csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 26 sp 20 v 3 o 3 f 55 - 19 mål 63 p
always proud to be Blue
20 - 26 februari 2017
  NÄSTA MATCH:

   West Ham - måndag 6/3 kl 21

 TV

Nyheter v-8


SÖNDAG:
Vi har ingen match nästa vecka men nästa motståndare är West Ham på måndagen 6 mars. Ett ojämnt West Ham som dock ryckt upp sig ordentligt sedan de blev av med Payet. De fick oavgjort mot Watford igår, utan Andy Carroll och så fick de Michail Antonio utvisad. Om Carroll fortsätter vara skadad så innebär det att de två i särklass farligaste hoten, särskilt på huvudet är borta mot Chelsea. Vilket är bra nyheter för oss då de mål vi släpper in tycks vara mest nickmål.

LÖRDAG:
Tolv vinster på hemmaplan (en förlust) är tangerat rekord för Chelsea.

U18 vann sin sista ligamatch innan slutspelet mot norra divisionen. Mot West Ham med 3-0 på bortaplan. Målgörare: McCormick (str) 47; Uwakwe 64; Dasilva 70

Conte har egen erfarenhet som han ofta återkommer till vad det gäller att tappa en ligatitel. Därför är han så angelägen om att alltid säga att det här är absolut inte klart på minsta sätt. 1999-2000 ledde Juventus med nio poäng när det återstod åtta matcher. De tappade ligatiteln till Lazio - trots det. Den avslutningen kostade Juventus titeln och Conte säger att han sov inte på sex dagar efteråt.
    Och det är inte utan att även vi börjar bli lite nervösa mitt i allt snack om att det här är klart. Så en vinst mot Swansea idag är jätteviktig, särskilt som det ger ett psykologiskt övertag om än kosmetiskt då flera konkurrenter inte ens spelar i ligan i helgen.

Antonio Conte menar att det krävs 32 poäng på de 39 möjliga som återstår att spela om för att Chelsea ska ta titeln. Det låter lite högt men lika bra att ställa målet högt.

Chelsea U23 fick storstryk av ligaledande Arsenal igår. 4-1 slutade matchen till gooners.

FREDAG:
Diego Costa gillar att spela mot Swansea om vi ska tro statistiken. Han har gjort sju mål på fyra matcher. Det är inget dåligt målsnitt.

Som Antonio Conte sa idag, Carlo Ancelotti gör sin tusende match som manager nu i helgen, för Bayern München. En fantastisk karriär och han har bucklorna att visa för den också. Det är fortfarande det mest oförklarliga som hänt i Chelsea när han plötsligt fick gå från klubben. Vi har haft framgångar eteråt också men det lag som vann dubbeln 09-10 och gjorde 103 ligamål, det är "a tough act to follow" som det heter. Grattis Carlo, en stor gentleman och en stor manager som vi är väldigt glada över fått ha i Chelsea.

Chelsea är skadefria även om vi ju vet att David Luiz spelar med knäproblem som kommer att behöva fixas i sommar.
    Som väntat handlade många frågor om Claudio Ranieris öde. Och att vinnande lag tappat sina managers följande säsong. Conte påpekade då förstås att enligt bookmakers skulle han redan ha sparkats i höstas.
    Ang spelarinflytande (då det ju verkar som om det var spelarna som fick Ranieri sparkad fast det var de som underpresterade) erkände Conte att han inte gillar det och att det reflektar dåligt på en klubb om det tillåts.
    Då han känner Fernando Llorente efter haft honom som spelare handlade det mycket om denne när de pratade om Swansea.

Båda Manc-klubbarna spelar inte i ligan i helgen. City har semester och United spelar Ligacupfinalen mot Southampton. De skulle annars mött varandra och tagit poäng från varandra.
    Chelsea har Swansea som vi väldgt surt förlorade poäng till i höstas. Ett lag som varit i kris men som verkar tagit sig ur den på många sätt. Tre vinster på de fyra senaste matcherna visar att nye managern Paul Clement fått ordning på en hel del av det som saknades dem. De har också förstås Gylfi Sigurdsson som själv ibland kan avgöra matcher. Chelsea är ändå favoriter och självklart ska ligaledarna vara det på hemmaplan.
    Diego Costa hittade målet och som han hittade det igen mot Wolverhampton. Pedro är i storform. Hazard har dock inte riktigt nått sin egen nivå på sistone och kan bättre. Det mesta ser ju bra ut för Chelsea just nu.

Det verkar som om Claudio Ranieri, som så många andra sparkade managers de senaste åren, är offret för spelarinflytande. Flera av de tidigare tongivande spelarna ska ha klagat till klubben och ägarna över Ranieri och han fick sparken. Dessa spelare borde om några istället hållit en spegel framför sina egna ansikten för de är de som svikit klubben och framförallt fansen. Situationen är nog ganska lik vad som hände i Chelsea förra säsongen. Med två mycket stora skillnader; Ranieri är knappast känd för sin konfrontella taktik eller bemötande av andra utan väldigt mycket motsatsen och det kan varit problemet, han ställde inte krav hårda nog och han visade inte tillräckligt hårda nypor i sina laguttagningar. Det andra skälet är att även om Mourinho vann ligan med Chelsea säsongen innan var Chelsea ett lag kapabelt att vinna ligan och det var ingen sensation. Leicester däremot var ett lag vi förväntade oss i nedflyttningsstrid och istället vann de ligan i en av sporthistoriens mest underbara stories. Som nu fått ett oändligt sjaskigt slut tack vare spelare som inte ställt upp för klubb och manager och en klubbledning och ägare som varit så svaga att de låtit spelarna vinna. Om Leicesters spelare nu inte slår Liverpool på måndag, ett lag de har haft oväntat lätt för, ser vi bara ett slut på det här och det är nedflyttning - vilket vi är många som gärna ser nu hur mycket sympati vi än har för själva klubben Leicester, men inte för deras ledning och de spelare som ligger bakom detta. Så är det bara, trots ytliga likheter med vad som hände i Chelsea förra säsongen, men hela den säsongen var ju Mourinho som om han ville bli sparkad från stunden då han hoppade på dr Carneiro och visade att han var i obalans från första dagarna av säsongen. Så trots likheterna är skillnaderna avgörande.
    Se vad Mourinho själv säger om skillnaderna >>

TORSDAG:
Andreas Christensen satte spiken i kistan med sitt mål när Borussia Mönchengladbach vände underläget från hemmamatchen borta mot Fiorentina och gick vidare i Europa League.
    Tottenham blev första engelska lag att åka ut ur Europaspelet (om vi menar slutspel). De verkar verkligen inte gilla europeiska matcher. Trots en kanonstart åkte de med buller och bång (och en ful utvisning på Alli) ut ikväll efter 2-2 hemma mot Gent. De fick också ett flertal varningar för fult och osportsligt uppträdande förutom Allis överfall. Håller Tottenham på att rasa ihop som de gjorde förra säsongen de sista veckorna, fast redan nu?

Leicester och speciellt deras ägare borde skämmas ögonen ur sig nu. De har ikväll sparkat mannen som gav klubben, staden och särskilt spelarna deras livs största upplevelse och ögonblick. Claudio Ranieri har avskedats från Leicester och detta efter att de kommit undan med ett mycket hedervärt resultat mot Sevilla. SKÄMS. Fotbollen är som den är numer, men vissa saker borde verkligen inte ske för det.
    Vi gjorde det inte förut, men nu hoppas vi faktiskt att de åker ut ur Premier League.
    Det är tydligen livsfarligt att som manager vinna ligan som den här listan från de senaste åren visar:
2012 - Roberto Mancini (sparkad vid slutet av nästa säsong)
2013 - Sir Alex Ferguson (pensionerade sig)
2014 - Manuel Pellegrini (fick gå nästa säsong, utgånget kontrakt som ej förlängdes).
2015 - Jose Mourinho (sparkades i december säsongen efter)
2016 - Claudio Ranieri (sparkad i februari följande säsong)
    Är Conte varnad?!

Den flyttade matchen mot Watford kommer förmodligen att läggas på måndagen 27 mars.

Intressant läsning om Antonio Conte och hans tid i Chelsea, om än lite kort>>

ONSDAG:
Att vår kvartsfinal i FA Cupen skulle bli tv-sänd, det visste ju när vi lottades mot den långes lag. Nu är det än mer säkert då matchen ska spelas måndagen 13 mars kl 20.45. Det är för övrigt samma tid som matchen mot Watford skulle ha visats.

TISDAG;
En otroligt underhållande match med allt för oss som inte brydde sig om vem som vann. Ett City som uppfunnit vad som bara kan beskrivas som en ny form av försvarsspel, kamikaze-försvar. Å andra sidan är de ännu vassare framåt än trubbiga bakåt. Räddade vinst men tre insläppta och ändå en missad straff av Falcao (å andra sidan gjorde han två underbara mål! Varför visade han inget av det i Chelsea förra året?). City ville ha straff när Aguero sökte straff, fick varning (bra domslut), mindre bra domslut var det att godkänna Sterlings offsidemål. City kan också tacka Monacos målvakt för ett mål, för det var en ren gåva. Drömmål av Falcao, samt en usel straff men också ett av Aguero. Och en hel kortlek av kort, konstigt att lagen fick avsluta med elva man på plan. Matchen hade verkligen allt. 5-3 Det kunde blivit ett par till. Oj vad de två målens skillnad blir viktig för City. Caballero i mål gjorde några avgörande ingripande på slutet. Monaco hade matchen i sin hand, men tappade (gav bort?) den.

Ki Sung-yueng och Nathan Dyer kommer inte att kunna spela för Swansea på lördag. Det finns också tveksamheter kring Jefferson Montero (som spelat bra mot oss förr), dock verkar Leon Britton bli spelklar. För Chelsea finns det inga direkta skador men Courtois har magproblem och vi vet inte hur rehaben av David Luiz's knä har gått.

MÅNDAG:
Thibaut Courtois som inte hade spelat i lördags ändå, har drabbats av en besvärlig magsjuka. Förhoppningsvis blir han bättre till helgen, för trots allt annat positivt som hänt Chelsea den här säsongen ska vi inte glömma att även Courtois har varit på en helt annan nivå nu än förra säsongen. Trots att han bara för göra några enstaka räddningar per match har många av dem varit av en sådan klass att hade han stått i ett annat lag hade han nyllats långt mer än vad han fått veta hittills i år. Särskilt nu när spekulationerna om vem som ska bli Årets Spelare har börjat rasa in i medierna; Chelsea har även kandidater som N'Golo Kanté, Eden Hazard, Diego Costa, David Luiz och ja, seriösa personer har även fört fram Marcos Alonso. Personligen har jag ingen aning om vem av dem jag skulle röstat på... För jag kan inte välja mellan dem. De erbjuder alla något speciellt och unikt till årets Chelsea, ett lag så långt från de ruiner av ett lag som Mourinho lämnade efter sig.

Chelsea Ladies ska också spela FA Cupen, de förlorade ju tyvärr finalen förra säsongen mot Arsenal. De börjar i år mot Doncaster Belles. De har hemmamatch.

U18 som redan vunnit sin liga, den södra (då U18-lagens ligor är uppdelade) slog till ordentligt i helgen med en 13-0-seger mot stackars Brighton. Då var det ändå inte det starkaste U18-laget som Jody Morris kunde ställa på fötterna. Målgörare: Brown (4), Taylor-Crossdale (3), McCormick (3), Gallagher, St Clair och Dasilva
    De ska nu spela ett play-off med de fyra bästa lagen från södra divisionen och de fyra främsta i den norra.

Vi fick ju Man United i kvarten i FA Cupen. Skönt nog hemma med tanke på att det var en olycklig lottning med tanke på vilka lag vi hade kunnat få.
    Nytt i år är dock att det blir inte omspel vid oavgjort i kvartsfinalerna. De ska avgöras vid ett matchtillfälle nu. Prestigematch blir det dock och vi får väl se vilket lag som är defensivast. Mourinho hävdar ju att det är vi fast vi vunnit mer och gjort fler mål än dem...

Annars återgår vi till ligaspel och vi har Swansea på lördag. Vi fick bara oavgjort med ett svagt Swansea i höstas i en av våra absolut sämsta matcher även om det var en del "otur" med misstag i den matchen. Så vi vill ha en seger nu även om Swansea idag nog är ett starkare och bättre organiserat lag som börjat lämna bottenregionerna.

 

 

Rykten, notiser m m, v-8

I Trumptider känt som "alternative facts"


SÖNDAG:
Milan vill köpa honom för 21m pund, men nu sägs det att Chelsea kommer att lura Milan på den affären. Vi talar om Villarreals mittback Mateo Musacchio, 26 år.

En intressant analys av Cesc Fabregas bidrag till Chelsea, med bl a inblandning i mål var 64e minut han spelar, klart bäst av alla. Läs mer >>

Lucas Piazon fick en bruten käke och har opererats efter en match för låneklubben Fulham. Han hoppas dock kunna återvända innan säsongen är över.

LÖRDAG:
Medierna har i det närmaste redan kastat ut honom och sålt honom till Kina eller Real Madrid eller till Löddeköpinge men själv säger Cesc Fabregas att han absolut tänker stanna i Chelsea även om han inte är den automatiska startspelaren just nu. Läs mer >>

FREDAG:
Europa League lottades idag och nog för att vi brukar undra över Uefas lottningar, men de har verkligen satsat på grannmöten den här gången. De belgiska G-lagen möter varandra tyskarna möter varandra, grekerna möter turkar igen, danskarna går till grannlandet Holland...men United får ut och resa. Till Ryssland. Rostov är laget de fick, förutom resan ser de nog det som bra lottning. Tuffaste matchen att tippa blir väl Lyon mot Roma.

Chelsea har haft möten med HNA Group, ett av världens absolut rikaste företag. Det spekuleras i att Chelsea söker investerare, vilket kan beröra klubben men CSFC gissar att det nog än mer handlar om finansieringen av nya Stamford Bridge vilket ju planmässigt ligger runt en halv miljard pund (vilket säkert ökar ju längre det dröjer). HNA vill tydligen investera i engelsk fotboll, som så många andra kinesiska företag och de satsar högt. Vi tror dock inte Roman Abramovich på något sätt kommer släppa kontroll, men minoritetsägande kan kanske komma ifråga även om ordförande Bruce Buck ska ha avfärdat att han säljer någon del av klubben. Chelsea ska haft två möten med HNA, ingen av parterna vill kommentera detta.

TORSDAG:
Leonardo Bonucci och Max Allegri lär hamnat på kollisionskurs och Bonucci var petad i Juventus CL-match igår. Som ett brev på posten så utropar därför media att Chelsea nu ska värva Conte-favoriten Bonnucci även om det kostar mer än multum för en äldre spelare. (29 år) Vi får se vad som händer men Bonucci var säkerligen aktuell i somras men mycket har ju hänt, inte minst försvarsmässigt i Chelsea. Då ville han inte lämna Juventus men om Allegri fortsätter peta honom så...

Chelsea har ju startat ett sk partnerskap med deoderanttillverkaren Sure (som ser ut som Rexona här i Sverige för en oinsatt). Det har bl a lett till att Eden Hazard spelar fotboll baklänges - han är lika imponerande då som normalt. Åtminstone gör han det i den här reklamfilmen som kommer som resultat av sponsringen. Se själva >>

José Mourinho lär vara väldigt upprörd över schemaläggningen av Uniteds och Chelseas FA Cupmatch. Vem är förvånad, han började redan för flera veckor sedan gnälla över spelschemat, men om det nu är sådant problem får de väl se till att åka ut ur några cuper.

Spanska rykten och även efter deras extremt låga standard är de häpnadsväckande. Enligt Diario Gol är Real Madrid och Chelsea när en överenskommelse efter hemliga förhandlingar, om att Eden Hazard ska gå till Real Madrid. Om inte annat sätter det väl den låga ribban för vad som kommer att hända på skvallerfronten framöver.
    Eden Hazard själv sa dock att han inte kommer att gå någonstans när han var och tatuerade sig under fyra timmar igår på Fulham Tattoo Centre, som ligger i närheten av Stamford Bridge och som tidigare bl a tatuerat Mourinho.

ONSDAG:
Matchen igår hann knappt avslutas som vi spådde innan halva internet "kräver" att Chelsea ska värva Monaco. Kanske inte klubben eller orten men minst halva laget. Tröttsamt. Men visst har de intressanta löften. Om än inte försvarsspel.

Annars går förre Chelseaspelaren Craig Burley ut och minsann vet att Chelsea ska lägga idiotiska 40m pund på Celtics Moussa Demble i sommar. Fast han knappast är bättre än Tammy Abraham.

Italienska rykten är annars helt inriktade på att Antonio Conte har fått nytt kontrakt. Oss veterligt har inte ens samtal påbörjats, men som det ser ut just nu vill vi inget hellre än att knyta upp Conte på längre tid - även om den försiktige gentlemannen inom oss gärna vill se hur han hanterar en andra säsong först. Vi har ju sett hur mästare har uppträtt säsongen efter titeln de senaste åren...

Enligt andra italienare ska Chelsea skicka scouter för att studera Ivan Perisic till helgen. Och sedan köpa honom för 29,5m pund eller så. Som om Perisic inte redan är scoutat av Chelsea. Chelseas scouter är nog där, om de ens är där, minst lika mycket för att hålla ögonen på vårt löfte Mario Pasalic som är utlånad till Milan.

TISDAG:
Andrea Conti är ett nytt namn skvallerkartan. 22-årig högerback i Atalanta som gjort fyra mål i år. Enligt ryktena specialstuderas han av Chelseas scouter på Contes order. Prislappen lär ligga på vettiga 13m pund.

Tammy Abraham har återvänt till Chelsea, det är dock bara tillfälligt för behandling av hans lårskada. En skada som stoppade Gustav Engvalls lån till Djurgården i Allsvenskan. Tammy har gjort 21 mål på 38 matcher och är en stor succé i Championship. Förhoppningen är att skada bara ska hålla Tammy borta från plan i två till tre veckor.

Isco är nästan lika ofta såld av spanska medier som James Rodriguez och självklart är då Chelsea åtminstone en av de klubbar han hamnar i. Om vi nu till äventyrs lyssnar till spanska rykten.

Det kommer från Italien så vi tror inte mycket på det. Där hävdas nu att Antonio Conte och Chelsea är överens om en kontraktsförlängning. Att prat har öppnats upp mellan Contes representanter och klubben tror vi på, men inte att det är klart.

MÅNDAG:
Lånerapporten från Chelsea >>

Efter Gabriel Jesus succé i City har brasilianska spelare åter blivit eftertraktade och tydligen jagar halva Europa inklusive Chelsea nya underbarnet, 19-årige Flamengoanfalalren Felipe Vizeu. Han kostar mer än Jesus, ca 26m pund lär priset vara för en 19-åring.

Clattenburg har svängt runt och nu ska han inte lämna för SaudiArabien, ännu. Han ska nu tydligen fortsätta säsongen ut. Antar att han hade uppsägningstid från jobbet som domare. Vi kanske inte ska skämta för Premier League behöver domare och även om Clattenburg stått för en del häpnadsväckande insatser i matcher med Chelsea är han ju ändå förmodligen bäste engelske domare, även om konkurrensen inte direkt är mördande just nu.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC