csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 28 sp 22 v 3 o 3 f 59 - 21 mål 69 p
always proud to be Blue
13 - 19 mars 2017
  NÄSTA MATCH:

   Crystal Palace - lördag 1/4 kl 16

 -

Nyheter v-11


LÖRDAG:
Om ni trodde Antonio Conte ställer höga krav. Då skulle ni hört U-lagets manager Jody Morris efter matchen. Han var inte alls nöjd. Han tyckte laget hade spelat bättre i första mötet och inte varit på i hela matchen idag! Höga krav alltså. Om de ska vinna finalen måste de höja sin nivå ordentligt enligt honom. Ändå var han förstås väldigt stolt över laget. Vad vi andra, som är mer lättimponerade kanske, noterat är dock vilken trupp han har. Han har roterat laget långt mer än någon annan ungdomsmanager någonsin gjort tidigare. Det är mer ett lag, en trupp än förr. Tidigare har vi haft vissa stjärnor som stått ut, nu är det verkligen, precis som kanske med a-laget ett Lag där alla verkligen bidrar, fast i hans fall fler spelare än vad Conte använt. Vilken akademi Neil Bath och de andra som jobbat där från Brendan Rodgers framåt har skapat!

FA YOUTH CUP, Semi #2. (2-1 i första)
CHELSEA vs TOTTENHAM          7 - 1     (9-2 s)
Chelsea tog en så tidig ledning att jag hade inte ens lyckats slå över. Ett noll i öppningsminutrarna och det är stor uppförsbacke för Tottenham. Ugbo gjorde det.
    I 16e minuten tvingade Castillo Spurs målvakt till en kanonräddning och minuten efter var det McEachran som fick Austin att visa stor klass.
    Trevoh Chalobah får sedan en nick framför fötterna från ett härligt inlägg av Mount. Chalobah klämmer till och dubblar ledningen och upp till 4-1 sammanlagt. 18
    Chelsea är redan nära en finalserie mot vanliga motståndaren (tredje året på raken) Manchester City som dock har ett bättre lag i år än tidigare enligt ryktena.
    Ugbo nära med en nick. 21. Målvakten Austin är redan Tottenhams räddning.
    En mycket billig straff för Tottenham ger dem en livlina men Thompson räddar den. Mycket fin enhandsräddning. Vilket ger rättvisa då straffen var billigare än en gammal kola. 26 Mount fick kort också, otroligt nog.
    McEachran får en härlig stickare, rundar målvakten, kommer i usel vinkel och sätter den i stolpen. 32
    Ike Ugbo sätter trean på en straff. 37
    Chalobah försöker sig på en saxspark men den tar på en försvarare. 43
    Så nära av Chelsea, tre spelare har chansen och spelar två gånger till ännu bättre placerade spelare. OJ vad snyggt. Men inte mål! Det skulle det varit. 44.
ANDRA
Chelsea är i control-mode i andra halvlek. De behöver inte anstränga sig och det går helt klart på lågväxel.
    Vilken mål. Castillo gör en fantastisk rush på vänsterkanten. Sterling tar emot bollen helt fri, tar lugnt ned den och sätter den hur säkert som helst. 57
    McEachran får bollen av målvakten och han lyfter bollen utanför. Det var inget vidare gjort. 58 Så får han en ny chans minuten efter och skottet är lite väl lamt och målvakten kan rädda...
    Hudson-Odoi får ren gata fram och han bara springer rakt fram och sätter bollen. Från halva plan. Var var backarna? 62
    Ugbo kommer fri, backarna hinner inte ifatt honom. Ugbo får en liten smäll, krokben, Ugbo trillar nästan men klarar sig och sätter bollen. Hade varit frilägesutvisning annars. Ugbo går sedan av, förmodligen rätt nöjd. 69
    Thompson tappar tafatt bollen, reducering av Tottenhams Roles. Helt oförtjänt. 70 Där kvitterade Thompson verkligen sin härliga straffräddning. Han hade antagligen somnat i målet.
    Bra långskott av Mount som Austin tippar till hörna. 82
    Hudson-Odoi fintar bort sin back och skjuter vid stolpen. Austin räddar. Vilken målvakt de har på g i honom, Tottenham. 83 Det hade varit tvåsiffrigt ikväll utan honom. Även om han gjorde en jättetavla, men den kostade honom inget.
    Underbar stickare och en härlig avslutning ur dålig vinkel av Castillo. Mål igen. 86 Han gjorde sin U18-debut i första matchen mot Tottenhami tisdags och har varit väldigt bra i den här matchen.
    ***Chelsea är i sin sjunde final sedan 09-10. Sjätte på raken. De har vunnit fem av dem redan, och kan vinna en till. Förmodligen får de möta Manchester City som leder sin serie med 6-0 efter första mötet mot Stoke (returen 2 april). Vilken otrolig ungdomsakademi Chelsea har.   

Ingen fotboll förrän i april, men om en stund spelar kidsen andra semin mot Tottenham.

Chelsea fick verkligen slita för segern, men den var ju hur rättvis som helst även om vi fortfarande vill se bättre effektivitet. Men med två träffar och några kanonräddningar av deras målvakt... De hade ett skott på mål. En straff!
    Moral, karaktär. Härligt att se i Chelsea.

Ett rykte från förmiddagen i tabloiderna säger att Eden Hazard har ådragit sig en muskelskada och har inte rest med till Stoke-upon-Trent. Vi får se hur sant det är. Skadan ska ha uppkommit på sista träningen innan avresa och kan knytas till behandlingen United gav honom. Det spekuleras i att han också tvingas lämna återbud till Belgiens landskamper.

Stoke tar ett sent beslut kring Diouf. Deras nyförvärv Berahino förväntas leda linjen. Definitivt borta är Johnson, Butland och Ireland. Deras bäste målgörare är Joe Allen på 6 mål, att jämföra med vår främste Diego på 17.
    Chelsea har problem med Luiz's knä och Moses' vad men båda förväntas spela. Vi kan bara hoppas de sedan får vila under landslagsuppehållet.
    Det är två saker vi vill se hos Chelsea. Inga sena mål och framförallt större effektivitet på skapade chanser, då ska det nog gå bra.

Nästan direkt efter matchen mot Stoke möter U18 Tottenham i den avgörande semin i FA Youth Cup. De vann bortamötet med 2-1. Den visas på Chelsea TV.

Stoke är oerhört svårbedömda just nu. Det går inte säga vilket Stoke som kommer ut, men de möter ett topplag och det brukar ta fram det bästa ur de flesta spelare så det blir säkert tufft. En vinst för Chelsea skulle dock ha en enorm psykologisk inverkan då alla andra topplag spelar efter Chelsea och skulle Chelsea då ha tretton poäng ned... Vi tror det påverkar för de jagande lagen har alla sina problem. United gnäller över sitt spelschema, de har Pogba skadad, Z avstängd och kanske en och annan spelare till som kräver vila eller åtminstone en extra banan. De slipper kort de förtjänar men gnäller desto mer för att de ändå får kort... För att börja bakifrån. Arsenal vann stort mot ett icke-ligalag i cupen, men herregud det ska de ju göra elva gånger av tio så... dessutom på hemmaplan. Liverpool möter City som tappade nerverna totalt nere i Monte Carlo och vek ned sig värre än ett gummiband i första halvlek. Liverpool spelar bara bra mot topplag men det är en svårtippad match ändå. Tottenham saknar sin skyttekung och senast de gjorde det var de inte bra. De bör dock ändå kunna vinna. Så om Chelsea slår Stoke lär det sätta ytterligare press på de som jagar, och den här omgången följs av absolut ingenting då det är landslagsuppehåll sedan till april. Det finns en god chans den här helgen att ett eller flera lag i toppen förlorar poäng, vi hoppas innerligt att det inte är Chelsea - men Chelsea måste förbättra effektiviteten och göra mål på de chanser de skapar i högre grad än på sistone. Stoke är inget lag man kör över i normala fall och de lär bjuda upp till kamp, tror vi.

Tammy Abraham gjorde mål igen efter sin skada i en match där bottenlaget Bristol City kämpade ned topplaget Huddersfield med Izzy Brown. kämpade är kanske fel ord då de mycket överraskande vann med hela 4-0. (Kasey Palmer fortfarande skadad). Det ska bli väldigt intressant att se Abraham nästa säsong, kanske lånas han ut på högre nivå men han verkar nästan färdig för att kämpa om en plats i Chelsea. Fast det trodde vi en gång om Patrick Bamford också och hans karriär har verkligen tagit en nedåtgående spiral. För se om Bamford får speltid nu när Karanka lämnar och Boro måste börja spela mer offensivt, men det var ju Karanka som ville ha honom men sedan inte gav honom chansen igen...

FREDAG:
Conte vill som vanligt inte berätta särskilt mycket om sitt lag imorgon. Dock förväntar man sig att Victor Moses ska kunna spela även om han haltade efter Untiedmatchen.
    Conte menade också i presskonferensen att hans kontraktssituation är som den är och han bryr sig inte om den just nu. Spekulationerna om att han skulle vara missnöjd med transfersituationen, hans inflytande på den avfärdade han som rent nonsens och sa att det fungerar utmärkt. Det är ett samarbete som fungerar enligt honom.

Vilken lottning det blev i CL i år. För första gången blev inte känslan att Uefa lagt sig i lotten, för vem ville nog att Real skulle möta Bayern och Barcelona skulle möta Juventus. Det blir kanonmöten och någon av vinnarna i de mötena är utan tvekan vår favorit till att vinna hela schabanget. Annars tror vi på Atletico mot Leicester, svårare att tippa mellan Dortmund och Monaco men vi hejar nog lite på monegaskerna där.

Det blir på lördagen 22 april som Chelsea möter Tottenham på deras Europahemmaplan (och hemmaplan nästa säsong) Wembley. Ett ställe Chelsea haft många framgångar. En tuff match, i särklass den tuffaste semin på papper. Matchstart 18.15.

TORSDAG:
Chelseas sommarplaner är i Asien. Tre matcher ska spelas i slutet av juli. 22 juli mot Arsenal i Beijing, och så två matcher i Singapore mot Bayern 25 och Inter 29 juli.

Monaco gjorde det - igen.
    Hur det påverkar Manchester City blir intressant att se, men det var inte vad de väntade sig. Vi Chelseafans vet hur de kände sig. Vi har ju upplevt samma nesa. Vi trodde vi skulle klara Monaco lätt 2004 och ta oss till vår första CL-final. Vi hade bortamål i första matchen, vi hade ledningen och så gjorde Claudio Ranieri ett par byten som det tog oss mycket lång tid att förlåta som helt vände matchen i fel riktning trots att de hade en man utvisad och vi åkte ut då Chelsea bara fick 2-2 hemma sedan. Vi skyllde på Ranieri, men så här efteråt kanske vi istället borde hyllat vad Monaco klarade av. Särskilt nu när de bevisat det ännu en gång.
    Gruppspelet i Champions League är idag ungefär lika spännande som att titta på som att följa hur rostskydd torkar. Men någon roligare, intressantare och mer överraskande första play-offomgång tror jag aldrig vi fått uppleva. Visserligen gick Barcelona vidare tack vare fusk och domare, men det är ju standard, de vände ändå ett hopplöst underlag och ska ha all heder för att de ville försöka. Många lag hade gett upp innan startsignalen. Leicester gick vidare, vem trodde på den men det var ännu ett bevis på att spelarna avsiktligt lade av under Ranieri av någon anledning. Monaco vände ett underläge som vi inte trodde på, särskilt utan deras stjärnspelare. CL ser öppnare ut än någonsin även om Spanien har absolut största möjligheterna men det förvånar inte om det blir Juventus och Bayern i final. Får se vad lotten ger imorgon.

ONSDAG:
Vi bör väl heja på Man City ikväll. Detta då vi ska möta dem i ligan och då är det ju bra om de har annat som kräver deras koncentration. Men romantikern i en hoppas nog ändå en hel del på att det unga lovande Monaco ska ha en chans. Dock, två mål är tungt att plocka in utan Falcao som är en annan spelare igen än den han var i Chelsea och England.

Kidsen i U18 vann första semifinalen på bortaplan mot Tottenham med 2-1. Målen för Chelsea gjordes av James 34; Ugbo 40 och Sterling reducerade för Spurs sent i matchen, 88. Chelsea missade också en straff, som McCormick satte i stolpen istället för i mål. Returen spelas på lördag kl 18.15.
    Man City slog Stoke i sin första semi förra veckan med 6-0 och verkar klara för finalen. Så det lutar åt tredje året i rad som Chelsea och City möts i finalen.

Chelsea har några så kallade bogeyteam att möta framöver. Lag vi har nästan lika dålig statistik mot som Manchester United har mot oss (inte en vinst på tolv senaste försöken).
    Först ut är ju Stoke på lördag. De har luggat oss på poäng fyra av de senaste sex säsongerna.
    Everton (30/4) har visat form även om osäkerheten kring Lukaku nu kanske påverkar framöver. Vi har bara vunnit två av de åtta senaste matcherna mot dem på Goodison. Och så väntar även West Bromwich (13/5) framöver, där har Chelsea bara en gång vunnit en av de senaste fem gångerna.
    Även om Manchester United (16/4) inte har slagit oss, så har inte heller vi slagit dem på Old Trafford på flera år.
    Fast det är nästan värre att matchen mot Stoke är vår sista denna månad! Desto roligare att notera att ZTV nu bestämt sig för att visa matchen på lördag. Tack för det.

Otroligt nog slipper Rojo avstängning för att stampat på Eden Hazard. En tydligare stamp än den Mings gjorde förra helgen och som gav fem matchers avstängning. Så vi får nog ta tillbaka de fina ord vi skrev om Oliver, för han hävdar att han såg Rojo stampa men tyckte inte det var ett kort! Obegripligt och Bournemouth är förstås väldigt förbannade och tycker det visar att storklubbar (åtminstone en) får stora orättvisa fördelar av domarna. Däremot kommer United att få böta för deras spelare protesterade (i mängd) mot domaren för utvisningen, som var solklar även om förseelsen i sig inte var så farlig, men då hela laget redan hade varnats för att agera på det sättet fick Herrera ta smällen och en två matchers avstängning då det var hans andra röda den här säsongen.
    Vi tar därför tillbaka de fina orden här under. Han gjorde bra ifrån sig när han stoppade de lagmässiga attackerna på Hazard, men när han låter Valencia och ännu mer Rojo komma undan trots att han säger sig sett båda är uselt. Vi trodde ärligt talat han hade missat det, men han gjorde ju avsiktligt felaktiga bedömningar för att gynna United. Det är långt från godkänt.

TISDAG:
Michael Oliver anses vara Englands näste toppdomare. Något han sällan levt upp till när han dömt Chelsea. CSFC ger godkänt som högsta betyg till domare då vi kräver att de ska göra sitt jobb. Tufft kanske för Oliver igår förtjänade klart överbetyg. Det var första gången vi verkligen upplevt att domare gör sitt jobb när motståndarna avsiktligt försöker förstöra en spelare genom att sparka ned honom. Ett öde Eden Hazard möter i nästan varje match om än sällan så övertydligt som United gjorde det under en halvtimme. Att Oliver stoppade spelet och sa ifrån ordentligt och sedan levde upp till sina ord får vi hoppas var ett genombrott för engelska domare, att inte tillåta taktiken att sparka ned spelare. För fotbollen behöver sina artister. För vilken kreativ spelare vill komma till England för att bli nedsparkad i varje match. Det sker så mycket och beivras så lite att vi ibland fruktar att om Eden Hazard någonsin lämnar Chelsea är det orsaken. Fotboll är en kontaktsport och ska så vara men det är inte en idrott som går ut på att skada sin motståndare - sådana sporter sker i ringar, oktogoner och burar.
    Fast han missade Rojos stamp och gav inte Valencia kort för tvåfotsattacken - så perfekt var insatsen inte. Men förhoppningsvis såg han dem inte.

Gårdagens vinst mot Man U var trettonde raka hemmavinsten, vilket är ett nytt klubbrekord.

United hade trots sin fina inledning av matchen igår bara 28% bollinnehav. Anmärkningsvärt. Och det understryker kanske att hur bra Chelsea än är, går det att förbättra effektiviteten något oerhört.

Tottenham, vi ville ha veka Arsenal. Men så är det.
FA cupen semifinal på Wmebley, deras just nu hemmaarena.

Stoke, borta en regnig och blåsig vinterdag borta. Det beskrivs ofta som den kvintessiellt svåra matchen i Premier League.
  Men är det numer? Arenan är svårspelad, speciellt vintertid då den har öppna hörn vilket släpper in vindar som tar tag i bollen, så tekniskt sett är det en rent svårspelad arena. Vare sig den heter Bet365 eller Britannia.  Stoke däremot är inte alls samma lag som förr. Det var betongförsvar, det var storväxta spelare, långa inkast och never-die-attityd. Idag är det blandat som en påse lördagsgodis och ingen vet riktigt vilket Stoke som dyker upp.  De kan spela ut de flesta lag en bra dag. De kan också falla ihop som korthus en dålig dag.
  De fick imponerande oavgjort borta mot Manchester City i senaste omgången. Ett resultat som var viktigare för oss än dem. Kanske var det inte heller tack vare en jättebra match av de polkarisrandiga, utan mer en rätt usel insats av de ljusblå.
  De kan dock aldrig underskattas och om det är något, av hur mycket som helst, som vi gillar hos Antonio Conte är ju att han aldrig underskattar något lag. Andra managers säger att de gör det inte, men Antonio Conte visar i ord och handling att han inte gör det.  Det är därför Chelsea leder ligan. Stort.
  Och det vill vi ju gärna  fortsätta göra efter den här matchen även om vi har en match mindre spelad nu. Å andra sidan det har ju de flesta av våra närmaste konkurrenter då årets FA Cup ser ut som ett minislutspel på Wembley nu. Med samtliga de fyra lagen i toppen av tabellen, något vi undrar om det någonsin hänt förr. Årets FA Cup har haft många skrällar, fram till nu.
  I skrivande stund har inte ZTV bestämt sig för att visa Chelsea, men då Manchester United och Z inte spelar samtidigt så finns det nog en chans att matchen dyker upp i tablån.
  Det är också just nu Chelseas sista match i mars. Vi tror visserligen att matchen mot Watford kan komma att spelas 27 mars, men ännu är inget alls bestämt. Detta tack vare cuper och årets första hålla-tummarna-för-att-spelarna-inte-ska-skadas-uppehåll (dvs för landlagen).  April blir den helt avgörande månaden, teoretiskt sett kan ligan bli avgjord i toppen då, knappast i botten. Chelsea leder ju med 3+ matcher, och det spelas bara tre matcher i maj enligt spelschemat.

Eden Hazard har aldrig vunnit FA Cupen och han har sagt att det är ett viktigt mål som han verkligen vill få uppleva, så vi förväntar oss en insats som matchar de orden ikväll.

Vi påpekar gärna också att idag fyller Chelsea Swedish Fan Club, CSFC, 47 år. Det är många matcher, artiklar och heja på- för Chelsea som det har blivit under de åren. Först som officiell fanklubb för Norden, sedan fristående och självständiga för att kunna även få kritisera och inte bara framföra partilinjen. Vi hoppas vi har bidragit till att Chelseas popularitet har vuxit i Sverige och att vi idag är populärare än Arsenal!

Ett ungt U23-lag förlorade mot Liverpool med 0-2.

MÅNDAG:
Mourinhos matchplan för att vinna mot Chelsea var: SPARKA NED HAZARD. Fegt och ynkligt och det fungerade verkligen inte. Skönt dock att äntligen se en domarinsats som skyddar de kreativa spelarna. Att sedan svenska Unitedsupportrar i tv tyckte att det var ok för de bara fokuserade en enstaka händelse - det får stå för dem!

Det senaste är att Marcus Rashford tillfrisknat väldigt snabbt och rest till London för att spela ikväll. Som sagt, United har gjort så här förr - rest utan hela truppen. Så vi avvaktar nog till laguppställningarna kommer.

Efter nyheten om att United kommer utan anfallare till Stamford Bridge (om det nu inte bara är tjuv- och rackarspel) spekuleras det vilt i hur de kommer att spela. Att spela för 0-0 frestar nog Mourinho som hade samma situation med Chelsea mot United för tre år sedan, men det är ju fullständigt meningslöst då det är en cupmatch som måste vinnas, även om alternativet är att ta det till straffar och hoppas på turen.
    I vilket fall som spekulerar åtminstone Daily Mail vilt i hur det kommer att se ut ikväll. >> Vi får se hur rätt de får, CSFC gissar att Fellaini spelar anfallare i alla fall.

Mourinho anklagar ju Chelsea för att vara ett defensivt spelande lag som bara satsar på kontringar. Conte säger dock att han tränar aldrig någonsin kontringar med Chelsea. "... I never, ever, ever train for the counterattack. Never prepare for the counterattack. Never. I think the counterattack is an option..."
    Se denna artikel>> (Så det där med att kontra kanske de lärde sig under sin tidigare manager....?)

Det har inte hänt ofta den här säsongen att vi kunnat spekulera i laguppställningen. Men inför kvällens viktiga cupmatch är vi llte osäkra.
    Det antyddes kanske, om vi ska leka italienare och tolka vilt, att John Terry kanske spelar sin sista match på Stamford Bridge innan kontraktsdiskussioner görs i sommar!
    Vi tror också att Conte väldigt gärna vill veta hur Man United ställer upp. För de kan inte ställa sin viktigaste spelare och den som gör målen på plan, dvs Ibrahimovic. Fakta är dock att Uniteds vinstprocent är bättre utan honom. Bäste målskytt i cuperna är Marcus Rashford, men han spelar ju långt från varje match annars. Men vilka andra väljer de? De har en match som kanske är viktigare för dem på torsdag mot Rostov. En match som inte alls är avgjord även om bortamålsregeln ger United en fördel. Europa League har kanske lite mindre glamour för engelska fans än FA Cupen, men är väldigt mycket viktigare för en klubb som ligger på sjätteplats, då den ger en chans till Champions League. För som officiella hemsidan påpekat, trots 17 matcher utan förlust har ju Man United bara klättrat från sjätte plats till sjätte plats i tabellen och står utanför CL-spel genom ligaplacering.
    Vi tror dock att Chelsea startar ett nästan ordinarie lag med bara ett par ändringar. Vi tror att en av de ändringarna heter Asmir Begovic. Vi tror nog att Conte, även om han är rätt hänsynslös i sina uttagningar, låter Begovic fortsätta i cupen. Liksom vi tror Mourinho fortsätter med Romero. Å andra sidan, Mourinho är nog extremt uppjagad inför den här matchen och vill ha revansch inför förnedringen i ligan på Stamford Bridge i oktober. Kanske blir det Matic från start för att stämma ned Uniteds dyra mittfält istället för Fabregas som spelat (mycket bra) de senaste matcherna från start.
    Det blir en tuff match då United otvivelaktigt är bättre idag än i oktober, men förhoppningsvis avgör kvalitet, motivation och hemmaplan. Vi vill väldigt gärna spela på det som ibland kallas vår andra hemmaplan och från hösten 2018 kanske blir vår hemmaplan i tre års tid, Wembley Stadium.
    Från och med i år kan det inte bli omspel i kvartsfinalerna, så matchen kommer att avgöras i kväll. På något sätt, normaltid, övertid med ett fjärde byte (Chelsea har som enda lag i ligan alltid utnyttjat sina tre avbytare i varje match!) eller straffar.

Sent igår kväll kom nyheten om att United kommer utan anfallare. Förutom Z saknas, Rashford pga sjukdom, Martial pga lätt skada och Rooney skadades i en kollision med Smalling eller JOnes under sista träningspasset. Frågan är om det är sant eller bara tjuv- och rackarspel innan matchen?! Vi får se under dagen. Vi har fått rapporter tidigare om just United om spelare som inte rest med laget men som sedan ändå varit med så...

 

 

Rykten, notiser m m, v-11


SÖNDAG:
Lustigt nog nämns inga transferrykten om Kevin Mbappé till Chelsea från Monaco. Däremot har andra spelare nu börjat knytas till Chelsea. Bernardo Silva har det pratats om en längre tid. Ny på kartan är vänsterbacken Benjamin Mendy. De skulle tillsammans kosta 40m pund vilket låter ovanligt prisvärt.

Enligt tidningarna jagar Chelsea inte bara Romelu Lukaku utan även Ross Barkley från Everton. Bland andra klubbar. Vi lär väl få se men det är ju lite svårt att tro på att Everton är villiga att sälja sina bästa spelare när de säger sig vilja satsa istället. Chelseas hemliga vapen i att locka tillbaka Lukaku lär inte vara Champions Leaguespel trots att det är vad Lukaku själv menar är viktigt för honom, utan hans idol Didier Drogba. Om vi ska tro The Sun!

I måndags gick Uniteds spel ut på att skada Eden Hazard, de lyckades då han fick en skada som höll honom borta från Stokematchen. Även om ingen kan säga exakt när han skadade sig. Igår försökte Stoke till varje pris göra samma sak med Costa, fast målet var kanske än mer att få honom utvisad än skadad. Vad sysslar våra motståndare med? Sportsligt kan vi inte kalla det.
    Läs gärna den här artikeln från Guardian om Uniteds och Mourinhos cyniska inställning. >> Den har några dagar på sig men vi hittade den först nu, och den är lika sann för det.

LÖRDAG:
Pedro slog en snedspark på uppvärmningen och träffade en kvinna i ansiktet. Han gick då och hämtade en Chelseatröja att ge henne och be om ursäkt. Snyggt gjort! Det var en Chelseasupporter så hon var nog ändå glad trots näsblodet.

Antonio Conte förklarar hur han väljer spelare, särskilt hur han väljer mellan Cesc Fabregas och Nemanja Matic. Vilket inte är något lätt val. Läs mer här>>

En läsvärd artikel som ställer Antonio Contes arbete i relation till förväntningarna över andra managers i somras. Läs här>>

FREDAG:
Enligt blaskorna måste Chelsea erbjuda Thibaut Courtois samma lön som Hazard har, dvs runt 200k i veckan för att få honom att förlänga sitt kontrakt bortom 2019. Föga trovärdigt men nog lär det handla om en ordentlig löneförhöjning men till de summorna... Courtois har dock bra förhandlingsläge då Real rycker i honom som de rycker i Hazard med flera.

Dagens oroande rykte är att Victor Moses skadades mot United. Vi får höra mer om det i dagens presskonferens senare antar vi.

Det är två och en halv månad till Silly Season men ryktena idag är våldsamma. Dock inte ett enda nytt rykte utan mest dumheter. Ryan Sessegnon lär välja Liverpool är det mest nya. Eden Hazard ställer krav på Real att de ska sälja Benzema (eller Bale eller Ronaldo). Conte vill hellre ha Morata än Lukaku (och tittar vi på prislappen är det nog klokt) och så vidare. Och Michael Owen som tippat förlust för Chelseas i varje match senaste tiden tror Chelsea förlorar mot Stoke, övriga "tipsexperter" tror tvärtom.

TORSDAG:
Andreas Christensen gjorde mål idag igen i matchen mot Schalke 04 i Europa League. Och Bertrand Traoré gjorde mål för Ajax mot Köpenhamn.

Inte alla fotbollsspelare ser bara till sig själva. Unge Charlie Wakefield i Chelseas akademi föredrog att göra något extravagant för sin fars 50-årsdag istället. Det tog honom två år att fixa. Som tack för allt pappa hade gjort för honom. Läs mer >>

Eddie Newton försvarar Chelseas lånepolicy och han gör det på ett vettigt sätt. Läs mer>>

Om ni undrar vad Chelseas spelare kör för bilar, så kan vi berätta att de kostar. Mycket! Förutom förstås Kantés. Han kör en Mini. Se själva här>>

Chelsea möter Tottenham 22 alt 23 april. Det innebär att kanske Harry Kane är tillbaka till den semifinalen på Wembley. Senast om Kane är att han är tillbaka om 4-6 veckor.

Så var det dags igen. Ännu en manager bites the dust. Aitor Karanka har fått gå från Middlesbrough som nu har 11 matcher med en ny manager eller en interim som ska klara dem kvar i Premier League.

Vi kommer att få höra det hundratals gånger till innan nästa transferfönster stänger (och säkert efter det också). Real Madrid ska köpa Eden Hazard. De vill byta Isco, Morata, Rodriguez eller någon annan också mot honom. De ska också köpa Courtois. Eden Hazard påstås leta hus i Madrid (av någon obskyr spansk journalist). Ja, ni kan gissa hur det låter.
    Skulle Chelsea sälja Hazard är de idioter. Inte ens om priset blir 200m pund ska klubben sälja. Det finns ingen ersättare. Möjligen Neymar men det lär inte vara aktuellt och en filmare som han skulle väl få det svårt i England. Messi är så mycket äldre, liksom Ronaldo. Och utanför de fyra namnen kan ingen jämföras med Hazard. Men spanska medier och andra tror ju att bara Real vickar med llllfingret kommer spelarna...

ONSDAG:
Vi förväntar oss alla att Asmir Begovic lämnar i sommar, förmodligen till Bournemouth (som också jagar Nathan Aké igen). Celtics Gordon var aktuell men har nu skrivit nytt kontrakt med skotska mästarna (snacka om enlagsliga, varför bryr de sig ens om att spela matcherna!). Chelsea lär därför intressera sig för veteranen Fernando Muslera i Galatasaray. Klubben vill att han stannar, men han har bara ett år kvar på kontraktet. Låter som en bra lösning som back-up till Courtois.

Som väntat är Lukaku enligt medierna nästan redan klar för Chelsea... Det lär knappast bli så lätt. De hävdar också att Everton i somras tackade nej till ett bud från Chelsea om 57m pund. Everton krävde 75m. Senast igår sa källor som angavs vara inom Everton att Lukakus nya kontrakt (som han alltså inte kommer att skriva på) hade en köpklausul om 90m pund! Trots att nyheten var att Lukaku inte kommer att skriva på ett nytt kontrakt är det senaste att han vill gärna vill ha ett kontrakt med högre lön men med en utköpsklausul om högst 70m pund. Vilket CSFC tycker är ett på tok för högt pris det med, men spelare i England går inte enligt normal prisskala.

TISDAG:
Gissa om ryktescirkusen kommer att gå på fullt varv framöver. Romelu Lukaku har sagt ifrån att trots alla löften från Mino Raiola kommer han inte att förlänga sitt kontrakt med Everton. Det handlar för en gångs skull inte om pengar utan om att han vill spela i Champions League. Ska vi gissa PSG, för vi tvivlar på att Everton säljer till ett engelskt lag men ingen vet ju. Money talks. Lukaku har två år kvar på sitt kontrakt med Everton så det är möjligt att de de väntar en säsong till innan de säljer. Det beror ju på många omständigheter.

Chelsea spelar mot Bayern München i Shanghai 25 juli i årets försäsong. I Audis Summer Tour. En turnering även Arsenal ska förlora till Bayern igen i. Milan och Inter, båda kinesägda, ingår också i turneringen men inget är sagt ännu om eller när Chelsea möter dem.

Mourinho hävdade att Paul Pogba var bäst på plan igår. det går inte ens att kommentera då Pogba i vår skala knappast ens hade fått godkänt. Men Mourinho är som han är.
    Kanté var fantastisk efter att fått kämpa sig in i matchen och Eden Hazards första halvlek var magnifik och därför gav CSFC honom vår MoTM även om Kanté var värd det också. Bäst i United var de Gea. Vilket nog säger allt egentligen även om United startade bra, men åstadkom inget.
    Pinsamt var fansen som hånade Mourinho, även om CSFC inte är hans största fans ska sådant inte ske. Men med tanke på att Mourinho satsade på att besegra Chelsea genom att sparka ned Hazard vid varje tillfälle kanske vi lite lite grann kan förstå frustrationen hos dem där som vände sig mot Mourinho. För den sortens taktik är inte värdig något enda fotbollslag eller manager. Ändå, så ska man inte uppföra sig och de s k fans som hånade honom borde skämmas ögonen ur sig. Även om Mourinho själv är den som gör mest för att förstöra förhållandet till Chelseas fans.
    Uniteds egen "enforcer", dvs deras fulaste spelare Rojo är åter under förstoringsglaset då det spekuleras i att han avsiktligt stampade på Hazard. Hoppas FA tar en lång och noggrann titt på det. Rojo har klarat sig från utvisningar han borde fått hela säsongen. Som spelare påminner han lite om Pepe när denne var som värst, fast sämre förstås. Incidenten under andra halvlek uppmärksammas stort i England men nämndes förstås inte i Sverige. Vi får se om FA agerar.

MÅNDAG:
En kul artikel om Marcos Alonso och hans genetiska arv som fotbollsspelare, och tänk gärna tillbaka till hur förvånade vi var när Chelsea lade upp stora pengar för att köpa honom i somras. Väl spenderade pengar visar det sig (även om förvåningen kanske var ännu större över att Luiz kom tillbaka...). Läs mer om Marcos här>>
    Om teorin att man följer sin familjs val av fotbollslag stämmer måste Marcos ha stora problem med vilket spanskt lag han gillar, inte undra på att Chelsea blev hans favoritlag redan när han spelade i Bolton.

Mino Raiola hävdade för ett tag sedan att det var 99,9999% säkert att Romelu Lukaku skulle skriva nytt kontrakt med Everton. Det var i december. Nu är det mitten av mars och inget kontrakt. Därmed har ryktena börjat om att Lukaku håller ut för att avvakta om Chelsea tänker försöka köpa honom i sommar.

Det har gått bra för lånen i helgen som lånerapporten visar >>

Semifinalerna i FA Cupen lottas direkt efter Chelseas match mot United. Vi får hoppas på Arsenal, förutsatt att Chelsea slår United förstås.

Vi är långt från säkra på sanningshalten, men story duger den väl. Eden Hazard var tydligen lite väl cocky när han startade sin karriär i Lille och fick lida för det. Läs här>>

Shakespeare blir ordinarie manager för Leicester, åtminstone säsongen ut. Däremot i Championship ryker jobben. Steve McClaren fick gå från Derby, för andra gången väl. Avskedsnoteringen på deras hemsida var inte särdeles smickrande för McClaren då han beskylldes för en hel del, på ett sätt som klubbar sällan säger när de avskedar någon. Alex Neil i Norwich åkte också i helgen.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC