csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC   10 sp 6 v 1 o 3 f 18 -10 mål 19 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
23 - 29 okt 2017
  NÄSTA MATCH:

     Roma CL - 31 okt kl 20.45

  TV

Nyheter v-43


SÖNDAG:
Chelsea slog bottennoterade Yeovil med hela 6-0 idag och har ännu inte släppt in ett enda mål i WSL som de leder på överlägsen målskillnad mot Manchester City som har samma poäng. 19-0 i målskillnad på fyra matcher.
    Det var ett kraftigt roterat Chelsea där sex spelare, inkl Hedvig Lindahl fick vila efter landslagstjänst.
    Målgörare mot Yeovil var: Dunn 8, 25, Aluko 20, 71, Carney 23, 65
    Nu väntar spel i damernas ligacup som till en början spelas i serieform och sedan Rosengård i Champions League, utslagsmatcher.

Roma slog Bologna igår med enda målet, av El Shaarawy. Samma uppladdningssiffror som Chelsea inför tisdagsmötet.

Vi tyckte, med stor tveksamhet, att reprisen visade att Azpi var offside innan Moratas mål igår. Engelska tidningar anser samtliga verkar det som att det var ett felaktigt domslut. Om inte annat visar det hur svårt det är, men principen hellre fria än fälla som det talas om i de här situationerna - den är en myt. Det vet vi ju. I vilket fall som lyckades ju Hzard hitta en lucka och vi håller inte med tv-kommentatorn som hävdade att det var fel av Begovic att positionera sig som han gjorde, för hade Begovic stått en halvmeter närmare stolpen då hade Hazard mycket lättare satt bollen i bortre hörnet istället.
    Hazard gjorde näst Atleticomatchen sin bästa match den här säsongen och det är det alllra mest positiva vi tar med oss från sydkusten. För nästa vecka behöver vi den bästa Hazard som vi kan få, även om Mourinho säkert planerar att sätta Herrera som plåster på honom nästa helg. Något Hazard, Conte och Chelsea måste ha ett vapen emot, kanske helt enkelt genom att spela tajtare där framme så United inte kan riskera att få Herrera bortskalad. Vi vet ju också att Herrera går att frustrera och då slutar det sällan bra för honom.

Conte är helt på det klara med att han tänker inte chansa med N'Golo Kanté på tisdag. Kanté spelar bara om han är helt spelklar. Annars återkommer han mot United, en nyhet de inte lär gilla.

LÖRDAG:
Utvecklingslaget spelade idag 2-2 mot Arsenal i Premier League 2. Målgörare var: Taylor-Crossdale 14; Sterling 65.
    Kylian Hazard och Charly Musonda var två av de som startade. Mycket belgare i Chelsea numer.

Chelsea var vid den här tiden förra året också uträknade ur all toppdiskussion. Contes situation var under våldsam diskussion, precis som nu. Det känner vi igen.
    Skillnaden mot i år är framförallt att konkurrentera är så mycket starkare, specifikt City, än de var förra säsongen. Men tre fjärdedelar av säsongen återstår och mycket kan hända ännu. En seger ikväll och vägen fram är ganska öppen. Chelsea har dock spelat bra bara i ögonblick sedan Atletico-matchen, men nu börjar spelarna komma tillbaka och förhoppningsvis växer både självförtroende och tillit inom truppen.
    Så allt är som det brukar i Chelsea vid den här tiden. Alla underskattar oss, det skvallras och medierna, blaskorna, gör precis allt de kan för att underminera vår manager. Ibland lyckas de, ibland blir det som förra året.

FREDAG:
Från presskonferensen.
N'Golo Kanté är inte aktuell för spel mot Bournemouth. Men kanske mot Roma. Conte antydde också att Drinkwater knappast startar. Å andra sidan hörde vi liknande innan onsdagens match.
    Naturligt nog uppskattar inte Conte ryktena om Ancelotti och menar att det är medierna som till varje pris försöker skapa problem mellan honom och klubben. Vi kan bara hålla med.
   
   
Det ser ut som Bournemouth kommer sakna Joshua King imorgon. Defoe som har problem med en lårskada verkar dock spela. Begovicoch Aké som lämnade Chelsea i somras förväntas starta.

TORSDAG:
N'Golo Kanté tränar återigen med Chelsea efter sin skada men det dröjer nog lite till innan han kan spela match igen. Annars vore det ju toppen om han var tillbaka mot Roma nästa vecka.

Chelsea fick ännu en hemmamatch i Ligacupen, Carabao Cup. Denna gång mot Bournemouth.
    United har som vanligt tur i lotten och fick enda Championsshiplaget Bristol City, om än borta. Arsenal möter West Ham och City spelar borta mot Leicester. Det lutar åt storlag i semifinalerna laget runt.

Chelsea tog sig vidare, trots en dålig andra halvlek, mot Everton. Tottenham däremot förlorade något sensationellt hemma mot West Ham. En ödmjukhetslektion för dem hoppas vi. (Förmodligen dock ett okänt begrepp för en Spud). Och kanske räddningen för Bilics jobb. Så hoppas vi intensivt på oavgjort mellan Spuds och Manure på lördag. Alltid bäst för oss.
    Lottning i eftermiddag, kl 17.

ONSDAG:
26 oktober 2016 spelade Chelsea borta mot West Ham i Ligacupens 4:e omgång. Förlust med 2-1 och Chelseas mål var ett sent övertidströstmål av Cahill. Situationen var lite lik idag. Chelsea spelade ett klart roterat lag, West Ham spelade med ett betydligt mer ordinarie lag, vilket vi nog väntar att Everton gör. West Ham då och Everton idag behövde en framgång och Ligacupen sågs som en bra chans till en.

Everton har goda skadenyheter då både Morgan Schneiderlin och James McCarthy lär vara spelklara till ikväll. Gana Gueye saknas dock då han är avstängd. De har sedan en rätt diger skadelista men få av de spelarna räknas till startspelare.

Viaunited har lagt över matchen mot Everton ikväll så den visas i TV10. Trevligt.

Vi räknar med 5-6 byten i Chelsea ikväll. Frågan är hur många alternativspelare Everton startar? Deras tillfällige manager David Unsworth lär fått 4-5 matcher att visa vad han går för, och har redan gått ut och sagt att han siktar på att få jobbet permanent. Vilket ju tyder på att den här matchen blir väldigt viktig för honom.

TISDAG:
Grattis Roman på 51 årsdagen!
    Här är en artikel som noterar det och hans enorma inflytande på Chelsea och fotbollen i sin helhet i England. Läs mer här>>
    Numer slipper vi ju åtminstone åsikter som Erik Nivas från många år tillbaka om att han kommer att tröttna och göra sig av med Chelsea. Det lär aldrig stoppa att Chelsea ska ha köpt framgång - precis som samtliga lag som vunnit något de senaste 50-60 åren. Det lär inte heller stoppa de som aldrig klarat av att läsa en tabell att påstå att Chelsea inte fanns innan Roman trots massor med triumfer och pokaler - även om de blivit än fler och större sedan Roman räddade klubben från Ken Bates ekonomiska äventyrligheter i form av att se klubben som sin privata pant.
    Bättre ägare än Roman Abramovich har aldrig funnits i engelsk fotboll - vilket vi Chelseafans vet och uppskattar till fullo - så grattis Roman (även om vi ibland inte uppskattar managerkaruseller eller att vissa personer har på tok för stort inflytande inom klubben, läs Emenalo). Chelsea hade tur när Roman bestämde sig för att det var klubben han ville ha, men Chelsea måste också få erkännande för hur väl klubben i det stora hela har skötts av Roman, Buck och en del andra trots fläckar på solen.

En trevlig intervju med Emma Hayes om framtiden efter hennes färska kontraktsförlängning. Läs mer här>>

Antonio Conte har redan antytt att Charly Musonda och Kenedy kommer att starta imorgon mot managerlösa bottenlaget Everton.
    Klart är också att Drinkwater, Moses och Kanté inte kan medverka.

En liten påminnelse från Gary Cahill. Vi har åtta poäng bakom City förra säsongen och vann. Det är bara en poäng mer än deras nuvarande ledning. Chelsea är säkerligen också det lag som haft tuffast matchning under perioden som varit, även om det knappast ursäktar förluster mot Burnley och Palace.

MÅNDAG:
Emma Hayes har förlängt sitt kontrakt med Chelsea Ladies med tre och ett halvt år. Hon tillhörde annars favoriterna till att efterträda Sampson som Englands manager, men ansågs vara för frispråkig och självständig för det sjunkade skepp som är FA.

Det har spekulerats mycket i att Chelseas spelare kämpade sig in i matchen och vände den mot Watford och hur annorlunda det var mot det lag som mer eller mindre kapitulerade i liknande omständigheter för två år sedan. Det bekräftas också av Thibaut Courtois i den här intervjun i Evening Standard där han säger att spelarna vill kämpa för sin manager så att han inte råkar ut för samma öde som Mourinho. (Något som går helt emot vissa nissars rykten och spekulationer om att spelarna inte gillar Conte och har tröttnat på hans träningsregim). Läs mer här>>

Viaunited visar bara matchen mot Everton på sin playtjänst. Det är lite trist men bättre än inget.

Chelsea tog en otroligt viktig seger i lördags. Hade vi förlorat mot Watford, vilket vi ärligt talat verkligen hade kunnat göra med tanke på de chanser de missade i början av andra halvlek, då hade det varit en säsong i uppförsbacke. Det är det fortfarande men en som är möjlig med tanke på alla matcher som återstår, det är bara en fjärdedel av säsongen spelad och vi har ändå häng däruppe.
    Frågan är hur Antonio Conte nu ser på Ligacupen. Är den överhuvudtaget viktig på något sätt för honom? Eller kommer han rotera massor och försöka vila spelare för viktigare uppgifter med tanke på alla skador och problem? Samtidigt har vi ett mittfält som inte fungerar när Bakayoko hamnar framför Fabregas istället för tvärtom. Så han måste få till det också för Kanté är borta ett tag till. För Everton är det nästan motsats. De borde satsa fullt ut på cuperna för i ligan har de inget att hämta i år. Frågan är om Koeman gör det?
    Det kan bli ett reservbetonat Chelsea i allra högsta grad mot ett närmast ordinarie Everton, och i cuper har vi haft lite svårt för dem de senaste åren.
    Som fan vill vi förstås att Chelsea går All-In även i Ligacupen. En titel är en titel men framförallt är det en underbar möjlighet att få se unga spelare bädda in sig med mer ordinarie och få en utvecklingschans som de knappast får i ligan eller CL.

 

Rykten, notiser m m, v-43


LÖRDAG:
Tammy Abraham assisterade Clucas när denne gjorde första målet mot Arsenal. Tyvärr räckte det inte utan Arsenal kunde vända med två mål i andra halvlek.

Charly Musonda som hade en fin första halvlek mot Everton, mindre med i andra är inte med i truppen idag. Han förstärker istället PL-2-laget. Mot Arsenal.
    En annan Chelseaspelare spelar också mot Arsenal idag, Tammy Abraham startar för Swansea mot dem och vi hoppas ju att Tammy ska ställa till det för Gooners, som dock är stora favoriter att vinna matchen.

FREDAG:
The Sun hävdar att Chelsea pratar med Carlo Ancelotti om att ersätta Antonio Conte! Vi tar källan för vad den är och vi vet också att Ancelotti gett klart besked om att han vill inte ta över någon klubb före sommaren.

Samma tabloid hävdar att Chelsea vill ha Ciro Immobile från Lazio. För 53m pund. Låter intressantare.

Chelsea (och City) är intresserade av Barcelonas löfte Abel Ruiz som spelar final mot England i U17-VM. Han har utköpsklausul om bara 3m € vilket förklarar delar av intresset.

TORSDAG:
Claude Puel är Leicesters nya manager. Han var i Southampton förra säsongen och fick lämna. Han är mer känd för pragmatisk fotboll och kanske är det vad Leicester behöver. De har onekligen prövat en del olika sorters förhållande till fotboll och det enda vi är säkra på är att Claudio Ranieri aldrig fick det erkännande han förtjänade av klubbens thailändska ägare.

ONSDAG:
Gorka Guruzeta, Athletic Bilbao intresserar Chelsea och Tottenham. 20-åringen har inte spelat för a-laget och har utgående kontrakt men räknas tydligen som ett stort anfallslöfte.

Sena rykten kommer nu att Danny Drinkwater kanske kan spela ikväll ändå. Vi får se, rykteskällan är inte direkt den trovärdigaste. Conte sa häromdagen att han inte spelar men saker kan ju ändras.

Ännu en ung spelare som tidigt valde bort Chelsea för han trodde inte på sig själv eller hur vi ska se det är Rhian Brewster som gjort hattrick två gånger för England i U17-VM nu. Senast mot Brasilien i semifinalen igår. Han kom till Chelsea som sjuåring men vid 14 bestämde han sig för att han inte kunde nå a-laget i Chelsea. Han såg ingen väg för sig själv dit som han uttrycker det. Därför lämnade han och hamnade i Liverpool. Där har han suttit på bänken vid ett tillfälle men aldrig spelat. Han har just nu framför sig; Firmino, Coutinho, Sturridge, Woodburn, Solanke och vi har säkert glömt några. Succé i ungdomslandslag är ingen garanti för något som väldigt många spelare, och väldigt få fans, tycks upptäckt.

Arsenals ligacuphjälte från igår Eddie Nketiah har ett förflutet i Chelsea och det har det gjorts mycket av i medierna idag. Även West Ham har ju en lovande junior som lämnade Chelseas akademi tidigt. I fallet för Nketiah förs det idag fram en teori om att han fick gå för han var för kort. Vilket låter underligt då vi haft bröderna Musonda som inte var särdeles långa och även andra mycket korta spelare i akademin, som Islam Feruz (som väl dock förstört sin karriär då han inte klarade av det där med pengar och ryktbarhet ställt mot de krav som växer på unga spelare).

Chelsea jagar, enligt ryktena, en Atletico-spelare och nej det är inte Antoine Griezmnn vars karriär verkar fått en paus uppåt utan den yngre Saul Niguez som lär kosta 71m pund. Roligt om det händer men osannolikt att det händer.
    Många har hoppat på den rykteskarusellen. Kanske finns det en liten chans, om Atletico missar att gå vidare i Champions League.

TISDAG:
Det enda lag Crystal Palace tydligen kan slå är Chelsea. Ikväll förlorade de i Ligacupen till Championshiplaget Bristol City med 4-1, trots tidig ledning, och åkte ur den turneringen.
    Arsenal mot Norwich (som kunde vunnit med bättre avslut, men domaren var klart Arsenalsubjektiv i matchen. Norwich borde fått frilägesutvisning på Elneny och senare även straff, samt kanske något fall av spelare som borde fått två gula) och Man City (som spelade med ett starkt ordinarie anfall) tvingades till förlängning av Wolves (som hade tre frilägen, bl a ett på övertid). Bravo räddade dem i matchen och i straffläggningen!
    United vann mot ett väldigt reservbetonat Swansea i enda mötet mellan PL-lag.
    Efter följt några matcher live ganska noga och kommentarer och stat i övriga står en sak klar. PL-lagen klarade sig på bättre kondis känns det som. Sena mål räddade dem. (Gooners räddades av domaren). Det blir intressant imorgon då fyra PL-lag möter varandra. Topp mot botten. Och inget säger att toppen är favoriter.

Chelseas Hedvig Lindahl har med 144 landskamper slagit svenskt landslagsrekord för målvakter. En mer än Thomas Ravelli.

Medierna har inte gett upp sin kampanj om att skapa problem i Chelsea och tabloiderna går nu ut tungt med att spelarna saknar Steve Holland (som ju lämnade för att hjälpa Southgate med England). Spelarna är fortfarande i kontakt med honom trumpetar de och försöker få det till en kraftfull missnöjesytrring av spelarna. (Tanken att de kanske vill vara i kontakt med en person som var länge i klubben och bryggde över flera managers, finns tydligen inte). Samtidigt sägs nye assisterande managern Davide Mazzotta inte vara så populär för han har inte försökt vara populär med spelarna. Tänk om medierna kunde få det som de själva vill ha det...
    Vi trodde väl inte en vinst skulle vända några medieförsök att avsätta Conte (det var ju samma visa för ungefär ett år sedan), men man behöver inte vara konspirationsteoretiker för att se att medierna har en agenda mot Antonio Conte och Chelsea just nu.

MÅNDAG:
Lånerapporten >>

Oops, vi hann knappt mer än spekulera i Ronald Koemans framtid i Everton tidigare idag innan beskedet kom från klubben. Han har fått sparken. Everton är nu managerlösa inför mötet med Chelsea på onsdag. Något som gör mötet än osäkrare att gissa då lag ibland reagerar med att spela bättre efter sådana händelser, ibland märks det inte alls.
    Deras U23-manager David Unsworth tar över tills vidare.
    Det går inte bra för holländska managers i Premier League och det går inte bra för deras fotbollslandslag om det har något samband.

Chelsea har gjort 8.000 mål under vår 112 år gamla historia. Det var Pedro som gjorde det, så summan är nu 8.003.

Ronald Koeman är Premier Leagues senaste Dead Man Walking, Daily Mail och de andra ville så gärna att det skulle vara Antonio Conte efter allt de byggde upp för det i förra veckan - men just nu verkar två andra managers vara de som är närmast arbetsförmedlingen. Ronald Koeman och Slaven Bilic som enligt skvallret fått två matcher på sig att vända West Hams säsong. De möter Tottenham på onsdag, Koeman möter Chelsea. Vi misstänker att Hammers och Toffees lär ta de ligacupmatcherna på allra största allvar även av det skälet nu.

Bakayoko var inte bra mot Watford. Vi har också fått veta något som kan förklara det. Han fick ju en smäll mot Roma och det var högst tveksamt om Bakayoko ens skulle kunna spela i lördags. Det är inte hela sanningen om hans insats, men säkerligen påverkade det att han inte var helt frisk.
    Kanske öppnar det upp för Ampadu eller även Dujon Sterling till på onsdag, om nu Conte vågar chansa i en position han anser så viktig.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC