FA CUPEN - FINAL - Wembley
27 maj 2017

CSFCs spelarbetyg

Arsenal        vs           CHELSEA
       2              -                      1             (1-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2015-2016>

Arsenals start-XI

Ospina, Holding, Mertesacker, Monreal, Bellerin, Ramsey, Xhaka, Oxlade-Chamberlain, Sanchez, Özil, Welbeck

avb Cech, Elneny, Coquelin, Iwobi, Lucas, Walcott, Giroud


CHELSEAS INSATS

 

    6+

 

En rent svag inledning tyvärr där det nog var chockfaktorn över målet och hur det kom till. Dålig dålig första halvlek. Mycket bättre andra men det var en sådan där match. Minus för att de stod och sov efter kvitteringen också.

Trist avslutning på säsongen, men om någon (några) timme kan vi njuta av ligasegern igen. Eller imorgon åtminstone. För det här surt med tanke på spelet i första och hur de agerade efter kvitteringen.

Alltför många spelare underpresterade av någon anledning. Vi ger bara bra betyg till Costa, Hazard och Courtois. Cahill fick det för hans mållinjespel. Då kan man inte vinna cupfinaler.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Stannade som alla andra upp för offside vid målet. Det kan vi inte klandra honom för. Några bra räddningar om än lite oortodoxa... Bra på Bellerins skott. 7
César Azpilicueta Hängde på och var med men blev lämnad lite väl ensam på sin kant. 6+
David Luiz Några bra brytningar, stabilast kanske spelmässigt där bak. 6+
Gary Cahill Räddande ängel. Men otacksamt då Arsenal hittade vägarna in mellan honom och Alonso. 7-
Victor Moses** Hade tyvärr en hel del problem försvarsmässigt på sin kant. Hittade inte heller inläggen i första. Borde kanske gjort mål när Costa lade upp allt för honom men han hade bestämt sig för tidigt att skjuta härt. Filmade till sig ett andra gult. IDIOTISKT. 5-
N'Golo Kanté* Inte ens Kanté stod att känna igen i första. Hamnade ur spelet. Har tappat boll och slagit bort pass. Kanske hans sämsta halvlek hittills. Bättre i andra men hans passningsspel idag var rent farligt Det gjorde nästan ont att se honom idag, fast chippen som Costa nästan kunde omsätta var fin. 6
Nemanja Matic Var helt överspelad i början. Bra aktion i mitten av halvleken när han nästan fick fram bollen till Costa i en svår situation. 6
Marcos Alonso Liksom Moses hade han problem med att Arsenal hittade luckorna bakom honom defensivt. 6
Eden Hazard Visade klass men sista bollen fick han inte till. Men utan tvekan bäste Chelseaspelare i första men han får boll på tok för lite och när han får den är det för många spelare emot honom. 7
Pedro Kom inte alls in i matchen i första. Lite bättre i andra med ett bra skott. 6
Diego Costa Var den som kom närmast men inga solklara chanser eller så bra målvaktsspel. Närmast att göra mål flera gånger. Och gör mål. 7+
---    
Cesc Fabregas In för Matic. 61 Visade tyvärr inte vad han kan. 6
Willian In för Pedro. 72 Gav oss inte vad vi önskade. OK dock. 6+
Michy Batshuayi In för Costa. 88 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Begovic, Zouma, Ake, Terry, Fabregas, Willian, Batshuayi

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Helt väntad startelva men pga inledningen verkade de inte med och Arsenal visade klart mer motivation från start. Fick ordning på laget till andra halvlek. Minus dock för bytet av Costa i slutet, det var obegripligt.
Conte kan tydligen inte vinna cuper. Undrar varför?

6+


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Diego Costa

 

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Säsongens sista match, vi längtar redan efter augusti, för fotbollens skull. Allsvenskan i all ära och allt det, men det är inte Chelsea FC. Förhoppningsvis blir det en fin sommar fram till dess med intressanta händelser på spelarfronten för Chelsea.
    Men kan det bli bättre än att avsluta än att få avsluta med en stor final?
    Nej, det kan det inte.
    Så synd bara att det hemska som hände i Manchester innebär att segerparaden imorgon fick ställas in. Ett beslut vi förstår och stödjer, men med sorg i hjärtat av många olika skäl.
    Nu hoppas vi Chelsea klarar uppgiften, den tuffa uppgiften, att slå Arsenal och vinna Dubbeln 2016-2017. Den 136e (känn på den historiken) FA Cupfinalen! Dock bara den femte hel-londonska, varav den andra med samma lag!
    Mesta vinnarna är: 12: Arsenal, Manchester United 8: Tottenham Hotspur
7: Aston Villa, Liverpool, Chelsea!

Kommer Arsenal att spela med trebackslinje? Mertesacker har under sin långa karriär aldrig någonsin gjort det.
    Vi vill förstås att Chelsea vinner, men helst under normal tid eller förlängning. Vi vill vinna till varje pris, men allra minsta priset är att vinna på straffar.
    Kommer Arsenal att försöka defensivspela matchen, inte deras grej normalt?
    Mittfältet känns som avgörande och där är Chelsea klart bättre, och inte bara på papper. Särskilt som Cazorla är och har varit långtidsskadad.

Ceremonierna, Abide by me, God save the Queen (världens kortaste nationalsång) traditionerna och en tung tung tyst minut och matchen är igång.

Snubbelfotboll första minuten, åt båda hållen. Tagna av stundens allvar kanske. Arsenal börjar med trebackslinje, det är i alla fall klart. Att Chelsea gör det behöver vi väl inte säga.
    Arsenal har haft mest boll första tre, nästan helt och hållet men det har varit helt och hållet på mitten.
    Hörna för Arsenal efter studs på Azpi som var på vänstersidan! 4
    Enkelt i händerna på Courtois men sedan slarvar Chelsea och Arsenal vinner tillbaka boll.
    Flaggan är uppe när Sanchez gör mål. Ramsey var klart i offside och släppte bollen till Sanchwz. Assisterande vinkade tidigt och inte på Sanchez utan Ramsey. Efter palaver dömer domaren mål för Arsenal. Slarvigt och klantigt av Chelseas försvar där. Hela laget stannar till och står stilla så det var verkligen konstig situation. 5 Kan dessutom varit hands på Sanchez i början av hans rush.
    Det där lär diskuteras till döddagar. Känns väldigt märkligt men allt vi kan säga är att Chelsea trodde på avblåsning och slutade spela och domaren gav målet till Arsenal. Mardrömsstart.
    Det här lägger upp för en irriterad match och det märks redan i minuten efter. När Costa och en arsenalspelare brottas och Costa sveper med benet. Frisparken till Costa som nickar över.
    Ramsey varnas när han drar i Pedro. 9
    Chelsea har problem att hitta in i matchen efter den här starten. Lite handlingsförmlamade men det är lång tid att vända det här på.
    Långskott från Sanchez strax över. 14
    Mycket långa bollar på Diego men kvaliteten varit lite si så.
    Bra anfall av Chelsea. Hazard in i boxen men skottet blockeras och Costas skott blockeras också. Bra chans, riktigt bra chans. 15
    Arsenal kontrar, Özil chippar över Courtois och Cahill klackar bort på linjen. 16. Oj, det här ser inte bra ut. Chelsea är inte med i matchen efter den chockartade inledningen. Sådana chanser får man absolut inte släppa till.
    Chelsea är fortfarande inte med i matchen men har tur när en nick går i stolpen och studsar i bröstet på Ramsey och ut. 19 Ska det här bli en sådan där match?! Mycket oroad för tillfället.
    Chelsea fortsätter spela långa bollar istället för att försöka få kontroll på saker och ting och istället tvinga Arsenal att springa runt. Chelsea ser nästan ut som på Emirates i höstas och det är sannerligen inget bra betyg.
    Chelsea har ett lovande anfall men Kanté vågar inte lägga inlägget och istället slutar det med inkast för Arsenal. Vad händer? 21
    Chelsea kan inte hantera Arsenals presspel just nu. Bra boll till hazard, ej offside men han tvingas gå nedåt i plan.
    Bra spel av Matic när han håller undan och söker Costa men Mertesacker hinner bryta. 22 Första tecken på ordnat anfall.
    Vi har sett Chelsea få tag i spelet förut och det måste till nu. Det är Arsenal som tvingar runt Chelsea. Mertesacker ligger väldigt tätt på Costa som ännu inte fått bollar under kontroll i den situationen.
    Arsenal är hungrigare, rappare och har haft initiativet men nu börjar Chelsea åtminstone vsa sig i matchen.
    Hazard bra till Alonso som inte hittar Costa. 16 Kontringen stoppas av Kanté.
    Costa kommer ut och får en hand på en lång fin boll till Costa som kroppsfintar bort Holding utan att röra bollen och skjuter sedan och Ospina. , styr den till hörna och kolliderar med Costa. Bästa Chelseachansen. 28 Ospina kommer upp.
    Kontring av Arsenal som nästan resulterar igen. Tilltrasslat och Chelsea lyckas hålla målet rent. 29 Moses är inte med när Welbeck smyger upp bakom honom. Cahill rensar på mållinjen. Oj vad farligt Chelsea lever.
    Det är fram och tillbaka helt och hållet just nu. Chelsea försökte härnäst.
    Arsenal hittar mellan wingbacks, särskilt bakom Moses och det måste han täppa till och få hjälp med.
    Långskott från Xhaka, Courtois styr till hörna. För säkerhets skull. 32 Courtois plockar den. Chelsea kontrar. Stannar upp lite tyvärr och Hazard får aldrig läge. Och när Alonso spelar tillbaka kommer en tå emellan. 33
    Luiz stoppar deras kontring.
    Chelsea får helt enkelt inte släppa till fler mål och få ordning på taktiken till andra för Arsenal kommer inte att orka hålla det här spelet. Men fler än ett mål kan de inte få i handikapp och de har onekligen varit nära fler.
    Jättechans för Sanchez igen när han kommer in bakom men Courtois bra ut. 36
    Pedro till hörna.
    Moses bra in i boxen men skjuter rakt på en försvarare. 39
    Fint inspel till Pedro men skottet dåligt och klart över. 39 Där borde han gjort bättre.
    Hazard görs ned men domaren tyckte det var på boll. Tveksamt. Reprisen visar att det är solklar frispark och förmodligen kort på Özil. 44
    Costa gör fint ifrån och vinner tillbaka boll men Matic kan inte göra något av hans upplägg. Det blir lite för mycket mot uppställt försvar när Chelsea kommer fram. 46
    Bra frisparksläge för Chelsea strax utanför. Alonso-läge. Pedro tar sig in framför Monreal. Dålig frispark av Alonso, högt över. Som sagt, vibbarna i den här matchen är just nu inte särskilt bra.

Chelsea har inte varit med i matchen egentligen även om de lyckats skapa lite men de har på tok för stora problem. Kunde varit fler i baken. Det mest oroande dock är att Arsenal visar bättre vilja och vinner flest bollar. Målet var felaktigt men spelarna måste spela färdigt inte sluta spela som Chelsea gjorde där. Spela till domaren blåser. Ledningen dock obestridlig, det var helt Arsenals halvlek.

ANDRA
Vi måste få se ett helt annat Chelsea i andra halvlek. Conte måste stänga till löpvägarna och att Arsenal kommer in bakom wingbacks. Hazard den ende i Chelsea som stått ut. Förhoppningsvis tröttnar Arsenal med sin höga intensitet, men det går ju inte att förvänta sig då de leder och därmed har motivationen.
    Känns som Willian måste komma in snabbt och ge energi till Chelsea. Det går för långsamt framför mål när Arsenal får hinna ställa upp gång på gång.
    Målet var fel men det är bara ett mål och det går att vända.
    Moses bra men inlägget för kort och ingen där. 47
    Pedro tar sig i boxen och skjtuer men en fot på den. 48
    Hazard och Costa försöker väggspela. Chelsea har startat på en klart högre växel i andra.
    Costa lägger upp för Kanté som skjuter bra, men touchen gynnar målvakten som kan rädda. 49
    Bra aktion av Hazard, boll in till Costa men Mertesacker lyckas få bollen att ta på Costa och det döms inspark. 50
    Costa håller undan och lägger upp perfekt för Moses som skjuter på Ospina. Bra räddning eller... 51
    Boll på boll till Costa som med ryggen mot mål får hålla upp och knuffas hit och dit men han lyckas inte vända om. Sedan blir det lite gruff och domaren dömer till Arsenals fördel i en duell. 52
    Pedro och Hazard har inlett halvleken på varandras kant så att säga.
    Cahill försöker följa boll ut och misslyckas. Kunde blivit väldigt farligt men Luiz fixar det. Kontring och Holding gör ned Costa. Frispark precis utanför boxen. Gult kort till Holding. 53
    Hazard tar den. Lyftning in. Hörna. 54
    Tre mot en läge och en liten touch från Azpi som gör att Courtois lätt kan ta bollen. 55
    Kanté passar farligt men Chelsea lyckas sedan vinna tillbaka. Hans passningsspel har inte varit bra idag även om han börjat andra mycket bättre än hans första halvlek.
    Ny hörna. 56 Kort hörna, farligt in. Ut till Kanté men det slutar med inkast.
    Chelsea har varit mycket bra efter paus men målet måste komma också. Moses varnas när han stoppar Wellbeck. 57
    Chelseas dominans i andra ger förstås kontringslägen för Arsenal. Men ännu har de inte varit jättefarliga förutom tre mot en-läget.
    Pedro skjuter, utanför. 58 Oj vad nära det var visade reprisen, skruven för kraftig.
    Kanté varnas. 59
    Touch ger Arsenal en billig hörna när Courtois inte hinner stoppa, Kort Costa bort. 60
     Fabregas på väg in. Kanté ut, nä Matic. 61
    Hazard nära att hitta Costa men ännu en gång kastar sig Mertesacker och får bort den. 62
    Fabregas stoppar men kontringen blir inte av, Arsenal har hittat tillbaka in i matchen lite igen. Chelseas fina press har stannat av då den inte gav utdelning. 64
    Kanté förlorar boll igen och Luiz räddar honom. 64 Chelsa har inte centrala mittfälter och det kostar.
    Bellerin skjuter bra men bättre räddning av Courtois i deras kontring. 64
    Chelsea sedan, men Hazards skott täcks, lite långsam när han söker läge. Chelsea behåller bollen. Slutar med skott utanför av Fabregas. 65
    För lång boll från Fab till Costa, men Costa kan inte hinna upp den. 66 Willian på väg in.
    Oavgjort vore absolut rättvist nu. Arsenals chanser dock varit lite vassare.
    Arsenal visar en del tecken på att mattas i sin intensitet och löpvilja. Dags för Chelsea att skruva upp med Willian.
    Moses omkull och Taylor visar ut honom för filmning. 68 Obegripligt som det såg ut i tv. Reprisen visar dock att det var det. Inget snack. IDIOTISKT är det snällaste vi kan säga om Moses.
    Det finns matcher som bara känns som de ska gå helt fel. Bollarna studsar hela tiden fel väg. Domsluten emot tveksamma i svåra situationer. Det här verkar bli en sådan. Hur kan Moses göra så mot sina lagkamrater? I en situation då Chelsea spelat upp sig och det luktade kvittering.
    Willian in för Pedro. Naturligt. 72
    Hörna. 74 Nickas högt över.
    Och så kämpar sig Chelsea till en kvittering genom Costa som får lite snedträff och sätter bollen. Özil tappar boll till Luiz. Lite touch också. Ospina får handen på den men kan inte få bort den. 77
    Arsenal tar ut Wellbeck och satsar på sin supersub, Giroud.
    Och direkt på avspark spelar Giroud fram Ramsey som gör mål. Passivt försvarsspel. Ramsey kastar sig fram och nickar in. Dåligt försvarsspel. 79
    Det verkligen är en sådan där match.
    Luiz nickar utanför. 81
    Arsenal gör allt för att fördröja matchen. Coquelin in för Oxlade. 82 Direkt varnad också.
    Willian sökte Costa men lättläst och kontring istället och avslutet just utanför. 84
    Kanté chippar in en boll och Costa kommer fram men skottet rakt på Ospina. 86
    Så får Özil ett otroligt läge och fintar bort Alonso och skottet i stolpen, på vaden på Courtois till hörna. 88
    Michy in för Costa. Det förstod jag inte. Costa var ju den som skulle göra det här, särskilt om Chelsea kan kämpa sig till förlängning. Chansning på att hans målform på övertid håller men varför ta ut Costa.
    Willian lyfter in boll Ospina plockar. 89
    Hel töppet bakåt för Chelsea. Azpi bryter dock suveränt. Kontringen kommer av sig helt. 90
    Fyra minuter tillägg. Luiz inlägg för nära mål och Ospina tar det.
    Sanchez ut. 90+2 Elneny in.
Efter andra målet verkade Chelsea inte orka mer.
   
En sådan där match bara, och så förstörde Moses den ännu mer. Hur kan man vara så omdömeslös i en så viktig match i ett sådant läge. Chelsea kämpade väldigt bra i andra men turen saknades (förutom möjligen för Courtois som hade hjälp av stolparna) - verkligen. SÅ SURT att vi missade dubeln.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Anthony Taylor

BETYG

Mycket märkvärdigt mål där alla trodde det var offside på en spelare och hands på målgöraren. (Det var minst fjärde målet som försiggåtts av hands i år) Vi tycker målet inte skulle godkänts då Ramsey inverkade på spelet men reglerna kan tolkas som de villI vilket fall som slutade Chelsea spela och domaren gav mål till Arsenal. Linjedomaren och domaren var oense, huvuddomaren bestämmer. Några direkt felaktiga domslut även i andra situationer. Rätt dock på Moses filmning.

ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är unde
    rkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy




Besök csfc-facebook: facebook