csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 31 sp 24 v 3 o 4 f 65 - 21 mål 75 p

always proud to be Blue

CSFC hyllar offren för terrordådet på Drottninggatan.
Fotbollen är en underbar verklighetsflykt många gånger, men idag tänker vi mer på viktigare saker.

3 - 9 april 2017
  NÄSTA MATCH:

   Man United - söndag 16/4 kl 17

  TV

Nyheter v-14


15 POÄNG TILL = LIGAMÄSTARE

LÖRDAG:
Chelsea har fyra hemmamatcher kvar. Och tre bortamatcher. I värsta fall krävs det vinst i varje hemmamatch mot Southampton, Middlesbrough, Watford eller Sunderland, då behövs en bortaseger men det är tuffare matcher, på pappret. United först, sedan Everton, men West Brom verkar tappat formen.

Ett reservbetonat U18 förlorade sin första match i ligaspelets playoff mot Manchester City. Samma klubb som vi möter i FA Cupfinalen. Resultatet blev 0-2 med ett övertidsmål av City, och en missad straff av Chelsea U18.

Tammy Abraham har gjort mål igen, på straff och ett spelmål, mot Wolverhampton i en viktig seger för Bristol City.

Tottenham vann lätt mot Watford vilket kanske är en bra sak, då det håller trycket uppe på Chelsea och de vet att de kan inte och får inte underskatta Bournemouth utan måste gå för vinst och helst en klar sådan utan insläppta mål.

Efter att tittat lite på statistiken, vilken man alltid ska ta med en smula salt hur intressant den än är, är det lätt att formulera en teori. CSFC har klagat på Chelseas effektivitet eller snarare ineffektivitet flera gånger. Statistiken stödjer oss i detta, men visar också helt klart att ju färre målchanser Chelsea har desto effektivare är de!
    Mot Stoke och Palace hade Chelsea en bit över 50 rena målchanser och gjorde tre mål. Mot City hade Chelsea tio målchanser och gjorde två mål.
    Förmodligen handlar det alltså inte om att skapa chanser, utan det handlar om koncentration när chanserna dyker upp. Mot s k sämre lag skapar Chelsea massor men huvudena är inte med på samma sätt som när de möter topplag.
    Vi hoppas sannerligen den trenden bryts och att teorin kan avskrivas i en match som alla förväntar sig att Chelsea ska vinna, mot Bournemouth ikväll.
Ett par mål tidigt vore utmärkt så Chelsea inte behöver jaga matchen, för kanske har vi också släppt in lite för många mål på sistone. Det var ett bra tag sedan Chelsea höll nollan. (I ligan har det inte hänt sedan 22 januari!)

U23-laget vann över Sunderland i PL2-ligan med 3-0. Det var ett ungt Chelsea som matchades, många spelare kom från U18-laget. Målgörare: Nartey 4; Ugbo 38, 50

FREDAG:
I nästa liv ska man nog bli agent.... 25m pund har Chelsea spenderat på agentarvoden senaste året.
Det är näst mest i hela Premier League.
    City spenderade mest medan United kom trea i listan med 19m, vilket får oss att undra vilket år det handlade om, för hur kunde affären med Pogba inte avspeglas i agentarvoden när det talades om att Raiola bara för den affären ska ha kammat hem över 20m pund själv, och då var han inte den ende han sålde till United... Så även om siffrorna är officiella från FA tror vi inte riktigt på dem.

Victor Moses ska vara spelklar till matchen mot Bournemouth. Chelsea har inga skador.
    Claudio Ranieri passade också på att besöka Chelsea på Cobham nu när han fått ledig tid.

Dan Gosling har 50/50-chans att spela mot Chelsea. Andrew Surman och Junio Stanislas är skadad och Tyrone Mings avstängd.

Bournemouth har nu fem matcher utan förlust. Nu tror många den kommer. De startade 2017 förfärligt men har fått ordning på skutan. Normalt ska de dock inte kunna slå Chelsea, men något absolut finns inte i PL-fotboll.

Chelsea har spelat en match mindre än många lag i ligan, och kommer att spela ytterligare en mindre. Den matchen, som skulle spelats mot Southampton har fått nytt datum då den skulle gått på semifinaldagen i FA Cupen. Däremot matchen mot Watford som skulle spelats för länge sedan har fortfarande inte fått speldatum. Det är faktiskt riktigt uselt av Premier League att trots att det är bara drygt fem veckor kvar av säsongen inte lyckas ge nya speldatum till de sex matcher som skulle varit spelade nu, så att spelschemat vore jämnt. Särskilt som Southamptonmatchen fick speldatum bara dagar efter att Chelsea tog sig till FA Cupens semi på Wembley.

TORSDAG:
Ett försenat grattis till Cesc Fabregas som åter hade en fin match igår, även defensivt. Han blev pappa för tredje gången till Leonardo i tisdags.

En bra omgång för topplagen, förutom förstås för dem från Manchester och Liverpool. Status Quo i toppen men det såg väldigt lovande ut ett tag då Swansea hade Tottenham på gaffeln men sedan totalkollapsade i 89:e minuten och släppte in tre mål efter det. Men Chelsea måste göra det här själva, inte lita på att andra ska snubbla. Nu går jakten vidare på lördag mot Bournemouth. Ett Bournemouth som kämpade sig till ett oavgjort resultat på Anfield. Det går inte att underskatta, inte för att något lag går att underskatta som Palace visade (och sedan förlorade igår). T o m Middlesbrough gjorde mål, även om de förlorade matchen och nu ligger väldigt illa till. Det finns inga lätta matcher i Premier League.

ONSDAG:
Pep Guardiola prövar en ny form av mind games, långt från Mourinhos och Wengers småaktiga. Han väljer istället att hylla Antonio Conte något oerhört och menar att han kanske är världens främste manager. Läs mer hos BBC>>

Redan när speklschemat kom pekade vi på kvällens match som en synnerligen avgörande uppgörelse. Och vi var glada över att det var en hemmamatch. Efter helgens resultat känns matchen som än mer avgörande. För om det inte blir rätt resultat kan mycket hända ännu, i en säsong som för fem dagar sedan såg nästan avgjord ut. Det är inget vi vill uppleva.
    De som såg lördagsmatchen vet dock att det var en sådan där match. Chelsea var inte dåliga, bara ineffektiva och Palace räddades totalt av en stor domartavla, en målvakt som gjorde en av sina bästa matcher och en god portion tur. Chelsea matchade det med den omtalade ineffektiviteten i avgörande ögonblick och en god portion otur. För hur många gånger var inte Chelseaspelare i obalans i avgörandet, hur många gånger kom det inte fram ett ben, ett par målvaktshandskar, ett knä när målvakten inte ens visste var bollen skulle hamna?
    Det hade varit en sak om Chelsea hade spelat dåligt och förlorat. Då hade vi varit mycket mer oroliga. Ja, förmodligen riktigt nervösa.
    För att vinna mot City måste Chelsea spela riktigt bra. Därom råder inget tvivel. När de varit som bäst har nog City i korta ögonblick varit ligans bästa lag. Som tur var har de varit minst lika dåliga bakåt och minst sagt inkonsekventa. Hade det inte varit så hade de haft långt fler poäng i det här läget. De är inte lika pressade bakifrån längre då United tappade poäng igår trots en extremt sen straff.
    Chelseas främsta utmanare spelar samtidigt, mot Swansea som tappat fokus igen efter en bra period på nyåret. Vi kan inte räkna med hjälp från Wales utan Chelsea måste få poäng, ja kanske måste Chelsea rent av ha en vinst för att säsongen ska sluta så lyckligt som vi tänkt och hoppats en tid nu. Vi ska inte glömma att det var egentligen bara vi Chelseafans som trodde (läs hoppades) Chelsea skulle vinna titeln innan säsongen startade, det var många andra lag som tippades ha betydligt bättre chanser att vinna ligan än vi.
    Chelsea kan klara det, om bollarna sitter. För med bara tre mål på över 50 målchanser....det är siffror vi inte kan ha ikväll. Så många målchanser lär matchen inte bjuda på. Ens tillsammans.

Mike Dean, en domare som inte är rädd för kontroversiella domslut som ger straffar eller utvisningar är domare ikväll.

TISDAG:
Idag var det ett år sedan Chelsea offentliggjorde att Antonio Conte skulle bli klubbens nya manager.

Bacary Sagna kommer inte att kunna spela imorgon vilket borde vara bra nyheter för Hazard. Saknas gör förstås också långtidsskadade Jesus och Gündögan.
    Varning för röda kort imorgon. Det har varit fyra stycken i de senaste fem mötena mellan City och Chelsea och majoriteten, tre, har gått till City.
    Varning också för Aguero förstås. Han har gjort sex mål på Chelsea varav fyra på Stamford Bridge.

Chelsea och Conte testar Victor Moses imorgon för att se om han kan spela. Det var ungefär enda nyheten som kom fram på dagens presskonferens. Conte påpekade att de har tittat på det bra och det dåliga mot Palace och att de förväntar sig mycket hårt motstånd, inte minst i kontringsspelet mot City.
    Självklart fick han massor av frågor om Alexis Sanchez, då det är ett rykte det ryker om just nu. Lika självklart gav Conte absolut inget som helst svar på de frågorna. Han har alltid vägrat tala om spelare som tillhör andra klubbar och det kommer han fortsätta göra, men det här ryktet lär inte dö förrän sommaren är över, även om de flesta tror att Arsenal vägrar sälja till Chelsea.

Chelsea har fryst biljettpriserna i år igen. De har de gjort de flesta säsongerna sedan Roman kom, även om priset något år gått upp. Fast med tanke på tv-pengarna borde priserna snarare sjunka.

Vi vet inte hur svåra Zabaletas och Sagnas skador är, men om City tvingas spela Navas på högerbacken igen imorgon kommer Hazard att ha lekstuga. Det är vi säkra på. Navas är ingen Moses eller Milner som visat sig kunna spela defensivt också, Navas har visat sig inte kunna spela defensivt. (Vi vet att nya stjärnan Gabriel Jesus definitivt är borta, men om det blir City och Chelsea i FA Cupfinal, fullt möjligt, kan han vara aktuell för start igen).
    Det är deras offensiva kvaliteter med Aguero, Silva, de Bruyne, Sterling som Chelsea bör oroa sig för. Liksom för den egna ineffektiviteten.
    Däremot hyser vi inga som helst funderingar kring eller någon som helst oro över Chelseas inställning eller att det skulle vara någon form av guldfrossa för Chelsea. Lördagens match var en sådan där match som händer ibland hur mycket vi än önskar de inte gjorde det. Chelsea var överlägset bäst, men förlorade. Det händer och kommer hända igen, men helst inte fler gånger den här säsongen. Så vi ser det som något positivt som skärper Chelsea och spelarna de nio matcher som är kvar.

Senast Chelsea förlorade två raka matcher var november 2011! André Villas-Boas var då manager.

Kontraktsläget i Chelsea ser bra ut.
    Två spelare har kontrakt som går ut i sommar. Det är John Terry och det är tredjemålvakten Eduardo som liksom en viss Magnus Hedman inte varit närmare att spela än bänken.
    Vi tror nog JT lämnar, även om vi hoppas han stannar som ledare och kanske med ett slags spelarkontrakt som back-up. Eduardo lämnar nog och Jamal Blackman kommer tillbaka in. (Vi förväntar oss också att Asmir Begovic som har giltigt kontrakt lämnar så ytterligare målvakt lär behövas).
    Till sommaren 2018 är det fem spelare som har utgående kontrakt. Därför räkna med att några av dem blir sålda i sommar.
    Vi tror Tomas Kalas lämnar, och stannar i Fulham där han är utlånad. Christian Atsu lämnar nog också klubben, men frågan är om han går till Newcastle i sommar?! Lucas Piazon är också utlånad till Fulham, men kring hans framtid är vi mer osäkra. Han har inte lyckats ta det där sista steget men är en kompetent Championshipkvalitet. Loic Remy är utlånad och kommer säkert att lämna, men vart är frågan. Vi tvivlar lite på att Sam Allardyce i Palace köper honom. Risk förlån sista kontraktsåret finns alltid, för honom och några av de andra.
    Nathaniel Chalobahs kontrakt går också ut 2018 och där bör nog Chelsea se till att lösa för han är duktig nog för nytt kontrakt, frågan är om han vill göra en Solanke och köra ut kontraktet för att få speltid hos en annan klubb. Vi tror det blir en kontraktsförlängning men kanske ett lån till en PL-klubb...

MÅNDAG:
Vi har tappat en del av vårt försprång, något vi väldigt gärna ville ha kvar till de tuffa matcherna som väntar - på papper. Som City på onsdag. Nu höjs ju kraven på resultat på onsdag om vi inte ska bjuda in konkurrenterna och ge dem hopp om att de ska kunna nå Chelsea. Som supporter vill man ju väldigt gärna att det hela är avgjort så tidigt som möjligt så man kan njuta säsongen ut. Nu blir det tuffare än vad vi någonsin kunde ana innan lördagen. För vem kunde förutsäga att Chelsea fullständigt skulle spela ut Crystal Palace men i sista ögonblicket skulle precis allting gå snett och bolluschlingen vägrade gå in.
    Det är dock bara att konstatera. Ibland råkar även de absolut bästa lagen ut för en sådan dag.
    Några skribenter hävdar att det var guldfrossa. Det undrar vi, men fortsätter det... Vi ser det hellre som att ett totaltänt Chelsea kommer ut och visar världen vad de går för på onsdag.
    Det är bara att bryta ihop och komma igen för det finns sådana dagar. Dagar då det inte blir som man förtjänar. Vi hoppas City är de som får betala för det. Kan vi nu vinna mot City på onsdag kommer vi att lätt kunna lägga den här upplevelsen bakom oss och se framåt med guld i blicken igen. En förlust och det blir strid på kniven säsongen ut. Större var inte skillnaden fast det så så bra ut när man tittade i tabellen.
    På positiva sidan kan vi nog också säga att det var en reality check som kan vara nyttig inför de kommande matcherna. Men oj vad onödig. Guldfrossa vägrar vi dock se det som - ännu.
    Inte undra på att vi är så fascinerade av fotboll.

City imponerade stundtals stort mot Arsenal igår. Åtminstone i starten och delvis senare, men deras försvarsspel borde vara mumma för Hazard, Pedro och Costa, för det imponerade betydligt mindre. Ojämnt är nog sannaste uttrycket för deras match på Emirates.
      Det finns anledning att känna en viss oro kanske för deras offensiv om nu Aguero kan hålla sig på plan. Luiz har ju fortfarande problem med sitt knä efter dennes överfall senast. City visade en del dåligt humör även mot Arsenal. När det flyter framåt för dem flyter det dock verkligen.
      Chelsea måste höja sig för att vinna mot dem men det har vi vetat länge. Kapaciteten för att göra det finns absolut där, men finns effektiviteten? Dominera matcher är nog bra, men Chelsea måste göra mål också och då Costa är i en form av måltorka måste andra göra dem. (Senast gjorde Chelsea alla fyra målen då Cahill passade på att göra självmål).
    Crystal Palace har haft tre skott på må och gjort/fått tre mål l i sina senaste två matcher (alla mot Chelsea och bara en stor räddning av Courtois hindrade alla tre från att bli mål). Chelsea har haft mer än 50+ målchanser och gud vet hur många möjliga chanser som kunde blivit målchans, på samma två matcher och gjort tre mål. Siffrorna säger allt.

 

Rykten, notiser m m, v-14


SÖNDAG:
Chelsea påstås lagt ett bud om 7m pund för Udineses utlånade målvakt Alex Meret. Denne är på lån till SPAL i Serie B. 20 år gammal. Vi förväntar oss alla en ny back-upmålvakt i Chelsea till sommaren då Asmir Begovic säkert lämnar, men det här var ett helt nytt namn. Även Inter och Juventus lär jaga Meret.

Mario Pasalic gjorde mål igen för Milan mot Palermo.

Det var väl bara en tidsfråga men nu ska Real Madrid inte bara köpa Hazard, Courtois, förmodligen Costa och några till utan också N'Golo Kanté. De spanska medierna har bestämt att de får honom för 51m pund. Vi säger som alltid om spanska rykten - tro dem inte. Även om det här kommer via skandalmediet Le10Sport som faktiskt är franskt.

LÖRDAG:
Diego Costa pratar om att stanna i Chelsea länge och spela med Kanté i denna intervju på den officiella hemsidan. Kul nyheter för oss, mindre roliga för alla spekulanter och skvallertanter i sportpressen. Läs mer>>

Apropå gårdagens rykten och artiklar om bråk i tunneln efter Citymatchen har Chelsea idag dementerat att Bertelli skulle sagt något av det som pådyvlas honom. Men att någon form av konfrontation mellan honom och Citys lagledning förekom står nog klart. Dagens rykten som stärks av övervakningskamerorna på platsen menar att det var Citys ledning, inkl Guardiola, som omringade Bertelli och senare väntade utanför Chelseas omklädningsrum för att "göra upp" som skolpojkar... Vad vi noterar är väl att dels kan Chelsea och City tydligen inte mötas utan någon form av strul, dels att saken blåsts upp bortom rimliga proportioner.

FREDAG:
Antonio Conte har dementerat att Andrea Pirlo är aktuell som assisterande manager efter Steve Holland.
    Han är också liksom allt fler spelare och managers helt klart irriterad över ständiga rykten som är falska; i hans fall om att han skulle gå till Inter. Conte har gång på gång förnekat någon som helst sanningshalt i dessa rykten. Ryktesspridare Pastorello påstår sig också vara personlig bekant med Conte, vilket vår manager förnekar.
    Han medger dock att sådana här rykten (det är ju egentligen lögner men snällt nog kallas de rykten) är något han och fotbollsvärlden får leva med.

Senaste om Aleis Sanchez i ryktescirkusen är att han nu funderar på att stanna ett år till i Arsenal och se gå som Bosman, gratis, till Chelsea 2018-2019. Vi lär väl se men Arsenal som är en klubb som är väldigt angelägen om kulorna lär säkerligen inte ett sådant scenario utvecklas sig. Särskilt inte när de tror de kan få hela 50m för Sanchez i sommar. Wenger själv, som av senaste tidens händelser kanske inte helt verkar leva i verkligheten, hävdar att Sanchez visst stannar och att det handlar om vilka spelare klubben värvar i sommar. Ändå är värvningsryktena in till Arsenal ovanligt ointressanta, intressantast är väl Mbappé och honom lär de knappast få.

Engelska Sky är en trovärdig källa, italienska Sky Italia tillhör de värsta spekulanterna och lögnarna i sportjournalistiken. Nu hävdar de att Romelu Lukakus övergång till Chelsea i princip är klar. Det tror vi inte ett dugg på, och vi är fortfarande inte säkra på att Lukaku är rätt spelare att värva, särskilt inte till det priset. Hans beslutfattande, relativt ensidiga kvaliteter och förmåga att försvinna i matchen han borde kliva fram i motiverar inte en prislapp på över 50m pund.
Det är därför han inte finns med på CSFCs topp-fem-önskelista inför nästa säsong vad det gäller värvningar.

I december var City dåliga förlorare på plan, den här gången lär de varit dåliga förlorare bland deras coacher och bråk i tunneln efter matchen. Om vi ska tro Mirrors version. Se här>>
    Dock lär Chelseas Bertelli varit den som eventuellt startade bråket genom att håna Citys massör...?! Vilket inte är ok om det är så.
    Det lär varit livligt på linjen under matchen också som den här artikeln pekar på i samma tidning. >>
    Det verkar som engelsk fotboll utvecklat ett nytt stort rivalitetsscenario, även om det för en gångs skull inte verkar vara mellan fansen utan spelare och ledare.

Utlånade Fikayo Tomori gör nu succé hos topplaget Brighton i Championship efter en tuff start på sitt lån. Läs gärna mer om det här>>

TORSDAG:
David Luiz visar John Terry vad kompisar är för på dagens träning. Efter att JT blivit träffad av en boll där män inte vill bli träffade, häller Luiz lök på laxen så att säga. Se bilderna här>>

En läsvärd artikel om en viss Eden Hazards inflytande på matchen mot City. Läs här>> Även om vi börjar bli väldigt trötta på engelska sportjournalisters förutsättande att Chelsea förlorar honom till sommaren. CSFC tror fullt och fast att Eden Hazard spelar för Chelsea nästa säsong också, oavsett spanska ouvertyrer.

Vi väntar oss en intensiv ryktesperiod framöver och den är redan djupt påfrestande. Conte har tagit det lugnt både kring honom själv och spelare, men nu verkar hans tålamod ge sig lite. En vän till honom, som också är spelaragent, har gjort en del uppmärksammade uttalanden till italienska skvallersajter och medier vilket har fått Conte att ilskna till. Han vill göra det helt klart att han är i Chelsea nästa säsong och att han accepterar inte att någon uttalar sig för honom, oavsett om det är en vän (även om det nog nu är en testad vänskap). Läs mer här>>

Courtois sa efter matchen igår att Eden Hazard är helt obekymrad över alla spanska rykten, vilket är skönt att höra. Nu tror vi inte direkt att Eden Hazard är den sorts spelare som lät blir förblindad av rykten eller sin egen storhet. Han verkar verkligen vara en kille med båda fötterna på jorden. Men det är ju ändå skönt att höra att Reals locktoner inte fungerar som det verkar. Läs mer>>

Svenska kvällsblaskan Expressen förnekar sig inte. Chelsea slår City, men det handlar bara om att Diego möjligen kan ha trampat på Kompany i en aktion som domare Dean uppenbarligen såg men inte bedömde viktig. Sådant bryr de sig om men inte att Chelsea gjorde en stormatch som betyder massor för titeljakten.

Antonio Conte replikerade Guardiolas snälla ord genom att hävda att det är Guardiola som är världens bäste manager. Dock, Antonio Conte är nu den ende manager i världen som vunnit dubbla möten mot Guardiola i ligaspel.

ONSDAG:
Beklagar att länken till spelarbetyg ännu en gång fallerade. Den ska fungera nu.

Steve Holland lämnar ju Chelsea efter säsongen, för att bara ägna sig åt engelska landslaget. (Vilket nedköp ;). )
    Nu kommer rykten om att Conte vill ha Andrea Pirlo som ny assisterande manager. Intressant! Pirlo spelar just nu för New York City men är på väg att lägga ned sin aktiva karriär. Pirlo har redan varit på Cobham, visserligen bara på besök i december men ändå.

TISDAG:
Rykten flyger idag och då de är roliga för oss Chelseafans.... Roman och Antonio Conte lär vara överens om ett nytt kontrakt när säsongen är över. Alexis Sanchez har bestämt sig för att det är till Chelsea han vill gå - hur nu Chelsea ska få bort honom från Arsenal. Men Money Talks så vi får se. Det är ju onekligen så att vill en spelare gå då kan klubben egentligen bara se till att pengarna stämmer, sådan är ju spelarmakten numer.

Dåliga nyheter är dock att Victor Moses inte tycks kunna spela mot City. Han tränade inte igår och det ser inte ut som hans landslagsskada kommer att gå över i tid. Fast det är svårbedömt då det också sägs att det var en tåskada som höll honom från träningen, medan det tidigare talades om en vadskada - så antingen är det en ny skada eller något annat som pågår. Fotbollen har ju blivit en del som hockeyn, att var en skada är mörkas numer för att motståndarna inte ska kunna förvärra en skada när spelaren återkommer.

Spelarnas personlig liv är inte direkt något vi bryr oss om, eller ska bry oss om. Men då spanska rykten om Thibaut Courtois nästan helt bygger på det faktum att han ska gilla Madrid och att hans familj bor där finns det för en gångs skull anledning att göra ett undantag. För Courtois har nu bekräftat att han brutit upp med sin flickvän trots att de väntar ett barn till. De är sedan september inte längre ett par, vilket sätter ett stort hål i spanska mediers spekulationer om att han vill till Madrid igen.

Här är en videosimulering hur Chelseas nya fotbollskatedral kan se ut när den är färdig 2021. Se mer>>

José Mourinho sågade Luke Shaw jäms med fotknölarna igår. Ni får ursäkta men att hänga ut en spelare på det sättet kanske är hans sätt att motivera spelare till en förändring, men utåt sett och för oss är det bara rent obehagligt. Shaw som växte upp som Chelseasupporter var ju aktuell för Chelsea innan han för stora pengar köptes från Southampton (tänk om de kunnat behålla sina flyktade spelare, de hade varit ett topplag då). Nu nämns han som aktuell igen, men vi har svårt att se det. Luke Shaw bör lämna United i sommar och starta om sin karriär och bygga bakifrån, varför inte hos Saints igen!?

MÅNDAG:
Chelseas lånerapport>>

Jeremie Boga gjorde ett fint mål mot Barcelona och kvitterade därmed deras ledning för Granada. Matchen slutade dock med förlust för bottenlaget Granada, 1-4 efter att Granada fått avsluta matchen med tio man och gjort självmål strax efter. Neymar avslutade målskyttet på övertid.

Wilfried Zaha gjorde en mycket bra match mot Chelsea, även om deras matchhjälte utan tvekan var målvakten Wayne Hennessey. Men därmed blev han ju för första gången vi sett också aktuell för Chelsea! Sportjournalistiken är verkligen förutsägbar.
    Att Tottenham länge varit intresserade vet vi, och nog lär fler sniffa runt, som City, utom möjligen United där han redan misslyckats efter Zahas säsong. Därför vill Palace tydligen erbjuda honom ett nytt tre gånger så bra kontrakt - i hopp om att andras intresse ska svalna.

De nya Hazard till Real-ryktena är dels att Marina Granovskaia vägrar ens överväga något sådant. Dels att Conte ska, säger de, gjort klart för Chelseas ledning att han skriver inte något nytt kontrakt (kontraktsförlängning) om Chelsea säljer Hazard.
    Förvänta er många fler rykten som vi måste notera framöver. Viktigast känns nog Hazards utbrott om att han inte alls uppskattar försöken från spanska medier att pusha honom i riktning mot Real!

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC