csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC   38 sp 30 v 3 o 5 f 85 - 33 mål 93 p

Premier League Champions 2017
- always proud to be Blue

22 - 28 maj 2017
  NÄSTA MATCH:

  Arsenal - nån gång i aug.

  -

Nyheter v-21


FA YOUTH CUPMÄSTARE 2017
även; U18 Premier League South, National

PLAYER OF THE YEAR; N'GOLO KANTÉ
ÄRETS MANAGER: ANTONIO CONTE
GOLDEN GLOVES: THIBAUT COURTOIS

PL-mästare 2017

SÖNDAG:
Efter den knappa förlusten till City fullständigt krossade Chelsea Ladies serieledarna Liverpool med hela 7-0. Målgörare: Flaherty 2, Kirby 43, Ji 45, Mjelde 48, Carney 66, Cuthbert 79, Spence 84
    Chelsea ligger kvar som tvåa i tabellen. En pinne efter Liverpool och en match mindre spelad. City förlorade lite överraskande mot Arsenal vilket har jämnat ut serien. Liverpool leder på 14 poäng, Chelesa och City har 13 med oerhört bra målskillnad och på fjärde plats är Arsenal med 12.

LÖRDAG:
Antonio Conte har aldrig vunnit en cuptitel. Borde vi oroa oss inför Champions League som nog blir första målet tillsammans med ny CL-kvalificering nästa säsong?
    Det kommer att ta tid att hämta sig från besvikelsen igår. Det märktes tidigt att det var en sådan där match där bollen inte studsade vår väg, men det var ingen ursäkt för den dåliga halvleken och ännu mindre för att laget står och sover efter kvitteringen och tror det ska bli förlängning. Oförlåtligt. Rakt av var det kanske en godkänd insats med tanke på andra halvlek, men inte godkänt resultat. Men det var den bästa match vi sett Arsenal spela i år, klart bättre än när de slog oss i höstas. Men något saknades verkligen hos Chelsea. Bäste Chelseaspelare Diego Costa följd av Eden Hazard (många kom inte upp i vanlig standard och Moses omdöme ska vi låta förbli okommenterat men det är nästan så vi vill sälja honom för det han gjorde) och nu handlar de närmaste månaderna bara om vilka som eventuellt kommer och kan vi behålla Diego Costa som visade varför vi ska behålla honom och Eden Hazard?
    Besvikelsen sliter i oss just nu.
    Vi borde väl gratulera Arsenal och kanske innebär det att Wenger stannar vilket säkert är bra för oss, men så stora sportsmän är vi för ögonblicket inte.
    Låt oss komma ihåg. VI ÄR CHAMPIONS och ligan är klart viktigast (men oj vad en dubbel hade suttit skönt).

DUBBELN har bara vunnits åtta gånger tidigare. Bara åtta gånger på långt mer än hundra år som liga och cup har spelats. Bara fyra lag har vunnit den genom åren. Det blir inget nytt lag som gör det i år.
    Manchester United har tre dubblar, Arsenal har tre dubblar så de har chans att bli ensamt historiska, Chelsea har två dubblar och Tottenham en.
    (Tottenham 60-61, Arsenal 70-71, 97-98, 01-02 mot Chelsea, Man United 93-94, 95-96, 98-99, Chelsea 09-10 och....idag hoppas vi så innerligt.)

En intressant träningstaktik som Antonio Conte använder sig och som han lärt sig av Arrigo Sacchi ingår i hur Conte vände ett lag i kris till mästare. Mycket läsvärd för dem som är intresserade av det som händer innan matcherna.Läs mer om det här>>

Anthony Taylor dömer matchen idag. Hans bakgrund är som fängelsevakt. Hoppas det inte behövs idag.

Kommer Antonio Conte att överraska oss idag?
    Han skrämde nästan livet ur oss i semifinalen mot Tottenham då vi trodde; ok, han satsar på ligan, och bänkade Hazard, Fabregas och Costa. Han fick allting rätt i den matchen och vi bryr oss inte om att en del förvirrade fortfarande säger Tottenham var bästa laget i den matchen. Förlorar man 4-2 i en semi på Wembley där är man inte på något enda sätt bästa laget den dagen.
    Men har han någon liknande överraskning på gång ikväll? Ingen vet, men tipset är ju att det blir som vi sa igår en ganska förväntad Xi.
        Många tror på Fabregas på bänken från start för att sätta matchen med det mer defensiva alternativet Matic. Mycket möjligt. Svårare är som sagt att gissa om Willian eller Pedro startar, båda är i form, båda är utmärkta spelare.
    Då är en kanske mer förväntad fråga, kommer Wenger fortsätta spela trebackslinje trots alla sina skador? Då får vi se Mertesacker, Monreal och Holding där. Mertesacker har massor med rutin, men saknar speed mer än JT. Monreal är ingen mittback vilket kommer att öppna upp den sidan för Chelseas högerattack (Hazard kommer nog att söka olika positioner). Pedro erbjuder massor av speed. Willian mer av en playmaker som Hazard. Hazard erbjuder allting och Costa mot Monreal eller Holding känns som en mismatch. Mertesacker är dock en fysisk spelare som kan hålla Costa från bollen, om han inte hamnar i någon löpduell eller tidig kortsituation.
    Batshuayi har inte spelat mycket men gjort mål på nästan allt i de senaste matcherna så även där har vi krut att sätta in från bänken - plus ungdomarna och med en säker ledning, om det skulle hända, lär nog JT få komma in också.
    Ett orosmoment är förstås om Arsenals skador snarare hjälper än stjälper. Vilket kan hända och ofta har hänt, sådant har många gånger fått de andra att spela upp sig för att kompensera. Chelsea saknade en hel del spelare i Champions Leaguefinalen 2012, som exempel. De har två spelare som kan vända matcher och orsaka massor med skada i Özil och Sanchez, även om Özil har en vana att att försvinna i viktiga matcher. Det är dock inte säkert att det här är en sådan match.
    Vad än Conte säger är Chelsea favoriter och ganska stora sådana. Men varken Conte eller vi underskattar Arsenals förmåga att höja sig i en final och ställa till stora problem.

FREDAG:
Arsene Wenger planerar att spela David Ospina i mål imorgon som han brukar i cuperna. Inte Petr Cech. Det känns lojalt men också som ett misstag. Vi tror inte Conte väljer Begovic trots att det är en cupmatch och förmodligen hans sista match för Chelsea.
    Tilläggas bör väl att David Ospina lämnar Arsenal i sommar, förmodligen för Fenerbahce och 5m pund. Petr Cech lär knappast vara glad över det valet.

Vinner Chelsea blir vi den tredje klubben som vunnit dubbeln mer än en gång. Man U och Arsenal är de andra.

Inte undra på att managers lämnar presskonferenser, även om Mourinhos 6 sekunder i söndags väl var ett rekord i korthet. Första frågan från journalisterna idag inför den stora cupfinalen var; kommer Antonio Conte vara kvar i Chelsea nästa säsong? Conte var som vanligt ett under av diplomati och gav samma svar som alltid. Ja, han har kontrakt och säsongen pågår fortfarande.
    Andra frågan: kommer han tycka synd om Wenger om Chelsea vinner och det är Wengers sista match?
    Sedan handlade det en del om säkerhet efter terroristattacken i Manchester. Kanske relevant men fortfarande inget om matchen.
    Sedan började det handla om vädret, om värmen skulle påverka hans taktik. Svaret var nej. Så plötsligt skulle det handla om Totti i Roma...
    Conte förväntar sig en tuff match i morgon.
    Han kunde inte svara på om JT kommer att spela i finalen. Han kommer att vara på bänken sedan beror det på vad som händer i matchen. Målet för Chelsea är att vinna finalen och se JT höja bucklan.
    Spelarnas inställning inför matchen har varit den rätta och spelarna är motiverade enligt Conte. Träningarna har gått bra.
    Conte avslöjade att han försökt besöka Arsenal när han var i England och ville lära från andra klubbar men då fick han inte. Han var dock hos Chelsea, West Ham och Tottenham. Frågorna runt Wenger lät nästan som en eulogi, det verkar som engelska journalister förbereder att ge honom ett stort avsked.
    Så tillbaka på Contes egen situation och de frågade om kontrakt och som alltid svarade Conte att han redan har ett kontrakt och skulle klubben vilja förlänga det är han intresserad även om han använde många fler andra ord.
    Sista frågan var om Contes utnämning av Arsenal som favoriter men ändras det inte om Koscielny inte kan spela. Han betonade dock att det handlar inte om enskilda spelare utan det handlar om hunger, motivation och organisation.

Morgondagens startelva känns ganska given. Frågan är om det blir Fabregas eller Matic på mitten. Den andra frågan är Pedro eller Willian från start. Vi tror på Fabregas (hoppas också då han erbjuder ett starkare offensivt alternativ men kanske just av den anledningen får han starta på bänken). Vi tror också på Pedro trots Willian visat storform i de senaste matcherna. Anledningen är att Arsenal lär starta med Per Mertesacker som inte spelat på ett år och även i toppform förlorar han varje löpduell mot Pedro som är längre än en där han har fem meter försprång på åtta meters löpning. Den trots allt oerfarne Holding ska ta sig an Diego. Han gjorde det bra mot Lukaku, men Diego är en helt annan spelare när det gäller att utmana försvarare, där Lukaku är mer en genombrottsspelare. Diego får en en bråkdel av den credd han förtjänar för det jobb han gör även när han inte får bollen eller gör mål. Vi säger Kanté gör två spelares jobb men det gör även Diego Costa som håller upp försvaret och öppnar upp för andra spelare, plus en mer än förtjänstfull samling mål.

TORSDAG:
Chelsea Ladies lär inte vinna vårserien då de förlorade mot Manchester City på bortaplan med 1-0.

Arsenal har ännu en skada på backsidan då Kieran Gibbs är borta också. Däremot är Per Mertesacker tillbaka.

Chelsea har FA Cuprevansch att fordra på Arsenal. De möttes i en final var 2002 då Arsenal var som bäst och var ligans dominerande lag. De vann då med 2-0 efter mål av en viss Fredrik Ljungberg och Ray Parlour. John Terry hade varit sjuk men kom in i halvtid. Han är den ende spelaren som var med då, fast på bänken då som nu satt Arsene Wenger.

Chelsea Ladies flyttar till kommande höst-vårsäsong in på Kingsmeadow som Chelsea ju köpt av AFC Wimbledon. De kommer att dela arenan med just AFC tills dess deras nya hem är klart.
    De lämnar Staines där de spelat i fem år. Inget sägs dock om ungdomslagen också lämnar nu eller om de stannar på Staines ett tag till.

Arsenal, som ju tillhör de lag som nu kopierat Chelseas spelmodell med trebackslinje (största taktiska förändringen Wenger gjort sedan han kom till England) har fått klartecken från Alexis Sanchez som hade skadekänning. Även Oxlade-Chamberlain som spelat bra som wingback är klar för finalen. Det är ännu osäkert om Mustafi. Koscielny är avstängd och Gabriel är skadad.

Chelsea Ladies har en helt avgörande vecka i vårens enkelserie. De möter mästarna Manchester City ikväll och i helgen serieledarna Liverpool.
    Matcherna kan ses gratis på Chelsea TV (via klubbens hemsida).

ONSDAG:
OFFICIELLT
Efter den fega, vedervärdiga attacken mot barn (hur ynklig som människa måste man inte vara för att ens överväga att göra vad den människan gjorde?) i Manchester har Chelsea FC beslutat att ställa in segerparaden på söndag.
    Det är nog rätt beslut även om det är för jäkligt att terrorister och personer utan rätt att få kalla sig människor ska kunna stoppa andra från att glädjas. Men en parad är en otroligt svårbevakad tillställning och då flera hundra tusen varit på tidigare sådana hade förstås årets parad, särskilt om det blir för en dubbel, lockat lika många om inte fler.
    Så vi kan bara stödja beslutet och vi får glädjas inom oss och tillsammans åt Chelseas fina år.

    Vi beklagar alla de som drömde om att få sina hjältarna och fira med likasinnade på söndag.
    Fotbollen är större än alla terrorister och det kommer den att visa gång på gång på gång...


OFFICIELLT
Vi visste det redan då Newcastle gått ut med nyheten. Christian Atsu är inte längre en Chelseaspelare utan har lämnat klubben för Newcastle. Det talas om en övergångssumma kring 6-6,5m pund men som vanligt säger klubben inget. Vi önskar Atsu lycka till uppe i nordost där han redan haft en bra säsong som lånespelare i Championship, nu får han spela Premier Leaguefotball med skatorna.

Medierna i England tävlar om att ta ut sina säsongens lag och sådant. Skulle vi på CSFC göra det så är det ju redan klart; Chelsea FC XI. Och på bänken kan vi väl göra plats för Harry Kane, Dele Alli, Toby Alderweireld, Alexis Sanchez och David Silva...
    Manager självklart Antonio Conte och som domare hoppas vi på någon som var bättre än någon i år för domarstandarden i årets PL var usel.

Ikväll hejar vi på Chelseaspelaren Bertrand Traoré och hans låneklubb Ajax, mot Manchester United i Europa League-finalen.
    En vinst för Ajax är också en taktisk fördel för Chelsea inför nästa säsong. Detta då vi alla förväntar oss att Man United kommer att bli den klubb i världen som handlar för mest och flest nya spelare. Är de då inte med i Champions League minskar deras attraktionskraft något, även om pengarna som Pogba och Z visade nog är viktigare.
Men varje liten fördel välkomnas och en fördel för oss är ju en nackdel för våra konkurrenter. De missar också en hel del sponsorspengar om de inte vinner ikväll. Även om deras ekonomi nog klarar inköpp för ett par miljarder kr ändå.

TISDAG:
OFFICIELLT
Juan Cuadrado lämnar Chelsea för Juventus. Ingen stor skillnad direkt då han redan var utlånad dit resten av sin kontraktstid, dvs ytterligare två år. Juventus köper nu istället loss honom och han blir fullt ut en Juventusspelare.
    Priset sägs vara €20m vilket ska betalas i tre avbetalningar under några år. Det påstås också att han ska haft en lön om 170k i veckan - men det tror vi helt enkelt inte på.

Koscielny är nu också helt klart avstängd på lördag. Arsenal gjorde vad de kunde och försökte överklaga hans avstängning, men icke. Han är avstängd på lördag och de två första matcherna av nästa säsong.

OFFICIELLT
Det kanske inte går att kalla en värvning men portugisiske tredjemålvakten Eduardo som ännu inte spelat för Chelsea har förlängt sitt kontrakt och stannar ett år till.
    Det kommer knappast att förändra det faktum att Chelsea kommer att behöva en andremålvakt då vi nästan alla räknar med att Asmir Begovic lämnar.

Antonio Conte fick två stycken Årets Manager-priser igår. Lite överraskande fick han managerföreningens utmärkelse Årets Manager, vilket som vi berättade igår sällan går till utländska managers vilket kanske i ännu högre grad visar hans prestation. Han fick också Barclay's Manager of the Year som kanske var lite mer väntat.
    Chelseas egna utmärkelser ska delas ut och firas på segerdagen, dvs dagen för segerparaden och efter FA Cupfinalen.

Pat Nevin skriver intressant på officiella sajten om hur spelare påverkas mentalt och fysiskt efter att vunnit en ligatitel. Vilket han varnar för då säsongen inte är slut. Ännu en väldigt viktig match väntar. Vår största framgång efter en avslutad säsong var ju 2012 då Chelseas ligasäsong var vår näst värsta under Romans styre. Då var ju allt fokus på CL-finalen, inte ligan. Nu har fokus legat på ligan och spelarna som firade så i söndags måste till lördag möta en ny motiverad motståndare i en väldigt viktig match. Läs mer>>

MÅNDAG:
En ny regel antogs av FA just innan säsongen slutade. De gör ett allvarligt försök att bli av med filmningar. Det finns onekligen några spelare i ligan som nu verkligen måste se upp, inte minst i United och Liverpool. På måndag efter varje omgång kommer någon form av kommitté att bedöma om det var filmning vid utdömda straffar, eller om någon filmat till sig en annan spelares utvisning! Det blir då två matchers avstängning i efterhand.
    Bra säger vi. Vi avundas nog inte dem som ska bedöma det dock för många gånger är det svårt, ibland dock rätt lätt som Rashfords dyk häromveckan.
    Räkna med ett stort antal filmningsavstängningar första omgångarna av nästa säsong innan spelarna lärt sig reglerna. I Skottland har regeln funnits sedan 2011-12 och situationen har förbättrats men filmningar har inte försvunnit helt. För det är som sagt dels svårt att bedöma kontakt och om det är filmning om minsta kontakt är gentemot en fällning. Men allra mest; om en spelare kan vinna en straff i en viktig match kan de liksom ute på plan ta en taktisk avstängning/kort för den fördel en straff ger...
  Förhoppningsvis förbättrar det situationen och domarnas arbetsvillkor men många managers som Allardyce och Clement är tveksamma tydligen.
    Nu hoppas vi på ett snabbt, bra system för videobedömning under själva matcherna i någon form.

Chelsea är seedad i nästa års Champions League. De är i grupp 1 och kan inte få; Real Madrid, Bayern Munich, Juventus, Benfica, Shakhtar Donetsk, Monaco, Spartak Moskva.
    Det finns dock en del mardrömsmotståndare i de andra grupperna:
    Grupp 2: Barcelona, Atletico Madrid, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, Sevilla*, Man City, FC Porto (skulle Man U vinna Europa League hamnar de här men två lag från samma land kan inte mötas i gruppspelet).
    Grupp 3: Napoli*, Tottenham, FC Basel, Dynamo Kiev*, Ajax*, Olympiakos*, Anderlecht, Liverpool*
    Grupp 4: Inte klart men den kan innehålla Roma, RB Leipzig, Celtic*, Nice*, Feyenoord
    (* innebär att klubben måsta gå vidare från kvalet till CL)
    En mardrömsgrupp vore ju Barcelona, Napoli och säg Leipzig eller Feyenoord i England hävdar de att Celtic är värre motstånd, men det tror vi inte på). Men ett bra lag till spelar mindre roll, det är lag 3+4 som är det viktiga. Två lag går vidare, men visst innebär att vinna gruppen en fördel och det måste alltid vara målet.

Våra finalmotståndare Arsenal kommer att sakna Koscielny som tog ett direkt rött kort igår och Gabriel som skadade sig. Mustafi har problem efter en hjärnskakning. De har också osäkerhet kring Alexis Sanchez som haltade av plan i andra halvlek. Inget nytt har dock framkommit om honom.

Vilken fullständigt underbar dag igår. Och tack till Viasat Fotboll som visade stor bollkänsla genom att låta bilderna rulla till vi fick höra John Terry tacka för sig på Stamford Bridge. Mycket fint tacktal var det också.
    Det var fullständiga underbara scener vi fick se och tårarna kom flera gånger, inte minst att få se alla dessa spelarbarn njuta av sina pappors prestationer.

En match till, en buckla till och även om Arsenal ryckt upp sig på sistone, för att ta den från oss då får de ta fram något de ännu inte visat den här säsongen för Chelsea kan vinna på precis alla sätt. Dessutom trivs vi bra på Wembley till skillnad från t ex Tottenham som ska spela där hela nästa säsong.

Vilken underbar säsong det blev och har varit, rent fantastisk och självklart extra mycket så på grund av hur jobbig förra säsongen var för oss. Vi längtar redan massor efter nästa säsong. Ändå, det är ju inte slut - FA Cupen och dubbeln ska bara bärgas mot Arsenal på lördag.

 

Rykten, notiser m m, v-21


LÖRDAG:
Lite förvånande har Marco Silva tagit katapultjobbet hos Watford. Vi trodde nog mer på Crystal Palace eller möjligen Porto. Men Silva har valt Watford. Kanske gillar han korta anställningar.

Vinner Chelsea idag och dagens lagkapten Gary Cahill får höja bucklan lär vi säkerligen få höra Arsene Wengers eviga visa; Wenger var nära att värva honom.
    Det lär dock varit väldigt nära att det blev Arsenal när han lämnade Bolton, men som vanligt skulle Wenger snåla och ville inte lägga pengarna. Det har vi också hört förut även om det ibland verkar vara en påklistrad ursäkt efteråt som med Kanté t ex. Sa han inte så om Hazard och några dussin till?

Antonio Conté förväntas erbjudas ett kontrakt till 2021 värt 9,5m pund om året. Det skulle göra honom tredje bäst betalde manager i ligan, men en bra bit efter Guardiola och Mourinho, men han tar sig förbi Wenger. Självklart ska Chelsea göra vad de kan för att behålla honom. Ingen vet något om framtiden men ärligt talat, har vi någonsin haft en manager som fungerat så bra tidigare. Visst, vi får och kommer aldrig att glömma Mourinho modell I. Men han gjorde oss till ligavinnare genom köp och defensiv, vilket var helt ok. Men tiderna är andra nu med Financial fair play (även om den tycks fungera extremt selektivt bara för vissa klubbar) och en konkurrenssituation som är långt annorlunda än vad den var 2004-05. Med Mourinho var det ju också personlighetskulten han odlade och som till slut även blev (blir?) hans falll. Åtminstone i Chelsea där personal och spelare helt enkelt fick nog.
    Vi får heller aldrig glömma, vilket alla våra hatare alltid struntar i att Chelsea var ett topplag redan när Mourinho anlände. Chelsea spelade i Champions League och nådde t ex semifinalen med Ranieri, samt slutade tvåa i ligan. Conte kom till ett lag som rasat samman även om kvaliteten självklart fanns där; och som ett tag riskerade nedflyttning för att under Hiddinks stadiga hand till slut sluta tia i ligan. Det är verkligen inte oviktiga fakta att titta på.
    Vi har inte sett något sådant alls hos Conte utan snarare en ledare som bryr sig om alla och verkar få alla att jobba mot ett och samma mål med glädje, entusiam och resultat.
    Så självklart ska hans lön upp och ger han oss nya titlar nästa år får de gärna höja igen. Varför ska spelare tjänara enorma pengar, managers betyder också massor.
    Vårt enda framtidsproblem är det som Chelsea alltid har. Med våra, klubbens, ägarens, fansens och spelarnas krav på framgång är det ju så svårt att matcha in våra fantastiska ungdomar i mixen. Löser Conte det också är han bättre än Harry Potter, dvs en ren trollkarl.

Michael Hector är något av en bortglömd man i Chelsea, inte minst då hans lånesejour i Frankfurt började väldigt illa med två röda kort. Här berättar han hur John Terry hjälpte honom komma över det. Läs >>

FREDAG:
En ovanligt balanserad artikel som berättar en hel del om en spelare som liksom Didier Drogba är något av en Nemesis för Arsenal, dvs vår Diego Costa. Läs här>>
    Vad det gäller ev övergångsrykten säger CSFC bara en sak. Det är viktigare att behålla Diego Costa än att köpa en annan anfallare, långt viktigare - och vi hoppas fler inser det.

David Luiz talar om varför han återvände till det land som inte erkände honom (tidigare, och då talar vi inte om Chelseafans som alltid älskat honom). Han tog också en lönesänkning för att göra det. Han ville ta en risk och han har verkligen levt upp till den, utan tvekan en av de bästa i Chelsea i år. Läs mer här>>
    Guardians artikel om ungefär samma sak >>

Pierre-Emerick Aubameyang i Dortmund har länge tillhört favoriter för oss även om han sjunkit ordentligt på listan senaste året. Han har nu gått ut och sagt att han vill lämna Dortmund i sommar vilket säkert lär attrahera en hel del intresse. Å andra sidan har Antoine Griezmann tvärvänt från tidigare rykten om att han var på väg bort då han vid årsavslutningen hos Atletico klart sa ifrån att han har ouppklarade saker att göra i Atletico. Han lär ännu en gång bli sommarens stora ryktesfokus, men CSFC tror han stannar i Atletico. Han är varmt välkommen till Chelsea men inte till United. ;)

Bernardo Silva från Monaco som Chelsea lär varit intresserad av blir Citys nyaste spelare. Han läkarundersöks nu och lär kosta ca 60m pund.
    Ingen är förvånad över att City börjat spendera, de kommer att lägga mycket pengar i år. Vad som kanske är förvånande är att de börjar med en mittfältare när deras problem är försvar och målvakt.
    Inte heller är det förvånande att en spelare som sägs varit väldigt intressant för Chelsea går dit. Toppklubbarna slåss ju om exakt samma spelare allihopa i år och de har alla pengar att spendera. United tippas ju köpa Griezmann, Lukaku och Belotti om vi ska tro en av de större engelska tidningarna. Det lär gå löst på närmare 300 miljoner pund bara på de spelarna...

Det ser ut som om Tammy Abraham lånas ut nästa säsong också. Från relativt trovärdiga källor är nykomlingarna Newcastle och Brighton intresserade av att låna honom och diskussioner med Chelsea och Abraham ska redan ha startat.
    Vi hade absolut gärna sett honom i Chelseas trupp, men visst är chansen till speltid större i nykomlingarna och Brighton kanske allra mest. Plus att det är en klubb i närheten av Chelsea.

Diego Costa till Kina har vi hört till vi spytt på det. Nu lär vi inte få höra mycket mer då även medierna har insett att kineserna inte längre kan slänga pengar omkring sig. 19 juni införs nämligen en ny skatt för att minska just det oförnuftiga pengaslöseriet i kinesisk fotboll. Alla utländska spelaraffärer beläggs med en 100% skatt. Det skulle göra Diego Costa till en väldigt dyr affär och det är säkert därför Tianjin inte varit i kontakt eller visat större intresse. Chansen att gräva guld i Kina är därmed redan över egentligen och chansen att Diego Costa skulle hamna där är nu väldigt liten.
    Däremot är tydigen Atletico fortfarande intresserade, särskilt om de tvingas släppa Griezmann. Fast just nu kanske Lacazette som vill dit är ett hetare alternativ, och klart billigare för dem.

Arsenal lär börjat jaga Edens bror Thorgan. Vilket vi kanske inte gillar men om lillebror Hazard flyttar till London också så lär ju snacket om storebror till Real minska ännu mer.

TORSDAG:
Det är bekräftat att Marco Silva lämnar Hull. Gary Monk lämnar Leeds. Det är extrem omsättning på manager efter säsongen i år. Dessutom har majoriteten av de som lämnar sagt upp sig själva...

Marco Verratti är föremål för Chelseas intresse. Så stort att vissa medier påstår att Chelsea redan lagt ett bud till PSG om 55m pund för mittfältaren som Conte känner väl sedan landslaget. Verratti själv ska ha åkt på semester och nu påstår medierna att han själv helst vill till Barcelona och att han avvaktar ev bud från dem.

Willian ger Man United klart besked. Han kommer inte att lämna Chelsea i sommar. Som om Chelsea kommer att tillåta någon spelare att gå till United. Även om vi vet att pengar betyder massor så tvivlar vi på att Chelsea släpper någon till just United. Även om de förstärkte sin värvningssituation igår genom att kvalificera sig för Champions League.

ONSDAG:
Chelsea ska vara favoriter till att värva Jordi Alba från Barcelona.

Källan är som den är, helt opålitlig, men nu ska tydligen Chelsea vilja värva Manuel Lanzini från West Ham. Emenalo ska gilla honom. Frågan efter årets säsong är nog inte vem Emenalo gillar utan vem Conte gillar. Han kommer med största säkerhet har betydligt mer att säga till om när det kommer till värvningar framöver.

Vi trodde det äntligen hade slutat, men plötsligt helvänder blaskorna igen och nu ska inte James Rodrigguez till Man United utan till Chelsea. Känns väldigt mycket som Real försöker sig på billiga auktionsknep för att försöka få ut max pengar för en spelare som ganska många tvivlar på numer. Inte minst CSFC. Om nu James R också får hoppa in i CL-finalen kan vi nog se det som en försäljningsparad, men det är ett byte de bara lär våga om Real skulle ha en stor ledning i den finalen och de är inte så stora favoriter.

TISDAG:
Managerna står som spön i backen, om metaforen fungerar. Igår avgick David Moyes, idag har Sam Allardyce lämnat Crystal Palace. Marco Silva är i Portugal och diskuterar med Porto om att ta över dem.Agnew coh Shakespeare har ingen aning om någon av dem får fortsätta nästa säsong. Och Arsene Wenger... tja, där vet vi lika lite idag som tidigare.

César Azpilicueta har lämnat klart besked om att han vill inte lämna Chelsea för att gå till Barcelona. Det är nog en inställning som Los Arrogantos sällan mött förut och särskilt inte hos en spansk spelare.

Tianjin vars ägare har varit ute och dibblat i pressen om att Diego Costa var mer eller mindre klar, har äntligen sagt som det är. De har inte haft några samtal med Chelsea om Diego Costa eller några kontakter de senaste sex månaderna.
    Alla som tror det stoppar ryktena där sportjournalister i England och överallt mer eller mindre spikat Diegos övergång som klar - var vänliga räck upp händerna.
    Oddsen på att Costa stannar som CSFC trott hela tiden trots att vi vet att han inte tokig i London som många andra (vi tror dock det inte handlar om London utan om vädret) därmed har gått upp till 60-65% att Costa stannar.

Antoine Griezmann öppnar för första gången själv diskussioner om att lämna Atletico, om vi ska tro medierna. Han ska själv sagt att chansen att han går till Man United är 6/10. Vi avvaktar nog och är inte alls säkra på att det blir Man United, särskilt inte som det samtidigt också enligt medierna är så att han vill absolut spela för ett lag med kapacitet att vinna titlar och delta i Champions League.
    Vi misstänker att Mourinho därmed har ytterligare ett skäl att hoppas hans lag infriar favoritskapet på Friends imorgon. (Och många av oss andra hejar ju på motståndarna delvis av samma skäl, fast tvärtom om vi säger så).
    Vi får hoppas Chelsea också följer utvecklingen då Griezmann varit på CSFCs önskelista i många år nu.

JT (14/15) och Azpi har varit två av fyra som spelat varje minut av en titelvinnande säsong. Men fyra andra Chelseaspelare har också spelat varje minut under en hel säsong. Det är Frank Lampard 03/04, Ashley Cole 09/10, Branislav Ivanovic 14/15 och Eden Hazard 14/15.

Fikayo Tomori märks verkligen i Englands U20-VM. I första matchen var han inblandad i en utvisning, igår gjorde han ett sådant där självmål som ingen back vill vara med om och skänkte Guinea en poäng. Ett självmål från 45m!

MÅNDAG:
Lånerapporten>>

David Moyes har efter eget beslut lämnat Sunderland som nu är managerlöst inför Championshiputmaningen.
Marco Silva förväntas lämna Hull och Aitor Karanka fick ju sparken och ersattes tillfälligt av Agnew. Relegerade lag tycks inte tro på kontinuitet. Trots att Sean Dyche och Burnley visat värdet av det.

Källorna är föga trovärdiga men det tycks blivit ett skifte i vem Chelsea ska värva för anfallet. Nu är Lukaku hetaste alternativet, åtminstone om engelska oseriösa källor ska tros. Dock menar de att Evertons prislapp om 100m kommer inte att betalas. Morata ska vara på andra plats nu och ska ha informerats om det, en liten upplysning som gör att hela ryktet blir än mer oseriöst - för ingen klubb agerar på det sättet.

Några i England har kritiserat Chelsea (och Sunderland) för det planerade bytet i 26e minuten för JT i söndags. Så löjligt att man skäms å deras vägnar, men svenska blaskor var inte sena att hänga på tåget som alltid när de kan skriva negativt om Chelsea. Expressen har tappat väldigt mycket trovärdighet senaste året för sin sportjournalistik och är nu säkert värsta Chelseahatarna (eller ska vi säga skvallertanterna som skriver utan att kolla några fakta) på gränsen till en anmälan till Pressombudsmannen.
    Hade det varit något vanligt förekommande, hade det varit en match som gällde minsta lilla egentligen för endera laget - då hade vi kunnat hålla med om kritiken (då ska det inte förekomma) men nu är det ju bara löjligt att hävda att något sådant förstör fotbollen! Så allvarligt kan man inte ta fotboll och sig själva. Noterbart är dock att de som gnällt mest är f d spelare som säkerligen nu önskar att deras klubbar hade behandlat dem med den respekten och den hyllningen när de själva slutade. Surt sa räven...

Antonio Conte har utnämnt Arsenal till favoriter inför Cupfinalen. Det är nog inte så många som håller med honom men hans skäl är solitt nog. Han menar att Arsenal kan komma att ha ännu högre motivation då de missat CL och det är deras enda chans att vinna något den här säsongen.
    Arsenal lär dock ha backproblem inför den matchen då Koscielny tappade huvudet och fick ett välförtjänt direkt rött kort. Gabriel blev dessutom skadad och kan kanske inte spela, vilket Costa säkert beklagar då han älskar att reta upp denne.
    De har dock visat form de senaste matcherna och det blir ingen lätt match, men Chelsea har ju visat att de kan vinna på så många sätt nu - även när det börjar fel.

Diego Costa tackade publiken när han byttes ut igår och omgående tolkade ett antal sportjournalister det som att han tog adjö av Chelseas supportrar. Vi är en del andra som tror att Diego Costa bara tackade publiken för allt stöd.

Idag utser managernas organisation Årets Manager.
    Chansen, läs risken, att vi efteråt kommer att säga; Hur i hela världen kunde Antonio Conte inte vinna den utmärkelsen? För utländska managers vinner inte Årets Manager. Den högst xenofobiska (man kan nästan tro Daily Mails Samuel leder den organisationen men det gör han inte) röstar helt enkelt inte på utländska managers.
    Mourinho har tre titlar i England. Ancelotti har vunnit, Mancini, Pellegrini, Houllier med flera utländska managers har haft stora framgångar i England. Ingen av dem har fått utmärkelsen. Avundskjukan bland engelska managers matchar avundsjukan i de flesta länder mot utländska personer.
    Bara Arsene Wenger, 2003-04 (invincible-säsongen) och Claudio Ranieri har någonsin fått utmärkelsen bland utländska managers.

Spelare och manager får förstås bonus för ligatiteln. Antonio Conte antyder att han kommer att använda sin till att köpa ett nytt hus, kanske i födelsestaden Lecce där familjen finns eller i Turin där han hade största delen av sin karriär.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC