csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 34 sp 26 v 3 o 5 f 72 - 29 mål 81 p

always proud to be Blue

24-30 april 2017
  NÄSTA MATCH:

   Middlesbrough - måndag 30/4 kl 21

  TV

Nyheter v-17


FA YOUTH CUPMÄSTARE 2017

SÖNDAG:
Antonio Conte sa efter matchen att han inte tror att David Luiz's skada är allvarlig. Det känns bra och det är ju åtta dagar till nästa match också.

Chelsea Ladies startade den korta vårsäsongen mot nykomlingarna Yeovil. De gjorde det med en storseger också. 6-0. Hedvig Lindahl är fortfarande skadad och spelade inte.
    Målgörare: Ji 45, 45+1, Spence 55, Cuthbert 68, Dunn 75, Bachmann 78

LÖRDAG:
Fulham tog idag sista playoffplatsen från Championship trots en omgång återstår, men Leeds kan inte nå dem. De missade en straff och straffretur men fick ändå 1-1 mot Brentford. De har tre poäng upp på Leeds men deras målskillnad är överlägsen. Förre Chelseaspelaren Jokanovic är på väg att ta ännu ett lag till PL. Han tog ju upp Watford och fick som tack för det sparken. Utlånade Tomas Kalas spelade från start. Piazon var kvar på bänken då Jokanovic har spelat underbarnet Sessegnon på den platsen på sistone. Intressant nog tankade Huddersfield mot Birmingham för att slippa just Fulham (som slagit dem 5-0, resp 4-1 i serien) i playoff. Fult nog bänkade de tio spelare, inkl Izzy Brown för att försöka manipulera spelordningen. En omgång återstår. (Birmingham vann trots en utvisning, en missad straff)

Det är också klart att Sunderland åker ur Premier League och får börja om i Championship, precis som grannarna Newcastle förra året. De tar dock steget upp i år.

Chelsea kommer ju att söka ett nytt hem för tre år efter nästa års säsong, som det ser ut. Det lär inte bli lätt.
    Första problemet är att få arenor är stora nog. Egentligen pratar vi enbart om tre möjliga arenor; Wembley, Twickenham och London Stadium. Var och en med sina problem.
    Twickenham är kanske drömmen för många av oss fans. Det ligger nära. Det är stort och tar massor med folk. Men ägarna, Rugbys RFU och de boende runt omkring vill inte. London Stadium är West Hams arena och de lär ha möjlighet att påverka situationen. För skattebetalarna i London vore det dock idealet då det innebär stora nya inkomster för olympiastadion. Wembley har alltid varit och känts som det hetaste alternativet. Dock knappast till full kapacitet utan ett tak runt 50-60.000 åskådare. Den ligger avigt till för oss Chelseaiter men är klassisk fotbollsmark.
    Dock även där är invånarna i Brent emot.
    I veckan sattes dock ett prejudikat som kan vara en fördel för Chelsea. Fullmäktige godkände nämligen att Tottenham får spela där nästa säsong. Trots tufft motstånd. Deras tillstånd gäller dock enbart ett år och särskilt kring kvällsmatcher är det problem tydligen. Spuds lär spela CL nästa säsong och vi hoppas förstås att Chelsea ska spela CL under tre säsonger vi spelar på neutral plan. Det är dock tre hela säsonger det gäller och om det var tufft för Tottenham att få igenom det här, är det inget mot vad motståndet mot Chelsea blir. Och ärligt talat, man kan förstå det. Det är stimmigt, bökigt, trafikavstängningar och mer än en normalstor svensk stad kommer till varje match - det är många människor det med krav på utrymme, avstängningar, polisnärvaro och transportproblem. Senast jag besökte där fick man köa i timmar för att ens komma därifrån... Stora arenor, underbara upplevelser men också problem - utan tvekan.
    Vi såg lite av detta i onsdags då Chelsea hade kunnat sälja ut flera gånger om antalet biljetter till FA Youth Cupfinalen, men de fick inte tillstånd till att släppa in fler personer än några tusen.
    Läs mer här>>

Chelsea U18 fortsätter vinna. Nu borta mot Steven Gerrards Liverpool med enda målet. Tariq Uwakwe 5. Jody Morris matchade en rätt starkt elva där sju spelare var med i FA Youth Cupfinalen. Svenske Joseph Colley spelade. Vilken bredd de har.

Det har varit rätt intressant att se hur experterna bedömer Londonderbyt på söndag. En match som är väldigt viktig för Chelsea trots att vi inte spelar. Alla menar att Tottenham är överlägset bäst, men någon enstaka har ändå vågat gissa att Arsenal ska kunna klara oavgjort (obs inte många). Dock ingen säger något om Arsenals vilja att sätta en käpp i hjulet för Tottenham, vilket kanske är den faktor som CSFC hoppas på.
    Alla är också överens om att Evertonmatchen helt klart är och bör vara Chelseas tuffaste match i säsongsavslutningen och klarar Chelsea den, vilket majoriteten faktiskt tror med 1-2, så klarar Chelsea ligan. Vi hoppas men ingen underskattar svårigheten i uppgiften.

Imorgon är det inte bara matchen mot Everton. Damerna startar också sin korta vårsäsong där de spelar bara åtta matcher, antingen hemma eller borta i enkelmöten. Det finns inget utrymme för misstag i den serien. Notts Countys damer lades ned förra veckan så serien är ytterligare minimerad. Chelsea börjar mot nyuppflyttade Yeovil. (Damerna byter ju till höst-vårsäsong precis som herrarna från och med årets höst därav denna konstiga mellansäsong).

FREDAG:
Det är just idag 140 år, etthundrafyrtio, år sedan Stamford Bridge öppnade som idrottsarena. Vilken historia det är. Chelsea har spelat där sedan 1905 och är de enda som numer utnyttjar arenan och platsen. Klubben har gjort den här frågetävlingen med bilder från historien. NI kan vinna en signerad matchboll. Se här>>
    (PS. Den var rätt lurig).

Chelsea har inga skador inför matchen mot Everton. Vi kan prata om tur och otur och självklart spelar det roll, men det är säkert lika viktigt hur man tränar och sköter sig för att undvika skador. Jämför bara med en klubb som Arsenal som alltid har massor med skador, United har det i år och där finns det fall av otur då flera skador inträffat under matcher, men skador handlar också till stor om förberedelser och rehab efter matcher.
    Conte säger att han bryr sig inte mycket om statistisk, särskilt inte bollinnehav men det faktum att det är 11 matcher utan ha hållit nollan verkar oroa honom en del. Han säger uttryckligen att det är något Chelsea måste jobba på.
    Vinst mot Everton och Chelsea är garanterade en plats i nästa års CL. (Vi siktar väl dock betydligt högre än så!?)
    Conte avslutade presskonferensen genom att säga att tryck på spelarna och klubben är bra om det inte blir för mycket, men det är minst lika viktigt att njuta av ögonblicket.

Victor Moses talar ut om hur Antonio Conte fick honom att utnyttja sin sanna potential. En intressant artikel att läsa. Läs här>>

Everton borta är en match vi fruktar, och att Everton i år har ett mycket bra hemmafacit med åtta raka och 29 gjorda mål på hemmaplan hjälper inte. Dock, Chelsea spelar för titeln och även om Arsenal traditionellt bjuder Tottenham svårt motstånd är det hemmamatch för Spuds och de spelar på Chelseas resultat tidigare under söndagen. Det känns som det här är en väldigt viktig fotbollsdag för Chelsea och engelsk fotboll. Kanske en avgörande dag.
    Kan Chelsea matcha spelet mot Tottenham i cupen och mot Southampton så kan det bli avgörande i vår fördel också. Chelsea släpper till på tok för många mål just nu, men än så länge (Palacematchen undantagen) så gör ju Chelsea fler mål än laget tappar.

TORSDAG:
Ni kan nu rösta på Årets Spelare i Chelsea. N'Golo Kanté har redan vunnit alla spelarnas Årets Spelare med Eden Hazard som tvåa i omröstningen. Nu är det Chelseafansens tur att utse sin Årets Spelare.
    Här är länken till röstsidorna >>
    Det finns gott om kandidater. David Luiz som har överraskat alla och varit en jätte i försvaret. César Azpilicueta som kan spela överallt och liksom Kanté aldrig tycks göra en dålig match. En annan jätteöverraskning är Victor Moses som Mourinho inte såg någon kvalitet i men som nu framhålls som ett föredöme som wingback. Marcos Alonso som också överraskat alla som inte förstod den värvningen. Thibaut Courtois får stå så långa perioder utan något att göra och ändå gör avgörande räddningar så många gånger. Pedro som hittat tillbaka till den spelare som han förmodades vara, men som hade en trögare start i Chelsea. Willian, Matic, Fabregas som slår bland de finaste passningarna vi får se i Premier League. Ja, precis alla de spelare som Antonio Conte har lutat sig mot hela säsongen nästan.
    Ändå är det tre som för mig står ut. Diego Costa som inte får den uppskattning han förtjänar och jag skäms ibland över dessa idioter på sociala medier som vråker ur sig dumheter om honom och ändå kallar sig Chelseasupportrar. Det är de inte. Diego har haft en period utan mål, men han har alltid jobbat stenhårt ändå och hållit försvaren fullt upptagna och därmed gett andra möjligheterna. I mina ögon är det löjligt att han inte blev nominerad till PFAs pris. För mig är han bättre än Harry Kane och Romelu Lukaku. Kanté har vi redan nämnt, hans lägsta nivå är så hög att nästan ingen annan defensivt mittfältare ens når hans lägsta nivå. Eden Hazard har varit fullständigt fantastisk. Hans solomål mot Arsenal glömmer vi aldrig.
    Själv vet jag inte vem av de två jag skulle rösta på. Jag kan inte välja. Tittar man på jämnhet vinner Kanté, men tittar man på kvalitetshöjd vid olika tillfällen vinner Hazard.
    Vem som än vinner, och det lär nog bli en av de två senaste är förstås väl värd utmärkelsen.

ONSDAG:

FA YOUTH CUP FINAL nr 2
CHELSEA U18 vs MANCHESTER CITY    5 -1
Resultat första matchen. 1-1. Bortamål räknas inte dubbelt. Sammanlagt: 6-2
 
Chelsea startar samma elva som senast, med undantag att man som vanligt roterat målvakterna så det är Cummings idag. City har samma lag helt och hållet. De hade stor tur som kom undan med oavgjort senast, så vi får hoppas Chelsea visar större effektivitet idag och avgör.
    Roman och Antonio Conte är båda på matchen liksom många andra kända Chelseaansikten som JT och Lampard.
    Chelsea har börjat matchen bäst och kontrollerat spelet i inledningen. Sterlings cirkuskarusell med en Cityspelare i deras straffområde var värd mycket mer.
    Några minuter senare tar han sig igenom och skjuter bra, men bra räddning. Och mindre än en minut efter det gör målvakten en riktigt bra räddning på Maddox skott. 6.
    På hörnan gör Trevoh Chalobah första målet med en kraftfull nick. 7
    Mount fintar bort en spelare och skjuter men det är inte så svårt för målvakten att rädda. 11
    City har knappt fått låna bollen första kvarten. Det kunde stått 3-0. Det var först i 15e minuten de ens var i närheten av Chelseas straffområde. Utmärkt inledning.
    Hudson-Odoi gör en soloräd nästan värdig Hazard men en försvarare får en fot på bollen i absolut sista ögonblicket. 17
    Citys första skott på mål är lamt och kom i 20e minuten.
    VILKET MÅL! Dujon Sterling bara rann ifrån försvararna och sätter in ett hårt flackt inlägg till Ike Ugbo som tajmar det perfekt och möter bollen med en otrolig bicycleta. Perfekt. OJ! Ni skulle sett Antonio Contes leende efter det! 24
    Jättenära att Ugbo hinner före målvakten på ett Reeseinlägg. Målvakten får bara fingrarna på bollen och får bort den i en tuff närkamp. 27
    City har haft en del bollinnehav men de kommer sällan närmare än 40m från mål. 37 Chelsea borde dock satsa på att göra det tredje mål de redan borde ha gjort. För gör de det, då tror vi nog att matchen är avgjord. För så dåliga som de varit i första kommer de inte att vara i andra.
    Domartavla då han stoppar spelet dä en spelare halkar när Chelsea har bollen i anfall. Det var ingen huvudskada, bara en spelare som ligger ned. 43
    Cummings får rädda en boll. 45.
    Mycket bra första halvlek av Chelsea, särskilt första halvan. Det borde vara minst 4-0 men... City lär säkert vara bättre i andra.
ANDRA
Enligt rapporterna har Tottenham varit rätt usla mot Palace i första halvlek. Dock fortfarande 0-0 även om Palace haft bästa chanserna.
    Chelsea startar andra med ett långskott från Reece James. 46 Annars har City visat mer vilja första minuten än stora delar av första. Vi gissar att det varit en hårtork eller liknande av Carsley, managern.
    Bra skott av Hudson-Odoi men målvakten lyckas rädda. City kontrar och skjuter en bit utanför. 50 De är helt klart bättre de första fem i andra än nästan hela första halvlek. Synd att Chelsea inte gjorde det där tredje målet... Liksom det var synd att de inte vann första.
    Och så får de reduceringsmålet. Så vi får ångra ännu mer att Chelsea inte tog chansen i första. Säker avslutning av Nmecha. 52 Skulle varit frispark innan dock visar reprisen helt klart. Så en andra domartavla.
    Så får Hudson-Odoi en lucka när en försvarare backar istället för att gå på, han går in i boxen och klämmer till en boll i andra krysset som sitter underbart. Via stolpen visar reprisen. 60 Callum Hudson-Odoi är bara 16 år och var en av de bästa i första halvlek, så det förtjänade han. Särskilt som han låg ned skadad/omskakad för några minuter sedan. Ännu ett VILKET MÅL!
    Sterling tar sig in i boxen och hittar en lucka, stor som ett frimärke mellan målvakten och stolpen och sätter bollen i mål. Pang bom. Vilka mål vi får se!!! Conte ser överlycklig ut på läktaren. 66.
    Bra kontring av Chelsea, men styrningen går precis utanför av Hudson-Odoi. 72 Minuten efter skjuter Ugbo från långt håll halvmetern över mål.
    Ugbo ut för Taylor-Crossdale. 78 Tio mål i turneringen. 24 sammanlagt under säsongen.
    Uwakwe nästa byte. McEachran in. 81
    Hudson-Odoi haltar av och lillebror DaSilva kommer in. Cole DaSilva. 84 Den här finalen är vunnen.
    McEachran skjuter, retur från målvakten och DaSilva är där och sätter den. Det är klart. Minst snygga målet ;) 87
    McEachran tar sig fram och sätter den i burgaveln, centimeter utanför. 90
      CHELSEA U18 ÄR MÄSTARE IGEN. Utklassning dessutom.

Vilka underbara mål. Alla fyra var utmärkta.
    Fjärde raka FA Youth Cupvinsten. Åtta stycken totalt nu. Sex finaler sedan 2010. Vilken fantastisk akademi Chelsea har. Stort grattis till kidsen och jody Morris som måste ha en stor managerkarriär framför sig. Av de tre vinnarnmanagerna senaste åren; Dermot Drummy, Adi Veveash och Morris är han utan tvekan den som imponerat mest på mig. Det är underbart att se Chelseas ungdomar spela numera. Så roligt att följa. Vilka löften och ändå kommer få av dem att synas i a-laget.
**
Idag framkommer det att Conte aldrig sa det citat som flera tidningar kom med igår om att vinna ligan med Chelsea skulle varit hans största prestation hittills. Han har aldrig sagt något sådant säger han och det är påhittat för att vända Juventusfans mot honom. Han har alltid varit noga med att inte vända en klubb och dess fans mot en annan - och det låter ju troligt då han är mycket försiktig med media, synd bara att han tvingas vara det för så många medier hittar på sina egna nyheter, och inte bara i Trumps eller Facebooks värld. Vi vet ju hur sportjournalister hittar på de vildaste saker och drar de mest häpnadsväckande slutsatser inte bara i Spanien, Italien, Frankrike utan i Sverige och självklart också i England.

Newcastle och West Ham har ju hamnat i trubbel för eventuella skatte- och ekonomiska brott i samband med övergångar som det verkar. Båda klubbarna fick tidigt morgonbesök av myndigheter som beslagtog dokument och Newcastles VD arresterades. Även Chelsea har dragits in i det hela men utan sådana drastiska åtgärder. Chelsea har enbart (hittills) fått besvara frågor under dagen. Det ska finnas något samband med det som hänt med Newcastle och West Ham med Chelsea men ingen brottsmisstanke har framförts. (Chelsea har just nu Christian Atsu utlånad till Newcastle, förra säsongen var Victor Moses utlånad till West Ham - men vi har inte minsta aning om det har samband med det här!).
    Chelsea har samarbetat med berörda myndigheter och förhoppningsvis är det allt som rör Chelsea. Att de fått svara på frågor.

Ikväll spelas en annan viktig match, returmatchen i FA Youth Cup. Chelsea dominerade helt första matchen men åkte hem från Manchester med bara 1-1 så det är en vidöppen affär. Bortamål räknas inte så årets finalmöte mellan Chelsea och Man City måste avgöras ikväll. Chelsea TV visar matchen från 20.45.

Ikväll hejar vi också på Palace. De har visat klass på sistone. Vann mot oss trots att de inte gjorde något annat än mål. Vann mot Scousers. Så vinn mot Spuds. Vi har den tuffa bortamatchen mot Everton härnäst så all hjälp är välkommen.

TISDAG:
Härlig seger.

Antonio Conte säger att vinna titeln i Premier League med Chelsea blir hans största prestation någonsin om det händer. Så snälla, låt det hända...
    Efter det jobb han gjort för oss kan man bara önska honom lycka mycket som vi själva önskar att Chelsea ska vinna titeln och cupen, så siktar vi på lite mer nästa säsong. För personligen har jag aldrig varit mer imponerad av någon manager, inte ens att Ranieri tog titeln med Leicester förra året, men jag är förstås partisk och kommer väl ihåg hur vi led förra säsongen - och han har ju gjort det med nästan samma killar!

Så är års är alla matcher viktiga och alla matcher är svåra. Värst tycker vi det är att möta lag som kämpar mot nedflyttning så förhoppningsvis är bilden klarare när vi möter Boro och Sunderland. Det borde dock vara något lättare att möta lag som Southampton idag, lag som inte direkt har mycket att spela för. Det osagt kan de då också spela helt utan press så all press blir på Chelsea. Men vi är helt klart optimistiska då vi dessutom har hemmamatch.

Vi får välkomna Newcastle tillbaka till Premier League, de tog under måndagskvällen andra direktplatsen efter en vinst mot Preston. Vilket lag som blir tredje lag avgörs i ett slutspel och där är det ännu osäkert vilka lag som kommer att delta.

MÅNDAG:
Vid dagens presskonferens inför matchen imorgon meddelade Conte att Gary Cahill kanske återkommer till laget redan då. Chelsea har därmed inga skador eller sjukdom och Conte tar ett sent beslut om vilka som ska spela efter att kontrollerat deras fysiska status imorgon.
    Han varnar speciellt för Manolo Gabbiadini hos gästerna, en spelare han håller som en av de bästa i världen. Conte känner honom ju från landslaget.

GRATTIS
N'Golo Kanté vann pelarfackets, PFA, pris till Årets Spelare. Mycket välförtjänt. Det är spelarna själva som röstar fram vinnaren så det är ett uppskattat pris.
    Och som Eden Hazard sa innan, bra för fotbollen att det inte bara är målskyttar som kan vinna priset (vilket det nästan utelsutande är, alla övriga kandidater i år till exempel var anfallare).
    Eden Hazard som för övrigt fick näst flest röster fast svenska tidningar lyckades ändå få till det att Z var näst bäst på något sätt, genom att säga att Hazard inte spelar i anfallet....

Den fantastiska matchen mot Tottenham går inte att glömma, men nu är det bara ligan som gäller. Två tuffa matcher i veckan. Varav en fruktar vi kanske lite mer än den andra. Först Southampton hemma på Stamford imorgon och så Everton borta på Goodison, en match vi har haft förtvivlat svårt att vinna de senaste åren. Ändå blir det också andra matcher som kommer att intressera oss oerhört. Tottenhams. De möter Crystal Palace på onsdag.
    Så frågan är: var det bra ett dåligt för oss att Palace slog också Liverpool på bortaplan. De är ligans jättedödare just nu. Men, den vinsten gör också att de hamnat på ganska säker mark i tabellen så kanske slappnar de av mot Tottenham på grund av det. Vi hoppas in för vi kan komma att behöva hjälp mot Tottenham. För även om det är jätteskönt med fyra poängs försprång så kan inte Chelsea slappna av i en enda match framöver och vi vill ju så gärna se ligan avgjord så tidigit som möjligt. Inte minst för att om den är klar innan sista omgången är vi rätt övertygade om att John Terry får göra sin avskedsmatch på Stamford Bridge i sista matchen mot Sunderland som säkert då redan är nedlfyttade även i praktiken.
    Conte säger han vilade Diego och Hazard pga mötet mot Southampton kommer så tätt inpå FA-semin. Vi tror kanske inte det var hela skälet men det visar ju hur managern verkligen lägger fokous på ligan och den är ju viktigast.
    Vi tror inte vinsten mot Tottenham påverkar varken Chelsea eller Tottenham i slutspurten på något märkbart sätt. Så det går inte att ta en enda match för givet även om Southampton ligger i det där mittenskiktet som tenderar att göra att lagen där omedvetet betraktar sin säsong som över då de inte kan vinna något och de riskerar inget.
    Så det är nu fullt fokus som gäller och inte ta något enda för givet. Drömmen om dubbeln lever vidare men först ska ligan vinnas. Vilket verkligen inte blir lätt även om det bara är ett lag som jagar. Förra året kraschade Tottenham efter att Chelsea stoppade upp dem i deras jakt på Leicester. Det tror vi inte händer i år. Deras avslutande schema ser dock på papper tuffare ut än vårt. För efter Palace i veckan har de hatderbyt mot Arsenal, om än på hemmaplan. Det är en match som blir väldigt viktig för säsongsavslutningen.

 

Rykten, notiser m m, v-17


SÖNDAG:
Ryktet går ju att Alvaro Morata-affären redan är klar och en indikation på det tycks vara att Morats flickvän har varit i London och tittat på bostad inför en flytt. Tyvärr kommer ryktet tydligen från Diario Gol, vilka vi inte betraktar som en seriös källa.

Chelsea sägs nu erbjuda Cesc Fabregas kontrakt till 2020. Med en lön om 150k i veckan. Vi får hoppas det är sant för det är en spelare vi vill ha kvar även om han inte kan starta varje match, men hans passningsfot kan ändra vilken match som helst. Han gjorde idag sin 104 assist i ligan!

LÖRDAG:
Jeremie Bogas låneklubb Granada åkte idag ur La Liga. Boga fick komma in i matchen. Frågan är om han får komma in i Chelsea eller om han nu säljs permanent i sommar eller lånas ut till kontraktet går ut. Boga som orsakade Chelsea en del problem då det var strul vid hans övergång och Chelsea fick betala en bra mycket större summa i kompensation än de nog först tänkt sig. Han var utmärkt i Akademin, men det där sista steget... Han har dock haft en bra säsong i Granada, men hjälper det med tanke på konkurrensen i Chelsea?

Det lutar åt att Newcastle kommer att försöka köpa Cristian Atsu som gjorde ett fint mål i veckan mot Cardiff. De har en förköpsklausul i lånet och det verkar som om de tänker försöka utnyttja den.

Rykten om ännu en f d Chelseaspelare som återvänder har börjat. Det är inte Lukaku, inte de Bruyne, inte Cech utan Southamptons Ryan Bertrand som nu spås återvända till Chelsea för att spela wingback. Och så gjorde han ju mål på Chelsea i veckan. Bertrand var ännu en av de som såldes under Mourinho, vilket kanske säger något. (Chelsea har redan idag två tillbakaköp; Nemanja Matic och David Luiz, vilket också kanske säger något)

Nya rykten om att Milan har gjort Cesc Fabregas till den spelare de bara ska ha. Vi är långt ifrån säkra att Fab vill lämna Chelsea, trots mindre speltid i år. Trots allt, nu handlar det om Champions Leaguefotboll med Chelsea och möjliga nya triumfer istället för ett Milan som visserligen sägs storsatsa men är långt från Europaspel.

Skotska underbarnet Billy Gilmour förväntas skriva på nästa vecka. Mittfältaren är bara 15 och kommer från vår broderklubb Rangers.

Franska L'Equipe (något mer seriös än många) hävdar att Chelsea är väldigt nära att värva Monacos mittfältare Tiemoue Bakayoko.

Enligt ständiga rykten är Chelsea intresserade av Saints Virgil van Dijk, liksom många fler. Nu säger ryktena dock att han själv är mer intresserad av att spela för Guardiola.

FREDAG:
Mirrors Andy Dunn hävdar att Premier League har inte råd att förlora Eden Hazard. Och han har helt rätt, det är inte bara Chelsea som behöver Hazard, hela ligan behöver honom. Så kanske borde PL bidra till en ny fantastisk lön för Haz... Läs Dunns åsikt här>>

César Azpilicueta blandar sina egna smoothies med ingredienser från sin födelsestad. Med tanke på vilken evighetsmaskin han är kanske de har någon funktion. Här kan du läsa vad som ingår, men glöm Daily Mails försök att döpa om både smoothien och hans födelsestad till Pamploma. Den heter Pamplona. Läs här>>

En artikel om hur Antonio Conte besökte U18-laget efter deras stora vinst mot Manchester City och vann FA Youth Cup. Tror ingen manager innan honom gjort på samma sätt. Trevligt. Läs mer här>>

Nu börjar snacket om att Mourinho ska värva John Terry. Det är s k experter som rekommenderar det. Inte direkt för att han ska spela utan bara vara där tycks de mena. Om det finns något vi absolut inte vill se är det ju JT i en Unitedtröja (eller Arsenal, Tottenham, Liverpool, City). Han vill dock fortsätta spela och därmed faller nog United där han knappast blir mycket mer ordinarie än i Chelsea (fast vem vet med deras alltmer defensiva spelmodell), även om han är en av dem som har ett omvittnat gott förhållande till Mourinho.

TORSDAG:
Superdatorer spelar inte fotboll men de kalkylerar gärna fotboll när de blir tillfrågade tydligen. Och om vi inte redan var nervösa inför den väldigt tuffa fajten mot Everton på en arena vi haft så svårt mot dem senaste åren, så häller en superdator salt i såren för oss. För den tippar 3-0 till Tottenham mot Arsenal, samtidigt som Chelsea ska förlora med 1-0 mot Everton. Hoppas det fungerar som tändvätska till spelarna och de gör en Wembleymatch av det.

Stor rubrik på en sportsajt. José Mourinho kommer att låta den här stjärnan gå till Chelsea.
    Det är ju det som det handlar om, skriv en rubrik lögnaktig nog för någon att gå på den och klicka på artikeln. Så det gjorde CSFC förstås.
    Stjärnan i fråga visade sig ha absolut inget alls att göra med José Mourinho. Alvaro Morata spelar för Real Madrid. Han togs till Juventus, faktiskt av Antonio Conte innan denne lämnade för Italien. Men med United har han inget att göra.
      Men då skvallernissarna vill att United ska bjuda på Morata för att Real ska få upp priset och Mourinho kanske inte är så intresserad av det; därför låter Mourinho stjärnan gå till Chelsea.
      Ännu en vinkling för hatarna av nyhetsmedierna att ta som exempel på att det går inte att lita på medier. Inte undra på att ingen tar sportjournalistiken på allvar längre.
    Och bara för att bevisa det skriver Metro, självklart utan att namnge skribenten för denne är anonym (de har dock anständigheten att skriva Gossip, ovanför artikeln) att Conte inte längre är intresserad av Morata utan ska köpa Sanchez och Lukaku istället. Som om Wenger skulle släppa Chilenaren till Chelsea oavsett om han fick gåvan att köpa Cech...

Mourinho ska dock vara intresserad av Willian, något vi redan vet. Han är med Matic och troligen också Kanté spelare som Mourinho vill ha. Självklart ska Chelsea inte sälja någon av dem, och absolut inte till United eller någon annan klubb, för Wenger har ju en poäng. Man ska inte sälja sina toppspelare till konkurrenter, även om just Mourinho gjort det ett antal gånger; Lukaku, Mata, de Bruyne (om än via omväg i Tyskland), Cech...

Belgiska rykten hävdar att Eden Hazard har sagt han vill vinna ligan, gå till Real Madrid, vinna guldbollen och avsluta karriären i PSG. Ärligt talat, även om det sägs vara vänner till Eden som vidareskvallrat detta låter det inte för en sekund som något Eden Hazard som är ödmjukheten personifierad skulle säga. Men spalten tar ju upp vilda rykten, rena lögner och annat och vi lär få höra mer sådant här innan Eden och Chelsea börjar förhandla om en kontraktsförlängning efter säsongen är avslutad. Han har gjort helt klart att det är inget han vill diskutera under säsongen, precis som Conte gjort.

ONSDAG:
Cesc Fabregas har nu lämnat Frank Lampard bakom sig som främsta passningsläggare och är ensam tvåa i PL-listan, efter Ryan Giggs på 162. Fabregas har nu gjort 103 målgivande passningar i Chelsea och Arsenal. Lamps nådde 102 under sin karriär.

Izzy Brown, utlånad till Huddersfield, the Terriers, såg till att de är garanterade en plats i slutspelet om tredje PL-platsen från Championship. Han gjorde enda målet mot Wolverhampton igår.

Det problem Gary Cahill blev tvingad till sjukhus och en natts vistelse där förra veckan med, är ett problem med gallblåsan. Förra veckan fick han en virusinfektion där och det blev för smärtsam och sjukhuset ville ha kvar honom för observation. Cahill avslöjar att det här är ett problem han har kämpat med ända sedan han var liten. Så det är en kronisk sjukdom som han har och ändå har lyckats göra den karriär han har gjort.

Vi hade en period då vi klagade på Chelseas effektivitet. Chelsea har nu täppt till munnen på oss. Mot Tottenham gjorde de fyra mål på fem skott på mål. De tre första skotten på mål mot Southampton, blev mål...

Joey Barton har stängts av i hela 18 månader och får böta 30.000 pund för att han har ett spelproblem och har spelat en stor mängd vad under sin karriär. Det verkar väl ändå vara lite overkill när det gäller avstängningstiden för ett personligt problem, det är ju inte så att han döms för att påverkat matcher han spelat i. Med största säkerhet är därmed den frispråkige Burnleyspelarens karriär nu slut.

TISDAG:
Mirror hävdar att Chelsea kommer att läggga 120m pund på två spelare som toppar önskelistan. Mirror påstår att de är Romelu Lukaku och Virgil van Dijk. CSFC är inte alls lika säkra på det.

MÅNDAG:
Klubbens lånerapport från helgen>>

Didier Drogba gjorde femton mål på femton möten med Arsenal. Sedan målade han i somras för MLS All Stars när de spelade mot Arsenal. Nu erbjuder han på sociala medier Chelsea sina tjänster inför FA Cupfinalen så han kan göra sjutton mål på sjutton möten! Kanske inte helt seriöst men roligt är det. Och ja, vi skulle väldigt gärna vilja se det.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC