csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC   7 sp 4 v 1 o 2 f 12 -6 mål 13 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
2 - 8 okt 2017
  NÄSTA MATCH:

      Crystal Palace- 14 okt kl 16

  TV

Nyheter v-40


SÖNDAG:
Så hände det som inte får hända. N'Golo Kanté skadades i Frankrikes match igår. Det är en lårmuskelskada och Kanté kommer inte kunna spela på tisdag i Frankrikes avslutande kvalmatch mot Vitryssland. Hur allvarlig skadan är vet vi inte ännu men visst är det typiskt. Chelsea har redan haft mer skador i år än hela förra säsongen. Därtill har minst två av skadorna uppkommit på grund av landslagsspel.

Även Manchester Citys damer vann igår. I en sen kvällsmatch borta mot nästjumbon Everton med 2-3. Det håller trycket uppe på Chelsea som nästa gång har jumbon Yeovil. Men innan dess ska båda lagen spela i Champions League där City fått enkel lottning och leder. Chelsea får det tuffare, borta mot Bayern.

LÖRDAG:
Chelsea Ladies fortsätter vara obesegrade i WSL. De slog idag hemma Liverpool med enda målet. Liverpool som förbättrats väldigt mycket senaste året. Målgörare var Maren Mjelde. 14 min. Fran Kirby hade också ett mål inne som dömdes bort, tveksamt, i slutminuterna. Enligt rapporterna var det en lite avslagen match, kanske naturligt med tanke på hur Chelsea tog ut sig mot Bayern i veckan.
    Chelsea har vunnit alla matcher hittills i år och inte släppt in något mål. Hoppas det fortsätter så. I veckan är det returmöte mot Bayern. Sedan uppehåll till slutet av månaden då Chelsea möter Yeovil.

FREDAG:
Chelseas fans ställer sig med överväldigande majoritet bakom Safe Standing i den nya arena som kanske börjar byggas 2019. Fansen föredrar också en tillfällig flytt till Twickenham före Wembley och minst till London Stadium. Läs mer här>>

Roy Hodgson tränar Crystal Palace hårt just nu, antar vi. Särskilt försvarsspel. Det kommer att bli ett annorlunda Palace än det som spelade innan uppehållet. Inte minst därför deras främste stjärnspelare nu också är tillbaka i full träning; Wilfried Zaha. De kommer dock sakna Ruben Loftus-Cheek då han inte får spela. Men den som tror Palace blir lika lätta att köra över som City gjorde och många andra innan dess lär få ett bryskt uppvaknande. Självklart är det en match Chelsea ska vinna, måste vinna men så lätt som sju andra lag har haft mot Palace lär det inte bli.
    Vi ska inte heller glömma att Palace slog Chelsea i våras, visserligen på Stamford Bridge där Chelsea tycks vara sämre än på bortaplan men ändå. De var sannerligen inte favoriter i den matchen heller, men de liksom Burnley i augusti gjorde mål på sina chanser. Chelsea gjorde det inte.

TORSDAG:
Nervösa perioden startar. Från idag till på tisdag är det viktigaste att slippa nyheter om skadade spelare. Visst det är säkert viktigt för de länder som har chansen att kvalificera sig för VM också, men här är det sekundärt.

ONSDAG:
CHELSEA LADIES v BAYERN MÜNCHEN     1-0
Chelsea har två raka år lottats mot Wolfsburg och åkt ut i de matcherna. I år fick de tyska tvåan Bayern München, inte direkt tur i lotten.  
    Emma Hayes matchade ett något oväntat lag. På bänken satt stjärnor som Ji, Carney, Davison, Aluko. Båda svenskorna Lindahl och Eriksson startade. Hayes spelade en trebackslinje precis som herrarna. Chelsea hade en klar skandinavisk prägel då förutom svenskorna startade Thorisdottir och Mjelde.
    Drew Spence gjorde första målet när hon smet in och fann sig obevakad på ett härligt bakåtpass från Blundell och mer eller mindre hade öppet mål i 10e minuten.
    I 19e minuten hade Bayern en boll i stolpen efter en frispark. Två minuter senare nickade Bright just utanför på en Bachmannfrispark.
    I 33e minuten fick Lindahl göra en bra räddning på en droppande volley.
    Första halvlek var jämn med ett litet plus för Bayern kanske som jagade kvittering. Det var högt tempo, hårt fysiskt spel och ärligt talat en annan nivå en den allsvenska vi såg i helgen med Linköping. Bayerns främste var inte oväntat Behringer som har en väldigt bra fot, inte minst på liggande boll. I Chelsea skötte svenskorna sig bra, Fran Kirby oroade försvaret och Blundells inlägg är fina. Thorisdottir har vi inte sett förr, och vi slogs av hennes Rory Delapkvalitet på inkast.Lite fladdrig annars. Att Millie Bright har JT som idol är lätt att inse, för hon är en Krigare. (Noterbart är att även Bayerns damer har en Lewandowski, fast försvarare och från USA).
ANDRA
En felstuds på Blundell höll på att orsaka ett mål för Bayern men Lindahl gjorde en fantastisk utrusning och hindrade mål. 47 Halvminuten senare gjorde hon ännu en bra räddning även om bollen kom rätt rakt mot henne. Behringerfrispark till Rolfö.
    Det är viktigt att Chelsea lyckas hålla nollan med tanke på bortamålsregeln och det vet Bayern som kastar allt framåt. Första tio av andra var nästan bara vit. Så mycket att domaren, välidgt billigt, kortade Lindahl för maskning.
    Chelsea är satta under hård press och det är osäkert där tyskornas aggressivitet är klart större. Chelsea slarvar tyvärr för mycket. Klarar de tio-femton minuter till utan att släppa in mål bör tyskorna tröttna och det ger kontringschanser.
    Tio hörnor till tyskorna. 63 Ingen till Chelsea. De kämpar dock hårt för att hålla nollan och ledningen.
    Davison kommer in för att lugna ned och ge laget rutin. Målgöraren Spence av. 66 Chelsea har haft lite boll senaste minuterna.
    Så flippade Chapman bollen i nättaket i en loop på ett Thorisdottirinkast. 70 Första riktiga farligheten av Chelsea i andra.
    Följt av en jättechans för Bayern, som tur var. 71 Det var nog svårare att slå den så utanför än att få den på mål från 6-7m.
    Crystal Dunn in för att jaga boll i anfallet för den utmattade Bachmann. Som hon jagat, utan att få ut mycket av det. 73
    Det har varit några långa bollar för Kirby att jaga men Bayerns målvakt står väldigt högt och har hunnit först.
    Kirby har också fått jaga färdigt och Aluko in. 80 Kirby var nära att komma loss några gånger, men tyvärr bara nära.
    Chelsea har jämnat ut men bollarna fram har varit lite för långa hela tiden. Aluko vinner en hörna men ingen har orkat komma upp med henne. 85 Bright nickar den utanför. Bra hörna av Eriksson.
    Helt rättvist var det kanske inte och det lär bli extremt tufft i München för returmötet nästa vecka, men det struntar vi i. Hedvig Lindahl något av matchhjälte för Chelsea. Hon är tillbaka i OS-form. Men framförallt var det ju en laginsats att klara det här resultatet mot favoriterna från Bayern. En riktig kämpamatch, lite tur kanske men ett klart lyft mot tidigare möten med tyskor (Chelsea förlorade ju i somras en träningsmatch mot Bayern också). Mycket bra försvarsspel av Chelsea. Spännande, intensiv och rolig damfotbollsmatch.     
 
Viaunited visar Chelsea mot Crystal Palace nästa lördag. Vilken med stor säkerhet enbart sker därför att United inte spelar samma tid. I vilket fall som är vi tacksamma över att få se Chelsea med tanke på vad abonnemanget kostar.

Ikväll möter Chelsea Ladies Bayern München i första matchen i Champions League. Hemma på Kingsmeadow. Bayern ligger trea i damernas Bundesliga och har svenska anfallaren Fridolina Rolfö i truppen. De har spelat fyra ligamatcher, Chelsea har spelat två och gjort 12-0 i målskillnad och leder WSL.

TISDAG:
Alvaro Morata har tonat ned skadans svårighet genom att skicka ut ett socialt meddelande om att han siktar på rehab och Crystal Palace-matchen. Det låter osannolikt, men till Chelsea säger något kan vi ju hoppas.
    Morata är kvar i Spanien av personliga skäl men kommer att undersökas igen av Chelseas egen medicinska personal så fort han kommer tillbaka.

MÅNDAG:
USLA NYHETER. Det framkommer nu att de spanska läkarna klassar Alvaro Moratas lårmuskelskada som kategori 2, vilket kan innebära att han är borta till mitten av november!
Sex veckor minst alltså. Det var verkligen inte nyheter vi ville höra.

Alvaro Morata kan inte spela med Spanien mot Albanien och Israel på grund av den skada han ådrog sig mot City. vi får hoppas att han inte är allvarligare skadad och kan vara tillbaka när det är dags för Crystal Palace i ligan.

Landslagsuppehåll, paus i Chelsea-andet. Lika trist varje gång och oro för skador. Särskilt för Belgien där skador under landslagsuppehållen verkar epidemiska. Hazard bröt foten, Kompany fick en liten vadskada som nu är över månaden och så vidare.
    Än värre förstås att det sker efter en förlust som är det vi måste leva med till Chelsea vinner igen efter uppehållet och vi får tillbaka glädjen.

Som tur var är det bortamatch nästa gång, för på Stamford Bridge känner vi inte riktigt igen vårt Chelsea.

Säsongen är sju omgångar in. Så här dags förra säsongen som Chelsea vann på rekordpoängen 93, hade Chelsea just förlorat på ett pinsamt sätt mot Arsenal men också precis startat den taktiska revolution som nu blivit standard i Premier League, trebackslinjen. Sista matchen före det uppehållet var mot Hull, och en vinst med 2-0. Vilket följdes av tolv raka segrar och ett rekord för ligan med 13 raka segrar samma säsong. (En blipp mot West Ham dock i Ligacupen).
    Chelsea låg sexa efter Hullmatchen förra säsongen. Vi slutade etta. City hade radat upp segrar och var största favoriten till att vinna ligan, före United. Ungefär som det låter just nu, fast kanske tvärtom även om det kan bero på att det finns långt fler Unitedfans och f d spelare i media som hyllar dem. Utan att ta särdeles stor hänsyn till fakta. Som är att United har inte varit så målglada på åratal och inget Mourinholag har väl någonsin gjort så många mål så tidigt på en säsong, men mot lättare motstånd än någon annan sjumatchersperiod. I Chelsea var M-ordern alltid, säkra segern så fort ett andra mål var ordnat.
    Läget är faktiskt exakt detsamma i år för Chelsea, med två förluster och en oavgjord match, dock mot klart tuffare motstånd. Dock två placeringar bättre.
    Det som oroar är att Chelsea är som sämst hemma, alla tappade poäng har skett på Stamford Bridge. Det gör ju ingen supporter glad.

De lag som tippats leda leder alltså, enda överraskningen av tippade sju i toppen är ju Evertons närmast katastrofala och märkvärdiga kräftgång. Så mycket kan man inte handla för och ändå tilll slut handlar det bara om en spelare men släppte. Everton borde vara bättre, långt bättre. Crystal Palace borde vara bättre och chansen är nog att efter två veckors drillande under uppehållet är åtminstone deras försvar bättre till de ska möta Chelsea. De saknar dock kreativitet och har inte truppen att möta de skador de har.
    Vi talade om en jämnare Premier League än någonsin. Så har det inte blivit. Snarare har skillnaden mellan toppen och botten ökat - om vi kan döma av bara sju omgångar. Årets utropstecken är Silvas Watford och Dyches Burnley. Vilket gör att Chelsea faktiskt på sju omgångar nu mött fyra av de lag som ligger i topp-6! (De enda vi inte mött är United).
    Topplagen gör fler mål på de lag som vi trodde skulle utmana mer, påfallande mycket fler mål.
    Arsenal har öppnat skakigt men visat kvalitet men ingen direkt stabilitet. Samma för Tottenham som dock visat mer kvalitet men också att de är mer beroende av Harry Kane än någonsin då Dele Alli verkat ta en liten paus i sin utveckling. De lever väldigt högt på en bra backlinje, Christian Eriksen och Englands i särklass bäste spelare, Harry Kane. Redan stor favorit till att efterträda N'Golo Kanté som Årets Spelare i PL till våren, även om mycket kan hända där. Eden Hazard till exempel.
    City visar en annan stabilitet men ändå inte riktigt. Liverpool är fågel eller fisk och sällan mittemellan och de måste nog vara betydligt mer mittemellan om de ska få spela Champions League igen nästa säsong.
    United har haft sin bästa säsongsöppning sedan vem vet när (statistikerna ja, men ingen som inte bryr sig om United). Få talar dock om att av de sju lagen i toppen förra säsongen har United enbart mött krisande Everton. Vi avvaktar nog med att bedöma Uniteds chanser till titeln till de spelat åtminstone några till av toppkandidaterna.
    Chelsea däremot har mött fyra av lagen som kom bland de sju bästa förra året. Självklart kan vi inte möta oss själva så Chelsea har redan betat av majoriteten av de lag som förväntas skaka oss. Chelsea har slagit Everton (men det tycks ju alla göra), slagit Tottenham borta i en stark match, gjorde en oväntat svag match mot Arsenal som lite grann tycks blivit Contes personliga boogielag redan.

Noterbart känns det också som att man tyvärr måste säga att aldrig har det väl hänt att tv-kanalerna visat regerande mästarna så oerhört få gånger i början av en säsong som Viaunited har valt att göra, medan de visat varenda match som United spelat i alla turneringar och vi tror väl tyvärr det blir likadant den 14 okt när vi ska möta Crystal Palace.

I övrigt hoppas vi innerligt att Willian hittar formen med Brasilien, för han har varit bättre för dem än Chelsea hittills i år. Vi är klart besvikna på honom, inte minst i lördags. Oavsett om vi skyller på taktik eller inte beror det på spelarna allra mest. Moses har också varit något av en besvikelse hittills under säsongen. Han har dock förbättrat sin defensiv men det verkar skett på bekostnad av offensiven. Nykomlingarna positiva överraskningar, inte minst hur snabbt de anpassat sig. Bakayoko och Rüdiger har kommit in i laget väldigt bra. Att Morata tidigt skadade sig mot City kostade oss förmodligen (ganska så säkert) matchen. Danny Drinkwater har ännu inte fått sin chans på grund av skada, en skada vi fortfarande faktiskt inte fått en prognos på vilket känns lite oroande. Vi får dock hoppas han kan börja spela igen efter uppehållet.

 

Rykten, notiser m m, v-40


SÖNDAG:
Alvaro Moratas skada är fortfarande okänd vad det gäller tid och allvar. Det pratades om sex veckor från spanskt håll. Själv siktade han på att spela mot Palace på lördag. Bilder som släppts visar att han utan problem kan träna på motionscykel vilket är lovande, men vi tror ändå inte han spelar mot Palace utan Chelsea skyndar säkerligen långsamt.

Mycket prat om att Conte är missnöjd med att Chelsea inte fixade övergången av Fernando Llorente i somras, särskilt framtaget av medierna nu när Morata är skadad. Vi som vet hur Emenalo agerar och hans princip om att man är slut som människa, ursäkta fotbollsspelare om åldern börjar med en trea - visste ju att Emenalo aldrig ville ha Llorente och aldrig skulle gett honom ett flerårskontrakt vilket Tottenham gjorde. Självklart valde då Llorente den klubb som gav bäst kontrakt.

LÖRDAG:
Michy Batshuayi startade för Belgien mot Bosnien. Liksom Eden Hazard och Thibaut Courtois. Vi tror det är Michys allra första start i landslaget. Belgien är redan klara för VM.
    Michy kvitterade också Bosniens 2-1 ledning i 59e minuten. Bra för självförtroendet nu när han ska ersätta Morata ett tag. Slutresultat: Bosnien-Belgien 3-4

Ola Aina fick hoppa in i Nigerias VM-kvalvinst mot Zambia. Victor Moses startade.

Landslagsuppehåll är nästan som silly season. Och för Chelsea är det mest dåliga nyheter. Det pratades ju om att Chelsea skulle försöka med Alex Sandro och Alexis Sanchez i januari. Sanchez lär Arsenal aldrig släppa till Chelsea även om de får ut 10-15m för honom i januari och inget i sommar. Han kan förstås skriva förkontrakt från januari men både City och PSG är nog troligare destinationer för honom. Alex Sandro lär Juventus inte släppa och han verkar inte själv så intresserad heller.
    Däremot talar de spanske medierna allt mer om att Real som nästan verkar ångra att de släppte Morata vill ta Courtois och Hazard från Chelsea. Båda förhandlar om kontrakt men mycket lite händer tyvärr. Vilket är något som oroar för Chelsea måste binda upp dem längre. Courtois' kontrakt går ut redan 2019. Hazards tror vi går ut 2020 (vi är osäkra där).
    Vissa mer påhittiga anser att Courtois vägrar nytt kontrakt för att tvinga fram en flytt till Madrid där han har ett barn i en bruten relation. (Behöver vi säga att det är den spanska versionen, för som alltid vill alla bara spela för Real, eller Barca, i spanska universum!)
    Griezmann tycks alltid vara aktuell men frågan är om han inte halkat ned lite på önskelistan. Isco vore nog en ännu intressantare värvning, vi misstänker dock att ett hackande Real Madrid knappast är intresserade av att släppa honom. Det är ju så, vissa spelare är nästan inte värvningsbara (trots att Neymar köptes för löjeväckande pengar) då de redan spelar i klubbar de flesta vill komma till.

Chelseas transfersommar anses ju vara dålig. Lögn. Vi värvade Morata, Zappacosta som knappt fått en chans trots att Moses inte är i närheten av förra årets form, Rüdiger som varit utmärkt, Bakayoko som är en uppgradering av Matic. Drinkwater har haft skador, inte bra, men. Chelsea är bättre även på papper i år än förra säsongen. det är dock också vissa konkurrenter!
    Men vad vi titta på är vilka vi släppt. Matic började bra i United. Men är siså idag. Han komer bara att bli långsammare. Solanke är en ren flopp som vi ser det och vad han presterat (inget alls) för Liverpool och England U-21. Hur kunde han tro han var värd 50k i veckan? Oxlade-Chamberlain, det var kul att reta gooners, men Chelsea hade tur som slapp honom. Han har ännu inte visat någon som helst kvalitet för Scousers eller England. En egospelare som inte lever upp till vad han lovar. Varför var Chelsea ens intresserade? Vem vet?
    Och vi tror fortfarande stenhårt på att Lukaku var Emenalos värvningsdröm och han misslyckades. Inte för att vi slipper Emanolo pga det aller ALLA andra misstag. Få människor i världen kan var aså usla påsit tjobb och ändå ha det kvar. Emenalo är Chelseas största problem. Conte ville ha Morata. Vi föredrar fortfarande Morata men Lukaku kommer säkert att göra fler mål. Morata kommer att göra mycket mer nytta för sitt lag. Chelsea trots Emanlos rasistiska föredrag.
    Till Diego Costa börjar i januari har Chelsea undkommit de värsta värvningarna ut. Och värvat bra till Chelsea. Även om det skedde på ett sätt som får oss att undra över vissa i klubben. Stackars Conte.

FREDAG:
Tammy Abraham gjorde 2-0 målet mot Skottland. U-21. På straff som han själv skapade.

Davide Zappacosta fick starta mot Makedonien för Italien. Kanske dags att han får starta för Chelsea också snart.
    Spanien dock vägrar starta Azpoilicueta, precis som de har någon bättre. Men vi vet ju att spanska landslaget ogärna spelar spelare som är utomlands. Pedro fick också syna bänken från start. Fabregas var inte ens inbjuden till festen.

Kevin de Bruyne har satt kniven i Emenalos lånesystem genom att förklara det var anledningen till att han vägrade nytt lån och krävde att få bli såld till Wolfsburg.
    Han menar att det spelar ingen roll om en spelare gör succé under lån. När han kommer tillbaka till Chelsea är det som att börja om från början. Så var det för de Bruyne. Han köptes ju i januari och lånades ut till sin klubb Genk. Gjorde succé men fick ingen chans utan lånades ut till Werder Bremen, gjorde succé men fick inga riktiga chanser av Mourinho och därför lämnade han.
    Det ligger säkert en hel del i det. Lånen gör spelarna bättre, ger dem speltid men de kommer aldrig av Emenalo och förmodligen också managers som ser det som lättare att scouta andra spelare och köpa in. Det är och kommer t ex alltid vara Mourinhos idé även om han i United inte kan skylla på lånesystemet.
    Emenalos lånesystem har fördelar, inte minst ekonomiskt. Vi har också fått nytta av det när det gäller Courtois, Moses och Christensen men det är ingen hög procent om vi ska vara ärliga på snart sju år sedan Courtois lånades ut. Men det har också klara nackdelar. Förhoppningsvis kommer systemet att begränsas i framtiden genom nya regler som maximerar hur många spelare en klubb får ha och låna ut.

TORSDAG:
Det är rykten men ändå en uppdatering av våra skadade spelare:
Alvaro Morata förväntas just nu vara tillbaka till matchen mot Bournemouth i slutet av oktober.
Danny Drinkwater, förhoppningen är att han är spelklar mot Crystal Palace.
Baba Rahman, det talades om en snabbare återkomst men nu är prognosen först i januari. Trist för honom.

I brist på fotboll spekulerar sportmedierna i det som de älskar att hitta på om; värvningar. Så nu ska Chelsea värva Alex Sandro i januari. Chelsea ska också värva Alexis Sanchez.
    Vi ställer oss något tveksamma till om något av detta stämmer.

Oscar har avslöjat att han helst av allt en dag vill återvända till Chelsea. Varför inte, det kan säkert bli en bra affär för han var ju duktig även om känslan var att han sällan fick ut hela sin talang.

Andreas Christensen (mycket nära att bli vår MoTM mot City hade det inte varit för en härlig Rüdigerblock) avslöjar att Conte tränar honom för alla positioner i backlinjen även om han mest spelat den centrala.

ONSDAG:
Moratas optimistiska meddelande om att han hoppas spela mot Palace har tydligen tagits bort. Chelsea är enligt ryktena ändå optimistiska om att skadan inte är så allvarlig som spanjorerna sa. Conte bytte ju ut honom av säkerhetsskäl sägs det nu. I vilket fall som kommer Chelsea att noggrannare undersöka Morata nu när han är tillbaka på Cobham. Palacematchen anses dock vara väl positivt som returdatum.

Inte ett transferfönster utan någon egendomlighet och inga är väl värre på byråkratisk småsinthet än Fifa. De har nu slagit sitt eget rekord i detta genom att åter vägra Leicester registrera värvningen av Adrien Silva för den kom in 14 sekunder för sent. Vi hoppas Leicester överklagar tilll CAS men sådant här ska vi åtminstone slippa med nya transfertiderna i England för nu måste klubbarna skärpa sig. Leicester höll ju Drinkwaters övergång till Chelsea in i det allra sista för att få klart med Silva men misslyckades alltså få in pappren i tid. Vilket straffar Adrien Silva mer än någon annan spelare i världen då han till skillnad från när Real bunglade de Geas övergång inte kan spela med klubben har lämnade. Silva får sitta på läktaren till i januari. Vi tycker synd om både Silva och Leicester, men klubben borde kunnat göra bättre och Silvas karriär är nu i gungning på grund av detta. En bra spelare som hade tillfört både klubben och ligan.
    Att sedan Chelsea inte kan spela Drinkwater (pga skada) är ju en annan sak.

MÅNDAG:
Lånerapporten>>

Alvaro Morata testas för sin lårskada idag i Madrid av spanska landslaget. Preliminära uppgifter säger dock att det ska inte vara så allvarligt och att det även finns en chans att han spelar för Spanien under uppehållet.

Och så har det börjat. Man blir så trött...
  De så kallade experterna som vet allt spekulerar liksom förra året vid den här tiden i att Antonio Conte får sparken. Fast de kallar det att han lämnar själv snart. Senaste till sommaren.
    De leds som vanligt av Duncan Castle och Daily Mail och övriga Unitedpressen är snabba att ta upp det. Det blir inte trovärdigare för att de nu upprepar det efter varje gång Chelsea tappar en endaste poäng i ligan. Det finns många Chelseahatare i medierna och de hittar gärna på vad som helst. Förra veckan lyckades de till och med via någon form av uteslutningsmetod (förmodligen ett blött finger i vinden) bevisa att Chelsea är den klubb som har flest Brexitanhängare - vilket vi mer än tvivlar på då Chelsea, Fulham och de områdena tillhör de områden som har mest att tjäna på att Storbritannien hade varit kvar i EU och röstade därefter.
    De anser han hade fel taktik mot City utan att ta hänsyn till att Chelseas spelare var klart mer slitna och visade det och hur avgörande Moratas skada var. Istället tyckte de att Conte gav bort offensiven genom att byta in Willian och inte ge Hazard alternativ med en renodlad anfallare. Kanske de har rätt i just det, men fortfarande - ett sådant resonemang tar inte hänsyn till Wilians tyvärr rätt dåliga form just nu och hur viktig Morata är. Men vi är nog rätt många som ändå kan tycka att Conte valde en väl defensiv taktik, särskilt efter Moratas skada. Men matchen avgjordes av ett ögonblick av briljans inte av taktiken. Det kändes dock som om Conte valde att spela på oavgjort istället för att gå för vinst, och det gillar vi inte.
    No comments mer än: experter har en hel del gemensamt med Donald Trump...

Medierna har redan satt upp sin önskelista över nya managers och fansen (vissa twittertokiga ena som vi inte lyssnar mycket till) skyller förlusten till City på bytet av Willian istället för Pedro. Vi kan nog hålla med om att Conte gjorde ett grovt misstag där men vi förstår varför han gjorde det just då. Han trodde på Wiliians förmåga, trots hans dåliga form. Därifrån till att begära att Conte ska sparkas - det tyder bara på att de som säger det är idioter fullt i klass med den orangehårige twittraren i USA. Det hade varit mer konstruktivt i så fall att skylla på att Mourinho tvingade bort de Bruyne och Emenalo struntade i att ha en återköptsklausul. Eller varför inte på att tv-kanalerna i England tillsammans med Premier League tvingade Chelsea spela så kort tid efter urladdningen i Madrid... Ursäkter är lätta att hitta på, det enda intressanta är hur klubben och Conte hanterar det här efter uppehållet!
    Alla managers väljer fel ibland, de väljer att lita på fel spelare till en viss roll när det oväntade händer men det var inte därför Chelsea förlorade. Det betyder inte heller som vi skriver här bredvid att säsongen är över. Det är 31 omgångar kvar att vända det här på.

Emenalo sägs nu jaga rumänske tonåringen, 19 år, Florinel Coman från Steaua som nyligen kom till dem för 2m pund. Hans utköpsklausul är 88m pund!!!!!!! Ändå sägs Chelsea vilja ha honom trots att Tammy Abraham tillhör klubben och presterar i Premier League. Det är nog lika troligt att Chelsea skulle lägga upp de pengarna som att tomten faktiskt fastnar i skorsten den här julen.

 


Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC