csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC   18 sp 12 v 2 o 4 f 32 -14 mål 38 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
11 - 17 dec 2017
  NÄSTA MATCH:

  Bournemouth, LC - 20 dec kl 20.45

  TV

Nyheter v-50


SÖNDAG:
Ett roterat Chelsea som bland annat vilade Hedvig Lindahl utklassade Liverpool i Continental Tyres Cup, Ligacupen vilket innebär att Chelsea är i semifinal i den turneringen när den fortsätta efter nyår. Stor matchhjälte var Fran Kirby med ett hat-trick.
    Målgörare: Kirby 4, 24, 62, Bachmann 23, Cuthbert 77

Marcos Alonso säger att Chelsea måste vinna varje match framöver. Något vi tror Chelsea är kapabla till om de kan förbättra effektiviteten och behålla den mentala inställningen. Ändå kanske det inte räcker för att nå City, så saker är ju inte helt i vår hand. Det finns dock tre cuper där det helt är i vår hand då det handlar om utslagning i dem alla och det räcker med att vinna matchen i fråga (eller två i Champions League). Så det finns ju mycket att se fram emot och därför är matchen på onsdag mot Bournemouth viktig, riktigt viktig.

Damerna spelar senare idag årets sista match. Ligafinalen mot City förra helgen blev ju inställd och spelas efter deras vinteruppehåll. De möter Liverpool i Ligacupen och siktar på att gå vidare till semifinal nu när utslagningsrundan börjat.

En vinst är en vinst och det är det viktigaste. Men ändå... Att göra mål på ungefär var tjugonde målchans kan inte på något sätt anses vara godkänt. Den sortens ineffektivitet kostar, och kostar oerhört dyrt som i matchen mot West Ham som helt tog oss ur titelfajten. Mot bättre motstånd kommer det att kosta ännu mer.
    Manchester City gör fyra mål på lika många målchanser som Chelsea skapar för varje mål. Så det gamla talesättet att så länge man skapar chanser är det ok, det ska vi ta och glömma. Stoppa ned i en lumpsäck och ställa ut i skogen. Chelsea måste helt enkelt förbättra sin effektivitet, och inte bara för att bespara oss supportrar hjärtattackläge sista kvarten i varje match. För det var sannerligen inga dåliga chanser som Chelsea och särskilt Willian brände mot Southampton. Alonso omsatte åtminstone en av sina tre-fyra. Sedan krävs det ju en del flyt också, vilket även det är något som City bevisar många gånger.
    Målvakter måste dock älska att spela mot Chelsea, Chelsea gör ju dem nästan till matchhjältar och bästa spelaren i deras lag varje gång.

Alonso är avstängd mot Bournemouth och Zappacosta som var förstaval, förmodligen, att ersätta honom har varit febersjuk i influensa. Å andra sidan hoppade han in i dag och har ytterligare tre dagar på att återhämta sig. Så Contes oro känns lite onödig, eller hur?!

LÖRDAG:
Tänk om Mourinho inte hade tvingat bort de Bruyne, Salah (de båda har direkt kostat oss fyra poäng hittills i år för att inte tala om hur många poäng de tjänat åt sina lag) och även Lukaku. Mourinho gav oss mycket inkl en ligaseger i andra omgången, men han kostade oss massor också. Det är bara att inse. Då de Bruyne dessutom var en stor personlig favorit blir man bara ännu mer förvånad över hur även bra manager helt saknar insikt. Detta apropå att nu är det nog bara City själva som kan stoppa dem. Tottenham var för dåliga för det, men Tottenham i år är också klart sämre än förra säsongen. De imponerade åtminstone absolut inte idag.

Det svider och gör ont men självklart måste vi nu heja på Tottenham mot City. Någon gång måste City snubbla, de har varit nära många gånger redan men sena mål har räddat dem.

Ettmålsseger som verkligen borde varit mer. 21 målchanser och bara ett mål. Det är faktiskt inte alls bra. Men alla segrar är bra.
    Marcos Alonso MoTM men han tog också, ett avsiktligt?, gult kort på övertid och är avstängd mot Bournemouth.

Regerande mästarna Chelsea vann lätt första matchen i årets FA Youth Cup mot Scunthorpe hemma. Siffrorna slutade på 4-0 och målgörare var: Hudson-Odoi 8, 78; McEachran 82; Anjorin 87

Svenska Jonna Andersson har gjort sin första intervju för Chelsea. Hon blir ju spelklar först 29 december när transferfönstret öppnar. Läs mer här>>

FREDAG:
Alvaro Morata är tillbaka efter sin vila/skada. David Luiz är fortfarande skadad (så Daily Mail kommer säkert med en artikel om att han ska lämna i januari nu igen). Han har en kraftig inflammation i knät som har visat sig svårbehandlad. Chelsea och Conte har ingen aning om när han kan spela igen. Luiz joggade idag men mycket försiktigt.

Jultröjor är stort i engelskspråkiga länder. Vi andra tomtar mer till oss.
    Mirror har rankat årets jultröjor från Premier League. Chelsea är den stora vinnaren, om vi räknar hur klubben förbättrat sig. Upp 14 placeringar till en andra plats och varför vi inte fick första kan inte CSFC förklara för Chelseas jultröja i år skulle till och med vi kunna tänka oss att bära. (Vilket vi tidigare år aldrig ens hade kunnat komma på tanken att göra...)
    Se tröjorna och Mirrors rankning här>>

TORSDAG:
Damernas manager Emma Hayes är gravid med tvillingar. Planeringen är dock att de ska anlända efter säsongen. Grattis säger vi.

Att Alvaro Morata är en av de bästa huvudspelarna vet vi. I den här artikeln får vi veta lite om vilka metoder han använde och använder för att bli det med hjälp av en trampolin och bli ännu bättre. Läs här>>

ONSDAG:
City fortsätter sitt imponerande segertåg i ligan. Tänk så annorlunda det kanske hade blivit med ett bättre spelschema efter Atleticomatchen och om Morata inte hade skadat sig. Men det är ju inte i den matchen Chelsea åkte ur titelrejset. Man kan bara hoppas en dipp kommer även för City hur osannolikt det känns just nu. Även om få hade trott att kvällens motståndare Swansea var de som skulle orsaka den. Swansea sålde bort sin ligaplats i somras och bara ett sällsynt lyckat januarifönster kan rädda dem. Även om det var Fabianski idag som skänkte segern till City. Det sitter hårt inne men man hejar verkligen på Tottenham till helgen.
    (Vad det gäller City och Guardiola är det kanske dags att be om ursäkt. CSFC var aldrig lika imponerade som andra av vad han gjorde i Barcelona och Bayern då vi ansåg han kom till dukat bord, vilket är helt sant. Men även om vi tar hänsyn till att han fått fantastiska resurser, obegränsade närmast ekonomiskt, i City har han visat att han verkligen är en fantastisk manager. Oavsett vad Z tycker. ).
    Southampton, Chelseas nästa motståndare fortsätter blanda högt och lågt. Ikväll var det lågt med en mycket klar förlust hemma mot Leicester som gått kraftigt framåt efter sitt managerbyte till Puel. Som fick sparken av Southampton i somras! Risken är dock att efter en sådan avhyvling är Saints revanschsugna. De borde vara det.
    United verkade haft flyt, Arsenal (då hade de ändå tur) och Scousers förlorade poäng mot klubbar som panikbytt tränare. Everton som också bytt har börjat leva upp till de förväntningar vi hade på dem innan säsongen.

Vinsten var trevlig igår men det som gladde allra mest var inställningen. Chelsea var med från start och tog inte på något sätt lätt på uppgiften. Synd att de ska släppa in mål på Huddersfield nästan enda skott på mål i slutet. Det har hänt några gånger för mycket i år men inte skadat oss jättemycket.
    Nu ser vi fram emot Southampton på lördag trots att den inte visas på tv. Saints har visat bra form på sistone så det är inte en lätt uppgift men visst ska Chelsea och bör Chelsea vinna matchen, särskilt då det ju är hemma på the Bridge.

TISDAG:
Bara 12 målchanser och tre mål. Chelsea förbättrar sig. Men att släppa in mål på slutet. Det har hänt för mycket. Southampton nästa, de har varit starka på sistone.

Vi misstänker att efter den senaste snubben av Conte kommer Michy Batshuayi att begära att bli såld av Chelsea i januari. Det lär inte direkt öka moralen eller truppens styrka. Det känns faktiskt inte rätt, särskilt inte då Michy gjorde två mål i veckan för utvecklingslaget. Conte spelar favorit- eller inte favoritkortet i hög grad. Bakayoko som knappast varit bättre än Bats får spela men inte ens när ende anfallaren inte kan spela får back-upen chansen. Det är mänskligt att favorisera men det är ändå lite stötande fel. Vi ser alla olika saker hos andra och tror på dem, och andra ser andra saker.
    Att det sedan var Bakayoko som gjorde första målet visar ju bara att Conte förmodligen vet mer än CSFC. Bakayoko kan kanske bli hur bra som helst, även om han varit svajig hittills.

Vi älskar Conte och han har rätt, men det är ändå dags att sluta gnälla om spelschemat. Det är som det är och han har redan gjort sin poäng. Visst är det kort mellan matcherna, men det är ju inget nytt. Största poängen har han i att möten mellan förväntade topplag läggs obehagligt nära och direkt efter Europamatcher, för där det verkligen fel.

Alvaro Morata spelar inte ikväll. Han är sliten och har ett ryggproblem. Inte roliga nyheter då vi är så tunna framåt. Dags för Bats att verkligen kliva fram men tyvärr har hans historia visat motsatsen de gånger han fått starta. Vändning nu hoppas vi.
    Drinkwater är spelklar men Conte antyder att han inte får starta så vi får väl se om Bakayoko tänker vända sin utveckling ned mot medioker till att leva upp till vad Conte anser om honom. Conte menar att Drinkwater inte kommer orka en hel match efter 4-5 dagar med feber.
    David Luiz är fortfarande skadad så räkna med nya artiklar om att hans tid i Chelsea är slut och att han lämnar i januari - det är ju mediernas respons på hans skada medan andra spelare hyllas för att de kommer tillbaka från skada i normal tid och kallar sig lejon för det.

MÅNDAG:
Datumen är fastslagna redan.
    20 februari, en tisdag, kommer Barcelona till Stamford Bridge och 14 mars, en onsdag, slår Chelsea ut dem på Nou Camp - eller hur?

Precis som väntat fick Chelsea Barcelona i åttondelsfinalen i Champions League. Helt väntat. Självklart närmast, och då Chelsea var sämre placerat så får vi dessutom börja hemma vilket är en nackdel. Övriga engelska lag fick förstås lätt lottning utom möjligen Tottenham, men Juventus har inte imponerat hittills i år.
    Dock kan mycket hända till matcherna ska spelas, det är ett transferfönster emellan, skador kan uppkomma och annat.
    Övriga matchar är:
Juventus- Tottenham
Basel - Manchester City
Porto- Liverpool
Sevilla- Manchester United
Real Madrid - PSG
Shaktar Donetsk- Roma
Bayern München - Besiktas
    På positiva sidan besegrade vi Barcelona senast när vi vann Champions League, de var favoriter då också.

Dagens stora och viktiga händelse är att Champions Leagues sextondelsfinaler lottas. Vi vet förutsättningarna; det blir Barcelona eller möjligen PSG och om vi har tur Besiktas.
    Tiden är kl 12. Visas i Viasat Premium och lär kommenteras i varenda tidning.

Laget som inte kan göra mål har en match vi såg som vinnbar innan helgens fiasko. Nu undrar vi hur tuff matchen blir?
    För Huddersfield är årets omvända-hand-lag. De är ett helt annat lag på hemmaplan än på bortaplan. Och Chelsea ska möta dem i Yorkshire på John Smith Stadium (döpt efter ett ölmärke) där de i helgen vann över Brighton.
    Det känns inte längre som en lätt uppgift.
    Det känns inte heller som en match där Conte har råd att rotera laget utan han måste spela det bästa lag han har. Så vi kan bara hoppas Drinkwater är frisk nog att spela. Och kan han inte spela, hellre Ampadu än Bakayoko just nu.
    Kanske är det också dags att (tillfälligt?) återgå till att spela 3-4-3 med Willian, Hazard och Morata i en tweakad uppställning där Hazard och Willian kan byta kanter och ändå spela något bakom Morata. En Morata som nu missat på det sätt som vi tyvärr ser anfallare göra då och då. Vi har sett det med Drogba, Costa och nu Morata. Lukaku har upplevt det i ligan, liksom Kane, Aguero - ja alla. Så plötsligt en dag verkar allt sitta, det går inte längre att missa. Vi hoppas de dagarna återkommer snabbt, för även om Morata gjorde mål förra helgen så har det varit någon grov miss för mycket på sistone även om han skapar många chanser. Men det räcker inte med att skapa chanser, vad än managers och spelare säger. De måste sättas också, åtminstone några av dem.
    För som det sägs i England, med bara Hazard som kreativ spelare - stoppas Hazard eller om han har en off-dag (han var inte dålig i lördags men inte heller ostoppbar) blir Chelsea tandlösa. Så Conte borde nog bytt till 3-4-3 i lördags tidigt i andra.
    PS. Det skulle inte skada också om Chelsea fick lite flyt igen. För utan det kan inga titlar vinnas. Inte ens cuptitlar.

Detta sagt får ju Chelsea inte hamna utanför de fyra främsta. Att ta en Champions Leagueplats även nästa säsong måste vara ett av de största målen. Kanske det största hur trist det än känns på något sätt.
    Första steget är ju att ta sig förbi Man United, vilket nästan känns som främsta ligamålet nu.
    Chelsea har ingen bakdörr in till Champions League likt Man United hade förra året. Hamnar Chelsea utanför de fyra främsta finns det bara en väg fram.
    2011-2012 hade Chelsea en rätt usel säsong. Chelsea hamnade till slut på sjätte plats, men spelade Champions Leaguefotboll 2012-2013 ändå. Därför vi vann Champions League 2012. Ett faktum som också var avgörande för att en viss Eden Hazard valde bland många klubbar och valde Chelsea. Kapaciteten finns det är vi övertygade om, men det gäller ju att pricka in formen och inte missa så många målchanser i två matcher varje omgång i vår. För inget lag i CL känns ändå oövervinnligt den här säsongen.
    Kan vi be om en repris, på det sistnämnda inte sjätteplatsen?!


 

Rykten, notiser m m, v-50


SÖNDAG:
Blaskorna vägrar ge upp snacket om att David Luiz och Conte är på kollisionskurs och att det är därför han inte spelar och kommer att säljas till United i januari. Man orkar banne mig inte med dem längre. Sportjournalistiken idag är så kass att den kunde varit skriven av Trump. Så kallade experter och sportskrivare agerar helt efter sina egna agendor och är ute efter att försöka få dem fullföljda. Oavsett grund eller fakta. Oavsett objektivitet eller kunskap.
    Vi upplever exakt samma sak som säger att Conte säger upp sig i januari och går till Milan. Och ersätts av Carlo Ancelotti som klart sagt att han tänker inte ta något nytt jobb den här säsongen... Vilket de värsta av de värsta nu börjar vältra sig i igen, särskilt som Gattusos managerkarriär börjat rätt skraltigt där. Och de citeras skadeglatt av okunniga skrivare i andra tidningar och medier (inte minst svenska) utan att någon av dem har kunskap eller grund.

Chelsea är Premier Leagues bästa lag det senaste decenniet när det gäller att vända matcher. Se vilka de övriga är>>

LÖRDAG:
Hedvig Lindahl lottar ut en träning med Chelsea på musikhjälpen. Där finns också länk vidare. Läs mer här>>

Silly Season är igång och CSFC är som vanligt måttligt intresserade av allt som sägs men vi försöker redovisa det.
    Den nye Frank Lampard ska vara aktuell för Chelsea och om någon trodde det var en engelsman har fel. Houssem Aouar heter han, är 19 och spelar i Lyon. Vi vet näst intill ingenting om honom. Och är inte särdeles intresserade då de spelare vi vill ha till Chelsea i januari ska vara spelare som kan bli aktuella att spela mot Barcelona i februari.

Kanske kan också han kallas den nye Frank Lampard då även nästa rykte för häpnadsväckande (det är från italiensk klubb och de betraktar ju engelska klubbar som sina personliga banker) 70m pund för en oprövad 22-åring. Sergej Milinkovic-Savic, har samma position som Lamps, dvs offensiv mittfältare och gör bra ifrån sig i Lazio.

Lemarryktena ökar trots den även i dagens fotboll otroliga prislappen om 90m (mer än dubbelt så dyr som han var för fyra månader sedan). Det roligaste med de ryktena är nästan hur nervösa goonerfansen blivit då de i det närmaste hade räknat in Lemar som sin spelare när Özil och Sanchez försvinner.

FREDAG:
Jultomten kommer snart och enligt lögnsajten Don Balon har han spelare för 270m pund med sig till Guardiola i City. Bland dem, eller så räcker pengarna enbart till dem; är Eden Hazard och Harry Kane!
    Vi orkar inte ens kommentera det.

Röda Stjärnans Richmond Boakye är åter högt upp i skvallertermometern.

Det är jul och önskelistorna haglar. CSFC har satt Aubameyang och Alex Sandro högst upp på sin.
    Mirror har använt ett något annorlunda system som säger att Kamil Glik borde stå högst upp!
    De har nämligen utgått från statistik (vilket är som att tro på vad politiker säger, men lite intressant ändå bara man tänker själv först). Enligt dem behöver Chelsea en central försvarare från Monaco (och här trodde vi att det var ett område Chelsea var välförsett på!).
    Läs mer om ett annorlunda sätt att, kanske, värva spelare. >>

TORSDAG:
Thomas Lemar vars prislapp dubblats sedan i somras är fortfarande i ryktena och nu börjar det pratas om att Michy Batshuayi kommer att ingå i en sådan affär och att denne går motsatta vägen.
    Det är ju bara ett par veckor kvar till nästa silly season så egentligen har silly season nu startat och vi väntar på att transferfönstret öppnar vid nyår.

Nu sägs det att en spelare som jagasa av både Chelsea och United helst vill till Chelea. Vi talar om Alex Sandro som fallit igenom i Allegris lagbygge.
  För CSFC är han som konkurrens på vänster wingback och Aubameyang som ersättare för Batshuayi som vi nog tror ger upp på Conte snart de värvningar vi vill se i januari. Värvningar som förbättrar Chelsea och inte bara värvningar för ev framtid.

Oroande nog börjar nu Sturridgeryktet vinna mark. Vi är inte på något sätt angelägna om att se honom tillbaka i Chelseatröjan.

Normalt hade vi hejat på att Barcelona skulle lyckas värva Coutinho i januari. Allt som jävlas med Scousers uppmuntrar vi. Men det kan vi ju inte göra nu. För det skulle förstärka ett Barcelona som på sitt vanliga arroganta sätt avfärdar Chelsea inför Champions Leaguemötet och menar att den ende bra spelaren Chelsea har är Morata (Messis ord tydligen). CSFC kontrar med att den ende Barcelonaspelare som är klart bättre än någon i Chelsea är Messi. Så nu hoppas vi Los Arrogantos misslyckas igen med sina värvningar. För även om de toppar La Liga och är obesegrade är vi långt från lika imponerade av dem som vi var för några år sedan. Faktum är att valet av domare oroar mer än motståndaren i de matcherna. För vi har gång på gång sett hur domarna gynnar katalanerna.

ONSDAG:
Daily Mail hävdar och ingen utom den nisse som skrev artikeln om möjliga anfallare till Chelsea, att Chelsea är intresserade av Daniel Sturridge men han vill komma till en klubb där han får spela och inte en chans att Sturridge som mest spelar för Sturridge slår ut Morata som spelar för laget Chelsea.
    Intressantare och kanske enda riktigt intressanta namnet på deras lista av vilka anfallare Chelsea ska värva är Pierre-Emerick Aubameyang. Problemet är kanske att även han nog vill vara förstaval i en klubb och med tanke på ålder kanske han inte blir det i Chelsea heller. Men vilket tvåmannaanfall med Aubameyang och Morata...

Skvallret säger att Chelsea fått nobben på ett 22m pund bud för Bayer Leverkusens ytter Leon Bailey.

En intressant läsning om Ruben Loftus-Cheeks utveckling på lån till Palace. Läs mer>>

Eden Hazard utsågs till Matchens Lirare av de som delar ut det priset efter matcherna, men Hazard tyckte som CSFC att Willian skulle ha det så han gav det till Willian istället.

TISDAG:
Chelsea påstås nu gett sig i jakten på Thomas Lemar från Monaco. Han var nära Arsenal i somras och de jagade honom hårt. Nu ska både Liverpool och Chelsea utmana Arsenal om hans signatur och prislappen har gått upp till enorma 80-90m pund beroende på vilken källa man vill lyssna till.

Chelseas ökända managerkarusell och nästan uppmuntran över spekulationer om våra managers framtid, som medierna älskar att frossa i ska ha gjort att två spelare som klubben ville värva i somras tackade nej. Detta då de var osäkra på om Conte skulle förbli manager i Chelsea med tanke på hur klubben hanterar det hela och pga att Conte bara förnyade, men inte fick förlängt kontrakt.
    Det är bara ett rykte men det är inte utan att man kan tro att det finns ett uns av sanning i det.För spelare av en viss kvalitet väljer klubb efter manager, så är det. Eller så är det bara ännu ett steg i den agenda engelska medier ofta har gentemot utländska managers och Chelsea. Skapa er egen uppfattning av den här artikeln i Evening Standard. Läs>>

MÅNDAG:
Vi får André Marriner som domare i matchen mot Huddersfield imorgon.

Det får inte direkt entusiasmen att flöda men ryktet om Lucas Moura till Chelsea och Willian till Kina vägrar ge sig - åtminstone i Frankrike där mindre trovärdiga källor blandas med lite mer trovärdiga. Från Le10Sport till andra.

Lögnarsajten Don Balon hävdar att Chelsea redan har klart med Barcelonas Luis Enrique som ersättare till Antonio Conte som enligt Don Balon får sparken så fort Chelsea är ute ur Champions League. Chelsea ska ha gjort det framför näsan på Arsenal som också vill värva honom - trots att Wenger har 1,5 år kvar på sitt kontrakt.
    Vi verkligen hatar den lögnsajten Don Balon men då andra tar upp det som de sprider som gödsel måste vi väl åtminstone nämna vad de ljuger om.

Ett nytt namn på rykteskartan för oss är Aleksandr Golovin, 21-årig mittfältare i CSKA Moskva. Han lär kosta 15m pund och Chelsea ska vara intresserade av att göra affär i januari då de tror hans prislapp kommer öka efter VM. Sedan förmodligen lån, kanske tillbaka till CSKA.
    Ryska spelare har sannerligen inte varit framgångsrika utanför Ryssland de senaste åren och i England är det väl bara Arshavin i Arsenal som kommit upp i godkänd nivå. Zhirkov gjorde det aldrig i Chelsea.

Lånerapporten från Chelsea>>



Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC