csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
14 Chelsea FC   1 sp v 0 o 1 f 2 - 3 mål 0 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
7 - 13 augusti 2017
  NÄSTA MATCH:

         Tottenham - 20 aug 17.00

  TV

Nyheter v-32


LÖRDAG:
Nu när man lugnat ned sig lite vad kan man säga om ligastarten? Det var en katastrofstart med den sämsta halvlek Chelsea spelat på oerhört länge. Men vi bortser från det usla nu.
    Trots matchen tycker CSFC att både Toni Rüdiger och Andreas Christensen kan vara nöjda med sina debuter, trots allt. Ännu mer nöjd ska Morata vara som visade varför han skulle startat. Conte kan inte vara nöjd med att han hade honom på bänken ända till det var för sent. Vi ska ta med oss hur Chelsea trots allt försökte kämpa sig tillbaka i matchen och hur de nästan lyckades (ett offsidemål avgjorde negativt). Sista halvtimmen tar vi med oss.
    Dock, oj vad tufft det blir nu. En supertunn trupp blev ännu tunnare med två avstängningar (det finns inga ursäkter för Cahills utvisning eller Fabregas första kort för att sarkastiskt applåderat domaren). Vi har skador på nyckelspelare. Det finns inte ens alternativ till den andra defensiva mittfältsrollen nu.
  Contes insats imponerade inte den här matchen, men förhoppningsvis fungerar det hela som en väckarklocka för ledningen att förstärkningar måste in, omgående. Betala vad som helst, pengarna finns ju. Risken är dock att det istället blev en spik i Contes kista.
  Det är dock på tok för tidigt, löjligt ens att antyda det att säsongen är körd, att vi får uppleva ett Mourinhoår eller att vi inte kan vinna ligan. Det är bara att uppförsbacken blev några grader brantare. Men ser det likadant ut en halvlek eller match till, då kanske. Vi måste nu ta poäng av Tottenham som vi ser det. Vilket Chelsea kan göra men Spuds är ju onekligen stora favoriter på söndag- nu. Och vi måste göra det utan Hazard, Bakayoko, kanske Pedro, definitivt Cahill och Fabregas. Tuffare uppgifter kan man inte få. Moses är i alla fall tillbaka.
    Något tristare än att läsa s k experters tjafs, t ex Kalle Karlsson i Sportbladet för att inte tala om engelska, utdömande av Chelsea redan nu finns dock inte, för att inte tala om hur avslöjande de är för de som skriver dem. De visar verkligen sin okunskap. Men det är billiga poäng och klick så...
    Chelsea hade en fullständig katastrofhalvlek men var ändå bara ett offsidemål som kanske hade blivit mål om Morata inte tagit det "säkra före det osäkra" och slagit in den, några bra räddningar av Heaton, från att sista halvtimmen vända ett tremålsunderläge med två man mindre på plan!!! Och med tre viktiga spelare som inte kunde spela! Med tre debutanter. Dömer man ut Chelsea efter det, då borde man nog byta yrke Kalle Karlsson m fl. Men så är han Liverpoolssupporter också.

***
U18 slog Aston Villa borta i sin liga med 2-0. Målgörare: Brown 49; McEachran 55

EN MARDRÖM. No more comments. Och Tottenham borta i nästa match med flera avstängda, skadade spelare! En match Chelsea nu måste vinna om vi ens ska vara med i rejset i år.

Utvecklingslaget U23 som spelar i Premier League 2 startade sin säsong borta mot Manchester City. Det blev mållöst, 0-0.

FREDAG:
OFFICIELLT:
Så var det dags för nästa kontraktsförlängning och lån. Lewis Baker förlänger till 2022 och lånas ut till Middlesbrough i Championship.

Några tankar kring årets silly season, som väl slagit alla rekord och de flesta av dem är inte roliga. Vi har sett spelare säljas för summor vi inte trodde var möjliga men som visar att statsägda klubbar har pengar och spelarna har makten, särskilt i länder med utköpsklausuler som är bindande. Det är fascinerande, det är oroande och framförallt gör det en glad över att det bara är några få länder som tillämpar systemet. FFP verkar numer vara ett rent skämt och väldigt lätt att kringgå så den regleringen är väl bara att glömma nu.
    Tapping up som det kallas när klubbar talar med spelare utan klubbens tillåtelse verkar nu vara normen. Men även där är det ju lätt att kringgå för de får ju tala med agenterna och de har skrämmande makt över spelarna.
    Vi har sett spelare som försvinner utan ett ord elle tillåtelse när klubbar som Los Arrogantos visar intresse för dem. (Ousmane Dembele). Vi har sett klubbar närmast försöka tvinga fram transfers (Liverpool och Barcelona, van Dijk resp Coutinho). Vi har sett spelare som ljuger, spelar på rykten och medierna och skaffar sig makt på det sättet (Diego Costa) och bara vill gå till en enda klubb; som inte får handla och därmed inte är intresserade. (Chelsea lär nog få betala lön för Costa till minst januari för att han ska sitta på beachen i Brasilien, men hellre där än att han ska vara på Cobham och gnälla). Vi ser klubbar som försöker stå emot spelarmakten (Southampton, Arsenal, Liverpool, Dortmund, t o m Los Arrogantos själva m fl), men de lär väl bara sluta med sura spelare, fans som inte vet vilka de ska skylla på (ledning, spelare...), men någon lär vi skylla på.
    Det är mer än två veckor kvar, men sommaren 2017 lär nog ändå platsa som historiens hittills värsta silly season. Förutom det faktum att färre bra spelare har varit köpbara än någonsin förr och priserna bara fortsätter att öka i raketfart. Normalt hade man kunnat prata om säljarnas marknad, men inga av de eftertraktade spelarna är längre till salu.

Från presskonferensen:
Conte är nöjd med förberedelserna, laget har jobbat mycket bra och är bättre än samma tid förra året. Det är framförallt hur de jobbar och förbereder sig.
    Han vill inte svara på transferfrågor och har ingen information att ge om Costa. Han vet inte ens när denne kommer tillbaka.
    Han kan inte svara på om den här säsongen blir svårare. Han vill inte prata om konkurrenterna utan koncentrerar sig på Chelsea och vad de ska göra.
    Vad som gör det till en framgångsrik säsong för Chelsea är om spelarna ger 120% varje dag.
    Han antydde helt klart att Rüdiger nog startar imorgon, vilket gör att vi tror på Azpilicueta som wingback mot Burnley.
    Tyvärr är Pedro skadad igen. Han skadades mot Arsenal, igen. Dock ej i ansiktet den här gången utan han har en vristskada som stoppar honom. Inga frågor om Bakayoko men då han inte nämndes får vi räkna med att han inte är spelklar ännu. Att Hazard inte är det visste vi också. Moses är avstängd. Chelsea saknar alltså fyra eventuella startspelare plus den där Costa.
    Inte en ideal start av ligan. Men vad som verkligen oroade var bristen på energi och entusiasm hos Conte, han var sig inte lik helt enkelt.

Ikväll startar det och vi varnar för en överraskning av Leicester mot Arsenal. Arsenal ska vinna säger alla, men Leicester har handlat bra även om de har osäkerheten kring Mahrez. Tror dock de kan överraska Arsenal. Eller är det bara önsketänkande?!
    För oss är det viktiga sjävklart imorgon mot Burnley. En vinst är ett måste. Vi får räkna med att det knackar och hackar lite nu i starten och vi har en tuff start. Alla vet förutsättningarna redan för att det kommer att krävas ännu mer av Conte i år. Något att tänka på också är att i starten av varje säsong är domarna mer än glada i att visa röda kort, som Madley förra helgen. Moses är redan avstängd imorgon och vi kan inte dra på oss flera sådana onödigheter med tanke på att sedan kommer Tottenham och Everton, vi har ännu inte trupp för sånt.
    Vad vi måste undvika i år är bottennappen; det värsta av alla tycker CSFC fortfarande var bortamatchen mot United. Ville laget ens spela den matchen? Sedan har vi några till som är svåra att glömma, surast den svaga finalen i FA Cupen. Första halvlek mot Arsenal borta, matchen mot Liverpool hemma (fast där hävdar vi fortfarande att vi hade också en hel del oflyt), bortamatchen mot Swansea gnager också. Sedan njuter vi fortfarande av matcher som hemma mot Everton, Manchester United, Tottenham, Arsenal och flera matcher, inte minst semin i FA Cupen mot Tottenham då vi visade att Wembley är mer vår hemmaplan än deras (även om det nu är deras hemmaplan).

Flyttkarusell. TV-bolagen har sagt sitt för oktober och november vilket påverkar fyra Chelseamatcher. Men så enkelt är det inte för därtill påverkas de av hur det ser ut i cuperna.
    Om Chelsea eller Watford blir utslagna i Ligacupens nästa omgång flyttas den matchen till 23 okt. Om Liverpool blir utslagna ur Champions League spelar de Europa League tydligen, och då kommer matchen mot dem att flyttas till dagen efter.
    Bournemouthmatchen har fått en ny tid vilket inte påverkar så mycket, den spelas senare för att visas i tv. Däremot flyttas matchen mot Manchester United till 5 nov.

TORSDAG:
Burnley hade en kanonstart med mycket överraskande resultat i inledningen av förra säsongen. De siktar på detsamma i år och hoppas på att överraska Chelsea på lördag enligt deras försvarare Ben Mee. Läs mer här>>

Det har inte sagts mycket om det ännu, men det lär komma. Diego Costas försök att pressa Chelsea förra veckan genom en advokat föll platt som en genomskjuten ballong då det visade sig att det mesta advokaten hävdade kunde sagts av Trump, dvs lögner. om än inte av nukleär art.
  Att Costaffären skadar Chelsea är oundvikligt. Vi hade behövt honom men vi behöver inte en tjurig spelare som uppträder extremt omoget, som hela tiden säger han vill lämna och därför stöder vi manager Conte.
    Det intressanta är att Chelsea låtit Costa ha semester i Brasilien fortfarande. De har inte ens brytt sig om att kalla tillbaka honom till träningsanläggningen vilket är det normala, oavsett om det innebär att han ska träna med juniorerna. Chelsea har helt enkelt valt att hålla Costa borta från Cobham helt och hållet. Vilket är smart!
    Costa har redan genom att texta sin väldigt egna version till de andra spelarna och klubben ställt till tillräckligt mycket oro i klubben, att låta honom vara på Cobham för att underminera vad som händer är inte smart. Bra mycket smartare att låta honom stanna i Brasilien till Atletico bestämmer om de ska köpa honom eller inte. Dyrt, ja, men hellre det än en spelare som förstör stämningen i truppen. Han går dock inte att sälja till några andra än Atletico, så vad för val har Chelsea? Chelsea skulle nog vilja sälja till Milan men då Costa inte vill det... Costa har spelat ut sina kort och Atleticos intresse verkar inte heller vara det han hoppades på, oavsett transferförbud.

ONSDAG:
Inte bra nyheter för våra motståndare på lördag. De har idag tappat en av sina främsta spelare, Andre Gray till Watford. Liksom Michael Keane tidigare till Everton. Bästa värvningen de gjort måste nog Jon Walters vara. Jack Cork är en fd Chelseaspelare från Swansea. Phil Bardsley är en rutinerad räv. Charlie Taylor från Leeds är mer okänd för oss.

Vi gratulerar Willian som idag fyller 29 år. Hoppas han vill fira genom att göra en stormatch mot Burnley på lördag. Vi behöver det.

Ligacupen som i år heter Carabao Cup, dvs samma som Chelseas sponsor av träningskläderna, startade igår. Chelsea som vann ligan går in senare i turneringen. Ligacupen är till skillnad från FA Cupen enbart öppen för lag i ligasystemets fyra översta dvisioner.

MÅNDAG:
Pedro blir inte avstängd till Burnleymatchen trots sitt hårda röda igår. Detta då FA inte anser Community Shield en officiell match (vilken chock det måste vara för alla Unitedsupportrar som betraktar det som en stor trofé). Däremot är Victor Moses, målgöraren avstängd då han ju fick två gula i FA Cupfinalen.

Den här veckan startar Premier League!
    Öppningsmatchen är Arsenal mot Leicester på fredag. Heja Foxes.
    Chelsea tar emot Burnley på lördag, visas i TV3s nya sportsatsning. Ännu inte riktigt matchtränade som det såg ut ibland i Community Shield. Den matchen borde Chelsea faktiskt vunnit. Drabbade av tunn trupp och skador, därtill kommer minst en avstängning, kanske två. (Vi har ännu inte fått veta om Pedro blir avstängd). Därefter kommer två stentuffa matcher mot Tottenham och Everton. Det kunde startat lättare. Nu får Conte visa vad han går för som manager att få ett sargat Chelsea att starta bra efter en svag försäsong. (Lägg därtill Costabråket, uteblivna värvningar och en tunn, tunn trupp.)

Chelsea använde väldigt få spelare förra säsongen. Tur med skador, vilket givetvis inte bara är tur utan det beror på rehab och medicinska avdelningen. Chelsea har färre skador varje säsong än de flesta lag, men i år startar vi med två på Hazard och Bakayoko. Med en tunn trupp där ledningen misslyckats med värvningarna till en större del än vad vi hade hoppats, blir skador avgörande redan nu. Vi kan nog inte hoppas klara en längre säsong med lite fler matcher med att gå runt på så få spelare som förra säsongen.
    Det är inte bara ledningens fel att Conte inte fått de värvningar han vill ha. Det går inte heller bara att skylla på att priserna är löjeväckande där ordinära spelare kostar upp mot 50m pund.
    Ekonomin gör helt enkelt två saker. Pengaregnet över engelska fotbollen synliggör problemet väldigt mycket. Alla klubbar i England har pengar. Men även på kontinenten har klubbarna bättre ekonomi än vanligt. De behöver därmed inte sälja spelare. Så inte bara blir spelare dyrare, det finns helt enkelt färre spelare till salu också.
    Senaste veckan handlade bara om Neymar. En affär som kommer att skapa många s k rippeleffekter. Ringar på vattnet. Barcelona måster ersätta, de måste köpa - de har massor med pengar att köpa för. De klubbar som Barcelona köper från måste i sin tur ersätta spelare som Barcelona förmodligen kommer att betala överpriser för...
    I övrigt är det stiljte, enda affären av någon betydelse i England var Iheanacho till Leicester... Den här veckan kanske också blir vakuum innan paniken sätter in när ligan verkigen kommit igång.
    Många vill handla, få vill sälja!
    Några, däribland Chelsea behöver handla, inte bara vill. Chelsea har räknat med affärer och redan lånat ut eller sålt spelare de absolut inte skulle gjort sig av med innan spelare hade kommit in. Däri ligger problemet för Conte, för Chelsea och får våra förhoppningar om en ny ligatitel. Där ligger också vad vi ser som ren inkompetens hos Emenalo och ledningen. (Vi tror Conte håller med oss om det omdömet). Risken är enorm att Chelsea gjort som de gjorde efter titeln 2010, efter titeln 2015. Vi vet svårigheterna, men det ursäktar inte att Emenalo och ledningen urholkar truppen innan man fixat de hål som uppstår.

Chelseas damlag startar WSL hemma på nya arenan Kingsmeadow den 24 sep mot Bristol City. (I samband med det uppmanar vi Chelsea att göra som Arsenal, ta bort tillägget Ladies i namnet, för att göra det klart att laget representerar Chelsea).

PL-mästare 2017

 

Rykten, notiser m m, v-32


TRANSFERS i sommar>>

SÖNDAG:
Tottenham slog nykomlingarna Newcastle efter att deras kapten Shelvey stampade på Dele Alli och åkt ut tidigt i andra. (Vad är det med kaptener och dåligt omdöme i år?) Sedan gjorde Alli precis den sorts mål vi fruktar till söndag. Eriksen från vänster (hans höger) plockar ut hans löpning och... mål. De gjorde ett par sådana mot Chelsea förra året och Chelsea har fortsatt släppa in liknande mål i sommar och igår. Sedan flöt det på för Spurs och de fick en bra start på serien. Det blir en tuff uppgift för ett klart försvagat Chelsea på söndag.

Våra motståndare Tottenham verkar göra sin första värvning i sommar de närmaste dagarna, lagom till derbyt mot Chelsea på Wembley. Det är Ajax's försvarare Davinson Sanchez som förväntas bli klar för runt 30m pund.

Schalke 04 är fortfarande med i bilden kring Baba Rahman. De för diskussioner med Chelsea, spelaren och hans agenter (numer är det alltid agenter i plural, förr hade de bara en...). Problemet är att ingen vet när Baba Rahman kan spela igen efter sin knäskada i vintras. Det komplicerar saker och ting en hel del, särskilt som beslut måste tas senast 31 augusti.

Leicester ska ha nobbat ett bud om 15m pund för Danny Drinkwater i torsdags. Chelsea förväntas dock återkomma med ett bättre bud. Förmodligen måste det ske snabbt med tanke på hur truppen nu ser ut inför söndagens möte med Tottenham, med bara en mittfältare kvar i klubben som är spelbar.
    Antonio Conte sa efter matchen igår att han oroar sig inte över värvningar. Det tror vi nog inte är hela sanningen. För det borde han göra nu med tanke på skador och avstängningar. Däremot skojade han och menade att Chelsea numer tydligen måste förbereda sig på att avsluta matcherna med tio man efter att fått fyra utvisningar de senaste tre matcherna...

LÖRDAG:
Izzy Brown gjorde debut från start för Brighton och fick gå ut med en lårskada efter dryga 20 minuter. Trist för Izzy, hoppas det inte är så allvarligt.

Tomas Kalas blev utvisad i första minuten (värre än Cahill) och Lucas Piazon kvitterade till slutresultatet 1-1 för Fulham mot Reading. JTs Aston Villa som var storfavorit att vinna Championship har fått en usel start. Ordentlig förlust idag till Cardiff och bara oavgjort i första matchen.

Det tippas att både Batshuayi och Morata startar idag. Som i CS förra helgen. Vilket nog innebär att Morata spelar vänster. Azpi tippas spela höger wingback, annars kan vi nog se laget som givet. Dvs tipset är:
Courtois - Rüdiger, Luiz, Cahill - Azpilicueta, Kanté, Fabregas, Alonso, Willian, Batshuayi, Morata.

Diego Costa har öppnat juridiska åtgärder mot Chelsea, vilket låter bra men ingen kan ange vad det innebär. Chelsea vet inte när han kommer tillbaka om han ens gör det. Enligt Sun oroar sig Chelsea också för att Costa inte sköter träningen vilket ytterligare försvårar en eventuell försäljning. Den här affären har, av alla parter, skötts på en fruktansvärt dålig sätt. Det är väl den enda sanning vi vet. För Chelseas del vore det absolut bästa givetvis om Costa och Conte kunde gräva ned stridsyxorna, men vi tror inte en sekund att det kommer att hända. En mycket osmaklig saga har det blivit och vi upprepar att vi nog tror det är bäst på många sätt, om än ej affärsmässigt, om Costa inte alls återvänder till Cobham om det inte är för att spela för Chelsea.

FREDAG:
Rea? Har Everton plötsligt bestämt sig för att rea Barkley. De är oförmögna att komma överens med Swansea om Gylfi Sigurdsson till en hög prislapp och de hade tidigare 50m för Barkley som inte vill förnya sitt kontrakt. 50m är på tok för högt men för 30m kanske Chelsea borde titta på honom. Lite oroande är ju att Chelsea just nu verkar tvingade att söka värvningar som fyller olika kvoter, typ inhemska spelare. Något som ännu en gång visar vansinnet att släppa iväg så många lån innan köpen är gjorda.

Notis: CSFC har lagt upp några Londonguider som kanske hjälper er planera vad ni ska göra förutom att se fotboll på er nästa Stamford Bridge-resa. Ni hittar den informationen till vänster unde CSFC-Chelseaguide. Passa på innan dagens Stamford Bridge försvinner om två år och Chelsea förpassas i exil till Wembley(?) under fyra års tid.

Den vi har glömt, Baba Rahman, är en spelare som Fenerbahce vill låna. Tidigare har vi hört att Schalke vill låna igen. Eller möjligen köpa loss Mourinhoköpet. Däremot vet vi inget alls om hans fysiska status just nu efter sin skada som stoppade honom andra halvan av säsongen i Bundesliga. Vi vet faktiskt nästan inget alls förutom att han inte alls förekommit i några rapporter från Chelsea. Men om han är kvar kanske han blir lösningen på back-up som vänster wingback, särskilt som Kenedy ser ut att hamna i Newcastle efter sin kinesiska blunder.

Som alla som följer engelsk sportpress vet finns det bara två lägen; succé eller fiasko. Inget annat. Tålamod är en okänd egenskap och allt för en bra rubrik, helst nedgörande. Det har redan Alvaro Morata fått uppleva och tagit upp, som The Sun (en av de allra värsta på området) tar upp här som en av flera. Vi kan bara hoppas det tänder Morata, för får han inte en bra start på sin tid i Chelsea kommer brittisk media att förgöra honom. Läs här>>>

Danny Rose har "tvingats" göra en pudel kring sin intervju där hans frispråkighet var uppfriskande för icke-spuds-fans men inte uppskattad av ledningen. Inte ett enda dugg då Rose fick två veckors löneavdrag för att han sa "sanningen". Och han som redan tyckte hans lön var låg.

Trevlig läsning om Mason Mount och hans möjliga framtid. Läs mer här>>

Tyst på skvallerfronten, men självklart har Danny Rose's kontroversiella intervju igår gett stort eko. Inte bara hat från de egna fansen, även stöd där. Men då tiderna är de som de är talas det nu om transfer, och att han kan tänka sig tvinga fram en. Han pratade om att spela upp norrut, nära sina hemtrakter men idag hålls Chelsea som favorit före Manc-klubbarna. Det lär snackas mycket mer om detta men Levy är Levy så en transfer blir svår.

TORSDAG:
En trevlig artikel om en spelare som aldrig någonsin fick den credd han verkligen förtjänade när han spelade i Chelsea. Hernan Crespo var så mycket bättre än han någonsin fick ära för att vara som Chelseaspelare, en av de som tyvärr aldrig blev en klubblegend, men inte för att han inte kunde blivit utan för att han av familjeskäl tvingades lämna klubben i förtid. För CSFC tillhör han de stora som spelat i Chelsea. Läs mer här>>

Trots allt snack om Ross Barkley som medierna bestämt hamnar i Chelsea eller Tottenham och som Everton vill bli av med, till en mycket hög prislapp, har inga som helst bud lagts på spelaren. Det har Everton meddelat idag.

Kenedy till Newcastle och en annan klubb där uppe i norr vill ha Lewis Baker, nämligen Middlesbrough.

Det senaste är att Chelsea ska ha höjt sitt bud på Alex Oxlade-Chamberlain till 35m pund. De lär nog få betala överpris för att Wenger ska släppa till en konkurrent.

Samtidigt har Danny Rose öppnat upp för att lämna Tottenham om de släpper honom. Rose vill vinna något och uppenbarligen känner han att tiden för det rinner ut i Tottenham. Han säger dock också att han i framtiden vill spela i norra England som han kommer från, så tyvärr kanske United eller City är närmast. I så fall. Vi tror dock inte Tottenham ens överväger att släppa honom då de inte har samma back-up som de hade för Kyle Walker.
    Danny Rose har också gått ut och öppet kritiserat Tottenhams lönestruktur, ett drag som säkerligen Daniel Levy absolut inte uppskattar. Rose antyder också att det muttras en hel del om det inom spelargruppen i Tottenham. Detta är kanske ett skäl till att Rose kanske spelar för Chelsea mot Tottenham - även om det är långt till ett sådant scenario just nu. Men Levy har aldrig uppskattat den sortens öppenhet och även om vi tror Pochettino verkligen vill ha kvar Rose kan det innebära att Levy gör sig av med sin rebell. (För sådana krav kan innebära början till slutet för Tottenham som ligger långt bakom övriga lag när det gäller att betala sin stjärnor, Kane och Lloris är högst betalda i klubben och har mindre än hälften av Chelseas bäst betalda och Chelseas bäst betalda ligger en bra bit bakom Citys och Uniteds. En sådan klasspelare som Alli lär bara ha 65k, bara något mer än vad Solanke krävde att få i Chelsea.) Rose har också öppet kritiserat Tottenhams uteblivna värvningar och att de sålde Walker. Han vill att Tottenham värvar spelare som han inte måste kolla upp på Google utan har hört talas om tidigare (Levy måste älska det;).

Newcastle lär vara intresserade av att låna Kenedy. Rafa Benitez har inte haft en bra värvningssommar och ska de överleva måste de ha spelare.

Tyvärr kommer ryktet från sommarens mest opålitliga källa, Don Balon, men enligt dem ska Valencias Joao Cancelo vara mycket nära en övergång till Chelsea.

Vi är väl ännu inte helt övertygade, mest kanske på grund av prislappen om 50m, om att Ross Barkley är rätt värvning. Andra säger dock att han är det och att han själv föredrar Chelsea före Tottenham som också jagar honom. Vi får se vad som händer, men att han lämnar Everton är nog rätt säkert. Men får de ut hela 50m för honom...sommarens priser är ju knasiga så det kan nog bli så ju närmare deadline vi kommer.

En bra sammanställning av sommarens affärer, hittills. Mirrors >>

Conte har ännu en gång i en intervju betonat att Chelsea behöver fler spelare, värvningar. Kapten Gary Cahill har sagt samma sak. En del fans börjar undra om detta leder till att Conte hoppar av som han gjorde i Juventus.
    Så illa ska det inte behöva vara, men ledningen måste hitta spelare som förstärker truppen nu. Lite mer än två veckor är allt de har på sig och som vi alla vet, det är inte lätt att värva spelare i sommar. Inte ens los Arrogantos har (ännu) fått loss spelare de vill ha. De som har handlat har betalat överpriser som City, PSG, kanske även United. Chelsea har värvat men det har inte varit billigt och fler behövs som sagt då ledningen redan skeppat iväg så många.
    Vi tror de jobbar på det, men jobba på det är tyvärr inte bra nog. Ledningen måste prestera resultat också. Ska de bestämma klubbens värvningsstrategi och sälja spelare till konkurrenterna, då ska de fasen också leverera spelare som ger managern och truppen möjligheter att nå de höga mål vår klubb numer lever med. Det är verkligen dags för Emenalo, Granovskaia och ansvariga att steppa upp som det sägs. Vi bryr oss mindre om vad de gör snart, bara de gör det. De var var snabba med att skicka iväg spelare, och idiotiska nog att förstärka United, så de är skyldiga oss fans stordåd nu. (Vi är dock livrädda för att de försöker vänta ut Costas försäljning, som om Chelsea inte har massor i kistorna redan från försäljningar. Ju längre de väntar=desto mindre chans att de lyckas).

Den omedelbara effekten av Neymar till PSG tycks vara att prisnivån på de mest attraktiva spelarna slår i taket. Dortmund kräver nu tydligen 135m pund för Ousmane Dembele. Mbappés prislapp lär nog gått över 150m och Hazard borde kosta 175m pund, om han var till salu. Coutinho ska kosta runt 100m pund... Risk för att de priserna snabbt återspeglas längre ned i näringskedjan. En ok spelare som kostade 8-12m för några år sedan kostar ju idag 35m, efter Neymar är priset säkert 50m. Juventus krävde redan 60+m för Alex Sandro, en försvarare, veckans dagspris är säkert högre nu.
    Mino Raiola kan inte sluta smila, liksom hans kollegor. Enda problemet för agenterna är att klubbarna ändå helst inte vill sälja.

Mourinho har tydligen jagat Willian även i sommar. Men Willian sköt ner dem direkt.

ONSDAG:
Guardians David Squires ritar och pekar på några punkter nu när engelsk fotboll återvänder. Chelsea förekommer tyvärr ;) med flera bidrag. Se här>>

Roligt men knappast troligt rykte är att Chelsea nu jagar Tottenhams Danny Rose för 40m pund. Självklart jagar även United honom, men så ser det ju ut. Men att tro att Levy skulle sälja till Chelsea...

Daily Mail hävdar att Chelsea jagar Alex Oxlade-Chamberlain och är villiga att erbjuda Arsenal 25m pund.

Vlaencias Joao Cancelo är ett rätt nytt rykte. Vi får se om det ligger något i det. Åtminstone rätt position. Om än på fel sida, den där vi redan har alternativ. Höger.

Djibril Sidibe från Monaco dyker åter upp i ryktena igen. Även om en den medier döpt om honom till Djibril Sissé, nära nog men en helt annan spelare. Att Monaco ska sälja ännu fler spelare är väl knappast troligt men Monaco-spelare är ju sommarens trend.

TISDAG:
Spanska rykten säger att United fått nobben på ett 36m pund bud på Sergi Roberto. Vi trodde det var utköpsklausulen och att Barcelona därmed måste ge spelaren chansen att säga sitt. Chelsea ska fortfarande inte gett någon bud. Spanska rykten som sagt.

Samma namn nämns fortfarande men vi ser inga tecken på att något händer. Förutom möjligen att CSFC inte längre alls är lika negativ till Danny Drinkwater. Istället ser vi honom nu som en utmärkt back-up i en något kreativare mittfältsroll, och att han spelar utmärkt med Kanté, det vet vi ju sedan förr. Han fyller dessutom kvot för inhemsk spelare vilket också är en fördel, även om det är en konstgjord pga reglerna.

Det är kanske inte fotboll men kan Chelseas oförmåga på transfermarknaden bero på att vår ägare Roman Abramovich genomgår en allt mer uppmärksammad skilsmässa. Även ägare måste ju påverkas av privata problem?!

Kenedy som inte gjorde sin karriär några favörer under Kinaresan är aktuell för ett lån till Fenerbahce.

Det talas mycket om att Conte vill att vi fans ska ha tålamod med Alvaro Morata, och vi har redan sett att många fans saknar det. Dock inte här. Visst, han missade en bra chans och slog en dålig straff mot Arsenal. Men han rörde sig också på ett mycket fint sätt på plan, smet ifrån och skalade av sina bevakare gång på gång - men fick inga bollar. Med Cesc i en offensivare roll än mot Arsenal (han är inte en defensiv spelare även om han hamnar där i vissa matcher tills Bakayoko blir spelklar), med Hazard och en Willian som inte spelar så dåligt som i söndags kommer det att bli bra mycket intressantare. För ingen anfallare kan skapa mål utan att få bollen, det fick även Bats uppleva mot Arsenal.

Kudos. För en gångs skull ville jag inte mörda mig själv när jag såg en spelreklam. Svenska Spels för Stryktipset var faktiskt riktigt trevlig.

MÅNDAG:
Virgil van Dijk som kopplas till Chelsea, men framförallt till Liverpool som också anklagas för "tapping up" har lämnat in en transferbegäran. Det är ett tecken på att han jagar pengarna och att realtionen med Southampton brutit ihop. Man kan inte annat än tycka synd om Saints som hittar så bra spelare men aldrig får behålla dem för andra klubbar sliter i dem direkt. Men det är den moderna fotbollen och även om vi inte ser stort behov av van Dijk i Chelsea lär vi få höra massor om att klubben nu trappar upp jakten på honom. Till bl a Christensens direkta nackdel. Det spekuleras också bland fans att Chelseas intresse delvis är för att stoppa en konkurrent från att få en bra spelare, men det verkar ju vansinnigt då Chelsea ju glatt även mot managerns önskan säljer bra spelare till sina konkurrenter.
    Det sägs dock att Southampton inte bryr sig utan tänker ändå inte sälja van Dijk som jagar pengar i andra klubbar, fast han kallas det förstås ambition. Undestödd av Hollands förbundskapten Advokaat, vilket är så fel. Förbundskaptenen ska ge fan i att lägga sig i spelarnas klubbärenden. Kanske utmanas spelarmakten för en gångs skull. (Så öven om kanske Chelsea riskerar att inte få en bra spelare som Conte kanske vill ha, hejar CSFC på klubben i det här ärendet. Hur de nu kan vinna med en tjurande spelare. Chelsea kunde inte med Costa!)

När man läser så kallade analyser och artiklar efter den trista Community Shieldmatchen som inte direkt höjde temperaturen inför säsongen, är det som att läsa dödsrunorna igen. Alla refererar till för två år sedan och vänder ut och in på sig själva för att hitta likheter från den CS-matchen och vad som sedan hände. Samtidigt som samtliga hävdar att det kommer förstås inte att bli så illa igen, men... Det är nästan som att läsa politiska kommentarer om hur kunde Trump vinna när vi alla sa att han skulle förlora-artiklar om igen.
Enligt en samstämmig presskår, om vi ska tro engelska medier, är det början till slutet på Conte och Chelseas förhoppningar i år. Några har redan börjat jobba på artikeln de ska publicera när Conte lämnar känns det som. När man tittar närmare på vilka som skriver också är det uppenbart att brittiska redaktörer valt ut sina största Chelseahatare att skriva dem också, som lögnhalsen Matt Barlow i Daily Mail som förvrider fakta så man faktiskt tycker Trump har rätt när han pratar om Fake News.
    Om inte annat så borde det tända Chelsea, och kanske också sätta fyr på ledningen så Chelsea får de spelare som behövs istället för att Chelsea ska jaga spelare i positioner som inte direkt behövs, även om det är bra spelare. Som vi alla vet, brukar idrottare komma igång på lite hatartiklar - så nu ser vi fram emot Burnley och ligastarten och glömmer en väldigt förgätlig försäsong. Bring it on, allvaret och ser vi framåt. Vi är inte favoriter, men det var vi knappast förra året heller. Mourinho älskar ju vi-mot-dem, hoppas dagens Chelsea och Conte också svarar bra på den attityden.

Då flera serier nu redan startat har också Chelseas hemsida börjat med sin lånerapport Chelsea here and there. Ni hittar den här>>

Ska vi oroa oss? Alvaro Morata har fått en ganska svår start i Chelsea. Ont om spelminuter. Någon chans han kanske kunde gjort mål på. En svag straff mot Arsenal i straffläggningen! Conte säger att han är inte fysiskt färdig för Premier League.
    Tillsammans gör det oss nog lite oroliga för vi behöver att Morata får en bra start. Han ska ju ersätta en av de absolut viktigaste spelarna i Chelsea om vi ser till de två titlarna de senaste tre åren. Premier League kan vara en svår liga att komma in i.
    Några enkla mål mot enklare motstånd och vi kommer tycka helt annorlunda, så kanske borde Conte starta Morata mot Burnley som har ett sämre försvar nu i år efter förlusten av Keane. Självförtroende är då nödvändigt och det får man med en bra start.


Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC