csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC   19 sp 12 v 3 o 4 f 32 -14 mål 39 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
18 - 24 dec 2017
    NÄSTA MATCH:

          Brighton 26 dec kl 16

  -

Nyheter v-51


JULAFTON:
Chelseas ligacupmatch mot Arsenal blir en historisk match. Den är utsedd till försöksmatch med videoteknologi och möjlighet till bedömning i efterhand (får vi någon av de usla domare vi haft på sistone lär de få jobba övertid). VAR kallas systemet som redan tillämpas i Italien. Nu ska det testas i England.
    Man kan vara kluven till det men med tanke på hur svag domarstandarden är numer välkomnar vi nog ändå det. Det är helt enkelt på tok för dåliga domarbedömningar generellt i England och flera rent av svaga domare.
    VAR kommer kommer användas för allra första gången i FA Cupen mellan Brighton och Crystal Palace på nyåret.

Chelsea visas inte på annandagen, men ni vet redan vilket lag som visas istället på Viaunited. Unitedfansen får verkligen mer valuta för dyra abonnemang hos MTG-koncernen.
    Chelsea möter Brighton, för första gången i Premier League trots att serien nu redan vänt. Lite konstig planering känns det som. Vi får se hur många chanser som missas i den matchen, men förhoppningsvis spelar vi med en anfallare då. Det är inte utan att man tycker rätt synd om Batshuayi som varken får eller tar sina chanser längre. Chelsea måste lösa det problemet i januari. Ändå pratas det nästan inte alls om värvningar av anfallare utan det är som vanligt mest skvaller om försvarare (och det är ju den del av Chelsea som verkligen fungerar) och mittfältare som vi väl har svårare att se behovet av. Januarifönstret är inte tidpunkten för att värva för framtiden utan för att lösa eventuella problem klubben har. Och Chelseas problem är solklart bristen på effektivitet.

City rusar mot titeln, Tottenham startade kanske Burnleys tillbakagång men i övrigt spelade de andra lagen bort sig själva i oavgjorda matcher.

LÖRDAG:
De hade inte ett enda skott på mål idag, men fick med sig en poäng. Everton alltså. Det kan hyllas men vi ser det snarare som ett stort underpresterande av Chelsea som måste ses som det mest ineffaktiva lag vi sett. Det är inte underligt att vi är ute ur titelfajten redan nu.

En otroligt deprimerande insats av Chelsea dagen före julafton. Hur kan man skapa så många chanser och ändå inte vara nära att göra mål. PINSAMT!
  Chelsea ska skita i att köpa spelare för laget och koncentrera sig totalt på att hitta någon som gör mål i januari.

FREDAG:
Everton saknar Seamus Coleman (han som var så bra på att reta vansinne på Costa), Leighton Baines och Funes Mori. Bolasie är på väg tillbaka men det är tveksamt om han är matchklar, samma sak som Ross Barkley som annars förväntas lämna i januari.

Det är inte för er men det vore något för spelare och ledare i Chelsea att faktiskt ta till sig. För det som Juan Mata drog igång är något som faktiskt skulle få oss att tycka bättre om dem och det är klart vettigare än att köpa dyrare och dyrare bilar hela tiden. Och som spelarna i Premier League mestadels mött med egoism och girighet. Läs här om en-procentlöftet Mata har gett >>

Så har tv-bolagen satt igång Hela havet stormar och flyttat matcher i februari, förutsatt att vissa saker inte händer...
    Matchen mot Watford har flyttats till måndagen 5 februari, om Chelsea inte slår Norwich i FA Cupen för då flyttas den till söndagen 4 feb!
    Matchen mot West Bromwich flyttas till 12 februari.
    Matchen mot Manchester United flyttas till 25 februari, om Chelsea nu inte slår ut Arsenal ur Ligacupen för då flyttas den igen och ingen vet till när!

Det var inte snällt av schemamakarna att lägga Chelseas match samtidigt som El Clasico då vi gärna hade sett (för den här gången åtminstone) våra framtida motståndare åka på sin första ligaförlust. Nu nöjer vi oss med att vi måste slå Everton som är så väldigt mycket bättre nu än vid våra två tidigare möten i höst. Vi ska göra det utan Morata efter att världens mest spelsinne-avsaknade domare varnat för att han firat ett mål genom att också celebrera att han just fått veta att hans fru sedan i somras är gravid! På övertid!
    Nu har Conte andra alternativ men Willian såg väldigt sliten ut i onsdags efter tre matcher på kort tid och Batshuayi var mer än rostig efter sin skadeperiod. Så Conte har en del att fundera på. Desto roligare hade han nog när han tittade på hur de unga spelarna skötte sig. Ampadu och Kenedy gjorde inte bort sig, särskilt inte 17-åringen som tagit enorma steg redan den här hösten.
    Så vår julklappsönskan är förstås en vinst mot Everton borta, vi har haft svårt där ändå.
    Sedan kan vi väl hoppas på oavgjort mellan Gooners och Scousers ikväll. Vi hoppas på att Leicester har nyckeln till United (som sannerligen inte imponerade mot Bristol av rapporter och den halvtimme vi såg). Bournemouth gjorde Chelsea rent dåliga i andra halvlek i onsdags, det kanske är ett julmirakel att hoppas på att de ska lugga City på poäng (men City var svaga och hade nog mest tur mot Leicester i veckan, dock ska erkännas att Leicester spelade ett mer ordinarie lag än vad City gjorde).

TORSDAG:
Datumen för Ligacupsemifinalerna blir 10 och 24 januari, båda onsdagar. Vi möter som bekant Arsenal i dem, tre möten samma månad!

Presskonferensen inför den nu mycket tuffa uppgiften mot Everton borta (fyra vinster på sina fem senaste matcher - det är ett helt annat Toffees nu än för någon månad sedan) hölls redan idag. Vi slog dem i ligan hemma och i ligacupen hemma. Som sagt, bra mycket tuffare nu.
Damerna som också nått semifinalen i Ligacupen spelar mot Manchester City 14 januari 2018.
    Chelsea saknar Luiz, Musonda till skador och Morata pga avstängning.
    Conte sa att Morata skulle ha startat om Lee Mason hade tillåtit honom fira målet. Nu får han använda sig av andra alternativ. (Willian som såg mycket trött ut i andra halvlek igår är nog inte ett av alternativen så att spela med Hazard som falsk nia känns kanske inte som det första alternativet. Å andra sidan tog inte Batshuayi chansen igår, men han har inte spelat på länge (förutom med utvecklingslaget) så vi kan välvilligt säga att han var rostig. CSFCs kommentar).
    Ang silly season menar Conte att det är en besvärlig tid med många rykten, en del sanna många falska. Bästa sättet för honom att ta sig an perioden är att inte läsa skvallret.
    Som så ofta på de här obligatoriska presskonferenserna kom det inte fram särskilt mycket mer än floskler och vad vi väntar oss.

Två onödiga varningar i slutminuterna i de två senaste matcherna och avstängning i nästa match. Var det rent av en tränarorder? Det känns inte riktigt så men vem vet. Onödigt var det, särskilt då båda positionerna tillhör dem där vi kanske saknat back-up. Nu gjorde Kenedy en fullt godkänd match igår trots att hela laget var dåligt i andra halvlek. Batshuayi däremot imponerade aldrig i hela matchen tyvärr. Vi misstänker att får Chelsea in en anfallare i januari försvinner Bats, antingen på lån eller försäljning.
    Å andra sidan var Lee Masons kort för att Morata ville hylla sin gravida fru ännu ett tecken på att han inte är kapabel att döma på den här nivån. Okänsligt domslut och utan fullt stöd i reglerna.

ONSDAG:
Sjävklart fick vi det lag Chelsea tycks ha svårast mot, Arsenal i Carabao Cups semifinaler. Conte har klara problem med det laget. Chelsea börjar hemma och returen borta, vilket inte är idealt.
    Vi möter därmed Arsenal tre gånger i januari!

Bristol City slog ut Mourinhos Manure genom mål på övertid. Vi såg delar av matchen och av det förtjänade inte United att vinna, Z var särskilt dålig av rapporterna att döma, även om han gjorde mål. Härligt, cupdrömmarna lever. Ett mycket starkt Manure på papper åkte ut mot Championshiplaget Bristol City. Vilka glädjescener. Härligt. Mourinho är ute ur en av sina favoritturneringar trots att han startade det mest ordinarie laget av alla PL-klubbarna. WOW. Fotboll är härligt (och vi behövde det efter sitt Chelseas andra halvlek - 45 minuter riktigt dålig fotboll men med en minuts briljans. Tack Morata).

Efter en rent usel andra halvlek men sista minuterna räddning av matchen vann Chelsea mot Bournemouth i en match som skulle vunnits i första. Morata matchhjälte men också dum, då han firade så högst tveksamme domaren Mason kortade honom. Morata är därmed avstängd på lördag mot Everton.

TISDAG:
Ett ungt U23 spelade idag mot Manchester City på hemmaplan. Båda lagen låg ned mot botten av tabellen innan matchen. Chelsea har ju sitt lånesystem och matchar sina unga spelare på det sättet. City har ett liknande system där de flesta av deras bästa unga spelare spelar i organisationens spanska klubb Girona. Chelsea vände matchen sista kvarten efter legat under med två mål till 3-2. Mälgörare: Taylor-Crossdale (inhoppare) 77, 84, St Clair 89

Marcos Alonso är ju avstängd på grund av fem gula kort. Det finns två Chelseaspelare som riskerar avstängning då de står på fyra gula kort. Det är Antonio Rüdiger och Alvaro Morata. Moratas är rätt irriterande då några av hans har varit helt onödiga för protester.

Conte antydde vid dagens presskonferens att N'Golo Kanté är en spelare som kommer att vilas imorgon.
    Det ser också ut som om Kenedy får chansen att spela istället för Alonso.
    Charly Musonda har fått en mindre skada och kommer inte att kunna spela.
    Han sa klart ut också att Batshuayi kommer att få chansen mot Bournemouth.
    För första gången har David Luiz fått en tidsangivelse för när han kan vara tillbaka, om cirka tre veckor.
    Conte sa också att Hudson-Odoi nu tillhör de unga spelare som tränar med a-laget.

OFFICIELLT
Anita Asante återvänder till Chelsea efter att spelat

Conte kommer att rotera igen det är ju ligacupmatch; vi gissar att Drinkwater, Rüdiger, Zappacosta och Caballero tillhör de som får starta. Kanske får Batshuayi chansen. (Något som kan bli hans sista då ett lån eller t o m försäljning kan bli aktuell i januari om vi ska tro skvallret). Alonso och Luiz är utanför laget pga avstängning och skada, men annars har Conte många att välja bland.
    Cupmatcher, särskilt Ligacupen, är ju också en arena för att testa spelare och ge alternativ chansen - och så ska det vara. Förutom att det är en buckla är det kanske det intressantaste med den turneringen även om det är mest topplag som nått kvarten i år, undantag Bristol City som har tufft motstånd i United så de är nog inte favoriter att ta sig till semifinalerna. Frågan är vilket av de lagen satsar hårdast på att vinna Ligacupen (vårt tips är United då Mourinho alltid hållit den bucklan högt) och därmed spelar mest ordinarie lag.
    Intressantare är kanske hur Bournemouths Eddie Howe kommer att behandla matchen imorgon. De åkte på däng i helgen och har inte vunnit på sex matcher. De har City till helgen. Han fick målskytten Joshua King skadad mot Liverpool. (Oklart hur svårt). Så hur viktig är cupen för ett lag som med stora steg närmat sig nedflyttningsplatserna?

Något vi kanske inte uppmärksammar tillräckligt mycket då det mesta som medierna tar upp om Chelsea är negativt, inte minst kring våra värvningar.
    Ja, vi fick inte de värvningar som Conte helst ville ha i somras och som han känner att City fick. Ja, med undantag av Morata är sommarens värvningar mer truppvärvningar än spetsvärvningar. Ja, affären med Costa sköttes horribelt illa - av alla parter. Det var amatörmässigt men det var absolut inte Contes fel, han var bara en av flera som misskötte det och Costa utnyttjade det för att få som han ville. Klubben räddade åtminstone något av skinnet genom att inte skänka bort honom utan de fick ut ett oväntat marknadsmässigt pris.
    Nu när det bara är dagar kvar till nästa fönster ser vi från supporterhåll föga behov av att förstärka truppen mer än på två positioner. Vänster wingback och anfallet. Vi ser ännu mindre skäl till att värva in fler spelare till truppen. Särskilt som många av våra utlånade spelare är redo för det sista steget.
    Ska Chelsea värva i januari, vilket vi tror de gör och bör göra MÅSTE det vara värvningar som förstärker startelvan, inte truppen. Därför måste Chelsea göra en City, en United, en los Arrogantos och spendera mer pengar än vad som kanske känns vettigt. Eller låta bli och ta det här som en mellansäsong.
    För det vi inte uppmärksammar tillräckligt av Contes snack, är att han identifierar det här som en säsong då Chelsea inte bara måste vara konkurrenskraftiga, det är också en säsong då medelåldern i truppen måste komma ned för att undvika framtida problem.

MÅNDAG:
Han är inte felfri, vi tycker han är lite för gnällig om spelschemat - även om han har helt rätt, och vi tycker han tar upp det där med värvningar som inte blev för ofta - även om han har rätt. Men annars förtjänar han inte för en sekund de drev som engelska, spanska och även italienska medier kör med honom. Hur de försöker få honom sparkad eller vilja lämna Chelsea. Vi talar förstås om mästarmanagern Antonio Conte som på sitt sätt betytt minst lika mycket för Chelsea som Mourinho (fast utan att sälja våra bästa objekt för framtiden, ännu är kanske bäst att säga då vi inte är helt nöjda med RLCs utlåning även om den var förståelig).
    I Telegraph talar Antonio Conte själv om att han känner sig underskattad och underuppskattad i England. Vi förstår honom. Läs hela artikeln här>> istället för den stympade version som Sportbladet bjuder på där inte alla citat är rätta.

Chelseas löjliga otur med lottningar fortsätter då damerna nu lottades mot enda riktiga konkurrenten, Manchester City i Ligacupens semifinal. Matcherna spelas i mitten av januari. De fick i alla fall hemmamatch.

Att gå vidare i Ligacupen måste vara veckans viktigaste mål. Evertonmatchen kommer i andra hand. Därför är det ju synd att Alonso valde (?!) att ta kort och bli avstängd mot Bournemouth. Det hade varit bättre tvärtom tror vi då vi är tunna på hans position.
    Cuperna är Chelseas bästa chans till bucklor i år och en vinst mot Bournemouth innebär två semifinalsmatcher på nyåret. Förhoppningsvis lottas vi då inte mot City. Men först måste Chelsea vinna mot Bournemouth som egentligen har samma val. Cuper före ligan.
    Ändå lär det roteras, frågan är hur och hur många och hur Conte och för den delen Howe prioriterar. Vi fans prioriterar upp Ligacupen nu dock då City för ögonblicket ser väldigt starka ut.
    Bournemouth var utspelade av Liverpool då de försökte spela sitt eget spel igår.
    Vi hoppas också det blir proppen ur. Att Chelsea börjar göra mål och visa effektivitet. Det gäller kanske särskilt för Morata vars produktivitet har legat lågt ett tag även om han gjorde mål mot Newcastle. Vi kan inte klaga på hans arbetsinsats men flytet har saknats. Men han är sannerligen inte ensam om att missa chanser och Eden Hazard verkar lyckligare med att spela fram än sätta bollarna själv. Om det är något som hindrar Hazard från att bli bäst i världen är det ju att han saknar det ego som behövs för att verkligen vilja vara det. Hans talang är minst lika stor men han verkar inte riktigt vilja vara bäst lika mycket som några av de just nu absolut bästa. På många sätt en sympatisk inställning men något lite mer av t ex Ronaldos exceptionella egoism hade nog inte skadat hans karriär.
    Övriga kvartsfinaler:
Tisdag: Arsenal - West Ham, Leicester - Man City
Onsdag: Bristol City - Man United

Bournemouth har ett mycket tufft schema just nu. De hade Liverpool igår, Chelsea på onsdag och City till helgen.

Dagen före julafton vänder ligan i nittonde omgången och Chelsea möter Everton igen (men har Brighton kvar att möta då vi inte mött dem i första halvan av någon anledning). Förra gången vann vi hemma med 2-0, det lär bli tuffare nu då Everton börjar visa vad vi trodde de skulle vara innan säsongen. Det är också en bortamatch och vi har haft svårare där än hemma mot Toffees.
    Det var för övrigt också Everton Chelsea slog ut för att nå kvartsfinalen mot Bournemouth i Ligacupen. Med 2-1 på Stamford Bridge.
    Omgångens tuffaste match på papper är dagen innan då Arsenal spelar mot Liverpool. City är hemma mot Bournemouth, United har Leicester borta vilket kan innebära poängtapp. Tottenham har Burnley borta vilket hellet inte är en given match trots att Tottenham får vila i veckan.


 

Rykten, notiser m m, v-51


JULAFTON:
Det finns några som inte fick en rolig jul. Middlesbrough och Sheffield W spelade match igår. Boro lyckades komma tillbaka och vinna med 2-1. Efter matchen gick Boros manager Gary Monk sparken, men också Wednesdays manager Carlos Carvalhal fick gå!

En av de saker vi kunde vara nöjda med i matchen mot Everton var ju det faktum att vårt försvar fungerar även när det roteras en del. Det var också Thibaut Courtois 50:e nolla.

LÖRDAG:
Vi ser att en del tidningar betraktar Diego Costas övergång till Atletico Madrid som en spelarövergång i kommande transferfönster. Det är dock helt och hållet fel. Han får spela från 1 januari, men överenskommelsen mellan Atletico och Chelsea skedde 21 september så då borde det väl vara det datumet som gäller för övergången. CSFC kommer inte att räkna Costa som en januaritransfer.

FREDAG:
Det är inte direkt en av domarstjärnorna som dömer i morgon utan Robert Madley.

Alvaro Moratas vinstmål mot Manchester United har röstas fram som Månaden Chelsea-Mål för november. Misstänker Mourinho inte tycker det.

Ethan Ampadus övergång till Chelsea sades i somras vara klar men tydligen blev den inte det. Nu spelar inte Ampadu olovligen för Chelsea utan det var ersättningen till Exeter som diskuteras. (Detta är ingen övergångssumman utan kallas ibland utbildningspengar som bestäms för kontraktslösa spelare när de lämnar). Det finns inga motsättningar mellan Exeter och Chelsea utan de har helt enkelt låtit en tribunal bestämma summan istället för att förhandla direkt. Dock har tribunalen fortfarande inte satt något datum och därför är affären ekonomiskt oreglerad men inte löst.
    Det är nästan exakt samma situation mellan Liverpool och Chelsea vad det gäller Dominic Solanke och inte heller där har tribunalen rört på arslet så att säga, för att lösa situationen.

Nu sprids rykten om att Chelsea är redo att betala Courtois upp mot eller mer än 200k i veckan inkl bonusar för att få honom att förlänga sitt kontrakt. Det är inte bara övergångssummor som är obegripliga, det mesta inom fotbollsekonomi har blivit obegripligt för de flesta av oss. Om detta nu stämmer! Hans nuvarande kontrakt går ut 2019.

Det är inte fotboll, det är inte för att vi är emot Man City (för som ni vet föredrar CSFC alltid det blå laget när det finns alternativ) för det är det absolut inte. Vi länkar till den här artikeln för att visa att hur mycket vi än älskar spelet fotboll får vi inte blunda för det som kan finnas bakom fasaden, bakom det underbar. Läs mer om de som ligger bakom i Sportbladets artikel om en ägarfamilj. >>

Börskrasch hade det kallats på ekonomisidorna men nu plötsligt skriver engelska tidningar om att Chelsea skulle få både Thomas Lemar och Ross Barkley för 55m pund. Varav Lemar värderas till 35m pund. Väldigt annorlunda till de fantasisummor om 90m som nämnts förut. Men är de rätt spelare, rätt sorts spelare för Chelsea just nu?
    Lemar är en offensiv spelare som kanske kan förstärka anfallet även om han också är versatil nog att spela som wingback, men Barkley är en skadebenägen central mittfältare och det är ju inget vi direkt saknar. Förra året gjorde Lemar 14 mål, i år två!

Telegraph hävdar att Chelsea tittar på Jack Butland från Stoke. Förmodligen som en ev ersättare om Courtois fortsätter kräva en omöjlig lön för att förnya sitt kontrakt.
    Annars säger samma tidning att det handlar om fyra andra spelare i januari; Thomas Lemar, Ross Barkley, Virgil van Dijk och Alex Sandro.

TORSDAG:
Inter och Sevilla jagar Charly Musonda på lån från januari. Får han garanterad speltid vilket väl knappast kan ges vore det bra, annars är det bättre om han stannar eller lånas ut till en PL-klubb.

Kenedy är åter aktuell för lån till Newcastle. Kommer enbart att ske om Chelsea värvar Alex Sandro, dvs exakt samma förutsättningar som det var i somras.

ONSDAG:
Paul Clement var den senaste managern att åka. Nästa man till rakning, Mark Hughes?
    Trist då vi uppskattar Clement mycket. Det sades att han skulle få lördagsmatchen på sig.

Tore André Flo är klubbambassadör, f d spelare och jobbar inom akademin. Här uttalar han sig om David Luiz och menar att han verkar helt lycklig med klubben och att han, liksom alla vi som inte har som agenda att tvinga bort Luiz från Chelsea, säger.
    Jag vet inte vad ni säger men nog tror jag väldigt mycket mer på Flo än någon engelsk sportjournalist med en eldgaffel upp där bak med en agenda att skada David Luiz och Chelsea. Läs mer i Sky>>

Nu är David Luiz en "outcast". Aldrig någonsin har en skada setts på underligare sätt än vad engelska medier skitsnackar om Luiz. Han är enligt Chelseahatarna på Daily Mail (och de är många) aktuell för lån till Newcastle. Det är like osannolikt som Eden Hazard till Manchester United.
    Det här lutar åt att bli den värsta och vidrigaste silly season någonsin.

Ungefär lika sjukt är det att Wimbledon nu anmäls och lär få betala dryga böter eller värre för att de inte använde MK Dons fulla namn inför ett möte. Man trodde nästan botten var nådd när SvFF överklagade danska damlandslagets dom av Uefa/Fifa men tydligen var det inte nog för fotbollsbyråkraterna som mest verkar höra hemma hos Scooge för att ta en tidsaktuell person. Men så är det ju samma människor som mutade sig till att ge VM till Ryssland och Qatar.

En trevlig introduktion till vår yngsta a-lagsspelare som många förväntar sig kommer att spela, kanske även starta ikväll. Vi talar om 17-årige Ethan Ampadu. Läs mer här>>

Sky Sport har utnämt 31 juli till Chelseas mest värsta dag under 2017. Det var dagen Chelsea sålde Nemanja Matic till Man United- och även med tanke på förlusterna till Crystal Palace och West Ham och kanske även Burnley får vi nog hålla med. Se hela artikel>>

Igår skulle Arsenal värva David Luiz för 30m pund, idag är det 25m pund. David Luiz kommer inte att säljas till Arsenal, oavsett pris.

Vi tar det för vad det är, men silly season verkar slå nya rekord. Förutom de ständiga, alltid närvarande ryktena om Eden Hazard till Real Madrid så börjar de nu prata om att Manchester United ska köpa honom för löjeväckande reapriset 90m pund. The Sun står bakom.
    Vad ska man säga? Händer det kan vi lägga ned Chelsea. Och vem tror på att Hazard vill jobba med Mourinho igen?

TISDAG:
John Terry var gäst på Monday Night Football igår och hade en del bra och intressanta saker att säga. Vilka ni kan läsa om här i den här sammanfattande artikeln>>

Nu påstår Daily Star att Arsenal jagar David Luiz.
Medierna vägrar verkligen acceptera att Luiz inte spelar för att han är skadad och inte för att han skulle vilja lämna Chelsea, även om Christensen för ögonblicket verkar stå före i kön.

Atletico Madrid har anmält Barcelona för att de utan tillåtelse försöker värva Antoine Griezmann. Spanska medier hävdar också att Eden Hazard är i långt gångna förhandlingar med Real Madrid. Något de i sådant fall håller på med utan tilllåtelse från Chelsea. Men reglerna gäller ju bara för alla andra klubbar inte Los Arrogantos trots att de faktiskt har straffats några gånger för otillåtna värvningar av barnspelare. Även PSG varnar nu för att de kan anmäla Real för tapping up som det kallas, vad det gäller Neymar.

Att medierna vägrar acceptera att David Luiz är skadad och därför inte spelar har lett till massor av löjliga rykten. Det senaste är att han ska kontaktat Barcelona och erbjudit sina tjänster som ersättare till Javier Mascherano. Spanskt rykte, förstås.
    Annars pratas det mest om att han går till Juventus som del av en försäljning av Alex Sandro till Chelsea.

MÅNDAG:
Enligt Evening Standard har Chelsea, klokt nog, startat diskussioner med Andreas Christensen om att förlänga hans kontrakt. Det nuvarande gäller t o m 2020.

Mason Mounts lån till Vitesse blir mer och mer framgångsrikt för vårt mittfältslöfte. Läs mer i lånerapporten>>

Många jagar Gremios nya stjärna Arthur. På listan står förstås de spanska arroganterna; Real och Barcelona, därtill Inter som tappade ledningen i Serie A i helgen och de utmanas av Chelsea. Prislappen på 21-åringen lär vara 50m €.

Leicester är intresserade av Chelseas unge Kyle Scott. 19-åringen har ännu inte förnyat sitt kontrakt med Chelsea och lär intressera Puel och Leicester.

Många rykten om Ross Barkley igen. Vi hoppar inte direkt upp och ned av glädje. Han har varit skadad länge och hans utveckling har stått stilla ännu längre och han spelar i positioner vi tycker vi har koll på. Barkley går inte in i Chelsea direkt och frågan är om han höjer lagets kvalitet, kanske truppens. Största fördelen är att han lär vara mer prisvärd då han bara har ett halvår kvar på sitt kontrakt med Everton innan han blir fri agent.

Juventus påstås sänkt prislappen på Alex Sandro till 50m €. De sägs också jaga bl a Darmian från United som ersättare samtidigt som United nu sägs jaga Sandro...

Ett nytt rykte, åtminstone sedan några år, är att Chelsea funderar på att lägga bud på Crystal Palaces Wilfried Zaha. En duktig om än väldigt ojämn spelare som floppade i United när kraven höjdes.

Conte sägs också vara intresserad av Virgil van Dijk som inte är intresserad av att spela fotboll alls, för Southampton i alla fall, och därför nu bänkas av sin manager. En attityd som inte vinner beundrare här hos CSFC.

Det är extra irriterande att se hur Chelsea missar målchans på målchans när Man United fortsätter ta poäng och hålla undan fast de knappast förtjänar det. De mötte ett bottenlag och kunde knappt vinna igår. Frågan är om de förtjänade att vinna, det kan verkligen diskuteras. (De hade som så ofta också domsluten med sig). De skapade bara ynkliga åtta målchanser, men satte två mål. Det facitet kan vi avundas. Noterbart är att Z Ibrahimovic inte längre platsar ens mot WBA. De får dock tillbaka Pogba efter hans idiotiska röda kort nu.



Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC