1                             -             0                (0-0)

Fabianski, Van Der Hoorn, Mawson, Naughton, Olsson, Ki, Carroll, Mesa, Sanches, Ayew, Bony.

avb: Nordfeldt, Fer, Dyer, Routledge, Clucas, Rangel, McBurnie.

1-0

Antonio Rüdiger, 55

CHELSEAS INSATS

6+

Det var spel mot ett mål och en domare. Det fantastiska var att Chelsea misslyckades med att göra mål i första halvlek. Vi får sällan se så otroligt många missade målchanser så betyget kan inte bli högt. En rent frustrerande match.

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Behövde inte ens göra en inspark i första halvlek. 6
Gary Cahill En av de lugnaste dagarna på jobbet han någonsin haft i första. Lite mer att göra i andra halvlek. 6
Andreas Christensen En av de lugnaste dagarna på jobbet han någonsin haft i första. Fick lite att göra i andra. 6
Antonio Rüdiger En av de lugnaste dagarna på jobbet han någonsin haft i första. Målnickare och matchhjälte. 7
Davide Zappacosta Några bra inlägg och mest offensiva uppgfiter idag. 6+
Cesc Fabregas Hittade inte fram med bollarna som vi ville, Han borde kunnat göra en bra mycket bättre match mot det motstånd Swansea inte bjöd. 6+
N'Golo Kanté Skötte sin uppgift men var ju inte direkt testad. Det var hans skott som gav målet. 6+
Marcos Alonso Offensiv dag och några nästanchanser. Borde gjort mål i andra när han var fri och puttade fram skottet. 6+
Pedro Några grova missar, skottskorna satt inte på. 6
Willian Den som låg bakom det mesta av det som nästan ledde till något i denna missade målchansers match. 7
Alvaro Morata* Saknar skärpa, borde gjort (flera) mål på de chanser han fick. Plus för att skapade dem minus för att han missade dem alla och tog ett onödigt kort. 6+
---
Victor Moses In för Zappacosta. 75 Har en bit kvar till god matchform. 6
Eden Hazard In för Pedro. 81. För kort tid för betyg. -
Danny Drinkwater In för Willian. 81. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK

Caballero, Drinkwater, Hazard, Bakayoko, Moses, Azpilicueta, Ampadu.

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Roterade och drevs till vansinne redan innan halvtid av den usla domarinsatsen. Uppvisad på läktaren så vi ger inget betyg då han ju är "utvisad"
Alla missade chanser borde oroa honom mycket. Chelsea har svårt att döda matcher just nu. Första halvlek mot Liverpool men särskilt sådana här matcher.

-

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Willian

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar o dy.

Underskattning känns som största hotet ikväll. Det är aldrig medvetet men underskattning förekommer ändå väldigt ofta och vi kan nog känna det extra den här säsongen efter förlusterna mot Burnley (även om de ligger bra till idag) och Crystal Palace. Vi misstänker att det är betydligt svårare för en manager att tända sitt lag inför en onsdagsmatch mot Swansea än en lördagsmatch mot Liverpool. Särskilt om han också måste rotera.

Azpi vilas idag, det är högst noterbart. Det är rotation men kunde kanske varit mer. Willian startar förstås efter sin succé förra veckan. Istället för formtoppade Eden Hazard. Den kritiserade men hårt spelade Bakayoko startar också från bänken. Den vi kanske saknar är Drinkwater....

Chelsea kunde fått en straff redan i första anfallet, såg ut som hands men domaren friade. 1
    Swansea tänker inte ge upp fajt. De är aggressiva och pressar Chelsea högt. Även om inget lag åstadkommer mycket de första minuterna. 8
    Och igen vägrade Swarbrick att ge en straff, en uppenbar straff när Morata görs ned i straffområdet. 9
    Frispark från Willians specialläge går mellan Fabianski och Chelseaspelarna, nära men ändå inte. 10 Alonso är mycket nära att få huvudet på den.
    Skott från Morata men målvakten kan rädda då det är dålig fart på det. 13
    Vi har en usel stream men så är det tyvärr och vi kan inte följa matchen utan problem.
    Ett tredje tillfälle som kunde gett straff och säkert hade blivit det i Baku häromveckan. 16
Sedan skjuter Zappacosta. Chelsea har redan varit nära mål så många gånger att det är konstigt att det inte hänt än.
    Chelsea har chans på chans enligt olika källor men ännu inget mål. 23 Sju målchanser första 25 min enl statistiken.
    Alonso går ned i straffområdet men där har domaren rätt, han gick ned för lätt även om det var knuff i ryggen. 25 Reprisen visar att både jag och domaren har fel, det kunde mycket väl blivit straff om domaren sett det från linjen.
    Morata med en häftig baklängesvolley på något sätt men Fabianski lyckas få vantarna på bollen och hörna istället. 28, Hur kan Chelsea inte gjort mål ännu. Det är spel mot ett mål de senaste 20-25 minuterna. Men det hade varit ett häftigt mål, men kunde kanske också blivit offside - vilket visar domarinsatsen ikväll.
    Pedro lyckas hårt pressad få in ett inlägg men för nära målvakten. 31
    Chanserna har bara fortsatt medan vi kämpat med fulstreamen, men ännu inget mål. 36 Det är närmast radioreferat eller via tidningar.
    Förbi mål och flera Chelseaspelare. Helt otroligt hur Chelsea lyckas undgå att göra mål och hur domaren kan undgå att sköta sitt jobb. 42 Det är det ena efter det andra och Swarbrick friar allting. Conte är vansinnig på linjen och nära att åka ut. Conte visas uipp gå läktaren.
    Chelseaspelarna är frustrerade, på att de inte kan göra mål och på domaren.
    Den stora frågan i första halvlek är hur Chelsea lyckats undgå att göra mål ikväll i första halvlek. Det är anmärkningsvärt.
    Spel mot ett mål men inga mål.

ANDRA
Det borde stått runt 4-0 och domaren borde visats av plan, men inget av det har hänt. Chelsea måste få in bollen och avgöra den här matchen i andra. Swansea har inte haft ett skott på mål ännu. De har inte ens varit inne i Chelseas straffområde eller varit närmare en målchans än mittcirkeln ungefär.   Chelsea hade elva målchanser och minst tre möjliga straffar. Øvrebøekvalitet på Swarbricks domarinsats.
    Swanseas omtalade lån av Sanches är verklligen inte lyckat. Han lär nog bli skickad tillbaka till Bayern med en riktigt stukad karriär som en gång verkade så lovande. Clement lär säkert därför göra ändringar redan i halvtid. Chelsea kanske avvaktar en stund med Conte på läktaren men Hazard måste nog in för att öppna upp det här och förvalta chanserna. (Vi har inte kunnat följa varje minut av första men med hjälp av att sett eller lyssnat till det mesta och kompletterat med livekommentarer i tidningarna är det inget svårt att få en uppfattning om vad som inte händer om vi säger så).

Fer har ersatt Sanches.
    Lite mer vilja från Swansea men Chelsea dominerar ändå. Swansea har dock lyckats ta sig fram till straffområdet och Courtois får känna på bollen. 50
    Kanske bra om spelet sträcks ut lite så det blir några öppningar men Chelsea måste omsätta sina chanser, vi har klagat på det ett tag och den här matchen visar varför vi gnäller.
    Hörna av Olsson när Zap försöker få in bollen. 51 Bort till Willian, Zap in men Chelsea får börja om. Skärpan har inte infunnit sig än, även om Swansea just nu bör få mer beröm för sitt försvar.
    Apropå konstiga nummer, varför spelar Swanseas center Bony med nummer 2 och Wilfried på tröjan? Det ser bara löjligt ut.
    Fin aktion av Willian men Pedro sätter bollen högre upp än han hade till mål. 53
    SÅ kom det äntligen. Kanté skjuter, det touchas och vid bakre stolpen dyker Rüdiger upp och ger äntligen Chelsea ledningen. 55 Det är en Swanseanick som når fram till tysken som nickar in helt fri. Vaket uppfattat.
    Willian hittar Morata men en perfekt glidtackling av v d Hoorn som varit bäst (näst Fabianski förstås) i Swansea även om det var hans nick som nådde Toni R. Hörna. 57 Kort. Som till slut når en fri Alonso som skjuter tamt och målvakten kan rädda. Lägg av, vilka chanser Chelsea missar.
    Oj domaren ser en hands. Utanför boxen mot hörnflaggan. 62
    Morata nickar men Fabianski lyckas rädda. 63
    Morata kommer nästan fri men får en liten knuff och fot i skottögonblicket och skottet över. 65 Hur kan man missa så här mycket?
    McBurnie, en anfallare kommer in. Swansea ligger ju bara under met ett mål och det räcker ju med ett slumskott. Swansea lyckas då också skjuta för första gången, högt över men det var första skottförsöket i hela matchen. 65 minuten.
    Willianläge igen. För låg och det blir nästan en ny målchans när den kommer tillbaka in mot mål. 68
    Chelsea måste göra fler mål för ett mål är ingen ledning att lita på ävne om Swansea inte åstadkommit något alls. Än.
    En anfall av Swansea som blir lite farligt innan Zap slår bort bollen. 70 Som sagt, allt det krävs är ett ögonblick av tur och Chelsea kan förlora poäng i en match de är överlägsna i.
    Hörna för Swansea. 70 Bort men Chelsea kan inte kontra utan bollen tillbaka och en liten press av svanarna från Wales.
    Swansea har haft sin bästa period i matchen en stund. Chelsea måste avgöra det här.
    Alonso skjuter från svår vinkel men Fabianski är med nere vid stolproten och Morata kan inte nå returen. 74
    Moses kommer in för Zappacosta. Sätt in Hazard så vi får fler mål säger vi men vad säger Conte uppe på läktaren? 75
    Så får vi vår önskan uppfylld. Hazard på väg in.
    Ju längre Chelsea inte avgör matchen desto mer uppmuntrade verkar Swansea bli.
    Inlägg som är lätt för Courtois, Olsson lägger det för nära mål. 80
    Dubbelbyte för Chelsea 81. Drinkwater och Hazard in, Pedro och Willian ut.
    Hazard blir genast centerpunkt för spelet trots dubbelbevakning.
    Haz ordnar en hörna via Naughton. 82 16e hörnan i matchen! För Chelsea.
    Hazard lyckades nästan nå fram med bollen ur ingen vinkel alls men det var röda istället för blå spelare där. 83 Inlägg från Fabregas som går förbi alla.
    Hazards inhopp har lyft alla, inte minst Fabregas som märkts mer än tidigare. Dock ännu inget resultat och ledningen är fortfarande knapp vilket Swansea vet och de kastar vad de kan framåt när de kan.
    Sen avblåsning och frispark centralt för Swansea. 85 Hög lyftning in. Inkast till slut. Moses kämpar bollen fri och felpassar men Fabregas tar tillbaka den. Sedan tar Morata den från en röd men passet fram når inte Hazard.
    Bra inlägg som kunde blivit mål men Bony missar bollen som tur var. 88
    Morata försöker gå igenom själv men förlorar bollen, Inkast till slut. 90+1 Fyra minuter tillägg.
    En klart frustrerad (och det borde han vara) Morata tar ett fullständigt onödigt gult kort för att kastat bort bollen. Så dumt att närma sig avstängning för det.

En otroligt frustrerande match som Chelsea ändå vann. 21 - 2 i målchanser och att räkna Swanseas som två var generöst.

Chelsea borde vunnit matchen med 6-0. Som de missade chanser.! Hur kunde de undgå att inte vinna matchen med sådana siffror?
Det är inte OK och det var tur att de ändå lyckades vinna trots att det var fullständig utklassning i allt utom mål. Sämsta domarinsatsen vi sett på länge också i första halvlek, men varken vill eller kan vi skylla på.

DOMARTEAMETS INSATS - Neil Swarbrick

BETYG

Kan inte få godkänt när man missar två straffar på tio minuter. Och det fortsatte så. Lite känsla för att följa reglerna måste väl även Swarbrick ha. Usel första halvtimme av honom, närmast Øvrebøeklass. Sämsta domarinsatsen vi sett på år och dag. Bättre (allt annat hade varit omöjligt) i andra.

ABSOLUT ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy

Besök csfc-facebook: facebook