csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC   16 sp 10 v 2 o 4 f 28 -13 mål 32 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
4 - 10 dec 2017
  NÄSTA MATCH:

   Huddersfield - 12 dec kl 21

  TV

Nyheter v-49


SÖNDAG:
Vilka resultat den här helgen. Chelsea förlorade högst överraskande mot ett bottenlag. Arsenal lyckades bara rädda en poäng genom ett sent inhopparmål av Giroud igen och Everton luggade Liverpool på segern på bortaplan. Inget av de tre resultaten kan ha funnits med på många tips.
    Vad det gäller Manc-derbyt så kan man ju säga som så; vi är ännu gladare över att det blev Morata och inte Lukaku i somras. Bakyokos insats jämfört med belgarens är nog inte så mycket att bli upprörd över längre om vi ska jämföra dem... City vann även om vår enda favorit i United, Juan Mata var nära en kvittering som de väl inte förtjänade, och vi är nog ganska många som inte bara är imponerade utan också tror ligan är i det närmaste avgjord redan före jul i år. Mourinho skyllde som vanligt på domaren men det var det verkligen inte utan United var inte ens lika bra som när Chelsea slog dem. Vi tror det ska bli superjämnt varje år, men i fjol ryckte Chelsea lätt ifrån och i år har City ryckt ännu lättare.

Även Conte har erkänt att Chelsea inte längre är med i titelrejset. Det går inte att vara när man förlorat fyra matcher av sexton som Conte säger i en intervju till BBC. Så är det nog. Men det finns andra titlar att tävla om.

Damernas match mot Man City har skjutits upp på grund av uselt väder i Londonområdet. Det verkar som det nästan är bara runt Irländska sjön som matcher spelas idag.
    Även utvecklingslagets match mot Derby i morgon är uppskjuten.

Chelsea hade 19 målchanser mot West Ham. Tottenham hade 20 mot Stoke. Chelsea förlorade utan att gjort mål, Tottenham gjorde fem mål på nästan exakt lika många chanser. Det säger nog allt som kan sägas om Chelsea just nu.

Det här kan bli helgen då Chelseas två viktigaste lag spelar bort sig själva ur titelkamperna! Herrarna har redan lyckats med det. Fyra förluster och kanske 14 poäng efter City är för mycket.
    Förlorar damerna idag till Manchester City så är även WSL i det närmaste bortom möjligheterna att vinna.
    Så skrämmande, och så på kniven är det. Herrarna spelade bort alla sina titelchanser med en usel insats av "det löser sig" i första halvlek och en stressad ogenomtänkt och dålig kvalitet andra halvlek mot bottenlaget West Ham som kämpade bra och försvarade sig bra men som ändå skulle förlorat med ett någorlunda påtänt och inte Champions Leaguebakis Chelsea. (Och i morgon får vi veta om det blir Barcelona eller PSG eller om vi äntligen får lite tur, Besiktas vi ska möta i februari i CL, en av tre vinstchanser vi har kvar; Ligacupen, FA Cupen och Champions League...)
    Så vi får heja på tjejerna idag. De har absolut kvalitet att slå City trots det väldigt onödiga poängtappet till Reading på övertid senast. De har också hemmamatch på Kingsmeadow.

För övrigt hoppas vi Liverpool förlorar till Everton och oavgjort mellan manc-lagen.

Det är aldrig bara en spelares fel och det är alltid mindre någon enskilds fel än någons förtjänst att att matcher går som de går.
    Det sagt tänker vi säga; att vi hoppas slippa se Tiemoue Bakayoko spela mer under 2017.
    Han måste sättas i försvarsskola nu.
    Han startade säsongen bra och ett tag trodde vi faktiskt att det inte skulle göra så mycket att Emanalo sålde Matic till United. Så fel vi hade. Nu känns Bakayoko som 40m pund kastade i sjön. För han har bara blivit sämre och sämre för varje match trots att Conte gett honom stort förtroende. Det hade varit bättre om Ruben Loftus-Cheek hade varit kvar i truppen.
    Det är framförallt försvarsmässigt Bakayoko är ett problem, för ett problem har han blivit. Han har dock inte direkt tillfört så mycket offensivt heller. Hans försvarsspel är av den kvaliteten att han är ett problem för våra egna försvarare. Han vet inte vart han ska ta vägen, han är passiv och han tycks hamna mer i vägen för backarna än han någonsin hjälper till att få bort bollen. Helt enkelt för att han veta inte var han ska ta vägen och positionera sig. Vilket gör att backarna inte vet vem som ska ta vem och ingen tar faran.
    Han är ung och kan säkert utvecklas och Conte tycks ju tro på honom men just nu utvecklas Bakayoko bäst utanför startelvan.
    Vi kan bara hoppas att Drinkwater kan hålla sig frisk för den otur han haft sedan han kom till Chelsea med två långa skador och nu sjukdom har varit löjlig. Drinkwater behövs eller så måste Chelsea värva i januari till den mittfältspositionen, för just nu är Bakayoko ingen Chelseaspelare.
    Hårda ord, men det är en hård och extremt välbetald bransch där sanningen svider ibland. Det är inte undra på att Deschamps inte visat intresse av att ha Bakayoko med i franska landslaget i höst trots att han mestadels fått starta i Chelsea.

LÖRDAG:
U18-laget var inte heller helt framgångsrika idag. De lyckades dock rädda oavgjort mot Tottenham. 4-4 slutade matchen. Målgörare: Redan 33; Gallagher (str) 49, (str) 86, 88

Så var den här helgen förstörd, och besvikelsen på Chelseas spel och effektivitet är monumental. Chelsea kan helt glömma alla aspirationer på att försvara titeln.
    Just nu är intresset för fotboll denna derbyhelg minimalt. Får se om man orkar sätta på tvn igen.

Trevlig intervju med november månads spelare i PL (en av de nominerade är bäst att tillägga), Eden Hazard, från Chelseas hemsida. Läs mer>>

    Haz är en poäng från att nå 100 PL-poäng (mål och assist) med 62 mål och 37 assist just nu.

West Ham saknar nicktornet Carroll, duktige backen Reid och Collins. De har några spelare på listan för tveksamma, bl a Chicharito som vi skrivit om nedan och som tipset är kommer att spela. Kouyaté är också på listan över tveksamma och det är en annan spelare att frukta i Hammers.
    Än mer fruktar vi dock mannen med pipa, för dagens match ska dömas av Anthony Taylor en av de sämsta domarna och som vi haft problem med redan den här säsongen.
    Hos Chelsea finns tveksamheter om Batshuayi för matchform, vilket låter som tidningarna hittat på själva då han spelade mot Atletico och sedan spelade en hel match och gjorde två mål dagen efter mot MK Dons. Bakayoko har problem med ett knä och Zappacosta ska fått en smäll på träningen. Och trots alla Daily Mails artiklar om att Luiz inte får spela pga konflikt med Conte är han faktiskt skadad och spelar därför inte och kommer tydligen inte kunna spela förrän i januari. Drinkwater är sjuk.

Den här helgen är en helg där vi hoppas en hel del. På att Chelsea visar effektivitet för en gångs skull mot West Ham idag. Vad sägs om blygsamma ett mål per tio målchanser, fast hellre ett mål på var 6-7:e. En vinst är ett krav för att hänga med i toppen.
    Sedan hoppas vi att Everton visar att Allardyce kan och tar poäng från Liverpool trots bortaplan. Sedan är det ju helgens stormatch som behandlas som viktigare än en VM-final i engelska medier mellan United och City där tipsen lite oväntat tycks gå Uniteds väg. Dels för de har hemmaplan men förmodligen mest för att Mourinho är en mästare på att stänga ned motståndare. För ligans skull vore ju en seger för Untied det bästa, för Chelseas skull är förmodligen oavgjort och poängförlust för båda det bästa och CSFC kan inte förmå sig att heja på United just nu och kommer därför att heja på oavgjort eller Cityvinst. Och vinner City får de gärna vinna stort.

För någon månad sedan berättade medierna att Charly Musonda Jr minsann tänkte lämna Chelsea. Missnöjd med att inte för spela.
OFFICIELLT. Igår förlängde Charly sitt kontrakt med Chelsea till 2022.
    Han är också skadefri igen och gjorde comeback efter sin skada med utvecklingslaget i onsdags då han också gjorde ett mål.

FREDAG:
Oroväckande! Alvaro Morata skadade sig under fredagens träning och undersöks med magnetröntgen. Ingen vet just nu om han kan spela imorgon. Som tur var är Batshuayi och Musonda skadefria igen så vi är inte utan alternativ.

West Hams Lilla Ärta, Javier Hernandez, är aktuell för start efter haft skadeproblem. Han har orsakat Chelsea mycket problem tidigare när han spelade för United så vi får hoppas se honom göra mål, igen, imorgon.

Danny Drinkwater och David Luiz saknas imorgon. Drinkwater har drabbats av feber och som vi vet men som medierna struntar i har David Luiz en knäskada.
    Conte sa också att han hade några andra frågetecken som han tar ställning till senare i sin laguttagning. Med en liten trupp och så tufft spelschema gäller det att matcha spelarna försiktigt och omsorgsfullt.
   
Den i England så märkvärdigt hyllade Joe Hart (CSFC har aldrig förstått det, särskilt inte hur han de senaste åren lyckats stanna kvar som Englands förstemålvakt) är petad för Adrian i morgon. Det är faktiskt mindre bra nyheter för oss då Adrian i våra ögon är en bättre målvakt.

Aaron Cresswell har vittnat om att arbetsetiken och moralen hos West Hams spelare har gått upp efter managerbytet (vilket väl alltid sker vid ett byte av manager). David Moyes kräver hårdare arbete och har gjort klart att den som inte springer mer och jobbar hårdare inte heller spelar.

Chelsea har hemska siffror vad det gäller att omsätta målchanser i mål senaste tiden. Chelsea hade 17 stycken mot Atletico, gjorde ett mål. De hade 21 stycken mot Swansea och gjorde ett mål. De gjorde fler mål mot Newcastle på 23 målchanser vilket är bättre men långt från bra. De borde också avgjort matchen mot Liverpool redan i första halvlek.
    Om Chelsea inte bättrar på de här siffrorna kan det bli väldigt tufft mot West Ham som gjorde en bra insats mot Man City. De höll City till två mål på 24 chanser. Spelmässigt var West Ham klart bättre än de varit på länge, och tidigare under nye managern David Moyes vilket säkert stärkt deras självförtroende.
    Inga poäng är givna i Premier League, vilket Chelsea vet bättre av erfarenhet den här säsongen än något annat lag. På papper ska Chelsea slå West Ham ganska lätt, men det kräver ju också att Chelsea sätter sina chanser och inte släpper in löjligt onödiga mål som mot Newcastle och Atletico.
    Även om Chelseas spelschema ser lätt ut fram till nyår finns det inte särskilt mycket utrymme för Conte att chansa med laget eller rotera så mycket som han kanske skulle vilja. Inte när effektiviteten är så låg som just nu. Vi ser gärna samma lag som mot Atletico fast med Drinkwater som startspelare för nog tror vi West Ham borta är tuffare än Huddersfield på tisdag, trots att Huddersfield är den här säsongens Burnley om vi får säga så, dvs det lag som presterar bra mycket bättre hemma än borta som Burnley förra säsongen. Oavsett vad tabellen säger om Terriers och Hammers placeringar.

TORSDAG:
N'Golo Kanté utsågs till bästa Premier Leaguespelare i Ballon d'Or. Han slog Harry Kane till engelska sportjournalisters missnöje. Kanté kom åtta i omröstningen (som vanns av C Ronaldo) och Kane kom tia. Vi som inte har Union Jack framför ögonen är nog mer shockade över det faktum att Eden Hazard hamnade på ynkliga nittonde plats. Vi erkänner vissa fördomar kring sportjournalister, det här understryker dem. För det är sportjournalister som röstar i den här popularitetsutmärkelsen.
    Att europeiska sportjournalister anser att det finns 18 spelare som är bättre än Eden Hazard - ska vi skratta eller gråta? Finns det ens tre som är bättre?!
    Ballon d'Or är ett enda stort skämt och visar att medial uppmärksamhet är viktigare än fotbollskunnande, att det är viktigare att vara en medieperson med miljoner följare än vad som uträttas på plan. Därmed missunnar vi inte Ronaldo utmärkelsen för som vanligt handlar det om honom eller Messi och Ronaldo hade landslagsframgångarna som alltid anses viktigare än vad de gör i klubblagen.

Ganska tuff lottning för damerna i första utslagsomgången av Ligacupen, Continental Tyres Cup, kvarstfinal. Det blev Liverpool, dock en hemmamatch. 17 december spelas matchen.

Damerna klämd dit Tottenhams ordentligt igår kväll i sista matchen i Ligacupens gruppspel. Hela 4-1 blev det och målgörarna var: Blundell 24, Kirby 44, 56, Spence 77. Emma Hayes vilade båda de svenska spelarna, Jonna Andersson är ju inte spelklar ännu. Chelsea vann sin grupp och var redan vidare till slutspelet.
    De hade också fyra träffar i trävirket i den match som firade Claire Raffertys tio år i klubben.
    Nästa match är väldigt viktig för damlaget. De möter då City som tog över serieledningen häromsistens. Ligan är sådan att man kan säga att matcherna mot City är de som kommer att avgöra vem som vinner den. Chelsea vann den nedkortade Spring Series tidigare i år men ligan förra året vanns av City.

De tdiigare skadade Batshuayi och Musonda fick speltid med utvecklingslaget mot MK Dons i Checkatrade Trophy. Vilket de gjorde det bästa med för båda var med i målprotokollet. Chelsea vann med 4-0 på bortaplan.
    Målgörare: Batshuayi 22, 42; Hudson-Odoi 45; Musonda 56

ONSDAG:
Noterbart är att inget lag i Champions League i år har verkligen imponerat. Flera lag har varit bra och några bättre än väntat. Det enda vi är säkra på är att årets Champions League är jämnare än någonsin. Vi trodde Real lätt skulle kunna vinna en tredje titel, nu mer än tvivlar vi på dem. CL kan sluta hur som helst i maj, de engelska lagen har dock en nackdel. De har en tuff liga att spela i, det har inte de andra. De får inget som helst stöd av sin liga, det får de andra. De spelar många matcher, men det gör flera så det är ingen ursäkt däremot är matcherna de engelska lagen spelar tuffare än de matcher de andra lagen spelar. Vilket tar mer ut av spelarna.

Då Liverpool är ett lag som omsätter sina chanser (lite till skillnad från Chelsea som matchen mot Liverpool visade, och flera andra, t ex som igår) gick resultatet i den enda match som kunde påverka Chelseas situation inte vår väg.
    Lite överraskande var dock att ett på papper rätt starkt, om än starkaste, City förlorade mot Shaktar. City har vunnit men inte övertygat som tidigare, vilket kanske är lite oroande inför derbyt på söndag. De Bruyne saknades då han var avstängd men ändå.
    Chelsea var enda engelska lag som inte slutade som gruppsegrare. Är det ett gott eller dålig omen? Vi var dock det engelska lag som hade klart tuffast grupp. De andra hade ett bra lag i sin grupp, inte två. (Ursäkta, men dagens Dortmund är inget bra lag så...)

Conte fick böta 8.000 pund för sin utvisning mot Swansea. Frågan är om Neil Swarbrick fick böta för att han inte skötte sitt jobb som domare på ett ens i närheten av godkänt sätt? Svaret är nog nej.

Lottningen till Champions Leagues playoff är på måndag, och som Conte säger; inget lag vill möta Chelsea där.

Ikväll avgörs vilka lag Chelsea kan få möta men det är få alternativ. Det är Barcelona, PSG, Besiktas. Den enda förändring som kan ske är om Sevilla tar sig förbi Liverpool ikväll, då hamnar de också på listan och oddsen förbättras till 50/50. De möter Maribo och bör utan tvekan vinna. Liverpool har Spartak Moskva hemma, vilket är tuffare och de behöver också vinna för att behålla förstaplatsen.
    Just nu, vilket kan förändras till matcherna ska spelas i februari/mars. Det är ju också ett transferfönster mellan, även om stora spelaraffärer sällan sker i det fönstret, är Besiktas laget vi vill ha, vi kan sedan hoppas Sevilla tar sig förbi Liverpool. Barcelona och PSG är lag vi alltid tycks få möta i slutspelet i Champions League och just nu, väljer vi nog, möjligen, Barcelona. Även om PSG förlorade igår och i helgen ser de lite starkare ut, eller är det bara för att vi nästan alltid underpresterat när Chelsea mött dem.

Chelseas Champions League i år har varit upp och ned. Två stora besvikelser, de tappade en ledning om två mål hemma mot Roma och så oavgjort i en match de borde avgjort men där de inte tar chanserna (vilket vi sagt om alltför många matcher nu). Matchen i Rom var ett rent fiasko så den går bortom besvikelse. Ömsom vin och ömsom vatten, men nu är det slutspel som gäller. Vilket ändå är det viktigaste och någon gång måste man möta de tuffaste lagen i slutspel också, fast i historieböckerna ser det ju bättre ut ju senare i turneringen det sker.

CSFC var väldigt skeptiska till alla rykten om Bakayoko till Chelsea. Vi såg inte honom som en Chelseaspelare. När det väl blev klart försökte vi vara positiva trots en löjlig prislapp och inledningen var väl inte så dålig. Men idag måste vi säga:
    Conte har totalt fel när han satsar på Bakayoko. Drinkwater är klart bättre då han inte gör de löjliga misstag Bakayoko gör. Erfarenhet spelar roll.
  För CSFC är det obegripligt att Chelsea lånar ut Ruben Loftus-Cheek för att betala jättesummor för Bakayoko. Vi hoppas han växer upp och visar omdöme men den här hösten har Bakayoko kostat Chelsea fler poäng än någon annan spelare i laget och det måste visa sig i framtida laguttagningar även om det var Contes personliga val.
    Han har framtiden för sig, men just nu är han inte en startspelare, vilket Conte måste erkänna trots att Bakayoko var en spelare han ville ha.
    Känslan är onekligen att vi är inte ensamma om att tvivla på Bakayoko just nu, han kan bli jättebra, men för ögonblicket är han inte startspelare i våra eller Frank Lampards ögon. Läs vad Lamps har att säga>>

TISDAG:
Målvaktsligan just nu: de Gea, Jan Oblak, Buffon, så kanske Courtois men han har inte gjort de stora räddningarna, även om helt ärligt han inte har ens haft chans att göra dem.

Det är så surt. Chelsea skulle, borde vunnit men när de inte omsätter sina chanser. Nu blir det snortufft framöver då vi säkerligen får möta Barcelona eller PSG. Hoppas på Barcelona känns det som. För sådan tur att vi får Besiktas, det har vi aldrig.

Chelsea U19 har vunnit Grupp C i Uefa Youth League efter att slagit Atletico Madrid hemma på Kingsmeadow med fina 4-2, trots en mycket stark spurt från spanjorerna.
    Målgörare: St Clair 25 str, Familio-Castillo 30, 59, McCormick 42
    Joe Edwards hade roterat laget en del och hade tre spelare som fick göra debut i turneringen. Joseph Colley som spelade hela matchen var inte någon av dem utan svensken har spelat tidigare.
    Tabellen>>

Påminnelse: som vi sa nedan, Atletico är obesegrade i ligan. De är faktiskt obesegrade helt och hållet utom för en enda match. Den matchen vann Chelsea. (Tyvärr kan vi inte säga samma sak om Chelsea som åkt på två käftsmällar och en match mot City där spelschemat verkligen var emot oss, men än mer en skada på en av våra viktigaste spelare tidigt i matchen).

Fernando Torres är tillbaka på Stamford Bridge som motståndare för första gången. Vi hälsar honom varmt välkommen men verkligen inte att han gör mål. Hans tid i Chelsea var inte hans bästa och ingen manager hittade hur de skulle få honom tillbaka till tidigare form efter sin skada vilket var enormt synd. Men han har vårt fulla stöd och bästa välgångsönskningar (förutom som sagt just i kväll) då han alltid försökte göra sitt bästa och aldrig gnällde eller bråkade. En stor spelare som tyvärr inte hade sin absolut bästa tid i vår klubb. Vi får dock aldrig glömma att det var hans mål mot Barcelona med tiomanna-Chelsea som tog oss till Champions Leaguefinalen 2012. Han gjorde också mål i Europa Leaguefinalen vi vann mot Benfica året efter.
    Att prata om honom som en flopp är en grov orättvisa och typiskt hur medierna behandlar saker, det är inte hur majoriteten av fans ser honom även om han inte nådde de höjder vi hoppats på.

Atletico Madrid startade säsongen svagt, även om de fortfarande är obesegrade i ligan men de vann aldrig och gjorde inga mål. Nu har Griezmann börjat göra mål, de slog Roma senast och är nog helt klart ett bättre lag än när Chelsea mötte dem senast. Vi vet inte heller riktigt på vilket allvar Chelsea tar den här matchen. En del hävdar vi ska spela ungdomar, CSFC tycker vi ska vinna matchen och gruppen. Vi räknar med att Roma slår Qarabag så en vinst är tvingad för det.

MÅNDAG:
Från Antonio Contes och Cesc Fabregas presskonferens ikväll. Att Fab är med tyder på att han är en av startspelarna mot Atletico.
    Fabregas var den som svarade på frågor först, vilket självklart då handlade en del om att han inte fick spela lika mycket förra året. Fabregas sa att det oroade honom lite men det var bara att jobba hårdare och visa Conte att han var värd att starta. Idag har de en utmärkt relation och det nya systemet ger honom stora möjligheter att samspela med Eden och Alvaro.
    Största skillnaden i hans spel idag är att fått anpassa sig till det defensiva uppdraget. Vilket han erkänner inte är hans starkaste sida. På frågan om kontraktsförlängning svarade han att han bara är 30. (Nu när Emenalo är borta kanske det innebär längre kontrakt som baseras på kapacitet inte passets ålder. CSFC komm.).
    Sportjournalisterna s siktade seedan sig in på Conte och Luiz. Det enda Conte ville säga var att han har ett knäproblem, frågor om hans relation med Luiz avfärdade han.
    Conte höjer Morata till skyarna och menar att han kan bli en av världens bästa anfallare/strikers. Det är hans första regelbundna säsong som ordinarie anfallare.
    Ang Fabregas ändrade Conte sin uppfattning genom det arbete Fabregas lade ned.
    Conte uttrycker sig klart tvetydigt om han vill att Chelsea ska vinna imorgon och påpekar igen att komma först i gruppen kan innebära svåra möten (som om komma tvåa inte innebär ännu svårare. CSFC komm.).   EN kommentar som också kom på Chelseas officiella twitterkonto och ledde till mycket irriterade kommentarer och spekulation i att Conte ger upp matchen imorgon.

Med boll nr 13 lottades Chelsea idag mot .Norwich i FA Cupens nästa omgång på nyåret. Prel matchdagar är 5-8 januari. Norwich har hemmamatch.
    32 matcher ska spelas och inte bara i Sverige är tittare missnöjda med att Man United hela tiden prioriteras. Även i England växer klagomålen mot tv-kanalerna för att United får särbehandling i varje omgång av ligan och varje omgång av cuperna. Vilka matcher som kommer att visas bestäms senare men med det motstånd Chelsea fick är......


Antonio Conte tycker inte första eller andra platsen är det viktiga utan att Chelsea gått vidare, ändå betonar han att han vill gärna vinna för att hålla en positiv känsla. Så målsättningen är att vinna mot Atletico imorgon.

Två matcher i veckan, härliga tider. Och båda visas av Viaunited!
      Den stora frågan vi ställer oss den här veckan är hur kommer Antonio Conte att prioritera. Kommer Eden Hazard som är i toppform spela båda?
      Om vi börjar med andrafrågan är ju svaret att vi fans verkligen vill att Eden Hazard spelar både mot Atletico och West Ham, helt enkelt för vi vill se honom. Han gör Chelsea bättre, han gör Chelsea roligare - han gör helt enkelt spelet fotboll bättre.
    Men vilket är viktigast; vinna gruppen i Champions League och eventuellt få en lättare lottning? Den kanske inte blir lättare men teoretiskt ser det ut som om det finns fler svagare grupptvåor än det finns gruppettor. Särskilt som fem engelska lag just nu leder sina grupper och för ögonblicket betyder det att som tvåa i gruppen kan Chelsea enbart få möta; Barcelona, PSG eller Besiktas! En chans på tre till bra lottning, två chanser av tre att få möta de två lag som kanske är favoriter att vinna CL, åtminstone just nu. Mycket kan ju hända till slutet av maj.
    Atletico däremot kommer ju att satsa allt. Ingen räknar väl med att Qarabag ska besegra Roma som är i bra form borta, eller ens ta poäng av dem även om de gjorde det mot Atletico. Atletico måste helt enkelt vinna och hoppas på turen. Om de inte redan gett upp och satsar på Europa League istället.
    Om Roma som väntat vinner mot Qarabag räcker det tyvärr inte med att Chelsea tar poäng för vid lika poäng tar Roma förstaplatsen då de har bättre inbördes möten. Chelsea måste vinna för att ta förstaplatsen.
    Känslan är också att Conte verkligen siktar på att vinna gruppen. Men vi får väl se när laguppställnngen dyker upp runt kvart i åtta i morgon.
    West Ham på lördag i tidiga matchen är en helt annan historia. De har redan sparkat en manager och ersättaren är både impopulär och redan omgärdat av rykten om att även han får lämna. Moyes har ännu ingen vinst.
    Visserligen har Chelsea underpresterat grovt mot lag som haft det kämpigt och just bytt tränare, men ändå. West Ham ska egentligen inte kunna rubba Chelsea även om de har hemmaplan. De höjde dock sitt självförtroende efter en fin insats, trots förlusten, i matchen mot City. Tänk hur mycket det påminner om när första stora krislaget Palace mötte Chelsea och vann. Premier League bjuder överraskningar. Chelsea är varnade och på något sätt känns det skönt så att inte Chelsea, också, underskattar Hammers.


 

Rykten, notiser m m, v-49


LÖRDAG:
CSFC är sannerligen inget fan av värvningar av alltför unga spelare, något som förekommer på tok för ofta särskilt i de spanska klubbarna som gärna värvar 8-åringar om de kommer undan med det, som Messi. Alltför ofta är de här ungdomarna offer för föräldrarnas ambitioner och ja, ofta föräldrars girighet. Tyvärr. En del av dem är stora talanger, men talang innebär inte på något sätt med automatik att man blir en stor spelare för det handlar faktiskt mer om karaktär än talang. Det allra mest typiska exempel vi vet är kanske amerikanske Adu som hyllades översvallande men som aldrig blev något som vuxen förutom en ganska tragisk historia som dras upp då och då.
    Zico Marecaldi har inte bara ett förnamn att leva upp till, han är också Sveriges mest kända barnvärvning då han redan varit i Barcelona, han bor i Malmö men spelar för danska Ishøj. Han har nu blivit 13 år gammal och hans pappa och andra pushar nu för att han är aktuell för Chelsea!
    Han väljer mellan fotboll och musk som karriär och säger, och vi är skrämda när vi hör vad han säger: "att fansen får bestämma". Han tänker alltså välja karriär efter vad andra säger, inte vad han själv vill. Han är 13 år, vill vi upprepa.
    Vi är skeptiska till föräldrar som Zicos pappa Antonio och vi är skeptiska till att ungdomar exploateras på det här sättet, men det enda viktiga är ändå hur och vad Zico vill. Men med en pappa som säger att han ägnar 70% av sin tid att pusha sin son som spelare....kan vi inte låta bli att undra.
    (Ev kontrakt med Chelsea får skrivas först när han fyller 15 år och uppfyller en del villkor som krävs för unga spelare i England).
    Läs Expressens artikel om en ev framtida Chelseaspelare här>>
   
Marina Granovskaia har mött och pratat med Michael Ballack och Frank Lampard om ambassadörsroller i klubben. Förhoppningsvis blir det mer än så. Båda är dock uppbundna av mediekontrakt resten av säsongen så det handlar om framtida uppdrag.

FREDAG:
Manchester United ska nu gett sig in i jakten på Alex Sandro, vilket säkert gör Juventus glada då det driver upp prislappen.

Gremios mittfältare Arthur har hamnat på tapeten på sistone. Chelsea är en av klubbarna som är intresserade av 21-åringen. Vilket tydligen irriterar Barcelona som också är intresserade och de spanska arroganterna har ju länge ansett de har förstarätten till alla sydamerikanska spelare.

En annan dragkamp mellan Chelsea och Barcelona ska tydligen ske i januari kring Leverkusens ytter Leon Bailey.

Från 2019 ska det tv-sändas fler matcher från Premier League, vilket är på tiden med tanke på tv-avtalet som är. Förhoppningsvis innebär det också att tittarna som betalar för det hela också får fler alternativ samma tid, som lördagar kl 16. Det talas också om att en ny tv-tid införs, lördagar 20.45. Fredagsmatcher har ju inte blivit någon större succé verkar det som då tv-bolagen inte ens utnyttjat möjligheten att lägga matcher då fullt ut. Det är uppgifter från Telegraph som säger detta.
    Här är en artikel från BBC som försöker förklara de ganska invecklade paket som Premier League försöker sälja. Läs>>

Mark Clattenburg, tidigare domare i England med stort ego, har väckt en debatt om hur domare jobbar när han erkände att han inte visade ut tre Tottenhamspelare som skulle visats ut när de mötte Chelsea 2015. Det ingick i hans game-plan att låta Tottenham självdestruera så att ingen skulle säga att han påverkat matchen, trots att han ansåg tre spelare skulle visats ut i Tottenham....!!! Att det finns domare med egna agendor som vill, försöker och i praktiken påverkar matcher har vi alltid trott och många gånger fler misstänkt att de gör. Bara i år undrar man ju över Anthony Taylor, Neil Swarbrick för att nämna två som stått för minst sagt märkvärdiga domslut när Chelsea spelat.
    Att en f d toppdomare nu går ut och erkänner att han avsiktligt dömde felaktigt väcker massor med frågor och det hela borde leda till en ordentlig undersökning av FA, Uefa och Fifa men som vanligt sopas domare som gör fel och är rent korrupta under mattan i fotbollens namn. Det är skamligt.
  Vi håller med Mirrors Brian Reade när han försöker lyfta frågan, och skräms av den tystnad det har mötts av. Läs hans krönika här>>

TORSDAG:
Det är inte Chelsea men det är en så pass sensationell tv-nyhet att vi ändå måste berätta om den. Man United möter Derby i FA Cupens tredje omgång, men för första gången på 12 år och 58 cupmatcher kommer engelsk tv inte att visa dem!
    Vi är dock säkra på att Viaunited nog hittar på ett sätt att kringå det hela och ändå visa United istället för andra lag.
    Chelseas match mot Norwich 6 januari kommer att visas på engelsk tv, kl 18.30 och det är en tid som nog innebär att även Viaunited visar Chelsea mot kanariefåglarna.

Skysport hyllar, med all rätta, César Azpilicueta som den kompletta försvararen i Premier League. Läs mer här>>
Sportbladet hävdar att det är stor chans, enligt någon form av undersökning, att Chelsea får Barcelona. Klart det är. Vi kan bara få ett av tre lag i nästa omgång. Färre alternativa motståndare tror vi aldrig ett lag har haft i CL-lottningarna. Men varför är det mardrömslottning för Chelsea? Varför är det inte mardrömslottning för Barcelona, eller PSG eller Besiktas?
    Det sagt har vi lottats ovanligt många gånger i slutspel i CL mot tre lag; Barcelona, PSG och Liverpool. Av dem kan vi inte möta Liverpool i nästa omgång, men det kommer ju fler. Av de lagen betraktar vi också Barcelona som sämre än de har varit (även om de går bra i ligan), PSG som bättre och Liverpool som något bättre än tidigare när vi mött dem.
    Så visst kan Chelsea gå vidare till åttondelarna oavsett vilka vi lottas mot på måndag. Mardrömslottningen är ju det lag som får Chelsea! Åtminstone om Chelsea börjar omsätta alla sina chanser i mål också.

En påminnelse angående Champions League är att året vi vann den slutade vi också på elva poäng. Vi vann dock vår grupp det året, men fick tuff lottning i form av ett mycket bra Napoli det året.

Willian vill stanna på Stamford Bridge, vilket medierna tolkar som att Chelsea missar chansen att värva Lucas Moura. Ärligt talat hur dumma är medierna; vi vill mycket hellre ha Willian som också har ett stort Chelseahjärta även innan han kom till oss än Moura! För att inte tala om hur mycket vettigare ekonomiskt det är att behålla en riktigt bra spelare än att lägga ut enorma pengar på en som vi inte vet kommer att fungera i Chelsea, för det är ju så. En spelare kan vara hur bra som helst i en klubb och högst medioker i en annan. En värvning är alltid en chansning.

Ryktena om Aubameyang lever och vi gillar dem. Vi gillar dock inte att Liverpool också är med i mixen. Däremot ska Real Madrid dragit sig ur. Aubameyang och kanske Alex Sandro låter som två perfekta värvningar i januari, om än knappast billiga. 100+m pund handlar det om.

ONSDAG:
Don Balon och Daily Mail är i farten igen. Den ena påstår att Conte begärt av Chelseas ledning att värva Sergi Roberto, som om Don Balon har en aning om vad Conte säger internt inom Chelsea. Daily Mail skämmer ut sig totalt genom att bygga en hel artikel på en lögn som hela världen vet är en lögn. De försöker hävda att Luiz var petad i matchen igår, då alla vet att han inte var med då han är skadad. Hans knä måste få rehab nu efter att han spelat småskadad med det sedan Aguero hoppade på honom förra säsongen och nästan förstörde det. Men Daily Mail har ingen skam när det gäller till att skriva lögner om Chelsea. Det är närmast politiskt. Och definitivt patetiskt och väldigt tydligt den här säsongen.

TISDAG:
Manc-medierna säger att Mourinho kommer att få 80m pund att handla spelare för i januari. Hetast lär Danny Rose från Spuds för 50m vara. Chelsea är en rik klubb men jämfört med manc-klubbarna kanske ändå inte, trots att Chelsea sålt smartare än någon annan klubb det senaste året.

Lite udda men ändå inte oväntat är att David Luiz har fått sällskap i behandlingsrummen på Cobham av en Aston Villa-spelare. Nämligen JT. Som också passade på att se U19-laget slå Atletico. Se själva>>

Daily Mail fortsätter rota i rykten om Hazard till Real och vi lär få höra om det in i det oändliga de närmaste halvåret plus. Faktum är att det som kanske mest effektivt av allt kan döda ryktet är om Real Madrid åker ur Champions League så fort som möjligt, det kan dock inte ske förrän i 16-delen i februari då de redan är klara för slutspelet. För det tycks handla mest om Zidane och Hazard, långt mer än Real och Hazard. Daily Mail lär dock likt spanska medier inte vara nöjda förrän de fått sin vilja igenom.

Vänsterbacken Claire Rafferty firar tioårsjubileum som Chelseaspelare imorgon i ligacupen mot Tottenham. Ovanligt för kvinnliga spelare som tenderar att byta klubb mer än manliga.
    Det är en häftig resa Claire varit med på från en ganska okänt damlag till att Chelsea Ladies nu är ett topplag i Europa och har vunnit alla engelska utmärkelser, utom just ligacupen.

Daily Mail, m fl, cirklar och vill gärna röra om i grytan när det gäller Eden Hazard. Veckovis matas vi med hur Real Madrid, och på senaste tiden, Barcelona jagar honom. Hur han vill spela för Zidane och vi vet inte allt. Nu koncentrerar sig medierna på att Hazard fortfarande inte skrivit nytt förlängningskontrakt med Chelsea.
    Hazard, liksom Courtois, vill av någon anledning (VM?) avvakta till i sommar. Vilket ju är lite oroande.
    Samtidigt försäkrar Eden Hazard att han trivs i Chelsea, hans bror Kylian är på väg att spela sig in i klubben via utvecklingslaget.
    Det föreslagna kontraktet skulle, enligt medierna, höja Hazards lön från nuvarande troliga 200-220t pund i veckan till 300t. Det gör honom till Chelseas bäst betalde någonsin, vilket han är värd oavsett vilka summor vi nämner, och till en av de bäst betalda i England.
    Det som oroar är förstås att de två spanska giganterna som onekligen lite grann just nu ser ut att vara på nedgång och i en generationsväxling, kommer att gödselsprida pengar för att locka till sig de bästa spelarna nu när världen upptäckt att de till och med tvingas släppa sina bästa till andra klubbar. Något de två stora arroganterna aldrig upplevt förr.

Turkiska fans, fans på Balkan och i Sverige (vissa sk fans) lär inte gilla det men Uefa förbereder ett totalt förbud för all pyroteknik på matcher. Det är dock långt fler som välkomnar ett sådant beslut än som tar avstånd från det.

MÅNDAG:
Baba Rahmans öde är höljt i dunkel. Han tränar med laget nu men Conte verkar inte särdeles intresserad av honom som alternativ på vänster wingback. Det positiva är försås att Babas knäskada är läkt. Det sägs också att fem klubbar är intresserade av honom. För köp eller lån. Schalke känner vi till, vi har om Fenerbahce. Tydligen ska också Fiorentina, Monaco och Everton vara intresserade i januari.
    Spekulationerna pekar på lån för att Baba liksom Zouma ska få tillräckligt med speltid efter en allvarlig skada. Schalke står nog först i kön, inte minst efter att det avslöjats att Baba har kvar sin lägenhet i Gelsenkirschen.

David Luiz ska ha skaffat sig ett extraknäck. Ett för oss ganska skrämmande sådant. Istället för att ägna sig åt rehab för sitt skadade knä har han ägnat sig åt att raka Eden Hazard, med en gammaldags rakkniv. Se och rys här>>
    Samtidigt missade David Luiz träningen idag inför Atleticomatchen och skvallermedierna gör en stor sak av det, spekulationerna är enorma. Ingen av dem tycks dock ta hänsyn till det faktum att Luiz faktiskt är skadad och han kanske då inte tränar med Chelsea pga skada!!!

Ray "Butch" Wilkins som blivit något av en mediamegafon som medierna använder för att få fram så kallade scoop och sensationella nyheter har haft mycket att säga på sistone. Han har spelat i Chelsea och United, han har varit assisterande manager i Chelsea och haft en del mindre bra saker för sig på vägen men många hävdar att han därmed har mycket bra källor. Vi är inte helt säkra på det.
      Hans senaste utspel i medierna är dock att United har en stor värvning på gång, kanske redan i janauri och det är Willian!
    För att finansiera affären vill Mourinho sälja Mkhitaryan.
    Har Chelsea inte lärt sig ett enda dug av att sälja bra spelare till konkurrenterna. United har redan fått köpa Mata och Matic, det absolut räcker nu.

Conte ska ha bett Abramovich att köpa Sergi Roberto (ett rykte från i somras) från Barcelona vilket ska oroa Leo Messi - vad kan vi säga mer än att ryktet kommer via Daily Mail och det är bara veckor kvar till silly season är över oss igen. Plus; det verkar som medierna numer bestämt sig för att Valverde är inte manager för Barcelona utan det är Messi som bestämmer, liksom de menar att Ronaldo bestämmer allt i Real Madrid över Zidane. Det talas nu varje vecka om hur Ronaldo vill lämna för att Zidane sålde Morata till Chelsea. Trump talar om Fake News, vi vet inte vilka kategorier som kan passas in på fria fantasier hos sportjournalister.

Ungdomsspelaren Jacob Maddox har tränat med laget inför Atleticomatchen. Han ingår inte i spelartruppen så det är nog tveksamt om han kommer kunna ingå i laget inför matchen men vi är osäkra på exakta reglerna kring ungdomsspelare i det här fallet. Chelsea har hållit några spelarplatser öppna i CL-truppen.

Carlo Ancelotti har nobbat att bli Italiens nästa förbundskapten.

Mark Clattenburg som aldrig var en blyg domare eller rädd för att framhålla sig själv (väldigt likt t ex Anders Frisk i Sverige i det) går nu ut och tar fram sin roll i The Battle at the Bridge, den berömda matchen där Chelsea stoppade Tottenhams titelaspirationer och hjälpte Leicester till sin sensationella ligatitel 2015 i den berömda, ökända 2-2 matchen. En match där Tottenham skämde ut sig ordentligt, fick nio varningar och skulle haft tre utvisningar, det erkänner Clattenburg nu. Och härom veckan pratade t o m Øvrebøe om hur han gjorde bort sig.... börjar domare äntligen stå för hur de påverkar matcher? Läs mer>>

Många lånespelare spelade i helgen, men resultaten för deras lag varierade. Läs lånerapporten från CFC >>

Abramovichs vän, den ryske managern Leonid Slutsky, lämnar Hull som manager efter bara 19 matcher, varav tre var segrar. Vi hoppas det inte innebär att Slutsky nu blir en kandidat till att efterträda Emenalo.

Pep Guardiola vill värva Andreas Christensen. En uppgift som kommer via Pat Nevin som är väl insatt i klubben. Därmed kan vi nog räkna med att City gjort en förfrågan, som förhoppningsvis sköts ned snabbare än lerduvorna i OS.

Så går ryktena om att Juventus som bänkat Alex Sandro nu är villiga att sälja honom till Chelsea, eller Juventus. För 52m pund. En riktigt hög prislapp för en kille som inte får spela utan är andra fiol just nu till Asamoah. Även om det indikeras att han är det pga personliga omständigheter (han kanske gjort klart för Allegri att han ville lämna i somras...).


Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC