csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 34 sp 26 v 3 o 5 f 72 - 29 mål 81 p

always proud to be Blue

1 - 7 maj 2017
  NÄSTA MATCH:

   Middlesbrough - måndag 8/5 kl 21

  TV

Nyheter v-18


FA YOUTH CUPMÄSTARE 2017

SÖNDAG:
Brighton tappade en ettmålsledning mot tiomanna Aston Villa vilket också kostade dem Championshiptiteln. Newcastle kunde smita förbi. Båda var dock klara redan innan sista omgången så de kanske tänkte på annat även om nu historieböckerna tar den titeln från Brighton. Slarvigt. Fulham tog sista playoffplatsen, vilket innebär att Izzy Brown i Huddersfield och Tomas Kalas och Lucas Piazon (som båda spelade) tillhör de som får göra upp om sista platsen till Premier League i slutspelet. Ut åkte Rotherham, Wigan och Blackburn - två lag som spelat i Premier League det här decenniet trampar nedåt i seriesystemet.

Tidningar är som de är och vill gärna ha en enskild sak att peka på som avgör. Svart eller vitt. De är helt enkelt rätt usla på att hantera gråskalor.
  Så det är ingen nyhet eller på något sätt en överraskning att Chelseas framgångar i år helt och hållet beror på en taktisk förändring enligt dem. Så enkelt är det inte och CSFC tror att det viktigaste som hänt i Chelsea under Antonio Conte är hans man-management som det kallas. Hur han fått med sig spelarna och fått dem att prestera på topp eller nästan topp i så gott som varje match efter att de började förstå varandra, och hur han lyckades göra det så snabbt - det är nog gåtan men kanske hjälpte det där att Chelsea gjorde en sådan otroligt usel säsong förra under Mourinho och något bättre men fortfarande väldigt svag under Hiddink.
    För Daily Mails Ron Draper är det dock bytet till trebackslinje som betyder allt, även om de faktiskt erkänner att det var inget han egentligen hade planerat innan han kom vilket många andra hävdar. Läs mer här>>
    Guardians David Hytner skriver på samma tema och pekar mer åt samma håll som CSFC. Så läs även>>

LÖRDAG:
Joe Edwards tar över Adi Viveashs roll som manager/coach för utvecklingslaget U23 nästa säsong. Han har många år i akademin bakom sig som youth coach och jobbar just nu som ansvarig för lånespelarna och assisterar Englands ungdomslandslag.
    Det har varit känt sedan tidigare att Adi Viveash lämnar och det har nu officiellt bekräftats. Vad han ska göra framöver säger dock klubben inget om, men liksom Dermot Drummy vill han säkert pröva på en managerkarriär.

Ett ungt U23 förlorade sin sista match mot Derby med 1-2 (Ugbo målgörare) och slutade femma i sin serie. Inget anmärkningsvärt då Chelseas bästa ungdomar alla är utlånade nästan i den ålderskategorin då klubben bedömer att det gynnar deras utveckling mer. Därför har det varit mycket unga spelare som representerat Chelsea i en liga asedd mer för typ reservlag. England har ju totalt misslyckats med att ge klubbarna en konkurrenskraftig liga för utvecklingsspelare och Chelsea har ju därför valt lånevägen. (Svenske Joseph Colley fick hoppa in i matchen).

Ingenting är över ännu. Chelsea måste fortfarande vinna sina matcher för att bli ligamästare. Skillnaden är att trycket bakifrån minskat ordentligt och med en vinst mot Middlesbrough kan Chelsea avgöra ligan tidigare, faktiskt redan på bortaplan mot West Bromwich då vi nu har två matchers försprång igen.
    Än en gång visar det sig hur svår Premier League är, för ingen gav väl West Ham en chans innan matchen och ändå vann de rättvist. Vi får absolut inte glömma att mot Palace var Chelsea bäst men förlorade ändå. En extremt viktig läxa inför de matcher som är kvar. Unitedmatchen räknar vi bort för det var säsongens bottennapp för Chelsea, bara så synd att det kom just mot dem. Så dåliga tror vi dock inte Chelsea kommer att vara resten av den här säsongen, men Palacematchen är verkligen något som borde inspirera laget och än mer motivera dem.
    Man kan knappt hålla sig till måndag kväll och matchen mot Middlesbrough som känns ännu viktigare nu.

FREDAG:
Stort tack West Ham. Nästan så vi förlåter er för all skit ni gett Frank Lampard under åren. Chelsea har nu två matchers ledning förutsatt att vi slår Middlesbrough på måndag. West Ham slog gaphalsarna från NE17 med 1-0, och det var välförtjänt. Spuds var rent tama. Frossa? Första gången jag älskat West Ham. Adrian gjorde en sådan där match som han gjort mot Chelsea också.

Chelsea har två spelare med skadekänning och Conte är inte säker på att de kan spela på måndag. Det är N'Golo Kanté och David Luiz som ju fick gå av senast. Thibaut Courtois är dock startklar.
    Conte var kristallklar på frågan om att så få spelare får spela och om de övriga är glada (happy) eller inte. Conte menade att han struntar i om de är glada eller inte, det enda viktiga är hur de kämpar och försöker visa att de förtjänar att spela... Han avfärdade också alla spekulationer om att Diego Costa, vars Kinarykten nått åtminstone liten jordbävningsstatus, påverkas av det. Och det gör de inte alls enligt Conte. Chelsea har viktigare saker att fokusera på än spekulationerna och skvallret kring Costa.

Chelseafans har startat en namninsamling för att en av läktarna på den nya stadionkatedralen ska få namnet John Terry Stand. Läs mer>>

Eden Hazard är åter nominerad till Månadens Spelare, den här gången för april.

Det är nödvändigt, tyvärr, men videogranskning måste till och det har nu Fifa insett och inför det för för-VM, dvs Confedrations Cup. Det borde skynda på införandet även i de största ligorna, som Premier League som tekniskt sett borde kunna införa det redan till nästa säsong. Det domarsystem som finns idag räcker inte till, spelet, farten, intensiteten, betydelsen av varje domslut har blivit för viktig för att inte ha ett objektivare system att tillgå.

TORSDAG:
Vi gratulerar nyblivne tvåbarnspappan Cesc Fabregas som idag fyller 30 och CSFC hoppas verkligen han stannar och hjälper Chelsea även nästa år. Han har en av världens finaste passningsfötter och erbjuder lösningar inte alla spelare gör.

ONSDAG:
Chelsea Ladies vann sin andra match i WSLs vårsäsong borta mot Reading med 4-0. Målgörare: Karen Carney 32, Drew Spence 65, Ji So-Yun 70, Hannah Blundell 80
    Chelsea leder den haltande serien med två raka vinster och övertygande 10-0 i målskillnad.
    Betydligt mer överraskande var att Birmingham som var utspelade av Chelsea i cupen men ändå gick vidare på straffar klarade oavgjort mot storfavoriten Manchester City borta med 1-1. Frågan är om något lag har råd med poängtapp i en enkelserie som denna, särskilt hemma.

David Luiz ger Antonio Contes öga för detaljer som den viktigaste orsaken till hans succé i Chelsea. Läs mer här>>

Utlånade Bertrand Traoré gjorde två mål och ett målpass när Ajax, åtminstone för mig, mycket överraskande utklassade Lyon hemma på Amsterdam ArenA eller vad den nu ska heta i framtiden. 4-1 var inte ett resultat så många kan ha tippat före matchen. Traoré började och avslutade målskyttet och lär nog efter detta bli stekhet inför att hållas kvar i Chelseas trupp som ett tredje anfallsalternativ i konkurrens med Abraham... Conte kommer att ha ett ordentligt utvärderingsarbete att göra i sommar innan rekrytering och truppspikning är klar.

FA kommer att testa utvisningsbås i de lägre divisionerna i engelsk fotboll nästa år. Det innebär begränsade utvisningsminutrar som i hockey och bandy, handboll med flera sporter.

Harry Kane tror att Chelsea kommer att drabbas av frossa på fredag, detta genom att hans Tottenham ska slå West Ham och Chelsea ska darra i skorna ända till måndag då vi möter Middlesbrough. Snack för medierna möjligen, för vem utgår inte från att Tottenham faktiskt vinner mot synnerligen ojämna West Ham som inget har att spela för? Alla som spelar för Chelsea och som håller på Chelsea tar snarast för givet att Tottenham vinner, och vi struntar i det för det handlar om vad Chelsea gör inte vad NE17-laget sysslar med. Vi vet alla att Chelsea måste vinna tre av de kvarvarande fyra matcherna. Vi tror också det är fullt möjligt, men vilka tre vet vi inte ännu men hoppas Middlesbrough är den första av de tre nödvändiga segrarna.

Dåliga nyheter. Det börjar nu se ut som om Chelseas exil kommer att bli fyra år lång istället för tre år. Detta p g a problem med överdäckningen av järnvägsspåren runt Stamford Bridge. Det kan också bli så att arbete påbörjas nästa säsong men Chelsea flyttar ut först efter 2018-2019 års säsong. Vi är inte överraskade, vi visste att problem skulle dyka upp och det kan bli fler. Läs mer här>>

TISDAG:
Ur-formdomaren Craig Pawson är tyvärr vald att officiera matchen mot Middlesbrough på måndag. Ska vi döma av hans senaste insatser kan vi förvänta oss en del konstigheter. Han dömde senast Chelsea mot Crystal Palace och fick klart underkänt.

Med en målvaktskris för damerna har manager Emma Hayes värvat förre Chelseamålvakten Carly Telford på ett korttidskontrakt. Hedvig Lindahl är skadad och Becky Spencer är nyopererad och under rehab. Det innebär att tredjemålvakten Kitching är ende målvakt, hon är bara junior fortfarande. Telford var i Chelsea 2011-2013 och blev ledig när Notts County överraskande lade ned sitt damlag två dagar innan de skulle starta vårserien. Hon har också varit målvakt för England. Hon är spelklar redan till matchen mot Reading imorgon.

MÅNDAG:
Det var en härlig vecka att vara Chelseafan den som gick. Först den underbara segern mot hajpade Tottenham i cupen med solklara 4-2, sedan samma siffror hemma mot Southampton i en match som kunde blivit svår och så klara 3-0 i den match vi på förväg fruktade mest, den mot Everton. Dessutom äntligen en hållen nolla.
    Därför är det trist att det inte blir någon match alls den här veckan, utan Chelsea spelar sist i kommande omgång, på måndag i nästa vecka. Det blir en lång vecka utan matcher att längta efter. Vi får nöja oss med europafotboll och heja på alla lag som bedöms vara underdogs, inte minst Celta Vigo. (Det är faktiskt toppfotboll varje dag den här veckan, PL på måndag, CL tisdag och onsdag, EL på torsdag och så PL på fredag, lördag, söndag, måndag!)

Inget är klart, som Antonio Conte kommer att påpeka varje ögonblick varje gång han kan, men nog förefaller det osannolikt att det här laget med den karaktären, ledargestalterna och moralen plötsligt skulle falla ihop och missa det här. Osvuret är dock bäst.
    Tre vinster till och det är klart och matchen mot avhängda Sunderland blir en defilering. Och förmodligen John Terrys avskedsföreställning.
    Men innan dess måste Chelsea slå Middlesbrough, West Bromwich och Watford. De två sistnämnda verkar nästan redan avslutat sina säsonger men kan ändå inte underskattas. Tre hemmamatcher och bara en bortamatch är en annan tillfällighet som verkligen gynnar oss så här i avslutningen. Det blev ju så pga cupmatcherna, även om det innebär att det bara är tre dagar mellan West Brom och Watford.
    Conte kommer inte tillåta någon bristande koncentration eller avslappning i truppen, särskilt inte då Tottenham fortsätter utgöra ett hot om Chelsea slarvar och snubblar. Tottenham har West Ham på fredag redan, sedan har de en match mot United som kanske måste jaga allt de kan för en CL-plats om matchen mot Celta Vigo inte går som de tror. Vilket inte är givet då de verkligen samlat på sig skador senaste veckorna. Med tanke på att både Liverpool och City faktiskt kan hämtas in i ligan har de verkligen något att spela för mot Tottenham. De kan inte bara hoppas på att nå CL genom att vinna Europa League.

Vi har kanske trott att Middlesbrough skulle vara avhängda men de klarade oavgjort mot Manchester City och är fortfarande med i kampen om att inte trilla ur. Därmed blir matchen nästa måndag så mycket tuffare. Då det alltid är tufft och svårt att möta lag som kämpar mot nedflyttning i det här läget av säsongen. Det märkte ju City igår.
    Ändå, hemmamatch och den form Chelsea visat sedan det okarakteristiska fiaskot mot United talar ju verkligen för vårt lag som kämpar om ligatiteln.

 

Rykten, notiser m m, v-18


SÖNDAG:
Dagens vildaste rykte: Barcelona kommer att försöka värva Antonio Conte.
    Conte ska ersättas i Chelsea av Romans bekanting Leonid Slutsky som typ prao-at på Cobham och siktar på en karriär i Championship.

Ett nytt namn på skvallerkartan är Leipzigs mittfältare Naby Keita, som hade en bra match igår. Han är bara 22 år och även Liverpool lär vara intresseade för 25m pund. Vi vet för lite om Keita men vi har sett en hel del av Bakayoko som ansågs/anses vara det heta namnet för samma position, och denne har inte imponerat på CSFC. Vi talar ju om back-up till Matic och Kanté. Och med back-up menar vi en spelare som kan pusha dem och kanske ta över. Just den positionen har Chelsea faktiskt inte så många alternativ i låneskvadronen, även om Marco van Ginkel kanske kunde vara aktuell men denne ser nog ut att lämna klubben till sommaren.

Ännu ett nytt namn är Sassuolos Domenico Berardi. En spelare som Conte sägs känna från Juventus även om han bara är 21 år och måste spelat i juniorlagen när Conte var där. Ytter. Juventus sålde honom till Sassuolo för 8m i somras och har återköpsklausul om 15m men medierna anser att Chelsea kan får honom för 20m. Knappast ett hett rykte.
    Känns som ett agentrykte, dvs en agent vill få upp en spelares lön och villkor genom att släppa rykten om att stora klubbar är intresserade...

Chelsea lär nu titta på ännu en ung Celtic-spelare. Vänsterbacken Kieran Tierney, 19 år gammal. Celtic har slängt en prislapp om 17m pund på honom. Känns som ett rykte utan mycket substans.

Nemanja Matic skickade ett sms till Slaven Bilic innan Hammers match mot Spurs. Det kommer att kosta honom, men han har nog både råd och gör det med glädje. Det här är vad han skickade: "If you stop Tottenham, I'll take you out to dinner.

LÖRDAG:
Inters nya kinesiska ägare har tydligen problem att fatta. De tror fortfarande de kan värva Antonio Conte med en lön om 10m pund om året och stora transferpengar att hantera. Han är i en större liga, på väg att göra en dubbel sitt första år och kan säkert tjäna mer i England och Chelsea och Chelsea har långt större möjligheter att värva intressanta spelare. Plus Europaspel. Det finns bara en enda sak som talar för Inter och den är just nu och i sammanhanget närmast oviktig. Han är italienare och lär nog vilja avsluta sin tränarkarriär i Italien, för som han säger hans h järta är i Italien, om tio-femton år eller så! Så Suning och anhanget lär få vänta länge. (Conte lär idag ha 6,5m i Chelsea och säkerligen blir det nytt kontrakt i sommar med en hyfsad löneförhöjning eller bonus och det är väl nästan ingen som tror Conte väljer karriär för pengarnas skull, han jagar viktigare saker i livet).

FREDAG:
Det har ännu inte kommit fram en stor spelare de senaste tjugo åren som Arsene Wenger inte säger sig försökt värva, från Z och så vidare. Nu går han ut och säger att han minsann försökte värva Kylian Mbappé redan förra året och till och med uppträdde som en slags stalker och åkte hem till honom... (Det har inget att göra med Chelsea, men då Wenger ju säger sig försökt värva halva Chelsea eller så under åren så...) De enda han lyckats värva från Chelsea är William Gallas och Petr Cech, och vi ångrar fortfarande att han fick värva Cech. Undrar om han var hemma hos dem också?!

Chelsea och Man City har ju abonnerat på ungdomstitlarna de senaste åren. OK, City har inte vunnit så många då de förlorat mot Chelsea i de största finalerna - men de två akademierna har stått i särklass senaste åren. Det kan nog komma att förändras ordentligt nu. City har nämligen fått ett förbud att värva spelare under 18 år under två års tid pga oegentligheter.

Daily Mail har en skribent som kallas The Secret Scout som tittar på unga spelare i England och skriver om dem, anonymt. Idag har han tagit en titt på Chelseas Charlie Colkett som lånespelar i Swindon. Läs här vad han tycker om Charlie>>

Chelsea lär vara intresserade av ännu en ung skotte, Celtics Michael Johnston. En 18-årig anfallare.

Le10Sport som har världens bästa kristallkula hävdar nu att Eden Hazard stannar i Chelsea om Conte värvar två stycken världsklasspelare. Som om vi för en sekund tror att den ödmjuke Hazard skule ställa sådana krav.

Real Madrid är överens med Chelsea om att släppa Alvaro Morata för 63m €, och Diego Costa är överens med Tianjin om de personliga villkoren i en 90m € övergång - ja, ni kan verserna nu. Vi lär få höra det och för varje gång är det någon skvallrare som är alltmer säker på sin sak utan att veta något alls...

Fast nu ska Diego Simeone personligen bett Alvaro Morata att bara flytta inom stan, enligt spanska rykten. Är det verkligen någon som på allvar tror att Simeone personligen tar kontakt med en spelare emot reglerna mitt i en semifinalserie med den spelarens lag?! Ja, i Spanien gör man det tydligen. Å andra sidan säger de också att José Mourinho också ringt honom. Ska vi tro på alla värvningsrykten om Mourinho och anfallare just nu så undrar vi när han har tid att träna United för han verkar sitta i telefon och prata med spelare mer än han ägnar sig åt laget just nu....

Enligt Metro kommer Conte släppa Willian i sommar, vilket ska ge United hopp om att värva honom. Även om Conte skulle släppa Willian, vilket vi som alltid tvivlar på är ett sant rykte, så tvivlar vi ännu mer på att Chelsea säljer till United.

Det är början av maj, men aldrig någonsin har det varit så mycket silly-rykten som i år. Det vore intressantare om vi kunde ägna oss åt fotboll och slutspurten på serien. Därmed hejar vi förstås på West Ham i kväll även om vi kanske inte riktigt tror de kan rubba ett Tottenham på jakt.

TORSDAG:
Nu kommer det fram siffror, i Daily Mail t ex, om att Tianjin erbjuder 75m för Diego Costa. Ett reapris jämfört med vad andra spelare sålts till Kina för. Chelsea ska inte acceptera ett sådant lågt pris ens om Costa själv vill lämna - vilket vi faktiskt inte är säkra på, som vi sagt så många gånger nu. Ryktena lär dock inte tystna misstänker vi så vi får fortsätta redovisa dem. Engelska medier är dock övertygade om att Costa lämnar. 50/50 säger vi lite pessimistiskt för vi har ju sett hur medierna har "hjälpt" övergångar förr, inte minst genom att vända supportrar mot vissa spelare och det verkar lite grann redan skett om vi ska tro vissa kommentarer kring Costa av skitspridare som kallar sig Chelseasupportrar på vissa forum.

Tianjin Quanjian inbillar sig fortfarande att de kommer att få Diego Costa i sommar genom att erbjuda honom fyra gånger mer i lön. Deras högmodige ägare säger dock inget om hur han ska få Chelsea att sälja honom och till vilket pris. Även om han kan övertyga Costa om att sluta spela fotboll och bara spela för pengar, vilket vi väl inte kan klandra honom för även om han är lite ung för det ännu. Men han har två år kvar på sitt kontrakt och Chelsea lär kräva betydligt mer för Costa än för Oscar som de fick runt 60m pund för. Ska Costa gå ska Chelsea ha minst tillräckligt mycket för att kunna köpa en ersättare och då talar vi 85-110m pund. Vi är ändå inte övertygade om att Costa vill lämna men Money talks.

Kylian Mbappés prislapp är nu tydligen 110m pund och Chelsea tillhör inte de klubbar som sägs jaga honom. En av de få i toppskiktet tydligen.

Man United är bland dem som jagar Mbappé men det hindrar inte att de redan är och drar i Andrea Belotti i Torino. Denne lär dock föredrar Chelsea. Lovande spelare men också med en prislapp som skrämmer även i dessa tider. United lär erbjudit 64m, Torino kräver 86m. För dem som vill veta mer om Belotti är här Daily Mails syn på den lovande spelaren som kallas Tuppen (nej inte Magnus Härenstam i den gamla filmen). >>

Obekräftat men det sägs att Thibaut Courtois har slagit upp vristskadan han fick när han skulle göra reklam. Han lär ändå kunna spela om än med vissa problem. Vi lär väl få se hur det är med det framöver. Nästa match är inte förrän på måndag. Det lär nog dock bli absolut nej till privata kommersiella uppdrag under säsongen efter den händelsen för spelarna i Chelsea.

Ryan Bertrand lär vara på kollisionskurs med manager Claude Puel (som delvis pga sina relationer med spelarna sägs sitta löst) och är liksom van Dijk aktuell för Chelsea. Bertrand bor dessutom fortfarande i London och lär sagt till klubbkamrater att han vill lämna i sommar. Och visst vore han intressant som konkurrent till Alonso. Det är dock än bara ett rykte. Fast på något sätt, även om det är lite löjligt att tycka så, känns det lite konstigt att Chelsea köper tillbaka spelare efter spelare som Mourinho gjorde sig av med.

Ryktet skickar ut Kurt Zouma på lån till hösten. Conte sägs vilja att han får mer speltid än han kan ge. Däremot ska Aké och Christensen matchas in i laget. Vi får väl se.

Knappast en dag utan tjafs om Eden Hazard och så lär det förbli tills nästa säsong startar och han står där i blå tröja med nummer tio. Balon i Spanien hävdar att han vill till Real, Le10Sport hävdar att han vill stanna - båda lika lågrankade i trovärdighet men ryktena är där och förmedlas vidare närmast dagligen. CSFC tror vad vi tror och det är att Chelsea kommer att behålla Hazard med nytt stort kontrakt i sommar. Garantier kan dock ingen ge.

ONSDAG:
Tiemoué Bakayoko sägs enligt många källor vara väldigt nära en övergång till Chelsea. Tyvärr för honom var hans audition i första semin mot Juventus inte så där jätteövertygande. Andra målet får han ta på sig för det var inte bra spel från hans sida. Han blev också utbytt. En annan Monacospelare som lär vara aktuell, Mendy, spelade inte alls. Mbappé däremot övertygade som alltid och det sägs nu att Mourinho lagt ett bud på honom men Monaco kräver 100m pund för 18-åringen. Att United kommer att handla för nya rekordsummor i sommar är vi övertygade om, de har redan världens dyraste trupp, men de lär nog lägga ett par miljarder kronor till i sommar, frågan är dock om Mbappé blir en av de nya. De är inte ensamma om att vara intresserade. Ändå, den prislappen för en spelare med bara en säsong bakom sig i toppfotbollen, det får faktiskt Pogba att verka billig.

BBCs profil över Hedvig Lindahl inför omröstningen av deras Bästa damspelare. Läs mer här>>

Vi tror inte mycket på det men nu börjar blaskorna i England sälja Cesc Fabregas till Liverpool eller Manchester United för 30m pund. Fabregas har gjort rätt klart att han inte är särdeles lockad av Milans intresse utan vill stanna i London, så skvallerengland måste ju hitta någon klubb för honom - för de har minsann bestämt att ha ska lämna Chelsea. CSFC är långt från övertygande och både tror och hoppas Cesc är kvar när säsongen drar igång för nästa äventyr. Fab och Willian är dock inte de enda som lär få uppleva mer rotation nästa år, det blir den stora skillnaden mot den här säsongen. Conte kommer inte kunna starta samma lag lika ofta som nu och det är nya omständigheter som både han och spelarna måste lära sig hantera till nästa säsong. Utan att utvecklas till samma gnällspik som Mourinho över att Chelsea kommer att spela fler matcher nästa år.

Fler och fler rykten säger nu att Chelsea inte bara diskuterar nytt kontrakt för Eden Hazard i sommar utan även för Thibaut Courtois. Båda jagade av Real Madrid. Inga kontraktsdiskussioner förekommer dock ännu och Conte accepterar inte sådant under säsongen (han lär nog själv skriva ett reviderat kontrakt i sommar). Men sådana här saker sker ju oftast i bakgrunden ändå till spelare och manager själva dras in i diskussionerna mellan agenter och klubbar.

Det rör egentligen inte Chelsea men då vi själva har fått uppleva José Murinhos mästarklass i att skylla ifrån sig, och blev väldigt trötta på det (åtminstone en del av oss), kan det ju vara roligt att läsa den här artikeln som påpekar vad HC Andersen avslöjade redan för dryga 150 år sedan; Kejsarens nya kläder är inga kläder alls. Men precis som i verkligheten går väldigt, otroligt påfallande många ändå på det... Det är inte vad som sägs, utan vem som säger det... Läs mer här>>

Chelsea sägs ha sagt nej till Kylian Mbappé fyra år sedan. Han lär ha provtränat med Chelsea men då Chelsea då började lägga fokus på att promovera engelska spelare i akademin och de hade nu lönerebellen Solanke och Tammy Abraham redan blev det inget av, trots att det bara skulle kostat 17.000 pund i kompensation till Mbappés klubb Bondy. Sådana här saker händer alla klubbar, värva tonåringar är ungefär lika höga odds på som att spela på lotto. Ingen vet hur de utvecklas. Men det kanske förklarar varför Mbappé har gjort klart att Chelsea är en av de 3-4 klubbar som han alltid följer.
    Han provspelade även för Real Madrid.

TISDAG:
Dawid Kownacki är ett nytt namn på skvallerkartan, både för Chelsea och Arsenal. Den 20-årige Lech Poznan-anfallaren är den nye, ja ni kan gissa, Robert Lewandowski enligt källorna.

Chelsea ska nu vara favoriter, före Man United, att värva Joe Hart i sommar. Det tror vi inte alls på. Varför skulle Joe Hart gå till Chelsea och spela andrafiolen till Courtois som är en bättre målvakt. Vi behöver en bra back-upmålvakt då Begovic säkerligen lämnar, vi behöver inte vad som ändå är en förstemälvakt i de flesta klubbar...

The Sun påstår, vi använder det ordet, att Chelsea erbjudit Andreas Christensen som dellikvid för Virgil van Dijk. van Dijk är duktig men CSFC behåller hellre Christensen. Risken är väl dock att han anses behöva mer erfarenhet för PL, vilket känns rätt konstigt då han varit ordinarie i Bundesliga i två år och borde vara klar att ta steget upp. Men konkurrensen bland försvarare i Chelsea är stenhård med Zouma, Aké och den trio som spelar redan nu. Van Dijk värderas till 50m pund. Vi tror på det när vi ser det, men vi tvivlar inte på att Chelsea har intresse för holländaren.

Samtidigt påstås det att Conte har tvivel om Zoumas utveckling efter den svåra knäskadan. The Sun dock, igen, menar att det har inte Mourinho som vill ha honom till United.

Om 84m pund-dyre Andrea Belotti går till Premier League ser det inte ut som om han väljer Man United utan Chelsea om vi ska tro italienska källor. Men dyra anfallare finns det många av på den lista som medierna hävdar ska gå till Chelsea. Morata, Lukaku, Belotti, Griezmann (även om han nog stannar i Atleti som det ser ut) och säkert ett par tre namn till. Och absolut inget, förutom mediernas spekulationer, vet om Diego Costa lämnar. Vi har också Tammy Abraham som kommer tillbaka. Det enda vi vet är att Dominic Solanke har prisat sig ut från en framtid i Chelsea.

Som CSFC tror/trott verkar Cesc Fabregas tacka nej till Milans intresse för att stanna i Chelsea. Även om en del medier tror det bara handlar om att stanna i London och att han därför kan hamna i West Ham eller Crystal Palace. Nja, det får de väl tro om de vill. Nä, vi är fortfarande övertygade om att Fabregas är kvar i Chelsea nästa år, frågan är hur han kommer att kunna utnyttjas på bästa sätt?!

Allt vi egentligen vet är att Chelsea kommer inte att upprepa tidigare mästarårs misstag att inte förstärka, fast egentligen handlar det inte om att förstärka utan om att förändra konkurrenssituationen så inga nyblivna mästare tar för givet att de får spela. Men var och hur mycket, det är det vilda spekulationer om. Vildare lär de tyvärr dessutom bli. Man längtar redan efter att transferfönstret för sommaren ska stänga så vi får ägna oss åt fotboll istället för köp-ochsälj-spek.

MÅNDAG:
Stor risk att Chelsea väl kommer att anklagas för "tapping up players" nu när de här bilderna kommer ut. Emenalo i samtal med Lukaku på Goodison. Se här>>

Tre lånespelare startade när Vitesse Arnhem vann sin första buckla någonsin då de slog Alkmaar i holländska cupen. Läs mer om våra lån i klubbens lånerapport>>

BBC har valt ut Hedvig Lindahl som en av världens fem bästa fotbollsspelare. Övriga nominerade är Marta, Melanie Behringer, Ada Hegerberg och Christine Sinclair. De röstas fram och vinnaren av dem presenteras 30 maj.
    Noterbart är ju då att Lindahl inte ansågs vara WSLs bästa målvakt och var inte heller nominerad av PFA i England... Något som kanske säger något om de omröstningarna.
  Självklart röstar vi ju på Chelseaspelaren. Rösta här>>

Mauricio Pochettino börjar bli lite löjlig, nästan på Mourinhos nivå, vad det gäller att försöka leka mindgames. Efter deras vinst mot Arsenal tjafsar han igen om hur viktigt det är att Tottenham återigen spelar före Chelsea (vilket ju faktiskt kanske inte är så sportsligt rättvist i det här skedet av säsongen som Conte påpekat) och hur det psykologiskt kommer att stressa Chelsea. Han verkar inte fatta mycket om psykologi om han tror det är en så stor faktor, särskilt inte för ett lag med så många vana vinnare och vinnarskallar som Chelsea. Snarare inspirerar det nog laget att inte slappna av utan hjälper Chelsea att vara fokuserade. Det är hur vi föredrar att se PLs konstiga spelschema så här i avslutningen. Men argentinarens ord är säkert mest avsedda att motivera hans egna spelare då de ju har en historia av att vika ned sig, något som de äntligen verkar komma över nu. Han pratar också om hur viktigt det är att vinna titlar och troféer varje säsong - vilket är ren hybris då Tottenham inte vunnit en titel på hur länge som helst.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC