csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC   4 sp 3 v 0 o 1 f 8 -5 mål 9 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
4 - 10 sep 2017
  NÄSTA MATCH:

      Qarabag h- 12 sep kl 20.45

  -

Nyheter v-36


LÖRDAG:
Kurt Zouma och hans låneklubb Stoke såg till att inget lag är fullpoängare efter fjärde omgången.
De ordnade 2-2 mot United och United har ännu inte slagit Stoke borta sedan Fergusoneran. (Även om Zouma var nära ett självmål på övertid).
    Annars är nog dagens viktigaste lärdom, inte den att United fortfarande kan spela som United gjorde förra säsongen. Ineffektivt. Utan det är att Pep Guardiola nu lärt sig att anpassa sin matchmodell mot motståndet och inte bara välja sin egen linje. Att sedan scouserfans och engelska experter har det makalöst dåliga omdömet att inte inse att Manés utvisning var 100% rätt - det är en annan och otrevligare diskussion.

Utvecklingslaget spelade 2-2 mot Sunderland i PL2. Målgörare: James 29; Grant 33

Segern var förstås viktigast mot Leicester, men roligast var att se Eden Hazard. Han spelade för kort tid för betyg annars hade han fått ett högt betyg för han gjorde omedelbart skillnad när han kom in. Han är så viktig för vårt Chelsea.

U18 är nu obesegrade i 43 matcher. De har vunnit sina fyra första matcher i år. Detta efter att slagit Arsenal med 2-0 idag. Målgörare: Guehi 7; Gilmour 43

Vi får inte se vårt lag på svensk tv. Reglerna kring vilka matcher som får visas är lika obegripliga som hur PSG och Man City inte bryter mot FFP-reglerna.
    Lördagen lär ändå ge många intressanta matcher. Vi har spelat preluden till Premier League, nu börjar allvaret. Klubbar som Chelsea ska nu spela sju matcher på dryga tre veckor, flera av dem är rena tungviktsmöten. Nya spelare ska spelas in i nästan varje lag efter det fiasko som är transferfönstret som inte stänger i tid. Landskamper är avklarade men några spelare har rest oerhörda sträckor och är naturligt trötta. Andra fick småskador under landskamperna (lyckligtvis har vi hört om få avgörande skador under dem men som vi vet från Hazard kan sådana skador uppstå, Hazard har varit borta i tre månader pga ett landslagsuppehåll). Några spelare ville till varje pris bort, men ska nu spela för sitt lag (undantag Coutinho som inte är uttagen av Klopp).
    Det finns verkligen mycket intressant att följa nu. Det börjar tidigt på lördag mellan ligans två offensivaste lag, men inte direkt defensivt skickligaste. City mot Liverpool. United har vad som alltid beskrivs som en svår bortamatch mot Stoke (även om det numer är lättare än det var på Pulis's tid).
    Vi Chelseafans brinner av iver över att se hur Hazard och Morata ska hitta varandra. Vi är nyfikna på Bakayoko som vi bara sett en match i blå tröja, fler i en rödvit. Vi är kanske ännu mer nyfikna på Zappacosta som de flesta av oss sett ännu mindre av. Drinkwater tror vi inte spelar, men vem vet. Kommer Fabregas att ge mittfältet en offensiv ton, eller satsar Conte på att stänga igen med Bakayoko och Kanté mot kontringsskicliga Leicester som kommer att spela inte som förra säsongens möte utan mycket mer som de gjorde under titelsäsongen, dvs blixtsnabba kontringar och raka bollar fram till Vardy och Okazaki om det är de två som spelar. Skönt att vi har ett snabbare försvar än vi hade för två år sedan.
  Vi tror nog på ett Chelsea som vi till stora delar känner igen från förra säsongen fast med Bakayoko istället för Matic och Rüdiger istället för avstängde Cahill. Morata för spelstrejkande Costa. Vi misstänker att Willian vilas för att hoppa in pga sin långa resa och att Pedro och Hazard startar på kanterna. Men vem vet? Och till nästa match lär det roteras betydligt mer igen, Qarabag på Stamford Bridge redan på tisdag.

FREDAG:
Hazard är spelklar mot Leicester. Det bekräftade inte oväntat Antonio Conte på dagens presskonferens. Känslan är att Hazard startar men spelar inte hela matchen, eller tvärtom får göra ett tidigt inhopp. Den speltid han fick med Belgien var Conte nöjd med och var i överensstämmelse med samtal med Martinez.
    Chelsea har inga skadeproblem inför matchen.
    Danny Drinkwater är med i truppen mot Leicester men Conte antyder att det kanske inte blir speltid. Ang Zappacosta bekräftade Conte att han är i god form och att han känner Contes fotboll och därför har lättare att komma in i det hela.
    Conte var inte road av frågor om Barkley men hävdade att det som sagts var rent löjeväckande. (Förmodligen att Barkley skulle hoppat av läkarundersökning och att det var för att han inte fick tag i Conte på telefon).
    Conte, till skillnad tydligen från United, anser att det är bra att engelska transferfönstret nu stänger före ligan startar. Han uppskattar att det blir kortare och om man planerar ordentligt ska det inte bli ett problem.

TORSDAG:
Premier Leagueklubbarna har röstat för att transferfönstret nästa år stängs före säsongen börjar. Det stängs torsdagen kl 17 svensk tid innan säsongen startar. Detta enligt BBC. Superbra initiativ!
   Det berör enbart Premier Leagueklubbar och spelare kan inte köpas efter 9 augusti 2018. Däremot kan spelare säljas och lånas ut till andra ligor, som Championship eller utomlands.
   Dock ändå något av ett slag i luften om de andra stora ligorna inte tar samma beslut. För detta innebär bara att klubbarna kan inte värva från varandra. Utländska klubbar kan fortfarande värva från England. Nu är det inte särdeles många engelska spelare, knappt några som utländska klubbar är intresserade av men kanske kommer antalet utländska spelare minska. Det gör också klubbarna sårbara för klubbar som Barcelona som in i det allra sista försökte värva en spelare från en engelsk klubb, om vi tar dem som exempel (det finns fler). Å andra sidan kommer alla klubbar veta att engelska klubbar kommer aldrig någonsin släppa spelare efter att det engelska fönstret stänger så kanske kommer det att fungera som tänkt hela vägen ut.
    Det är dock en start och kanske kan det här innebära att Fifa faktiskt vaknar och ägnar sig åt de viktiga frågorna istället för att stoppa en spelare för att pappren kom in 14 sekunder för sent. Uppmiuntrande är dock att Uefas ordförande Ceferin stödjer förslaget, vi hoppas åtminstone Uefa därmed ser till att europeiska ligor följer modellen. För det är ett förbannat oskick att spelare ska kunna byta klubb efter att ligan startat. Helst ska också januarifönstret stoppas eller på något sätt begränsas. Klubbarna ska inte bara kunna köpa sig ur eventuella problem.

Vid nystarten på lördag finns det mycket att se fram emot. En vinst förstås. Nästan lika mycket vill vi också se Hazard och Morata spela ihop för att få en uppfattning om hur deras samarbete kommer att se ut. Vi är nyfikna på hur Conte pusslar ihop sitt mittfält, blir det något mer defensivt med Bakayoko eller t o m Drinkwater eller får Fabregas som varit så bra hittills fortsätta även på bortaplan? Vi förväntar oss dock knappast mer än en cameoroll för Zappacosta som först igår hade en chans att bekanta sig med sina nya lagkamrater. Backlinjen tror vi väl ser ut som senast med Azpi, Luiz och Rüdiger i fel position då Cahill fortfarande är avstängd och vi tror Christensen har större chans att få spela mot Qarabag på tisdag.

ONSDAG:
OFFICIELLT:
Chelsea Ladies har värvat norska landslagsförsvaren Maria Thorisdottir, 24. Hon har kontrakt till 2019. Damernas liga startar 24 sep och Chelsea är med Arsenal favoriter till att vinna. Manchester City som vann förra året (Chelsea vann ju Spring Series) har tappat en hel del av sina viktigaste spelare medan Arsenal har värvat tungt, inte minst från Europamästarna.

Willian gjorde Brasiliens enda mål mot Colombia. Matchen slutade 1-1. Brasilien är redan VM-klara. Vilken form han är i, men nu väntar en lång resa hem idag och vi får se om Conte startar honom på lördag mot Leicester.

Har laddat för fortsättningen nu genom att titta på inspelningen av hur Chelsea firade titeln i våras. Vilka minnen det väcker. Vilken glädje. Helt underbara upplevelser.

På lördag visas inte matchen men Leicester är ett lag som inte blir helt lätt att besegra och som haft en väldigt svår öppning med matcher mot troliga topplag som United, Arsenal och nu Chelsea. De har gjort ett väldigt bra inköp av Adrien Silva, men som alltid kommer sena värvningar att kräva lite tid för att komma in i det. Därför väntar vi oss inte att få se Danny Drinkwater eller Davide Zappacosta heller på lördag, även om ett inhopp kan bli aktuellt beroende på hur matchen utvecklas. Inte heller Gary Cahill lär spela och som CSFC spådde innan säsongen, det är kanske inte sista gången han får stå utanför. Det finns stor risk att han inte är ordinarie i backlinjen när säsongen är över. Dock, på lördag är han fortfarande avstängd för sista matchen efter sin onödiga utvisning mot Burnley.
    Harry Maguire har redan gjort stort intryck i Leicester, däremot har Iheanacho ännu inte kommit igång. De har annars haft en ganska bra värvningssommar känns det som. Dessutom är Mahrez kvar, han ville bort tidigt men har spelat utmärkt i de inledande matcherna. Frågan är om han fortsätter göra det nu när han inte lyckades få igenom en transfer. (De enda som dock lär lagt konkret bud är Roma och deras bud låg långt under Leicesters värdering, och ärligt talat en normal marknadsvärdering av algeriern).
    Frågan är om Conte kommer att vila Willian, som hade match med Brasilien igår (han startade), och sedan en mycket lång resa.

TISDAG:
Alvaro Morata var åter målskytt för Spanien mot Lichtenstein två gånger dessutom, en enkel seger med 8-0. Morata stod även för en assist, som vanligt. Han hade även en nick i ribban. Undrar om han inte kan stå för fler sammanlagda poäng än vad Costa gjorde förra året.

Morata och Pedro startar mot Lichteinstein. Konstigt nog spelar Pedro på Azpilicuetas plats fast han får inte spela. Enligt uppställningen (kan ej se matchen) står Pedro som högerback i en fyrbackslinje!
    Zappacosta börjar på bänken för Italien. Han fick hoppa in i 49 minuten mot Israel. En försiktig 1-0 seger för Italien.

Ikväll spelas de sista landskamperna i den här omgången och vi får ägna oss åt fotbollen igen. På sitt sätt kan lördagen ses som den egentliga, riktiga säsongsstarten efter tre träningsmatcher (som dock gäller i tabellen). Lagen är klara, alla spelare är inne eller ute och ligorna, och ett flertal cuper ska spelas. En intensiv fotbollsmånad och när september är över kanske vi kan börja se riktiga tendenser och får veta om Uniteds start beror på lottningen eller på att Mourinho fått ihop laget, om Arsenal är på väg att sjunka ännu djupare under Wenger när vi för ett tag i somras trodde de skulle vända trenden.
    Allra mest kanske vi kommer att undra över spelarna som inte fick lämna; hur de kommer att agera och hur motiverade Sanchez, Coutinho, van Dijk, Mahrez och andra verkligen är. (Costa räknar vi bort då han fortfarande tydligen leker med sina kompisar i Brasilien och inte verkar ha för avsikt att uppträda som en vuxen man och fullfölja sina åtaganden för att istället tjura som en barnunge.)
      Många klubbar försökte sätta ned foten mot spelarmakten, men kommer spelarna nu att slå tillbaka?

MÅNDAG:
Han är med i PL-truppen men inte CL-truppen. Vi talar alltså om Diego Costa.

Eden Hazard har haft en frågestund med sin sponsor Nike. Här kan ni läsa frågor och svar. Han är övertygad om att Chelsea är konkurrenskraftiga i Champions League och mer än antyder att för honom har nog den turneringen större fokus. Läs mer här>>

Äntligen är Silly Season över och det skulle den varit för tre veckor sedan om Fifa, Uefa och ligorna hade något sunt förnuft. Det är dock ett beslut de måste komma överens om, för om en liga stänger tidigare ger det ju fördelar till andra ligor - och då vet vi ju vad som händer.
    Deadline Day är över och det är Silly Seasons enda roliga dag. Samtidigt som det nog är den dag då fotbollslag allra mest visar hur inkompetenta, inkapabla och oförmögna att planera ordentligt de är. På något sätt är det djupt ovärdigt och för oss rent inkompetens att en mästarklubb som Chelsea ska behöva springa runt som huvudlösa kycklingar och ordna in det minimum av spelare som behövs tre minuter före midnatt, och för Drinkwater till och efter midnatt! Vi fans känner oss rätt nöjda med Zappacosta och Drinkwater - men det förlåter inte på något sätt att ledningen försätter klubben i en sådan situation. Framförallt förlåter det inte att de försätter manager Antonio Conte i en sådan situation. Att behövas starta ligan och inte veta vad som kommer att hända efter tre matcher! Enfärdig spelare kort blev vi nog, men det ska vi klara av om vi inte har otur med skador i anfallet.
    Alla vet svårigheterna i år att värva. Kostnaderna, bristen på spelare och så många som jagat samma spelare. Det är ändå ingen ursäkt. Det finns ingen ursäkt för hur Chelsea uppträtt det här fönstret. Först och främst genom att tidigt skicka iväg spelare på lån som kanske hade behövts i en trupp (vi tror fortfarande flera av de utlånade spelarna borde ha stannat kvar för att drillas med truppen och vara del av den). Två spelare som räknat med lån var Kenedy och Kyle Scott som inte kunde lånas ut pga ledningens oförmåga att få klart med spelare. Att sälja spelare innan ersättare är klara. Faktiskt oförlåtligt. Framförallt att sälja spelare som utgör nycklar till i vår förmodligen just nu värste konkurrents lagbygge. Det gör oss fortfarande rent förbannade. Chelsea kan mycket väl skänkt titeln till Mourinho genom försäljningen av Matic. Detta oavsett att Bakayoko redan imponerat och ser ut som en yngre, uppgradering av Matic med mer energi och mer framåtanda, Dock ännu så längre med mindre rutin.
    Costaaffären är så pinsam att man vill inte ens beröra den. Det måste dock göras och även om vi idag vet att kanske största delen av problemet var Diego Costa själv så ursäktar inget alls hur Antonio Conte misskötte det och hur Chelseas ledning också misskötte det. Det kunde skötts så otroligt mycket bättre och vi kunde kanske den här säsongen haft ett av Europas vassaste anfall med Costa och Morata. Nu har vi bara Morata med Batshuayi som alternativ. Farligt tunt på sitt sätt om det kommer skador.
    Emenalo stoppade också Llorente till Chelsea då han absolut vägrar att tro att människor som fyllt trettio har ett existensberättigande. Spuds erbjöd 2+1 kontrakt, självklart tog Llorente det istället för att förnedras av Emanalo.
    Chelseas ledning kommer inte ta på sig sin del av skulden, så vi får skämmas å deras vägnar.

Det enda riktigt positiva kring ledningens agerande i i sommar är att Michael Emenalo för första gången sedan han blev sportchef, eller teknisk direktör eller vad de vill kalla det - har Chelsea inte köpt spelare som inte har minsta chans att ta en plats i laget utan bara köpts för att säljas vidare. Första gången.
    Ryktet går att Roman Abramovich har begärt en full förklaring och räftst och rättarting av Emenalo och Granovskaia varför de misskött transfersäsongen som de gjort. Förhoppningsvis leder det till ändring, dock knappast mot dem personligen då Roman är mycket lojal mot sina anställda - om de inte är managers.

Nu glömmer vi dock det och ser framåt.
    Conte kommer säkert att matcha in Zappacosta och Drinkwater försiktigt, men visst är det lockande att få se Drinkwater och Kanté spela på King Power Stadium på lördag! Utom för Leicesterfansen förstås.
    CSFC är mycket nyfikna på Zappacosta och inte bara för att han också valt att se ut som Frank Zappa. Utan mest för att de omdömen vi fått se av honom, klipp på YouTube ger ingen som helst rättvis bild, men omdömen hos människor som följt honom ger lite mer av helheten. Han passade mindre bra in i Torinos nya fyrbackslinje men verkar varit fullständigt perfekt i ett trebackssystem med sin offensivlust och omvittnade skicklighet att slå crossbollar. Något Morata kan få mycket stor nytta av.
    Drinkwater vet vi mer om och utan tvekan förstärker han vår mittfältsuppsättning även om vi inte ser honom som en given startspelare. Men han ger Conte nya alternativ och dimensioner till vårt spel. Han kan sköta ett defensivt uppdrag bättre än Fabregas om Kanté eller Bakayoko är förhindrade i några matcher och han kan också förse vår anfallslinje med offensivt understöd om Fabregas har förhinder. Så oavsett om de var förstaval eller inte är vi nöjda med dem.
    Spelarmässigt är vi helt klart rätt nöjda med sommarens värvningar. Det var hur de gjordes vi är väldigt kritiska mot.
    Från Caballero som är nästan perfekt som backupmålvakt om än inte riktigt i Begovics klass men mer inställd på vad rollen innebär, kostnaden var ok också. Rüdiger har redan imponerat, och detta trots att han mestadels spelat i fel position. (Christensen är ingen värvning men en klar förstärkning till backlinjen, han var rent ut imponerade mot Tottenham i andra halvlek efter några små misstag i inledningen). Bakayoko imponerade stort i samma match, särskilt då vi måste ta hänsyn till att han var opererad och helt klart inte i full matchform efter sin skada. Morata har redan blivit nominerad till Månadens Spelare och har slagit rekord med att bli den förste som gjort två mål och två assist i sina tre första matcher, och då har han inte ens spelat hela tiden i dem.
    Kylian Hazard värvades också, fast för utvecklingslaget. Det känns inte som en riktigt seriös värvning och därför förbiser vi den oftast. Det är nog mest en tjänst åt Eden och ett försök att få honom att skriva på förlängningen av kontraktet. För han är ju den sämste av de tre Hazards som varit i Chelsea (Ethan är fortfarande bara 14).

Enligt CSFC har Chelsea ett något bättre lag än förra säsongen nu. Vi har också en bättre trupp men bredden är fortfarande lite för svag och det gäller att läkarteamet sköter sig lika bra som de brukar göra så vi slipper långa skador. Då ska vi utan vidare kunna hota alla andra lag i toppen. Vi tillhör fortfarande favoriterna trots den där halvleken mot Burnley.

Man United har startat säsongen mycket bra. De har också haft i särklass fördelaktigast lottning. Chelsea har trots svår lottning och en nästan oförklarlig första halvlek mot Burnley tagit sex poäng. City har sett skakiga ut men kommer bara att bli bättre. Liverpool har imponerat framåt men inte testats bakåt särdeles mycket. Arsenal är på tre matcher en jätteflopp när vi trodde att de hade värvat bra, men så slutade de värva och hamnade i en soppa med missnöjda spelare som spelar ut sina kontrakt och en manager som inte spelar sina nyförvärv trots att de varit hans bästa spelare i tidigare matcher!
    Uniteds försvar var bra redan förra säsongen, Mourinho bygger alltid bakifrån och även om motståndet varit svagt imponerar det att de hållit nollan. Mest att frukta är dock hur de avslutat matcherna, det har visslat in mål i slutet av dem. Med Matic förstärkte de sitt lag och mest av alla kommer Pogba tjäna på det, men det som kanske oroar är att det för en gångs skull verkar lugnt i truppen. Ska bli mycket intressant att se hur de håller ihop när de möter mer jämnbördigt motstånd.
    De 35 matcher som är kvar av säsongen blir mycket intressanta att följa nu när landslagsfotbollen är över och ligan återkommer till helgen. Därtill kommer cuperna. Ligacupen kommer att ge marginalspelarna chansen och blir därmed jätteintressant att följa taktiskt och för att se hur nyförvärv och unga spelare utvecklas. Får hoppas på bra lottning och en lång resa i den. FA Cupen kommer att ha något av en liknande funktion.
    Champions League däremot blir på blodigt allvar då Chelsea fick den tuffaste eller åtminstone den näst tuffaste gruppen av samtliga. Qarabag ska inte innebära problem men sedan är det tufft med Atletico och Roma. Annars har väl aldrig som vi kommer ihåg, något lag varit större favoriter att vinna den turneringen än vad Real Madrid är i år. PSG kanske utmanar om Unai får ihop laget. Juventus, City, Atletico (med sin rutin och samspelthet och förmodligen Costa till slutspelet) och Chelsea samt kanske United betraktar vi som jämna outsiders. Bayern ser ut att ha lite problem med sitt generationsskifte, även de är nog ändå på Juventus nivå. Barcelona är nästan på dekis känns det som trots Messi och Suarez, men fotboll är ett lagspel och det behövs fler än två. Inget av de nämnda lagen kan dock räknas bort, däremot tvivlar vi på att något annat lag kan ge sig in i leken.

PL-mästare 2017

 

Rykten, notiser m m, v-36


TRANSFERS i sommar>>

Samtliga PL-transfers i sommar>>

SÖNDAG:
Hyllningarna till N'Golo Kanté och Alvaro Morata efter matchen mot Leicester är mycket väl befogade. Hela Chelsea levde kanske inte upp till deras kvalitet igår men det återstår mycket arbete för att få så pass många nya spelare att fungera i Chelseas system och Contes modeller. Här är Clive Walkers ord om Morata och hans spel.>>
   
Tyvärr syns ju inte hur spelare rör sig så bra i en tv-bild som fokuserar på bollen, men även i tv-rutan märks ju att Morata rör sig smartare och bättre än någon annan anfallare i ligan. Något som vi bara kan tro måste uppskattas av spelare som Hazard och Willian och kanske även Zappacosta framöver. Alonso är ju nu den som slår mest inlägg, men hittills är det ju Azpilicueta som bäst hittar Morata. Men även Fabregas och Morata har länkat upp bra även om det kan bli bättre.
    N'Golo Kanté, tja det räcker väl med att säga att matchen igår visar varför han utsågs till ligans bäste spelare förra säsongen. Han är inte sämre den här säsongen, det står helt klart.

Annars skvallras det idag mest om att Diego Costa lär omlokaliserat sin familj till Madrid. Costa själv lyser med sin frånvaro och det ser mer och mer ut som det här kan komma att hamna i domstolarna. Så trist att se en spelare förstöra sin karriär som Costa gör just nu. Det finns verkligen ingen vinnare i den här sorgliga historien. Absolut inte klubben, inte Conte och allra minst Diego Costa.
    Och över vad som på många sätt är en skitsak som de borde kunnat rett ut på tio minuter.

LÖRDAG:
Vår legendar Gianluca Vialli har startat ett företag, Tifosy, som sysslar med crowdfunding för fotbollsklubbar. Ett rätt intressant koncept, åtminstone för de mindre klubbarna. Läs mer om det här>>

Chelsea ska ha erbjudits italienske anfallaren Guiseppe Rossi. Rossi som är fri agent efter sin senaste knäskada hos Celta Vigo kommer att vara spelklar i början av oktober igen. Som fri agent berörs han inte av övergångssregler utan kan gå vart han vill och spela. Om han kan hålla sig skadefri vilket för Rossi är ett stort om då han haft fyra knäskador, men när han kan spela då kan han också göra mål. Det har han ju visat.

Kylian Hazard lär imponerat stort under träningarna och kanske kan det leda till att han inte bara får spela för utvecklingslaget. Läs mer här>>

Vi tvivlar på sannolikheten men vi gillar ryktet. Det sägs nu att Marina Granovskaia som erkänt att Chelsea inte hade bästa transferfönstret vill göra en signaturvärvning redan i januari nu och tanken är tydligen att erbjuda Diego Costa och kontanter emellan för Antoine Griezmann. Det ryktet gillar vi men vi är långt ifrån säkra på att det kan hända.

FREDAG:
Den här artikeln är skriven i The Sun av en Chelseasupporter och uppmanar Diego Costa att växa upp och Chelsea att se till att reparera situationen. Vi kan bara hålla med. Läs >>

Marca påstår att Diego Costa återvänt till London och Chelsea. Engelska tidningar har inte bekräftat att så skett.

Äntligen lite nyheter om Baba Rahman. Hans rehab har tydligen varit lite upp och ned och ingen kunde säga något. Nu har det dock börjat hända saker och han har börjat träna med laget. Det förväntas nu att han i nästa månad ska kunna vara spelklar igen efter sin knäskada. Det innebär att Chelsea lär försöka justera sin PL-trupp och ta med Baba Rahman om ligan tillåter det.

Chelsea har ju bara två anfallare i truppen, men Thibaut Courtois visar att han gärna prövar på positionen och att han kan göra drömmål - åtminstone på träning. Hans straff mot Arsenal får en att tveka lite. Se här>>

TORSDAG:
Fenerbahce hävdar att ett lån för Diego Costa var riktigt nära. Besiktas har också ryckt i honom. Nu verkar inget hända då turkiska fönstret stänger imorgon. Turkiska medier hävdar dock att Costa ändå är på väg för en läkarundersökning, ingen tror dock på dem.

Evening Standard har ställt samman 19 ögonblick då vår nummer 19 har gjort sig påmind på olika sätt i Chelsea. Vi lär väl få se om han någonsin igen bär den blå tröjan. Läs mer här>>

ONSDAG:
Det är möjligt att Leicesters värvning av Adrien Silva har spruckit. Pappersarbetet ska ha anlänt 14 sekunder för sent! Det är ju bara löjligt men fotbollsbyråkrater tillhör värsta sorten så inget är omöjligt. Osannolikt dock att han lär spela på lördag.

Vi har inte sett några bevis än men Diego Costa ska ha anlänt till London för att träna med Chelseas utvecklingslag. Trots att han är med i PL-truppen förväntas han inte spela med Chelsea. Klubbens VD Marina Granovskaia ska ha krävt att Costa följer sitt kontrakt för hon vill inte släppa en spelare och därmed skapa prejudikat genom att låta Costa strejka sig till en transfer.

Tammy Abraham och Kasey Palmer gjorde mål för England U21 mot Lettland i deras kvalmatch igår.

TISDAG:
Joey Barton spred ryktet om att Barkley valde att avstå en transfer till Chelsea då Conte inte svarade i telefon. Det något bisarra ryktet följs nu upp av Metro (!) som nu säger att Conte fick inte prata med varken Drinkwater eller Barkley. Det såg Chelseas ledning till efter att han ska misslyckats övertyga Oxlade tidigare i veckan (förmodligen sa Conte då att han såg Oxlade som wingback i sitt system, vilket Oxlade själv inte ser sig som fast alla andra tycker han är bäst som det vilket ska lett till att han istället valde Liverpool. Oxlade spelade för övrigt på kanten i landskampen igår, inte särdeles bra heller).

MÅNDAG:
Romans son Arkadij som redan för flera år sedan, innan hans studier i USA vid Harvard ansågs vara Romans efterträdare funderar tydligen på att skaffa sig ett eget fotbollslag. Han tillhör spekulanterna till CSKA Moskva som är till försäljning. (De spelar i Uniteds CL-grupp!).

Lånerapporten för de spelare som spelar i lägre divisioner och inte påverkas av landslagsuppehåll. >>

Nu börjar Diego Costa och hans usla rådgivare fatta att det är allvar. Det finns bara en enda plats Diego Costa kan spela fotboll före januari och det är i Chelsea. Så nu har inte bara Atletico manat honom att återvända från sin "semester" och ta avstånd från sitt barnsliga beteende, även lagkamrater som Eden Hazard vill att bråket ska sluta.
    Bestämmer gör dock Antonio Conte och av någon anledning ser vi inte honom som den som lättast förlåter Dieog Costas beteende och försök att manövrera sig bort från klubben och sänka sin utköpssumma.

Viasat kommer inte att visa Chelsea den här veckan heller. Detta då vald match blir Everton mot Tottenham. Då lär vi få heja på Everton antar vi. Ett blått lag mot en konkurrent.

Något vi inte kommenterat var att Baba Rahman inte togs med i Premier Leaguetruppen. Han har inte lånats ut eller köpts av Schalke som uttryckt att de vill ha honom. Vi har inte heller fått någon som helst uppdatering av hans skadesituation (svår knäskada i början av året), så det naturliga är väl att tro att hans skada har inte läkt som alla hoppades på utan att han kommer att få ägna hösten åt rehabilitering. Trist för ghananen. Annars hade det nog varit lämpligt att pröva honom i vänster wingbackpositionen då han är offensivt lagd men hade problem i defensiven de chanser han fick under Mourinho.

Det är skvaller av högsta grad och källan är Joey Barton så vi tar det för vad det är. Denen anger dock att anledningen till att Ross Barkley avbröt sin övergång var att han inte fick tag i Antonio Conte på Deadline Day. Barton säger Conte stängde av sin telefon. Svårt att tro men att Conte gjort men det finns ju tusen anledningar till att människor inte lyckas få kontakt med varandra särskilt om det är knappt om tid. Att Barkley vill tala med sin blivande manager är dock naturligt, och finns det ett uns av sanning i det hela visar det ju ännu en gång hur vansinnigt Chelseas ledning skött sommarens transferfönster.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC