csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC   0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
3 - 9 juli 2017
  NÄSTA MATCH:

  Arsenal - 6 augusti Comm. Shield

  -

Nyheter v-27


SÖNDAG:
England U19 har gått vidare till slutspel, obesegrade med tre vinster i EM i Georgien. De slog Tyskland idag med 4-1. Fyra Chelseaspelare startade; Dasilva, Chalobah, Sterling och Mount. Fulhams jättetalang Ryan Sessegnon gjorde två mål, han har spelat vänsterback, vänstermittfältare i Fulham och är vänsterytter i England! Tjeckien väntar i semin.

OFFICIELLT:
Antonio Rüdiger är nu Chelseaspelare och kommer att bära tröja nummer 2. Han skrev just på ett femårskontrakt. Han lär kosta 31m upp till 34m med s k add-ons. Hans förra klubb var Roma dit han köptes förra sommaren för en mycket mindre summa, efter att varit utlånad dit säsongen innan från Stuttgart. Innan dess spelade han för Dortmund också. Han är tysk landslagsman och blev väldigt hyllad nyligen i Confed Cup. Välkommen till Mästarna, Toni.
    Äntligen en värvning som heter duga. Rüdiger blir ett bra tillskott till Chelsea särskilt på högra sidan. Vi hade gärna sett att Aké stannade men som saker är... därför är vi glada över Rüdigers ankomst. Hoppas nu det blir lite bättre fart på övriga värvningar.
    Rüdiger får väl antagligen lite semester då han ju spelade Confed, och han kom från USA där han haft lite semester med sina tyska landslagskamrater.

LÖRDAG:
Hur Lukaku blev vänd mot klubben han ville återvända till lär vi väl aldrig få veta, men att Pogba och agenten Raiola hade massor med det att göra det utgår vi från. För en gångs skull handlade det inte om pengar dvs inte till klubben eller spelaren även om pengar till agenten nog spelade en jätteroll. Därför är jag stolt över Chelsea som inte gav efter för Raiolas utpressningsmetoder och vägrade betala honom extra för att få värva Lukaku. Däremot faller Lukaku som person som en sten i vår uppskattning. Spelaren är densamma, men personen har hamnat i den malström som många unga spelare försvinner i toppfotbollen. Nu måste han prestera, inte bara i slutminutrarna i redan vunna matcher mot lag i botten av tabellen. (Se hans statistik så förstår ni).
    Så vi slickar våra sår, som är mest kosmetiska ändå då för massor av oss var inte Lukaku den avgörande värvningen. Det handlar nog mest om sårad stolthet att mästarna inte kan få en spelare de jagat. CSFC och massor av andra anser det viktigare att Conte och Costa blir vänner igen och att Costa spelar en säsong till här innan han återvänder. Eller att vi hittar en ännu bättre anfallare istället, det finns några (få) att välja på. Ännu viktigare är att andra transfermål klaras av. Vi måste ha en anfallare till men det finns några att välja på som är lika bra som Lukaku, även om de saknar PL-erfarenhet.
    Vi har bränt andra klubbar med sena värvningar, United fick på käften med Mikel, Tottenham med Willian - så kanske var det dags att Emenalos saktfärdighet visade honom att det handlar inte om schack, det handlar om blixtschack eller checkers för dem som förstår skillnaden, det här med värvningar på en överhettad marknad med för få spelare och för många klubbar som vill ha dem.
    Flera experter säger som CSFC; United är ännu inte ett bättre lag än Chelsea trots värvningarna av Lukaku och Lindelöf. Men Chelsea måste förstärka truppen på rätt sätt nu och har inte råd att hålla på att fjanta sig om småsaker. Vi måste få en bra start på säsongen och vår bäste spelare är skadad och vår kanske näst bäste är osäker pga sandlådetjafset (som vi verkligen hoppas Roman reder ut på måndag. Sätt de två tjafsarna ned och läs lusen av dem, få dem att lappa ihop det och uppträda som vuxna- och för guds skull, låt dem inte använda sociala medier).

FREDAG:
OFFICIELLT:
Målvakten Bradley Collins lånas ut till nyuppflyttade Forest Green Rovers, som gör debut i ligasystemet i League Two (div 4). Säsongslån.

Är det kris att Chelsea förlorar Romelu Lukaku till United? Medierna anser det, men anser vi det?
    Många fans gör det. CSFC gör det inte.
    Det som svider i den här affären är bara prestige och att se en Chelseasupporter gå till United. Men Lukaku förlorade vi nog redan när Mourinho sparkade iväg honom 2014. Så det är nog våra egon som är lite sårade just nu. Inte klubben i just den här affären.
    För det finns bättre spelare för 90m pund som han nu lär kosta. Lukakus bollbehandling och rätt stereotypa spel med otroligt många offsidelöpningar är inte i klass med Costa. Problemet för Chelsea är ju att ett rent sandlådebråk nu lett till att Costa kommer att lämna, om det nu blir i sommar eller i januari. Där ligger den stora skadan för Chelsea. Särskilt som Atletico erbjuder rena skampengar för honom då de vet att han inte kommer att gå till någon annan klubb och det är tveksamt om han någonsin mer spelar för Chelsea. För oss är Lukaku en mycket bra spelare med prövad PL-erfarenhet vilket är väldigt viktig och som vi trodde ett Chelseahjärta, men han är inte den bäste spelare Chelsea jagat gneom åren. Bara den med högst prislapp.
    Å andra sidan, vi tycker fortfarande det är ett sandlådebråk och vuxna män som Antonio Conte och Diego Costa borde kunna sätta sig ned på måndag när spelarna återvänder och reda ut det här. Vi vill behålla Costa en säsong till och sedan får vi acceptera att han vill återvända hem. Atletico har onekligen starkare band med sina spelare än någon annan klubb verkar det som.
    Annars måste Emenalo visa lite beslutsförmåga och snarast få in antingen Andrea Belotti som lär kosta 88m pund eller Alvaro Morata för 90m €. Real vill sälja, det vill kanske inte Torino. Belotti är den dyraste men det är ju också för att italienska klubbar ser engelska klubbar som personliga checkhäften. Utöver de två är det nog bara Aubameyang på marknaden som är ett tillräckligt stort namn. Chelsea har dessutom redan lånat ut vårt eget stora anfallsnamn för framtiden, Tammy Abraham till Swansea. Som sagt, Emenalo är bättre på att sälja (även om det just är ett lån) än köpa spelare oavsett hur mycket beröm han fått för några få fullträffar under åren.
    Vi måste ha in en anfallare. Det är helt klart. Kanske till och med två. Men övriga spelare som det spekuleras så mycket kring har inte heller kommit in och ryktena har avtagit som solen denna sommar. Just nu är vi mest besvikna på att Rüdiger inte är klar än. Där har vi ett jätteproblem med att Emenalo inte klarar av att slutföra affärer som borde varit klara för länge sedan. Är det snålhet eller vad är det som gör att han har så svårt att fixa sitt jobb? Chelsea har råd och mer råd nu än någonsin tidigare att verkligen göra avtryck. Att spelare skulle bli löjligt dyra i sommar, det har vi vetat länge. Brist på spelare och tv-pengarna som vräks över PL-klubbar har skapat den situationen.
    Just i skrivande stund och om de rykten som gått under veckan om spelare till andra klubbar måste vi kraftigt skriva ned Chelseas chanser att försvara titeln. Frågan är om vi just nu ens har ett lag för någon av de fyra första platserna om vi tittar på papperslagen från våra konkurrenter. Bara Tottenham har agerat sämre än vi på transfermarknaden. Som tur var är det på plan och inte på papper som ligor avgörs som Chelsea visade säsongen som gick. Men har Chelsea råd att ytterligare svika Antonio Conte, för han har visat förr att han är inte rädd för att lämna om klubben/landslaget inte matchar hans ambitioner.
    Chelsea har problem som måste lösas och ärligt talat Chelsea har inte särskilt mycket tid på sig att lösa dem. Oavsett om fönstret är öppet till sista augusti. Vi spelar tre matcher innan dess, vi räknar inte Community Shield det gör bara Unitedfans, som vi måste eller bör vinna och utan Hazard och ett bra anfall kan det bli extremt tuffa matcher, inte minst mot Tottenham. Nya spelare kliver inte bara direkt in i ett topplag med en väl definierad spelidé, det tar sin tid och därför måste viktiga nyförvärv vara klara helst innan avresan till Kina 18 juli.

Jay Dasilva, Trevoh Chalobah, Dujon Sterling och Mason Mount är mycket nära avancemang som gruppetta i U19-EM efter en vinst med 1-0 över Holland.

Cole Dasilva, Isaac Christie-Davies och svenske Ali Suljic har förlängt sina kontrakt med ett år. Josimar Quintero med två år, han har också lånats ut till Rostov i Ryssland som vi tidigare meddelat. Quintero får ännu inte arbetstillstånd i England.

Något anmärkningsvärt är det att Mästarna Chelsea (mot Burnley) inte visas på engelsk tv premiärhelgen i Premier League. Det har nästan aldrig hänt tidigare. Tv-bolagen har valt andra lag och risken är nog mer än överhängande att även Viasat därmed gör det den 12 augusti.

TORSDAG:
Så verkar det som om Chelsea, läs Emenalo, ännu en gång blivit totalt överkörd när det gäller att få in spelare till Chelsea. Han är bra på att sälja våra spelare men när det gäller att få in spelare kan ingen utom möjligen han själv och hans supportrar i Chelseas ledning ge honom godkänt ens.
    Möjligen fick Man U Lukaku idag för Emenalo släpat fötterna efter sig. Arsenal har ordnat Lacazette och Chelsea står och stampar och det bara snackas om ALLA värvningar som vi ska göra, eller vara nära att göra. Willy Cabarello på fri transfer är vad som behövs men det är ändå ingen stor värvning utan bara en ren back-upvärvning.
    CSFC tillhör inte dem som till varje pris ville ha Lukaku. Vi vill helst ha kvar Costa men det ser inte särdeles lovande ut, faktiskt nästan omöjligt då både klubb och Conte misskött den situationen grovt väldigt väl hjälpta av Costas eget beteende. Känslan är dock att Lukaku var enda spelaren Chelsea/Emenalo verkligen visade intresse för i sommar och nu kan de förlorat den matchen genom att försöka avvakta till priset sjunker. Något som Everton verkligen satt stopp för. (Everton är nog transfersfönstrets vassaste aktör hittills på alla sätt). Oavsett om Chelsea nu matchar Uniteds bud om 75m pund och Romelu Lukaku blir den som själv väljer vart han vill gå måste vi ge Emenalo och ledningen Klart Underkänt för hur de skött silly season hittills.
    Sedan svider det ju att Mourinho som närmast sparkade ut Lukaku ur Chelsea nu är den som snor honom före Chelsea och därmed har ett vassare anfall än vad Chelsea har nästa säsong - om vi nu kan säga Chelsea har ett anfall då truppen just nu bara i princip har en enda anfallare, Batshuayi.

Så har det redan börjat. TV-bolagen har flyttat några av Chelseas matcher i augusti och september. Matchen mot Man City har bara fått en ny, senare, avspark men matcherna mot Tottenham och Arsenal har flyttats fram en dag till söndagen. Se spelschemat under Resultat här bredvid.

OFFICIELLT:
Charlie Colkett är nästa spelare som lånas ut till Vitesse Arnhem i Holland. Han var i Bristol Rovers och Swindon förra säsongen så det är ett steg upp kvalitetsmässigt.

ONSDAG:
Sverige och Chelseaspelaren Joseph Colley är i praktiken utslagna ur U19 EM efter en andra förlust med 1-2, mot Georgien. Kvar att möta är Portugal som leder tabellen.

OFFICIELLT:
Josimar Quintero som kom från Barcelona (låter bra) 2014, och aldrig spelat en minut i blått lånas nu ut till FC Rostov. Han är inte kvalificerad för engelsk arbetstillstånd.

Carly Telford har återvänt till Chelsea på allvar. Hon kom in som back-up för Hedvig Lindahl när Notts Co lade ned sin verksamhet. Nu har hon skrivit kontrakt med Chelsea igen. Däremot lämnar Ana Borges. Hon har varit utlånad till Sporting Lissabon under våren och lämnar nu permanent av familjeskäl.

Todd Kane, högerbacken som blivit 23 år och fick förra säsongen förstörd av en knäskada lånas ut till Groningen i Holland kommande säsong.
*

Vi ser det som ganska troligt att Chelsea inom kort värvar Antonio Rüdiger och Tiemoue Bakayoko. Förmodligen också Alex Sandro för en häpnadsväckande summa.
    Nu är det verkligen dags att klubben löser problemet med Diego Costa och även om han, vilket inte ser ut att hända, stannar i Chelsea måste han ersättas och förmodligen behöver klubben två färdiga anfallare innan nästa säsong. Vi är ju också klart osäkra på vad Antonio Contes planer är för Michy Batshuayi. Tänk hur ett sandlådebråk har nästan, redan fullständigt fått våra förhoppningar om att upprepa ligasegern har gått fel.

TISDAG:
OFFICIELLT:
Kasey Palmer som också förlängt sitt kontrakt, till 2021, har lånats ut till Huddersfield. Samma klubb han var på lån hos förra säsongen.

OFFICIELLT:
Ibland går det snabbt. Det talades om nästa vecka, men redan i eftermiddag blev det klart. Tammy Abraham lånas ut till Paul Clement i Swansea för nästa steg i sin utveckling. Han har också kritat på ett nytt femårskontrakt med Chelsea. vilket ju onekligen visar vad klubben tror på och vill satsa på. Liksom han vill. Lycka till i Swansea, men nästa år vill vi se Tammy i Chelsea.
    Hans nya kontrakt ska vara värt 50.000 i veckan. Vilket borde vara en läxa för en viss Dominic Solanke. Först presterar man, sedan kräver man pengarna.

Om en vecka har Chelseas spelare återvänt för att börja försäsongsträningen. Vi vet inte hur många unga spelare som får förlängd semester men sällan eller nästan aldrig har väl Chelsea haft färre spelare som inte varit upptagna av landslagsuppdrag (vuxna spelare) en sommar så på det området är det en stark trupp från starten.       Antonio Conte ska redan ha börjat sitt arbete denna vecka. Vi misstänker det handlar en hel del om att hänga över axeln på Emenalo och undra varför så lite händer...

MÅNDAG:
Med fem Chelseaspelare på plan slog England Bulgarien i U19-EM. Fyra startade och en fick hoppa in. Mason Mount målade inom första minuten. Backlinjen hade tre Chelseaspelare; Jay Dasilva, Dujon Sterling och Trevoh Chalobah. Jacob Maddox fick hoppa in på slutet. Fulhams tonårige löfte Sessegnon avgjorde matchen med sitt 2-0-mål.

JT har nu presenterats som Aston Villaspelare och han bekräftar också att han valde Championship för att han inte ville möta Chelsea. Hans mål är att hjälpa Aston Villa tillbaka till Premeir League och sedan får han se. Det är ett ettårskontrakt. Vi önskar JT all lycka till i hans nya klubb. Han kommer att betyda oerhört mycket för dem.

Vi hade stora förväntningar på helgen. Första dagen på internationella transferfönstret (det engelska öppnade ju redan 9 juni).
    Det blev dock en ordentlig pyspunka av det.

Vi visste att nya tröjan skulle presenteras. Vi hade sett många smygtagna bilder från affärer som hängt ut och börjat sälja den i förtid. Vad vi kanske inte väntade oss var att Chelseas egen shop plötsligt skulle bli samma som Nikes, hoppas det bara var tillfälligt för vem vill möta Barca, City och andra Nikeklubbars tröjor på vår hemsida?
    Tröjan var bättre än vi fruktat tidigt, då vi haft konstiga Nikefärger och hemska mönster och glasspinnetröjor som Barca m fl Nikeklubbar "stoltserar (läs skämt ut)" oss med förr på näthinnan innan.
    Istället fick de in en fullträff men en riktigt royal blue-tröja som var enkel, ren och snygg. CSFC tillhör absolut inte dem som anser att fotbollströjor ska se ut som julgranar eller hockeytröjor med en massa fula mönster. Det hade ju läckt ut bilder på camouflagemönstrade Chelseatröjor och annat vedervärdigt skräp under hela vären.
    Så vi är glada över att vi fått en tröja som man faktiskt kan tänka sig att köpa, som om man behöver fler Chelseatröjor i garderoben!

Dock, en tröjlansering är liksom inte nog.
    Inte ens i närheten.
    De pengar Nike kommer att bidra med till klubben är nog så viktiga men ännu har ingen tröja i sig någonsin vunnit en titel. Vi ville ha mer.
    Vi ville ha spelare. Vi har nästan enbart tappat spelare.

Vi fick Willy Caballero, i all ära. Något som CSFC redan en tid gick ut med och utgick från att det skulle bli vår första värvning. Chelsea hade inte ens behövt vänta då han ingick i det engelska fönstret och gott hade kunnat presenteras tidigare. Särskilt som det var rätt diskreta bilder med honom i rätt tröja om vi säger så. Vi har ännu inte sett någon bild av honom med nya tröjan!
    En bra back-upmålvaktsvärvning utan tvekan. Skönt också att den biten är klar då Courtois och klubben inte är överens om kontrakt. Man skulle nästan kunna tro att Courtois har Raiola som agent med tanke på de lönekrav han lär ha kommit med. Dock knappast panik på den fronten då det är rätt gott om tid kvar på hans kontrakt.
    Ändå, även om Caballero är en duktig och erfaren målvakt är det ett nedköp jämfört med Begovic som måste varit bäste andremålvakten i ligan tidigare.

Ethan Ampadu var inte direkt heller den värvning vi väntat på. Affären är inte ens bekräftad av Chelsea. En 16-åring, hur talangfull han än är, är inte det vi väntar på. Likaledes unge Redan från Ajax är inte heller det vi väntat på. Kom igen om fyra-fem år grabbar.

Vi hade hoppats på Alex Sandro även om den prislappen fortfarande knockar oss för en försvarare. Nu sägs det att han möter Chelsea för vidare samtal idag.
    Vi hade kanske hoppats men inte trott på Antonio Rüdiger. (Som fick mycket beröm för sin insats i Ryssland under Confed Cup och var väldigt bra i finalen). Den affären ser dock just nu ut som om den nästan är mer klar än Sandro. Trots att Rüdiger spelade final i Confed Cup igår och knappast ägnat sin mesta tid åt framtiden och vilken klubb han kommer att spela i. Läkarundersökning återstår också för alla möjliga värvningar, och sådana har ju då och då också ställt till det.
      Om de nu blir av. Vi tar inget för givet i de här tiderna förrän bilderna kommer på hemsidan. Särskilt inte i år när alla normala hänsyn kring ekonomi och annat tycks slängts ut med badvattnet.
    Allra mest hade man kanske väntat sig att Tiemoue Bakayoko skulle presenterats. Men inte heller han kom i helgen. Det har dessutom varit lite oväntat tyst om honom senaste veckan, vilket kanske var anledningen till att vi trodde det kunde varit nästan klart.

Nu är det inte bara Chelseafans som är besvikna över sitt lags värvningar hittills i sommar. Fråga nästan vilka fans som helst och de är besvikna, många rätt sura också. Vi hör om irritation, för att använda ett snällt ord, hos managers som Conte och Mourinho också.
    Något som delvis måste tillskrivas det faktum att så oerhört mycket energi, tid och uppmärksamhet ägnas åt Silly Season. Videospelsdelen av fotboll om vi får kalla det så. Tanken att man kan köpa allt, särskilt framgång. En rent osund inställning men ingen av tycks vara immun mot den. Det hade varit roligare om vi hade haft fotboll att ägna oss åt, men fotboll spelas ju inte direkt nu förutom några ungdomslandslagsturneringar och begränsade Confed Cup som avslutades igår.
    Det är bara Cityfans, Evertonfans och kanske Southamptonfans som är nöjda med transfersommaren så här långt. Swansea verkar också ligga bra till efter sina förutsättningar.
    Arsenal värvade tidigt Kolasinac, sedan har inget hänt. United har värvat Victor Lindelöf. Liverpool har värvat Mo Salah, som redan prövat lyckan en gång i PL och hade klara problem då. Chelsea har värvat en back-upmålvakt på fri transfer. Tottenham har gjort allra minst. Dit har väl inte en enda spelare gått ännu (som vi noterat), det knappt ens skvallras om spelare dit.

Så hittills domineras Chelseas värvningssommar av besvikelse över att vi släppt Nathan Aké. Det är vi inte nöjda med, enda hoppet är att vi åtminstone har en återköpsklausul, men det vet vi inte säkert.

PL-mästare 2017

 

Rykten, notiser m m, v-27


TRANSFERS i sommar>>

SÖNDAG:
Sky säger att Antonio Rüdiger just nu genomgår en läkarundersökning på Cobham inför övergången till Chelsea för en summa som kan sluta på 34m pund.

Diego Costa ska ha tagit bort alla referenser till Chelsea på sina sociala medier. Ännu ett exempel på att sådana borde förbjudas för emotionella fotbollsspelare. Ska bli intressant att se om Roman tvingar Conte och Costa att tala ut eller om Chelsea räknar bort honom direkt och lånar ut honom till Besiktas till han kan säljas till Atletico. Problemet är ju att Atletico vill betala 22m pund då de räknar med att ingen annan kan köpa Costa och Chelsea värderar honom till 60m vilket är ett marknadsmässigt pris. Risk för att det här blir otroligt långdraget om trätobröderna inte kan svälja stoltheten och uppträda som vuxna. Och tyvärr gäller nog det omdömet allra mest Costa efter hans senaste tilltag.

Det har inte med Chelsea att göra, förutom att han en gång ryktades till klubben både i år men framförallt tidigare år. Men att Championshipklubben Wolverhampton har lyckats värva Ruben Neves för runt 15m pund är anmärkningsvärt och visar att det är inte bara Premier League som attraherar kvalitetsspelare. Lokalkonkurrenten Villa har ju också värvat JT.

Telegraph säger att Chelsea har bokat läkarundersökningar för Rüdiger och Bakayoko de närmaste dagarna. Andra säger att det kan bli klart redan idag.
    Känns som vi hört det förr.

Real Madrid är desperata att bli av med James Rodriguez men trots alla spanska rykten verkar det inte finnas några friare. Så senaste ryktet från Spanien säger nu att Real har lagt ihop en transfer med Rodriguez som krav för att få köpa Morata. De ska båda tillsammans kosta 132m pund. Hoppas Chelsea i eftermälet efter vad som hänt inte går på den.
    Rodriguez sägs också krävt besked om sin framtid inom 48 timmar.

Besiktas försöker låna Diego Costa till januari. Det sägs inte från vilken klubb de tänker låna honom...

LÖRDAG:
Klubbarna var överens förra veckan, nu har agenterna som gräshoppor i Egypten tydligen anlänt till London för att arbeta fram de sista detaljerna och sedan kanske vi får se Antonio Rüdiger i Chelseatröja. 24-48 timmar anser tidningarna att det ska ta.

Lite oväntat har spelbolagen nu tippat Pierre-Emerick Aubameyang som förstaval för Chelseas anfallsplaner för sommaren. Han lär vara något billigare än Belotti och Morata.

Lukaku stod inte högst på CSFCs önskelista, som alla som läser CSF.SE vet, så det är som det är. Bara lite surt att United nu tror de vunnit något över oss... ;)
    Nackdelen är dock att alternativen, dvs spelare vi här kanske hellre ser i Chelsea, nu förmodligen blir ännu svårare att värva då alla är medvetna om situationen. Men att Raiola som inte gillar Chelsea och vice versa, skulle få inflytande på det här överraskar ju inte det minsta.
    Däremot är det lite svårt att förstå medierna som totalt tolkar att saker och ting är klart innan de faktiskt är det. För klart är det först när kontrakt är underskrivna.
    Lärde sig United inget alls av affären med Mikel?!

Tipset från engelska medier är att det blir United, Raiolas val då de gått med på att betala 75m plus 15m i add-ons och 12m ytterligare till Raiola. Lukaku förväntas nu göra en läkarundersökning i USA där han befinner sig utan tillåtelse av Everton. Samtidigt sägs det att United släpper Rooney utan övergångssumma till Everton och alla parter säger det har inget som helst samband.... vilket vi ju inte tror en sekund på.

United har nu gått ut och meddelat själva att de är överens med Everton om en summa för övergång av Romelu Lukaku, men tvingas också erkänna att det är inte en färdig affär då personliga avtal och sådant måste träffas. (Att två klubbar är överens betyder ingenting egentligen, mer än att en prislapp har spikats som andra kan matchar - men den här affären har så många andra konnotationer. Everton som fortfarande surar över Stones-affären men som tydligen vägrar se att det var Mourinho som tvingade fram den situationen mer än klubben Chelsea. Lukakus personliga preferenser. Raiolas enorma förtjänst på att få Lukaku att välja United, Mourinho som nu vill ha Lukaku fast han sparkade ut honom för tre år sedan etc)
    Vi lär få höra mycket om det här idag och engelska medier visar mycket tydligt sina sympatier och olika medier pushar Lukaku åt olika håll med sina artiklar.
    Fascinerande - och skrämmande att se hur det här går till. Det enda man kan säga om det är, är att agenter och andra har fått på tok för mycket makt i dagens fotboll. Så vi får se om det är agent eller spelare som gör sitt val den här gången.

Italienska rykten placerar Lazios Keita Balde på Chelseas intresselista.

CSFC har hela tiden trott att Conte och Costa kan lappa ihop sitt sandlådebråk när truppen återvänder på måndag. Nu börjar också engelska medier se möjligheten och ironiskt nog är det konfrontativa Sun som är först med att skriva om det.

Chelsea ska ha matchat Uniteds bud om 75m för Romelu Lukaku så nu är budgivningen igång. Detta uppger Sky som är en av de mer seriösa på sillymarknaden.
    Vi får se vad som händer. Lite grann handlar det väl inte om Lukaku utan det är en kamp mellan Chelsea och United om vilken klubb det ska handla om. Som fans bryr vi oss lite mindre om vem som kommer, bara någon bra anfallare kommer i sommar då vi tappar den bäste. Antagligen.
    Som det ser måste därför Lukaku nu bestämma om det är han som bestämmer eller om han ska följa Raiolas önskningar. Nästan alla tror att Lukaku själv vill till Chelsea medan Raiola vill att han ska gå till United. Just det är ju ingen avundsvärd sits för spelaren, men ger man sig i lag med en sådan som Raiola får man ligga som man bäddar. Man tjänar kanske pengar mer än andra, men...
    Raiola lär tjäna 10-12m pund om Lukaku väljer United. Väljer Lukaku Chelsea tjänar Raiola mindre. Bara så ni vet förutsättningarna enligt uppgifter i medierna. Just denna tror vi på även om siffran i sig kan säkert variera men att Raiola tjänar mer på att sälja till United är nog bortom allt tvivel. Just den här detaljer skriver Daily Mail om>>, de är dock inte ensamma om att ta upp saken.

Davide Mazzotta ser ut att bli ny i Contes coachingteam. Han ersätter inte direkt Steve Holland utan kommer att jobba mer med analys och scouting.

Southampton har gett sig in i dragkampen om Ruben Loftus-Cheek, på lån, med Newcastle och Brighton. Även om Brighton kanske är närmare ett lån av Izzy Brown. PL-klubbar får bara låna en spelare från en och samma klubb.

FREDAG:
Phil Neville som ska vara s k expert, men är långt ifrån objektiv, har publicerat en instagrambild med Lukaku i Unitedtröja. Ingen vet om det är en fejkad bild, men hans tv-bolag borde nog ta honom i örat för hur han uppträder i något som inte är klart.
    Så, alla hejar och ropar, men ingen har ställt frågan. Blir United bättre med Lukaku? Svaret är väl rätt givet, Zlatan var trots sin ålder bättre än Lukaku till sin skada. Så svaret måste ju bli nej. Åtminstone på kort sikt. Frågan är mer vilka fler de får in. Lindelöf har kommit och förstärkt försvaret men är ju inte en jättehöjning om än föryngring av backlinjen. United söker en defensiv mittfältare och har velat ha Matic. Det är nog tveksamt om ens Emenalo släpper iväg Matic nu efter vad som hänt. Om Chelsea ens övervägt att sälja till en direkt konkurrent - vilket är fel.

Det kommer från Daily Express, men då det för fram samma teori som CSFC har om att det är Mino Raiola som ligger bakom att United tagit försprånget kring Lukakus lämnade från Everton tipsar vi ändå om det. Chelsea lär aldrig gillat Raiola och efter det här är han nog ännu mer persona non grata i klubben. Läs och avgör själva>>

Ska vi se det som en effekt av att Chelsea förlorat fotfästet på transfermarknaden. Plötsligt är Fernando Llorente åter aktuell för Chelsea. 32-åringen var aktuell i januari och lär nu vara aktuell igen då han är inne på sitt sista år med Swansea. Llorente är just nu skadad med en bruten arm. Paniktransfer? Ska vi kalla det vid det namnet?

Alexis Sanchez framhålls på många håll som alternativ till Lukaku nu. Har alla redan glömt alla uttalanden, som finns anledning att tro på, om att Arsenal vägrar släppa honom till en konkurrent i England? Wenger har verkligen talat klarspråk där.

En tråkig nyhet är att Sunderlandfanset Bradley Lowery har gått bort. Ni vet den här liga killen som älskade Black Cats och kanske Jermaine Defoe allra mest och som engagerade en hel fotbollsvärld. Han fick t o m CSFC att skicka ett särskilt julkort när han önskade det, hundratusentals andra gjorde samma sak. Han poserade med Chelseas spelare när han var maskot och höll stolt upp en signerad Chelseatröja. Han blev sex år gammal. RIP. Läs mer här>>

Absolut inget klart än, men åtminstone positiva ord om att Antonio Rüdigers övergång till Chelsea kommer allt närmare. Det ska bara vara detaljer kvar att förhandla om, men har vi inte hört liknande förut (t ex om Bakayoko den senaste månaden eller så...). Inget är klart förrän han står där på bild med tröjan på Chelseas hemsida.

Knappast aktuellt med Alex Ferguson har gått ut och sagt att hade han varit manager för United hade han gjort vad han hade kunnat för att värva John Terry nu när han blev fri agent. Säger lite om JTs kvalitet om inte annat.

Nu påstås det att Everton krånglat med Chelsea då de fortfarande gnäller och är sura över hur Mourinho jagade John Stones för två år sedan. Ändå säljer de till han som stod bakom de buden då... låter som en efterkontruktion.

Så mycket för den klara affären. Tydligen anser Everton att Lukaku ska kosta 90m pund totalt och det priset har United ännu inte mött. Så att affären var klar som alla sagt är inte sant som CSFC redan igår kväll trodde. Vi trodde dock inte att det var en ny stor prislapp som skulle komma utan att det skulle handla mer om personliga avtal och sådant. Vi lär få höra mer om detta men även om Lukaku befinner sig i USA redan lär han knappast resa med United på söndag dit. Everton däremot anser att han bryter mot kontraktet genom att inte infunnit sig hos Everton inför försäsongsträningen...
      Samtidigt så laddar flera engelska medier för att Chelsea nu ska lägga ett stort bud eller typ förlora Antonio Conte. Trots att flera av samma medier tidigare sagt att Lukaku är inte Contes egentliga förstaval.... ja, det är silly season.
Vid lunchtid kommer det första ryktet om att Chelsea tänker matcha Uniteds bud på Lukaku. Tyvärr är källan Daily Star så...

Emenalo håller tydligen på att blåsa affären med Bakayoko också. Monaco ska vara ordentligt trötta på att Chelsea inte slutför förhandlingarna kring honom och visar tecken på att istället avbryta dem. Skälet sägs vara att Emenalo först försöker sälja Matic till United innan han vill gå med på att köpa Bakayoko. Man tror knappt sina öron, särskilt som 1. Chelsea borde aldrig sälja spelare till konkurrenter och särskilt inte till United och 2. just nu med tanke på Lukaku-skvallret är väl United den sista klubb i världen som Chelsea borde göra affärer med.

Atletico tänker lägga ett skambud om 22m pund för Diego Costa, åtminstone som öppningsbud. Om vi ska tro Guardian.

Charly Musonda som Celtic försöker köpa ska nu istället ta över Eden Hazards tröjnummer. Det vill säga hans gamla nummer 17. Sägs det.

Antonio Conte lär vara ordentligt irriterad och frustrerad över Chelseas (hittills) misslyckande med transfers i sommar. Förståeligt nog men som vissa tidningar säger att det innebär att han hotat med att säga upp sig är nog lite väl tidigt att sia om. Men händer inget snabbt, t ex att Chelsea försöker tävla med United om Lukaku eller något sådant så är det nog rykten som kommer att växa och kan komma att bli sanna.

Ett fullständigt idiotiskt rykte, som säkerligen gör att Conte slutar om det händer, är från Daily Star som hävdar att Chelsea faktiskt överväger ett byte mellan Eden Hazard och James Rodriguez. Chelsea skulle alltså byta bort sin bäste spelare, en av världens 3-4 bästa mot en spelare som inte platsar i Real och som ingen utom spanska tidnignar varkar vara intresserade av. DUM DUMMARE DUMMAST

Inget nytt om Lukaku mer än att han tränar med Pogba på UCLAs anläggning i Los Angeles.

TORSDAG:
Det är säkert som att svära i kyrkan då alla engelska medier (och svenska och...) sagt att Romelu Lukaku är klar för Manchester United. Inte minst de som anses trovärdigast av alla, BBC. Ryktet lär dock uppstått hos Sky som också är de som redan backat mest. Lukaku är inte klar för United vad än medierna påstår. Kanske blir han det, men han är det inte. Och efter en hel dag då alla säger det, är känslan nästan att det här är en stor bluff. Fast då hade nog säkert någon vågat säga det. Kejsarens nya kläder i Sillykostym. Inte ens Raiola har sagt något, och han brukar ju inte sakna ord. Konstigt nog saknas källor för allt; från Everton, från Lukaku, Raiola, Man United och inte heller kommer några som helst rykten ut ifrån Chelsealägret... därför börjar vi undra om det hela är en sillybluff. Inget förvånar ju. Det har inte framkommit något mer än att Everton ska ha accepterat ett bud om 75m, helt utan underlag, men i övrigt är det lika tyst som ute i rymden, och som sagt även det har under dagens senare del börjat ifrågasättas.
    Har inget konkret kommit fram senast lördag så...
    Just nu måste vi förhålla oss neutrala, då Lukaku ska ha varit Emenalos stora värvning de senaste månaderna. Det gör det svårt att tro att Chelsea bara ger upp. Särskilt som vi är 90% övertygade om att Chelsea egentligen är klubben Lukaku vill till. På något sätt är det svårt att se hur han och Mourinho ska trivas ihop i andra omgången. Pengar slätar dock över det mesta och United är ju inte direkt en struntklubb. Även om de inte är Chelsea FC.
    Ändå, med tanke på hur få kvalitetsspelare som kommer att röra på sig, hur mycket pengar som finns tillgängliga och hur många klubbar som vill ha det här fåtalet - ingen klubb, inte ens arroganterna i Spanien, kan räkna med att få de spelare de vill ha. Realkällor säger redan att inte ens de kan bjuda på Mbappé om de inte först lyckas sälja Morata och James Rodriguez (den senare verkar rätt svårsåld med tanke på att han nu bjudits ut, dock ej till reapris, i minst tre års tid och gång på gång enligt medierna varit nästan klar för... någon klubb, oftast en engelsk). Det handlar inte enbart om pengar utan om att kunna få plats med spelare också.
    Mest akut är dock behovet av anfallare i United och Chelsea. United har förlorat Ibrahimovic redan och Mourinho verkar inte tro på Rashford. Chelsea är på väg att förlora Costa och Conte verkar inte tro på Batshuayi. Inga andra lag saknar profilanfallare på samma sätt av topplagen idag om de scenarion vi ser slår in.

Det senaste om Lukaku är att Everton accepterat Man Us bud om 75m vilket har satt prislappen, men därifrån till en färdig affär som medierna inbillar sig är det ännu långt. Ska Emenalo få igenom sin drömaffär dock lär han få slänga sig på telefonen och matcha Uniteds bud.
    Emenalo lär nu också upptäcka att det faktum att han dragit fötterna efter sig innebär att de enda "möjliga" alternativen till Lukaku nu kommer att kosta ännu mer. Morata, Belotti, även Aubameyangs prislappar åker säkerligen upp också.
    Det är dock vår övertygelse om att det här är inte helt klart än, även om Mourinho gör allt för att slutföra affären så Lukaku kan följa med Man U till deras träningsläger i USA nu på söndag.


Brighton lär vara intresseade av att låna Izzy Brown under säsongen, men än är det långt kvar till det kan bli klart.

Så två direkt kontrasterande nyheter. En säger att Mourinho har fått veta att Lukaku vill inte till Manchester United. Det andra från mer seriösa källor säger att Everton har accepterat ett bud om 75m på Lukaku från Manchester United. Det tvingar Chelsea att bjuda minst samma summa. Den dragkamp Everton och Raiola har velat få till hela tiden är därmed närmast ett faktum. Frågan är vem som vinner den. (Tilläggas kan ju att Alvaro Morata som båda klubbarna jagar tydligen idag kostar 79m pund, men den summan verkar Real ändra varje dag så).
    Helt klart verkar det som om Man United nu tagit ledningen i kampen om Lukaku. Chelsea måste agera mycket snabbt om det ska ändras.
    United har också en fördel mot Chelsea. Everton vill ha tillbaka Wayne Rooney och även om han inte ska ingå i den här dealen enligt ryktet i Sky, så betyder det massor. Det talas om att Man U köper ut Rooney eller att Everton betalar runt 30m och United sedan står för halva hans lön - det är som sagt massor av rykten just nu.

Rennes är nästa klubb som ryktas som ny adress för Loic Remy. De ska ha kontaktat Chelsea om möjligheten.

Massor av sena rykten igår kväll om att Atleti skulle lägga bud på Diego Costa och låna ut honom till Kina. Verkar som alla struntar i att Fifa ska ha sagt nej till sådana affärer. Enligt Fifa får Atleti sälja spelare (som Theo Hernandez till Real) men inte köpa och sedan låna ut. I vilket fall som så skvallras det på ordentligt. Vissa säger det handlar om timmar eller dagar innan Costa är Atletico Madridspelare igen, andra säger att det skiljer en avgrund mellan vad Atletico vill betala och Chelsea kräver. Costas utspel har ju säkerligen delvis varit för att få ned köpesumman så Chelsea gör självklart rätt i att hålla fast vid en marknadsmässig summa. Där stöder vi klubben fullt ut. Om Costa lämnar och det ser ju så ut förr eller senare, ska det vara för fullt pris. Atletico däremot är ju nu desperata om att värva. De har gett Fernando Torres en ettårsförlängning av kontraktet vilket de får göra. Men de förlorade ju Alexandre Lacazette till Arsenal pga transferförbudet trots att de hade ett färdigt avtal om honom.
    Vilken soppa ett textmeddelande har skapat för Chelsea och med nyheterna om Raiolas val för Lukaku om Man United blir situationen inte bättre. Emenalo måste verkligen steppa upp nu. För annars står Chelsea bara med Batshuayi som anfallare inför nästa säsong.

I England läggs onaturligt stor vikt vid vem som är kapten i ett lag. Kanske en kvarleva från deras imperiedagar med militär struktur och annat. I vilket fall som har det nu börjat spekuleras i vem som ska bli Chelseas kapten nu när JT är borta. Cahill var vicekapten förra säsongen och var därmed kapten för det mesta då JT spelade så lite. Vi är dock en del som misstänker att Gary Cahill trots många kvaliteter kanske inte är ett helt klart förstaval på sin plats hela säsongen. Många för därför fram andra namn. Som César Azpilicueta som nu verkligen växt in i Chelseahjärtan. Favorit verkar dock David Luiz vara och det kan vi förstå efter vad han visade förra säsongen.

Ryktet om Nathaniel Chalobah till Watford för 5m pund ökar tyvärr. Liksom rykten om Ruben Loftus-Cheek til Newcastle, det är dock ett lån.

Mindre seriösa källor säger att Chelsea lagt ett bud om 22m pund för Real Madrids högerback Danilo. Låter inte som en möjlig affär. Vi har svårt att tro att Real skulle sälja honom för den summan, men det kanske bara är ett lågt öppningsbud. Om det nu är så, källorna är som sagt oseriösa.

ONSDAG:
Galna italienare hävdar nu att Chelsea erbjuder Marcos Alonso som mellanskillnad för att värva Alex Sandro. Vi låter bli att kommentera utan konstaterar bara att ryktet är ute där.

Som om det inte räcker med de unga spelare vi redan förlorat börjar andra klubbar nu rycka i Ruben Loftus-Cheek. Närmast tycks Newcastle vara, de trodde ju de skulle få låna Tammy Abraham men nu är deras fokus en annan av våra ungdomar. Det ser dock enbart ut som ett lån men se nedan vad vi tycker om det som händer just nu:

Det ser värre och värre ut för Chelsea. Vi har redan förlorat Aké, Solanke och nu försvinner nog Chalobah som går till Watford för 3m plus add-ons. Det ryktet växer snabbt nu. Chalobah ska ha talat med Conte och då han inte fått tillräckliga löften om speltid utan Chelsea satsar på inköp istället... Vi börjar verkligen bli irriterade på Chelseas sätt att agera. Vi säger inget om att köpa bra spelare som är bättre, mer etablerade än de som finns. Men att hela tiden köpa in spelare som inte är bättre än de vi har, utan bara har fått mer speltid på bekostnad av att verkligen tro på våra egna... Vi trodde det var ett skfite, paradigmskifte inom Chelsea med Conte, särskilt när han kallade tillbaka Aké men så blev det som vanligt igen. Det är inte rätt väg som vi ser det. Dock, vad kan vi fans göra mer än att acceptera? Hur trötta och besvikna vi än är och blir på klubben och hur Emenalo med flera sköter den. Kortsiktighet är det som gäller och akademin är tydligen bara en intäktskälla nu.

Sky går nu ut med att Roma och Chelsea är helt överens om Antonio Rüdiger. Övergången kostar 34m pund med s k add-ons. Inget officiellt ännu från Chelsea.

Det har ej bekräftats av Chelsea men Callum Hudson-Odoi ska ha skrivit t kontrakt om tre år. Flera klubbar hoppades han inte skulle göra det och jagade honom efter hans succé i U18-laget (två år över hans ålder), bland dem Juventus.

Det har en tid talats om att Kurt Zouma lånas ut för att få tillräckligt med speltid efter sin svåra knäskada. Själv har han sagt att om det sker vill han helst stanna i London och spela för någon Londonklubb. (till L'Equipe).

Många rykten idag om att Antonio Rüdiger är eller kommer till Chelsea idag för läkarundersökning.
    Italienska medier säger (ja, vi har hört den frasen till öronen ruttnar redan) att Rüidger kommer att läkarundersökas i USA, Los Angeles. Dit han ska begett sig på semester. Vem vet. Men underligt låter det.
    Här är Daily Mails profil över Rüdiger >>
    Och här är Skys>>

Det verkar gått grus ordentligt i maskineriet kring Alex Sandro. Nu rapporterar italienska medier ungefär exakt motsatsen till vad samma medier sa förra veckan; nu ska Juventus nobbat Chelseas bud om 60m pund. Försäljning ska dock ändå kunna ske om Alex Sandro begär att få lämna. Dragkamp och vi får nog sänka ev förhoppningar om brasilanaren ordentligt nu.

TISDAG:
Besiktas ska ha erbjudit 2m € för Loic Remy. Att Remy måste/kommer att lämna är givet, men frågan är om Emenalo går med på den summan. Remy är dock 30 år och det skulle nog öppna upp en del på lönekontot.

Jeremie Boga diskuterar nytt kontrakt med Chelsea. Vi misstänker det blir ett nytt lån för honom. Han var ett stort löfte i U18 men har haft lite svårare att ta nästa steg.

Billy Gilmour har på sociala medier bekräftat att han skrivit på för Chelsea och lämnat Rangers. Vi ser de vanliga bilderna när han skriver på och med nya tröjan, föräldrar och Cobham träningsanläggning.
    Även Daishawn Readn har gjort detsamma. Han kommer närmast från Ajax.
    Båda är 16 år gamla.

Så är italienarna igång igen. Andreas Christensen till Inter!
    Inter försöker värva Christensen enligt italienska källor.

Di Marzio har idag hävdat att Rüdigeraffären blir klar inom några timmar, det har gått många fler timmar sedan dess. Senaste nu är att Rüidgers agent ska rest till England för diskussioner men även under absolut bästa förhållanden kan Rüdiger själv inte bli aktuell för att komma till London för läkarundersökning förrän under onsdagen, eller torsdagen eller....
    Dock, av någon oerhört mystisk anledning ska agenten ha flugit till Manchester Airport istället för någon av Londonflygplatserna?! Det höjer inte direkt trovärdigheten i några rykten, allra minst något Di Marzio säger.

Juventus bromsar tydligen Alex Sandro-affären. Flera källor hävdar att Sandro och Chelsea är överens om e personliga villkoren. Chelsea lär ha mött Juventus utköpspris men Juve vill ändå inte sälja. Det spekuleras i att de vill av olika anledningar att Alex Sandro ska lämna in en transferbegäran innan de går med på affären. Som är svindyr och lite till, 61m pund talas det om.

Någon för oss helt okänd journalist, Richard Askam, hävdar att Romelu Lukakus s k representanter föredrar att Lukaku går till United. Inte ett dugg överraskande då hans främste s k representant är Mino Raiola som inte är populär i Chelseakretsar men som har luggat United på massor med pengar redan. (Vi håller helt med Alex Ferguson i hans omdöme om Raiola som ni kanske har sett i medierna, det är inte positivt för att uttrycka sig snällt). För Raiola är alltid pengarna det viktigaste. Men som vi sagt massor med gånger redan, om den här affären ens blir löst i sommar är det nog en av de sista som händer i fönstret så rörig som den är med orealistiska prislappar och inblandade parter. Även om Everton redan spenderat en hel del av de pengar de nog räknar med att dra in.

Mirror säger att Antonio Rüdiger har anlänt till London för en läkarundersökning. Men visar inget som stöder påståendet, så vi får se. De säger han kommer att kosta 31m pund plus 5m i s k add-ons. Rüdiger lär varit angelägen om att lämna Italien efter att fått utstå en hel del rasism, och inte bara från publiken utan även från vissa spelare som Lalic i Lazio.

Avd Dåliga Nyheter: Eden Hazards skada uppges nu hålla honom borta fram till mitten av september när Chelsea möter Arsenal. Dåliga nyheter för Arsenal, men ännu sämre för oss som måste inleda säsongen utan vår bäste spelare. Och vi har några ruskigt viktiga och svåra matcher tidigt.

För ung och för oerfaren för Chelsea tycks vara tanken. Tammy Abraham ser ut att lånas ut till Swansea för nästa steg (det sista?) i hans utveckling innan han spelar regelbundet för Chelsea. Här ger Sky en artikel om Tammy. Läs mer >>
    Swansea tror lånet kan bli klart nästa vecka.

Antonio Rüdiger har rest från St Petersburg till London. Det är vad flera källor uppger men frågan är om de citerar varandra eller om det finns fog för ryktet. Att Rüdiger är aktuell för Chelsea är säkert men hur nära affären är vet vi inte, särskilt inte som han gjorde succé i Confed Cup. Sådant brukar alltid ställa till affärer i sena lägen.

Brasilianska rykten placerar Danilo i Chelsea. De som påstår det hävdar det kommer från en säker källa men det vet vi föga om. Även Juventus lär vilja ha Danilo. Men det är åtminstone ett rykte om någon som kan ge Victor Moses konkurrens på högersidan.

Chelsea har förlängt Kasey Palmers kontrakt med fyra år (ej bekräftat officiellt än) vilket säkert underlättar och bidrar till att han kommer att bli utlånad till Huddersfield kommande säsong.
    Huddersfield jagar också Izzy Brown. Han gjorde stor succé under sitt lån förra säsongen. Men reglerna för PL tillåter bara ett lån från en klubb så Huddersfield försöker värva Izzy Brown på permanent bas. Vilket vi verkligen hoppas Chelsea inte går med på. Izzy är med Lewis Baker och Mario Pasalic bland de absolut mest intressanta spelarna vi hade på lån förra säsongen. (Andreas Christensen är det redan klart med att han återvänder till klubben så vi räknar bort honom just nu).

Chelseas utvecklingschef Neil Bath har i en intervju i veckan sagt att det är realistiskt att för att kunna ta plats i ett lag som Chelsea måste man spelat 150-200 matcher i ett lag. Vilket motsvarar ungefär tre säsonger på lån. Han påpekar att även en spelare som Eden Hazard hade sådana siffror innan han kom till Chelsea. Hårda bud men toppfotbollen idag är stentuff och ingen tar sig in bara för att de vill det, jobbet måste göras också.

Skvallret säger att nu har Tiemoue Bakayoko genomfört även sin läkarundersökning och det ska innebära att bara presentationen av honom som Chelseaspelare återstår. Vi återkommer när, om, det sker.

Fotbollskanalen och Corriere dello Sport, två synnerligen opålitliga källor har samarbetat och lanserar nu att Chelsea (och Arsenal) jagar Malmös Mattias Svanberg. Rykten vi inte ger mycket för. Däremot gillar vi att hans pappa ger klart besked om att Mattias vill stanna och utvecklas där han är, vilket säkerligen är det smarta draget. Han är inte i den ålder då han kan dra nytta av Chelseas akademi utan snarare i den ålder då han riskerar vidare lån och då kan han lika gärna stanna i Malmö - vilket inte stoppar ett köp med omedelbar tillbakalån!

MÅNDAG:
Dishon Bernard har lämnat Chelsea för Man United. Om ni liksom så gott som alla andra undrar vem han är så är det en ung skolpojke som valt att byta klubb vid 16 års ålder förmodligen då han inte platsade i akademin. Man United försöker ju nu bygga en akademi som ska kunna utmana Chelsea och Man City i framtiden så vi kan kanske förvänta oss fler värvningar av skolpojkar. Vi ska dock inte säga något då Chelsea värvat Gilmour, Redan och nu Ampadu som är i samma ålder. Det nya mot de senaste åren är att dessa inte är engelska spelare. Gilmour är skotte, Ampadu walesare och Redan holländare. Vilket åter kommer att öka antalet nationaliteter i akademin. I årets FA Youth Cupvinnande U18 var alla spelare engelsmän utom två, en skotte och en holländare. Samt svenske Joseph Colley även om han inte var ordinarie i laget än.

Swansea förväntas få låna Tammy Abraham. Nu jagar de även Nathaniel Chalobah, men då denne är på sista året av sitt kontrakt vet ingen om det är för en permanent övergång eller om Chalobah först skriver kontrakt med Chelsea och sedan lånas ut. Chelsea sitter verkligen i en situation där de kan förlora ännu ett stort löfte pga sitt agerande. Och ingen kan väl klandra Chalobah om han inte förlänger sitt kontrakt.

Enligt Aston Villas ägare Xia är det nu klart med John Terry till Birminghamklubben.

Idags sägs JT skriva på för Aston Villa. Han har också haft erbjudanden från Galatasaray, West Bromwich och Swansea. Även Bournemouth ska varit intresserade men de fick ju Aké istället. Birmingham har också nämnts mycket. JT själv ska valt bort PL-klubbar för att slippa möta Chelsea i ligan.

Tyvärr ökar tjattret om Charly Musonda till Celtic. Vi är öppna för ett lån men ingen försäljning. Det räcker med att vi förlorat Solanke av olika skäl, Aké av det vanliga skälet - speltid och är på väg att förlora Chalobah som bara har ett år kvar på sitt kontrakt. Därtill kommer förstås Bertrand Traoré med samma skäl som Aké fast än mer uttalat att han inte tror att Conte och Chelsea trodde på honom. Mich. RLC och Zouma kanske lånas ut.
    Conte hade kanske lite av ett rykte att släppa fram ungdomar efter att han lyft fram Pogba i Juventus, men just nu börjar det se lika mörkt ut som under Mourinho.

En kommentar inför nästa säsong är domarstandarden. Vi har sett videodomare ta sina första stapplande steg i Confed Cup. Ett steg i rätt riktning men räkna med barnsjukdomar vilket också visade sig i Confed. Vi såg också väldigt varierande domarnivå där domare från små fotbollsländer var klart bättre än mer rutinerade om vi får säga så. T ex var saudiarabiske domaren Al Mirdasi i bronsmatchen extremt mycket bättre än serben Matic i finalmatchen. Engelska domare har i flera år nu stadigt blivit sämre och sämre och det är en utveckling vi fruktar även inför nästa säsong när deras internationellt bäste Mark Clattenburg kommer att utveckla domare i Saudarabien (!) istället för att döma i England, förmodligen oändligt trött på domarbasen Mike Riley i England som nog är den som får ta på sig sänkningen av standarden. För även om England nu inför videodomare i FA Cupen från tredje omgången och ska börja tillämpa skotska regler med efterbedömning av filmare har England en lång väg att gå när det gäller domarna just nu.

Bäste spelare i Confederations Cup i våra ögon var Arturo Vidal. Synd att ryktena om honom till Chelsea dog ut väldigt snabbt. Han må vara något av en galning men vilken spelare. Bästa Lag var dock Tyskland, även om de spelade med en form av andrauppsättning. Vilken pool av spelare de har, de vann ju också U21 EM.

 

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC