csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 32 sp 24 v 3 o 5 f 65 - 27 mål 75 p

always proud to be Blue

10 - 16 april 2017
  NÄSTA MATCH:

  Tottenham-FA - lördag 22/4 kl 18.15

  TV

Nyheter v-15


15 POÄNG TILL = LIGAMÄSTARE

GLAD PÅSK

SÖNDAG:
Antonio Conte tog på sig skulden för Chelseas riktigt svaga insats mot United och gratulerade det bättre laget till vinsten. Det här var ju inte som Palace-matchen. Chelsea spelade inte bra, vilket de gjorde mot Palace och ändå förlorade. Conte hade inga ursäkter och menade att felet var hans. Han pekade inte ut någon spelare även om nästan alla utom Kanté nog kan ta sig en titt i spegeln.
    Han sa också att Alonso inte var skadad på uppvärmningen utan han hade ett virus. De trodde han kunde spela men han kände sig inte ok under uppvärmningen och fick kasta in handduken.

LÖRDAG:
José Mourinho lever fortfarande i illusionen om att Chelsea är ett rent defensivt lag som bara kontringsspelar. Vilket han upprepar med samma form av verklighetsbild som en Donald Trump, vad har fakta med saken att göra. Vet inte vilken spegelbild han använt för att skapa sig den uppfattningen men om det är så kontrar vi gärna sönder dem ännu en gång imorgon. Antonio Conte är ju en helt annan sorts manager så han pratar inte strunt om United utan bara hyllar dem som ett mycket bra lag och att Chelsea måste kunna stoppa Zlatan Ibrahimovic.
    United gör sen test på Wayne Rooney. Phil Jones som var den främste att sparka på Eden Hazard senast och punktbevakade honom spelar inte.
    Däremot skulle det inte förvåna om Chelsea just imorgon väljer att låta United ha boll för det sköter de ju inte särdeles övertygande i vad det gäller att göra mål på bollinnehavet som de visade mot Anderlecht. Ändå, även om vi självklart tror Chelsea kan vinna och hålla försprånget i ligan blir det en väldigt tuff match med stor risk för att det blir en ful och gnällig match som ställer stora krav på domartrion. Men till skillnad från vad gnällspiken Mourinho säger så kan Chelsea spela på många olika sätt och vinna på fler sätt än United, som tabellen och ligan bevisar.
    Mourinho kommer att välja att spela det spel han alltid väljer mot starka motståndare; försöka stänga ned spelet och vända det till sin fördel. Han försökte i FA Cupmatchen senast och lyckades nästan, hade hans spelare inte varit så odiscplinerade och domaren medveten om det. Skillnaden är att på några fötter är den individuella kvaliteten i Chelsea helt enkelt större än i United, vadän Bosse P och svenska sportjournalister tycker.

FREDAG:
Inga skadebekymmer för Antonio Conte inför söndagens uppgörelse med United och om Mourinho inte sätter ut sina spelare till att sparka ned Hazard som senast.

Anderlecht fick oavgjort, 1-1, mot United men framförallt visade de hur Chelsea inte får spela mot United på söndag. Framförallt inte ge Pogba och Carrick all den tid de fick i den här matchen att ostörda spela fotboll. Det lär inte Kanté ge dem. De visade också att även om Mourinho fått ordning på försvarsspelet i United är de sårbara på inlägg. Annars är väl det enda Conte undrar över efter den här matchen är hur Mourinho ställde upp laget och hur annorlunda det kommer att se ut på söndag.

TORSDAG:
Man United har fem spelare på sin skadelista inför kvällens match. Vi vet inte om någon av dem kommer att vara frisk på söndag. De är Juan Mata, Phil Jones, Chris Smalling, Wayne Rooney och Young. De Gea är dock frisk och sitter på bänken.

Dominic Solanke, som kommer att lämna Chelsea i sommar när kontraktet går ut, då klubben inte anser att hans lönekrav är realistiska (vilket de absolut inte heller är, 50k pund i veckan till en spelare som inte spelar...), tillhör de nominerade till Tuttosports Golden Boy. En utmärkelse som går till en spelare under 21 år. Solanke lär inte vinna men det höjer säkert hans attraktionsvärde. 14 PL-spelare är nominerade. Favorit är säkerligen Kylian Mbappé från Monaco.

På tisdag är första finalen i FA Youth Cup mot Manchester City. City vann senast mot Chelsea i ligaspelet för U18. Det var dock knappast det starkaste U18-laget Chelsea mönstrade i den matchen. Första finalmatchen är borta i Manchester.

Fyra Chelseaspelare är nominerade till spelarfackets, PFA, Årets Spelare. Det är damerna Karen Carney och Millie Bright och så självklart N'Golo Kanté och Eden Hazard.

Som ni kanske sett/hört på Stryktipset Facebook argumenterar CSFC genom mig tre saker. Chelsea har det bästa och mest samspelta laget med en fungerande spelidé och flexibilitet. Vi har bästa laget (och managern) och inte en enda av Uniteds spelare just nu skulle ta plats i Chelsea och vi vill mer för det handlar om titeln för oss. Ikväll möter Man U Anderlecht och fler s k experter än väntat tippar faktiskt att Anderlecht kan vinna det mötet. Skulle det hända måste det påverka United/Mourinho inte minst i hans laguttagning mot oss innan deras returmöte - så ikväll lär vi väl vara några som hejar på Hazards landsmän i Anderlecht.

N'Golo Kanté är vår specielle målskytt mot Manchester United så nu undrar vi alla om han gör mål på söndag också? Han har gjort mål i alla möten mot Man U som han spelat med Chelsea. Det är han ensam om i klubben. Och ärligt talat, han gör inte många mål mot någon annan.
    Annars är det nog dags för två andra saker att hända på söndag eftermiddag. Dels att Diego Costa börjar göra mål igen och inte bara agerar murbräcka för våra andra spelare (vilket han gör väldigt bra men sällan får credd för då alla bara tittar på mål för en målskytt), dels är det dags att hålla nollan igen. Då kommer det att gå bra.

ONSDAG:
Matchen mot West Bromwich har flyttats till fredagen 12 maj. Och så har äntligen matchen mot Watford fått ett speldatum. Den ska nu spelas måndagen 15 maj.
    Det innebär att Chelsea avslutar säsongen med två hemmamatcher och så hoppas vi verkligen att slutmatchen blir i London även den, på Wembley mot City eller Arsenal (helst) i FA Cupfinalen.

Tyvärr verkar det som om Dortmunds Marc Bartra är allvarligare skadad än det först sades i gårdagens terrordåd. Kanske kan han inte spela mer den här säsongen efter att inte bara fått glassplitter i kroppen utan tydligen också brutit handleden. Fotbollsvärldens tankar är med honom.

TISDAG:
CSFC tippade Bayern mot Juventus i final, om lotten utfaller så. Vi ser inget skäl att ändra det tipset just nu.

Vi vet just nu inte riktigt vad som hänt, bara att något exploderat vid Dortmunds spelarbuss. I vilket fall som är det bara för tragiskt för alla och för fotbollen. Vi kan bara hoppas allt har gått bra och att ev skador som rapporterats är minimala och att bartra (om det är han) kan spela imorgon istället.
Men fy fan för dessa människor som ska förstöra för oss och då fotbollen skänker oss sådan glädje är den ju ett ständigt mål tyvärr.

Laura Coombs har lämnat Chelsea Ladies för Liverpool. Hon har varit hos Chelsea sedan 2011. Han var dock redan förra året utlånad till Liverpool dit hon nu ansluter permanent.

Vet inte exakt när det publiceras, men i ett svagt ögonblick gick jag med på att medverka i någon form av Facebook-tv med Niklas Holmgren och Svenska Spel. Sajten heter tydligen Stryktipset Facebook och som representant för CSFC ger jag bland annat några argument varför Chelsea vinner över United (eller åtminstone tar poäng, fast jag tror nog vi vinner) på söndag. Vet inte om det har något intresse men gjort är gjort. TV-stjärna lär man garanterat inte bli... ;) (Lindy)

MÅNDAG:
Det kanske är en bagatell på sitt sätt men intressant att notera är hur Premier League och tv-bolagen försöker öka pressen på Chelsea inför säsongsavslutningen. Plötsligt hamnar alla Tottenhams matcher före Chelseas så att media ska kunna skriva om hur Chelsea hanterar pressen och hur poängavståndet minsann krympt, utan att lagen spelat lika många matcher. Intressant, men är det sportsligt? I vilket fall som lär vi nog få se det så länge Tottenham har en chans att komma ifatt - teoretiskt. Det betyder inte heller egentligen något för alla, utom i medierna verkar det som, är ju medvetna om att varje enskild match måste spelas först.

Efter ha sett United visserligen vinna men ändå, mot tiomans särklassiga jumbon Sunderland börjar det se ut som om vår tuffaste match framöver är bortamatchen mot Everton. Särskilt som vi haft rätt svårt där.
    Ska United ens ha en chans mot Chelsea måste de höja sitt spel inte bara en nivå utan ett par tre stycken. Dock varje match är unik så vi kan nog inte förvänta oss samma "spel" på söndag.
    United imponerar verkligen inte och det skvallras om en schism mellan Mourinho och de Gea (andra säger det handlar om en liten skada att han inte åkte med till nordöst), förutom alla andra han utmanar genom att offentligt prata illa om dem (vi tänker förstås mest på Luke Shaw som efter det plötsligt fått speltid innan han byts ut). United har också matcherna mot Anderlecht att spela runt om mötet med oss på påskdagen. Hur det går i första matchen på torsdag kan bli väldigt viktigt för hur United spelar och ställer upp mot Chelsea.
    Hur gärna Mourinho säkert vill vinna en match nu mot Chelsea och Conte, är han pragmatiker nog att satsa på Europa League då känslan är att de börjat ge upp hoppet om att kvalificera sig för Champions League genom ligaplacering. Vilket de också talar öppet om är enda chansen... Förlust, oavgjort eller till och med en vinst med bara ett mål och Mourinho är tvingad att prioritera returen mot Anderlecht.
    Vad vi verkligen hoppas få se dock är att han inte beter sig som i FA Cupen senast och skickar ut sina spelare med order om att sparka ned Eden Hazard vid varje chans de får. Det är ovärdigt en klubb som United (ja, alla klubbar förstås men särklass en med sådan svansföring) att spela den sortens fotboll. Med de enorma investeringar i spelare som United gjorde i somras och åren innan ska de inte behöva bete sig som ett amatörgäng i korpen som tror nyckeln till en seger är att avsiktligt skada motståndarnas bäste spelare. De lär ju ha världens dyraste spelartrupp! Det räcker gott att de redan har en av ligans i våra ögon fulaste spelare, Marcos Rojo, som gärna sparkar på det mesta och ibland på bollen.
  (Men för att tvingas lyssna till Bosse Ps extrema rövslickeri för en viss spelare i ZTV, det är nästan så man borde kunna kräva avgiften tillbaka... - faktum är snarare att United är ett bättre LAG utan sin bäste spelare, ungefär som i svenska landslaget förr, men utan honom är de inga vinnare! Vi fruktar dock varken honom eller laget inför söndag, bara att Bosse P ska sitta i studion då).

 

Rykten, notiser m m, v-15


SÖNDAG:
Ryktet säger att Courtois skadade sin fot under ett reklamuppdrag där han spelade basket...

En mycket läsvärd artikel om hur Antonio Conte jobbar och kräver av andra att de ska jobba. Läs här>>

Vi vet inte hur sant det är men det talas om att Thibaut Courtois har skadat ankeln och kommer inte kunna spela idag mot Man United.

LÖRDAG:
Paul Pogba som ännu inte levt upp till ens hälften av sin prislapp går nu ut och försöker köra mindgames inför söndagens möte. Han hävdar att Chelsea bara haft tur som leder ligan. Tunga ord från en som förlorade med fyra mål mot inget i senaste ligamötet.

Ett nytt rykte, och inte särdeles sannolikt men intressant om det finns grund för det, är att Chelsea är intresserade av Bayerns David Alaba. Alaha har kringgåtts om rykten att han kommer att lämna Bayern nu ett tag och kanske tillhör Chelsea klubbarna som intresserar sig.

Annars handlar ryktena mest om Alvaro Morata som enligt spanska källor nu ska ha gjort klart för Real Madrid att han vill lämna för Chelsea i sommar.

Det stora skotska löftet Billy Gilmour lär redan ha skrivit på för Chelsea. Inget är dock sagt officiellt men det är inte alltid det sker kring akademispelare. Gilmour är bara 15 år gammal och kommer från vår broderklubb Rangers i Glasgow. Om det nu stämmer.

En annan ung spelare som jagas vilt är Portos Rui Pedro, 19 år. Han sägs redan ha besökt Chelsea på Cobham med sin agent Jorge Mendes. Vi tar nog det ryktet med en stor nypa salt.

FREDAG:
Tuttosport tror vi verkligen inte mycket på efter en rad lögner på sistone. Nu hävdar de att Chelsea har erbjudit makalösa 85m pund för Andrea Belotti men att Torino har sagt nej. Det är Belottis utköpsklausul men Chelseas bud ska varit 51m pund upp till 85m med s k add-ons.

Nya rykten om att nysålda Milan ska köpa Cesc Fabregas i sommar.

TORSDAG:
Rykten säger att Chelsea är nära att värva Sporting Gijons Jorge Mere. En 19-årig mittback som kostar häpnadsväckande 25m pund. Rykten är dock bara rykten.

Didier Drogba fortsätter spela, nu i Phoenix Rising i USL, amerikanska andradivisionen. Han kommer etter karriär fortsätta som delägare i klubben. Vilket sätter stopp på alla planer om att han skulle ta en ledarroll i Chelsea i framtiden.

Mourinho har gått ut och sagt att han kommer att bli dödad om han spelar ett b-lag, ett sämre lag, mot Chelsea på söndag. Nu tror vi inte det hindrar honom men det kanske ska ses som en avsiktsförklaring.

Chelsea har aldrig stoppat spelare som vill bort. Fast nu kanske det är dags att göra klart för spelare att Chelsea är inte en klubb man vill bort från. Vi hoppas ju verkligen Chelsea sätter hårt mot hårt mot klubbar som tror de kan köpa spelare vi vill ha kvar. Där litar vi på Granovskaia.
    Av alla som lämnat Chelsea som utvecklats mest och som vi önskat mest stannat håller jag två stycken. Jimmy Greaves som gick till Italien och floppade där för att hamna i köpelaget Tottenham (de handlade som både City och United tillsammans i början av 60-talet, fast summorna var löjliga i jämförelse). Och så Arjen Robben, som mest var skadad som minnet kanske felaktigt säger oss i Chelsea. Han hade jag velat stanna men han kunde ju inte motstå spanska locktoner. Sedan är det ju några som avslutade sin karriär i Chelsea som vi älskar över andra; Zola, Desailly, Gullit, Ballack, Vialli, Ashley Cole med flera... snart också vår kapten, ledare, legend - John Terry.

Igår bevisades igen min favoritteori; är det en billig straff så missas den - påfallande ofta. Det gjorde Monaco och Bayern. Däremot satte Atletico en straff som inte ens var straff. (Svensk domare som gjorde bort sig)

Schalke 04 vill förlänga lånet av Abdul Baba Rahman nästa säsong. Vi tycker nog en försäljning vore bäst men då Baba Rahman just nu är långtidsskadad med en svår knäskada är en försäljning nog svår att genomföra så en utlåning låter bra för vi är osäkra på hur han skulle fungera i Contes system, även om han nog visade större offensiva kvaliteter i Chelsea förra säsongen än defensiva.

Eddie Newton berättar lite mer om hur Chelsea håller kontakt och fostrar klubbkänslan hos alla utlånade spelare. Läs här>>

ONSDAG:
Det ryktas om en stor omorganisation av Chelseas akademi till sommaren. Om vi tolkar signalerna rätt kommer Adi Viveash som är manager för U23, det s k utvecklingslaget ta sig an andra uppgifter (inte helt klart om det blir inom klubben). Han skulle då ersättas av en viss Frank Lampard som jobbar med akademin i sitt arbete för att skaffa sig de s k coaching-badges (utbildningsdiplom är väl närmast svenska ord) ersätta honom. Vi får se vad som händer, inget händer innan säsongen är slut men visst vill vi se Lamps ta sig an en ledarroll inom Chelsea.

Spanska rykten, till Chelsea för en gångs skull. Barcelonas Jordi Alba ska ha kontaktat Fab och Pedro om hur det är att spela i Chelsea. (Han lär också pratat med ManUs spanska spelare...) Sedan trasslar spanjorerna bakom ryktet till det för sig, för Albas vantrivsel under Enrique (som ska lämna) i Barcelona lär vara för att han testat trebackslinje och lämnat Alba utanför - så var är då logiken att han skulle gå till det lag i England som mest konsekvent spelar på det sättet?

En intressant artikel om Alvaro Morata, spelaren och människan och hur imponerad han tycks vara av Antonio Conte. Men han berättar också om fotbollsspelarens baksida, hur han själv inte kunnat påverka sin karriär utan förmodligen känner sig som en marionett i Real Madrids marknadsspel, vilket självklart påverkar och har påverkat hans spel. Även utan kopplingen till Chelsea en intressant läsning. Läs här>>

Nu spelade inte Monaco igår pga tragiska omständigheter, så vår förutsägelse om en massa transferrykten från dem till Chelsea gick inte i uppfyllelse. Men skam den som ger sig menar medierna och därmed ska nu Paulo Dybala vara den som ska till Chelsea... Väldigt gärna för oss men vi tror kanske inte så mycket på möjligheterna.

Alvaro Morata var närmare en flytt till Chelsea i somras än vi kanske trodde. Det var Chelsea eller inget typ för honom, men Real vägrade ju släppa honom då. Så vänta många nya rykten om honom i sommar, och gärna det - bara det inte innebär spelare från Chelsea till Real i dealen.

TISDAG:
Monacos Benjamin Mendy som ni kan se ikväll är aktuell för Manc-klubbarna, och Chelsea. Efter ikväll lär fler namn nämnas, som alltid i det förutsägbara flöde som kallas sportnyheter.

Leonid Slutsky är Rysslands främste manager, och just nu utan jobb. Men han siktar på att jobba i England, helst i PL men är realist nog att inse att det kan bli Championship. Han går närmast en form av utbildning hos Chelsea och Roman Abramovich för den sakens skull, och han betraktar Roman närmast som sin agent och gammal vän förstås. Läs gärna mer, särskilt då han är rätt övertygad om att Hazards framtid hos oss. (Hazard som nu dagligen i flertalet artiklar i flera länder säljs till Real för pengar och spelare - men CSFC är inte särdeles oroliga.) Läs mer om Slutsky här >>

Det låter mycket för en redan utlånad spelare, men det talas nu om att Juventus betalar hela 21m pund för Juan Cuadrado. (Chelsea köpte honom från Fiorentina för 23m sägs det). Får hoppas det är sant, det sägs att bara detaljer som buy-backklausul och bonusar återstår av förhandlingarna, så om det stämmer är det en bra affär för Chelsea. De har ju redan inkasserat lånesummor för honom också. För tyvärr kunde ju Cuadrado inte anpassa sig till engelsk fotboll och trivdes aldrig.

Fenerbahce jagar Marco van Ginkel som efter sina knäproblem åter är utlånad till PSV Eindhoven och gör mycket bra ifrån sig där.

Ola Aina tillhör de senaste engelska spelarna med afrikanska rötter som nu väljer att representera landet hans föräldrar kom från, i det här fallet Nigeria. Aina har också representerat England på ungdomsnivå i flera landslagsåldrar.

Leicester är ute och fiskar efter Tammy Abraham. Vi vet dock inte om det är lån eller om de tror de kan värva honom från Chelsea. Det sistnämnda ser vi som högst osannolikt. Abraham är ingen Solanke och har dessutom kontrakt.

Arsenal vill värva från Chelsea. Vi kan väl byta. Alexis Sanchez mot Christophe Lollichon. Vi lär nog få lägga något emellan. Lollichon lär ju inte vara jättepoppis varken hos Courtois eller Conte då denne tog in sin egen målvaktstränare. Nu vill Cech återförenas med sin gamla målvaktstränare Lollichon hos Arsenal, enligt ryktena och Lollichon som varit hos Chelsea sedan 2004 känner sig åsidosatt på Cobham numer. Sägs det.

Birmingham City har gett vår legend Gianfranco Zola ett s k "vote of confidence" som manager. Vi andra ser det väl ungefär som dödskyssen då sådana uttalanden inom väldigt kort brukar följas av sparken. I Zolas fall tvivlar vi på att han överlever längre än säsongen ut, då Birmingham verkar klara sig från nedflyttning.

Diego Costa har skickat ut dubble budskap i en intervju i helgen. Dels säger han att han är mycket lycklig hos Chelsea, men antyder att han trivs mindre bra i London. Ni förstår nu vad som hänt; skvallret har tagit fart igen med stormstyrka.
    Nu framgår det att det är det engelska vädret, inte London som är Costas problem. Det är kanske lättare att förstå från en som kommer från trevligare klimat.

MÅNDAG:
Marcos Alonso får nu rättmätig hyllning i medierna efter sin underbara frispark mot Bournemouth, även om vi som följer Chelsea visste den skulle komma efter två fina träträffar innan från ungefär samma läge. Han är också den försvarare som gjort flest mål, näst McAuley i WBA och straffskytten Milner. Något som kanske också ska beaktas när folk tittar på hur många mål Diego gör, han är den ende i skytteligatoppen som inte också är klubbens straffskytt. Alonso är också en sedelärande historia för alla som tror att man blir inte en duktig spelare om man inte har gjort succé innan man fyllt 20. Spanska landslaget härnäst tror vi och därmed en fantastisk familjehistoria då både hans farfar och far spelat där. Läs mer här>>

Lånerapporten>>

Det pratas om att det konstiga treårslånet till Juventus av Juan Cuadrado nu blir en riktig övergång i sommar. Dvs att Juventus köper loss Cuadrado från Chelsea.

Frank Lampard blev ju Chelsea trogen till det där med Citykoncernen dök upp och han upptäckte att han tllhörde till en koncern istället för bara en klubb i USA. Men det var inte så att han saknade chanser att lämna för klubbar som anser sig vara störst i världen som han berättar i den här artikeln. Till och med nu i januari vid 38 års ålder fick han erbjudande om att spela på, nåväl, högsta nivå med Swansea. Läs mer>>

Lucas Biglia, Lazios mittfältare ska vara aktuell för Chelsea. Han är 31 år så sannolikheten vore rätt liten om det inte var för att han är kontraktslös till sommaren och alltså är en gratisvärvning. Men hur det ska gå med Emenalos filosofi att 30+-spelare får inga kontrakt längre än ett år... det får inget svar.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC