csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC   13 sp 8 v 2 o 3 f 24 -11 mål 26 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
20 - 26 nov 2017
  NÄSTA MATCH:

   Swansea - 29 nov kl 20.45

  -

Nyheter v-47


SÖNDAG:
Willian sa att det var menat som skott, hans mål igår. Då får vi tro på det fast reprisen faktiskt visade att han aldrig tittade upp innan. Men det kanske är så med stora fotbollsspelare att de behöver inte ens titta på målet för att göra det.

Ration mellan skapade målchancer och gjorda mål är för dålig för Chelsea just nu. Den är faktiskt inte ens godkänd. Det visade vi mot Liverpool men så har det varit ett bra tag även om Chelsea spelmässigt är på en klart högre nivå än tidigare i höst. Kanske beror det på den något tunna truppen, kanske är det bara så att vissa säsonger studsar bollarna en viss väg för vissa och en annan väg för andra.
    Nu kommer en rad matcher fram till nyåret då Arsenal borta är höjdpunkten, som Chelsea utan tvekan ska kunna vinna. Det är lag Chelsea ska slå som vi möter till början av januari. (Vi ska helst slå Arsenal också men Conte har svårt för dem). Än är vi absolut inte ute ur rejset även om City verkar suveräna just nu. Å andra sidan, tittar vi på City de senaste två veckorna är det absolut inte riktigt samma som innan. Så kanske börjar deras fantastiska form och spel vika ned, som det gör för alla lag tidvis, nu. Kanske till och med så mycket att Huddersfield kan lugga dem på poäng idag även om det inte är jättebra odds på den utvecklingen. Men Terriers slog ju United! Skador kan också dyka upp, för City spelar de mindre roll än för andra lag med tanke på deras trupp, men inte ens de kan klara en skada på de Bruyne till exempel utan att det påverkar dem. (Inte för att vi önskar någon spelare skadad, för sådana är vi ju inte...?)

LÖRDAG:
Chelsea skapade i princip varenda en målchans i första halvlek men satte ingen. Det straffade sig när Chelseas spel i andra sjönk något i kvalitet. Kanske pga omständigheterna kring långresan till Baku, även om det inte handlar (får inte handla om) det fysiska att de tröttnade fysiskt utan det handlar om det psykiska att hålla motivationen och hjärnan igång. Liverpool hade det klart lättare i veckan och ett stor behov att revanschera sig från den usla insatsen i Sevilla, andra halvlek. Nu höjde de sig i andra istället något. Oavgjort var nog rättvist som det blev med två slumpmål, Bakayokos oturliga pet till Salah istället för att rensa (för en försvarare är ju rensa första instinkt, för en mittfältare kanske mer att kontrollera bollen om man inte heter Kanté), Fast något snyggare slumpmål än Willians är ju svårt att åstadkomma!

Utvecklingslaget spelade också mot Liverpool idag och det gick inte så bra. Förlust 3-1. Chelseas tröstmål gjordes av Hudson-Odoi 21.

Tvyärr tappade poäng mot Liverpool i en match där Chelsea borde gjort mål i första och ändrat matchbilden. Dock hämtade de upp underläge och undvek förlust så...

Viaunited visar tydligen bara en enda match på onsdag, de ändrar reglerna hela tiden men de sänker då sannerligen inte priset trots att de visar färre Premier Leaguematcher än någonsin. De har valt Everton mot West Ham. Chelsea möter Swansea. (Gissa vilken match de visar på tisdagen på Viaunited då samma situation ska gälla).

Man United hade värsta möjliga turen, feldomslut och ett osannolikt självmål hjälpte dem hålla undan. Tottenham däremot tappade poäng igen.

Charlie Brown är i form. Trots den långa resan till Baku där han gjorde mål mot Qarabag var han i form idag när Chelsea slog West Ham med fina 7-0. Tre mål blev det för honom idag.
    Målgörare: Russell 3; Guehi 25; Mola 43; Uwakwe 45; Brown 78, 85, 87

FREDAG:
Victor Moses är nu tillgänglig för spel och med tanke på Zappacostas mindre lyckade match mot Qarabag kanske det innebär en start mot Liverpool. Conte säger dock att han helst vill ha honom på bänken för att matcha in honom försiktigt, kanske redan i den här matchen.
    Batshuayi, Musonda och Kenedy är på skadelistan.
    Conte avslöjade också att Chelsea hade problem på vägen hem från Baku. Deras plan var tvunget att göra två landningsförsök på grund av starka vindar mitt i natten i London.
    Han öste också beröm över Klopp, Liverpool och Salah.

Chelsea fick hyfsad lottning mot en gammal lagkamrat, Sofia Jakobsson, i franska Montpellier. Kvartsfinalerna spelas i slutet av mars.
    Sedan slutade turen för går Chelsea vidare blir det Wolfsburg i semin, med ganska stor säkerhet då de fick Slavia Prag i kvarten.

Idag lottas damernas Champions League. Hoppas Chelsea äntligen har lite tur i den lottningen.

TORSDAG:
Nu är det vila, minimala förberedelser och så imorgon eftermiddag reser de till Liverpool för att ta sig an ett lag som borde vara extremt revanschsuget eller väldigt nedslaget. Svårt att säga vilket som kommer att gälla för scousers på lördag. Men att tappa 3-0 på det sätt de gjorde i Sevilla kan ge olika avtryck. Många ser detta som en 1-1 match, men så känns det väl ändå inte? Fler mål än två tror vi på och vi hoppas alla kommer från Chelsea. Vore inte dumt att hålla sviten med nollor och segrar.

ONSDAG:
Chelsea klara för playoff i Champions League, som sämst grupptvåa. Inför Atletico-Roma leder Chelsea gruppen med två poäng och en match mer spelad.
    Roma kan också bli klara om de vinner mot Atletico senare ikväll.

QARABAG U19 v CHELSEA U19        1 - 3
Joe Edwards matchade ett rätt ungt U19-lag i Uefa Youth League borta mot Qarabag och det var inte samma uppvisning som hemma där det slutade 5-0 till Chelsea. Ethan Ampadu som i Wales och Chelseas a-lag får pröva fötterna på mitten spelade centralt i försvaret.
    Oavgjort i halvtid. Strax efter pausen tog Qarabag ledningen i matchen genom Deda. Martell Taylor-Crossdale kvitterade på straff i 61a minuten. I 70e minuten, fem minuter efter han kom in, gjorde Charlie Brown 2-1. I 77e minuten avgjorde George McEachran.
    En hänvisning till att det nog inte blir så lätt för Chelsea ikväll heller. Qarabag hemma och borta är helt olika lag verkar det som. Oavsett åldern.
    Chelsea är klara för slutspelet. Uefa Youth Cup resultat >>

Chelsea måste vinna mot Qarabag för att gå vidare till playoff även om det kanske räcker med att slå Atletico i sista matchen.
    Men sedan, är det bäst att vinna gruppen (dvs hoppas Atletico slår Roma och att Chelsea tar poäng av Atleti hemma på Stamford i avslutningen) eller att nöja oss med andraplatsen?
    Det tål faktiskt att tänka på en hel del. För om placeringarna står sig från just nu (innan halva omgången spelats) innebär att som grupptvåa får vi möta något av lagen: Barcelona, Besiktas eller PSG.
    Att sluta gruppvinnare innebär fler alternativ men några är ruskigt tuffa; Bayern München, Juventus, Real Madrid, Sevilla, Basel, Shaktar Donetsk eller Porto.
    Det kan/kommer ske förändringar men i några fall är det snarare till det sämre. Som Napoli istället för Shaktar....

TISDAG:
Vad lärde vi oss från matchen mellan Sevilla och Liverpool? En match Liverpool fick en drömstart i. Det vi alltid vet, se upp med Liverpools kontringar. Se till att få bort bollen som de siktar på någon vid första stolpen som söker en spelare vid andra - något Chelsea måste kunna försvara sig mot. Det är olika lag i olika halvlekar. Och att Liverpool är fortfarande inte helt ett lag utan försvarsproblem även om de förbättrat sig en del på sistone.

Victor Moses har inte rest med laget till Baku och mötet mot Qarabag. Chelsea har tränat där idag och i truppen har Dujon Sterling ingått, Dujon som också förlängt sitt kontrakt med Chelsea. Skadade är även Kenedy, Batshuayi och Musonda.

Det har dröjt bra mycket längre än vi trodde men nu har ligan bestraffat den första spelaren i PL för avsiktligt filmning vilket gett fördel. Det är Evertons Oumar Niasse som fälls för att filmat till sig en straff mot Crystal Palace. Straffet är två matchers avstängning.

Det börjar dra ihop sig i Champions League. Flera grupper är redan avgjorda med Man United i en väldigt lätt grupp, PSG och Man Cty i en annan lätt grupp är redan klara även om PSG och City inte är helt klara gruppsegrare ännu.
    Chelsea kan bli klara imorgon men om de kan bli gruppsegrare avgörs först i sista omgången antagligen. Därför kommer vi förstås heja på Chelsea och Atletico i morgon. Dessutom vore det faktiskt bra för Chelsea inför framtida lottning om Liverpool och Tottenham förlorar sina förstaplatser i de grupper de spelar i.

MÅNDAG:
OFFICIELLT:
Chelsea fortsätter värva svenskt. Idag skrev Linköpings landslagsspelare Jonna Andersson på för klubben. Hon är försvarsspelare men kan dock inte ansluta förrän transferfönstret officiellt öppnar 29 december. Sedan tidigare spelar ju Magdalena Eriksson och Hedvig Lindahl i Chelsea (och Marija Banusic och Soifa Jakobsson har också varit där om än kort tid).

Cesc Fabregas, Alvaro Morata och Eden Hazard fann varandra varann minut under de 70 minuter de spelade tillsammans i lördags.De hade 25 passningar sinsemellan på den tid de spelade. Ingen tvekan om att Conte hittat en ny formation som kommer ta ligan med storm, ungefär som hans 3-4-3 förra året men nu är det 3-5-2 som gäller. Som vi kanske gissade innan säsongen.

Conte anser att matchen mot Qarabag är vår viktigaste match (hittills) den här säsongen. Alla matcher är väl viktiga men då en vinst betyder att Chelsea är klara för avancemang är det ju en väldigt viktig match då den gör matchen mot Atletico Madrid mindre viktig.

Tuff vecka väntar för Chelsea, men viktig. Vi har nu fyra raka segrar i ligan och början till en svit. Tre raka nollor. På lördag möter vi Liverpool borta. Ett Liverpool som ibland övertygar och ibland inte men där förre Chelseaspelaren Mo Salah (sparkad av Mourinho s a s) gör stor succé. Det oroar dock mindre än att Coutinho alltid tycks göra bra matcher mot oss och Liverpool har under Klopp bevisligen varit bättre mot s k toppkonkurrenter än mot motståndare de förväntas slå. Det är därtill en bortamatch.
    Det kommer att krävas mycket för att vinna den matchen men spelar Chelsea som mot United eller även mot West Bromwich är chansen mer än god.
    Innan dess kommer dock ett viktigt möte var logistiska utmaningar kan komma att påverka mötet mot Scousers på Anfield. För precis som inför mötet mot City gynnar spelschemat, reseschemat, verkligen inte oss.
    Chelsea spelar borta mot Qarabag i Baku. Tidig match tack vare tidsskillnaden men en mycket lång resa som minskar tiden för återhämtning.  Chelsea flyger också tillbaka direkt efter matchen så hemkomsten är tidigt på morgonen på torsdagen och på fredag blir det resa till Liverpool. Conte önskar nog verkligen att Chelsea hade poängen att låta vissa spelare slippa resan, men så är det inte. Conte har helt rätt i sin kritik mot PLs sätt att sättta ihop spelscheman för lagen i Europaspel.
    Chelsea måste nog vinna i Baku för att säkra avancemanget i gruppen. Vilket är just vad en vinst gör. Det blir dock långt från samma enkla match som mötet mot Qarabag, 6-0, var på Stamford Bridge. Qarabag förlorade knappt med enda målet mot Roma (bättre än vad Chelsea gjorde) och spelade oavgjort mot Atletico Madrid (både borta och hemma) så några jämförelser med förra mötet går inte att göra. Chelsea måste verkligen gå för det för att vinna kl 18 på onsdag.
    Sedan kan vi heja på Atletico för då övriga engelska lag går bra i CL är risken mer än överhängande till vansinnigt tufft motstånd i nästa omgång även om Chelsea går vidare, men som grupptvåa. Vi vill t ex inte gärna ha Barcelona som motståndare i första playoffomgången. Vi kan inte möta engelska lag i den omgången vilket reducerar vilka motståndare Chelsea kan få som grupptvåa. Det vore bra mycket bättre om Chelsea kan vinna gruppen men då behöver vi nog hjälpt av Atletico Madrid som inte förlorar (mer än mot Chelsea) men å andra sidan inte heller vinner så ofta.
    I rättvisans namn bör vi nog också nämna att Liverpool som vi ska möta på lördag har en svår bortamatch också, mot Sevilla som vi tror besegrar Liverpool på hemmaplan. Den matchen spelas dock redan imorgon.

Övriga topplag har anmärkningsvärt vinnbara matcher allihopa den här helgen. Det är faktiskt bara Liverpool mot Chelsea som står ut i spelschemat, ungefär som Chelsea mot City stod ut efter Atleticomatchen... Vi vet inte hur vi ska tolka det men varför Chelsea inte fick en söndagsmatch då det är enda stormatchen i omgången, det är ändå en fråga som måste ställas.

 

Rykten, notiser m m, v-47


SÖNDAG:
Chelsea sägs vara nära ett avtal med Hamburgs unge anfallare  Jann-Fiete Arp. De har jagat honom ett tag. Blir det affär lär han med ganska stor säkerhet lånas tillbaka till Hamburg eller annan tysk klubb för att fortsätta utvecklas där.

LÖRDAG:
Ruben Loftus-Cheek gjorde idag sitt första mål som lån hos Crystal Palace. Hans andra mål i ligan sammanlagt på totalt 23 framträdanden. Lite lågt för hans position men det kommer att bli bättre då han inte varit startspelare på alla. Palace vann matchen mot Stoke.

Tom Henning Øvrebøe stod för historiens, som vi sett, värsta domarinsats någonsin när Chelsea mötte Barcelona i semifinal i Champions League 2009. En match där Chelsea borde haft fyra, kunde haft sju straffar men som Øvrebøe hela tiden viftade bort.
    Det var ungefär det sista vi hörde om honom som domare, för precis som svenske Anders Frisk i en annan CL-match mellan Chelsea och Barcelona hade domslutet inte bara varit något åt ena hållet utan extremt enkelriktade och därmed följde ju självklart (tyvärr) hot och annat förutom den tagg i själen som fortfarande sitter hos de flesta av oss Chelseafans efter Øvrebøes extremt enögda och usla insats. Øvrebøe försvann som domare, liksom Frisk. Delvis skyllt på dödshoten (utåt nästan uteslutande påstår de att det var skälet men sanningen är nog också den att deras insatser för all framtid förstörde ranking och chans till domarnomieringar inom Uefa).
    CSFC kommer aldrig att glömma, aldrig att förlåta men vi kommer heller aldrig någonsin att för en enda mikrosekund försvara de människor som hotade domaren och betedde sig som de svin fotbollsfans ibland tyvärr gör. Det Øvrebøe gjorde var misstag, en otrolig mängd misstag som alla gick till ett lags fördel, vi tror inte på att han var mutad, men att hota någon eller dennes familj det är långt värre. För sådant uppträdande finns inga ursäkter och vi kan bara önska att människor som beter sig på det sättet får betala på något sätt...
    Nu åtta år senare talar Øvrebøe ut om detta i Expressen. Han står för ett misstag i matchen men slingrar sig en del i övriga. Artikelns fokus är nog dock ändå hur det blev efteråt för honom. I det finns det intressanta saker att notera och ta till sig.
    Läs om hans version här >>

Då och då hör vi vilda rykten om Messi (eller Ronaldo) till Chelsea. Eller ens så vilda att Messi funderat på att lämna Barcelona. Ingen utom någon som ätit fel sorts svampar har väl trott på dem.
    Nu kan vi avföra dem ytterligare då Leo Messi har skrivit nytt kontrakt med Barcelona. Det är föga intressant, men siffrorna är astronomiska. Lönen lär ligga på 500.000 pund i veckan! Utköpsklausulen är 626m pund. Kontraktet gäller till Messi blir 34 år gammal, dvs 2021.

Chelsea ska jaga Mauro Icardi vilket väl är ok, men inte till den prislapp som sägs. 100m pund. Det är han inte värd, sorry. Han är inte så mycket bättre utan en prislapp i nivå men Moratas kanske vore sannolik. Men visst vore det en förstärkning framåt då vårt anfall är tunt i truppen.
    Vi såg hellre att Chelsea kompletterade truppen med en spelare som Aubameyang. En äldre skicklig anfallare.

Antonio Conte odlade skägg under landslagsuppehållet och sa förra fredagen att han hoppades ha ett stort skägg till slutet av säsongen då han funderade på att ha det tills Chelsea förlorar en match. Igår var han renrakad.
    Det visade sig att frun Elisabettas önskemål om att se honom i skägg föll platt inför dottern Vittorias påpekande att han såg äldre ut i skägg! Tänk om någon ville säga det till alla dessa fotbollsspelare med "man-bun" som Filifjonkor från Mumindalen.

FREDAG:
Juventus ska vara intresserade av Thibaut Courtois. Då Courtois vill ha lika mycket i lön som de Gea (vilket är en häpnadsväckande summa i klass med Edens i Chelsea) ligger hans kontraktsförhandlingar med Chelsea nere så transferryktena växer. Kontraktet går dock ut först 2019 så det är ju inte direkt panik.

Medierna försöker alltid få någon att lämna Chelsea. Nu är det Willian som ska iväg från Chelsea. Han är trött på att inte få starta utan det är han eller Conte som måste gå och så vidare går snacket. United vill ha honom, Palmeiras vill ha honom, Chelsea vill sälja honom till Kina etc
    Istället ska Joao Mario från Inter komma för han får minsann inte spela där.
    Ni kan snacket och det är ju bara dryga månaden till januarifönstret öppnar.
    Visst är det ett problem, men det är alltid problem med bra spelare som inte får den speltid de vill ha. Förra säsongen var det Fabregas, nu Willian. Å andra sidan, vi som ser honom jämnt ha absolut inte fått se samma Willian som spelade mot Qarabag tidigare den här säsongen.

Så ser Alex Sandro ut att bli ett ämne för silly season igen. För plötsligt ska Juventus ändrat inställning och kan tänka sig att acceptera ett stort pris för honom.

TORSDAG:
Scousern Mark Lawrenson i BBC tippar varje vecka Premier League och utan att ha klar statistik tror vi inte vi någon enda gång inte sett honom tippa vinst för Liverpool. Kanske har han någon gång tippat oavgjort för dem. Så ni kan nog förstå vad han tippat för resultat på lördag. Skys Paul Merson, fd Arsenal, har tippat 1-1.

Det var Willians 200e match för Chelsea igår och som han firade den. Med två fina mål och två skapade straffar. Grattis till det jubileet.

Det var också Antonio Contes 50e vinst som Chelseamanager.

Celtics och fd Fulhamspelaren Moussa Dembele gjorde mål på PSG igår och nu är ryktena igång igen. Liksom inför förra januarifönstret. Demebele ska till Chelsea. Vi får väl se om Chelsea kommer jaga 21-åringen eller om man avvaktar till Tammy Abraham är tillbaka för att fylla positionen med ung anfallare. Vi behöver dock back-up på anfallssidan, det vet vi ju och det blir än mer påtagligt nu när Batshuayi och även Musonda är skadade.

Det finns alla sorters rekord och Eden Hazard satte ett nytt igår. Han blev med sitt straffmål den belgiske spelare som gjort flest mål i Champions League. Åtta stycken. Känns väl ändå som något av ett b-rekord eller vad säger Leo Messi?

TISDAG:
Tammy Abrahams ryggskada är inte allvarlig och Swansea förväntar sig att han kan spela nästa match.

Det går bra för Thorgan Hazard i Borussia Mönchengladbach igen, även i belgiska landslaget, och självklart återkommer då alla rykten om att han kommer att återvända till Chelsea. Han skulle faktiskt kunna vara bra back-up till Morata men frågan är om han själv vill ha rollen som back-up även om brorsorna Kylian och Edan också finns i klubben. Det är fortfarande en del snack om att Chelsea just med honom ska ha en återköpsklausul, vi tror det inte men...

Trovärdigheten är obefintlig då det kommer från Don Balon, men de påstår att Marco Asensio nu är så missnöjd med sin situation i Real Madrid att han vill gå till Chelsea. Vi tar det med en skeppslast salt, inte minst då han skrev nytt jättekontrakt med jätteutköpsklausul nyligen.

Spanska rykten igen, hävdar att Chelsea redan lagt ett bud om 70m € för Andrea Belotti. Med tanke på hur hans form ser ut den här säsongen känns det nästan som bortkastade pengar.

MÅNDAG:
Carlo Tavecchio gick häromdagen ut och sa att han vill ha Antonio Conte. Tavecchio var förbundsordförande för Italiens fotbollsförbund.
    Han kommer dock inte att värva Conte, för Tavecchio fick idag gå samma väg som förbundskaptenen Ventura. Sparken alltså.

Att Real Madrid som hackar rätt ordentligt kommer att satsa enorma pengar i januari eller i sommar är rätt givet. Vi börjar redan förbereda oss på alla rykten om Eden Hazard.
    Men plötsligt är det ett överraskande namn som Zidane lär jaga mest i ett försök att plundra Chelsea. Det är Marcos Alonso. Trots att denne ännu inte fått chansen i spanska landslaget (vilket är en skandal i klass med att Alba föredras framför Azpiöicueta).

Å andra sidan börjar Barcelona mer och mer intressera sig för Eden Hazard istället. Vi lär få höra många rykten om honom framöver, särskilt då hans form är i klart stigande.

Matchen mot Chelsea blev Tony Pulis sista match som manager för West Bromwich. Han fick idag sparken och är nu en av favoriterna att ta över Wales landslag. Den femte som fått gå redan och det talas om fler, som Paul Clement eller om Daily Mail får välja, Antonio Conte. Tålamodet blir allt kortare.

Lånerapporten från Chelsea >>

Watfords ytter Richarlison har gjort succé och därmed följer ju transferrykten till större klubbar. Så medierna pekar nu ut Chelsea och Tottenham som de klubbar som är mest intresserade av att värva brasilianaren.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC