csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 28 sp 21 v 3 o 3 f 57 - 20 mål 66 p
always proud to be Blue
6 - 12 mars 2017
  NÄSTA MATCH:

   Man Utd - måndag 12/3 kl 20.45

 TV

Nyheter v-10


SÖNDAG:
OJ, sena nyheter från England meddelar att inte bara saknar United den långe, de har rest till London utan en enda anfallare. Rashford är sjuk. Martial har en lättare skada, och Rooney, ja han får tydligen inte spela ändå.

En bra artikel om N'Golo Kanté och hur Antonio Conte förändrat hans spel. Läs mer>>

Man hade ju ett litet hopp om att Mourinho skulle respektera sin tid i Chelsea samt klubbens fans och spelare, trots att han fick lämna (med en enorm förmögenhet i handen). Det sker tyvärr inte utan han håller på med sitt spel, sina s k mindgames och skitsnack. Han har plötsligt börjat berömma andra fans som de bästa, han snackar skit om taktik och försöker förminska vår managers arbete genom att kalla spelet defensivt när han tycks vara den ende som tycker det (trots att Chelsea gjort näst mest mål i ligan och släppt in näst minst, mycket bättre statistik än United t ex 18 fler gjorda mål). nästan alla objektiva bedömare anser att Chelsea är roligaste laget att titta på i PL den här säsongen... Och som alltid är nuvarande arbetsgivare alltid bästa klubben på alla sätt, oavsett fakta. (Fast det får man ju kanske förstå, de betalar ju hans höga lön just nu).
    Hans senaste utspel inför cupmatchen imorgon är att han är "förvånad över att Chelseas spelare inte krävt en ändring av taktiken".
    Som vi har sagt förr; José Mourinho är en stor manager men en liten man. Trist att han förstör sitt eget rykte och den kärlek Chelseas fans känt och känner till honom genom att nu gång på gång baktala den klubb som gjorde honom till vad han är. Det förstör bara för honom själv, som hans handlingar mot personal och spelare förra hösten. För visst, han vann Champions League med Porto, under en tid då sådana överraskningar kunde ske. Men det var ändå tiden i Chelsea som gjorde honom till den han är och vi kommer alltid att uppskatta honom för de titlar han gav klubben.
    Antonio Conte sa tydligt ifrån på fredagens presskonferens att så kallade mindgames är inte hans grej och det är så skönt. Han vill inte och vägrar syssla med sådant och hyllade t ex under samma presskonferens Wengers livsverk istället för att söka billiga poänger. För hur kul det än kan vara en kort stund eller hur bra rubriker det än ger sportmurvlarna så är det trevligare med spelare och managers som respekterar varandra och inte som Mourinho först förminskar och närmast förnedrar för att plötsligt stödja dem som han gjorde med Claudio Ranieri.
    Vi är inte de enda att noterat Mourinhos uppträdande, om vi säger så. Det är dock tydligen något som han lärt sig sedan han kom till Chelsea. Läs >>

FREDAG:
Så får vi inte glömma att säga GRATTIS. Chelsea Football Club fyller idag 112 år.

West Ham kom undan med mycket smickrande 1-2 i måndags. Idag fick deras U18-lag stryk med 4-0 i U18-lagens playoff. Målgörare: McCormick (str) 13; Hudson-Odoi 17, 24; Dasilva 47. Det var första matchen i ett seriespel mellan de bästa i södra och norra ligan för nationellt mästerskap. Inte lika prestigefyllt som FA Youth Cup, men ändå.

På dagens presskonferens medgav Antonio Conte att JTs Chelseaframtid är inte alls så klar som vi kanske trott. Han öppnade definitivt för att Chelsea ska prata med John Terry om någon form av fortsättning i sommar. Vi tror vi behöver JT i klubben, även om han inte spelar varje match - kanske inte ens matchen på måndag.
    Han kommenterade också dessa ständiga flyttrykten både för honom själv och spelarna. Han menar att det är normalt för en stor klubb. En klubb lika stor som Real Madrid eller Barcelona - som han uttryckte det.
    Chelsea behöver 24 poäng till för att vinna titeln. Varje match ses som en enskild händelse och nu är det cupmatch mot ett lag som vill gå vidare lika mycket som Chelsea.
    "Ännu har vi inte vunnit något" avslutade han med, vilket onekligen är sant.

Inte oväntat blev Eden Hazards fantastiska solomål mot Arsenal Månadens Mål i Premier League för februari. Helt värt det.

TORSDAG:
Man United fick bara 1-1 borta mot Rostov men bortamålsregeln avgör säkert nästa vecka. Mourinho spelade en hyfsat stark XI med Ibrahimovic som inte är tillgänglig på måndag. Han bytte ut målskytten Mkhitaryan hyfsat tidigt för att spara honom och Mata och Rooney fick inte spela alls. Inte heller ungdomarna Lindgard och Rashford. Kan han undvika att spela unga spelare gör han det, det vet vi från hans två perioder i Chelsea. Vilka spelare han väljer på måndag är i princip omöjligt att gissa, så mycket har han pillat och dillat med laget under säsongen. Bara Pogba och Z verkar varit säkra på sina platser, och den senare är som alla vet avstängd.
    Vi tror dock inte att han väljer bort FA Cupen. Särskilt inte efter braksmällen med 4-0 senast han var på Stamford Bridge. Så vi räknar med starkaste möjliga uppställning från både honom och Conte, frågan är dock vilken målvakt får stå; ettorna eller cupmålvakterna Romero och Begovic. Ändå måste Mourinho också tänka på Rostovreturen nu när avancemang i Europa League inte är säkrat på något sätt, och EL är deras bästa chans till en CL-plats nästa säsong som det ser ut just nu.
    Vi ska inte heller glömma att United trots allt är ett bra mycket bättre lag idag än de var senast de besökte oss. Chelsea måste ändå ses som favoriter om än ej stora sådana.

Tammy Abraham beräknas göra comeback efter sin lårskada redan till helgen. En mycket viktig match för hans låneklubb Bristol City mot Wigan.

ONSDAG:
Tack för det. City som sett nypåfödda ut på sistone och pekades ut som största hotet mot Chelsea missade chansen att missa försprånget till åtta poäng. Förföljarna bakom oss tappar verkligen oväntade poäng när vi förväntar oss att de ska vinna. 0-0 mot Stoke var ett bra resultat, för Chelsea. Samma Stoke som hörom senast fick storstryk av Tottenham.

TISDAG:
En artikel som försöker förklara varför Antonio Conte är så populär hos oss fans. Egentligen är det enkelt, det han har gjort visar att han är den bäste managern i England och sedan får Guardiola, Klopp, Pochettino, Wenger, Mourinho och alla övriga säga vad de vill. Ingen av dem kan ha gjort, tror vi, det Conte har gjort så snabbt med den brutna trupp och klubb han tog över med sommarens kortaste förberedelsetid. Han hade en månad på sig, mindre än någon annan manager i somras förutom stackars Phelan som fick Hull i knät när Bruce försvann. Läs mer här >>

Dagens Citat: Från Eden Hazard när han får en fråga om N'Golo Kanté:
"sometimes I think I'm playing with twins"

Chelsea har vunnit 118 PL-derbyn mot andra Londonlag. Det är mer än någon annan klubb. Arsenal ligger tvåa, på 117 nu.

Man United överklagar tydligen inte Ibrahimovics avstängning utan har officiellt gått ut med att han stängs av tre matcher. Ett billigt straff jämfört med vad Calvin Andrew fick för ungefär samma sak. (Han fick 12 matcher)

Då Costa målade med knä eller låret, inte snyggt men effektivt, på en hörna från Fabregas bör väl Fab fått sin 103:e assist på det målet, även om bollen touchade Obiang på vägen till Costa?! Det är en assist mer än Lampard och Fabregas är nu näst bäst genom tiderna i Premier League. Han har dock en bra bit upp till Lamps 211 mål (och det var bara i Chelsea).

Chelsea fortsätter marchera mot ligatiteln men om de inte får ordning på de stora problemen med att släppa in mål i slutet av matcher/halvlekar blir det stora problem med de bättre lagen. Likaså kan Conte inte vara helt nöjd med omsättningen av chanserna. Chelsea skapar chanser men gör lite för få mål på dem.

MÅNDAG:
Chelseas planer på ny stadia har nu godkänts av Londons borgmästare och bygget är helt klart på väg nu. Byggstarten lär nu ske sommaren 2018 och Chelsea tvingas i exil, förmodligen till Wembley, i tre säsonger. Ett tufft pris för oss fans men nödvändigt.

Konkurrenterna knaprade in lite på Chelseas ledning i helgen, men ikväll kan Chelsea ta tillbaka det genom att slå West Ham på London Stadium. Många påpekar att West Ham slog oss i förra mötet där, i Ligacupen, men nästan ingen nämner det faktum att Chelsea då mönstrade cuplaget mot ett ordinarie West Ham. Det var sex spelare i Chelsea då som knappast lär spela ikväll. Oscar vet vi absolut att han spelar inte då han lämnat klubben. Chelsea spelade också med fyrbackslinje och framförallt, Chelsea gjorde ingen riktigt bra match den oktoberkvällen. De släppte också till två långskottsmål, det får de se upp med ikväll.
    Matchen överskuggades också av uppträdandet från West Hamsupportrar som startade rena upploppet mot Chelseas anhängare. Massor av dem avstängdes och polisen liksom Chelsea har varnat inför kvällens match. Polisen säger deras insats kommer att bli robust - vad det nu innebär, men de vill säkerligen inte uppleva liknande uppträdanden igen.
    Det skulle vara trevligt också om Diego Costa kunde få några mål då han halkat efter i skytteligan på sistone. En vinst är dock viktigare och att behålla trycket mot konkurrenterna samt bevara försprånget. Vi vill också se att Chelsea behåller koncentrationen halvlekarna ut. De gjorde Swanseamatchen på tok för spännande genom att stänga av innan domaren blåste för halvtid senast.
    West Ham är svårbedömda men har varit klart bättre efter nyår än innan. Kanske för att de sluppit orosmomentet Payet. De saknar Michail Antonio ikväll vilket är viktigt för dem och det bestäms sent om Andy Carroll kommer att kunna spela. De har bara förlorat en av sina sex senaste ligamatcher.

 

 

Rykten, notiser m m, v-10


SÖNDAG:
En rolig artikel om hur det har varit hos Chelsea (och många andra klubbar) innan de stora pengarna kom in i fotbollen och för Chelsea innan klubben tog steget mot världsklass, och ändå var en riktigt bra klubb. Det var här resan startade, 1994. Läs mer >>

Vi har hört en massa om spelare som Mourinho vill ha till United, men nästan inget om motsatsen. Men nu har ett rykte dykt upp. Att Antonio Conte gärna vill se Jesse Lingard i Chelsea. Källorna är som de är men kul att höra något annat än att Chelsea ska brandskattas.
Lingard sitter på ett s a s utgående kontrakt, dvs med ett år kvar innan det går ut och klubben och spelaren har inte kommit överens om en förlängning (ännu) så priset anses bli högst överkomligt... (vad det nu är i dagens fotbollsmarknad).

West Ham jagar fortfarande Michy Batshuayai. De försökte köpa honom i somras och kommer att försöka igen som det verkar, även om de kanske först kommer att försöka få honom på lån. Att Bats behöver speltid inser vi alla, frågan är hur det bäst kan ske. Han har inte direkt fått många chanser utom i cuperna, men ingen tror han startar mot United imorgon. Han har inte heller direkt tagit sina chanser, men när man får så få blir gärna överambition en fiende istället för en hjälp - så det är inte lätt.

Och ungefär på samma sätt som Chelseaspelare knyts till den förre managerns nya klubb knyts spelare från Contes förra klubb till Chelsea. Den här gången är det Claudio Marchisio som mestadels varit skadad i år och därmed inte spelat så mycket som ska komma från Juventus. Ett Juventus som redan påstås värvat Spalletti som ny manager. Antar Max Allegri är rätt förvånad över den nyheten. Men vi kommer ju ihåg hur italienska källor sa Conte var klar för Inter häromveckan.

Fulhams unge Ryan Sessegnon är redan en av Englands mest jagade från lägre divisioner, lite som Dele Alli för några år sedan. Även Chelsea lär vara med i rejset, klokt nog. Han gjorde två mål i Fulhams överraskande seger över ligaledarna Newcastle, och missade en straff.

LÖRDAG:
Ryktet kommer via Italien så vi tar det för vad det är. Det säger dock att spelaren Mourinho jagar (en av dem) Nemanja Matic skriver nytt kontrakt med Chelsea inom kort. Hans nuvarande går ut 2019.

Tony Pulis antyder att WBA kan tänka sig försöka värva John Terry igen. De lär försökt i januari. Samtidigt framkommer det att ryktena om att JT skulle vända på klacken och stanna i PL kommer från förre Chelseaspelaren och coachen Ray Butch Wilkins. Vi vet inte hur vi ska se det, men fansen lär inte bli glada om JT skriver på för en annan PL-klubb även om det självklart också beror på vilken klubb det blir/är.

FREDAG:
Att JT lämnar i sommar står klart. Han har också sagt klart ifrån att han kommer inte att spela för någon annan PL-klubb. Som om det stoppar några som helst spekulationer. Stoke och Bournemouth är oftast kopplade till honom, men nu försöker Harry Redknapp intressera Arsenal för att värva JT. Finns det verkligen någon människa på denna jord som tror JT skulle spela för Arsenal, även om Chelsea inte förlänger hans kontrakt.

TORSDAG:
Spekulationerna är att Antonio Contes nya kontrakt ger honom en löneförhöjning till 8m pund om året. Han lär ha 6,5m nu. En mycket anständig lön men den går ju inte att jämföra med spelarlöner. Eller Manc-klubbarnas managerlöner som lär ligga på 15m pund om året. Kontraktet lär innehålla en ett års förlängning till år 2020 och ska nog kanske allra mest ses som en avsiktsförklaring till andra klubbar som tror de kan värva vår manager.
    Här är en hyllning till Conte som vi är beredda att skriva under på. >>

Daily Express hävdar de vet vad Chelsea betalar sina spelare. enorma summor förstås, ändå inget mot vad City eller United lär betala sina... Se och bedöm själva om ni tror på dem>> Mest underbetald verkar Azpilicueta vara och vi vet med säkerhet att deras siffror för John Terry inte är sanna då han har ett prestationsbaserat kontrakt med en mycket lägre garantisumma än vad DE hävdar. När ni ser siffrorna och kanske häpnar, tänk då att Dominic Solanke som inte är i närheten av att spela för ett lag av Chelseas kvalitet idag, som 19-åring, kräver att Chelsea ska betala honom 40.000 pund i veckan! Mer än Victor Moses (innan han häromveckan fick ett nytt kontrakt) eller Kurt Zouma!

Chelsea, läs Conte, lär vara intresserad av Palermos förre sportdirektör Luca Cattani . Han ska fungera som en slags scout och mellanhand för den italienska spelarmarknaden - om detta nu stämmer, för ryktet kommer förstås från Italien.

Luis Suarez och Neymar måste båda ha stora skådespelarambitioner och tyvärr går domarna på dem. Eller var gårdagens "makalösa" match bara en inkarnation av hur en viss klubb gynnas av domare, även när de inte heter Tom Henning Øvrebø. Något man aldrig någonsin vill, få, behöva uppleva igen.

Fuskarna Los Arrogantos lär också jaga tre Chelseaspelare i sommar. César Azpilicueta, Nemanja Matic och Marcos Alonso. De lär bjudit på Alonso redan i somras men enbart som back-upspelare. Nu har hans aktier säkert höjts. Men vad ska de i Barcelona och göra, ingen av dem filmar ju till sig fördelar normalt?

Mourinho är ju Mourinho och om han inte får klaga på något skulle ingen känna igen honom. Så Conte och Chelsea går inte i svaromål mot honom, t ex om det senaste om Chelseas lätta matchschema onekligen skulle kunna få en lätt förklaring. Chelsea spelar inte i Europa tack vare Mourinhos usla managerskap förra säsongen, det är ju inte Contes fel att Chelsea stått utanför Europa i år... fast så får vi väl inte säga, för ingen tror väl att Mourinho står för hur Chelsea uppförde sig förra säsongen. Det måste väl ändå varit Hiddinks fel...?!

Don Balon tillhör de allra minst trovärdiga spanska "källorna" så när de påstår att Chelsea vill ha Marcos Asensio från Real Madrid tar vi det med en stor portion salt. Real vill dock inte sälja, utan bara låna ut.

Chelsea och Man United ska gemensamt genomföra ett ungdomsprojekt under sex veckor där deras bästa från akademierna tränar och utvecklas gemensamt på FAs anlägg St George.

ONSDAG:
Mycket prat idag om att Antonio Conte och Chelsea kommer att skriva ett nytt förlängt kontrakt. Det är han väl värd.

Rykten är rykten men om Chelsea och Conte ens överväger att betala 60+m pund för Koulibaly vet de någon hemlighet värd allting som ingen annan vet. För han är inte värd hälften. Ska Chelsea lägga de pengar lägg dem på Sergio Ramos, han gör åtminstone mål.
    Chelsea har otroligt lovande försvarare, som kanske inte är helt färdiga än, men hellre satsa på dem än lägga sådana pengar på en spelare som ändå försvinner i januari vartannat år för att spela ANC. Det är ju inte direkt så att årets försvar är dåligt, inte ens i närheten av att vara mindre än väldigt bra.

En annan slutsats vi måste dra nu. Om det är sant att Kroenke (som bara bryr sig om pengar) har erbjudit Wenger ett nytt tvåårskontrakt... så hoppas alla konkurrenter att det är sant. De har blivit mer än förödmjukade av Ancelottis Bayern. Gentleman Carlo är stor favorit till att vinna årets rätt svaga CL. Vi vet ju historien men på något sätt, hur kunde detta Arsenal utklassa Chelsea i bortamötets första halvlek i höstas?!

TISDAG:
En läsvärd artikel om den spelare som trots den långe i Man U av nästan alla tippas bli Årets Spelare i England, även om vi inte ens vet om han blir det i Chelsea (konkurrensen är löjlig om den titeln i år, inom klubben) N'Golo Kanté. Läs mer >>

Mannen, 51 år, som försökte komma in på plan och skada våra spelare (det är vad vi tror han ville) har åtalats och kommer säkerligen bli avstängd från alla arenor i England. Han riskerar också fängelse. West Ham hade också en 18-åring arresterad för att han försökte smuggla in pyroteknik. Tänk om svenska arenor kunde bli av med det eländet också (för inget kan övertyga oss om att det är en bra sak att ha matcher stoppade och tvingas inandas farliga kemikalier för att vissa element i publiken gillar det).

Vi är inte säkra men det verkar som Nikes nya Chelseatröjor har läckt ut. Här är bilder på hur de kan komma att se ut. Fast vi har redan förut sett att Yokohama kanske skulle släppa ordet däck/Tyres, vilket de inte gjort på dessa bilder. Se här>>
    Innan man sett de riktiga färger säger man inget. Men särskilt andratröjan med en ljusare grå och vit ser intressant ut. Den blå måste man som sagt se färgen på först. Den svarta har ett cameomönster som en del gillar, inte vi dock. Men är den svart eller bara mörkare grå?

Vi beklagar att länkningen till spelarbetygen var bruten, men felet ska vara åtgärdat nu.

MÅNDAG:
FA har anmält både Mings och Ibrahimovic för våldsamt spel. De har till imorgon kl 19 att försöka få sina straff reducerade. Ibrahimovic lär säkert få tre matchers avstängning, vad det gäller Mings förseelse kan den ge en längre avstängning. Men med tanke på hur andra spelare blivit behandlade för ungefär samma saker är det ett snällt straff.

Lånerapporten från helgen och särskilt Lewis Baker som är lite bortglömd av våra lån hade stor succé i Vitesse med två mål. Läs mer>>

Medan vi väntar på att Ibrahimovic får den avstängning han förtjänar kommer nyheter om att Henrikh Mkhitaryan förväntas bli spelklar till nästa måndag då Chelsea möter United. Frågan är vilket som gynnar eller missgynnar oss mest. Att deras bäste spelare kommer tillbaka eller att deras viktigaste spelare och målskytt försvinner?
      Intressant är att Rochdales Calvin Andrew fick en tolv matcher lång avstängning för en liknande armbåge. Finns det någon på denna jord som tror FA vågar ge Z samma straff? Självklart ska också Mings ha en avstängning.
    Besked väntas idag och så brukar det bli frågan om en chans till överklagan med risk för förlängning av straffet.

Det pratas ju om Andrea Belotti från Torino till Chelsea, och ungefär ett halvdussin andra klubbar till en hiskelig prislapp. Men det börjar se ut som om han är värd den. Han gjorde hat-trick igår, på åtta minuter, och är uppe i skytteligaledning i Italien med 22 mål. Det är mer än hälften av alla Torinos mål. Vi är övertygade om att Conte håller ett öga på det.
    Torinos president hävdar nu att Belotti är värd 130m pund. Det är han inte, men det säger något om hur Torino planerar att bekosta all framtida fotboll genom att sälja honom.

Det är inte bara Vittorias skolgång som hindrar en familjeåterförening för Antonio Conte. Det är i minst lika hög grad det faktum att hans fru Elisabetta också går i skola, hon fullföljer en universitetskurs som nog är svårare att avbryta än lillflickans skola. Men planen är att de alla flyttar till London. Samtidigt som italienska! rykten säger att Roman inte gillar spekulationerna om Contes framtid och han ska därför redan gett Antonio Conte ett nytt muntligt kontraktsförslag, även om de flesta bedömare tror att det är en diskussion för sommaren.

Ett nytt rykte är att Chelsea skulle jaga Marco Reus i Dortmund. Det har vi aldrig hört förr och vi har väldigt svårt att tycka han är värd hela 70m pund, men vem vet i dessa inflaterade fotbollstider.

Italienarna ger sig inte utan de menar att Conte fortfarande jagar Kalidou Koulibaly från Napoli. Han kostade 58m i somras och kommer att kosta en bra bit över 60m nästa fönster. Vi är fortfarande tveksamma och ser hellre att Chelseas unga försvarare får chansen nästa säsong. Men samtidigt får ju Chelsea inte göra samma misstag som 2010 och 2015 att man inte förstärker laget, nöjda med hur säsongen gått.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC