csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC   38 sp 30 v 3 o 5 f 85 - 33 mål 93 p

Premier League Champions 2017
- always proud to be Blue

5 - 11 juni 2017
  NÄSTA MATCH:

  Arsenal - nån gång i aug.

  -

Nyheter v-23


CHELSEA LADIES - WSL CHAMPIONS 2017

FA YOUTH CUPMÄSTARE 2017

även; U18 Premier League South och National

PLAYER OF THE YEAR; N'GOLO KANTÉ
ÄRETS MANAGER: ANTONIO CONTE
GOLDEN GLOVES: THIBAUT COURTOIS

PL-mästare 2017

SÖNDAG:
Diego Costa blev matchvinnare för Spanien mot Makedonien. Pedro fick hoppa in i matchen där Costa gjorde andra målet. Resultat 2-1. Azpi gick stanna på bänken liksom Mario Pasalic för Kroatien som förlorade till Island på ett mål i sista minuten.
    Han var en av få Chelseaspelare i aktion idag. Ett flertal av de namn som nämns i samband med Chelsea på olika bänkar. Belotti spelade dock.

Chelsea har fått två engelska världsmästare. Det är Fikayo Tomori och Jake Clarke-Salter som vann U20-VM. Englands första världsmästerskap sedan de vann det stora, riktiga, 1966. England vann över Venezuela med 1-0 trots att sydamerikanerna totalt dominerade andra halvlek (förutom en fin ribbträff av England) och missat en straff. Stor matchhjälte för England var målvakten Woodman som inte bara räddade straffen utan också lyckades avstyra ett självmål i sista minuten.

Vi har kanske glömt att uppmärksamma att Fran Kirby vann skytteligan i WSL Spring Series. Inte oväntat kanske många tycker men då glömmer man det faktum att hon varit skada i ett års tid och bara spelade fem matcher i serien de flesta som inhoppare. Ändå gjorde hon sex mål, och hon gjorde mål igår för England mot Schweiz också.

Ett ungt England vann den kända Toulonturneringen i år igen. Efter straffar. Fyra Chelseaspelare var med och Reece James blev utsedd till turneringens bäste spelare. (Övriga blå som var med var Ike Ugbo, Josh Grant, Tariq Ukakwe och Martell Crossdale-Taylor satt på bänken i finalen).

LÖRDAG:
Fotbollsdrömmen lever. Andorra slog Ungern. Ibland är fotboll fullständigt fantastiskt. Och Sverige slog Frankrike... Det är beviset på att fotboll är ett lagspel och att Sverige är väldigt mycket bättre utan Z. Deschamps, förre Chelseaspelaren visar att han är... han bänkade ju Kanté och spelade Pogba som skjuter mer någon annan, missar mer än någon annan och är långt från att leva upp till sin prislapp.

Emanalo lär hata oss, men vem bryr sig. CSFC blir mer och mer skeptiska till att värva Lukaku. För 45m kanske. Men vi vill mycket hellre ha Morata som är en bättre fotbollsspelare även om han inte är van vid PL. Ryktena placerar honom dock i United som visar at de vill ha honom. Vilket Chelsea inte gör. Conte måste sluta semestra och börja jobba nu. Drömmen vore kanske Harry Kane, men det är omöjligt. Alexis Sanchez är också ett mycket bättre val även om han är handbollsspelare. Tyvärr också en omöjligt värvning, liksom Aguero.
    Av någon anledning är inte Mbappé på Chelseas radar vilket vi kan förstå då han är ny på scenen.
    Dock, blir det Lukaku kommer vi att stödja honom för han har stort Chelseahjärta. Bara det, att med honom... nej, det blir nog ingen titel nästa år. Kanske åren efter när Conte lärt honom spela fotboll på mer än ett sätt.
    Det finns inte mer än 4-5 spelare som kan matcha Costa i den rollen. Costa har valt att ta strid med Conte, den match i hans liv han inte kan vinna.
    Kiss and make up, är vår dröm... men drömmar är drömmar.
    Chelsea måste nu köpa in minst två världstjärnor för att ta nästa steg.
    Samt hur kan Deschamps som spelade för Chelsea inte spela Kanté?

FREDAG:
Gåtan med Chelsea i en match mot Crawley är löst. Det är akademin och u23-spelare som representerar Chelsea i den matchen.

Chelsea har två spelare på listan över kontraktslösa spelare som klubben inte förlänger med; det är förstås JT samt unge Alex Davey.

Det börjar bli mer och mer klart att Diego Costa försvinner efter att blåst sin relation med Antonio Conte och Chelsea, fullständigt i onödan också. Han är så viktig för Chelsea och det finns ingen som idag kan ersätta honom (nej Lukaku kan inte ersätta honom utan Chelsea måste spela annorlunda om det är han som kommer). Han har gjort 58 mål på tre säsonger, näst bäste är Hazard som gjort 19 mål. Just nu ser vi bara en som kanske kan ersätta Costa och han går inte att värva, Harry Kane. Lösningen blir kanske att spela 3-5-2 eller något sådant.
    Vi får nog tyvärr kanske skruva ned våra förväntningar på nästa säsong, åtminstone till vi vet hur Chelsea ska lösa det här problemet. Att förlora sin bäste målgörare, i särklass, och en måttstock för den ensamme anfallaren. Som Mirror säger, kan Conte lösa det är han kanske till och med en bättre manager än vad vi tror redan nu. Vi har redan blivit lite oroliga för offentligheten kring det hela innebär också högre kostnader, större värvningssvårigheter och sämre ersättning för Costa. För vad som verkar vara ett rent sandlådeuppträdande, eller kanske bara är kulmen av mycket annat som hänt... Saker vi inget vet något om ännu.

Fortfarande inget från Chelsea om gårdagens rykten om Costa och Conte. Vi kan bara avvakta den här historien och se vart den leder. Om det finns sanning i den eller vad det är. Men visst önskar vi att klubben agerade när sådant här händer. Chelseas inställning är dock som alltid, vi säger inget alls. Vilket tyvärr leder till vidare och vildare spekulationer.

TORSDAG:
Det är tuffa nyheter, om de är sanna om Diego Costa och Antonio Conte och att Costa inte ser sin framtid i Chelsea. Av alternativen är Costa den bäste spelaren som CSFC ser det och vi ville att han skulle stanna.
    OM nyheterna/ryktena är sanna har det skurit sig mellan Costa och Conte - då kan vi bara acceptera det.
    Vi får följa utvecklingen men just nu känns det inte roligt för CSFC som verkligen trott och gillat Diego Costa, även om han självklart gjort en del dumheter. Den största antagligen att han inte kunnat hålla tyst om att han hela tiden tittar på andra möjligheter. De är ett problem, inte vad som hänt på plan.
    Chelsea har inte på något sätt kommenterat den här utvecklingen, om det är sant att Conte meddelat Costa per SMS eller ens sagt något som Costa, enligt spanska medier, hävdar. Det är inte oväntat då Chelsea på informationsområdet tyvärr är Kreml många gånger - men det är sannerligen inte bra. Det är ett uselt sätt att starta en ny säsong på. Sådana här saker måste hanteras, bemötas eller förnekas.

TISDAG:
David Luiz fick bära mycket skuld för Brasiliens fiasko i deras hemma-VM. Efter sin fina säsong med Chelsea är han dock tillbaka i brasilianska landslaget. Vi Chelseafans hade kanske hellre sett att han ägnat sig åt rehab för sitt knä men vi får önska honom lycka till i en uppvisningsmatch i Australien mot Argentina.

MÅNDAG:
OFFICIELLT
Chelsea har nu meddelat att Eden Hazard redan har genomgått en operation för sin skadade, brutna, högervrist och att han kommer att kunna börja träna först om tre månader. Han missar alltså försäsongen och inledningen av titelförsvaret.
    Ännu ett skäl för Chelsea att komma igång med transfersommaren och få saker och ting gjorda i god tid.
    Operationen ska ha gått bra och vi önskar Eden ett snabbt och lyckosamt tillfrisknande.

Chelsea har tre spelare med i England U21-EM trupp. Det är Lewis Baker, Nathaniel Chalobah och Tammy Abraham. Ruben Loftus-Cheek förväntades vara med men han är fortfarande skadad. Inte heller är Izzy Brown med som nu sägs vara skadad men han spelade ju med Huddersfield i Play-off... Förre Chelseaspelaren John Swift är också med

Chelseas bekräftade träningsmatcher är få ännu. 26 juli spelar de mot Bayern München och 30 juli mot Inter i International Champions Cup - vilket åtminstone faktiskt har två mästare i alla fall.
    Annars vet vi ju att säsongen startar med mötet mot Arsenal i Community Shield på Wembley i början av augusti.

Ryktescirkusen är i full sving och allt vi kan göra är att redovisa vad den säger och försöka lite grann moderera den. För det är avsiktliga lögner som sprids av medierna och sedan ursäktar de sig genom att kalla det Silly Seasonrykten.
    Så egentligen borde vi väl lägga ned CSFC.SE under Silly Season och bara redovisa vad som verkligen händer - men det är ju inte direkt vad CSFC handlar om, därför kommer vi att med motvilja försöka redovisa och som sagt något moderera allt som påstås framöver.

 

Rykten, notiser m m, v-23


SÖNDAG:
Daily Star hävdar att Bakayoko till Chelsea innebär att Michy Batshuay igår andra vägen. Dock inget om det blir lån eller försäljning.

Riyad Mahrez har inga anbud, trots att han gjort klart att han vill lämna Leicester. Nu nämns Chelsea som intresserade, vilket låter underligt. För inte ens Antonio Conte kan väl få honom att jobba defensivt.

Imorgon verkar det som det kommer besked om Tiemoue Bakayoko. Vi lär få se. CSFC har dock börjat undra varför vi har så få rykten om spelare som borde lämna klubben som Loic Remy, Kenneth Omerou (även om vi där tidigare har hört om turkiskt intresse)...

Liverpool som fällts för "tapping up" en ung spelare från Stoke och som fick dra sig ur van Dijk-intresset av samma anledning anklagas nu för att gjort detsamma med Dominic Solanke och undersöks av fotbollens organisationer för detta nu.
    Inte undra på att Chelsea förredrar att en tribunal bestämmer övergångssumman istället för att de accepterade Liverpools bud om 2-3m pund.

Italienska rykten säger att Chelsea är beredda att betala löjeväckande 50m € för Juventus back-upförsvarare Alex Sandro.

Spanska AS hävdar att Chelsea är nära en överenskommelse om James Rodriguez. Ännu en spelare CSFC känner stor tveksamhet inför. Vi vill bra mycket hellre se Morata i Chelsea men han ser ut att hamna i United. Det verkar som Chelsea får storpisk på transfermarknaden just nu. Saker ser inte bra ut när vi hamnar tvåa redan i spekulationerna.

Marco Verratti påstås meddelat PSG att han vill lämna i sommar, vilket får halva Europas toppklubbar att stå på tå. Chelsea är en av dem, dock anses Barcelona vara storfavorit att värva spelaren.

OK, CSFC är inget stort fan av Los Arrogantos men det här känns lite som overkill. Att bära en Barcelonatröja i Saudiarabien kan nu ge böter på 120.000 pund och 15 års fängelse!
    Detta förstås då Barcelona är nära knutet till Qatar som plötsligt blivit Saudiarabiens största fiende tydligen.

En annan udda story som dykt upp under helgen är att Gabriel Jesus är skadad igen. Han har brutet ögonbottnen i matchen mot Argentina i Australien. Det var hans lagkamrat i City, Otamendi som orsakade skadan. Vem behöver fiender med sådana vänner?

LÖRDAG:
Italienska rykten säger att Chelsea är fortsatt intresserade av Leonardo Bonucci och värderar honom tilll €55m, vilket lär vara €15m lägre än vad Juventus lär ha som prislapp.

Southampton vill inte sälja Virgil van Dijk och de har använt ovanliga metoder för att stoppa en transfer. De har klagat till FA över hur Liverpool uppvaktade honom med bl a att Klopp skickade videos med hur van Dijk skulle passa in hans taktik. Det fick Liverpool att droppa van Dijk som en het potatis. Nu har Southampton börjat gramska om Chelsea har gått över gränsen i sina försök att intressera van Dijk.

Dagens hetaste är att Monaco och Chelsea är överens om 40m€ för Timoue Bakayoko och att han har flugit till London idag för läkarundersökning.

Tyvärr verkar det också som om Alvaro Morata som vi gärna sett i Chelsea hamnar i Man U. De lär kommit långt i alla förhandlingar.

Diego Costas troligaste nästa klubb blev snabbt Milan, men det kanske inte blir så. Costas lönekrav är nämligen sådana att deras intresse har svalnat. Det kan bli en lång trist höst för Costa till Atletico kan värva igen och ärligt talat hans värde för Chelsea minskar ju. Han är en fantastisk anfallare men han har också skaffat sig ett rykte, oförtjänt eller inte, som också får klubbar att fundera.

FREDAG:
Mirror säger sig veta vad som blev droppen för relationen mellan Conte och Costa. Det var Costas svar på ett textmeddelande Conte hade skickat alla spelarna i Chelsea. Costa svarade på ett sätt som Conte inte uppskattade och så var det igång. Costa delade sedan det med andra och... ja, då var bråket oundvikligt tydligen. Vi vet inte om det är sant men Daily Mirror hävdar att det är det här som hänt. Costa har sedan försökt sänka sitt pris genom att offentliggöra det och därmed tvinga Chelsea att sälja under vad han annars ska kosta.... Sandlådebråk som blåst ur alla proportioner verkar det som. Läs mer här>>
   
Mirrors krönikör Andy Dunn säger att Costa är en knepig att hantera men det blir ännu svårare att ersätta honom. Vi kan bara hålla med. Kanske måste Chelsea nu köpa både Morata och Lukaku... Läs Dunns krönika här>>
    Paul Merson, en annan krönikör och fd spelare som tycker, hävdar liksom CSFC att Morata är en bättre värvning för Chelsea än Lukaku. Här är hans argument för det>>

Leonid Slutsky (som ni vet använder vi alltid engelsk stavning här på CSFC) har blivit ny manager i Hull. Räkna med att Chelsea nog kommer att låna ut några spelare dit nästa säsong.

Crawley möter Chelsea den 15 juni. Vi är dock väldigt osäkra på om detta är en träningsmatch eller en jippomatch. Crawley är lite oklara på det. De skriver att Crawley spelar mot "a Chelsea XI". Vilket får oss att tro att det snarare är så att de ska spela mot en elva med gamla spelare.
    Annars är det ju lite osäkert med vilka Chelsea ska möta i sommarens träningsmatcher förutom de i slutet av juli. I Italien är det ju vanligt att stora lag möter rena amatörlag under försäsongen, men det har aldrig varit traditionen i England.

Visste ni att det finns en ny Kanté? Nä, tänkte väl det. Särskilt som denne nye Kanté är äldre än Kanté och redan spelar i England, i Everton. I vilket fall så kommer det från amerikanska Bleacher (inte trovärdiga) att Chelsea nu jagar Idrissa Gueye  för 10,2m pund. Både priset och uppgiften är helt osannolika.
    Däremot vore det nog en mycket intressant värvning som back-up och förstärkt konkurrens på mitten.

Marco Verratti är ju en spelare vi gärna såg kom till Chelsea. En förstärkning onekligen. PSG vill dock behålla honom, själv sägs han föredra Barcelona och nu jagar Juventus honom också hårt.

Då både Chelsea och Man U jagar Alvaro Morata (om de nu gör det) så har priset gått upp igen. Real och deras tidningar har fått igång ett budkrig ser det ut som. Så nu är hans prislapp €100m.
    Vi har sett ungefär alla sorters priser på Morata sedan förra säsongen från 35m pund och nu upp till 88m. Skulle vi försöka gissa vad han egentligen är värd på en galen marknad skulle vi nog gissa 50-60m. Vilket är stora pengar för en spelare som inte spelar regelbundet.

TORSDAG:
Trevligare nyheter, även om det inte är Chelsea men allmänt PL är att Craig Shakespeare fått kontrakt med Leicester och fortsätter som deras manager.
    Den enda PL-klubb som just nu därmed saknar manager är Crystal Palace. Även om osäkerhet fortfarande råder kring Claude Puel i Southampton.

Mirror har tagit en titt på varför Diego Costa gick ut som han gjorde igår och kanske finns det en del i deras analys, inte minst att Costa vill ta kontroll över det hela och tvinga Chelsea att sälja för en lägre summa som talar för varför Costa gjort vad han gjort. Det hela är fortfarande högst förvirrande (och CSFC är djupt besvikna om det hela stämmer, på flera olika sätt). Läs deras analys här>>

Klubben är just nu i limbo och det verkar som Costa vill lämna, eller att Conte inte vill fortsätta med honom. Vi vet inte sanningen ännu och kan bara avvakta.
    Mest aktuell som ersättare är onekligen just nu Romelu Lukaku som lär sagt att han är överens om personliga detaljer med en klubb men att han inte vill säga vilken. Everton lär kräva 100m för honom vilket är ett extremt överpris.
    Daily Star, inte världens mest säkra källa, säger att Lukaku har sagt nej till 140k i kontraktsförlängning med Everton. Evening Standard, inte mycket trovärdigare men lite ändå, säger att klubben Lukaku är överens med är Chelsea. Tillbaka till Daily Star hävdar de att Man United har erbjudit Lukaku en lön om 200k i veckan. Det är enligt dem 50k mer än vad Chelsea vill betala Lukaku i lön. (Likväl är det ju en usel affär, särskilt av Mourinho, att sälja en spelare som sedan ska köpas tillbaka för 100m...)

Hur sant det är vet vi inte ännu.
    Diego Costa själv ska dock sagt att Antonio Conte meddelat honom, via sms (vilket låter osannolikt men...) att det inte finns plats för Costa i Chelsea. Conte sägs inte lita på Costa.
    Om det nu är så, vilket vi hoppas inte är sant men kanske är det, lär det bero på att Costa själv inte visat tillräcklig lojalitet med sitt snack om Atletico och vad som hände i vintras med Kina.
    Det hela låter väldigt underligt. Varför skulle Conte skicka ett meddelande och Costa gå ut på twitter om det efter landskampen mellan Spanien och Columbia? Varför skulle avskedet ske på ett sådan o-contelikt sätt?
    Det finns massor med frågetecken och idag går ju inte att undangå misstanke om kapade kontot etc.
    Och varför skulle Chelsea göra så här innan något är klart med en ersättare, för Lukaku är inte klar även om han och klubben kanske är det. Everton lär inte släppa honom lätt.
    Nä, vi ser det här som ett otrevligt men ännu fullt obekräftat rykte.

    Vi är absolut inte de enda som inte tror på det här. Vissa säger till och med att Costa själv hittat på allt för att tvinga fram en transfer. Men han kan ju inte gå till Atleti förrän i januari, så då lär det handla om Milan.
    VI LÄR FÅ HÖRA MER om detta - men förutom att bilder på själva Costas textmeddelandet har dykt upp finns det inget i påståendet som får oss att tro att Conte gjort på det här sättet. Det finns absolut inget bevis på att det funnits ett sådant sms från Conte. Vi ser också, liksom flera experter, Lukaku som en mindre bra spelare än Costa - så vi får se vad som händer. Men oj, vilka rubriker det blev.
    Värt att notera är kanske också att Diego Costa inte fick spela i Spaniens landskamp, medan Azpilicueta och Pedro gjorde det.

Efter dagens dåliga nyheter svider det ju lite extra att Solanke gör väldigt bra ifrån sig i U20-EM. En spelare med en attityd som klubben fått släppa för att han ställde omöjliga krav.

ONSDAG:
En av dessa eviga italienska självutnämnda transfergurus Gabriele Marcotti hävdar nu att Chelsea redan förra veckan gjorde klart med Virgil van Dijk. Vi tror inte ett skvatt mer på honom än Di Marzio eller andra.

Förre Chelseamittaren Craig Burley tycker Chelsea ska köpa Harry Kane istället för Romelu Lukaku. Även om Lukaku "bara" skulle kosta 80m och Chelsea ger 100m för Harry Kane. Det är inte utan att det låter intressant - men det är en fullständigt omöjlig affär.

Michy Batshuayi vill spela mer, naturligtvis, men för en ung spelare visar han ovanlig ödmjukhet inför det. Något för Solanke t ex att lära sig av. Läs mer här hur Bats resonerar om lån och sin Chelseakarriär>>

Kanske är det för att det är landslagshelg men t o m sillyskvallret verkar lugnat ned sig idag. Skönt.
    Men lite finns det förstås. Som att Everton kommer att vägra släppa Lukaku för mindre än 100m pund.
    Att Chelsea och United jagar samma spelare konstaterar vi varje timme just nu. Det senaste om en som länge var aktuell för Chelsea (vi vet inte om han är det fortfarande, det känns som Lukakuryktena är starkast just nu) är Alvaro Morata som United ska lagt ett bud om 52m pund på och fått nobben. De lär få köpa James R för ung samma summa, men få verkar vara intresserade av att köpa honom. United lär också börjat titta på Aubemeyang som igår var i det närmaste klar för PSG.
    Ja ni kan rutinen nu. Få spelare, många klubbar, massor med pengar.

Om en spelare sägs vara aktuell för Chelsea är han absolut aktuell för Man United och vice versa. Så dagens namn, förmodligen fullständigt påhittat förutom i det faktum att många nog skulle vilja ha honom, är Paolo Dybala från Juventus. Problemet är väl att Juventus vill behålla honom liksom att han intresserar ungefär alla klubbar i världen som har toppkänning och stor plånbok. Särskilt de som förekommer i videospel.
    CSFC skulle också vilja ha Dybala, men det innebär inte att vi tror att det förekommer några seriösa diskussioner om honom. Han spelar med absolut största säkerhet i Juventus nästa säsong.

TISDAG:
Ryktena om Corentin Tolisso från Lyon växer nu på bekostnad av ryktena kring Bakayoko. Chelsea ska gjort en officiell förfrågan om Tolisson nu, sägs det.
    Så gissa vilka som plötsligt dyker upp som favoriter till Bakayoko. Jo United. För vill inte, får inte Chelsea en spelare så ska ju United ha dem - även spelare som redan spelar för Chelsea. Därför ökar ryktena om Matic och Fabregas till United igen.
    Att hoppa hopprep är mer överraskande än hur medierna agerar under Silly-tider.

Luciano Spalletti som tog Roma till en rätt överraskande andraplats i ligan trots en usel start har redan lämnat klubben efter att fansen behandlade honom minst sagt otacksamt. Han är nu mycket nära Inter, vilket vi berättar mest för att vi därmed snart kan begrava alla rykten om Inter och Conte.

Vi skrev om Leonid Slutsky igår, idag kom ryktet om att Hull funderar på honom.

Seriösa källor som Sky säger nu att Romelu Lukaku har gått ut och sagt att han är överens med en ny klubb. Lukaku säger dock inte vilken klubb det är. Förutom att det är en klubb som kommer att spela Champions League och som spelar i Premier League...
    Se även nedan.

Italienska rykten! hävdar att Romelu Lukaku och Chelsea är överens om de personliga villkoren.
    Priset ska enligt andra rykten sjunkit till 80m. Väldigt mycket ändå för en spelare Mourinho släppte. Liksom han släppte de Bruyne, Mata m fl.

OK, vi vet inte vad detta rykte leder till men kul att läsa var det. Ni känner van Dijk-sagan. Igår verkade det som han var klar för Liverpool som jagat honom hårt och det sades att van Dijk ville dit. idag har Southampton anmält Liverpool för att de kontaktat och jagat van Dijk utan klubbens tillåtelse till FA. Vad det leder till vet vi inte, men några spekulerar nu i att Southampton bara för det föredrar att sälja honom till Chelsea, och till ett lägre än väntat pris. Vi lär få se, men det visar ju att det är inte helt lätt det här med att värva spelare - det finns regler också.
    Det troligaste är dock att Southampton verkligen försöker behålla van Dijk som har fem år kvar på sitt kontrakt. City lär också ha hoppat av jakten.

Ryktena om Leonardo Bonucci är igång igen. Inte bara till Chelsea förstås utan också till Manc-klubbarna. 30-åringen lär kosta 30m pund och har ju bråkat en del med Allegri och efter CL-förlusten tror många att han kan vilja röra på sig. Gärna för oss. Även om han är klart äldre än van Dijk ser vi nästan hellre Bonucci i Chelsea.

Något ni kanske inte kände till om Roman Abramovich. Ni vet säkert att hans gamla företag sponsrade ryska landslaget. Han finansierade också ett flertal akademier där och lät bygga 300 konstgräsplaner.
    Idag är hans enda ryska projekt Leonid Slutsky. Enligt Slutsky själv. Denne mycket välrenomerade manager vill ju pröva lyckan i England och har därför studerat lagen ned till League One medan han lärt sig engelska. Han hoppas bli aktuell för någon av de klubbar som söker manager. Premier League är knappast aktuellt just nu, men ärligt talat med tanke på hans meritlista och det jobb han gjort i Ryssland är det anmärkningsvärt att inga lag i lägre divisioner som visat intresse ännu. Han borde vara perfekt för dem.

MÅNDAG:
Milan tänker försöka värva Diego Costa. Det lär inte hända även om de tror sig ha agenten Jorge Mendes öra.

Två till tre månader är det senaste om Hazards frånvaro. Så han kan missa säsongsinledningen. Han ska ha vridit till vristen under träningen igår och så blev det maximal otur då röntgen avslöjade en fraktur. Han var inte inblandad i någon kollision utan det var ren och skär otur när han förmodligen fastnade lite med foten och det gick fel.

Det senaste om Eden Hazards skada är att det ska vara en fraktur i vristen. Även trovärdiga källor bekräftar det här nu. Skadan inträffade på söndagen och visade sig vara värre än först väntat. Det lär krävas operation och man räknar med att Eden Hazard är ur träning för åtta veckor ungefär. Vilket innebär att han lär få starta några veckor in på försäsongsträningen. Det bör han nog dock lätt kunna träna ifatt då han är lättränad.
    Tur i oturen att det inträffade under sommaren. Trist för hans semesterplaner. Vi får se när klubben officiellt bekräftar det hela.

Förmiddagens nyheter domineras lite över att Eden Hazard som ska spela landskamper för Belgien till helgen lär vara i London för att operera sin vrist....
    Vad som är sant kring det lär vi få följa upp. Men vissa spekulerar redan i att hans säsongsstart är i fara.
    Ska vi ta silverkanten på det innebär det säkert att snacket om Real svalnar....men vi vet ju inte om det här är sant. Mer lär följa.
    Skadan ska uppkommit under träning med Belgien.

Everton vill ha Michy Batshuayi för att släppa Romelu Lukaku till Chelsea. Samma, inte helt trovärdiga, källa säger att Chelsea bara vill betala 80m för Lukaku som Everton kräver 100m för men att Michy kan göra skillnaden. Problemet säger de är att Monaco vill också ha Michy och han själv vill hellre dit än till Everton.
    Det lär också vara problemet med att förhandlingarna om Bakayoko verkar gått i stå. Monaco vill ha spelare (lär behöva det då knappast en enda av deras spelare inte är aktuell för någon annan klubb) och Chelsea vill använda dem annorlunda. Därför ska intresset för Lyons Tolisso ökat hos Chelsea. En spelare som statistiskt sett skulle passa Chelsea bättre men då vi inte följer Ligue 1 vågar CSFC inget säga om det, men vi har ju våra tvivel om 42m för Bakayoko om vi ska döma av hans CL-spel.

Alvaro Morata är en annan följetång i sommar. Ena sekunden är han superaktuell för Man United, nästa Chelsea. Andra minuten är han i förhandling med Chelsea, för att motsatt sekund så säger han att han är lycklig i Real och vill stanna där. Vad som är sanningen får vi nog veta först när han skriver kontrakt med någon, eller inte har skrivit kontrakt med någon när Silly season är över.
    Skys "expert" Balague säger att Morata vill till Chelsea oavsett uttalandena om att han är lycklig i Real Madrid. Medan det verkar som Man U just nu visar mer intresse än Chelsea som inte kan bestämma sig mellan Lukaku och Morata, enligt Balague. Vi tror ju också det är så att vissa inom Chelsea vill ha Lukaku (läs Emenalo) medan Conte hellre vill ha Morata.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC