csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC   38 sp 30 v 3 o 5 f 85 - 33 mål 93 p

Premier League Champions 2017
- always proud to be Blue

15 - 21 maj 2017
  NÄSTA MATCH:

   Cupfinalen - lördag 27/5 kl 18.30

  TV

Nyheter v-20


PL-mästare 2017

FA YOUTH CUPMÄSTARE 2017
även; U18 Premier League South, National

PLAYER OF THE YEAR; N'GOLO KANTÉ

SÖNDAG:
John Terrys sista match men också Steve Hollands. Två personer som blir väldigt svåra att ersätta i Chelsea.

Chelsea Ladies tog en fin storseger borta mot Sunderland idag och då Liverpool förlorade två poäng igår passar det ju bra. Slutresultat: 7-0. Målgörare: Erin Cuthbert 22, Karen Carney 31, Maren Mjelde 34, Ramona Backmann 41, Erin Cuthbert 44. Fran Kirby som äntligen var tillbaka från skador, avslutade med två mål i 83e och 87e minuterna.
    Då missade ändå Chelsea en straff.
    Chelsea är tillbaka på andraplatsen igen, samma poäng som Man City men fyra efter Liverpool, som dock har två matcher mer spelade än Chelsea och City som förväntas göra upp om titeln.
    Personligen tror vi vårsäsongen enkelserie kanske avgörs redan på torsdag då Chelsea åker till Manchester för att möta City. Vinnaren av den matchen är absolut största favoriten till att vinna serien trots Liverpools ledning.

N'Golo Kanté har också vunnit EA Sports Årets Spelare. Han tar hem storslam i år och det är roligt för fotbollen att inte bara de anfallande spelarna som brukar hyllas kan vinna sådana utmärkelser.

Vi tror Kanté spelar idag. Vi tror att vi kommer att känna igen många namn i startelvan från den XI som Antonio valt och kunnat matcha så ofta under säsongen. Tre frågetecken finns kanske. Får Asmir spela istället för Thibaut. Får JT starta eller kommer han att spela andra halvlek för Luiz? Och vilas Eden Hazard.
    I övrigt vill nog Conte få igång laget inför FA Cupfinalen. Arsenal lär spela med sitt bästa lag då de har massor att spela för. Det krävs dock att Liverpool underpresterar ordentligt mot Boro, å andra sidan har Scousers hela säsongen gjort det till en vana att underprestera otroligt mot lag de borde slå. Så Arsenal har fortfarande chansen till en fjärdeplats.

Chelsea har chansen att slå ännu ett rekord, även om vi tar det från oss själva. Inget lag har ännu vunnit 30 matcher på en säsong. Chelsea har två gånger under Mourinho 29 segrar. Vi vet att Conte gärna vill ha det här rekordet och sluta säsongen med en seger inför nästa helgs möjlighet till en dubbel - vilket är stort.

LÖRDAG:
CSFC dissade Romelu Lukaku lite häromdagen genom att påpeka att även om han gör många mål och kan vinna skytteligan är de till stor del "oviktiga" mål. Det kan inte sägas om Diego Costa. Hans mål har direkt lett till 15 poäng för Chelsea. (Lukaku är inte ens med bland de tio främsta!!! Han är dock trea i listan av vem som löper offside oftast, en lista som leds av Z)
    César Azpilicueta blir en av mycket få, JT är dock en av de fyra, som spelat varje minut av en titelvinnande säsong. Han är också ligans passningssäkraste spelare med 2071 lyckade passningar.
    N'Golo Kanté är bara tvåa efter Evertons Idrissa Guyé när det gäller tacklingar då Kanté tacklat mycket mindre i år. Men det är inte så underligt då hans roll i Chelsea är annorlunda än den han hade i Leicester. Han är mer spelbyggande i Chelsea än den rena spelförstörande rollen han hade i Leicester.
    Michy Batshuayi är ligans effektivaste spelare. Han har 42,86% ratio skott-mål.
    Lite överraskande är inte Eden Hazard ligan mest foulade spelare. Han är bara tvåa på listan efter Wilfried Zaha och före Diego Costa. Vilket säger en hel del om vilket jobb Hazard och Costa för för Chelsea. Zaha 111, Hazard 98, Costa 88.
    Cesc Fabregas är femma på listan över mest effektiva avbytare med två mål och två assist (men frågan är om det inte ska vara tre assist). Effektivast är Oliver Giroud.

Sunderland spelar sin sista Premier League-match, den här sejouren, mot Chelsea och de gör det med nästan ett helt lag på skadebänken vilket säkert är en av förklaringarna till varför de varit så usla i år.
    McNair, Watmore, Anichebe, Denayer, Djilobodji, Honeyman, Khazri, Kirchhoff, Koné, Ndong, Pienaar är alla skadade. Till nästa säsong lär de bli av med Defoe (som har ett kontrakt som gör honom till en fri spelare om/när Sunderland åker ut) och målvaktslöftet Jordan Pickford som många vill köpa.

Vi vet inte mycket om vilket lag Conte kommer att matcha mot Sunderland, men det står rätt klart att César Azpilicueta kmmer att spela och därmed har han spelat varje minut den här ligasäsongen. Något som Conte ser som en fantastisk prestation.

FREDAG:
Antonio Conte vill inte bekräfta om John Terry spelar på söndag, men ärligt talat det tror nog alla att han får göra, men kanske bara andra halvlek. Han jämför honom med de stora italienska spelarna som spelat länge och säger att han tror JT kommer att fortsätta spela. Den kvaliteten har han visat när Conte gett honom chansen, säger Conte själv.
    Då kaptenskapet i England är så viktigt ville journalisterna veta om Gary Cahill fortsätter, inte heller där gav Conte klart besked.
    Målen för söndagens match är dock klara. Chelsea vill och ska vinna 30e matchen för säsongen och hjälpa Tbiaut Courtois att vinna The Golden Glove för den målvakt som hållit nollan flest gångar. Courtois leder just nu på 16 matcher men utmanas av Hugo Lloris på 15.
    Antonio Conte menade också att det på söndag är viktigt att hylla John Terry för allt han gjort för klubben, men också hylla avgående Steve Holland.

José Mourinhos gnällande på sista tiden har varit pinsamt att se och höra, som att följa Trumps twittrande. Men på en punkt har han verkligen rätt. Premier League måste börja ta hänsyn till de lag som spelar matcher i Europa och vara flexiblare när det gäller hur deras matcher läggs. Det är en nödvändighet om engelska lag ska ha en chans i Europa. Det sagt är nog sista omgången inte en omgång som ska justeras och tillrättaläggas även om nästan allt redan är avgjort, men det finns ju 37 andra. Så på den punkten stödjer vi Mourinho helt. Det är svårt nog att spela mot andra europeiska topplag men det behöver ju inte innebära att ligan själv tillämpar någon form av påtvingad Brexit för lagen.

ONSDAG:
Readings motståndare i playoffinalen till Premier League blir Huddersfield som vann efter straffar på hemmaplan. 1-1 i matchen, 4-3 i straffar.
    Izzy Brown startade för Terriers men byttes ut i första förlängningskvarten. Han låg bakom deras kvittering i matchen. Stor hjälte blev Danny Ward som räddade två straffar i straffläggningen. Huddersfield har aldrig spelat i Premier League.

Arsenals damer tog ledningen och höll den till 66e minuten när Millie Bright kvitterade för Chelsea hemma mot Gooners. Chelsea gjorde 2-1 på övertid, 90+1 med mål av årets specielle målgörare Drew Spence men ännu senare på övertiden kvitterade Arsenal i sjätte övertidsminuten (vilket vår källa inte rapporterade innan de sa matchen var slut ;). 2-2 är inte idealt men Chelsea ligger fortfarande tvåa, efter Liverpool som har spelat två matcher mer. Rapporterna säger dock att Chelsea var värda att vinna, men man måste ju göra det också.

TISDAG:
Utlånade Tomas Kalas blev stor syndabock när Fulham förlorade i playoff till Reading ikväll. Han viftade till med armen och Atkinson dömde straff för hands. Matchen slutade 1-0 till Reading. Fulham borde verkligen gjort mål och åtminstone fått förlängning men de stressade bort sina chanser. Plus att Readings målvakt Al Habsi var matchavgörande. Riktigt spännande match.
    Samtidigt vann City över WBA och säkrade en CL-plats (inte teoretiskt men praktiskt då deras målskillnad är så pass bra) medan Arsenal får kämpa vidare mot Liverpool (som måste tappa poäng mot Boro i sista matchen samtidigt som Arsenal slår Everton).

Här kan ni rösta på Årets Mål med mera för Chelseas egna belöningar. CSFC valde förstås Eden Hazards solomål mot Arsenal. Trots mycket hård konkurrens. Rösta här>>

Segerparaden i år blir söndagen 28 maj kl 12 och vi får hoppas det blir att fira en Dubbel. Paraden blir lite kortare än vanligt och stannar vid Eel Brook Commons instället för Parsons Green verkar det som. Det är en fantastisk upplevelse och vi hoppas några av våra läsare kan vara där och vara med på den. För åker någon till London för FA Cupfinalen är segerparaden ett måste.

Det var en rolig match igår. Inte bara för sju mål. Rolig för att så många unga spelare inte bara fick chansen utan tog chansen och visade att de faktiskt kan konkurrera. Visst motståndet var som det var och visst släppte Chelsea in varje skott som gick på mål - men det betyder ju inget när man tittar på individuella prestationer och hur de levde upp till kraven. Chelsea kanske inte behöver värva så mycket som alla vill ha det till i sommar, även om några positioner nog måste förstärks mest av konkurrensskäl och någon världsspelare till skulle nog inte heller skada då nästa säsong har helt andra krav, både på resultat, rotation och spelschema. Champions League kommer att ställa fler krav på Chelesa och samtidigt måste en placering i toppen behållas i en liga som kommer att bli ännu starkare, ännu tuffare nästa år.
    Vi tror nog dock att på söndag blir det ett mer ordinarie lag som det sett ut under säsongen då den matchen är avstampet för FA Cupfinalen. Vår gissning redan nu är att Asmir och JT spelar, men i övrigt blir det ganska så ordinarie. Men kanske får någon av de som visade framfötterna igår chansen igen, för Conte måste även bedöma skaderisken så kanske bör t ex Hazard vila i den matchen...

Trevlig nog har Viasat bestämt sig för att visa Chelsea på söndag.

MÅNDAG:
Några före detta Chelseaspelare spekulerar om framtiden. Intressant att se vad de har att säga. Läs här>>

Inte oväntat har flera spelare och vår manager blivit nominerade för EA Sports Årets Spelare resp Årets Manager i Premier League. Anotnio Conte är det naturliga valet för den utmärkelsen som delas ut efter en kombination av röster och val av sk experter. Tre spelare är nominerade; N'Golo Kanté, Eden Hazard och mycket glädjande uppmärksammas också César Azpilicueta.
    Ni kan rösta här>>

Sista veckan med Premier League den här säsongen. Sedan är det en lång längtan fram till när ligan startar igen i augusti, med Chelsea som regerande mästare.
    Vi har dock två matcher kvar att njuta av Chelsea, mästarna, i. Samt förstås säsongens clou, FA Cupfinalen mot Gooners som i seriens döende stunder hittat form igen. Så än är det inte slut.

Vinner Chelsea matcherna den här veckan slår klubben ännu ett rekord, 30 vinster på en säsong har inget lag någonsin mäktat med tidigare. Så självklart vill vi vinna matcherna.
    Ikväll möter vi Watford och för första gången på hur länge som helst kan vi inte gissa startelvan.
    Antonio Conte kommer att rotera idag. Det är vi hundra säkra på. Det är bara tre dagar sedan förra matchen, ligasegern är säkrad och flera spelare ska nu matchas till en ny topp i FA Cupfinalen. Så han kommer att vila vissa spelare. CSFC gissar att David Luiz som spelat småskadad sedan i december vilas för John Terry både idag och på söndag. En passande avslutning för vår kapten-ledare-legend. Vi tror Cesc kanske vilas idag, eller på söndag. Matic kommer kanske att rotera med Kanté i de här matcherna. Costa kommer säkert att vila någon av dem, men för anfallare fungerar det ju lite annorlunda då de behöver matchskärpa på ett annat sätt. Eden Hazard tror vi absolut vilas ikväll för Willian. Kanske får Asmir Begovic också spela, för liksom med JT tror vi inte vi får se honom i klubben nästa säsong. Han är för bra för att vara back-upmålvakt och han vill få speltid. Bournemouth är mycket intresserade av både honom och JT.
    Så det är med ovanlig nyfikenhet vi väntar på laguppställningen ikväll.

Watford är i ingenmanslandet och har mycket lite att spela för. Men att slå nya mästarna är säkert en morot för det lag som kommer att stå hedersvakt som traditionen är i England ikväll.

 

Rykten, notiser m m, v-20


SÖNDAG:
Det har inget med Chelsea att göra då Chelsea är en av de få klubbar som tydligen inte är fantastiskt intresserade av Kylian Mbappé trots att han provspelade som ung tonåring en gång. Men det säger en del om hur årets Silly season blir. Real Madrid ska redan ha lagt ett bud på Mbappé på 103m pund pund! Och avvisats av Monaco. Å andra sidan om Lukaku ska kosta 100m pund är det ju inget överpris.

Det planeras flera överraskningar för John Terry idag och det spekuleras i vilka de blir. En är att pensionera nummer 26. Nu tror vi att fotbollen inte tillåter sådant men i verkligheten så har Chelsea pensionerat Gianfranco Zolas nummer 25 då ingen har burit det numret sedan han lämnade och samma lär säkert ske med nummer 26.
    Spelar han idag blir det hans 717 match för Chelsea. Sådana siffror är det ytterligt få spelare i världen som kommer upp idag. De enda som har fler i Chelsea är Ron Harris och Peter Bonetti, båda spelade under 60- och 70-talet.

Eden Hazard siktar verkligen på en dubbel i år, men lika roligt nästan är det att han redan ser framåt och menar att Chelsea måste hålla arbetskvaliteten och jobba lika hårt nästa säsong. Låter inte som en spelare som är altlför lockad av spanska flamencolockelser.
    Conte säger samma saker och det är tydligt att han tilllåter ingen avslappning idag eller framöver. Han pratar redan om nästa säsong och vi misstänker att spelarna kommer att upptäcka; om det var tuff och hård träning i år - blir det värre nästa år. Han säger att han hatar ordet avslappning (relax), vilket inte längre kommer som någon som helst överraskning för oss som haft den enorma glädjen att få följa honom den här säsongen. Nästa år har han dessutom en hel försäsong att jobba på, i år kom han ju in sist av alla managers som startade säsongen. En annan fördel för honom är ju att det är nästan bara sydamerikanska spelare och väldigt unga spelare som spelar några stora fotbollsturneringar i sommar. Visserligen går För-VM men det är inte så många länder inblandade i det.

Bournemouth är klubben som jagar Chelseaspelare. JT står på deras lista, liksom Asmir Begovic och de tänker åter försöka få Nathan Aké.

En 20-årig offensiv rysk mittfältare lär intressera Chelseas ledning. Aleksandr Golovin heter han och spelar i CSKA Moskva. 20m pund men förmodligen mer en spelare för framtiden än nästa säsong.

Återigen rykten om att Mourinho vill ha Matic, vilket han inte ska få.

Ryktena om Tiemoué Bakayoko ger sig inte och nu sägs det att Chelsea ska öppna förhandlingar om honom nästa vecka. CSFC vidhåller sin skepsis till om det är rätt spelare men vi får lita på Antonio Conte om detta stämmer.

Expressen har öppnat sin sillyblogg och redan nu kan man säga så här; man skäms å deras vägnar så dålig är den. Ryktena är inte mycket att säga om, men hur de vinklar saker och ting det gör en orolig för sportjournalstikens utveckling. Okunnigheten är skrämmande och slutsatserna rent häpnadsväckande. I en period där Willians insats, t ex, varit avgörande och Conte gång på gång berömmer honom hävdar de att Conte närmast fryser ut Willian som United vill ha, igen. Vi som följer Chelsea vet ju att det är direkt lögn. Visst, Willian har spelat mindre i år än förra året men det finns ju högst naturliga skäl till det från hans personliga familjetragedi till att Pedro hittat storform. Willian själv har också gång på gång förklarat att han vill stanna och ändå lyckas Expressen tolka in ett helt annat uttalande från Conte till att denne inte ska ha förtroende för Willian därför Conte (mycket naturligt och helt korrekt) vill ha spelar som vill spela i Chelsea. (Vilken manager vill ha spelare som inte vill spela för klubben de representerar, det är en fråga Expressen gärna får besvara vid tillfälle).

LÖRDAG:
Alexis Sanchez till Chelsea är ett rykte som kommit tillbaka och varit starkt under dagen. Conte lär gilla honom. Det känns dock knappast troligt att Arsenal släpper honom till Chelsea, eller någon annan toppklubb i England.

Chelsea ska ha satt en prislapp om 7m pund för Kenneth Omerou som är utlånad till Alanyaspora. Flera turkiska klubbar lär vara intresserade av honom. Både Alanyaspor och Kasimpasa som han var utlånad till förra säsongen tillhör de som är intresserade. Vi lär inte se honom i Chelsea igen, om det är CSFC övertygade.

Argentinas Martinez blev utvisad från U20-VM för en armbåge på Chelseas Fikayo Tomori efter videogranskning. Teknologin kommer närmare och närmare att användas på allvar för att hjälpa domarna och göra spelet rättvisare. Dominic Solanke hjälpte sina chanser att hitta en klubb dumma nog att betala hans löjliga lönekrav genom att sätta en straff i Englands seger med 3-0.

Antonio Conte säger att han vill inte ha ett år till utan familjen och förklarar varför de stannade i Italien, och han säger en del andra intressanta saker om Chelseas inkonsekvens (succé följt av fiasko och ny succé, typ) och att lära ut och motivera handlar inte bara om att undervisa. Artikeln bygger på en italiensk intervju men är i Daily Mail >>

Presenterna haglar över Chelsea. John Terry har fått sitt eget WWE-mästarbälte, men vi tvivlar på att han bär det imorgon. Läs mer och se det>>

Enligt franska L'Equipe, som brukar vara rätt insatta, hävdar att det är redan klart att Kurt Zouma lånas ut till Marseille för nästa säsong. Vi får väl se.

Davinson Sanchez, columbiansk försvarare i Ajax sägs vara aktuell för Chelsea - och Barcelona.

Säga vad man vill men silly-rykten dör inte lätt. Nu återuppstår ryktena om Neymar till Chelsea. Och spanska Mundo Deportivo hävdar att Roman personligen ska försöka övertala honom. En anledning till att Neymarrykten ej dör är att han uttalad sig positivt och Premier League och varit öppen för att en gång spela där.

Eden Hazard har redan varnat sina lagkamrater om att nästa säsong blir besvärlig om de inte fortsätter jobba lika hårt som i år. Han menar att motivation till att göra det är nyckeln till framgång även nästa säsong.

Antonio Conte lär gjort klart (åtminstone för vissa journalister) att alla som vill lämna Chelsea kommer att få göra det för hans del. Han vill inte ha kvar spelare som inte älskar att spela för Chelsea.

FREDAG:
Ruben Loftus-Cheek förväntas bli utlånad, och vill bli utlånad nästa säsong. Nyuppflyttade Brighton lär vara mest intresserade.

Att David Luiz är en generös kille har vi nog anat. Men att han i denna egoistiska fotbollsvärld är så generös att han gett gåvor till alla sina lagkamrater, och Roman, för 1m pund är nog på övre gränsen för generositet som vi hört talas om. Läs mer här>>
    Didier Drogba, som är välkänd välgörare i många sammanhang har gjort liknande saker tidigare för att fira speciella händelser i klubbens historia under sin tid i Chelsea.
    Vi vet alla att vinna ligatiteln var en av de absolut viktigaste anledningarna för David Luiz när han ville återvända till Chelsea och hans gåva symboliserar det.
    Sedan är det en helt annan diskussion om detta är saker man ska göra när världen ser ut som den gör, men det går inte emot generositeten i att ändå tänka på andra.

Chelsea ska vara intresserade av Stokes Jack Butland. Vilket låter som en total fabrikation av någon agent. Varför skulle Chelsea vilja ha en ung målvakt av den kalibern när de har Courtois och ännu mer varför skulle en målvakt aktuell för engelska landslags(truppen) vara intresserad av att bli back-up till Courtois? Men vad har logik med silly season att göra?!

Chelsea och en massa andra, inte minst Liverpool, är intresserade av Fulhams Ryan Sessegnon som inte ens skrivit sitt första proffskontrakt än. Fulham tror han stannar hos dem, men vem vet. Skulle Chelsea köpa är vi säkra på att han lånas ut till just Fulham.

Det är roligt att följa de engelska tidningars tips inför varje ligaomgång. Paul Merson i Guardian, Mark Lawrenson i BBC och Daily Mail har börjat med att ställa sina egna experter och journalister mot varandra i en Prediction Challenge. Dock, ibland blir de väl lite väl pinsamma. Mark Lawrenson som är f d Liverpoolspelare har nu i varje enskild omgång, i varje match som Liverpool spelat tippat dem som vinnare! Det ger en viss bristande trovärdighet som expert...eller... Fast Scouser-Lawro lär nog peka på att han ju faktiskt haft rätt 21 gånger nu!

För er som twittrar. Om ni skickar #CHELSEACHAMPIONS får ni en emoji med Antonio Conte som firar. Den är inte vacker, men det är kanske en kul sak.

Ryktena om Marco Verratti växer men då källorna fortfarande inte tillhör de mer pålitliga tar vi det hela med lugn. Särskilt som de nu hävdar att han ska få en lön om 250k i veckan. Chelsea betalar inte sådana löner, även om vi nog tror att Eden Hazard hamnar där och kanske lite högre om han förlänger sitt kontrakt i sommar.

Relegerade Middlesbrough har gått ut och sagt att de kommer inte att sälja Ben Gibson trots intresse för honom från Liverpool och Chelsea. Är Chelsea verkligen intresserade av honom med tanke på de unga försvarare vi har?
    Tyvärr för Boro vill Gibson själv lämna då han vill pröva på CL-fotboll.

Hakan Calhanoglu är aktuell igen då turkiska rykten säger att Bayer Leverkusen vill casha in på honom för 32,5m pund. Låter rätt mycket som rykten som vill starta ett budkrig, lite som Tottenham håller på med Kyle Walker.

Tiemoue Bakayoko-ryktena har inte dött men priset har gått upp till 43m pund. CSFC är skeptiska till honom och får vi välja är Verratti en spelare vi långt hellre vill ha. Bakayoko har inte alls imponerat i Monacos matcher i CLs playoff när vi försökt följa honom. Inte en chans att han skulle peta någon på dagens mittfält i Chelsea. Så med den prislappen kan vi inte förstå intresset.

TORSDAG:
Flera Championshipklubbar jagar redan Chelseas Callum Hudson-Odoi som gör stor succé i både Chelsea och Englands ungdomslandslag. Men han är bara 16 år och det är högst tveksamt om Chelsea lånar ut en sådan ung spelare. Klubben bör inte göra det för han är inte fysiskt färdig för en sådan tuff fysisk liga som Championship. Chelsea är kloka och vill nog inte riskera att förstöra ett sådant löfte.

Everton som slängt en fullständigt orimligt idiotisk prislapp på Romelu Lukaku om 100m pund försöker nu utnyttja Chelseas intresse genom att kräva att de får Tammy Abraham istället som delaffär.
    Det ska Chelsea absolut säga nej till. I våra ögon är Tammy Abraham ett lika stort löfte som Lukaku, bara lite mindre långt fram i sin utvecklnig.
    Hela Lukakuaffären börjar likna en affär som Chelsea borde dra sig ur omgående. Prislappen är fjantigt hög och sådana här krav ska avfärdas omgående.
    Romelu Lukaku är en bra fotbollsspelare, han kan fortfarande utvecklas men han är inte i närheten värd 100m pund och han är fortfarande väldigt enkelspårig i sin spelstil och är till absolut största delen bara en djupledsspelare med sisådär teknik (för prislappen). Oavsett om han vinner skytteligan, men se noga på när och hur hans mål kommer till. De kommer nästan uteslutande mot sämre lag, de kommer i klump och visserligen viktigt nog nästan alltid när matcherna är avgjorda, de avgör så gott som aldrig utgången av en match. För 60m i dagens värderingen kan Chelsea överväga en affär men aldrig släppa Tammy Abraham.

Räknas det som muta? Eller är det ultimat motiveringsteknik? John Terry lär lovat hela West Ham en natt på stan på Chelseaspelarnas bekostnad om de slog Tottenham. Vilket de gjorde! Läs mer här>>

Galatasaray jagar Bertrand Traoré. Det tycks framförallt röra sig om ett lån dock.

Mycket Romelu Lukaku-rykten just nu. Även gamla managers som Harry Redknapp påstår sig veta att han kommer till Chelseas för löjeväckande 90m pund. Ursäkta, men det är ett inflaterat pris. Vilket även Redknapp anser då han liksom CSFC anser att Lukaku är en inkonsekvent spelare.

Mindre trovärdiga källor hävdar att Chelsea lagt ett bud om 55m pund på PSGs Marco Verratti. Vi kanske inte identifierar mittfältet som den plats vi behöver förstärka men Verratti är välkommen.

Mittiveckan lånerapport från officiella sajten. >>

Fernando Llorente är aktuell igen om Diego lämnar. Llorente är en bra spelare men en 32-åring är inte och ska inte vara något förstaval som anfallare i en klubb som Chelsea.

Diario Gol, inte ett dugg trovärdiga hävdar att Real Madrids ordförande Perez nu ska gett efter för Zidanes önskemål om att värva Eden Hazard och gett klartecken till att det ska bli sommarens Galacticoaffär. Vi lär få höra så mycket om detta framöver. Vi kan bara hoppas Chelsea agerar snabbt och knyter upp honom så de arroganta spanjorerna får åka hem med svansen mellan benen. De är dock extremt skickliga på att använda medierna för att göra spelare obekväma och få dem att undra, det har alltid varit deras strategi och spanska sportjournalister vill inget hellre än att vara deras duktiga idioter, som termen är för dem som går andra ärenden.

ONSDAG:
Både Chelsea och City lär vara intresserade av Tottenhams Kyle Walker som är en av många underbetalda spelare (och missnöjet växer inom klubben pga det) i den klubben. Det faktum att två klubbar lär vara intresserae får Daniel Levy att gnugga händerna då han då kan driva upp priset. Det talas redan om 40m pund vilket Walker inte är värd. Han är knappast bättre än Alonso som kostade 24m.

Bournemouth verkar vara mest angelägna om John Terry även om flera klubbar i England (och utomlands förstås) är med i bilden inkl Redknapps Birmingham. Många vill förstås också att han ska gå till Manure, men det kan vi inte tro någonsin händer. Bournemouth däremot, om JT bestämmer sig för att fortsätta spela vilket inte är klart, ligger bra till. Nära nog så han kan pendla hem och de vill erbjuda honom ett tvåårskontrakt. Han lär också få speltid där utan rotation. Med sin personlighet skulle han betyda massor för den klubben.
    Näst mest angelägna verkar Paul Clement och Swansea vara.
    Så hur ont det än skulle svida att se JT i en annan klubbs färger får man förstå om han väljer Bournemouth.

Vi känner till historien om den svårt sjuke Bradley Lowery, Sunderlandsupportern som rört så många människor genom sitt intresse för fotboll och sin vänskap med Jermain Defoe. Han fyllde sex år igår och det visade sig att Chelsea har bjudit in honom för att vara med och dela ut Premier Leaguebucklan efter matchen mot hans Sunderland på söndag. Tyvärr går det dock inte då Bradley är för sjuk för att klara resan till London, utan han ska fira sin födelsedag på fredag på sjukhuset istället. Men en snygg gest är det.

Så har Watford sparkat sin manager igen. Vilken klubb. Chelsea har dåligt rykte för att sparka managers men vi är inte i närheten av Watford. Walter Mazzarri lämnar och ingen vet vem som kommer istället nu.

Arsenal är och rycker i Tammy Abraham. Det har de inget för.

Inter som äntligen börjar fatta att Conte inte är intresserad är nu, enligt italienska rykten, intresserade av Kurt Zouma.

Vi har hört, till leda, om Diegos påstådda kinesiska lön. Det är småpengar helt plötsligt då Pierre-Emerick Aubemeyang nu, enligt vilda rykteskarusellen erbjuds 800k pund i veckan mot Diegos ynkliga 620k.

TISDAG:
Thiago Maia-ryktena har börjat igen. Chelsea lär ju jagat honom relativt intensivt förra sommaren. Nu startar ryktena igen.

David Squires gör illustrationer i Guardian och här är hans "hyllning" till Chelsea 16-17. Väl värt ett eller flera skratt och leenden åt oss själva. Se >>

Det är inte officiellt ännu men det verkar vara helt klart att Christian Atsu stannar i Newcastle till något av ett reapris på 6.2m pund. Många rapporterar att det är klart men Chelsea har i skrivande stund inte bekräftat.

Med tanke på hur många ungdomar Conte spelade igår undrade fler om Ruben Loftus-Cheek, men han var tyvärr skadad. Han har problem med ryggen. Kanske kan han istället för chansen på söndag.

JTs mål igår var Chelseas 100e mål i år sammanlagt. Han har gjort mål 17 raka säsonger i PL. Det var också det 1000e målet sedan Roman Abramovich tog över klubben.
    JT säger också att han har faktiskt inte bestämt sig än om han ska fortsätta spela, han öppnade helt klart för att söndagens match (som vi alla tror han spelar) blir hans sista. Om det blir så måste Chelsea agera och se till att han blir kvar i klubben som ledare, varför inte som assisterande till Conte nu när Steve Holland lämnar.

Läs gärna den här intervjun på officiella sajten med JT och särskilt inspirerande på många sätt är hur han hanterat att inte få spela varje match och hur han tagit den erfarenheten till sig. Han är genuin. Läs mer>>

Contes nioman-ändring igår är den största laguppställningsförändring som Chelsea gjort någonsin i Premier League. Ändå vinner de... ;) Antonio Conte kan inte göra fel.

Det är också rätt fantastiskt att se bilderna på Antonio Contes fru Elisabetta som inte kunde hålla tillbaka tårarna när Conte hyllades vid matchstarten - det var ju så högt att tv-bolaget fick skruva ned volymen på atmosfärmikroferna.

MÅNDAG:
Simone Pepe spelade för Antonio Conte 2011-14 och här berättar han mer om hur denne är som manager. Läs här>>

Rolig läsning om hur Chelseas spelare firade efter matchen. Läs här>>
    (Notera gärna att CSFC publicerat länkar till många andra artiklar kring vår ligavinst på förra veckans, v-19, Nyheter)

Ett fans åsikt om Chelsea 2016-2017 i Daily Mail, och om ni vill möta dumheten öga mot öga läs vissa kommentarer under artikeln och ni inser snabbt varför det numer bara är ren idioti att tillåta människor kommentera och sprida hat på det sättet (fast ärligt talat är det långt värre på andra artiklar som hyllar Chelsea just nu, fakta har inget med hatares åsikter att göra. Sedan kallar de det banter...). Läs Charlie Skillen här>>

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC