csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
12 Chelsea FC   2 sp 1 v 0 o 1 f 4 -4 mål 4 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
14 - 20 augusti 2017
  NÄSTA MATCH:

         Everton - 27 aug kl 14.30

  -

Nyheter v-33


SÖNDAG:
Så har Tottenham förlorat nio av elva matcher på Wembley. Rättvist, nej säger en del. Tottenham borde haft minst oavgjort säger de. Sådant struntar vi helt i, vi är inte neutrala vi är Chelseafans och trots överläge, mängder av hörnor, bollinnehav så skapade Tottenham mindre målchanser än Burnley. De behövde ju till och med Chelseas hjälp för att göra mål.
    Ett sådant härligt resultat. Så roligt att täppa till käften på alla som redan dömt ut oss. Nu är det 36 omgångar kvar att vinna ligan på. Kan vi göra det här på bortaplan med flera nya spelare som inte är helt inspelade, inte helt i matchform, med flera avstängningar, skador på vår i särklass bäste spelare, på bortaplan och mot alla dessa människor som tävlat i att döma ut Chelsea i veckan.
    Sällan har ett mål varit så härligt som det Alonso drämde in under Lloris två minuter före slutet. Vi hade en stolpträff också (vilket faktiskt var det enda riktigt farliga som Tottenham skapade). Matcher vinns genom att göra mål. Det visade Burnley förra veckan när Chelsea hade en makalöst usel halvlek, det visade Chelsea idag mot ett ordinarie Tottenham som inte kan ha några ursäkter.
    Tottenham kan ju inte ens komma med sina löjliga kommentarer om plastflaggor som Chelsea ibland delat ut till sina fans, efter dagens alla plastflaggor på Wembley.

Tottenham har bara vunnit en av sina senaste nio tävlingsmatcher på Wembley. En oavgjord, sju förluster. Senast i FA Cupen mot Chelsea.

Huddersfield, lilla utmanaren i blåvitt, är "vårt" andra favoritlag i PL just nu. Mest för att de är minsta klubben (ursäkta Brighton men det är de väl). De är blå och de kallas Terriers. Har själv en terrier, Axla Chelsea. Så är Kasey Palmer utlånad dit även om han inte fick spela från start idag, inhopp med 20 kvar. Men det är alltid roligt med uppstickare. Får hoppas Chelsea kan knapra in på deras poängförsprång om en liten stund.

Så har vi fått förklaringen till varför Conte matchade Chelsea i träningsoverall mot Burnley. Han håller på att flytta in i ett nytt hem med familjen och kunde inte hitta rätt kläder bland flyttkartongerna. Vi har ju redan efterlyst den till idag och förhoppningsvis sitter den som den ska idag.

Att det blir spännane och intressant match idag tar vi för givet. Vi hoppas också få se ett Chelsea som verkligen visar vad de går för, från start. Oavsett hur Antonio Conte pusslar ihop laget mellan skador och avstängningar. Tottenham är stora favoriter trots dåligt facit på Wembley, men Chelsea är långt från chanslösa. Stor plats för en överraskning i en match där regerande mästarna är underdogs, en situation som borde passa Chelsea om hjärnorna, hjärtanena och viljorna är på plats.
    Så måste de förstås stoppa Eriksens prickskytte från sin högerkant mot Delle Ali som smyger in i straffområdet. Gör Chelsea det kan många färdigsskrivna katastrof/fiaskoartiklar om Chelsea slängas på många redaktioner ikväll. (Särskilt Daily Mail lär ha mycket spaltutrymme att fylla med annat då).

Hoppas Antonio Conte dammat av kostymen för när han stått på linjen i träningsoverall har det sannerligen inte gått särskilt bra för Chelsea den gågnga sommaren. Så vi vill se Conte i svart kostym idag och samma engagemang som vi vande oss vid förra året. Chelsea är i läge för att skrälla idag, vi är inte på något sätt favoriter även om vi vann ligan för några månader sedan före Tottenham och slog dem i två matcher av tre.

LÖRDAG:
Juan Castillo gjorde enda målet när U18 slog Reading idag.

Chelsea har redan blivit totalsågade, efter en förlust, och är knappt ens spelbara som ligavinnare, för att inte tala om alla förståsigpåare som fullständigt dömt ut laget efter förra lördagen. En av de få s k experter som faktiskt behållit sunt förnuft är Skys Paul Merson (fd Arsenalspelare). Så här säger han:
"CHELSEA CRISIS BLOWN OUT OF PROPORTION"
"Nobody is going to win every game in a season, it’s one game! They got dismantled by Arsenal at the Emirates last season, and then all of a sudden they’ve won a dozen on the trot and win the league at a canter."I think there’s a long way to go. The players they're missing, who could miss them? Chelsea can’t afford to miss a Hazard, as much as Tottenham can’t afford to miss a Harry Kane. I think sometimes it gets blown out of proportion."
    Han tippar för övrigt oavgjort 1-1 imorgon, eller Chelseavinst! Det är han ensam om. Förutom att CSFC faktiskt tror att Chelsea verkligen kommer att visa vad de går för, även om laget inte är komplett för imorgon.

Chelsea U23 vann sin andra match i PL2-serien. 2-0 mot Derby County. Mål av Reece James och Luke McCormick.

Tottenham saknar Georges-Kevin N’Koudou, Erik Lamela och Danny Rose imorgon. Eventuellt kommer dock Kieran Trippier tillbaka från skada.

FREDAG:
Från presskonferensen:
Antonio Conte är inte oroad över att truppen just nu är tunn. Saker som utvisningarna och avstängngingarna händer och det måste en klubb som Chelsea kunna hantera.
    Hazard är bättre men inte matchklar utan han behöver mer tid. Bakayoko är nära matchklar och kan komma ifråga för matchen på söndag. Pedro har tränat under dagen och hade problem med smärtor i vristen. Kanske för bänken på söndag. Han kan inte ge någon procentsats för sannolikt det är. Conte betonade åter att Morata fortfarande inte är på topp fysiskt för spel (vilket väl antyder att han inte kommer att spela hela matchen).
    Diego Costas anklagelser om att han känner sig som en kriminell väckte stort skratt hos Conte och sedan presskåren. Conte tar hela situationen med ett stort skratt, och det var ungefär allt journalisterna fick ur honom. För Conte är diskussionen om Costa överspelad. Klubben betonade också det att Costa är inte en diskussion som Chelsea är villiga att ta på presskonferenser före matcherna.
    På frågan om Tottenhams inaktivitet på marknaden är det deras situation. Chelseas situation är annorlunda. Chelsea har förlorat många spelare senaste året och måste ersätta dem. Vi behöver dock tålamod för att fullt ut ersätta dem och där är vi inte idag.
    På frågan om Conte tror det kan ske innan fönstret stänger hade han inget svar utan betonade att hans jobb är att jobba med de spelare som finns. Men att han skulle bli glad om det händer.
    Conte undvek också frågan om han funderar på att spela 3-5-2 med både Bats och Morata.
    Conte oroar sig för att spela spelare som inte är helt matchklara för risken för skador ökar då. Det handlar inte bara om att de inte är 100% matchklara. Men som situationen är måste Chelsea ta vissa risker nu.
    Han visste att årets säsong skulle bli svårare, och förra året var Chelsea lite turliga med att ha väldigt få skador. Han gjorde klart för klubben att årets säsong skulle bli ännu tuffare. Det handlar om arbete, arbete. Inget är lätt och han pekar på sin egen karriär att det var aldrig lätt utan det handlade om att jobba med det. Och det var arbetet som lades ned som gjorde att Chelsea vann förra säsongen.
    Conte fick frågan om David Luiz kan spela på mittten. Conte svarade att han tittar på olika lösningar men självklart ville han inte säga rakt ut hur det kommer att bli. (Vi tycker dock det vore spännande att se. CSFC komm.)
    Han föredrar Luiz som mittförsvarare även om han har spelat på mitten förr.
    Conte tror inte det är bra tid att spela Spurs även om journalisten försökte få det till att vara en fördel att möta dem med tanke på att de inte var bra på Wembley förra säsongen.
    Han hyllade Andreas Christensen som är färdig att bli en Chelseaspelare och att han hade en bra match mot Burnley.
    Vilket följdes upp med frågor om unga spelare, vilket gav Conte chansen att peka på att många unga spelare fick speltid redan förra säsongen. Men unga spelare har rätt att få utvecklas på rätt sätt innan de spelas.
    Årets transferfönster och priserna i sommar har gjort sommaren till ett svårt transferfönster. Conte betonade dock att man måste också titta på att klubbar säljer, vilket journalisterna inte tar upp utan allt fokus är på att köpa.
    Sista frågan handlade om Chelsea riskerar att hamna i samma situation som för två år sedan. Conte erkände att situationen nu inte är ideal och han vill inte ge illusionen om att det inte blir så. Det enda han kan garantera är att han och spelarna jobbar hårt på att undvika det.
    Conte verkade vara på bättre humör än på presskonferensen förra fredagen, vilket känns väldigt bra att se.

Chelsea slog Queens Park Rangers i en stängd vänskapsmatch under torsdag eftermiddag. Chelsea har inte bekräftat men det framgår av olika källor att Chelsea vann med 8-0 och att både Eden Hazard och Tiemoue Bakayoko spelade i matchen. Hazard ska ha gjort ett mål och Charly Musonda två. Övriga målskyttar är okända.
    OBS dock att QPR spelade sitt ungdomslag U20 och matchen arrangerades enbart för att ge Hazard och Bakayoko matchtid.
    Det har nu dykt upp massor med rykten om att Bakayoko kommer att kunna starta mot Tottenham på söndag. För Hazard är det nog tyvärr för tidigt och klubben vågar absolut inte ta risker med honom.

TORSDAG:
Chelseas managers har blivit nominerade till Fifas Manager of the Year på både herr- och damsidan. Antonio Conte är en av tolv kandidater på herrsidan och Emma Hayes är en av tio aktuella för damfotbollen.
    Eden Hazard och N'Golo Kanté tillhör kandidaterna till Årets Spelare.
    Ni kan rösta på dem här, fr o m måndag!!!>>

ONSDAG:
Eniola Aluko var en spelare som de flesta saknade i Englands EM-trupp för ett tag sedan. Förutom förbundskaptenen Mark Sampson märkvärdiga uttagningsfilosofi att ta ut spelarna många månader, faktum en hel vårsäsong, innan EM saknades Aluko, förra årets skytteligavinnare. Vi har nu fått förklaringen till det och det har växt till en stor skandal i England. Aluko blev utelämnad efter att som hon uppger Mark Sampson mobbat och rasistiskt förolämpat henne. Något som FA tydligen höll med om och betalade henne 80.000 pund för att hålla tyst om. Den här skandalen har nu läckt ut och FA försöker nästan på Trumpmanér att täcka sina spår genom vad som verkar vara lögner eller mycket märkvärdiga tolkningar. Vem som har rätt får ni själva avgöra efter läs Guardians version här. >>>
      Det känns dock högst tveksamt om Mark Sampson kan överleva den här skandalen, då han ännu inte ens har nytt kontrakt med FA om att leda Englands damlandslag även om han i övrigt anses gjort ett bra jobb - även om engelsmännen som alltid förväntade sig att England skulle vinna EM då de satsat mer pengar än andra länder. Å andra sidan engelsmän förväntar sig alltid att deras landslag ska vinna EM och VM och de gör de aldrig, till stor del säkerligen på grund av de krav och förväntningar som ställs på dem att göra det. England har inte direkt en vinnarkultur när det gäller landslagsfotboll över ungdomslandslagen. Kanske kommer det underifrån nu, men.... så möter de tyskarna och ska slå straffar, och då vet alla vad som händer.

En av de nya spelarna i Chelsea har gjort en intervju för klubbens hemsida och säger en del bra saker. Att hon, Magdalena Eriksson, också är en av få svenskar som kommit till Chelsea gör det extra intressant. Läs mer här>>

Chelsea kommer inte att få Blaise Matuidi, Juventus har värvat honom. Kanske ännu ett tecken på att det är en djup klyfta mellan vad ledningen vill (köpa unga spelare som går att sälja till konkurrenterna - om vi förstår dem rätt) och managern (köpa spelare som kan ge laget titlar). Emenalo står för en slags ageism, han vägrar låta spelare över 30 få mer än ettårskontrakt och han vägrar köpa spelare över 25-26 för de går inte att sälja vidare vilket tycks vara hans huvudinställning. I Emenalos ögon är spelare över 27 värdelösa, hur bra de än är, för de går inte att tjäna pengar på. Därför får inte Conte värva spelare som Perisic,
      Det gör det kanske lättare att förstå Chelseas lånepolicy, det handlar en del om att låta spelare få speltid och mycket om att låta spelare hamna i skyltfönstret för försäljning.

U23.laget möter ju a-lag från lägre divisioner i Checkatrade Trophy. Första matchen mot Plymouth slutade med oavgjort, men då matcherna ska avgöras vann Cornwallaget med 5-4 på straffar. Straffar är inte Chelseas grej just nu verkar det som. Damlaget förlorade i FA Cupen på straffar, a-laget förlorade Community Shield på straffar.

24 augusti, kl 18, en torsdag för en gångs skull, lottas Champions League. Chelsea är högt seedade och bör få en hyfsad grupp, med ett bra och två mindre bra lag. Det är dock viktigt att vinna gruppen med tanke på vidare lottning.

Det är 37 omgångar kvar av ligan.
    Chelsea vann ligan på rekordpoäng efter rekordmånga vinster sju poäng före Tottenham förra året - trots hela fem förluster. En förlust även om den var oväntad, onödig och väldigt irriterande har inte avgjort ligan. Oavsett vad svenska och engelska tidningar antyder. Enligt dem har United redan vunnit den. Glöm inte hur utdömda vi var i oktober förra året.
    Läget blir annorlunda om Chelsea förlorar mot Tottenham, då börjar oddsen gå emot oss. Vinner vi mot Tottenham dock, betyder Burnleymatchen inget mer än mycket dåliga minnen av en hemsk första halvlek och minnen av dåligt omdöme hos två tongivande spelare som svek sina lagkamrater.
    Så enkelt är det.

TISDAG:
Premier League kan ändra transferfönstret. En mycket välkommen reform. Det krävs att minst 14 av de 20 klubbarna är överens om att stänga fönstret när ligan startar vid nästa möte i september. Låt oss hålla tummarna för att förnuftet segrar och att vi får en ändring till nästa säsong. Vi trodde nog Fifas regler gäller men kan PL själva ändra tidpunkten ska det inte ens knappt ens behöva diskuteras. Den allmänna meningen är att det finns en majoritet för en ändring.
    Övriga ligor måste själva bestämma om det ska göra detsamma. Där ligger också invändningen från några få. Att PL därmed får en nackdel på övergångsmarknaden om Spanien och Italien t ex fortfarande har ett öppet fönster. Men det ska inte spela roll och det är mycket få lag som berörs av det. Skulle PL ändra reglerna tror vi att fler följer efter också.

Anthony Taylor, en annan domare vi sällan trivs med (dömde bl a FA Cupfinalen) dömer matchen mot Tottenham. Behöver vi fler dåliga nyheter!? Det är dock ändå spelarna som måste inse att bedömningen så här års alltid är annorlunda än annars.

MÅNDAG:
Gary Cahill har fått sin dom och är avstängd tre matcher och är borta till efter landslagsuppehållet i september. Inte direkt bra gjort av kaptenen, och efter 13 minuter i en match då man vet att domarna är petigare än senare under säsongen. Cesc Fabregas missar bara en match, men oj vad viktig den är. Den på söndag mot Tottenham. För CSFC finns inga ursäkter för att ta kort för protester mot domslut, tjafs etc. Priset för hans handklapp mot domaren kostar Fabregas och Chelsea massor. Även om vi verkligen förstår spelarnas upprördhet mot Pawsons insats. Ändå... vi hoppas klubben har ett bötessystem för sådana onödiga kort, för de är så dumma.

En match är spelad och engelska tidningar tävlar redan om att fullständigt döma ut Chelsea och Antonio Conte leder nu oddsen för att bli förste manager att få sparken. Vi ska inte gå in på skälen till varför hetsjakten, för att inte säga häxjakten har börjat - men det handlar förstås om Costa, uteblivna värvningar, Contes missnöje med båda och superfiaskot mot Burnley (i första halvlek) i lördags.
Det är bara att försöka komma över och bästa sättet är förstås att visa mot Tottenham att även ett försvagat Chelsea, tillfälligt, kan utmana sportjournalisternas fördomar och deras vilja att underminera (det är tydligen något som ligger i sportjournalisters gener, för inga gnäller mer än dem).

Det är inte bara den jättetuffa uppgiften mot Tottenham att se fram mot den här veckan. Efter ordentligt stiltje på transfercirkusen pga ligastarter måste nu Chelseas ledning leverera så Chelsea har full trupp. Problemet är självklart att kvoter av engelska och inhemskt utbildade spelare måste fyllas vilket ytterligare begränsar urvalet då ledningen redan lånat ut så många.

Det känns som om det krävs stordåd på söndag. Chelsea har inte råd med en förlust till och frågan är om ens oavgjort räcker mot Tottenham. Vi gissade att vinnarna skulle kunna ha fem förluster förra året. Det stämde bra. Det var vad vi hade. Årets serie tippas bli ännu jämnare, ändå undrar vi om något lag har råd med fler än fem förluster för att kunna vinna ligan. Kanske det går med sex, beroende på antalet oavgjorda. Chelsea hade väldigt få oavgjorda förra säsongen, ovanligt få med bara tre.
    Vi möter ett Tottenham utan direkta skador eller saknade spelare. Tyvärr kan vi ju inte säga samma sak om Chelsea, därav kravet på stordåd.
    Chelsea saknar Gary Cahill, Cesc Fabregas, Eden Hazard, Tiemoue Bakayoko och kanske även Pedro. Tottenham saknade en spelare igår. (Trippier)
     Det ger Andreas Christensen och Antonio Rüdiger chansen att glänsa. De gjorde fullt godkända debuter mot Burnley trots första halvleks metldown. Ändå, det var ju egentligen bara ett mål som kändes som resultatet av rent dåligt försvarsspel. Dock Conte måste hitta ett sätt att stoppa alla dessa mål som sker på inlägg eller frisparkar från Chelseas vänsterkant. Särskilt som Christian Eriksen härjar på den kanten och har hittat Dele Alli ett antal gånger redan med exakt samma boll som Chelsea envisas med att släppa in. Och ser vi det på tv måste Conte och hans stab vara väldigt medvetna om problemet, men ännu har inget hänt som stoppar det.
    Två saker gör att vi ändå kan känna en viss optimism inför söndag. Först och främst hur Chelsea verkligen kämpade sig in i matchen och Alvaro Moratas debut med ett mål och en assist. Tyvärr kanske hindrade han också ett mål genom att stöta in en boll från Christensen som kanske hade gått in, men det vet ingen och framförallt visste inte Morata det när han tog det säkra före det osäkra - men han kom från offside och därmed gällde inte målet. Vi kan aldrig se en spelares rörelse på tv, där skiljer sig verkligen matchupplevelsen från verkligheten, ändå såg vi tillräckligt för att bli imponerade av hur Morata rörde sig och hur han överlistade försvararna flera gånger genom det. Han har inte Costas kraft och fokuspunkt, utan han är mer en smygande anfallskraft, lite som Aguero, som dyker upp där bollen hamnar. Fast med väldigt mycket bättre huvudspel. Gång på gång hittade han luckor i Burnleys försvar och var omarkerad, t ex både vid målet när han hittade en lucka bakom försvararna och när han assisterade Luiz. Det vore onekligen roligt att se honom och Batshuayi tillsammans med Morata i en central roll där måltjuven Bats kan dyka upp och bli serverad. (Batshuayi däremot fastnade mot Tarkowski hela tiden och gjorde denne till en jätte i försvarsspelet).
    Frågan är om Conte vågar chansa med ett så offensivt val på Wembley? Conte verkar ännu inte helt övertygad om Moratas matchfärdighet. Managern pratade efter matchen fortfarande om att Morata behöver komma ifatt träningsmässigt och förstå Chelseas sätt att spela. Han har nu en vecka till att göra det. Å andra sidan med skadorna och avstängningarna har kanske Conte inte så mycket val. Till ledningen fixar värvningar handlar det om att använda det som finns i hyllorna på Cobham.

PL-mästare 2017

 

Rykten, notiser m m, v-33


TRANSFERS i sommar>>

SÖNDAG:
Inte Chelsea men Yahoo Sport (som dykt upp med några häpnadsväckande rykten i sommar) går nu ut med att City är beredda att köpa ut Lionel Messi från Barcelona, för 3 miljarder, 300m €. Vi lämnar det okommenterat men nu behöver vi inte längre ta rykten med salt, utan med luktsalt. (City ska också köpa Alexis Sanchez för 70m pund och betala honom 400k i veckan)! Det är tydligen andra finansiella regler som gäller för statsägda klubbar.

Alvaro Morata vill ha Wembley-revansch idag. Det talar han om i den här artikeln, han vill göra rätt för sig efter den missade straffen mot Arsenal. Läs mer här>>

Osäkerhet råder och under tiden gör vissa medier, framförallt svenska klistra-klippare i kvällspressen och Daily Mail allt de kan för att underminera mästarna. Det har blivit rent komiskt framförallt i Daily Mail som skriver den ena krisartikeln efter den andra. Men sportjournalister, liksom de flesta journalister, älskar att jaga i pack och så är det bara.

En spansk radiostation säger att Atletico och Chelsea ska vara överens om en summa för Diego Costa. Han ska kosta 45m € plus ca 20m € i s k add-ons. Låter som en trovärdig summa, men ändå. De säger också att affären beror på hur Diego Costa uppför sig gentemot Chelsea och att den konflikten måste lösas först. Att Costa skulle uppträda som en vuxen eller att Chelsea är villiga att stryka honom över ryggen, det ger vi dock låga odds.
    Affären kommer inte att avslutas förrän i januari enligt detta rykte.

Som väntat blir ryktena nu allt vildare, det är ju mindrer än två veckor kvar av fönstret. Så nu kommer vanligen seriösa Sunday Times med att Chelsea tänker lägga bud på Toby Alderweireld från Tottenham. Hmm. Det beror på att Alderweirelds kontraktsförhandlingar med Tottenham går uselt, så dåligt att de stannat upp. Vi har ju sagt detta förut men det har lite grann exploderat tidigare än väntat att Tottenhams spelare kommer inte att acceptera den lönebivå klubben erbjuder jämfört med den talang som finns där. De stora problemen lär dock komma först nästa sommar om Tottenham inte vinner något, viktigt, den här säsongen.

LÖRDAG:
Tammy Abraham som spelar mot United (och luggar dem på poäng hoppas vi) idag har stora ambitioner som han avslöjar i den här artikeln. Läs mer>>

63 är dagens siffra för Chelsea, om vi ska tro italienska skvallerrykten. Men det är ingen tursiffra. Chelsea ska bjudit 63m för Andrea Belotti och fått nobben. Chelsea ska ha bjudit 63 m pund även för Alex Sandro och fått nobben. Det är inte lätt att handla italienska spelare, eller rättare spelare från italienska klubbar som ser engelska klubbar som privata banker. Som vi sett tar de ut väldigt mycket mer, upp mot en tredjedel eller hälften mer av engelska klubbar än när de säljer inom landet.

Mirror säger att Chelseas ledning nu ska gett klartecken till Conte att försöka värva Antonio Candreva från Inter trots att denne är pensionär enligt Emenalos fotbollssyn. Han är ju 30 år.

Chelsea lär ha bjudit 15m till Leicester för Danny Drinkwater. Leicester lär begära 40m pund, vilket tyder på att de lever i en alternativ verklighet. Visserligen är engelska spelare omotiverat dyra, alltid, men det är ju en siffra som är fullständigt orealistisk.

Som det antyddes igår är Bakayoko klar för match och han hoppas få göra debut mot Tottenham. Nu vet vi av erfarenhet att Conte föredrar att matcha in spelare försiktigt men den lyxen har han kanske inte just nu med tanke på skador och avstängningar. Pedro ser inte ut att spela då han fick nya känningar i sin skadade vrist och Hazard lär knappast förekomma, fast kanske sätter Conte honom på bänken för att åtminstone skrämma Tottenham.

Chelsea ska vara intresserade av Real Madrids 22-årige mittfältare Marcos Llorente. Det lär även City och Barcelona vara men Chelsea sägs ha företräde just nu. Det känns inte som ett hett rykte men vem vet.

FREDAG:
Everton sägs överväga att försöka låna Diego Costa.

Juventus' Marotta har gått ut och sagt att Alex Sandro vill inte lämna Juventus och de kommer inte att sälja. Kanske sommarens längsta rykte därmed dör så här inför sista dagarna på fönstret.

Chelsea lär dock inte gett upp Oxlade-Chamberlain utan sägs förbereda ett bud om 40m pund fast Wenger säger att Oxlade inte kommer att säljas. Arsenal har till skillnad från Chelsea tydligen slutat sälja spelare till konkurrenterna. Hur fast detta är vet vi inte. Med Alexis Sanchez är Wenger beredd att vänta ut kontraktet och kanske tvingas släppa honom gratis, men är de verkligen redo att göra detsamma med Oxlade-Chamberlain som är duktig men ingen Sanchez.

Konkurrenttitten: Tottenham är nära sin första värvning för sommaren då de lär vara överens med Ajax om 40m pund för Davinson Sanchez, ung lovande försvarare.

TORSDAG:
Diego Costa håller verkligen på att bränna alla skepp. Han har nu släppt ett uttalande om att han aldrig kommer att återvända till Chelsea och han oundvikligen måste släppas till Atletico Madrid. Han avser att sitta ut sitt kontrakt två år till om det blir så, antyder han. Sådana uttalanden lär inte hjälpa honom utan snarare stjälpa både honom och Atletico om Chelsea beslutar sig för att sätta hårt mot hårt. Så länge han vägrar återvända kan Chelsea hävda arbetsvägran och behöver inte betala honom. De förlorar visserligen vad klubben betalade Atletico för honom men slipper hans lön i två år. Chelsea har säkerligen också fog för att anklaga Atletico för "tapping up" vilket inte lär hjälpa. Om två år är han 30 år, han missar VM nästa år. Men är man barnsligt tjurig så är man.
    Diego Costa var onekligen en stor favorit hos CSFC, men ordet är var. Nu när vi vet att han tre gånger försökt tvinga fram en försäljning till Atletico resp en kinesisk klubb, OCH att han var informerad redan i januari om att han skulle få lämna under sommaren (bara det att då ville Atletico inte köpa, för de får inte köpa spelare just nu), är det en annan sak. Tyvärr är Diego Costas rykte i Chelsea nu så nedsolkat av hans beteende att vi hellre ser att han sitter i Brasilien till 2019 och så får han se vad det gjorde med hans karriär. Ingen annan klubb vill längre ens intressera sig för honom även om en del scouserfans tydligen hoppas Liverpool ska köpa honom, som om de inte redan haft problem med spelare som Sterling som tvingade sig bort från klubben, Suarez och nu Coutonho som vill lämna. Det är trist att se sina favoriter falla, och Diego Costa har fallit väldigt tungt nu i sommar efter att fakta börjat komma ut. Värre lär det nog bli.
    Chelsea är inte tvingade att sälja till Atletico som Costa enligt sitt uttalande tycks tro, Atletico måste faktiskt först vilja köpa och möta Chelseas värdering. Costa samarbetar inte med Chelsea så det finns ingen anledning för Chelsea att samarbeta med honom eller någon annan. Vill Costa till Atletico får han se till att de betalar vad Chelsea anser honom värd. Någon annan lösning finns inte.

Anmärkningsvärt tyst om Chelsea på transfermarknaden torsdag morgon. Hoppas det innebär att något händer bakom kulisserna.

17 av 20 PL-klubbar (det är tre nya nu dock) var i mars för att transferfönstret ska stängas när ligan startar. Det vore toppen. Ligan ska diskutera och rösta om detta i september.

ONSDAG:
Gylfi Sigurdsson är klar för våra motståndare nästa vecka, Everton. Därmed blev nog den matchen ett snäpp tuffare också.

Danny Rose är i medierna som ev värvning för Chelsea för 50m pund. Vi har svårt att tro att det händer.

Wenger hävdar att Alex Oxlade-Chamberlain stannar i Arsenal trots utgående kontrakt. Samtidigt går en fd scouserspelare ut och vill att Liverpool ska sälja Coutinho och köpa Costa. Har inte Chelsea hjälpt konkurrenterna tillräckligt mycket i år då alla talar om att köpet av Matic kanske blir årets övergång då han var bäst på plan i söndags och framförallt för att han gör Pogba bättre...

Det sprids rykten om att konflikten mellan ledningen och Conte angående rekrytering handlar om pengar. Ja, inte på det sättet utan värde som de säger. Conte vill ha beprövade, kvalificerade spelare medan ledningen vill hellre köpa yngre spelare med större återförsäljningsvärde. Tyvärr låter det väldigt sant och typiskt för Emenalos och de övrigas sätt att tänka. Vi förstår helt att Conte vill förstärka med spelare som vi vet vad de går för istället för att bara byta ut våra unga spelare mot andra unga spelare.

Dagens bästa nyhet. Eden Hazard är tillbaka i full träning på Cobham. Hans rehab är över och han kan nu delta i träningarna fullt ut. Det dröjer ju dock lite till han är matchklar. Även Bakayoko tränar för fullt nu. Men Pedro kan inte träna än.

OK, tror vi en enda sekund på det här?
    Chelsea ska återtagit intresset för Andrea Belotti, som kostar 87,5m pund att köpa och ska lagt ett bud på honom. Källorna är inte särdeles tillförlitliga, men vi kan inte låta bli att fråga oss; Varför? Det är väl inte positionen som är viktigast just nu?

Dirty Leeds har slagit till igen. Deras Shaugnessy tacklade Lucas Piazon så illa igår att han bröt benet. Utan att domaren ens dömde frispark! Så vi kan efter första matcherna helt klart konstatera att domarstandardarden har absolut inte förbättrats i England över sommaren.

Då är ryktet att PSG kan tänka sig sälja Grzegorz Krychowiak till Chelsea så oerhört mycket intressantare. Om det är mer sant vet vi dock inte.
    PSG anses också överväga att sälja Blaise Matuidi och Julian Drexler, som också vore spelare som är intressanta men som inte uppfyller de kvoter Chelsea också kämpar med pga reglerna. (Anledningen till att PSG måste sälja är förstås köpet av Neymar).

Konkurrenttitten: Till slut blev Gylfi Sigurdsson klar för Everton för 45m. En stor värvning för Everton och en enorm förlust för Swansea. Betalningen är dock bra. Gareth Barry går från Everton till WBA. Meste PL-spelare, inte alltid bäst men alltid pålitlig.

Ryktena om Cedric Soares till Chelsea för 15m pund har återkommit. Kanske en bra back-upvärvning men vi är inte säkra på att Saints tycker så.

TISDAG:
Det kommer inte direkt från en källa som vi betraktar som tillförlitlig, men Chelsea ska inte ha gett upp hoppet om att värva Alex Sandro från Juventus.
    Kruxet är förstås, som vi antytt flera gånger tidigare, att nu sägs det rakt ut att det är helt beroende på om Sandro lämnar in en transferbegäran. Något vi är klart osäkra till om det är troligt att det sker. Även om Chelsea betalar bättre löner, så är ju Juventus inte någon dålig klubb att tillhöra.

Barcelonas köp av Paulinho, en flopp i Tottenham, från Kina sägs innebära att chansen för Chelsea (eller någon av de andra) att värva Sergi Roberto nu ökar. Vi kan väl hoppas det.

Yahoo Sport, av alla, säger nu att City och Chelsea står först i kön till Virgil van Dijk och priset har gått upp till ruskiga 70m pund.

Serge Aurier som för någon vecka sedan tungt kopplades till först United, sedan Chelsea ska nu ha kommit överens om de personliga villkoren med Tottenham, samt Juventus och Inter... Alla avvaktar dock hans överklagande i det ärende som rör hans påstådda misshandel av en polis.

En intressant och tänkvärd analys utan de vanliga fördomarna och subjeketiva sidtagandet kring Diego Costa och vad han håller på med, lagd över hur hans agerande berör fotbollen i stort. Läs Barney Ronays artikel här>>

Att läsa Daily Mail just nu måste dock göras med stor försiktighet för de har absolut en agenda som inte är till Chelseaas fördel just nu och knappast kan betecknas som objektiv journalistik. Snarare går den ut på att röra upp och röra om så mycket som möjligt med antydningar och vinklingar, som går så långt som ned på spelarbetyggrund. Inte oväntat från vad vi såg i somras redan, men väldigt påtaglig nu. Chelsea är mästarna och sportjournalister/redaktörer lever för att störa sådana (om de inte heter United. Det ser vi även i svenska medier).

Det hetaste namnet är fortfarande Alex Oxlade-Chamberlain. För 35m pund vilket är en rätt hög summa för en spelare som snart är kontraktslös. O-C är dock ung och användbar på många positioner och det är vad som tydligen främst attraherar Conte.
    För oss som varit med ett tag vet att det är inte första gången Chelsea varit intresserad av honom. Han var aktuell redan innan han gick till Arsenal från Southampton 2011.
    Vad som talar för att det kan bli affär är dels att det är en hög summa, men framförallt för att Arsenal plötsligt hamnat i en situation där de måste göra sig av med spelare. De har runt 33 spelare i sin trupp, vilket är väldigt mycket och de kan bara registrera ca 25 av dem för olika turneringar.

Något besked har inte getts men gissningar från Bakayokos träningar antyder att han kanske är på bänken mot Everton och spelar sin första match efter landslagsuppehållet, mot Leicester. (Det är också när Hazard kan tänkas vara aktuell för en efterlängtad återkomst).

Efter sin brasilianska intervju med Daily Mail i ett försök att få sympati för vad han initierat i Chelsea Diego Costa må ha skaffat sig en del rubriker; men det framkommer också mer och mer hur subversiv han blivit bakom kulisserna. Som den här artikeln visar om den stämmer, vilket är möjligt då rykten om vad som hänt vid varje tillfälle onekligen förekom. >>
    Det finns tyvärr inga som helst vinnare i den här historien och varje artikel skadar klubben ytterligare, särskilt som liknande rykten redan kommer från de värsta tidningarna om Morata. Chelsea är redan utsatta till årets hackkyckling i medierna.

MÅNDAG:
Mer Costa. Vet inte vad vi ska tro om det, nästan inget känns det som, men The Sun vet minsann att Chelsea ställt fyra krav på Diego Costa för att överväga att sälja honom den här fönstret (till Atletico). De är:
* Han måste återvända till Cobham
* Han måster återvända till träning
* Han måste bevisa att han är matchfärdig (fysiskt)
* Han måste stå till förfogande för en plats i laget    
    Det kommer från The Sun så vi undrar, men det känns som konstiga krav att ställa. Oj, vi lär nog få höra mer om detta, är vi rädda för. Istället för bara glömma bort Costa och gå vidare.
    Nu kommer mer pålitliga medier med samma krav.

Ang. tidigare ämne här i spalten. Det visar sig nu att José Mourinho varit i kontakt med Diego Costa nu i sommar. Kanske en förklaring till varför saker och ting eskalerat som de gjort. För att inte tala om varför det förklarar varför Matic absolut ville lämna för United, när en f d manager kontaktar gamla spelare. Kommer Costa nu att bli en sista minuten värvning av United?
    Mourinho har också gått ut och sagt att han inte någonsin trodde att Chelsea skulle sälja Matic till United. Han är inte den ende, men tydligen är Chelsea nu en säljande klubb. Frågan är om vi ens kan behålla våra spelare framöver när sådana saker händer. Nu vet ju alla att Chelsea säljer.

Ryktet kommer från The Sun och är inte ett dugg trovärdigt. Men det vore trevligt. För de påstår att Chelsea nu är intresserade av Perisic in Inter. Visserligen har Spalletti klart deklarerat att denne stannar, men det är ett intressant namn för Chelsea.

Southampton har sålt 80% av klubben till kinesiska affärsmannen  Gao Jisheng. Hur det kommer att påverka årets säsong vet vi inte, det kommer ju rätt sent, bara veckor innan fönstret stänger dessutom. Det har dock redan ökat ryktena om Virgil van Dijk till Chelsea.

Chelsea ska nu ha bötfällt Diego Costa två veckors lön för att han inte återvänt till klubben. Det blir nog fler sådana böter om Atletico inte visar intresse och köper loss spanjor-brasilianaren.

Lånerapporten från Chelsea. Läs här>>

Antonio Conte vet inte ännu när Eden Hazard kan vara tillbaka i laget. Han tränar men ingen vill eller kan ge ett datum när han är spelklar. Vi behöver honom, det är ju uppenbart.

Det senaste i en av världens sämst skötta spelar-managerrelationer (för två vuxna män har uppträtt som barn och låtit det gå långt bortom rim och reson) mellan Conte och Costa har ett nytt kapitel för den som är intresserad. Vi skyller ungefär lika mycket på båda vad det gäller oförmågan att kommunicera men tror helt på klubbens och Contes besked om att Costa fick besked om att han skulle få gå i sommar. Att Atletico sedan inte kunde/vill köpa honom är en annan del av hela den osmakliga historien.
    De enda som verkligen skadats är klubben och klubbens fans. Det hela måste dock ta slut, för det här tar energi och mycket annat från fotbollen. Folk skyller redan förlusten till Burnley på de här omständigheterna (plus bristen på värvningar för att fylla truppen). Sant är ju att vi förlorar en besvärlig men mycket bra spelare och att det väckt massor med negativitet. Läs mer>>
      (OBS artikeln ger enbart Costas version så ta den med massor med salt, det finns ju en agenda mot Chelsea upplever vi ibland och sådant här passar många sportjournalister. Sky tar inte upp att det lär förekommit kontakt mellan Atletico och Costa innan relationen blev som den blev i januari, det talas om förnyat kontrakt som CFC ska stoppat men det var ju mer tal om ett jättekontrakt med Kina då, så kanske vi inte ska glömma att Mourinhos kompis Jorge Mendes är hans agent. det var onekligen också vissa problem mellan Costa och Mourinho redan innan. Vad som hänt är på något sätt logiskt, bara så uselt skött av alla parter. Nu handlar det bara om pengar, Atletico vill betala så lite som möjligt och Costa agerar för att sänka sitt pris, Chelsea vill ha ut åtminstone marknadspris för en spelare av hans kvalitet - vad det nu är i dagens inflaterade marknad).
    PS. Costa hotar med att strejka, vilket tas upp av tidningarna. Vi förstår inte. Han har redan vägrat komma tillbaka och säger sig vara villig att stanna i Brasilien hela säsongen - vad mer kan man strejka! Är de säkra på att han inte hotade med att "streaka"!

Mycket få transferrykten som verkar ha substans. Djibril Sidibe dyker upp igen, men vi ställer oss tvivlande till att Monaco säljer. Särskilt då de fortfarande kan förlora Mbappé som just nu är bänkad som så ofta med spelare med transferrykten.
    Annars handlar det om Alex Oxlade-Chamberlain och flera engelska medier säger nu att Wenger kan tänka sig att sälja (bara Chelsea betalar överpris) och Danny drinkwater (Leicesters inställning till försäljning är dock njuggare).

Oroande kuriosa inför söndag. Tottenham har aldrig förlorat när Dele Alli gjort mål.

Neymar ska ju ersättas och Liverpool sätter sig på hasorna kring Coutinho. Mbappé verkar kosta för mycket även för Barca (men inte PSG som tydligen lever efter helt egna finansiella regler, statsägd som klubben är). Ousmane Dembele har slocknat i ryktena efter att han försvann från Dortmund, vi vet inte om han är återfunnen ännu. Så självklart kör näst mest lögnaktiga spanska sajten Diario Gol nu ut att det blir Eden Hazard.
    Det blir det inte, men ryktet lär nog få fart de närmaste två veckorna innan eländet med silly season tar slut. Förbjud transfers efter att ligorna har startat. Det är det enda rätta.


Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC