csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
12 Chelsea FC   2 sp 1 v 0 o 1 f 4 -4 mål 4 p
 
20 augusti 2017

CSFCs spelarbetyg

Tottenham      Spuds       v         CHELSEA     Chelsea
         1                              -                 2            (0-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

Tottenhams start-XI

Lloris, Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies, Wanyama, Dembele, Dier, Eriksen, Alli, Kane

avb:Vorm, Son, Janssen, Wimmer, Sissoko, Winks, Walker-Peters

 


Målgörare

0-1
1-1
1-2


Alonso, 24
självmål Batshuayi, 82
Alonso, 88


CHELSEAS INSATS

8

En väldigt mycket bättre insats än senast trots alla omständigheter inkl helt ny spelmodell. Nästan en defensiv mästarklass av ett orutinerat och nykomponerat lag. Vilken moral, vilken kämpainsats, vilket underbart resultat. Som de slet sig till den här segern.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Lite osäkert vid första skottet från Kane. Sedan några mer kvalificerade räddningar. 7-
Andreas Christensen Något brist-erfarenhetsmisstag som vi får kalla det annars solid. Som flera andra såg han mer självsäker ut i andra. 7-
David Luiz* Ovan position framför backlinjen idag. Var väldigt mycket med i matchen. Var överallt, lite som förr men oftast rätt. Vilken andra halvlek han gjorde och han visar ju att han kan det mesta. 8
Antonio Rüdiger* Tog ett idiotiskt gult kort genom att sparka bort bollen. Sådant blir minus. Inte helt övertygande i sitt spel heller även om han får spela fel position, högerspelare som han egentligen är. 6
César Azpilicueta Den som styrde backlinjen från sin vänsterposition. Försvarets jätte. 7+
Victor Moses Osynlig i matchinledningen. Spelade upp sig dock. 6
N'Golo Kanté Mycket mer offensiv än vi brukar se honom. Men liksom mot Burnley tappar han boll mer än vi är vana att se honom göra. Men som han jobbar. 7
Tiemoue Bakayoko Tog och gav men verkade lite osäker på den ovanliga positionen. Debutnerver kallar vi det. Såg mer bekväm ut i andra även om han inte fick vara så mycket med i spelet som vi behöver kanske. 6+
Marcos Alonso* Perfektion i målet. Fantastiskt snyggt. Hade en bra match och höll Eriksen under bättre kontroll än i tidigare möten. Höll klart mer defensiv roll än offensiv wingback idag. Men göra mål kan han verkligen ändå. Tog ett lite onödigt gult kort är väl enda fläcken på hans match. 8
Willian Vi behöver honom mer som playmaker när vi inte har Hazard. Mycket rörlig och stod ändå bakom mycket. Fick syna gräset en hel del med väldigt lite försvar av domaren. Jobbade enormt. Mycket bra andra halvlek, inte minst kämpamässigt. Stolpskott. 8
Alvaro Morata Startade med en jättemiss tyvärr vilket tycktes påverka honom. Rör sig mycket bra där framme. Stod för många defensiva bortnickningar. 6+
---    
Pedro In för Willian. 78För kort tid för betyg. -
Michy Batshuayi In för Morata. 78 För kort tid för betyg. -
     
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Pedro, Kenedy, Musonda, Batshuayi, Tomori, Scott

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Tillbaka i kostym och med ett leende före match. Skönt att se.
Hade stuvat om ordentligt i både lag och taktik. Mycket intressant. Hans byten var rätt, även om Bats hade max otur. Men som han komponerade ihop laget och trimmade det för den här matchen.

8+

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Marcos Alonso

 


  KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar o dy.

Chelsea är inte favoriter idag, efter vår storm av skador och avstängningar. Saker vi slapp förra året. Det är också Tottenhams nya hemmaplan, Wembley (som vi brukat kalla Chelseas andra hemmaplan). De vann sin första match, delvis tack vare en utvisning. Chelsea förlorade sin första match, delvis tack vare två utvisningar.
    Så det vi ödmjukt ber laget om den här gången är att inse att domare bedömer saker annorlunda varje år i säsongsinledningen innan saker återgår till det vanliga. Så inga idiotiska varningar för tjafs och sånt. Och försök låta bli att bli utvisade, vi behöver nog elva man på plan hela matchen.
    Förhoppningsvis är Chelsea verkligen tända från start nu när de är kraftiga underdogs. Förhoppningsvis vill de visa att vad som hände förra helgen är inte vad vi kan vänta oss som för två år sedan. Förhoppningsvis tar de som nu får spela chansen och övertygar Conte och oss fans. Vi tror det finns bra möjligheter att överraska här - om Chelsea stoppar Eriksens inlägg från höger till Dele Alli som tar sig in i boxen utan att stoppas på vår högerkant.
    Ligan har bara startat, så Chelsea kan vända den oväntade starten genom att slå våra rivaler från NE17 nu när de ska spela på en plats vi brukar slå dem, Wembley.

Bakayoko gör debut och Morata gör startdebut. Intressant bänk också med Pedro.Ingen dålig inhoppare.  Tottenham får tillbaka Trippier och har sin starkaste uppställning (väl). Men innebär Chelseas uppställning fyrbackslinje?

Chelsea har bara förlorat två gånger av de senaste 17 mötena med Tottenham. Länge länge var ju deras hemmaplan känd som 3 Point Lane. Åtta vinster, sju oavgjorda. Inga mästare har förlorat sina första två matcher sedan 1981, Aston Villa. Chelsea har inte förlorat sina två öppningsmatcher sedan 1973. (Fast även då var Burnley en av motståndarna). Tottenham har bara vunnit en av sina senaste nio matcher på Wembley (en oavgjord, sju förluster).

Första premier leaguematchen någonsin på Wembley. En arena som nu är Spuds hemmaplan men om något år förmodligen blir Chelseas hemmaarena i flera år. Chelsea gör avspark och har ett långt första anfall där Lloris till slut enkelt tar bollen. Spurs kontring stoppas skickligt av Luiz som verkar spela mittfältslibero. Azpi till höger och Christensen har Luiz' vanliga roll. Rüdiger till vänster.
    Tremans defensivt mittfält med Kanté till vänster, Bakayoko till höger. Luiz centralt alltså.
    Jätteläge för Morata som nickar utanför när han är helt fri. Det var verkligen inte bra. 5 Vilken chans det var, sådana har vi inte råd att missa. Det ska vara mål i sådana lägen.
    Chelsea har börjat matchen bra, bättre än Tottenham och det borde som sagt också redan varit mål. Fler chanser kommer dock säkert. Chelsea har satsat på en mer defensiv uppställning som tydligen förvirrar Tottenham än så länge. Tyvärr är det också lite oklarare framåt i anfallen.
    Tottenham har börjat etablera eget spel fram mot tionde minuten och ett farligt studsskott av Kane som Courtois har problem med. 10
    Första hörnan till Chelsea. 11 Morata fixar den. Låg av Willian mot första stolpen, inte särdeles bra.
    Kanté hamnar längst fram, en roll han inte riktigt verkade bekväm med. Tottenhams kontring dålig. 12 De söker Alli på Alonsos sida. Alonso var lite efter vilket oroar. Alli är den bäste av alla på att smyga in i boxen efter Lampard.
    Boll rakt på Morata men studsen går tillbaka till Lloris. 13
    Studsboll som Christensen missbedömer, fram till Alli på högerkanten men Alli skjuter illa som tur var. 15
    Chelsea måste stoppa Allis löpningar in, eller åtminstone vara med på dem. Det är det oroande inslaget i det nykomponerade laget.
    Något som inte syns i tv men som kommentatorerna noterar är att Azpi hela tiden hjälper Christensen med positioneringarna. Azpi som också är kapten idag.
    Dembele skjuter, Courtois på den. Onödigt då den gick över ändå. Hörnan ofarlig. 19
    Luiz tar emot bollen dålig och skjuter oerhört högt! 20
    Luiz görs ned framför boxen när Alli hoppar in i honom, nästan värt ett kort Taylor. 23. Bra läge för Alonso. Lite långt ut kanske, nästan rakt framifrån. Många villiga men det handlar om Willian eller Alonso. Och Alonso sätter den klockrent i krysset. VILKET MÅL. 24 Vilken frispark.
    Frispark i bra läge för Tottenham. Bakayoko till hörna. 26 Alderweireld utanför.
    Dessutom fullständigt välförtjänt ledning. Det kunde varit två mål. Men det är väldigt mycket match kvar.
    Kane för ett läge och Courtois blockerar skottet. Sedan får Tottenham en bra period. Kane slänger sig efter en liten knuff men Ottenham får ytterligare chans. Det kunde varit kort för filmning där, ska bli intressant att se om panelen tar upp det efter matchen.
    Rüdiger tar hand om Kane, men det blir kort av det. 30 För att han sparkade undan bollen. Vad har vi sagt om fullständigt idiotiska gula kort - det får inte förekomma.
    Dier kommer undan med gult kort. Kastar sig in med sulorna först på Luiz. Tog bort Moses också. Jättefult. Sådant gav Chelsea rött i förra matchen. Inte samma bedömning direkt. 32
    Bakayoko görs ned. Tottenham har börjat spela väldigt fult och aggressivt. Borde också gett kort, av Dier igen.... 34 Domaren får ju skärpa sig.
    Rüdiger har varit lite osäker i fel position och de tär tydligt att Kane siktat in sig på att försöka ta sig fram nära honom. Att han då tar kort för en dumhet är verkligen inte bra.
    Det är ett kompakt Chelsea som verkligen står emot, men sedan stänger Luiz Eriksen och då tar domaren fram kortet. 38 Frispark i bra läge för Eriksens fot. Håll reda på Alli och Kane. Den smiter igenom förbi målet. Farlig och Morata nästan nära att träffa fel och stöta bollen, men den går ut. Sådana får Chelsea inte ge bort.
    Bakayoko driver upp bollen men passet till Morata tar på en häl och når inte fram. Bra aktion. 40 Tottenham får fördel av bollen och de slarvar totalt bort det.
    Kontring av Tottenham när Kantéi förlorar boll, Kane får chansen, viker in och skjuter - i stolpen. 42 Nästa chans tar Courtois hand om.
    Luiz görs ned på mitten. Taylor är lite på väg att förlora kontrollen över matchen då han tillåter för hårt spel särskilt av hemmalaget.
    Chelsea lite pressade och behöver hålla nollan halvleken ut. Det är nu rätt hetsigt på plan.
    Davis skjuter, bra skott, touch och bollen viker av. Bra räddning av Courtois. Hörnan blir det inget av, men Chelsea är lite pressade just nu. 43 Och Tottenham för en ny hörna. 44 Lätt för Courtois.
    Tottenham avslutar bra med flera hörnor. Tre minuter tillägg. Två hörnor. Chelsea är helt klart under press nu och måste hålla ut till signalen. Laget har blivit oorganiserat. Luiz stoppar Dier från att få boll på mål. 45+2
    Chelsea leder rättvist, borde som sagt haft ett till. Men Tottenham avslutade klart bäst och satte Chelsea under press sista fem-tio.

ANDRA
Chelsea måste sluta ta onödiga kort och hålla ihop laget. Det blev rätt oorganiserat mot slutet av halvleken. De har svårt att få fram bollen till Morata som verkar lite tagen av sin tidiga miss, men han har inte heller fått mycket att jobba med, om något. (Martin Åslund har aldrig gillat Chelsea och han fortsätter hamra in det budskapet även om han försöker göra det bakom ryggen så att säga - det är så trist att höra. Han är närmast oförmögen alla gånger man hört honom att säga något positivt om Chelsea. Ta tillbaka Bosse P istället för Åslund. Studion tog inte ens upp Diers överfall, fast de brukar vara snabba på att vilja prata om sådant. ).
    Andra halvlek kan bli gastkramning och Chelsea måste nog ställa lite fler frågor till Tottenham än de gjorde mot slutet av andra. Vårt kontringsspel är det som ser sämst ut. Om Pedro kan borde han kanske få komma in rätt tidigt, frågan är dock om han är riktigt spelklar efter sina skador? Annars ser ju bänken rätt tunn ut, särskilt som som vi har en känsla att Conte inte ger Morata hela matchen. Synd om Boga som fick starta senast och inte ens är med idag.
    Tottenham startar andra halvlek mycket starkt och Luiz täcker en Kanenick. Slutar med ny hörna, som var dålig. 47 Chelsea har redan hamnat på bakfot.
    Christensen stoppar Kane som är stark och har överhand på Rüdiger. 48 Hörna igen.
    Just nu är det bara Tottenham och det är väldigt oroande. Det är på tok för tidigt för att försöka försvara en ettmålsledning.
    Ett inlägg studsar på Christensen när Alonso försöker rensa, men Courtois är med. 50
    Vertonghen varnas för en ful tackling på Moses. 51
    Lång boll till Morata som är helt ensam, nickar med axeln till ingen alls.
    Bra brytning av Moses, Moratas skott är svårt och han får inte fart på skottet. Det hela slutar i en hörna. Bättre av Chelsea. 52 Willians inlägg går ut och in igen.
    Bakayoko tar boll från Dier men för hårt upp i ryggen. Frispark.
    Luiz bra brytning men kontringen för långsam. Vertonghen sätter ut bommen mot Willian. Kunde varit frispark. 54
    Luiz väntar sig en frispark men ingen signal och Tottenham tar boll. 54
    Det är intensivt och aggressivt men än så länge mestadels på gränsen.
    Morata försöker hjälpa till men har svårt mot det storvucna Tottenhamspelarna som fysiskt dominerar honom. 55
    Tempot är fortfarande väldigt högt. Alli försöker få till en hands, Taylor bra placerad och går inte på den. 59
    Tottenham dominerar fortfarande och Chelsea ligger väldigt lågt. Nu skulle man onekligen vilja se en speedkula som Pedro för kontringar. Vi vet dock inte hur skadefri han är, eller vem han skulle byta med för Chelsea får nog inrikta sig på att hålla ihop defensiven.
    Kanté tar ut Alli som spelar över en hel del ser vi i reprisen. 62 Morata tar bort frisparken.
    Chelsea har lyckats hålla Alli ur spelet men han är ju inte enda hotet. Kane har haft en bra match, Eriksen också. Dembele kanske bäst i vitt.    
    Morata tar bort ännu en hörna. Har fått större defensivt intryck än framåt.
    Tempot har mattats något de senaste minuterna men det är fortfarande Tottenhams match att förlora. 65
    Morata helt ensam igen och Chelsea lyckas inte med sina omställningar som vi brukar se. Chelsea har dock sökt honom på huvudet i boxen betydligt mer i den här halvleken. 67
    Willian hade läge att släppa till Morata i bra läge men dröjer för länge och en fot bakifrån tar bort bollen frrån Willian. 68
    Son in för Dier som är nära ett gult till. Klar offensiv förstärkning. 68
    Bra kontring av Chelsea av Willian som lägger till Morata som tänkte för mycket och Vertonghen lyckas blockera ut hans skott. Höran bort. 71
    Moses driver in men skjuter över i bra läge. 71 Åtminstone några blå anfall som ändrar spelbilden lite.
    Morata ensam men så kommer Bakayoko men Vertonghen får en häl på bollen. 72
    Willian skjuter utifrån, ca 20-25m och bollen i stolpen. Varsin stolpträff nu. 73. Chelsea har helt klart höjt sitt spel igen och Tottenham visar lite trötthetstecken. Det går i ett just nu, fram och tillbaka.
    Ännu en hörna och Pedro som väntat på byte i över fem minuter har fortfarande inte fått komma in. Luiz bort, Azpi täcker sedan skott. Nya inlägg. Christensen gör en jätteviktig brytning när Kane skjuter.
    Mycket tid kvar för Chelsea att hålla undan och Pedro kommer in med masken på. Känns helt rätt. Även Batshuayi in. Ut Willian som slitit som ett djur i andra och Morata. 78    
    Så gör Batshuayi självmål på en frispark. Du milde tid. 82 Bra frispark men sådant mål känns ju som ett nackskott efter den insats laget har gjort. Otur för Bats men...
    Alderweireld gör ned Pedro och kortas. 83
    Så verkar Alonso snackat till sig ett kort. Lägg av med sådant.
    Hörnan rakt till Courtois. Kanté görs ned, fördel och så vinner Dembele en stenhård kamp i boxen mot Bats. Nästan straff. Chelsea vinner tillbaka boll och Alonso tar sig in i boxen och sätter bollen i burgaveln. Under Lloris på insidan. Vilket mål - igen.
    Härlig brytning av Luiz som startade anfallet efter nästan straffen. Det var nog inte straff utan bara en kraftfullare attack av Dembele men ... Pedro assist.
    Konstig situation. Bats är inte offside men ingen med, till slut söker han Pedro som drar ned en Tottenhamspelare och får frispark emot sig.
    Reprisbilder på Conte vid Alonsos andra mål. Det är glädje det.
    Janssen in för Trippier. Fyra minuter tillägg att hålla undan på. Måtte det gå.
    DET GICK. Vi ber inte om ursäkt för den här segern. Vi gjorde alla målen! ;)

Vilken match. Nerverna utanpå både hos en del spelare och framförallt för oss åskådare. Snacka om en oväntad matchhjälte också, fast varför är vi förvånade? Alonso överraskar hela tiden.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Anthony Taylor

BETYG

Borde nog gett Dier rött kort. Det var fegt dömt. Chelsea fick två utvisningar för det förra matchen. Sedan är Dier oschysst igen minuten efter utan åtgärd. Tillät väldigt fysiskt spel, vilket inte gynnade Chelsea. Även Vertonghen borde nog sänts av plan. Fegade ur och fick hemmadomarstämpel.

knappast
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy




Besök csfc-facebook: facebook