS BÄNK

Eduardo, Clarke-Salter, Sterling, Bakayoko, Hazard, Hudson-Odoi, Morata

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Ett lag ganska likt det som slog ut Everton i ligacupen. Conte visar de unga spelarna förtroende mixat med lite erfarenhet och spets. En del fina individuella insatser men laginsatsen måste driva honom tokig, särskilt i andra halvlek. Bytena fungerade inte för en sekund.
Han lär få ägna timmar åt att försöka förstå hur Chelsea kunde vara så dåliga i andra.

6

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
nej ingen får det i sådan här insats i andra halvlek, även om en försvarare kanske var bäst, Rüdiger eller Ampadu.

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Ligacupen är tävlingen där vi får se framtiden, även om det är storlagen som dominerar den i år. Vilket delvis är synd men vi får också se vilka spelare deras managers tror på för framtiden. Vi förväntar oss en ordentligt roterad Chelsea-startelva idag med flera unga spelare som förhoppningsvis tar chansen och visar vad de går för. Vad vi vet betydligt mindre om är hur Eddie Howe's Bournemouth kommer med och med vilken inställning då de har problem i ligan. Ligacupen kanske inte betyder så mycket för de som bara bryr sig om resultat och statistik, men för oss andra är det en riktigt rolig turnering och ju fler chanser de alternativa spelarna får desto roligare är det. (Vi såg igår hur Leicester pressade City till en vinst enbart på straffar, då Leicester var det bättre laget - men också spelade något mer ordinarie).

Bournemouth lämnar de förra Chelseaspelarna utanför, Aké är på bänken och Begovic inte ens där. Ampadu, Bats, Kenedy startar för Chelsea. Christensen och Kanté vilas helt. Alonso avstängd. Ung bänk, men också Haz och Morata där för att vända saker om det behövs.

Ampadu har den centrala rollen i försvaret. Gäller för Cahill att stötta honom där. Mycket boll första minuten. Rüdiger är nästan samma städgumma som Azpi då han kan spela alla positioner där bak, så viktigt att ha sådana spelare.
    Bournemouth har startat aggressivt. Till Ampadu gör ned Defoe på mitten. Kortas i andra minuten. Det var hårt och verkligen onödigt. Så farligt såg det inte ut men Defoe ligger kvar så det blev därför.
    Chelsea har ruskigt svårt att få till något ordnat spel. Så det är mer försvar än anfall i matchinledningen. 6 Inte bra.
    Löjlig avblåsning igen av Mason när Cesc står bred och bröstar fram bollen. Det var inget fel där. 10
    Inte mycket till match men Chelsea har lyckats få till något som med god vilja kan kallas anfall några gånger utan att vara i närheten av farliga. Bournemouth har haft lika mycket men med mindre boll. Lika ofarliga dock. Chelseas spelare lite orörliga.
    Så bevisar de absolut motsatsen då Kendey underbart klackar fram Fabregas som väljer att passa fram Willian som kunde göra ett av sina lättare mål. Vilket spel, och det kom från ingenstans. 13
    Sedan dribblar Pedro bort sig själv och ber om ursäkt för det. 14
    Defoe nere igen och Arter knockas av egen spelare som knäar honom i huvudet. 16 Defoe får gå av, en smäll över ankeln tydligen, förmodligen Ampadu i andra minuten. Såg inte så farligt ut men... Ibe in istället.
    Ampadu går in hårt mot Smith, Mycket bra brytning men lite farlig i boxen. 19 Inte undra på att han jämförs med Luiz och inte bara för frisyren och positionen idag.
    Chelsea har steppat upp nu och visar klart mer motivation och vilja. Skönt att se. Härlig kamp om några bollar en stund. 20
    Bra brytning av Kenedy som görs ned av Ibe, domaren har verkligen bortaglasögonen på sig. 22
    Willian får en smäll och slutar spela, Ibe får jätteläge och bränner det. Som sagt, domaren tänker inte döma objektivt. 24
    Drinkwater görs ned och oj, domaren dömer för Chelsea. 25
    Bats offside, såg underligt ut men någon form av fälla antagligen som inte syntes i tv. 26
    Inspel av Zap som blev farligt. Bats fick inte träff och Willian hann inte fram. Reprisen visade att försvaren fick fram foten framför Bats. 27
    Brytning högt upp och det blev farligt för Bats. Cahill avslutade med skott på en blockering men över. 29 Det är nästan bara Chelsea just nu.
    Pedro görs ned och domaren verkar ha börjat döma mer neutralt. 32 Hoppas vi.
    Snygg pass av Pedro till Bats men bra brytning av Cook, tyvärr. 32
    Sedan lång boll mot Bats som nickas bort och Willian misslyckas med att brösta ned den. 33
    Så offside igen, det har varit mycket offside i de senaste matcherna. Det är inte bra. 35
    Bra aktion av Zap till Bats som mot två spelare inte får fram bollen, Bats får en smäll i ansiktet och går ned men ingen åtgärd. 37 Reprisen visar att han fick en ren MMA-armbåge i ansiktet. Uselt av Mason igen.
    Fabregas varnas då han frustrerad fäller Fraser då han och Mason inte kommer överens. Som sagt, löjlig domarinsats så här långt. Kortet gällde inte fällningen tydligen utan för att Fab klagat på att han inte fick frispark innan.
    Kendey gör en bra brytning och går fram men hittar inte Bats utan skjuter, riktigt illa. 41
    Rüdiger reder ut en kontring på vänstersidan när både Ampadu och Cahill var borta, mycket vaket. 42
    två tilläggsminuter.
    Chelsea borde gjort mer av sitt bollinnehav, det har vi sagt många många gånger senaste månaden.

ANDRA
Hörna för Bournemouth. 46
    Cabellero tar lätt hand om den.
    Vi vill se mål från Chelsea, vi vill se matchen avgjord tidigt för en gångs skull så vi slipper bli nervösa.
    Hörna Bournemouth, andra Ampadu ger dem på några minuter, men det var rätt gjort. 49 Den blev dock riktigt rörig men inte farlig. Kontringen misslyckad. Kenedy fick en ordentlig smäll över knät på hörnan. Som Mason struntade i. OK, kollision så vi kanske kan ursäkta honom. Kenedy hämtar sig.
    Drinkwater och Pedro rensar, kontring vi Kenedy. Men så missar Fab ett pass fram. 52
    Bournemouth klart piggare nu än i första. Hårtork i paus?
    Zappacosta har åkt på en ordentligt skada, revbenen verkar det som. 57
    Hazard på väg in. Zap verkar hämtat sig, kan träffat solarplexus under revbenen på vänster sida. 58 Zap tillbaka på plan.
    Bra brytning av Ampadu till hörna. 59 Bats rensar.
    Chelsea får inte till något spel alls utan det är Bournemouth som agerar. Bra aktion av Ibe men inlägget slarvas bort då Ampadu trycker emot spelaren. 60
    Chelsea spelar inte bra just nu och Conte ändrar. Bakayoko in för Pedro och Hazard för Willian. 61
    Zap kortas då han sparkar ned bakifrån. Inte mycket att snacka om. 63
    Chelsea måste skärpa sig nu. Den här ettmålsledningen räcker inte om de ska spela så här illa.
    Haz för första gången leker med sin motståndare men vad hjälper det då bollen letar sig över linjen. 66
    Otroligt, Francis knuffar omkull och sätter krokben på Cahill och får hörna. Värdelös domare. 66
    Chelsea är just nu lika usla som domaren. Tyvärr.
    Kenedy plockar upp en boll på linjen, går in i boxen och boxas närmast ned! Ingen åtgärd. 69
    Callum Wilson som sades vara skadad kommer in. Farlig spelare. 71
    Vi har sagt det så många gånger tidigare, Chelsea måste skärpa sig och sluta ge motståndarna chanser.
    Drinkwater får en frispark. Hurrah! Gult kort också. Oj, Mason har upptäckt att det finns två lag på plan. 72
    Bats av för Morata. 73
    Nu får Chelsea avgöra det här. Andra halvlek har varit usel.
    Rüdiger nära kort, som hade stängt av honom. 75
    Så görs Kenedy ned, frispark. Kort också för Francis, han börjar äntligen vakna. Domare Mason alltså.
    Chelsea är fortfarande tyvärr rent usla i andra halvlek, kommer inte ens upp i närheten av nästan godkända. Vad sysslar de med. De har bra spelare på plan men...
    Fab får bollen och misslyckas ännu en gång. Han har en mardröms andra halvlek. Bra chans för Bournemouth. 78 Hittills kan vi nog ranka hans andra halvlek idag som hans sämsta i Chelseatröjan, rätt Ok i första men andra...
    Enda ursäkten är att hela Chelsea är rätt usla i andra. En av de sämsta vi sett på mycket länge. Värdelösa om vi ska vara ärliga trots att kanorerna sattes in.
    Så sätter Bournemouth målet i 90e. Rättvist för Chelsea har varit fullständigt värdelösa i andra. Gosling. på nick bort på hörna. Chanslöst för Caballero.
    Direkt efter gör Chelsea MÅL.
    Så visar Chelsea ÄNTLIGEN lite klass. Zap drar upp det, Hazard klackar fram Morata som avgör matchen. WOW, tack. TUR för Chelsea som efter hela matchen förtjänade att vinna, men i andra absolut inte förtjänade att vinna.
    Så drar Morata på sig gult kort, för sitt firande och är avständ nästa match. Så dumt.
    Fraser får en jättechans, Zap blockerar. 90+4 Caballero tar den och knockas nästan som tack.

Chelsea förtjänade att vinna för hela matchen men andra halvlek var rent usel. Men Morata räddade oss och stängde av sig själv mot Everton, så dumt. Andra halvlek var annars en av de sämsta vi sett på länge från Chelsea. Riktigt dålig halvlek. Bournemouth som knappt märktes i första slutade med klart fler målchanser än Chelsea tack vare den halvleken.

DOMARTEAMETS INSATS - Lee Mason

BETYG

Petiga och rätt löjliga avblåsningar mot Chelsea i inledningen som för att tala om att han minsann inte är hemmadomare. Missade en grov armbåge på Bats i boxen. Varnade Fab efter att vägrat ge honom en frispark. Orsakade helt klart en irriterad stämning på plan med sin ojämna bedömning där tillät för mycket. Hur kan två regelbrott i samma situation ge fördel av hörna??? Konkurrerar med Taylor om att vara sämst och då var matchen absolut inte svårdömd, han bara lyckades göra den det. Korta för ett målfirande på övertid!

ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är unde
    rkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy

Besök csfc-facebook: facebook