csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC   15 sp 10 v 2 o 3 f 28 -12 mål 32 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
27 nov - 3 dec 2017
  NÄSTA MATCH:

   Atletico Madrid- 5 dec kl 20.45

  TV

Nyheter v-48


SÖNDAG:
Chelseas damer är klara för kvartsfinal i ligacupen Continental Tyres Cup efter att slagit Yeovil med hela 8-0 i gruppspelet. Målgörare: Dunn 5, Cousins (sjm) 19, Cuthbert 45+4, 57, Spence 45+13, 90+4, Kirby (str) 72, Davison 90+2
    De har en match kvar i ligacups gruppspel, mot Tottenham på onsdag.

City möter West Ham, hemma, idag. Alla vill de ska förlora poäng, förlora matchen (utom ljusblå förstås). Men att tro att det händer, tja det är väl som att tro på en stor lottovinst på onsdag. Det känns otroligt osannolikt men fotboll är ändå fotboll. United vann med 25% bollinnehav med ett resultat som tyder på överlägsenhet mot Arsenal igår fast de var utspelade större delen av matchen, så visst händer saker som inte är rättvisa, logiska eller troliga i fotboll. United hade fyra skott, gjorde tre mål och förtjänade inte för en sekund att vinna på Emirates.

LÖRDAG:
Snacka om tur, det hade United mot Arsenal. De förtjänade inte att vinna men gjorde det. 33-8 i målchanser för Arsenal. De Gea var deras enorma matchvinnare. Synd för oss. Tur dock att vi köpte Morata istället för Lukaku som med en normal målvakt hade gjort självmål idag. Tolv matcher utan mål är det väl nu.

U18-laget slog också Newcastle idag på hemmaplan. Med 2-1. Båda målen gjorda av Charlie Brown i 42 och 70e minuterna.

Eden Hazard hade sex avslut på mål (nio försök) mot Newcastle, trots att han inte spelade hela matchen. Det är högsta siffran i Premier League hittills i år.
    Conte har aldrig förlorat en match när Hazard har gjort mål.
    Hazard har haft fingret i elva mål i de senaste tio matcherna, i alla turneringar, som han spelat. Åtta mål och tre assist. Är den killen i form?!

Jobbet gjort. Nu hejar vi på Arsenal, eller oavgjort.

Antonio Conte utmanar engelska fotbollsetablissemanget och Premier League genom att ta strid för hur Chelsea har behandlats i spelschemat den här hösten. (Tänk om han kunde ta samma strid med hur Chelsea behandlats av Viasat som aldrig visat så få matcher med Chelsea sedan de tog över från C More, trots att Chelsea är regerande mästare). Det är tufft av Conte att ta striden men frågan är hur det kommer att slå tillbaka för fotbollsbyråkrater och makthavare är inte kända för att uppskatta motstånd. Läs vad Conte säger på Chelseas hemsida >>

FREDAG:
Newcastle har Lascelles som började säsongen bra och förre Chelseaspelaren Christian Atsu på skadelistan.

Vi har fått en av de sämre domarna i matchen imorgon, Kevin Friend. Han tillhör lägret med Swarbrick och Taylor tyvärr. Domare som inte bryr sig om att skydda spelare från upprepad och målinriktad nedsparkning.

Chelsa har ett bra spelschema framöver. Newcastle och sedan krislaget West Ham nästa omgång. Även om krislag som byter tränare kan alltid vara farliga, dock har Moyes haft en usel start i West Ham som dessutom har City på söndag och Arsenal efter oss. Om vi ska prata om ett hemskt spelschema så kan det nog inte bli värre, särskilt för ett lag som inte fungerar. Mellan ligamatcherna ska vi klämma in Atletico Madrid som har en chans att avancera i Champions League och frågan är väldigt svårbesvarad, hur kommer Chelsea hantera den matchen. Satsa på att vinna gruppen och statistiskt ha en chans till lättare lottning eller hålla fokus på ligan istället. Vi har ingen aning men om Chelsea går för det kan den matchen bli en höjdare att se. Bortamatchen var ju en av höjdpunkterna hittills den här säsongen för oss blå supportrar.

England har haft fascinerande tur i lottningarna i både kval och turneringar till både EM och VM de senaste åren. De fick lättaste gruppen i VM nu också även om Belgien är i den. Sverige har en knepigare grupp men inte någon Dödens grupp, för den titeln går den här gången till gruppen med Island som vi ser det.
    Ryssland startar VM mot Saudiarabien.

Inga nya skador för Chelsea. Kenedy har börjat träna men är inte matchklar. Luiz och Batshuayi är fortfarande borta, liksom Musonda.

TORSDAG:
FA ska nu sätta dit Antono Conte för att han förlorade humöret mot domarna (men domaren som begick hur många tjänstefel som helst straffas inte). Conte har till på tisdag på sig att överklaga och förklara. Han har redan bett om ursäkt. Det kan bli avstängning eller böter. Han är alltså inte automatiskt avstängd i helgen.

En intressant artikel om hur Eden Hazard (och Alvaro Morata) fungerar i ett förändrat Chelsea där Haz får spela mer i nummer 10-rollen och röra sig fritt något bakom Morata. Hur det frigör Hazard och hur hans spel ihop med Morata förbättras. Lite också om hur svårt det kan vara att passa ihop system med det som gör enskilda spelare bättre. Och hur, tyvärr, han också kan stängas ned där. Läs mer>>
    Vi såg också hur Chelseas spel förbättrades, även om oförmågan att göra mål var kvar den kvart Hazard fick spela mot Swansea. Hazard är verkligen viktig för Chelsea, sällan har två spelare varit så tydliga nyckelspelare som han och Kanté som det visat sig när de varit borta i höst.

David Luiz har haft vätska i sitt knä vilket dränerats men ännu kan ingen säga när han blir spelklar igen.

På söndag lär vi få dela vårt rekord från förra säsongen när City möter West Ham. Chelsea vann ju 13 raka förra säsongen (vi räknar inte Arsenals 14 då det var över två säsonger). City har nu 12. Vår svit gav en ligatitel, City är på god väg mot en också.
    Chelsea har inte förlorat men tappat poäng, vilket City inte gör, på sex matcher så Chelsea kan också bygga en fin svit då vi har vinnbara matcher resten av året. Närmast Rafa Benitez ojämna Newcastle som fick oavgjort i veckan.

Pulis fick sparken efter förlust till Chelsea, tydligen kan samma öde drabba Paul Clement nu - trots att hans problem verkligen beror på en värdelös sommar från ledningen som sålde de bästa spelarna och inte brydde sig om ens att försöka ersätta dem.

ONSDAG:
En omgång då alla topplagen utom Tottenham vann även om det satt mycket långt inne för City (och Chelsea på sitt sätt). Status quo däruppe. Men Everton vann samma dag de fick en ny manager, och stort också mot krislaget West Ham vars managerbyte inte fungerat alls ännu.
      Chelsea utklassade Swansea och får ändå knappt godkänt då man ändå bara vinner med ett enda ynka mål på alla skapade chanser. Det börjar oroa oss att Chelsa inte omsätter sina chanser.
    Vi får hoppas Arsenal som är i form kan lugga United på poäng hemma på lördag. City har West Ham som är ett krislag fortfarande. Chelsea bör kunna slå ur-form Newcastle.

Utvecklingslaget har gått vidare till slutspelet i Chackatrade Trophy där de möter a-lag från klubbar i de lägre divisionerna. De slog Exeter, Ampadus tidigare klubb (Ampadu spelade dock inte) med 3-1. Målgörare: Hudson-Odoi 30; James 69; Grant 85

TISDAG:
Tottenham har höjts till skyarna för de slagit ett oväntat svagt Real Madrid i Champions League. Idag förlorade de till Leicester.. I helgen klarade de bara oavgjort mot managerlösa WBA. Erik Niva kommer aldrig erkänna det men Spuds är inte i rejset.

Antonio Conte har sagt vid dagens presskonferens att Chelsea kommer att rotera inför matchen imorgon. Av många olika skäl; för att undvika skador, för att hålla igång hela truppen, för att alltid ha fräscha spelare i årets intensivaste period.
    David Luiz kommer dock inte att spela då han har dragit på sig en skada. Det tycks vara en knäskada enligt medierna. Det vet vi ju att han spelade med nästan hela förra säsongen, om det nu är samma knä. Conte kunde inte heller säga hur länge han blir borta.
    Vicrtor Moses är dock tillgänglig, Conte antydde dock att han knappast startar då han behöver matchas till matchfärdigt skick.
    Han försvarade också Bakayoko som fått mycket kritik, inte minst efter Liverpoolmatchen. Conte menar att han är en ung spelare som spelat mycket och varvat bra med mindre bra. Han har mycket kvar att lära sig om Chelseas spel och taktiskt enligt Conte, men att det kommer. Conte är nöjd med hans arbetsinsats.
   
R.I.P. Vår förre ungdomscoach och reservlagsmanager Dermot Drummy har gått bort i en ålder av bara 56 år. Det var han som byggde upp den framgång som akademin har haft de senaste åren.

Swansea saknar Federico Fernandez som tvingas resa till Argentina pga dödsfall i familjen och skadade Steve Sidwell. Självklart får inte heller Tammy Abraham spela.

MÅNDAG:
Willian förtjänar verkligen en start mot Swansea på onsdag efter förra veckan. Victor Moses kommer kanske också få spela även om Zappacosta var bra mot Liverpool men han har brister, tappar boll lite för ofta och löper offside klart för ofta.
    Vi hoppas också få se Drinkwater från start igen. Det är en solid, duktig, hårt arbetande mittfältare som kommer att ge oss mycket glädje. Fast det är nog Bakayoko som bör oroa sig, han blandar och ger fortfarande för mycket för att vi ska vara helt nöjda med den värvningen. Han är ung och utvecklingsbar men ännu har han inte visat sig vara värd den övergångssumman, men det är klart att han verkar ha Contes förtroende mer än vårt.
    Det kanske inte är planen, men det vore också roligt att få se Luiz på Cahills plats. Även om Cahill var riktigt bra mot Liverpool. Christensen ska dock spela fler matcher för just nu är han näst Azpilicueta vår bäste försvarare. Inte illa för en 21-åring, men det såg vi redan för 5-6 år sedan. Han har inte riktigt JTs teknik, han gör få mål, men spelsinnet är detsamma. Och han är bara 21 år.
    Det är en match Conte nog har råd att testa och pröva lite, utom i anfallet där skador ställer till det. Därför kan nog inte Hazard vilas fast han kanske borde få det lite lättare, å andra sidan i den form han är vilket lag kan undvara honom en enda sekund? För vi vill inte ha en situation där det är antingen Hazard eller Willian, det borde vara båda.
    I våra ögon ser tyvärr Swansea ut som sämsta laget i ligan för tillfället, självklart tillsammans med Everton under Unsworth. Dessutom kan de inte spela Tammy Abraham som ju är Chelseaspelare. Vi känner för och med Paul Clement som är den bästa assisterande manager Chelsea har haft, men han har helt enkelt inte materialet, resurserna för att Swansea ska överleva. Särskilt inte när de säljer Sigurdsson och Llorente innan säsongen. De får hoppas de amerikanska (!) ägarna släpper till pengar och att de hittar rätt spelare i januari, för annars åker de nog ut vilket är synd. En liten varning dock, Bony var bra i helgen i sin första hela match på mycket länge.
    Vad som är roligt just nu är att Chelsea har två system som verkligen fungerar oavsett vad man vill kalla dem; 3-4-3 eller 3-5-2, även 3-4-2-1 som mot Qarabag. Med bättre, säkrare, passningsspel och bättre omsättning av chanserna kan det bli bra framöver.

Vi hade hoppats på lite roligare resultat i övriga matcher i helgen, men förutom att Tottenham förlorade poäng (liksom vi) hände det inte. Både United och City lyckades vinna knappt, men det är ju vad ligatitlar handlar om. Vinna även när allt inte löper perfekt. United hade tur, City hade tur med sitt vinstmål och Arsenal vann på en mjuk övertidsstraff. Många säger Chelsea också hade tur men då hade de inte sett matchen, den skulle varit avgjord i första halvlek när Liverpool inte ens lyckades få ett skott på mål. I andra var ju Chelsea tyvärr inte riktigt lika bra.

Då Viaunited tydligen förhandlat bort att någon enda extra match (som inte innehåller United vars samtliga matcher visas) får visas mer än en vid samma tidpunkt har de valt ett bottenmöte, vilket säkert kan vara spännande. Everton är ju verkligen roliga att se just nu. Förra säsongen gällde det enbart kl 16 lördagar, nu gäller det tydllgen jämnt. Men om Viaunited behandlade alla lag likvärdigt så hade de slutat visa United resten av 2017. Men så är det inte, utan Chelsea har inte sedan Viasat tog över Premier League visats mindre än den här säsongen, trots att vi är regerande mästare! Chelsea har dock ingen svensk spelare med eller utan filifjonkafrisyr och det bestämmer allt.
    Priset för abonnemanget sjunker dock inte, inte heller ökar kvaliteten på det vi får. Hör gärna av er till Viasat och påpeka detta. Har ni Nielsenbox undvik också att titta på Unitedmatcherna så deras tittarsiffror sjunker.
    Fulstreama är förbjudet så det får vi inte rekommendera, dessutom har det blivit allt svårare att undvika internetterrorister den vägen också. Förutom att kvaliteten är mer usel än dålig.


 

Rykten, notiser m m, v-48


SÖNDAG:
Nu påstår Daily Mail att Chelsea hellre låter Thibaut Courtois spela ut sitt kontrakt och gå gratis, än sälja honom till Real Madrid i sommar. (Kontraktet går ut sommaren 2019). Vi har ett bättre förslag, varför inte lösa kontraktsfrågan även om skvallret påstår att han kräver samma lön som David de Gea, dvs runt 200.000 pund i veckan. En summa bara Eden Hazard tjänar i Chelsea och även om Courtois är en bra målvakt är han inte just nu i klass med de Gea och han är inte värd den summan. Han är inte heller på något sätt mer värd i lön än Hazard, Kanté, Fabregas. Förutom att Chelsea inte betalar lika fantastiska löner som United (och City). Men skriver Hazard på ett nytt kontrakt är han värd lika mycket lön som Pogba eller mer.

Trevlig läsning om vår utlånade unge, 19, målvakt Nathan Baxter som nu spelar för Woking. Han har tillhört Chelsea sedan han var sex år gammal och varit en viktig del i lag som vunnit FA Youth Cup. Nu utlånad för att få spelerfarenhet och rutin, något som är nästan viktigare för en målvakt än utespelare. Läs mer här>>

LÖRDAG:
Pedro ger en del roliga inblickar till sina lagkamrater, som vem dansar bäst... Läs mer här >>

Enligt Sky är Michy Batshuayi och Kenedy tillbaka i träning men inte matchfärdiga ännu, vilket väl stämmer med tidigare information vi har fått. Kanske till helgen, Atleticomatchen känns lite tidig för dem. Musonda och Luiz däremot borta ett tag till.

FREDAG:
Tipset är att Batshuayi kommer att vara spelklar till nästa helg och Musonda till helgen efter. Kenedy har börjat träna igen. Angående Luiz har vi ingen tidsangivelse men medierna tror det kan handla om att han är borta hela december. Bakayoko har ett knäproblem vilket han haft en tid, förhoppningsvis får han vila det nu när Drinkwater kan spela.

Mycket snack i medierna om att Rafa Benitez kommer tillbaka till Stamford Bridge och hur han kommer att bemötas.
    Benitez var nog det mest impopulära managerval som klubben gjort med tanke på hans uppträdande som Liverpoolmanager, men alla vettiga och sansade Chelseasupportrar har kommit över det. Vi är mycket tacksamma för det jobb han gjorde på Stamford Bridge och den Europa Leaguetitel han gav oss.
    Att han sedan aldrig kan anses som en Chelsealegend eller når höjder som populära managers som Conte, di Matteo, Ancelotti och ja Mourinho (för att ta några aktuella) är ju en annan sak.
    Vi hälsar Rafa välkommen tillbaka men han är där som Newcastles manager och ska inte förvänta sig några tjänster. Han har också som motståndarmanager bara vunnit en av tolv tidigare möten på the Bridge. Det hoppas vi blir på tretton imorgon.

Vi tror ju mer på jultomten och nissarna än Don Balon. Denna spanska lögnsajt hävdar dock att David Luiz är klar på lån till Real Madrid i januari.
    Det är oerhört svårt att tro på. Det finns inga som helst logiska skäl till varför Chelsea skulle släppa en av sina försvarare och tvingas köpa en ny i januari då utlånade spelare oftast inte kan återkallas annat än om de inte får speltid och våra utlånade försvarare som Zouma och Miazga, Kalas, Omerou har alla speltid.
    Det absolut enda som talar för att Luiz skulle lämna är ju att Christensen för ögonblicket är förstavalet i backlinjen, vilket inte är underligt då Luiz dessutom är skadad. Men att låna ut en spelare i Luiz's ålder är dessutom än mer idiotiskt och kan bara försvaras om klubben absolut måste minska lönekostnaderna, vilket de inte behöver på något sätt då Chelsea går plus i transferstatistiken.

Diario Gol, en annan spansk lögnsajt, hävdar att Real Madrid är villiga att släppa Marco Asensio till Chelsea. Förutsatt att Eden Hazard får gå till Real.
    Vilket är precis lika dumt som det låter. Varför skulle Chelsea släppa en världsspelare även om Asensio anses vara en lovande framtidsspelare?

TORSDAG:
Nu lär Barcelona ge sig in i kampen och vill värva Willian, om de inte får Coutinho i januari, eller Eriksen eller vem annan det är de ska köpa. Så Willian är uppenbarligen reservernas reserv för dem. Självklart ska Chelsea inte sälja, för med den tur vi brukar ha lär vi ju få Barcelona eller PSG i slutspelet på Champions League - så brukar det ju bli.

Conte vilade Azpilicueta igår efter att han spelat 74 raka matcher i ligan. I samtliga dessa spelade han varenda minut. Trevligt rekord men någon gång måste även Dave vila en match. Han är snart tillbaka även om hans ersättare (även om det var Gary Cahill som spelade på Azpis plats) blev matchjälte, Toni Rüdiger.

ONSDAG:
André Villas-Boas som vi hade stora förhoppningar på som manager för Chelsea men som var mer intresserad av att tvinga sina idéer på fel sorts spelare än anpassa sig till verkligheten har slutat som manager för kinesiska Shanghai SIPG - för att köra Dakarrallyt i sydamerika med en Toyota Hilux. Spännande yrkesval.

Ryktena om David Luiz till Real Madrid i januari växer faktiskt något, men det är ju spanska rykten.

Nu är det faktum. Sam Allardyce tar över Everton. Noterbart är att Sammy Lee följer med honom till Everton, vilket inte är ett enda dugg populärt hos Evertonfansen då Lee spelade för Liverpool.

Återanvändnings-Managerkarusellen fortsätter. Alan Pardew tar över efter Tony Pulis som fick sparken av West Bromwich efter Chelseamatchen. Det talas också om att Sam Allardyce blir Evertons nye manager.

Det pratas redan mycket om januariköp. Vi undrar nog varför Riyadh Mahrez inte kommer upp igen? Visserligen är vi rätt välförsedda med Hazard och på den kanten Willian, men visst vore Mahrez en bra värvning om han är tillgänglig? Han var i somras men Emenalo var för intresserad av Lukaku för att notera det. Mahrez är ojämn och det gillar inte managers. Istället jagade vi Barkley och Oxlade-Chamberlain. Det är visserligen inte positionen Chelsea behöver förstärka mest men å andra sidan är 80% av alla värvningsrykten för positioner Chelsea inte behöver förstärka i övrigt så...
    Vi har ju redan snott Kanté och Drinkwater från dem:)

Annars hoppas vi väl ryktena om att Aubameyang har visst värde, att Dortmund vill bli av med honom. Han vore ett fantastiskt komplement till Morata.

TISDAG:
Ledsna att vi missade det, men Chelseas utlånade unge mittfältare Mason Mount slog ett Europa Leaguerekord i förra veckan då han skapade åtta målchanser för Vitesse mot Lazio. Läs mer här>>

Många har påpekat att Michael Emenalo som slutade i Chelsea för tre veckor sedan att ägna mer tid åt sina barn, tydligen tröttnade på sina barn efter bara tre veckor. Så cyniska ska vi väl ändå inte vara... eller är det så illa att hans barn tyckte lika illa om att ha honom där som en stor del Chelseafans tyckte? Nja, så elaka kanske vi inte ska vara men helt klart är att Emenalos förklaringar håller lika mycket vatten som en hel del av det arbete han gjorde i Chelsea.

De engelska tipsarna tror på Chelsea den här veckan och scousern Lawrenson tippar som precis alltid vinst för Liverpool. Han har nog aldrig gjort annat. Ingen förväntar sig dock någon större överraskning verkar det som, även om många icke s k experter tror Watford kan skrälla mot United ikväll - vi hoppas.

Att Tottenham åter jagar Fulhams Ryan Sessegnon är ingen hemlighet. Det har de gjort förr och misslyckas. Nu hoppas de kunna värva honom som ersättare till Danny Rose som förväntas gå till United. Även Chelsea ska dock gett sig in i jakten till den väldigt lovande 17-åringen Sessegnon. Men också till Danny Rose.

Det får gärna hände men vi tvivlar på att det gör det, men spanska! rykten säger nu att Chelsea tänker försöka köpa loss Koke från Atletico Madrid för 60m €.

Pierre-Emerick Aubameyang har fått skulden för att Dortmund tappade 4-0 till Schalke i Ruhrderbyt. Så självklart är ryktena igång. Han kommer till Chelsea, eller Liverpool eller...

Daily Mail som aldrig gillar Chelsea har satt ihop Antonio Contes önskelista, åtminstone påstår de att de är spelarna Conte vill ha. Vi ställer oss frågande, för oss ser det mest ut som gammal skåpmat i nytt julklappspapper och lite annat. I vilket fall, enligt Daily Mail kräver Conte att få; Ross Barkley, Christian Benteke, Lucas Moura, Alex Sandro och så överraskningen, Mouctar Diakhaby från Lyon.
    CSFC är fortfarande tveksamma till både Benteke och Barkley. Alex Sandro, vi får höra så många olika bud där att det är omöjligt att säga något. Han var absolut inte till salu i somras, nu säger några att Juventus tänkt om, andra säger tvärtom. Då vi inte följer enlagsligan Ligue 1 så vet vi inte särskilt mycket om Diakhaby. Han är ung, 20 år, försvarare och jagas av City också - påstås det. Han är inte heller helt ordinarie men har spelat de tre senaste matcherna. Dock, försvarare är väl knappast vad vi behöver då Zouma spelar utmärkt för Stoke, vi har Luiz, Rüdiger, Cahill, Christensen, Azpilicueta och några unga löften. Vi har Miazga som är den ende av Vitesselånen som spelar regelbundet.
    Vad det gäller Sandro har han inte varit särskilt bra i höst i Juventus. Han får inte spela i Champions League, han har en löjligt hög prislapp. Visst, vi behöver en vänster wingback men... till vilket pris. Kanske kan ändå Baba Rahman intressera Conte nu när Kenedy inte tycks göra det som back-up. En spelare som är oanvändbar i en turnering som Chelsea antagligen måste satsa på extra, så som City går fram i ligan?! Faktum är att Benteke är kanske den av de nämnda namnen som blir mest intressant då vi behöver back-up på anfallspositionerna allra mest - men Benteke jagar speltid och det lär han knappast få lika mycket i Chelsea som i Palace, då han vill kvalificera sig för Belgiens VM-trupp. Barkley är fortfarande skadad även om han kanske kan spela på nyåret, hans prislapp sjunker snabbt då han är inne på sista halvåret av sitt kontrakt då. Han skulle kosta 35m pund i somras när han var nära - vilket är mer än vad han är värd just nu. Ingen vet ju hur och om han kommer tillbaka från en svår skada.
    Men liksom julen närmar sig silly season och det lär bli fler rykten. Skåpmat eller inte.
    Vi vill se förstärkningar, inte bara fler spelare i truppen.

MÅNDAG:
Banter kallas det när fotbollsfans retar varandra och det kan ibland vara hemskt men ofta väldigt roligt. En form av banter stod Chelseas resande fans för i lördags. Vi såg det i tv, när Michael Oliver trillade över sina egna fötter på mittplan och hörde engagemanget runt arenan när det roade ALLA åskådare. Vad vi inte hörde i tv var Chelseafansen som sjöng: Are you Gerrard in disguise?

Katy Perry har en riktigt bra högerfot och hon spelar i blått som den här twittervideon från killen som blev träffad visar. Se här >> om hon inte redan är Chelseafan tycker jag vi gör henne till hedersfan av True Blue Chelsea.

Som vi redan ryktat så är det nu klart att Michael Emenalo tar upp samma jobb som hos Chelsea fast i Monaco. Det skiljer kanske något i jobbeskrivningarna men i princip är det samma sak men för en annan rysk ägare. Vilket självklart fäller en skugga till Emenalos egen förklaring till varför han lämnar Chelsea, den att han ville dra ned på arbetet och ägna mer tid åt familjen. Det mer än känns som om, det ligger en hel del annat bakom Emenalos plötsliga avhopp från Chelsea. VI får se om framtiden avslöjar vad.

Roy Hodgson avslöjar att Chelsea har en återkallelse-klausul i Ruben Loftus-Cheeks lånekontrakt med Crystal Palace. Den lär dock knappast bli utnyttjad då den säger att Chelsea kan återkalla spelare (och det har hänt flera gånger de senaste åren, t ex Musonda i våras) om låneklubben inte ger spelaren tillräcklig speltid för att utvecklas. Det är ju knappast fallet hos Palace där RLC är ordinarie startspelare just nu.

Lånerapporten om RLCs första mål och mera>>

Enligt vissa källor jagar Chelsea två brasilianare i januari. Det är dels Lucas Moura som vi redan hört om från PSG och så mer okände Arthur från Gremio. 21 år och också en måltavla för Barcelona.

Då Courtois avvaktar med sina kontraktsförhandlingar och enligt medierna kräver en häpnadsväckande lön (samma som Uniteds de Gea, som om någon kan jämföra sig med de löner som betalas av Manc-klubbarna, eller de två stora i Spanien). I vilket fall som innebär ju det att medierna nu vältrar sig i vem ska ersätta. Hetaste namnet är Jack Butland. CSFC skulle nog hellre se Jan Oblak men... Enklaste och bästa lösningen är ändå att fixa ett kontrakt alla är missnöjda med (det lär ju vara definitionen på bra kontrakt) med Courtois.

Vi förstår honom, oja vi förstår honom verkligen. Eden Hazard erkänner att han ger inte allt i alla moment på träningarna. För han vill inte bli sparkad på då också och spelare är ju som spelare är och även på träning sätter konkurrensen och tävlingsjävulen in med vinnarskallar. Så vi förstår Hazard om han undviker att sätta sig i situationer där han smälls på, något han sannerligen får uppleva nog av på matcherna så nedsparkad som han blir av motståndarna där. Läs mer här>>

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC