csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5 Chelsea FC   3 sp 2 v 0 o 1 f 6 -4 mål 6 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
21 - 27 augusti 2017
  NÄSTA MATCH:

         Leicester b - 9 sep kl 16

  -

Nyheter v-34


SÖNDAG:
Antonio Conte avslöjade efter matchen att han kontaktat Belgiens förbundskapten Roberto Martinez angående Eden Hazard. De ska vara överens och det tycks handla om att Hazard tränar med laget han är kapten för och kanske spelar en del mot Gibraltar. Den viktiga matchen är dock mot Greklan och om det sägs inget.

Burnley tog poäng mot Tottenham idag och det verkar bli så att de efter att nästan bara tagit poäng hemma förra året tar fler poäng borta nu. Kanske folk nu förstår att det handlade inte bara om en dålig insats (den var usel i första men bra i andra) när Chelsea förlorade mot Burnley. Gissa om vi får höra om Tottenhams Wembleyskräck och Harry Kanes oförmåga att göra mål i augusti under uppehållet nu.

Alvaro Morata har slagit rekord. Han är den förste spelaren som någonsin gjort mål och assist i sina två första hemmamatcher i PL. Alla poängen är dessutom med huvudet. Nästa gång får han gärna börja använda fötterna också.

Att Viasat inte kunde visa Chelsea idag har de gjort många ursäkter kring, men de har inte förklarat varför. Annat än att deras nya tv-avtal bara tillåter dem visa matcher som går att välja i England. Matchen mot Everton skulle spelats igår men då Everton hade EL-kval i torsdags flyttades den till idag och då hade England redan spikat tv-sändning av WBA-Stoke. För jäkligt tyvärr men tv-avtalen bestämmer allt numer.
      Matchen visades dock i USA hos CNBC så de har annat avtal än Europa och England.

LÖRDAG:
U18-laget slog Norwich borta med 4-0. Målgörare: McEachran 15; Brown 55; Gallagher 59; Taylor-Crossdale (str) 84

FREDAG:
PL2 Chelsea U23 v Everton U23      0 - 3
Chelsea matchade ett juniorlag mot betydligt äldre spelare med mycket mer erfarenhet. Bara Eden Hazard över tjugo år. Kanske den ende över 19 år!? England måste verkligen få till en seriös b-lagsliga där spelarna får chansen mot bra motstånd. (Sportbladet har en artikel om hur City köpt Girona i La Liga för att få matcha sina unga spelare - läsvärd).
    Tyvärr var det en svensk som gjorde första målet. Joseph Colley smällde in ett mål i egen bur efter att ett fint inlägg träffat honom på smalbenet. Självmål är aldrig roliga men ofta väldigt oturliga.18
    Eden Hazard har till dess knappast märkts i matchen. Om vi säger så här, Everton var livrädda bara bollen var i närheten och som vanligt fick Hazard syna gräsmattan en hel del. Vi får hoppas Martinez matchar honom väldigt försiktigt i landslagsfönstret. När han väl fick boll visade han att kvaliteten har inte försvunnit under skadan. Det märktes dock att han var lite försiktig. Inga onödiga risker, vilket är smart. Han skulle kanske haft en straff efter en räd vid 34 min. Reprisen visar att det är solklar straff. Engelsk domarstandard....
    Chelsea var överlägsna i första halvlek, men när oturen grinar en i ansiktet ligger man under efter usla domslut och självmål. En ribbträff vid 39 min bästa chansen tillsammans med en räddning av en försvarare på mållinjen. Hazard startade diskret och dominerade inte, men visade ändå att han lätt kan göra det. Tog det lugnt vilket känns smart. Skulle som sagt haft en stratt efter en lång räd in mot mål där han fintade bort alla, tydligen inkl domaren. När han var med i spelet var han obestridligt en helt annan klass.
ANDRA
Ett långskott letade sig in i mål vid Evertons typ första anfall i andra halvlek. Knappast rättvist men...kanske var Bulka skymd och hann inte ned till stolproten. 57
    Evertonspelarna borde investera i lotter efter matchen för det är verkligen inte ett förtjänt resultat. Burnley förtjänade sin vinst i ligan mer än det här laget gjorde. De ahde två skott på mål och vann med 3-0. Fotboll saknar verkligen logik ibland.
    Chelsea saknar dock den anfallare som ungdomslagen haft länge nu med Solanke, Abraham, Ugbo. Dagens kvalitet i akademin finns i försvaret och delvis på mitten.
    Uppenbart att coachen gett order om att spela som vanligt och inte söka Hazard hela tiden. Så Hazard hade en försiktig introduktion till fotboll igen efter sin skada. Han tog det lugnt, inga chanser men när han hade bollen sken kvaliteten igenom. Han hade den bara inte så ofta som vi önskade. Skulle haft en straff och var nära mål också i andra. Spelade 74 minuter. Iinför Conte på läktaren.
    Ethan Ampadu ser ut som en riktigt bra värvning på ungdomssidan för Chelsea. Plus att han ser ut som David Luiz! Och spelar lite som Luiz också. ;) Lite ungdomligt slängig fortfarande. Annars har ju Chelsea lånat ut sina bästa ungdomar vilket gör U23-laget något tunt för den ligan. Även Reece James imponerade idag. Dujon Sterling stabil men inte lika övertygande som vi sett honom förut.
    Dock domarinsatsen var förfärlig i en lättdömd match, nästan lika hemsk som Evertons ljusgrå (smutsgrå?) tröjor och shorts som såg ut som något som flottan tvättat för mycket under trettiotalet. Slutresultatet speglade sannerligen inte matchen heller. Inte ens i närheten. Två skott och tre mål!

OFFICIELLT:
Så har Chelsea gjort det igen. Nöjd med försvarsbesättningen vi har (och det ska vi vara) lånas Kenneth Omerou ut igen. Efter att som vanligt först förlängt sitt kontrakt, till 2020. Ny destination blir Kasimpasa i Turkiet. Omerou känner klubben väl då han var utlånad dit 2015-16.

Chelseas match mot Nottingham Forest i Ligacupen spelas på Stamford Bridge 20 sep. Det ändrades efter att vi förstås satt ut Ligacupens officiella datum.

Från presskonferensen:
Antonio Conte säger det inte rakt ut men han gillar inte att Belgien har tagit ut Hazard. Chelsea kommer inte att skynda på hans återkomst utan det blir först efter landslagsuppehållet även om han spelar med U23 en del minuter idag.
    Om Costa vill han som vanligt inte prata. Ingen förändring i situationen. Costa vägrar inställa sig och Chelsea/Conte är inte intresserade.
    Vad det gäller transfers ger han förstås inte heller några besked, och ska inte göra. Han säger bara att Chelsea behöver förstärka och påpekar att med CL spelar Chelsea sju matcher i september trots landslagsuppehållet och det innebär att spelare måste kunna roteras.
    Han var mycket nöjd med inställningen och viljan Chelsea visade mot Tottenham. Han ser Everton som ett starkt lag som var starkt redan förra året men som är bättre nu. Han såg matchen mot Hajduk och var imponerad av Rooney och beklagade att denne slutat spela med landslaget.
    Morata och Bakayoko går framåt varje dag både fysiskt och i att anpassa sig till Chelseas spel.
    Han sa att Chelsea fått en tuff CL-grupp med en mycket lång resa. Men i CL måste man förvänta sig tufft motstånd. Om Kenedy var enda beskedet att Chelsea behöver spelare, underföstått att om Chelsea inte lyckas värva spelare kommer han inte att lånas ut till Newcastle.

Eden Hazard kommer inte att spela för Chelsea innan landslagsuppehållet, förutom att han lär få speltid ikväll mot Everton U23. Han har dock blivit kallad till Belgiens landslagstrupp vilket vi inte är ett enda dugg glada över. Det var på landslagsuppdrag han skadades och det är inte så att Martinez egentligen behöver spela honom mot Grekland 3 sep. Även om Grekland är två i gruppen, fyra poäng efter Belgien.

Everton har flera skador inför matchen på söndag. Seamus Coleman, Yannick Bolasie, Ramiro Funes Mori, Ross Barkley och James McCarthy. Sandro Ramirez lär dock vara tillbaka.
    Chelsea är utan Eden Hzard och den avstängde Gary Cahill.

Det väntar en stormatch, en tuff match, mellan förra säsongens etta och sjuai helgen. Och ingen visar matchen! Anmärkningsvärt. Att Viasat bara får visa en match kl 16 på lördagar har vi fått lära oss den hårda vägen, men den här matchen går på söndag samtidigt som WBA mot Stoke.
    Everton spelade igår i EL-kvalet och fick 1-1 mot Hajduk Split (som missade en straff). Everton vidare tack vare en säker hemmaseger. Det var ännu en succédebut då nykomlingen Gylfi Sigurdsson gjorde Evertons mål. Vi vet från erfarenhet att det är en spelare som trivs mot Chelsea och brukar alldeles för ofta göra mål, så vi hoppas Chelsea är lika väl förberedda som mot Tottenham. Förhoppningsvis är också Everton lite slitna efter bortamatchen på Balkan.
    Pl2-laget möter Everton redan ikväll. Det tippas att Eden Hazard får speltid i den matchen.

Mindre än en vecka kvar på Silly Season och det är en helg som ger viktiga indikationer på vad som kan komma att hända. För om vissa spelare inte spelar (några som Coutinho och andra spelar ju redan inte och det sägs vara skador) indikerar det att de kan komma att lämna klubben. Så många lär titta noga på t ex Arsenals uppställning mot Liverpool. Spelar Oxlade-Chamberlain eller inte?

TORSDAG:
Chelsea börjar Champions League hemma mot Qarabag och avslutar hemma mot Atletico. Det är bra. En på papper enkel start och svåraste laget på hemmaplan i en avgörande match. Det är vitktigt att vinna gruppen för bättre möjligheter i playoff. Spelschemat hittar ni här>>
    Nyckelmatchen känn som den är hemma mot Roma 16 oktober. Sedan vänder det mot Roma borta 31 oktober.
    Chelsea U18 som vann hela klabbet 2016 men inte fick delta förra säsongen spelar samma datum i Uefa Youth League.

CSFC vill från hjärtat gratulera Östersund som vände mot PAOK och mot alla odds och lite till kvalificerat sig för gruppspel i Europa League. Det är väldigt stort. För dem och för svensk fotboll. Särskilt som lagen med alla resurser inte ens var nära.

En annan intressant taktisk analys av Chelseas vinst mot Tottenham av vår legend, Ruud Gullit. Läs mer här>>
    (Gullit säger dock att Chelsea behöver lappa ihop relationen med Costa. Vilket väl få utom möjligen Gullit idag tror är troligt. Än mindre troligt blev det av lottningen i CL tidigare ikväll. För ingen tror väl att Costa skulle spela mot Atletico och bli cup-tied från att ev spela för Atletico efter nyår.)

Efter genomlidit ännu en lottning. Varför kan de inte bara lotta grupperna längre utan ska göra någon slags pinsam Eurovisionshow av det hela?!
    Har vi i alla fall fått fram Chelseas motståndare i Champions Leagues gruppspel under hösten.
    CHELSEA spelar i Grupp C. I den ingår också:
Atletico Madrid, Roma, Qarabag
En helt klart en riktigt svår grupp där Chelsea och Atletico måste sägas vara favoriter. Räkna med Diego Costatjafs. Lottningen kunde verkligen blivit snällare om vi säger så, men kanske också något lite svårare men inte mycket (H ser ungefär lika tuff ut). Schevchenko kunde verkligen gjort oss bättre tjänster i sin lottdragning.

Övriga grupper:
A - Benfica, Manchester United, Basel, CSKA Moskva
B - Bayern München, PSG, Anderlecht, Celtic
D- Juventus, Barcelona, Olympiakos, Sporting Lissabon
E - Spartak Moskva, Sevilla, Liverpool, Maribor
F - Shaktar Donetsk, Manchester City, Napoli, Feyenoord
G - Monaco, Porto, Besiktas, Leipzig
H - Real Madrid, Dortmund, Tottenham, APOEL

Klart lättaste grupp för engelska lag måste vi väl ändå säga att Manchester Untied fick. Liverpool hade också kanonlottning. City en halvtuff lottning. Tottenham fick liksom Chelsea en tuff lottning.

Deras utvalda CL-spelare från förra säsongeni olika lagdelar blev: Buffon mv, Ramos försv, Modric mittfält, C Ronaldo anfall.
Årets CL-spelare blev C Ronaldo och Lieke Martens.

En intressant artikel om taktisk analys som bygger på hur Chelsea och Conte i princip stängde ned Tottenham i söndags. Om inte annat förklarar det varför United manmarkerade Hazard på Old Trafford. Läs mer här>>

Chelsea drog Nottingham Forest i nästa omgång av Ligacupen, Carabao Cup. Forest slog igår ut Newcastle på bortaplan efter förlängning. Matchen spelas på Stamford Bridge någon gång i veckan 18 september framåt.
    Senare ikväll får vi veta vilka vi ska möta i Champinos League.

Chelsea saknar Eden Hazard även om många spekulerar att han kan vara på bänken. (Något som kanske är dumt för det skulle göra det möjligt för Belgien att tvinga honom spela landskamperna kommande veckor, och vi ser ju hellre att han är helt frisk till framtida matcher). Gary Cahill är fortfarande avstängd. Pedro och Bakayoko har spelat men vi tror Conte kommer att matcha dem försiktigt så det är troligare att Cesc Fabregas som är tillbaka från sin avstängning spelar på mitten från start.
    Everton har fått Schneiderlin avstängd. Ross Barkley är skadad.

ONSDAG:
Skvallerfronten den här veckan är rätt avslagen förutom några extrema rykten som valsar runt. Det minst troliga för Chelsea är väl Belotti-Aubemeyangryktena.
    Vår bedömning av skvallret är att de spelare som kanske är närmast en övergång till Chelsea är Danny Drinkwater, trots en vansinnig prislapp och Antiono Candreva. Om det blir dem eller någon av dem återstår att se. Faktum är att vi förväntar oss ingen klar affär före helgen.

TISDAG:
Lottningen är tidigt torsdag kväll, kl 18, men spekulationerna om hur Chelseas grupp i Champions League kan se ut har redan börjat.
    Mardrömsgruppen är Chelsea, PSG, Napoli, RB Leipzig.

Motståndet City borta och de missade allt och fick en spelare utvisad tidigt, men Everton visade inte till räckligt spelmässigt som får Chelsea att oroa sig alltför mycket. Ja, jag vet att Everton fick oagjort, slumpen gäller. Även om deras andra halvlek pekar på en tuff match. En onödig (för hård!?, Taylor dömde inte den här matchen) utvisning hälpte onekligen Everton att få ett resultat ändå. Deras effektivitet var dock som Chelseas på Wembley.
    Förutsatt att Chelsea är koncentrerade och spelmotiverade på söndag utan att ge motståndarna löjliga handikapp. Generellt sett är Everton dock bättre på alla punkter i år utom i målgörandet. Vi varnade dock för en pånyttfött Rooney och det gör vi igen. Särskilt som Sigurdsson som var bra förra säsongen mot oss borta ungefär vid den här tiden, säkert startar på söndag. Motsvarande match förra säsongen anses varit Chelseas bästa match under hela spelåret. Vi kan hoppas på en repris men är fullständigt nöjda med en arbetsseger. Pickford är kanske deras viktigaste värvning till islänningen kommer igång. Rooney är inte en värvning, han är en återkomst.
    Chelsea kan dock inte på minsta sätt underskatta Everton för de är nästan färdiga att konkurrera om CL-plats. De har dock en EL-match de måste vinna i veckan. Det är deras absolut bästa chans till CL-spel nästa år, Europa Leaguevinst och kanske möjligen har engelska lag lärt sig av Mourinho att inte vara löjligt arroganta.
    Det blir tufft på söndag men rätt resultat före uppehållet och Eden Hazard tillbaka efter det. Det finns mycket att se fram emot den här säsongen också. Se dock upp för islänningen. Noterbart är dock att England är hittills det enda land i Europa som inte tagit upp vikingklappen.

Nu är det inte kris för Chelsea tidningarna längre pratar om utan om hur United lätt kommer att vinna ligan. Sunt förnuft måste vara den enskilda sak som saknas mest hos sportjournalister. Det är därför det blivit så viktigt att veta vilka lag sportjournalister inte gillar och vilka de älskar. För objektivitet är en borglömd sak inom den grenen av journalistik. United har vunnit stort mot två lag som räknas som klara nedflyttningskandidater. De har gjort åtta mål. Vilket är jättebra och för ett Mourinholag fantastiska siffror. (Hur många gånger har vi inte sett Mourinho stoppa Chelsea från att fortsätta anfalla för att försvara ett resultat?!) DOCK, fem av de målen har kommit sista tio, vilket säger två saker. United kan nu avsluta matcherna starkt på samma sätt som under Ferguson. I alla fall mot bottenkandidater. Två, de har gjort dem mot två svaga lag som redan har gett upp. Det är jättefina siffror, men att utnämna United till ligavinnare för att de har ett exceptionellt bra spelschema i ligainledningen - det är bara så dumt. Men sportjournalister har svårt att lära sig. Förra året var det City i samma läge, ungefär. Det blev inte riktigt så. För oss som sett Uniteds matcher och inte är röda i själen är inte alls lika imponerade. Siffrorna imponerar men de har långt kvar till att vara färdiga på något sätt. Men kunde Burnley vinna mot Chelsea på Stamford Bridge kan säkert United utmana City och Chelsea om titeln. De är bättre än förra året, men hade de inte varit det - det hade varit sensationen. De kan också bli bättre om som många tror Z skriver på snart. Fast, ärligt talat, hur ska ens Mourinho klara av att spela både Z och Lukaku samtidigt...och Z lär inte acceptera att vara inhoppare och inte första valet, det är näst intill en omöjlig tanke? Och om Lukaku tjurade över att inte vara förstaval i Chelsea, hur kommer han inte tjura då när han nu kostar 75-90m pund!
    Ingen kan dock bedöma United till de möter motstånd mer än nedflyttare. Vilket dröjer lite med tanke på deras tur i lotten. Vilket bygger deras själförtroende ungefär som italienska lag som möter divison åttamotstånd i träningsmatcherna för att få spelarna att tro de kan.
    Spelmässigt imponerar City mer än United för spelmässigt är vi inte imponerade alls, bara effektivitetsmässigt, ja vi vet resultatet (mål är viktigare än spelet i sig)... även om de har samma svaghet i år som förra säsongen (försvarsspel, trebackslinje passar dem inte heller och Sané är inte någon wingback, och målvakt). Effektiviteten komer nog dock. OM vi kan döma efter två matcher. Det var en ny osäker målvakt och oskärpa som gett dem sämre resultat. De har också domarmässigt bedömts ungefär likadant som Chelsea hittills. Vi räknar dock inte bort dem och Mourinho som var åskådare lär nog inte heller göra det. För hurdan han än är som person, någon dålig fotbollsmanager är han inte. de Bruyne är Citys största besvikelse hittills.
    Låt oss återkomma när det är realistiskt, kring jul, vilka lag som är sanna titelutmanare 2017-2018! Fram till dess tar vi varje match för vad den är.

MÅNDAG:
Everton möter City borta ikväll. Kan vi hoppas på att de luggar City på poäng. Ja, hoppas kan vi. Tro på det är nog svårare men ska Everton ta steget måste de ju åtminstone visa sig svårslagna. Däremot på söndag får de gärna vika ned sig på Stamford Bridge. En seger där och vi kan börja se framåt med största förhoppningarna igen.

Silly season går in på upploppet och det börjar redan märkas. Tidningarna tävlar om att vräka ut olika namn och väldigt lite ser ut att ha substans just nu. Något kommer dock säkerligen att hända men som inte bara Chelsea upplevt är sommarens fönster väldigt svårarbetat.
    Tottenham som alltid gör sena affärer (det är väl Levys filosofi om vi ska döma hur det brukar se ut) har börjat röra sig, men de har också drabbats av fler rykten om spelare som vill bort än någonsin tidigare. Neutralt sett kan de kanske bli den intressantaste klubben att följa den här perioden.
    Fast egentligen struntar vi i dem. Vi har redan mött dem och bryr oss bara om Chelsea och Chelseas behov. Chelseas sommar påminner lite om förra årets. Någon tidig affär, någon affär i mitten som ser väldigt lovande ut (Kanté - Morata, även om Kanté blev klara någon vecka tidigare förra året) och förhoppningsvis några överraskande affärer som blir stor succé mycket sent i fönstret (Luiz, Alonso förra året).
    Så vi hoppas på några överraskningar innan nästa torsdag. Truppen måste förstärkas, det är dock givet. Frågan är hur och på vilka positioner Chelsea klarar av att förstärka den. Laget steg fram och visade vad det går för igår, managern visade vad han verkligen kan igår - dags för ledningen att visa vad de går för, för hittills har de nog svikit mer än överraskat positivt.

Annars är kanske torsdag den viktigaste dagen den kommande veckan. För då lottas Champions Leaguegrupperna. Chelsea är seedade men det innebär ju inte att vi automatiskt får en bra grupp för det finns bra lag som seedats lågt också. T ex Barcelona, PSG!

PL-mästare 2017

 

Rykten, notiser m m, v-34


TRANSFERS i sommar>>

SÖNDAG:
En ny teori från Mirror. Det talas om att Oxlades lagkamrater tror han vill till Liverpool för han vill inte spela wingback! Mirror lanserar idag teorin om att Arsenal föredrar att sälja till Chelsea då de ser Liverpool som en svårare konkurrent om en CL-plats än Chelsea (dvs säga, de verkar ta för givet att Chelsea tar en CL-plats medan Arsenal måste konkurrera med Liverpool om den sista....). Det alla dock verkar ta för givet är att Arsenal kommer att släppa Oxlade-Chamberlain, frågan är var han hamnar. Han startade idag men togs ut även om han knappast var sämst av Arsenalspelarna (konkurrensen om den utmärkelsen var tung och alla utom Cech tävlade om det).
    Efter att sett Arsenal skämma ut sig, det finns inget annat ord för deras inställning idag (långt värre t o m än när Chelsea förlorade till United borta i våras). Vi lär nog höra en del Wenger Out och snart flyger väl planen med banners över engelska stadion. Helt klart verkade det också vara att Wenger behärskar inte trebackslinje.

Evertons Koeman pratade om att värva Diego Costa efter matchen idag. Har Chelsea inte lärt sig läxan än. Man släpper inte spelare till konkurrenterna om inte kontraktssituationen inte ger några val.
    Han sa också att klubben inte fått några som helst bud på Ross Barkley. Som just nu är skadad.

Arsenal startar Oxlade-Chamberlain mot Liverpool vilket säkert lär väcka bryderi hos sillyspekulanter. Detta då så många är säkra på att han går till Chelsea, eller Liverpool före torsdag. En underlig uttagning för den som inte är Wengersupporter.

Nu lär Everton försöka värva Jamie Vardy som även Chelsea lär jaga för 40m pund.

Mirror hävdar att Arsenal säljer Alex Oxlade-Chamberlain till Chelsea under veckan. Trots säkerheten i uttalandet är det inte så säkert som Mirror tror. Vi lär dock upptäcka det före torsdag kväll.

Antonio Conte försvarar Chelseas lånepolicy. Läs mer här>>

LÖRDAG:
Läckta bilder visar Chelseas nya tredjetröja, som blir svart med kamflagemönster. Det kommer att bli officiell i veckan som kommer enligt uppgifter.

Nu sägs Monaco vara intresserade av Diego Costa. Vi får väl se om Costa ändrar sin mycket kraftigt klargjorda inställning att han bara vill gå till Atletico.

Tammy Abraham har gjort sitt första mål för Swansea mot Crystal Palace. Ike Ugbo gjorde sitt första för Barnsley. Det går bra för våra utlånade anfallare.

Renato Sanches lär dyka upp i ryktena igen. Han har nämligen begärt av Ancelotti att inte spela idag mot Bremen. Han har kopplats både till Chelsea och Liverpool men framförallt till Milan.

Loic Remy är aktuell för många klubbar just nu. Senast i raden är Las Palmas i La Liga.

Hans lagkamrater tror att Oxlade väljer Liverpool. Han vill ju inte spela wingback, vilket vi misstänker är rollen som Conte ser honom i - och som han varit bättre i. Han vill spela centralt mittfält och ärligt talat, Oxlade är inte lika bra där. Vi får se vad som händer.

Chelsea lär också förnyat sitt intresse för Ross Barkley. Svindyr prislapp men en spelare som Levy i Tottenham redan trott han har haft klar. Det trodde han om Willian också en gång i tiden.

FREDAG:
Fotbollsvärlden är knasig. Barcelona har idag för 97m pund värvat en tjugoåring som var knappt ordinarie i Dortmund. (Pasilic är bättre). de lär också bjuda 130-138m pund för Coutinho, vilket är dubbelt vad han är värd. Om Liverpool inte säljer är de idioter. Nästa år är han inte värd hälften. Den spelare de minst kan förlora är inte Coutinho, det är Sadio Mané. Köpa kvalitet är numer fullständigt omöjligt för icke statsägda fotbollslag, vilket Barcelona nästan är dock.
  Samtidigt påstår världens mest lögnaktiga Don Balon att Barcelona fortfarande jagar Hazard. Men de priser som är, måste Hazards prislapp ligga på 250m pund. Å adnra sidan, tror någon människa på vad den sajten säger bör de genomgå en psykologisk undersökning. En dyker upp varje år, Le10Sport med flera. Lögnare som säger vad som helst för uppmärksamhet. inte bar Trump kan spela det kortet.

Notera gärna att matchdatum mot Nottingham ändrades efter att Ligacupen själva sagt 19 sep. Den spelas nu 20 sep.

Cagliari är intresserade av Chelseas glömde man, Loic Remy. Det är en affär vi hoppas blir av för Loics skull. Men även Newcastle och Swansea lär vara intresserade. Kanske ett byte mellan Llorente och Remy och pengar emellan.

Nu kommer fler källor ut med att Oxlade-Chamberlain ska tackat nej till ett högt lönebud om 180k från Arsenal. Mötet som sades hållas idag ska ha hållits igår. Nu måste Arsenal bestämma sig om de ska sälja eller låta honom gå gratis nästa sommar. Det handlar inte om pengar för Oxlade utan han verkat tappat tron på att vinna något (annat än FA-Cupen) med Arsenal. DM säger Chelsea redan bjudit 25 och fått nej, Sky säger att Chelsea bjöd 30m. The Sun säger att Chelsea lagt två bud. 35m verkar bli den magiska summan. Enligt Sun och Mirror ska Arsenals ledning bestämma om Oxlade får lämna idag eller imorgon.

Konkurrenttitten: Serge Aurier är nära Tottenham. PSG och Spurs är överens liksom Aurier och Spurs. Frågan är väl fortfarande Auriers dom för misshandel.

Hastighetskameror är väl inte så populära hos fotbollsspelare med bilar i miljonklassen. Nu får Chelseas spelare dessutom manövrera bland dem på Cobhams träningsplaner. Nya metoder onekligen. Läs mer här >>

The Sun hävdar att Juventus nu kontaktat Chelsea om att värva Gary Cahill. Det svänger snabbt i ryktessvängen. Vi som trodde det var Chelsea som jagade en Juventusförsvarare.

Alex Oxlade-Chamberlain kommer att stanna i Arsenal hävdar Wenger. Daily Mail säger att han kommer inte att förlänga sitt kontrakt så frågan är om Arsenal tänker låta honom jobba ned kontraktet som de gör med Alexis Sanchez innan han går till City (som påstås ha klart med personliga villkor med Sanchez) eller ta pengarna för Oxlade?
    DM påstår Arsenal idag presenterar ett kontrakt värt 180k, mycket stora pengar för Arsenal, men att Oxlade ändå kommer att nobba. Chelsea och Liverpool lär vara klubbarna mest intresserade av honom och han skulle nog passa bra in i Contes system. Chelsea ska redan erbjudit 25m pund och går kanske något lite högre då han är engelsman och de kostar alltid löjligt mycket mer, men om Oxlade nobbar Arsenals kontrakt är valet verkligen att förlora Oxlade för inget eller försöka få ut så mycket som möjligt. Vi tvivlar på att ens Arsenal som har en mycket god kassa har råd att låta två viktiga spelares kontrakt löpa ut. (Även Mesut Özil är inne på sista kontraktsåret så man undrar ju en hel del hur Arsenal skött sina affärer!)

Doncaster lånar Jordan Houghton igen. De har gått ut och bekräftat men Chelsea har inget sagt ännu.

Chelsea lär försöka värva Fernando Llorente igen, men Swansea är inte roade efter att fått släppa Sigurdsson. Även om de fått låna Abraham av Chelsea.

Förnyade rykten om Reals Marcos Llorente också. Så kanske blir det en Llorente till Chelsea innan torsdagens deadlne.

TORSDAG:
inte så mycket fotboll kanske, men det är nog tur att Chelsea skrev det avtal de gjorde med Nike när de gjorde det. För de som ska förnya avtal med de stora sportskotillverkarna framöver kommer att få hårdare förhandlingar och knappast lika lönande avtal. Detta då försäljning, särskilt av sportskor i högre prissegment, minskar kraftigt. Särskilt i USA och särskilt skor knutna till vissa megastjärnors namn. Med tanke på prisnivån på sk replicatröjor (alltså de som vi fanns nästan uteslutande köper - det finns ju en dyrare variant so spelarna själva spelar i) som idag i Sverige ligger runt 850-1000 kr lär nog också gå ned framöver. Företagen håller helt enkelt på att prisa sig ur försäljningen med tre nya modeller för varje lag varje år (Chelsea och Nike har inte ens presenterat sin tredje tröja än, vi misstänker det sker i samband med CL-starten.). Läs mer för den ekonomiskt intresserade>>

Konkurrenttitten: Z Ibrahimovic har skrivit nytt kontrakt med United. Det stärker onekligen dem, men det ska bli intressant att se hur Mourinho ska få ihop ett lag med både honom, Lukaku och Rashford. Någon lär bli sur framöver.
    Vår åsikt är fortfarande att United utan Z är ett bättre lag i betydelsen lag, men det är ju otvivelaktigt en duktig spelare som förstärker dem och deras titelutmaning. Vi vidhåller dock att det är på tok för tidigt att utse en ligavinnare hur mycket svenska tidningar och många engelska än gör det efter ett par överraskande resultat för andra favoriter i ligainledningen.

Nathaniel Chalobah som tröttnade på Chelseas oförmåga och kanske ovilja att matcha in unga spelare är nu uttagen i engelska landslagstruppen.

Franska rykten säger nu att Barcelona tänker försöka få Willian från Chelsea. Det ska de glömma.

Star, som är en skvallerblaska, påstår att Virgil van Dijk har mött Chelsearepresentanter utan tillåtelse från Southampton. Inte bra om Chelsea gjort så, men källan är grovt opålitlig så vi avvaktar med att tro det minsta på den.

Chelsea lär titta på Idrissa Gueye från Everton då Leicesters prislapp på Danny Drinkwater är löjeväckande. Dock lär Guye säkert kosta mer än Drinkwater trots att han inte är inhemsk spelare. Everton säljer heller aldrig billigt.

Jamie Vardyryktena har inte dött ut än vilket är lite förvånande. Däremot innehåller inget av dem information om vilken summa vilket nästan alla andra rykten gör.

Konkurrenttitten: Tottenham förstärker sitt försvar med Davinson Sanchez (sexårskontrakt är klart men inte arbetstillståndet) och har fortsatt intresse i Serge Aurier.

ONSDAG:
Hulls Ryan Mason som fick en skallfraktur efter att nickat ihop med Gary Cahill i januari försöker rädda sin karriär. Han söker nu hjälp av en tredje expert för att kunna fortsätta spela fotboll. En tragisk historia men också en olyckshändelse.

Ola Aina, just nu utlånad till Hull, har tagits ut till Nigerias VM-kvalmatch. Aina har spelat för England upp till U20-nivån och tillhör en av många som bytt landslag från Chelsea senaste året. Tomori spelar nu för England efter representerat Kanada, och då han inte spelat någon a-landskamp kan han byta landslag ännu en gång. Jeremie Boga, fransman spelar nu för Elfenbenskusten. (Moses är också uttagen och Kenneth Omerou som ännu inte lånats ut eller sålts är stand-by).

Ryktena om Oxlade-Chamberlain har stendött i veckan samtidigt som denne hyllas av gamla Arsenalspelare. Det är bytet till wingback som fått hans aktier stiga inom klubben. Oxlade som har ett år kvar på sitt kontrakt har inte velat skriva nytt kontrakt men nu påstås det att han ska ha ett avgörande möte med Arsenal om framtiden på fredag. Vi lär nog få höra mer efter det.

Thomas Tuchel som sparkats från Dortmund ska ersätta Antino Conte. Det dröjde inte länge innan sådana rykten kom. Från SportBild som hävdar tysken tillhör de managers som Chelsea redan lär titta på. Skitsnack säger vi. Chelsea lär också dementerat det kraftfullt, men dementier ökar snarare än minskar rykten.
    Den andre kandidaten enligt dessa tyska rykten ska vara Luis Enrique. Vi är inte imponerade av någon av dem, även om SportBild skulle ha rätt i att Marina Granovskaia vill bli av med Conte som tyskarna hävdar.

Cedric Soares har synts i London och skvallerryktena drog igång med en rivstart. Du milde, han spelar för Southampton som är ett fåtal mil från huvudstaden och besöker förmodligen London ganska regelbundet. Det innebär inte att han ska till Chelsea.

En Juventusspelare har lämnat in en transferbegäran. Men det är inte Alex Sandro som Chelsea jagat utan mittfältaren Claudio Marchisio . Han kopplas därför till Chelsea nu, men då han är 31 år gammal är nog Emenalo totalt emot en sådant affär.

Dags att förklara krig mot förbundskaptener från Belgien igen då Roberto Martinez nu funderar på att ta ut Eden Hazard och spela honom i landslagsuppehållet som vi absolut inte vill Hazard ska spela under. Han skadades i landslaget och nu vill de spela honom innan han är helt spelklar igen. Hoppas verkligen den idéen går att döda.

Det låter inte sannolikt men att Antonio Conte vill ha Andrea Belotti är nog rätt klart. Dock, till priset 91m pund för ännu en anfallare. Det känns inte som om det är något han kan få med sig ledningen på.

TISDAG:
Tammy Abraham har gjort sitt första mål för Swansea. Han stod för tredje målet för Swansea i deras ligacupmöte mot Milton Keynes. (4-1)

Monaco och Marseille är intresserade av Diego Costa enligt London Evening Standard. Om det handlar om lån eller köp framgår inte klart. Förmodligen lån med tanke på att Costa vägrar ens diskutera någon annan klubb än Atletico. Costa lär dock öppnat upp för att gå till en annan klubb enligt vissa källor, detta då han är angelägen om att ta en plats i Spaniens VM-trupp.

En artikel om Eni Aluko och hur hon har behandlats av FA och förbundskaptenen Mark Sampson. Honpetades ju ut hans EM-trupp trots att hon utsågs till bäste spelare och vann skyttligan säsongen innan. Vi har tidigare berört hur hon behandlades av FA, fick en ersättning i princip för att hålla tyst och att Sampson ska uttryckt sig rasistiskt. Nu framkommer fler detaljer och det är inte snyggt. Läs mer här>>

Lille har velat låna (eller köpa...?) Michy Batshuayi men Michy vill inte lämna utan stanna och kämpa för en plats i laget.
    Det har senare framgått att Lille vill köpa för 36m pund! Michy är dock som sagt inte intresserad.

Ligacupen heter Carabao Cup nu och andra omgången spelas i veckan. Carabao sponsrar Chelseas träningskläder och är en thailändsk energidryck typ Red Bull. Fotbollsligan, EFL, har böjt sig baklänges för sin nya sponsor (de hade ingen förra året) och de olika rundorna har därför lottats på platser i Asien. Vilket t ex för första lottningen i Thailand innebar att Charlton lyckades lottas att spela två gånger i samma omgång, felaktiga motståndare visades i grafiken och andra incidenter. Nu ska tredje rundan lottas, i vilken Chelsea och de andra CL-klubbarna kliver in. Det görs i Beijing, kl kvart över fem torsdag morgon. Det är mer än löjeväckande hur ligan lägger sig platt för sina sponsorer och lägger lottningar så det passar asiatiska tider. Snart ska väl matcherna också spelas vid sådana tider för att öka den asiatiska publiken. Money talks.
    CL-lottningen sker också på torsdag, dock vid en vettigare tidpunkt. Kl 18 svensk tid. Chelsea är seedade men kan ändå få väldigt tufft motstånd.

I romarriket läste man framtiden i inälvorna på fåglar och fiskar. I dag tolkas framtiden i twittermeddelanden. Ryan Bertrand twittrade i helgen att han var på väg hem (för att se Game of Thrones). Det tolkades omedelbart som att han var på väg hem tillbaka till Chelsea på sociala medier. Tänk om det vore så enkelt.

Vi trodde det ryktet var avdammat och lagts till sängs. Men nu poppar Pierre-Emerick Aubemeyang upp igen i ryktessvängen. Det känns inte troligt men vem vet de här sista dagarna av fönstret. Aubemeyang ska dock uttryckt förhoppningar om klubbyte än en gång och därmed är ryktet igång och Chelsea ska vara intresserade. Samtidigt går vår gamle skytteligavinnare Jimmy floyd Hasselbaink ut och säger att Chelsea behöver en anfallare till.

Helt nytt rykte och från Metro så... men Chelsea sägs nu jaga Jamie Vardy. De säger också att Chelsea tittar på Belotti (det vet vi), Fernando Llorente (var aktuell i januari också) och Christian Benteke. Den sistnämnde känns mest överraskande då vi trots allt ändå har kvar Loic Remy kvar i klubben. En spelare av ungefär samma snitt.

Det lär skilja 10m pund, inte direkt småpengar, mellan vad Chelsea vill betala och vad Leicester kräver i betalning för Danny Drinkwater. Drinkwater är intressant som backup på mitten men han är inte värd 40m pund så vi förstår om Chelsea tvekar.

The Sun! hävdar att Atletico Madrid nu sagt till Diego Costa att återvända till Chelsea och sköta sina kontraktuella åtaganden innan de är beredda att försöka köpa loss honom. Vill vi verkligen ha Costa på Cobham med hans tjurande, utspel och direkta lögner (som han tyvärr presenterat på sistone)? Vore det inte bättre om han stannar i Brasilien till Chelsea blir av med honom, och då behöver ju Chelsea inte heller betala hans lön?!

MÅNDAG:
Hur många ungdomar ser man bära målvaktströjor? Inte många, men den här killen har nu två, en kräver dock nog att han växer någon meter plus ytterligare. Snygg gest av Courtois. Se mer här>>

Domaren Anthony Taylor som vi gav knappast godkänd fick nog för högt betyg av CSFC igår. De flesta experter, f d domare och sportskrivare dömer ut Anthony Taylor och menar att Vertonghen och Dier skulle ha visats ut. Båda deras gula kort var långt fulare än något Cahill eller Fabregas gjorde mot Burnley, men så är det. Vissa domare klarar inte av att hålla emot hemmatrycket, vissa tillåter hårdare spel. Det går nog inte att göra mycket åt, men så här stor skillnad får det inte vara och både Craig Pawson och Anthony Taylor gjorde usla insatser. Taylor retar oss ännu mer då han visade ut Moses i FA Cupfinalen för mindre än vad han behöll Tottenhamspelare för på Wembley.
    Vår förhoppning om bättre domarstandard i PL i år är redan slagen i spillror. Erfarenheten visar dessutom att standarden brukar sjunka, så om det här är startpunkten för domarnas insatser... du milde.

En positiv Daily Mail-artikel, det har inte varit många på sistone, men den handlar om Marcos Alonso och visar att det 24m-köpet var ett av förra sommarens stora fynd. Vilket vi måste vara ärliga och inte trodde då, men som han vunnit vårt hjärta och än mer igår. Kommer han inte med i spanska VM-truppen nästa sommar borde de skämmas, och tas bort som möjliga favoriter. Läs mer här>>

Lånerapporten >>

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC