csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC   9 sp 5 v 1 o 3 f 17 -10 mål 16 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
16 - 22 okt 2017
  NÄSTA MATCH:

   Everton- 25 okt kl 20.45

  -

Nyheter v-42


SÖNDAG:
U23 vann över West Ham i PL2-ligan. Resultatet var 2-0. Målgörare: Maddox 21; Chalobah 27

Ja, vi hade nog en del flyt mot Watford, inte minst att Richarlison var så duktig på att missa. Men det var ändå moral och karaktär som vände matchen fast spelet inte fungerade, som det inte gjort på ett tag nu. Ingen tvekan om att vi saknar Kanté och inte bara spelaren Kanté. Laget utan honom är märkvärdigt befriat från balans och mittfältet fungerar inte alls. Spela Fabregas bakom Bakyoko känns inte direkt klockrent om vi säger så. Det är knappast Fabs bästa position eller ens en av de tre bästa ställen att få ut det mesta av honom på en fotbollsplan. Det är dock vad som sker.
    Att Chelsea vände matchen och vann! Fantastiskt. Detta kan när vi tittar tillbaka, förhoppningsvis, vara en sådan där säsongsvändande match. Som Arsenalförlusten var i negativ bemärkelse förra säsongen. På samma sätt kan karaktären och viljan att vinna som Chelsea visade igår bli en stor vändpunkt för den här säsongen.
    Särskilt som United åkte dit mot Huddersfield som nästan hade en lika lång förlustrad som Palace hade innan vi mötte dem. Det är tufft spelschema nu och även lagen med de absolut största och bredaste trupperna känner av det. Förutom som det ser ut för City, är det väldigt jämnt i serien just nu.
    Idag möts Tottenham och Liverpool, förhoppningsvis blir det oavgjort då det onekligen är det bästa för oss.

LÖRDAG:
Chelsea har fem spelare i U17-VM (som gått till semi) och det märks nu. Idag förlorade de för första gången och det stort mot Southampton i U18-ligan. 4-0 till Saints slutade matchen.

Vilken otroligt viktig seger för Chelsea idag och vid timmen såg den inte särskilt trolig ut, men de sista tjugo var magnifika av Chelsea. Vilken moral, vilja, inställning personifierad av Eden Hazard.

FREDAG:
Fran Kirby har fått en knäskada och kan inte delta i landskamperna. Vi vet inget om hur allvarlig den är. Det är ju på tok för många knäskador i damfotbollen.

Från presskonferensen:
Första frågan är sportjournalistikens ryggradslösning så fort något hackar. Är Conte pressad och oroad för sitt jobb? Conte säger som han brukar att jobbet alltid har press. Han kan bara göra jobbet och ge allt, men allt kan hända i fotboll.
    Han bryr sig inte om Mouerinhos uttalanden men är road av att medierna gör sådan sak av det. Han anser att en manager bara ska prata om sitt eget lag.
    Danny Drinkwater tränar men är inte matchklar. Efter varit borta så länge är Chelsea försiktiga med honom.
    Conte hoppas Kanté är tillbaka innan nästa landslagsuppehåll (playoffmatcherna). Veckans undersökning visade att det läker bra, bättre än väntat.
    Han slirade på frågorna om det är ett bekymmer att Chelsea inte vunnit på tre matcher. Det blev samma svar som vi hört i alla tider, vi tar varje match för sig etc...
    Chelsea har förlorat spelare och försöker bygga något nytt. Det tar tid. Det är det normala. Varje år försöker man som manager tillföra något nytt. Han pekar på vad Pochettino gradvis byggt med Tottenham (utan att behöva försvara sig mot sådana rykten som en Chelseamanager alltid måste göra pga vår historik med managerkarusell. CSFCs anm).
    Journalisterna är snabba att påpeka i kommentarer att Conte var seriös och verkade oroad och allvarlig.
   
   
   
Watford saknar skadade försvararna Sebastian Prödl och Younes Kaboul. Sedan tidigare är fd Chelseaspelaren Chalobah, Cathcart, Success och Zarate på deras skadelista. Fler än vad Chelsea har men kanske inte riktigt lika tongivande.

Conte uppskattade inte Chelseas insats mot Roma. Vi förstår honom för Chelsea var inte särskilt bra spelmässigt. Chelsea överlevde tack vare vilja och några fina ögonblick av briljans från vissa spelare. Det är dock inte på något sätt godkänt att tappa en tvåmålsledning hur underbart det än var att Hazard lyckades kvittera. Men varför fick Hazard gå av? Varför kom Willian in? Vi förstår varför Luiz byttes ut då han hade fått en smäll och haltade omkring. Nä, det är inte mycket som går Chelseas och Antonio Contes väg just nu. Conte som inte ens såg särskilt glad ut över David Luiz's underbara ledningsmål i matchen. Vi börjar känna oss lite bekymrade. Palaceinsatsen var bland det värsta vi sett och även om alla tror City var överlägsna Chelsea, håller vi väl inte riktigt med om det även om de förtjänade vinsten mot ett Chelsea som inte alls klickar spelmässigt just nu. Oroande nog ser de trötta ut, både i fötter och hjärnor. Vilket för första gången leder oss till att ifrågasätta Antonio Contes träning; kör han dem helt enkelt för hårt? Skador spelar roll men ett lag som Chelsea ska inte falla ihop som de gjort stundtals mot Roma eller totalt mot Palace ändå. Uteblivna förstärkningar spelar roll, men inte så stor roll.
    Conte och Chelsea har nu en svår match mot ett Watford som tillhör de stora positiva överraskningar den här säsongen. Som slog Arsenal förra helgen. Chelsea har ruskigt mycket att bevisa och alla resultat utom en övertygande seger kommer bara att väcka fler och fler frågetecken och det har inte klubben råd med just nu. Spelglädjen måste återvända och ja, gärna lite av det flyt som vi hade förra året och som till största delen lyst med sin frånvaro den här hösten.

TORSDAG:
Antonio Conte har bekräftat att han bytte ut David Luiz på grund av skadekänning i vaden. Vad vi inte kände till var att Bakayoko också hade problem med sin ljumske. Det är som alla skador vi inte hade förra säsongen plötsligt ackumulerats i år.
    Luiz gillade ju inte att bli utbytt som vi såg men vi vägrar klandra managern för det eller se det som fel även om Luiz hade mest hjärta och vilja av alla blå igår. Om en spelare haltar omkring på plan måste han bytas även om han vill spela, annars kan vi ju bli av med spelaren i flera veckor. Det är sådant managern måste bestämma och inte spelarna som alltid vill fullfölja, särskilt en kille som David Luiz som också spelade en stor del av förra säsongen med en skada.

Gary Cahill som slutförde matchen med ett komiskt tandvärksbandage är inte allvarligt skadad och kommer inte att missa matcher enligt Conte.

ONSDAG:
Lite överraskande, Andreas Chisitensen har öron som en hobbit. Han gjorde en bra match men kunde gjort bättre.

Trevliga fakta. Roma har aldrig vunnit på åtta matcher i England. Två oavgjorda är deras bästa, men de har heller aldrig hållit nollan. Vi hoppas Chelsea gör en sådan match som vi vet laget är kapabelt av även om vi har skador och två raka förluster bakom oss.

JÄTTESKRÄLL. Qarabag klarade 0-0 mot Atletico Madrid ikväll.
    Qarabag imponerade inte så mycket på Stamford Bridge men var riktigt svårspelade för Roma som bara kunde slå dem med ett enda gjort mål hemma i Baku. Atletico Madrid hade inte lättare ikväll, snarare tvärtom. Trots att de var en spelare mer sista kvarten. Atletico var inte bra och inte ens överlägsna förutom förstås när de jagade seger i slutet, men varken bollinnehav eller målchanser var överlägsna azererna. Som hade bara nio man på plan sista minuten efter utvisning, skada och samtliga byten gjorda.
    Det gör det nog väldigt mycket viktigare att Chelsea redan är klara eller nästan klara för avancemang tidigt i gruppen. Vi behöver nog fyra poäng för att garantera det, med fyra matcher att fixa det på men en trepoängare mot Qarabag borta är verkligen inte garanterad efter att sett dem i två matcher på hemmaplan.

Roma har fått tillbaka Kevin Strootman och Stephan El Shaarawy  som inte spelade mot Napoli i helgen. Inte bra nyheter för Chelsea inför kvällens möte.

U18 laget spelade mot Roma på Kingsmeadow idag i Uefa Youth League. Chelsea var lite handikappade med ett flertal spelare iväg på U17-EM. Svenske Joseph Colley startade på bänken.
    Det gick heller inget bra utan Chelsea förlorade med 0-2, vilket vi verkligen hoppas inte är ett dåligt omen inför kvällens möte. Vi får försöka trösta oss med att Chelsea inte kunde matcha sin bästa elva pga landslagsspel för ungdomar. Chelsea leder fortfarande gruppen där tre lag nu har sex poäng.
    Det var Chelseas första förlust i Uefa Youth League på 18 matcher!

TISDAG:
Vi trodde Real Madrid skulle ta sin tredje raka CL-titel. Men, de är inte särdeles övertygande i ligan och de förlorade hemma mot Tottenham. Real Madrid är inte ens i närheten av att vara favoriter till något mer än en paella på torget framöver.
    Misstänker att Perez tänker ta tillbaka sitt löfte om att Zidane aldrig kommer att sparkas.
    Inte för att vi gillar spuds, men vi fullständigt älskar när de spanska arroganterna åker dit.

Antonio Conte har bekräftat att Alvaro Morata är spelklar igen och aktuell för start mot Roma. Conte vill alltid vara försiktig med skadade spelare och det är som det ska vara - ändå, vi ser hellre att Morata startar mot Roma och vilas mot Watford då CL plötsligt blivit viktigare och chansen till ligatiteln har sjunkit kraftigt de senaste omgångarna.

Oväntat men ändå inte då Leicester tillsammans med Watford är tränarnas trampolin nummer ett. (Chelsea är ju med i den tävlingen men inte riktigt lika aktiva...). Craig Shakespeare fick nu på eftermiddagen sparken från Leicester. Efter Frank de Boer andre man till rakning som det brukar heta. Hur länge klarar Koeman sig nu?
    Ingen ersättare är utsedd ännu.

Spelare som blir intervjuade just nu på olika sajter, inkl den officiella, deklarerar alla ett behov av revansch och vilja att visa att Palacematchen mycket snart ska förvandlas till ett hemskt minne som vi vill bli av med. Olika experter däremot ser allt i gravsvart och tror att Chelsea bara får oavgjort. CSFC tror Chelsea vinner därför vi tror verkligen våra spelare skäms och är synnerligen angelägna om att visa fans och världen att Palacematchen var ett undantag och inget som ska döma hela Chelseas säsong. En vinst och det kan räcka med ett enda poäng till på tre matcher för att Chelsea ska gå vidare till slutspelet i Champions League. Det borde motivera alla som underpresterade i lördags.

Goda nyheter bland alla besvikelser på sistone är att Alvaro Morata sedan i söndags är tillbaka i full träning. Vi hoppas det räcker för att han ska kunna spela mot Roma imorgon.
    För övrigt räknar vi med ett betydligt bättre Chelsea (som om det är möjligt att vara sämre än i första halvlek i lördags) mot Roma. Spelarna och ledningen vet att samtliga underpresterade utom möjligen inhoppande Charly Musonda. Vi tror ändå inte han får chansen men förhoppningsvis får Pedro starta framför helt ur form Willian. Vi vill också se den riktige Hazard tillbaka och ett lag som visar vilja och motivation. De visade vad de kan mot Atletico, för oss är Roma ett sämre lag och det är Chelsea som har hemmamatch.

MÅNDAG:
Chelsea Ladies är oseedade i Champions League då vi haft sådan otur i lotten i flera år. Nu möter damerna i åttondelsfinalen Rosengård. Chelsea börjar hemma igen. Matcherna spelas i november.
    Inte en helt lätt lottning men överkomlig som vi ser det.

En sak är säker den här veckan. Antonio Conte måste få sina laguttagningar rätt den här veckan. Alla managers ser vissa spelare med träningsplansögon och med mer information medan vi supportrar bara ser insatserna i matcherna. Det innebär inte att supportrarna har fel om vissa spelare. Det är trots allt i matcherna de måste bevisa vad de går för, vad de gör på träningsplanerna är fullständigt ointressant egentligen. Det är dock en sak de flesta managers inte riktigt klickar med fansen på, kanske för lojalitet mellan spelare och manager ofta byggs på träningarna.

Roma på onsdag, hemma och Chelsea har ju inte övertygat på hemmaplan direkt. Därefter Watford som i helgen slog Arsenal och är en av höstens stora positiva överraskningar. Det där fina schemat vi trodde på kanske inte alls finns. Det är också efter insatserna mot City och Crystal Palace väldigt svårt att tro att Chelsea ska kunna vinna ligan igen. Snarare ryser vi av påminnelser om 2015-16 när skador och uselt spel hos nyckelspelare hopade sig. Vi ska väl ändå inte måla fan på väggen. Vi ligger fortfarande fyra i tabellen och leder vår Champions Leaguegrupp.
    Förhoppningsvis är det ett fantastiskt revanschsuget Chelsea som kliver ut mot Roma och Watford i veckan. Med Morata som skänker hopp om mål och med Willian på bänken. Vi ser helt klart hellre att Pedro startar, ja även Musonda som gjorde ett piggt inhopp i lördags. Ett lag som inte har huvudet under armen och inte klarar av att slå ens tiometerspassningar, för att förlora boll varje gång de har den för att hjärnor och fötter inte klickar. Kvaliteten finns ju där, det har Chelsea visat men vi ifrågasätter faktiskt motivationen något nu efter lite för många halvhjärtade insatser även i stora matcher.

En Champions Leaguevecka kan det ju vara bra att påminna om att inte bara Chelsea är ett mästarlag som gungar. Real Madrid övertygar inte i Spanien, Juventus gör det inte i Italien, Bayern gör det inte i Tyskland, Feyenoord i Nederländerna, Monaco gör det inte i Frankrike. De är med där uppe men inga av dem har direkt övertygat i ligaspelet.

 

Rykten, notiser m m, v-42


SÖNDAG:
N'Golo Kanté tränar, även om det är rehab, och Chelsea hoppas han kommer att vara tillbaka senast till mötet med Manchester United. Tänk vad skönt det vore om han kan vara tillbaka fem dagar tidigare... mot Roma! Vi får hoppas Kanté som nästan aldrig är skadad har gott läkkött.

JT har gjort sitt första mål för Aston Villa, med huvudet. Villa som stadigt klättrat i tabellen och nu ligger på playoffplats.

LÖRDAG:
Dagens skvallriga sportmedier ägnar all energi åt att försöka bli av med Antonio Conte. Det är den ena artikeln efter den andra som svartmålar honom och lovar att han är borta till jul. Det hoppas vi inte men när engelska drev drar igång stannar de sällan upp. Det enda som kan stoppa de här sub-humana människorna som bara vill ha klick på webben är att Chelsea börjar vinna igen.
    Vi tar det hela med en hel sockerskål full av salt och ägnar oss åt fotboll istället.

FREDAG:
Ärligt talat Antonio. Vi älskar dig, men sluta gnälla över skadorna och hur mycket tuffare schemat är. Du sa idag att Chelsea "We are working 70% less this season". Det kanske är så, men även då ska vi vara bättre än att vi får stryk av Crystal Palace. Knip igen, le lite och gå ut och vinn matcher igen. Vi kan leva utan att vinna ligan i år, bara vi fixar CL-plats och gärna vinner Champions League eller någon cup eller två. Gnäll fick vi nog av under Mourinhos sejourer i Chelsea.

TORSDAG:
Så har journalisterna lyckats tussa ihop Mourinho och Conte. Mourinho som väldigt gärna, för att uttrycka sig milt, uttalar sig om Chelsea i mer eller mindre direkta ordaval har ju antytt att Conte pratar för mycket om skadade spelare som ursäkt (något Mourinho själv alltid varit pigg på att göra för sig själv). Detta tog ju sportskrivarna till Conte som tröttnade och menade att Mourinho kanske bör ägna sig mer åt sitt eget lag än Chelsea. Resultat: sportmedierna frossar i ett "bråk" mellan Conte och Mourinho. Storm i ett vattenglas där Conte dessutom har 100% rätt säger vi. Mourinho har mer än vissa likheter med en viss Donald Trump om vi säger så, förutom twitterovanan.

Tottenhams Toby Alderweireld har ju antytt att om han inte får en avsevärd löneförhöjning kommer han inte att förlänga sitt kontrakt. Det gör att nu börjar det gå rykten om att Chelsea vill ha honom.

ONSDAG:
Det tog lång, mycket lång tid men äntligen har FA erkänt att vår Eniola Aluko och Drew Spence blev rasistiskt och personligt förolämpad av förbundskaptenen Mark Sampson innan hon miste sin plats i engelska damlandslaget. Sampson har redan fått sparken för andra oegentligheten med spelare i Bristol Academy. Aluko fick först hyschpengar från FA som gjorde allt de kunde för att sopa klagomålen under trappan. De har nu dock gått ut och erkänt att Aluko hade rätt i sina klagomål. #metoo-kampanjen i realitet kanske man kan säga. Skönt för Aluko att äntligen fått upprättelse dock. Samma dag som danska landslaget lämnar återbud till en VM-kvalmatch och därmed diskvalificerar sig från fortsatt kval, mot Sverige pga förbundet vägrar ge dem skälig ersättning.

Sky sport har tagit en titt på varför Michy Batshuayi har så svårt att övertyga Antonio Conte trots sin stora popularitet hos Chelseas supportrar. Läs mer här>>

Nu börjar medierna pusha för att Chelsea ska försöka värva Jamie Vardy för 60+m pund. Det går Emenalo aldrig med på. Vardy fyller ju 31 i januari. Annars är det ju rätt tänkt. Han vore ett perfekt komplement till Morata och han börjar nog bli rätt trött på tränarkarusellen i Leicester. Dock inte så troligt att de skulle sälja en tredje spelare till Chelsea nu, därtill var ju även Mahrez aktuell i somras.

Angående en annan f d Leicesterspelare. Danny Drinkwater tränar lätt just nu, men den dåliga nyheten är att det kan ta en månad till innan han blir matchklar! Det är inte bekräftat men oj vilken trist start han haft i Chelseablått. Han hade en skada i Leicester som höll honom borta från spel och han hade inte mer än hunnit skriva på för Chelsea innan han fick en annan skada. Innan den här säsongen hade han i princip varit skadefri i flera år.

TISDAG:
Metro påstår att Conte funderar på att pröva Andreas Christensen på mittfältet mot Roma. Det är ett rykte de tagit från Contes presskonferens i fredags då han antydde att Christensen har sådana kvaliteter och sedan har Metro kört på det. Troligare är nog då att Conte använder den uppställning han hade mot Tottenham med Luiz framför Christensen.

Det står nu i alla fall klart att Tammy Abrahams lån inte kan avbrytas, vilket många vill. Abraham spelar säsongen ut för Swansea, och vi får hoppas han utvecklas på samma sätt som nu. Enda kryphålet är om Paul Clement bestämmer att Abraham ingår inte i hans planer för säsongen, vilket verkar omöjligt då Abraham redan är deras bäste målgörare.

Efter Chelseas fiasko i helgen och Tammy Abrahams succé var det ju tvunget att medierna nu ska börja skriva om att Chelsea borde behållit honom eller ta tillbaka honom i januari (om något sådant ens är möjligt, det beror ju på vilken sorts kontrakt Emenalo har skrivit). Det var dock underligt att Chelsea var så snabba med att låna ut honom i somras. Å andra sidan gjordes ju allt ut innan klubben tydligen ens började tänka på att ta in spelare. Vi är fortfarande extremt kritiska till hur ledningen skötte även det transferfönstret. Här är Guardians hyllning till Abraham, läs mer >>

MÅNDAG:
Vill ni köpa en fotbollsklubb så är Newcastle United officiellt nu till salu. För ca 400m pund. Ungefär vad ett par tre fotbollsspelare i toppklassen kostar.

Det rör inte oss men nu har redan ryktena om Mourinho ut ur United börjat. PSG hävdar vissa och andra säger att han nu också kommit ihop sig med Uniteds ledning. Det talas också om att han vill ha ännu mer betalt. Vi som trodde han redan tjänade mest av alla managers, men kanske har Guardiola mer ändå. Vi tror nog det blir nästa år, det är ju hans tredje år och mer än så brukar han inte kunna räcka i en klubb. Särskilt inte om han inte vinner ligan i år.

Ryktet säger att Victor Moses lårmuskelskada (Chelseas tredje på lika många veckor...) kommer att ta cirka fyra veckor.
    Det finns hopp om att Morata kan spela på onsdag men han måste matchas försiktigt närmaste tiden. Drinkwater och Kanté är ute till i november och nu också Moses. Än så länge bör Chelsea klara det även om medierna skriker om vår tunna trupp. CSFC håller inte med medierna annat än när det gäller anfallet där vi är tunna. Å andra sidan, vilket lag kan avvara sin bäste mittfältare, ligans bäste spelare och sin tongivande anfallare utan problem. Inte ens City skulle klara sig utan de Bruyne och Aguero. En klarar man, men inte båda.

Willian som tappade boll för Palaces första mål tappade boll hela 14 gånger då Palace hade siktat in sig på att pressa honom. Han är inte i form och nu påstår medierna att det är för att han inte varit fullt ordinarie under Conte. Vilket skitsnack. Han har spelat mer i år än förra året och varit mycket sämre. Det är sanningen. Så det kan inte handla om det, anledningen till Willians svaga form måste vara en annan.
    Enda matcherna han inte startat i ligan är mot Leicester och City och mot City kom han in efter halvtimmen. (Han spelade inte mot Nottingham i Ligacupen, men det förväntade sig ingen då det är matcher då många vilas). Men vem förväntar sig att sportjournalister har koll? Ibland är spelare inte i form och varför kan vara självförtroende, det kan också vara många andra saker som för Hazard när han hela tiden drogs med en småskador för två säsonger sedan. (Fast hans insats mot Palace hoppas vi inte beror på att han lider av sin fotfraktur.)

Det gick ju bättre för några Chelseaspelare än de i representationslaget i helgen. Inte minst Tammy Abraham som Chelsea nog hade behövt på Selhurst Park. Här är klubbens lånerapport. >>

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC