csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC   38 sp 30 v 3 o 5 f 85 - 33 mål 93 p
Premier League Champions 2017
- always proud to be Blue
26 juni - 2 juli 2017
  NÄSTA MATCH:

  Arsenal - 6 augusti Comm. Shield

  -

Nyheter v-26


CHELSEA LADIES - WSL CHAMPIONS 2017

FA YOUTH CUPMÄSTARE 2017

även; U18 Premier League South och National

PLAYER OF THE YEAR; N'GOLO KANTÉ
ÄRETS MANAGER: ANTONIO CONTE
GOLDEN GLOVES: THIBAUT COURTOIS

FREDAG:
OFFICIELLT:
Nathan Aké lämnar Chelsea för Bournemouth. Det är synd och skam, men så är det. (Vi är många som hellre hade sett en viss äldre spelare gå).
    Det talas om 20m pund även om Chelsea som alltid inget säger. Det sägs också att Chelsea lärt sig läxan och har någon form av återköpsklausul. Man kan bara hoppas.
    Det är med sorg i hjärtan vi ser honom lämna men vi önskar verkligen Nathan Aké att lycka till utom förstås i matcherna mot oss.

Imorgon blir den mest spännande dagen sedan vi vann Ligatiteln, tror vi.
    Vi vet redan att nya tröjorna presenteras, åtminstone en av dem. Och av läckta bilder ser den oväntat bra ut. Vi får se hur de andra blir också.
    Men framförallt förväntar vi oss att få höra om nya spelare. CSFC tror att vi redan i helgen kan få välkomna tre nya spelare till Chelsea om vi har tur.
    Det är Willy Cabellero som blir en bra back-up till Courtois som kontraktstrular men det löser sig säkert framöver. Det är gott om tid där. Sedan misstänker vi att Alex Sandro kanske presenteras men säkra är vi inte. Lite mer troligt är det dock att Tiemoue Bakayoko presenteras.
    Lite risk också för att spelare vi gärna sett stanna försvinner, men vi tror nog sådana nyheter hålls till nästa vecka.
    I vilket fall som, blir det äntligen lite puls på den här försäsongen. Imorgon alltså.

TORSDAG:
Chelsea avslöjar idag att de kommer att presentera den nya Niketröjan på lördag. Det görs med en stor nyöppning av Megastore på Stamford Bridge, och vi lär säkerligen få se den på nätet också.

TISDAG:
Tammy Abraham höll på att bli engelsk matchhjälte mot Tyskland i semifinalen i U21-EM. Ett bra offensivt Tyskland men defensivt betydligt mindre bra, inte minst på fasta situationer då deras målvakt fick rädda dem varje gång typ. (Obs, då är vi långt från imponerade av Englands försvarsspel i den här turneringen även om det var bra idag). Nathaniel Chalobah fick gå av pga skada i andra halvlek. Därefter vänder Tyskland matchen då England sjönk lågt och blev utspelade av Tysklands offensiv. De fick kvitteringen och väldigt nära segermål men hårfin offside. Trots att manager Boothroyd var väldigt flitig med sina lappar. Vad stod det på dem? Troligen: Parkera bussen och skicka långa lycka-tillbollar på Abraham!
    Slutresultat 2-2. Förlängningen mållös och i straffar mellan England och Tyskland vet vi ju hur det går. Baker satte sin straff. Den första. Abraham missade, svag straff. 4-3 till Tyskland och det var helt rättvist att de vann.
    Chelseas spelare som vi sett dem i U21-EM. Bra betyg till Tammy Abraham som jobbat mycket hårt, men fått väldigt lite stöd av sina lagkamrater. Med lite mer muskler och mer rutin hoppas vi han kan bli en ersättare till Costa framöver. Chalobah var Englands bäste defensive spelare från sitt mittfältsroll. Baker däremot visade inte riktigt vad han går för. England i sin helhet dock en klar besvikelse för mig, hade väntat mig mer men de hade flyt mot Sverige och Slovakien som båda egentligen var bättre (Polenmatchen såg vi inte). Pickford deras bäste spelare och frågan är om inte även han idag är en bättre målvakt än Joe Hart.

Chelsea FC Foundation Women’s Football College Academy är ett samarbete mellan Chelsea Foundation och West London College och erbjuder 16-18¨åriga flickor möjligheten att studera och träna fotboll samtidigt på hög nivå. Motsvararande samarbeten finns på akademisidan för killar och är en stor anledning till att akademin är så framgångsrik, inte bara i fotboll utan också i fostrandet av unga människor. Något som nästan alltid glöms bort när alla bara ska prata strunt om att inga unga spelare tar sig hela vägen fram i Chelsea. Ingen tror väl att alla ska lyckas, faktum är att krasst sätt kan inte alla lyckas utan bara ett litet litet fåtal hur framgångsrika de än är som ungdomsspelare, därför är det av högsta vikt att de också får en bra utbildning vid sidan av den gröna planen.

Vissa medier hävdar att priset för Traoré är egentligen inte alls 8,8m (10m€) utan det kan växa tilll 16m pund. Nästan alla kontrakt för unga spelare har ju stafflade skalor idag så det är nog möjligt, eller så bara försöker de skylla över att de gissade fel på vad summan skulle bli!?

MÅNDAG:
OFFICIELLT:
Bertrand Traoré är inte längre en Chelseaspelare. Idag blev hans övergång till Lyon klar. Permanent transfer. Summan är som alltid inte offentlig men tippas ligga kring 8,8m pund. Vilket är lågt. Däremot har Lyons president Aulas sagt att Chelsea har en klausul om 15% av vinsten vid vidareförsäljning. Något liknande som de hade vid försäljningen av Salah.
    Chelsea har också första tjing vid en eventuell ny försäljning av Traoré fårn Lyon.
    Vi får önska Bertrand Traoré lycka till i Lyon. Uppenbarligen ingick han inte i Contes planer som det heter, men utvecklas han så kan han ju komma tillbaka. Så ser fotbollen ut numer.

Sex stycken Chelseaspelare ingår i Englands trupp till U19-EM i Georgien. En otrolig siffra egentligen.
    Det är Trevoh Chalobah, Jay Dasilva, Reece James, Mason Mount, Jacob Maddox och Dujon Sterling.
    Då har vi också spelare i U21-EM som faktiskt hade kunnat spela med det här laget, Tammy Abraham och vi har haft representanter med i U20-VM.
    Det är dock nästa steg som är det verkligen svåra, att gå från ungdomsfotboll till att ta steget upp till förstalaget, vare sig det är i Chelsea eller annorstädes.  

Förvänta er inga färdiga officiella övergångar den här arbetsveckan heller. Inget kommer att hända förutom att ryktena flyger runt. Inte före helgen.
    Det är helt uppenbart nu att Chelsea kommer inte att agera, det vill säga tala om att de agerat, förrän 1 juli. Möjligen kanske vi får veta om någon eller några spelare som lämnar. Bara det inte handlar om att de sålt någon (läs Matic) till United.
    Så till helgen kan det komma att hända massor med saker i Chelsea. För ryktena går ju om att det finns kontrakt med minst en spelare som bara inte offentliggjorts.
    Därtill kan vi räkna med en massiv lansering av Chelseas nya tröjor då lördag är första dagen på det nya Nike-avtalet. Då ersätter de adidas som sponsor och vi ska inte tro att några spelare presenteras utan att de också ska visas upp med de nya tröjorna. Vilket alltså tidigast kan ske på lördag. Av vad vi sett av bilder som sägs visa tröjorna (av mobilkvalitet) blir tröjan mörkare och dovare blå. Men ganska ren i designen. Ingen glasspinne a la Barca som vi fruktat.
    Därtill är alla spelare och managers fortfarande på semester. Antonio Conte startar sitt arbete nästa vecka. Spelarna kommer tillbaka en vecka senare.
    De här sakerna sammantaget talar för att inget kommer att hända den här veckan heller, men förhoppningsvis är det lugnet före dammöppningen. Och att desto mer händer nästa vecka.
    Ska vi spekulera om vilka som är först ut med övergång. Willy Cabellero tror CSFC är första namnet ut. Sedan tror vi att det blir affär om Alex Sandro. Utöver dem talas det ju och har talats hur länge som helst mest om Romelu Lukaku men den affären kan dröja med tanke på den häpnadsväckande orealistiska prislapp Everton har satt. 100m pund, men många insatta bedömare tror det kommer att handla om 70m pund till slut. Men glöm inte, Mino Raiola är inblandad i den affären och då går det inte att tro eller planera för något mer än att det ska gynna hans plånbok också.
    Sedan är det Tiemoue Bakayoko som det talas om och vi förstår fortfarande inte varför Chelsea skulle sälja Matic och förpassa Ruben Loftus-Cheek och framförallt kanske Nathaniel Chalobah till garderoben för att spendera över 40m pund på fransmannen? Vi hoppas dock att det är en värvning som Conte vill ha, inte en värvning som Emenalo vill ha.
    Relativt seriösa tidningar har i slutet av förra veckan hävdat att Conte krävt att få Virgil van Dijk eller Leonardo Bonucci för att stärka upp försvaret. Förmodligen dåliga nyheter för flera i Chelsea, inte minst Cahill men också för Christensen, Aké och andra unga spelare. Det spekuleras särskilt i att Aké lär få lämna då han är vänsterspelare liksom Sandro och Bonucci.
    Sedan nämns ju i princip varje spelare som kan tänkas flytta som alternativ. Bland de mer intressanta spelarna som vi vet kommer röra sig i sommar är onekligen Aubameyang från Dortmund.
    Vår stora fråga är dock, vem är tänkt att bli back-up som höger wingback? Kommer Sandro har vi Alonso och Sandro till vänster, med Kenedy kanske väntande där bakom. Det skvallras inte ens om spelare som skulle kunna ha den funktionen på andra sidan. Förutom att Dani Alves nämndes ett kort tag men han ser alltmer ut som en Cityspelare och hittills är City i särklass framgångsrikast på engelska transfermarknaden. De är i en annan klass än alla andra där, så vi får hoppas Chelsea får tag i de spelare som behövs och för oss är det spelare som kan gå direkt in i laget för fler påläggsspelare behöver vi inte. Där har vi massor som behöver få speltid ur våra egna led.

PL-mästare 2017

 

Rykten, notiser m m, v-26


TRANSFERS i sommar>>

FREDAG:

Antonio Rüdigersnacket har exploderat under kvällen men vi är lite skeptiska då de flesta tycks utgå från di Marzio och honom litar vi inte på.

Läckt målvakts- och träningströja (den sistnämnda är snygg, den förstnämnda...lär märkas). >>

Charlton säger att de är överens med Chelsea om att få låna Jay Dasilva nästa säsong. Chelsea har ännu inte bekräftat det.

Som West Hams ägare David Sullivan påpekar är det anfallare, målgörare, som behövs. I Chelsea har vi en högst osäker situation där Diego Costa verkar vara på väg ut även om det kanske inte sker förrän i januari. Till dess kan det bli rena karantänen (eller inte, för säkert vet vi ju inte, bara Costas barnsliga utspel och mediernas underblåsande av situationen. Ett sandlådebråk för oss andra, men även sådana kan ju hamna bortom all kontroll.) Vi har också sett att Conte har ju inte visat alltför stort förtroende för Emenalos värvning av Batshuayi även om denne avslutade säsongen starkt.
    Ändå skvallras det nästan uteslutande om försvarsspelare. Något Chelsea säljer istället för att utnyttja de mycket lovande vi har i klubben. För att köpa in ersättare för JT, Aké med flera. Zouma spekulerades det i kommer att lånas ut också. Kalas verkar hamna i Hull. In ska Bonucci (ser inte ut att hända), Rüdiger, Manolas.... för att inte tala om Alex Sandro som kanske redan är klar. Varför talas det så lite om att Gary Cahill kanske är den svagaste länken i försvaret? Trots alla hans viktiga mål och en bra avslutning, men glöm inte hur dålig han var i början av säsongen och han har inte direkt imponerat i landslaget efter säsongen.
    Logik har aldrig med Silly Season att göra, men börjar det inte bli lite väl konstigt nu?

Ännu en försvarare kopplas till Chelsea. Det är inte vad vi behöver, fatta det. Portos Alex Telles. Vi undrar bara vem som lyckas få sådana rykten att flyga?

Idrottens överdomstol, CAS, har friat Chelsea från att gjort något fel när Mohamed Salah lämnade lånet i Fiorentina för att bli köpt av Roma från Chelsea häromåret. Fiorentina ansåg ju att de hade förköpsrätt till Salah, men uppenbarligen ansåg inte CAS det. Fifa friade Chelsea redan 2016. Fiorentina krävde 30m € från Chelsea för löftesbrott...

Ett typiskt agentrykte är att ett stort bud från en stor klubb har lagts på Lazios mittfältare Sergej Milinkovic-Savic. Budet ska vara på 50m €, 44m pund, och agenten antyder att det är antingen Chelsea eller Liverpool. Vi tror agenten drömmer. Lazio lär satt en prislapp på spelaren om 62m pund. Italienska klubbar lever i en annan verklighet idag i sin prissättning när en engelsk klubb nämns i samband med dem.

Chelsea har redan, innan Silly Season officiellt startat sålt spelare för minst 68 miljoner pund, det kan vara mer (kanske så mycket som 10-15m ytterligare efter tribunal och annat). Därtill tog de hem rekordvinster för ligasegern och nya tv-pengar och allt. Därtill ska vi inte glömma ca 60m pund för Oscar i vintras. 6-10m för Bamford.
    Värvningskassan är verkligen välfylld i år. Och vi är säkert inte klara med försäljningarna heller. Det talas ju mycket om att även Matic kommer att lämna för upp mot 40m pund. Skulle det bli så handlar det alltså om upp mot 180m pund, kanske mer, bara i försäljningar som kan omvandlas till köp. Costa vågar vi inte ens spekulera kring då det kanske inte blir förrän i januari.
    Chelsea har alltså aldrig någonsin varit närheten av att tjäna så mycket pengar på spelare (oavsett dagens pengavärde) eller haft mer pengar att spendera på nya spelare.
    Ändå är det få riktigt riktigt stora namn som nämns, bara riktigt stora siffror på spelare från andra klubbar.

En artikel som borde vara obligatorisk läsning för alla så här års, och än mer idag då Chelsea släpper Nathan Aké men ändå håller på att jaga försvarsspelare. Läs, begrunda och se in i er själva. Silly season kanske är rolig för några (mest journalister och videospelare), men den är inte bra för fotbollen. Läs mer här>>

Ännu ett bekant och omskvallrat namn för Chelsea har dykt upp igen. Vi säljer försvarare för att köpa försvarare. Det är Antonio Rüdigers namn som åter ska vara aktuellt men ryktet kommer från Sky Italien så. Deras trovärdighet är 2 på en skala där Sky i England får 7,5-8. (10 max).

Vi oroar oss nu för Nathaniel Chalobah. Watford är intresserade och hoppas kunna ha samtal med honom och kanske locka honom till en övergång. Chalobah som går in på sista året av sitt kontrakt imorgon verkar hamna i bakvatten för jämnårige Bakayoko (om skvallret stämmer) och vill först ha diskussioner med Chelsea om sin framtid. Frågan är om han liksom flera andra unga spelare har den diskussionen med Michael Emenalo, vilket de faktiskt haft, eller med Antonio Conte, som borde vara den som bestämmer...

Källan är som den är, en av de värsta tabloiderna (och en tidning på yttersta högerkanten) som nu hävdar att Conte är riktigt sur över Chelseas transferagerande i sommar. Vi har hört ryktet många gånger nu men det har liksom lämnats upp i luften att det handlar mest om att inget händer. Daily Star hävdar nu att Chelsea jagar spelare som Conte inte är intresserad av.
    Conte vill inte ha Lukaku, det är en Emenalovärvning som Roman har backat Emenalo i. Conte vill ha Andrea Belotti.
    Mer överraskande, för vi tror faktiskt det ligger massor i det ovanstående, är att Alex Sandro är inte en spelare som Conte är intresserad av. Det är också en Emenalovärvning.
      Även Willy Caballero lär inte vara till Contes gillande. Men där kan vi nog förstå ledningen. En bättre målvakt på fri transfer går nog inte att få, och att hitta bra målvakter som är villiga att vara back-up är verkligen inte lätt. Att Asmir Begovic kom till Chelsea för det tror vi beror på en enorm felberäkning av Begovic som på allvar trodde han skulle kunna konkurrera med Courtois.
    Vi lämnar ryktet för vad det är med tanke på källan, men ärligt talat, vi skulle inte bli förvånade. Emenalo kom till Chelsea som scout och har alltid trott han kan mer om spelare än managern. Han har lyckats skapa ett unikt förhållande till Roman som ger honom en position och ett inflytande få förstår utanför klubben. Därav konflikter med alla managers tidigare kring spelarövergångar. Och en del extremt konstiga övergångar, kanske toppade av Papy Djilobodji (men det finns fler att välja bland).
    Ändå är det oroande och i våra mörker stunder undrar vi hur länge Conte står ut med nuvarande förhållanden. Kanske är det därför som han tvekar om att förlänga sitt kontrakt. Som nästan alla managers vill han ju ha större inflytande på lagets sammansättning.
    (eller börjar vi bara reagera på alla rykten om att allt inte stämmer mellan Conte och Chelsea enligt teorin att upprepar man något tillräckligt många gånger blir det sant...?!)

PSV lär startat förhandlingar med Chelsea om en övergång för Marco van Ginkel. Inte överraskande. Van Ginkel fick aldrig chansen under Mourinho och sedan fick en en allvarlig skada. Inte heller Conte verkar intresserad om vi ska tro vilka positioner han söker spelare till. Van Ginkel har haft två lyckosamma lån i PSV och för hans skull hoppas vi på en bra lösning, och kanske en återköpsklausul den här gången när vi släpper en lovande spelare som hade en del otur vid sista steget.

Christophe Henrotay, Courtois' agent läcker nu rykten om att han regelbundet möter Real Madrid för att diskutera Courtois' situation.
    Vet inte om det är inom reglerna att de gör så men det hjälper inte Courtois' rykte hos Chelseafans. Allra mest dock, vi vet alla att Courtois just nu förhandlar om nytt kontrakt med Chelsea och har begärt ett närmast skambud om dubblerad lön. Förhandlingarna ligger nere just nu så om någon tror att Henrotay läcker det här just nu inte beror på just det, de vill tvinga Chelsea höja sitt bud helt enkelt. En taktik som inte fungerat så där jättebra med Granovskaia och Emenalo tidigare (läs Solanke). Men det lär späda på skvallret i sommar.

TORSDAG:
Nu börjar det komma fler och fler läckor om nya tröjan för självklart struntar många butiker som fått den från Nike och Chelsea i att den inte får säljas förrän på lördag. På de bilder vi sett ser den bra ut, inte Nikefjantig som vi fruktade. Något mörkare blå verkar den vara än adidas har använt vilket är bra för adidas blå var aldrig royal blue som Chelseas tröja ska vara. Designen är ren och fräsch, armarna sägs vara lite mörkare vilket inte framgått av de bilder som läckt ut nu. Synd bara att Yokohama vill ha med sin fula röda symbol.

Ryktena om JT till Aston Villa har cirkulerat ett tag efter startat då JT spelade golf med manager Steve Bruce på semestern! Nu kommer ytterligare en pusselbit i det hela. Det sägs nämligen att JT bliivit lovad att stå först i kön när Bruce lämnar/får sparken/försvinner - som manager alltså. Därav ta steget från spelare till manager, något som är och framförallt har varit mycket vanligt i engelsk fotboll.

Vi har hört det tidigare i sommar men nu lanseras det som ett "shock-move" för Bayerns Jerome Boateng. (Läser blaskorna inte ens varandra längre?). Det vore väl en revansch för tysken efter tiden i City och de har ju vår de Bruyne som Mourinho sparkade ut och klubben missade att ha återköpsklausul på.

Chelsea lär ju vara mycket nära Tiemoue Bakayoko och CSFC har uttryckt sin skepsis då vi är lite rädda för Chalobahs utveckling. Samtidigt börjar det ju se ut som om plats ska ordnas genom att vår Nemanja Matic är på väg ut. Fotboll är en tuff business. Vi erkänner dock att vi har dömt Bakayoko från hans insatser i Monacos slutspel i CL och det finns de som vet mer än oss. Här presenterar Sky honom och förutser hur han ska passa in i Chelsea. Prislappen har också sjunkit från vissa summor som nämndes och lär nu ligga på 35m pund. Läs mer>>

DiMarzio är i farten igen och samtidigt som ryktena om att Chelsea ska kunna landa Bonucci försöker han marknadsföra en annan övergång från Juventus. Det är högerbacken Danilo, vilket väl för första gången i sommar då är ett rykte om en posiiton vi nog behöver förstärkning. Vi sätter det dock ännu under rubriken högst osäkra rykten.

City och Chelsea som var intresserade av Dortmunds Dembele kopplas nu samman med Bayerns Kingsley Coman istället. Han slog igenom häromåret som en sensation men har haft klart svårare sedan dess. Franskt rykte.

Wallace, en högerback som imponerade på sin första sommarturné men sedan dess försvunnit från klubbens horisont på olika lån. Senast var han i Gremio men de vill inte längre ha honom kvar. Får se om Chelsea kan sälja honom eller hitta en ny låneklubb. Han får inte arbetstillstånd i England så Conte kommer knappast kunna överväga hans kvaliteter för laget.

Tyvärr verkar det som om Nathan Aké lämnar Chelsea för Bournemouth. Klubbarna ska vara mycket nära en överenskommelse.
      Han vill ha mer speltid och det är ju inget som Chelsea någonsin kan lova unga spelare. Han lär kosta 20m pund och det talas om att Chelsea kommer att ha en återköpsklausul. Klubben vill egentligen inte släppa honom men som med så många andra unga spelare i Chelsea handlar det ju om speltid; det var en stor anledning till att de Bruyne, Lukaku, Bertrand och många andra lämnat klubben.

ONSDAG:
Kostas Manolas som Chelsea lär jagat förra sommaren dök inte upp på läkarundersökning hos Zenit St Petersburg trots att övergången ska ha varit klar. Det sägs bero på att han kräver att få betalt i euro istället för rubel. Nu påstår italienska!!! medier att Chelsea istället försöker kidnappa affären och värva Manolas.

Engelska tidningar har ju behandlat Alvaro Morata som i princip redan klar för Man United. Nu avslöjas det att United inte ens varit i kontakt med Real Madrid och som reglerna stipulerar får ingen klubb prata med en kontraktsbunden spelare om klubbarna inte redan först är överens om en övergångssumma. Vilket allvarligt skadar alla dess påhitt om att klubbar ska vara överens med spelarna om deras personliga villkor innen klubbarna är överens. Vi har hört dem och nämnt dem kring Chelseaaktuella spelare också. Inte minst Bakayoko som medierna hävdar har varit överens med Chelsea i veckor, om vi nu ska tro medierna. Det är Reals president Perez som klart säger ifrån att United inte varit i kontakt med Real, och visst mörkas det en hel del så här års mellan klubbarna men vi måste ändå tro mer på en klubbpresident än skvallerpress.

Leeds vill låna Mario Pasalic nästa säsong. CSFC anser nog att han ska spela på en högre nivå än där. Trots allt spelade han som ordinarie i Milan hela säsongen. Om han ens ska lånas ut, det är nog dags att han får en ärlig chans i Chelsea.

Inte Chelsea men ändå. Aubameyang ser ut att nobba Chelsea och Liverpool och andra för Kina. Men ryktet ringer inte direkt av sanning.
  Det är Tianjin Quanjian, samma klubb som jagade Costa som ska köpa honom för 70m pund och betala honom 26,5m om året. Det är bara det att priset är inte 70m för Tianjin Quanjian, utan 140m pund då de måste betala en 100% skatt om de köper honom från Dortmund. Därmed är sannolikheten mycket liten nu.

Inte förvånande i dessa tider då alla med tillgång till en dator och sociala medier försöker påverka andra. Det har börjat dyka upp falska sociala medie-meddelanden som påstås komma från Chelsea.
    Ett av dem hälsar nu Alex Sandro välkommen till Chelsea. Affären är inte klar även om vi är många som tror den kommer att hända. Men klar är den inte förrän Sandro presenteras officiellt av klubben - och till skillnad från det falska meddelandet har han då nog den riktiga tröjan.

Både Birmingham och Aston Villa har erbjudit John Terry ettårskontrakt. Vi vet att JT tränar på Cobham men han har ännu inget sagt om han kommer fortsätta spela. Aston Villa lär vara favorit till hans signatur.
    Han lär fått erbjudande från flera Premier League-klubbar men det sägs att han väljer Championship för att han vill inte riskera att få spela mot Chelsea... (Då får han hoppas på tur/otur i cuplottningarna), Hans kontrakt med Chelsea går ut i helgen och därefter lär vi väl få höra mer.

TISDAG:
Oxford lär överväga att ge Frank Lampard hans start som manager.

Vi kan förvänta oss nya skandaler inom fotbollen efter att Fifa äntligen släppt hela korruptionsrapporten, den s k Garciarapporten. Detta efter att dolt, myglat och friserat nyheter från den ordentligt under flera års tid. Men då en tidning lyckades få tag i den riktiga rapporten (inte de 10% av den som Fifa släppte i redigerat skick) så har Fifa på tisdagskvällen beslutat släppa hela rapporten. Sportjournalister lusläser nu för att få redan på fler skandaler, vi vet redan t ex att Qatar betalade ut 10m till en tioåring, barn till någon fotbollspamp för dennes röst om VM...

Shrewsbury har ansökt om att få införa "safe standing" och hoppas bli första engelska klubb som återinför ståplats på fotbollen. CSFC hoppas den här reformen lyckas.

Dagens rykten är samma som alltid. Alex Sandro och Tiemoue Bakayoko är nära. Väldigt nära enligt vissa som säger spelarna är i London för undersökning och kontraktsskrivning. Vi får se.

Det börjar också komma en proteströrelse mot ryktena om att sälja Nathan Aké. Den har gått så långt så att fans istället uppmanar klubben att sälja Gary Cahill istället för Aké.

Intressant är att se gårdagens och helgens fansrykten om Vitolo från Sevilla nu har plockats upp av tidningarna. Om något säger det väl allt om Silly Season att önskemål från fans blir till rykten i media så här års. Så Expressen och Aftonbladet, CSFC anser att Alvaro Morata har valt Chelsea och vill inte alls till United så länge han har en chans att spela för Chelsea. Bara så ni vet.
    (Självklart har vi helt hittat på det för vi är ärliga kring sådana saker ;)

Martin Samuel ser unga spelare som vägrar skriva nya kontrakt för att lämna sina moderklubbar som en form av revolution. Där kan han ha en poäng. Fast han lämnar förstås ut det faktum att Dominic Solanke som han vill använda som exempel vägrade skriva kontrakt över löneanspråken. Dock, alla väljer ju att se saker och ting som de själva vill se dem för att göra de poänger de vill göra. Vi lever i Trumptider. Fakta är vad jag själv bestämmer är fakta, inte vad som verkligen är fakta. Förnekelsen av Förintelsen är bara typexemplet i högerfascistiska kretsar av olika valörer.
    Ändå, tycker vi frågan måste belysas och när den belyses på det här sättet kan man ge Martin Samuel många rätt.
    Läs själva och avgör hur rätt ni tycker han har. >>
    I fallet Chalobah kontra Bakayoko finns det onekligen poänger för honom, även om vi aldrig när vi läser Samuel får glömma att han är mer än lite en xenofob som inte är särdeles förtjust i att det finns utländska spelare i Premier League. Därför glömmer han också påpassligt att t ex nämna att Chelseas rekrytering till akademin är nästan uteslutande engelsk, bara två spelare i årets U18-cupvinnare var icke engelsmän, och en av dem var skotte). Åtminstone inte om de är av sämre kaliber än Hazard, Sanchez, Aguero etc.

Eden Hazard, Demba Ba, Yohan Cabaye med flera tillhör investerna i ett nytt fotbollslag i USA. Laget placeras i San Diego (åtminstone till det flyttas som amerikansk idrott plägar göra med lag) och kommer att spela i amerikanska andradvisionen NASL.

Lyon köpte Traoré igår för en facil summa och är nära Real-anfallaren Diaz. Det gör det nog mycket möjligt att Alexandre Lacazette hamnar i Arsenal. Chelsea har inte visat något större intresse för honom och Chelsea är med tanke på Costa-situationen kanske det lag i ligan som har störst anfallsbehov just nu.

MÅNDAG:
Några Chelseaspelare; Luiz, Cahill och Aké (som inte lär förbli det om ryktena ska tros) deltog i en singaporeansk matlagningstävling inför sommarens turné i Asien. Noterbart är att bilder och PR för den publiceras idag - och spelarna uppträder i adidaströjorna.

Ryktena om Matic till United växer tyvärr. 40m pund talas det om och ärligt talat kan Chelsea få ut den summan eller mer då kanske det är en vettig affär - hur mycket vi än hatar, och det gör vi verkligen - tanken på att hjälpa United med spelare...

Så har alla Premier Leaguelagen fått managers inför nästa säsong. Så imorgon kommer tidningarna att börja spekulera i vem som får sparken först. Ingen är säker som Conte två gånger redan upplevt, redan i september-oktober förra året och för någon vecka sedan. Crystal Palace blev sista lag att välja sin manager inför nästa säsong, det blev Frank de Boer precis som alla trott.

Om ni kommer ihåg allt tjafs om Nainggolan förra sommaren. Det kommer nu igen - fast nu är det United som ska köpa honom.

Wikipedia avslöjar tyvärr att de inte är pålitligare än vilket tabloid som helst. De har redan annonserat ut Tiemoue Bakayoko som Chelseaspelare. Vi ber deras redaktörer skärpa sig för vi vill kunna lita på åtminstone något i medievärlden idag. Bakayoko är INTE Chelseaspelare, hur mycket medierna än spekulerar i att det kommer att ske i veckan.

Tammy Abraham lånas ut, det verkar helt säkert. Nu ser det ut som om det blir Paul Clements i Swansea som vinner kampen om hans tjänster. Nära till Bristol också där han var förra säsongen. Vi trodde nog Newcastle låg först, före Brighton men det ser alltmer ut som om det blir Swansea även om inget blir klart förrän U21-EM är över. Anledningen ska vara att Abraham blivit avrådd från att gå till Newcastle pga stans rykte som partystad! Vi hoppas nog att anledningen till hans val är något mer fotbollsbetonad. Som förhoppningar om reell speltid och utveckling. Det ger dock tabloiderna roliga rubriker att skylla på partulivet.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC