csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC   7 sp 4 v 1 o 2 f 12 -6 mål 13 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
25 sep - 1 okt 2017
  NÄSTA MATCH:

     Crystal Palace- 14 okt kl 16

  -

Nyheter v-39


SÖNDAG:
I en sen kvällsmatch vann Chelseas damer ännu en storseger med 6-0 i WSL igår. Denna gång borta mot Sunderland. De leder ligan före Man City som också har två raka segrar. Dock utan sin manager Emma Hayes som var sjuk. Målgörare: Kirby 23, Davison 56, 60, Ji 73, Cuthbert 80, Aluko 82
    Nästa match blir tuffare när de tar emot tyska Bayern München i första mötet i Champions League. Chelsea har verkligen aldrig haft tur med lottningen i den turneringen.

LÖRDAG:
Förre Arsenalspelaren Martin Keown skriver en hyllningsartikel till Antonio Conte, och det i Daily Mail av alla platser. Fast han fick hålla den kort. Läs mer här>>

Vincent Kompany kommer inte att spela idag och knappast i landslaget heller även om Martinez har kallat honom, men det lär vara mer för att utvärdera den skada Kompany fick senaste landslagsuppehållet och som skulle vara kortvarig, men som nu hållit den extremt skadedrabbade Kompany borta hela september. Tunga skador för City men om någon klubb har trupp för att sakna Kompany, Aguero, Mendy är det väl City?!

Martell Taylor-Crossdale har gjort hattrick på tio minuter för U18 mot Fulham. Chelsea vann med 6-1. Målgörare: Gilmour 27; Taylor-Crossdale 30, 32, 40; Redan 36; Anjorin 64

‘As a player you have to take responsibility for yourself and do what is best for you. You can’t expect people to do it for you. You have to perform when you get the chance.’ Orden är Andreas Christensens angående lån och hur man kommer fram i dagens fotboll. Det finns ganska många unga spelare som borde ta dem till sig. Läs mer vad han säger här>>

Pep Guardiola har mött Chelsea sju gånger. Han har aldrig vunnit mot Chelsea. Han saknar Aguero och Mendy (borta till april) idag, kanske också Kompany. Även om Gündögan är på väg tillbaka. Gabriel Jesus form har också varit osäker i de senaste matcherna, vilket inte kan sägas om Leroy Sané och Kevin de Bruyne.
    Eden Hazard gillar att spela mot City, tre mål och två assist är hans facit i de fem senaste mötena.

Vi får hoppas på samma intensitet, vilja, moral och taktiska överlägsenshet som mot Atletico ikväll. VI tror också att Chelsea med tanke på mindre tid för vila och rehab behöver avgöra matchen något tidigare för frågan är om det går att få fram tillräckligt med energi och kraft att avsluta på samma sätt. Conte måste nog byta tidigare och få in energi med tanke på skillnaden i spelschemat. City imponerade inte direkt mot Donetsk men de spelade hemma en dag tidigare och behövde inte ta ut max på samma sätt som Chelsea.
    Nyckeln till matchen är helt klart om Chelsea kan stänga ned de Bruyne och Silva på samma sätt som de stängde net Atletico. Gör Chelsea det tror vi nog matchen ska gå att vinna.

FREDAG:
Från presskonferensen:
Conte fick självklart frågor om Aguero men som alltid vill han inte prata om andra lags spelare. Han beklagade förstås vad som hänt Aguero. Det ändrar dock inget för hans upplägg inför matchen.
    Chelsea kommer sakna David Luiz men Andreas är en bra ersättare säger Conte vilket nog innebär att det blir Christensen som ersätter Luiz och inte som en del i England trott Cahill.
    Han fick frågan om Luiz har ett disciplinproblem och Conte menar att ett rött kort kan hända men om det händer fler gånger är det ett problem.
    City har förstärkt med många värvningar och de har startat säsongen mycket bra. Det är tufft att planera för en sådan match med bara en dags förberedelser.
    I någon form av självinsikt undrade en journalist om Conte anser det konstigt att det bara pratas om Mancklubbarna och inte Chelsea. Conte undverk frågan genom att peka på att de har startat bra och förstärkt mycket under sommaren så det är inte underligt om media intresserar sig.
    Hazard har fått ta tid på sig vilket inte alltid klubbar kan göra och han är i bra form och i bra fysisk form nu. Han var mycket bra mot Atletico enligt Conte (och det kan vi ju bara hålla med om).
    Han fick frågan om han oroar sig om spelare åker utomlands under säsongen när de är lediga. (Relation till att Aguero skadades i Amsterdam igår kväll). Conte anser att han måste behandla spelarna med respekt och tro på att de gör det bästa för sig själva och klubben. Att de tar ansvar.
    Conte är inte överraskad över Moratas start, men betonar ju att det är normalt att det tar tid att anpassa sig till en ny liga och ett nytt land och ett nytt spelsystem. Conte är mycket lycklig för honom och det är viktigt att Morata fortsätter så här. Morata har motsvarat Contes förväntningar nu när han fått det ansvar och tilltro han förtjänar.
    Alla managers måste ha sin stil av fotboll och Conte har stor respekt för Guardiola som är bäst. Conte gillar att se hans lag spela.
    Conte har inte bestämt hur laget ska formeras imorgon. Det har varit många matcher, sju på 21 dagar med imorgon. Det blir inte lätt att bestämma hur laget ska se ut. Chelsea utvärderar fortfarande varje spelares fysiska form efter veckomatchen.
    Ang Hazard så är han redo att spela mot City även om han spelade i onsdags. Han vill dock inte säga om Hazard spelar imorgon. Varje spelare är redo och vill spela imorgon. Det är den sortens matcher de ser fram emot.
    Vinsten mot Atletico stärker självförtroendet men nu är det viktigt att fokusera på City.
    När bra spelare spelar tillsammans fungerar det ofta att de hittar varandra bra men det är självklart också resultatet av det arbete som sker på träningar och matcher, ang samspelet mellan Hazard och Morata (som redan ser så lovande ut).
    Conte öste beröm över Bakayoko men påpekade som alltid att det finns utrymme för förbättring. Ibland blandar han bra och dåligt, han är en ung spelare.
    Morata är spelklar och aktuell inför imorgon (det var ju oroade rapporter om att han haltade i onsdags kväll).
    Conte som är nära vän med Ancelotti beklagar vad som hänt men som manager vet man att resultaten bestämmer allt.
    Bara Danny Drinkwater är utanför truppen (och Luiz förstås). Fortfarande inga besked om hur länge Drinkwaters skada stoppar honom.
   
   
Så ville vi ju inte få fördel. Sergio Aguero var i natt med om en bilolycka i en taxi och har skadat flera revben. Han förväntas vara borta i flera månader. Inte roligt och vi hoppas Aguero kryar på sig. Det är ingen nackdel för Chelsea att Aguero som alltid brukar göra mål på oss är borta, men så här ville vi verkligen inte att det skulle ske.

Citys rekordbyförvärv Benjamin Mendy har slitit korsbandet och opereras i Barcelona idag. Han är borta länge. Förmodligen innebär det att Danilo som Chelsea lär jagat i sommar startar mot oss, eller får Fabian Delph spela där.

Vi tror ju att Chelsea kommer att starta samma elva mot City som mot Atletico. Fast med Andreas Christensen istället för David Luiz. (Någon har framhållit att Luiz återfall till omdömeslösa handlngar har att göra med att JT inte finns kvar i klubben för att hålla honom i örat = intressant). Ingen Chelseasupporter är särskilt orolig för det bytet. Snarare att Cahill ska hamna i duellspel mot Aguero.
    Conte säger att spelarna utvärderas idag. Om det finns skador och slitenhet hos dem, för de gav ju allt på Metropolitano. Morata sägs haltat efter matchen. Så visst kan det bli fler ändringar men det känns onekligen som både uppställning och taktik från onsdagen skulle passa mot City om alla spelare är fräscha. Och så har vi ju vår supersub Michy Batshuayi som alltid tycks hitta ett sent mål.
    En härlig match och spännande match lär det bli, utan tvekan. Lite plus för Chelsea känns det som just nu efter den stora och så välförtjänta segern mot Atletico och hemmaplan. Fansen lär fira onsdagssegern även i matchen mot City. Tänk att få vara där.

TORSDAG:
Carlo Ancelotti, Chelseamanager dubbelåret 2010, gillar nog inte höstmånader efter att idag blivit sparkad av Bayern München efter att de förlorat mot PSG. Det sägs vara resultatet av att flera av de äldre spelarna är missnöjda med att inte få speltid (Müller, Robben, Ribery nämns) då Ancelotti krävt att speltid förtjänas av insatserna på träningsplanen. Willy Sagnol tar över. Ancelotti lär knappast gå arbetslös länge och han har uttryckt sin önskan om att återvända till Premier League där några fler managers redan hänger löst om ryktena är sanna, de lär nog inte hänga mindre löst när en manager som Ancelotti är tillgänglig.

Chelseas match mot Atletico Madrid hyllas som en av de absolut främsta och bästa matcher något engelskt lag någonsin gjort på europeisk mark (som om England inte tillhör Europa, men så säger de i Brexittider). En match väl värd att se om i någon av Viauniteds reprissändningar.

Chelsea gjorde en fantastisk match mot Atletico Madrid på Metropolitano. Att efter dragit på sig en onödig straff ändå på bortaplan mot ett storlag kvittera och till slut avgöra är stort, en riktig prestation av Chelsea.   
    Spelar Chelsea mot City som mot Atletico ser det härligt ut inför lördagen. Chelsea var väldigt bra och Conte fick till nästan allt mot spanjorerna.
    Därför lutar det säkert åt att samma lag spelar mot City. Undantaget förstås Luiz som inte får spela och kanske inte borde spela innan han tar tag i det dåliga omdöme han visat i de två senaste matcherna han spelat. Vi har inte sett sådant sedan han kom tillbaka från PSG och vi vill inte se det igen. Det kostar för mycket. Cahill var bra mot Atletico men CSFC ser nog ändå hellre att Rüdiger spelar där mot Aguero. Cahill har ofta haft problem med Citys målspruta, inte minst när det gäller speeden i fötterna.
    Vi känner dock stora förhoppningar för lördag nu och hoppas verkligen Chelsea kan upprepa det spel de visade mot City. Särskilt om Eden Hazard orkar hålla klassen en hel match.

Vad det gäller Champions League kommer nu två matcher mot Roma, den första hemma. Fyra poäng i de matcherna och Chelsea är i praktiken vidare. Roma imponerade inte alls mot Qarabag men de är bättre än vad de visade där.
    Att bli gruppvinnare är inte riktigt lika viktigt sedan de nya seedningsreglerna. Det handlar ändå bara om lotten när slutspelet ska ske. Vi har inte haft tur i CL-lottning de senaste åren men kanske vänder det. Det bästa med att sluta som gruppsegrare är att få andramatchen hemma vilket vi ser som en fördel.

ONSDAG:
Chelsea var bäst, överlägset så och trots Luiz idioti vann vi matchen. WOW CHELSEA

Roma hade klara problem med Qarabag i Baku. De började bra och tog en lätt tvåmålsledning men sedan övertygade de inte alls. Qarabag var nära att ta poäng. 1-2 till Roma. Roma måste höja sig väldigt mycket om de ska oroa på Stamford Bridge i nästa omgång. Det vi betecknar som den riktiga nyckelmatchen i den här gruppen.

WSL kommer att ändras nästa år. På gott och ont. Det krävs att alla spelarna är proffs, vilket känns som ett krav som inte borde ställas. Ligan kommer att ökas och ska bestå av mellan åtta och fjorton lag. Samtliga nuvarande WSL1-lag måste ansöka om att få delta, nya lag kan tillkomma. Det handlar alltså inte om sportsliga kvalifikationer utan andra faktorer, även om FA säkert får svårt att bortse från det sportsliga helt och hållet. Nya divisioner och ligasystem anordnas under WSL.

Vi tar det som ett mycket gott omen. Chelseas ungdomar mer eller mindre utklassade Atleticos i eftermiddag i Uefa Youth League-matchen. De vann med 3-1 men ärligt talat de borde gjort fler. Det var nära många gånger och riktigt nära ett par.
    Matchens prestation var Jacob Maddox' mål, det tredje efter att Chelsea skänkt bort en reducering på straff. Det var en soloräd från mittlinjen där han gjorde bort tre försvarare och smällde in bollen i mål. Så snyggt. Lite Hazard från Arsenalmatchen förra året. Hudson-Odoi var också mycket bra. Ethan Ampadu dominant i försvaret.
    Andra halvlek var lite avslagen men Chelsea dominerade och spelade av den som de skulle.
    Mål: Brown 5, Sterling 10, Maddox 28 (Fernandez 14 str)

TISDAG:
Sergio Aguero missade att sätta målrekord i City mot Shaktar Donetsk då han missade en straff. Det känns som om han missar fler straffar än många andra straffläggare. City fick slita sig till en 2-0 vinst på hemmaplan. Tyvärr kan rekordet nu komma mot Chelsea, Aguero tillhör ju de där spelarna som har som ovana att göra mål mot oss. Han har också visat en hel del odisciplin just mot oss (fast på det området är vi nog mer rädda för vad Chelsea ska hitta på för där är vårt facit den här säsongen inte helt uppmuntrande).
    (Liverpool har bara två oavgjorde i en grupp vi trodde var lätt. City leder sin grupp. Tottenham har kanonläge efter att Dortmund fått en mardrömsstart efter domartavlorna på Wembley och ett skoningslöst kontrande Real).

Det var klart redan förra veckan, men med undantaget som alltid är att spelaren ska fixa sina personliga villkor och klara läkarundersökningen. Det har Diego Costa nu gjort och han är därmed spelklar för Atletico Madrid 1 januari 2018. Vi tackar honom för vad han gjorde i Chelsea men beklagar hur han valde att avsluta i klubben.

Atletio har inte förlorat mot engelsk motstånd på elva matcher i Champions League. Imponerande siffror, på något sätt är det väl ändå mer imponerande att Chelsea inte förlorat på nio möten på bortaplan i Spanien!

Pedro har ett mindre problem enligt Conte (som inte sa vad) men att han är spelklar, liksom David Luiz är trots en bruten handled!!! Kanske innebär bruten snarare att det är en mindre fraktur... I vilket fall som är David Luiz aktuell för start imorgon.

Det blir Martin Atkinson som dömer matchen mot City på lördag. Efter sett Madley skämma ut sig med en av årets värsta pro-ettlag domarinsatser vi sett är det åtminstone skönt att slippa honom.

Chelsea tränade på förmiddagen innan avfärd till Madrid. Danny Drinkwater undantaget då han fortfarande är skadad och inte kan medverka. Vilken otur på hans Chelseakarriär.
  Thibaut Courtois som fick en knock mot Stoke är klar för att spela mot sin förra låneklubb. Han tillbringade ju ett par säsonger hos Atletico och känner klubben väl.

Courtois som för övrigt spelade på den vinnande sidan senast Chelsea mötte Atletico Madrid. Det var inte Chelsea som vann, 0-0 och förlust 3-1 hemma under Mourinho 2014 (Torres för Chelsea och Costa för Atleti var målgörare i den besvikelsen).
    Här är en artikel om fler spelare som har gemensamt förflutet i båda klubbarna, det är många. Som alltid med en Daily Mail-artikel håller vi inte med om vissa konstiga slutsatser men det kan vara läsvärt ändå. >>

Antonio Conte är långt från på det klara med om Eden Hazard startar mot Atletico. Snarare låter det som han fortfarande vill matcha honom försiktigt. Vilket är klokt men samtidigt är frågan kan Chelsea ha råd att avstå Hazard imorgon?
    Om vi ska vinna matchen, förmodligen inte.
    Å andra sidan om det är någon match Chelsea kanske kan matcha det inte starkaste laget är det väl mot Atletico borta. Det är utan tvekan på papper den tuffaste matchen och den som är troligast att ge oss supportrar minst glädje. Vi är inte favoriter ens till att ta poäng mot Atletico borta. Samtidigt är vi ganska många som tycker att Champions League är roligt men Premier League är viktigare, så en frisk och spelsugen Hazard är kanske än viktigare i matchen mot City.
  En förlust hemma mot City är kanske en större missräkning, eller ett poängtapp som är tuffare att ta igen än poängtapp mot Atletico. Många menar ju ändå att andraplatsen i gruppen ska stå mellan Chelsea och Roma och Roma möter vi i nästa omgång av Champions League.
    Mot det väger vi förstås. VI VILL vinna allt.

Ikväll hejar vi också på Mario Pasalic, som är ende Chelseaspelare som spelar ikväll. Mot Scousers.

MÅNDAG:
En intensiv vecka, en spännande vecka och en viktig vecka där Chelsea nog inte är favoriter i någon av de två matcher som ska spelas. Vi hoppas på stora resultat för vårt Chelsea, men mer realistiskt är kanske att vara nöjda med att ta poäng i båda matcherna som kommer.
    Atletico Madrid har ett utmärkt facit i Champions League under Diego Simeone även om de inte vunnit turneringen. De har börjat bra på sin nya arena och imponerade mot Sevilla i lördags. Vi tror nog Chelsea kan matcha Atletico, särskilt som de ännu inte har full trupp pga sitt registreringsförbud. Vitolo och Costa ansluter ju först vid nyår och de kommer utan tvekan att vara starkare i slutspelet om de går dit, vilket vi väl tror de gör. De började med mållöst borta mot Roma medan Chelsea hade en lättare och trevligare start mot Qarabag i första omgången. Atletico var säkert nöjda med sin start ändå, för med tanke på hur tuff grupp C är får alla kämpa om poängen och ta poäng från en konkurrent borta är en framgång. En framgång vi hoppas Chelsea kan nå på onsdag.
    Atletico måste dock bedömas vara favoriter på sin nya fina arena på onsdag. Vilket inte innebär att Chelsea inte kan vinna. Chelsea har varit underdogs rätt länge och överträffat alla förväntningar. Som i ligan förra året, vi dömdes ut helt efter chocken mot Burnley men är ändå i allra högsta grad med i toppen. Chelsea har också varit bättre på bortaplan hittills den här säsongen än hemma! Bortaplansspel passar helt enkelt Chelsea och Contes spelmodell. Ramstarkt försvar och starka omställningar - och visar Chelsea samma effektivitet som i första halvlek (i andra var det sämre annars hade Chelsea vunnit med mycket större siffror) som i Stoke kan det bli en trevlig höstkväll för oss.
    Chelsea och Atletico har ett bra förhållande (nu när Costaaffären har fått ett avslut) och vi har idag två spelare som spelat för Chelsea i Atletico. Fernando Torres som aldrig nådde sin höga potential i vår blå tröja men aldrig slutade kämpa för att göra det och Felipe Luis som trivdes lika illa i London (och med Mourinho?!) som Diego Costa. De har också en fixstjärna i Antoine Griezmann men framförallt har de ett lagbygge som påminner en del om vad Conte bygger i Chelsea. En uttalad spelmodell, enorm disciplin, byggt bakifrån fram av en karismatisk före detta spelare som har sina spelares lojalitet. Det finns stora likheter mellan klubbarna både på plan, i trupperna och i övrigt. Allt från trassliga ägarförhållanden och usel ekonomi till nya ägare som stabiliserat och gjort klubbarna till ständiga toppkandidater i liga och cuper. Atleti har just fått sin nya arena klar, Chelsea ska snart börja bygga sin.
    En som dock inte kommer välkomnas där är Alvaro Morata, med sin bakgrund i Real Madrid.

På lördag kommer sedan Manchester City till Stamford Bridge. Det är det lag som imponerat mest hittills i Premier League, som väntat med tanke på de enorma summor de plöjt ned i spelare. De har managern med kanske störst rykte och laget klickar fantastiskt - framåt. De har dock luckor och försvaret, särskilt när Kompany inte spelar, är inte övertygande även om det är helt klart bättre den här säsongen än förra. (Kompany var skadad i lördags och Mendy skadade sig, vi vet inte om någon av dem är aktuell för lördag).
    Gissningsvis tror vi (och hoppas nog) att Conte behandlar den hemmamatchen som en bortamatch och ställer upp en stark defensiv uppställning och tror på vårt omställningsspel. Det kan också, kanske likt onsdag, innebära att Fabregas startar på bänken och används för att vända eventuella matchbilder.
    Som tur var är Eden Hazard nu tillgänglig från start, något vi säkert kommer att behöva då han kan betyda skillnaden i båda matcherna.
    En skillnad mellan matcherna är att David Luiz är tillgänglig i Madrid men inte i London. Förhoppningsvis blir också Danny Drinkwater skadefri i veckan (vi vet fortfarande inte någon prognos för hans vadskada). Drinkwater är inte en startspelare ännu men vore onekligen ett mycket bra alternativ om Chelsea gör bra ifrån sig och har behov av att stänga ned någon av matcherna.
    Förhoppningsvis passar City Chelsea bättre än t ex United med sin Mourinhomodell eller Arsenals höga presspel (som de underligt nog tydligen bara klarar av att spela mot just oss). Svårt att säga dock med tanke på deras anfallsöverflöd med Aguero, Jesus och Sané. För att inte tala om en spelare Chelsea aldrig skulle släppt (tack för det M) Kevin" Tintin" de Bruyne. Största spelarmisstaget Chelsea gjort de senaste femton åren, minst.
    Chelsea vann båda mötena förra säsongen med 3-1 resp 2-1. Båda lagen kommer från storsegrar, City 5-0 mot Palace hemma och Chelsea kanske lite mer imponerande 4-0 borta mot Stoke.

Sedan kommer ett sådant där förbenat landslagsuppehåll, som tur var är det sista för året.

 

 

Rykten, notiser m m, v-39


LÖRDAG:
Manchester City Ladies som i veckan värvade danska stjärnan Nadim satte ned foten och menar att de nu på allvar är en av nu två favoriter till att vinna WSL genom en storseger mot Arsenal som CSFC trodde skulle utmana.

Alvaro Morata hade inte den bästa starten i Chelsea mot Arsenal (varken på Wembley eller Stamford Bridge) men han avslöjar nu att det var Wembleymatchen som fick honom att knyta näven i byxfickan eller vad han gjorde och verkligen vilja visa vad han går för. Så vi kan nog vara tacksamma för förlusten i Community Shield med tanke på hur Morata spelat sedan dess. Vi har också stora förhoppningar ikväll.

FREDAG:
José Mourinho får en lite annorlunda uppladdning inför matchen mot Chelsea. Han måste nämligen inställa sig i domstol i Madrid 48 timmar innan United möter oss för att svara på anklagelserna om skatteflykt och skattefusk.

En rolig artikel om hur Chelsea spelade en ligamatch och en final på Wembley - samma helg. Läs mer här>> Det var andra tider på 80-talet.

Mourinho hoppas kunna värva Charly Musonda från Chelsea. Lägg av. Han kanske kan värva en spelare på nedgång som Matic men våra löften ska han låta bli och det ska klubben göra klart för honom.

Genoas Pietro Pellegri är bara 16 år men har redan gjort tre mål för klubben i Serie A. Självklart innebär det att jättarna bevakar. Juventus vill ha honom, Milan vill ha honom, Man United vill ha honom och Chelsea vill ha honom - enligt italienska källor.

TORSDAG:
Mängder av engelska skribenter hyllar Chelseas match mot Atletico som den bästa match ett engelskt lag gjort i europacuperna på bortaplan. Daily Mail och Mirror svarar med att toppa sina sportsajter med nyheten att Man United kom hem kl 04 på natten från Moskva efter slagit ett svagt ryskt lag...

Real Madrid har inte sålt många spelare till Chelsea, men vilka spelare vi har fått därifrån. Claude Makelele, den icke helt osjungne hjälten bakom det Chelsea Mourinho I byggde när Roman hade tagit över. Alvaro Moratas start i Chelsea är mer än sensationell. Måtte det fortsätta.

Det rapporteras att Alvaro Morata haltade efter matchen igår. Vi får se vad läkarna säger men känslan är nog att han spelar på lördag.

Antonio Conte var som väntat kritisk till att matchen mot City går redan på lördag. Och ja, Premier Leagues extrema ovilja att hjälpa lagen som spelar i Europa är obegriplig och har alltid varit obegriplig. City spelade hemma och har en dag extra att vila på. Chelsea kom tillbaka vid fyratiden i morse. Vilar idag och ska sedan imorgon förbereda sig för att möta ligans hittills bästa lag. Vi förstår Contes kritik. Vi lär få höra den från honom och andra framöver igen. Premier League måste börja följa de andra ligornas exempel när det gäller att faktiskt hjälpa sina deltagare i de europeiska cuperna och inte stjälpa dem.

Salomon Kalou spelade sex år i Chelsea, framgångsrika år. Han spelar idag med Hertha Berlin i Östersund i Europa League. Simon Bank på Sportbladet har skrivit en trevlig artikel om en bra spelare och en bra människa. Läs här>>

Diego Costas avsked till Chelseafansen. Läs om ni vill >>

ONSDAG:
Cesc Fabregas skojar om att Morata sätter alla pass utom hans. Det var nära mot Stoke men icke. Vi får väl hoppas att det sker snart då Fabregas ju är Chelseas överlägset bäste assistläggare.

Benjamin Mendys skada i helgen är värre än väntat och det kan bli en långvarig knäskada för Citys nye back. De lär också har frågetecken kring Aguero inför helgen och ursäkta om jag är osportslig men CSFC ser gärna att han inte spelar (med tanke på hur ofta han gjort mål på oss).

Ännu en orsak till att scousers och Chelseafans inte lär komma överens. Det har framkommit att Spartak Moskva tackar Antonio Conte för att de lyckades spela oavgjort mot Liverpool igår. Deras manager Massimo Carrera jobbade ju med Conte i italienska landslaget och han ringde och frågade Conte hur de skulle agera mot Liverpool. 1-1 blev slutresultatet.

Franska rykten säger att Eden Hazard kommer att erbjudas ett nytt kontrakt snart, men en lön om 300k i veckan. Vilket skulle, rättvist, göra honom till bäst betald i Premier League (nu när Rooney lämnat United).

TISDAG:
Chelseaspelare är stjärnor på YouTube, fast inte för vad de gör i fotbollsmatcher utan mer i form av udda prickskytte. Läs och ser mer här>>

Mycket läsvärt. Eden Hazard plockar egenskaper hos spelare han beundrar, som Cesc för hans vision-fotbollsöga, JT för hans ledarskap... Läs mer här>>

MÅNDAG:
Antonio Conte sa efter matchen mot Stoke att han tog av Marcos Alonso (som helt klart inte var i balans i en period då han kunde blivit utvisad) för att Stoke planerade att ta in Crouch. Ursäkta Antonio, men det låter sannerligen som en efterkonstruktion. Conte var tvungen att ta av Alonso, annars hade domare Dean skött det åt honom. Vi vet inte varför Alonso som brukar vara stabil och balanserad inte kunde hålla sig från överdriven frustration och brist på omdöme. Chelsea har dock nåogt av ett disciplinärt problem den här säsongen, och kan inte fortsatta mata matcherna med utvisade spelare.

Lånerapporten>>
Det har gått bra för flera spelare även om resultaten för deras lag kanske inte gått samma väg. Ruben Loftus-Cheek var stjärnan för Palace men ingen kan ju säga laget var bra. Tammy Abraham fick hoppa in och gjorde mål

Conte har sagt att han naturligtvis saknar Italien vilket medierna har tolkat som att han stannar inte i Chelsea längre än nuvarande kontrakt. Medielogik kallas det, när man drar slutsatser utan egentligen har grund för det.

Denna konstiga fotbollsvärld och på få ställen är den väl konstigare än i Paris. Enligt uppgifter ska PSGs ledning erbjudit Davani 1m € för att avstå som straffläggare till förmån för Neymar. Kom Neymar till PSG för att spela fotboll eller bara leva upp till att vara en fotbollskändis?

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC