csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 28 sp 22 v 3 o 3 f 59 - 21 mål 69 p
always proud to be Blue
20 - 26 mars 2017
  NÄSTA MATCH:

   Crystal Palace - lördag 1/4 kl 16

  TV

Nyheter v-12


21 POÄNG TILL = LIGAMÄSTARE

SÖNDAG:
Övriga semifinalister i damers FA Cup är Birmingham som slog ut nuvarande mästarna Arsenal, Manchester City och Liverpool.

Sunderland fick en tidig straff som Staniforth satte i 18e minuten. Sedan var det bara Chelsea Ladies i FA Cupens kvartsfinal. 5-1 slutade matchen. Chelseas målgörare var: Bachmann 39, 44, Blundell 49, 58, Spence 90. Det var Blundells första (och andra) mål på två år!
    Vilka det blir i semifinalen avgörs senare men Chelsea övertygar åter efter en lite svagare säsong förra året. FA Cupen var vår två år sedan, liksom ligan. Vi hoppas på liknande i år även om Manchester City, liksom på ungdomssidan, säkert blir vår tuffaste motståndare.
    Ligan i år ser dock annorlunda ut då de spelar en vårsäsong som är avkortad med singelmöten. Sedan övergår damerna till en höst-vårsäsong precis som herrlagen. Chelsea har till hösten också Champions League som de kvalificerade sig för som ligatvåa 2016.

LÖRDAG:
En trevlig artikel som framhåller Hazard som Årets Spelare, även om det är på bekostnad av N'Golo Kanté. Kanske något att reflektera över. CSFC vet absolut inte vilken Chelseaspelare (för en Chelseaspelare är det) som är Årets Spelare. Det finns fler än de här två att räkna med också. Läs mer >>
    Däremot tror vi inte, som vi också säger här bredvid, att Ronay har rätt när han påstår att det verkar som om Hazard går till Real Madrid i sommar. För det första; varför i hela världen skulle Chelsea sälja honom? Två; varför i hela världen skulle Chelsea sälja honom? Tre; varför tror folk att Chelsea skulle sälja honom bara för att det är en arrogant spansk klubb som är inblandad? Chelsea är inte en klubb som säljer sina bästa spelare och vi tror inte att Hazard längtar bort och tror att gräset är grönare på annat håll. (Fast det sista är kanske en förhoppning, men vi tror ändå att Eden Hazard är första namn på Contes laguppställning även nästa säsong).

FREDAG:
Antonio Conte är åter nominerad till Månadens Manager och Eden Hazards mål mot West Ham är nominerat till Månadens Mål.

TORSDAG:
Karen Carney har förlängt sitt kontrakt med Chelsea Ladies till 2020.

En glad överraskning. ZTV väljer att visa Chelsea mot Crystal Palace - trots att Man United spelar samma tid.

ONSDAG:
Här är en lista på spelare i Chelsea U18 som gick till sin sjätte raka final i FA Youth Cup. De flesta är också landslagsspelare. En av de få som inte spelat i landslag är Reece James, som borde blivit uttagen för länge sedan. Å andra sidan har han spelat för Chelseas U23-lag och det är inte llla det heller. Alla utom två är engelsmän, vilket är ett väldigt annorlunda till hur det var för en del år sedan, särskilt under Frank Arnesens ledning eller om vi ska titta på andra klubbar.
    Det är många att hålla ögonen på; Ugbo, Sterling, Mount m fl. Kanske ännu mer Chalobah och nye Juan Castillo från Holland som var sensationell i sina två första matcher för U-laget.
    Därtill har Jody Morris spelat en del yngre spelare som svenske Colley i några FA Youth Cupmatcher.

Jared Thompson: 18, Eng U16s, U17s, U18s
Reece James: 18
Trevoh Chalobah: 17, Eng U16s, U17s(capt), U19s
Josh Grant: 18, Eng U18s
Dujon Sterling: 17, Eng U16s, U17s, U19s
Tariq Uwakwe: 17, Eng U18s,
Jacob Maddox: 18, Eng U16s, U17s, U19s
Juan Castillo: 17, Holland U16s, U17s
Mason Mount: 18, Eng U16s, U17s, U18s
George McEachran: 16, Eng U16s, U17s
Ike Ugbo: 18, Eng U17s
Marc Guehi: 16, Eng U16s (capt), U17s
Callum Hudson-Odoi: 17, Eng U17s
Harvey St Clair: 18, Skottland U16s, U17s, U19s
Jamie Cumming: 18, Eng U17s
Luke McCormick: 18

TISDAG:
Få kan fira som Antonio Conte. Som de här bilderna som Daily Mail har samlat ihop visar. >>

MÅNDAG:
Senaste om Eden Hazard är att det är en vadskada, säkerligen från nedsparkningarna från Unitedspelare, som kommer att hålla honom från plan en bit in i april. I bästa fall tror de att han kan vara tillbaka mot City, men det är tveksamt.

Chelsea Ladies möter Sunderland i FA Cupens nästa omgång, som är kvartsfinaler redan nu. Hemmamatch också. Matchen spelas 26 mars.

Eden Hazards skada är nog inte riktigt så liten som Conte gärna ville antyda i helgen. Hazard har fått lämna återbud till Belgiens två matcher under uppehållet. Bra för Chelsea och Hazard att han inte försöker spela med någon form av skada men trist för Belgien. Kanske ger det Batshuayi en möjlighet.
Han behöver få speltid.

Då har matchen mot Southampton som flyttats pga semin i FA Cupen fått nytt datum. Den ska spelas tisdagen 25 april, dvs tre dagar senare. Däremot väntar vi fortfarande på besked om Watfordmatchen som flyttade pga förra omgången.

Chelsea Ladies vann säsongens första match, i FA Cupen mot Doncaster Belles, stort. Matchen slutade hela 7-0 och nyförvärven Dunn och Bachmann tillhörde målgörarna.
    Målen av: Dunn 12, Ji 33, 37, Little (sjvm) 41, Bachmann 45, Chapman 70, Spence 72

Uppehåll ända till april och det är tyvärr inget aprilskämt. Sällan har vi tyckt sämre om ett uppehåll än just nu då vi vill se Chelsea obevekligt spela sig fram mot en ny ligatitel. Så efterlängtad efter förra säsongens fiasko.
    Då väntar Crystal Palace som Sam Allardyce äntligen fått fart på. I en match lördagen 1 april som spelas samtidigt som United spelar så vi får nog tyvärr utgå från att matchen inte visas på tv, för ZTV tycker alltid det är viktigare att visa United även om Z är avstängd även den matchen. Oavsett att United möter WBA.
    Just nu är varje match så viktig för oss fans. De känns viktigare än någonsin oavsett vilka vi möter. Vi vill ha in poängen och säkra titeln så fort som möjligt. Då kanske vi även kan koncentrera oss fullt på FA Cupen också. Samt låta ungdomar och andra spelare få speltid i slutet av säsongen.
    Därför är ett uppehåll där vi kommer att behöva oroa oss för majoriteten av våra spelare ska skadas inte något att se fram emot.
    April blir en tuff månad för oss. Vi möter City och på bortaplan möter vi United. Kanske blir det en match där Mourinho åter gör någon av våra spelare till måltavla. Vi ska också möta Everton på bortaplan, en match där vi har haft mycket svårt att få resultat de senaste åren. Lägg därtill semifinalen på Wembley mot Tottenham. Dessutom ska förmodligen matchen mot Watford och kanske även den flyttade matchen mot Southampton klämmas in. En tuff månad väntar verkligen. Men det kan också bli en månad i vilken ligan avgörs helt och hållet! Spännande lär det bli.

 

 

Rykten, notiser m m, v-12


SÖNDAG:
Tiemoue Bakayoko från Monaco ska ha skrivit ett femårskontrakt med Chelsea. Men innan vi blir upphetsade ska vi veta att ryktet är italienskt så chansen att det är sant är rätt liten. Den här gången är det inte Tuttosport (som dock fortfarande hävdar att Inter tror de kan värva Conte) utan TuttoMercatoWeb. Det verkar som om det börjar med Tutto betyder det Falska Nyheter. TuttoTrump på er alla.

Och Diego Costa roar sig med alla blaskorna genom att antyda att han kan tänka sig spela för Marseille, eller PSG eller något annat franskt lag. Självklart går de på det och tar fram nästan krigsrubriker och lovar att Costa är borta till sommaren, för att bli ersatt av....

Nu dyker det upp rykten om Lukaku till Chelsea. Ursäkta, det har ni hört förut. Ungefär sedan han lämnade. Det nya är att nu ska det bli pengar plus en spelare som ingår i dealen. Spelaren som ska erbjudas Everton, enligt medierna alltså, är Michy Batshuayi.

Jordan Houghton som fått en svår knäskada under sitt lån till Doncaster (där han gjorde succé) berättar om det stöd han fått av bl a Zouma och Diego när han kom tillbaka till Cobham för rehab. Läs mer >>

Blaskorna påstår det så ni lär stöta på det. Ryktet är nu att Antonio Conte har blockerat en transfer för Neymar till Chelsea. En övergång för 222m €. Vi är inte många som tror på det, men självklart får det medieutrymme ändå. Roman, Neymar och Barcelona sägs vara överens men Conte vill avvakta... Vi får tro vad vi vill.

Det har pratats om Liverpool men nu verkar det handla om Leipzig. Var Dominic Solanke hamnar. Konkurrensmässigt är det förstås bäst om han hamnar utomlands, för i Chelsea lär han inte spela med sina löjliga lönekrav. Däremot är ersättningen lägre, utländska lag betalar långt ifrån samma ersättning för utbildning som vi övergång inom England.

LÖRDAG:
Mycket prat om att Chelsea försökte köpa Niklas Sule i januari. Han var ju aktuell redan i somras. Han ville dock inte lämna Bundesliga (tyskar är ju jämte engelsmän de som helst stannar i sin egen liga). Inte så märkvärdigt men det visar ju att Chelsea ändå försökte göra något i januari men inte ens PLs stora pengar och klubbar som Chelsea kan locka alla. Särskilt inte spelare från Bundesliga som hellre går till Bayern som alltid dammsugit egna ligan på alla talanger.

Det börjar snackas om Antoine Griezmann igen. Han har gång på gång förklarat att han vill stanna i Atletico Madrid, men det har aldrig ens bromsat upp alla rykten om Manchester United. Nu ska Chelsea gett sig i kampen och kommer att matcha varje bud som Man United ger. Dvs minst 86m pund som är utköpsklausulen som spanska kontrakt har. CSFC tror Griezmann spelar kvar i Atletico nästa säsong, om de inte missar Champions League. Men då han i flera år varit den vi velat haft så ryktena får gärna ha substans.

Detta måste vara ett av de mest händelselösa landslagsuppehållen någonsin. Men Diego Costa gjorde mål i landslaget också igår, Pedro och Azpi fick inte spela. Hur spanska landslagskaptenen kan föredrar Carvajal till Azpilicueta är väl lite svårt för oss att greppa men de spelar med fyra backar så kanske är det därför.
    Så händelselöst är det att till och med CSFC hamnade fel. Av någon anledning fungerade bara uppdateringarna här i högermenyn, inte i öppningsfönstret. Vi beklagar det. Men som sagt, som ni ser har inte mycket hänt.
    Mest intressant de senaste dagarna är att Eden Hazard påstås ha sagt till sina kompisar att han absolut spelar för Chelsea även nästa säsong. Precis som CSFC också trott.
    Chelsea lär erbjudit Celtics Moussa Dembele kontrakt om 65k i veckan med garanterad ökning till sexsiffrigt. Dembele tackade nej då han inte tror han får speltid. Vi undrar fortfarande lite varför då CSFC tror Tammy Abraham är lika bra som fransmannen....

FREDAG:
Trovärdigheten är föga att lita på men Chelsea ska ha erbjudit 155,5m pund för Neymar. Dock ska Antonio Conte blockerat affären och därmed ska han sluta då Roman vill göra den.... Ja, ryktet är där men vad ska man säga. Det är så vilt att det är omöjligt att tro på. Och vi bör väl tilläga att ryktet kommer från lögnsajten Tuttosport i Italien, samma som hävdade att Conte var klar för Inter.

Och så har vi samma gamla vanliga rykten om att Real Madrid ska värva Eden Hazard och Thibaut Courtois. De slipper vi aldrig.

TORSDAG:
Så vem är bäs? På frisparkar? I den här inofficiella tävlingen är det helt klart vår Sideshow-Bob som sätter frisparkar som de ska sättas. Oj. Se här >>

ONSDAG:
West Ham hoppas verkligen få låna Michy Batshuayi i sommar. Kanske är det en bra lösning. Vi får se. WH ska ha fått ett bud om 31m pund för Michy accepterat i somras innan Chelsea kom in och tog över för 33m.
Det är inte nytt då han förekommit i skvallret tidigare men han är ännu en aktuell Monaco-spelare, till Chelsea. Mittfältaren, 22-årige Tiemoue Bakayoko för 32m pund.

Den ständigt ryktade Kalidou Koulibaly i Napoli säger att han föredrar att stanna framför att gå till Premier League. CSFC fattar fortfarande inte varför Chelsea ska vara intresserade av honom för den prislapp det talas om (världsrekord för en försvarare). För han har absolut inte imponerat när vi sett honom, men vi erkänner att vi följer italienska ligan högst tillfälligt men i CL visade han aldrig att han var värd prislappen. Kanske slipper vi äntligen detta ständiga rykte (fast det lär vi väl inte göra).

Diego Costa konfirmerar nu att han ville återvända till Atletico Madrid i somras, men det blev inte så som vi vet och är tacksamma för. Vi lär dock få höra många nya rykten hit och dit de närmaste månaderna. Läs >>

Conte ser redan framåt och hävdar att Chelsea kommer minsann att vara bättre nästa år. Läs mer här>>

Landslagsuppehåll är också nyhetstorka om Chelsea. Så här är en nyhet om nya grafiken på Premier Leagues tröjor. För tyvärr ska ju alla lag i PL ha samma typsnitt på namn och siffror. Andra ligor låter varje klubb bestämma sådant själva. Årets är hyfsat till skillnad från häromåret då det grafiska snittet var vedervärdigt fult. Nästa år blir lite snyggare om än lite tunt. Själv föredrar vi att komma ihåg Real Madrids stora antikva typsnitt för många år sedan. Ett av de allra snyggaste, men kanske inte för randiga tröjor, men deras vita passade det fint.
    Nytt för nästa år är också att det blir sponsorslogor på ärmarna. Bara City har presenterat sin hittills, Nexen Tires. Det ska tydligen vara spelbolag, däcktillverkare och ett och annat finansiellt bolag numer. Nästan så man uppskattar Chevrolet på Uniteds, det är åtminstone något de flesta av oss bryr sig om - bilar.
    Se här hur det kommer att se ut >>

TISDAG:
Intressant läsning om hur N'Golo Kanté håller på att förändra synen på vad en mittfältare är och ska göra. Läs här>> Särskilt intressant är det faktum att Chelsea scoutade Kanté innan han kom till England och rekommenderade honom till Mourinho som inte var intresserad då han inte var storvuxen nog för Mourinho.

Det kommer inte att tysta en enda spansk tidning, men kanske tänker någon annan sportjournalist till innan de sprider rykten om Courtois till Real Madrid efter att han gått ut och sagt att det är inte aktuellt för honom. Hans framtid är hos Chelsea, enligt Thibaut Courtois själv. Läs mer>>

Nathan Aké ätervände från lån i januari men har fått lite speltid och därmed är spekulationerna igång. Nu ska han användas som mellanskillnad för att få loss Virgil van Dijk enligt vissa medier. Vi lär få se, om något har vi väl lärt oss ett par saker i år; Conte tänker långsiktigt, han ändrar ogärna och vi har varit väldigt skadebefriade (vilket vi hänför till skicklighet i förberedelser och träning men än tur). För Aké har det dock varit dåliga nyheter då chansen att få spela varit mindre än väntad.

MÅNDAG:
Tammy Abraham hade en bra dag i fredags. Inte bara gjorde han mål i överraskningsvinsten mot Newcastle. Han klarade också sin uppkörning tidigare på dagen.
Gissa att bilhandlarna i Bristol radar upp lyxbilarna i förväntan nu.

Helgens lånerapport, det har gått bra för många utlånade spelare senaste veckan. Även de går nu in i landslagsuppehåll och väldigt många av dem spelar med olika landslag. Läs mer>>

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC