csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 25 sp 19 v 3 o 3 f 52 - 18 mål 60 p
always proud to be Blue
13 - 19 februari 2017
  NÄSTA MATCH:

   Swansea - lördag 25/2 kl 16

 TV

Nyheter v-7


SÖNDAG:
Verkligen ingen bra lottning men vi slog dem 4-0 senast så. Chelsea fick hemmamatch mot Manchester United i kvartsfinalen i FA Cupen.
    Arsenal fortsätter ha torröta, om de slår ut Sutton vilket inte är säkert efter deras kollaps i München. Men de fick Lincoln den här omgången. Åtminstone borta.
    Spuds fick Millwall. Stor risk för bråk.
    Man City eller Huddersfield fick Middlesbrough.
    Matcherna spelas 10-13 mars.
En sak är dock säker, ZTV kommer att visa vår match. Så Bosse P kan sitta där och säga saker om sin man-crush på Z.

Tio poäng till och Chelsea är garanterade en plats i nästa års Champions League. Vi siktar dock högre än så, så det lär behövas mer än tio poäng, snarare runt 25+. Det är 39 poäng kvar att spela om. På lördag är nästa ligamatch, mot pånyttfödda Swansea som imponerat sedan bytet till förre Chelseacoachen Paul Clement.

Då Chelsea nått kvartsfinalen i FA Cupen innebär det att matchen mot Watford kommer att flyttas. Någon ny tid har ännu inte getts.

LÖRDAG:
Kvartsfinalerna lottas imorgon söndag runt halv åtta på kvällen, dvs efter Manchester Uniteds match men innan Arsenal möter Sutton på måndag kväll.

Årets FA Cup fortsätter skrälla och det ordentligt. Icke-ligalaget Lincoln slog ut PL-laget Burnley, på Turf Moor. Det var mer än vad Chelsea klarade av. Det är första gången på 103 år som ett icke-ligalag når kvartsfinalen!
    Millwall med en man mindre, slog ut Leicester som verkligen krisar nu. Middlesbrough klarade Oxford bara tack vare ett mycket sent mål. Huddersfield tvingade PL-laget Man City till omspel. Izzy Brown gjorde ett inhopp i den matchen.
    Chelsea måste vara varnade nu.

U23 förlorade hemma mot Man City med 3-4. Målgörare: Charly Musonda, José Quintero, Mason Mount.

FREDAG:
Antonio Conte kommer att vila Marcos Alonso och David Luiz, det gav han klart besked om vid dagens presskonferens. JT är dock spelklar.
    På direkta frågor om Costa och Solanke sa Conte klart ifrån om att han räknar helt med Costa men vet inte om Solanke (se texten till höger från tidigare idag).
    FA Cupen är viktig för Chelsea och målet är att vinna varje match i varje turnering. (Även om vi kanske inte tyckte vi såg det mot West Ham i ligacupen i höstas...). Vad som är viktigt med morgondagens match är att hitta balansen; mellan att spela för att vinna och ge alternativa spelare matchtid. Kanske antyder det att han inte kommer att byta ut lika många spelare som vanligt då han inte vill att de ska "rosta ihop" genom att inte ha speltid på 14 dagar (ännu ett argument som bestrider allas favorittes om att inte spela i Europa gynnar Chelsea, något Chelsea inte håller med om).
    Musonda ingår inte i truppen utan tränar individuellt och kommer att spela med U23. Framöver kommer han dock att ansluta till a-truppen och få chansen på något sätt.

TORSDAG:
Wolverhampton må ligga lite pyrt till i Championship men de har redan slagit ut Liverpool och Stoke ur FA Cupen, så de går inte att underskatta. Ändå räknar vi med minst åtta-nio byten från Burnleymatchen till den här på lördag. Chelseas alternativ ska ändå klara av Wolverhampton om de tar uppgfiten på allvar och på bänken lär Conte hålla flera av de tunga namnen om och ifall det behövs.
    Wolverhampton som säkerligen lär starta en elva bra mycket närmare den som spelar ligaspel får tillbaka Andreas Weiman till matchen, vilket betyder en hel del för dem. De har också köpt loss Helder Costa som varit mycket duktig för dem. Ivan Cavaleiro är skadad och kan inte spela.

ONSDAG:
FA YOUTH CUP, kvartsfinal
LEICESTER vs CHELSEA U18        0 - 1
I åttonde minuten rasslade det i nätet efter ett kanonskott från Mount, men tyvärr var det på utsidan. Det tog sedan i stolpen bakom och la sig i nätet på utsidan.
    Chelsea är storfavoriter och slog Leicester senast i lördags när de säkrade sin ligaseger. Den matchen slutade 3-0.
    Första halvtimmen har det bara varit Chelsea, och alldeles särskilt Mason Mount, men även mycket bra från George McEachran. Dujon Sterling har kortats. Dock inga mål än.
    Spel mot ett mål kallas det när ett lag är så dominerande som Chelsea. Lätt enformigt faktiskt att titta på, särskilt när Chelsea varit rätt uddlösa och inte kommit igenom Leicester fina försvarsspel.
    Inte direkt logiskt men Leicester har varit närmast mål, när en passning träffade Chalobah och studsade i stolpen. Chelsea har märkvärdigt svårt att skapa något, en rätt svag insats så här långt oavsett hur mycket de dominerat.
    Så kom äntligen målet från uddlösa Chelsea och det var förstås Ike Ugbo, den vanlige målgöraren. 65 min. En mycket fin nick.
    Chelsea fick verkligen kämpa för den här vinsten och hade bollen studsat lite annorlunda på Chalobah hade det varit ännu värre. Leicester försvarade sig klart bättre än deras a-lag gör. Mason Mount bäst i Chelsea.
    Semifinal igen för Chelsea, vi får vänta några veckor innan vi får veta vilka vi ska möta i de matcherna (det blir dubbelmöte från nu). Det är åttonde året på raken Chelsea når semi.

Överraskningssegrar i Champions league igår (och att Dortmund förlorade trots stort spelövertag i den match vi följde är fortfarande överraskande). Ska det bli detsamma ikväll? Fast visst är det svårt att tro att Arsenal respektive Napoli kommer att vinna mot Bayern och Real Madrid. Dock har ju både Bayern och Real hackat lite på sistone.

Av någon anledning ansågs Barcelona vara favorit till CL-titeln i år. Inte minst i de svenska blaskorna. Vilket CSFC absolut inte förstod då vi har Real Madrid, Bayern München och kanske även Juventus före Barcelona. Och det skulle inte förvåna oss om Sevilla kan överraska. Barcelonas odds sjönk nog som en sten när de förlorade mot ett PSG som inte ens leder Ligue 1. Storseger för PSG som Barcelona knappast, kan vända, då de är ett sämre lag i år än de varit på länge. Ny tränare lär komma snart.
    Tyvärr tror vi de engelska lagen får några framgångar i årets CL. Vilket är illa för Englands koefficient i rankingen. De är helt enkelt för ojämna. Möjligen kan de få framgång i Europa League istället.

TISDAG:
Ligasäsongen är inne i ett mycket underligt skede. Ta City som ska jaga Chelsea, men de närmaste sex veckorna kommer de bara att spela tre ligamatcher - hur kan då jaga eller få momentum i något?         
    Chelsea kommer till april spela fyra matcher. På sju veckor plus en cupmatch med alternativlaget. Det är nästan lika illa som att låta säsongen ligga nere.
    Anledningen är förstås cuper och Fifa. Många lag i toppen spelar Champions League och kan därmed hålla igång, och tro oss, vi lär få höra massor om hur det gynnar Chelsea. Bara vi Chelseaanhängare tycks vara skeptiska till den teorin. En teori som nästan aldrig hördes innan den här säsongen.... Att unga män som är i fysisk toppform bara ska orka spela 90 minuter fotboll i veckan känns mest som en förolämpning mot oss när den fördomen förs fram. Så verkar också våra spelare reagera på det. Och om den höll någon som helst sanning borde väl Chelsea inte klarat av perioden från början av december till nu bättre än nästan något annat lag?
    (Vi tror Chelsea hade fördel av att slippa CL i början av säsongen, i september och oktober, då Antonio Conte var den manager som kom in sist till jobbet och hade minst tid med laget och att lära känna spelarna - men absolut inte nu längre. Förutom på en punkt, som är högst teoretisk. Med färre matcher blir det mindre risk för skador. Men inget säger att det blir fler skador för att Chelsea skulle spelat i Champions League - och hur många engelska lag är ens kvar i den turneringen efter den här omgången? Kanske City även om Monaco blir tuffare än vad många tror?! Knappast Arsenal eller Leicester, då kan man argumentera att Tottenham och Man U har det tuffare då deras motstånd är klart överkomligt, och de spelar på torsdagar. Men just nu är det så få matcher att inte ens det kan spela roll.)
    En vinst mot Wolverhampton på lördag och vi har åtminstone en match till att se fram emot före april, en kvartsfinal i FA Cupen. Så vi hoppas verkligen Chelseas alternativa elva, där särskilt David Luiz måste vilas för sina knäbesvär, kan slå ut Wolverhampton även på bortaplan. Wolves har inte mycket mer att spela för den här säsongen så de lär vara ordentligt laddade inför matchen. Även om de inte är hundra säkra på att klara sig kvar i Championship.
    Förutom cuperna kommer det vi tycker allra, allra sämst om, fullständigt meningslösa tvåveckors landslagsuppehåll i slutet av mars. Matcher där våra spelare riskerar att skadas. Å andra sidan får de lite matcher i benen, även om det är med annan taktik, annan träning och sådant som väl knappast gynnar Chelsea.

Ledningen är nere i åtta poäng. Lite oroande förstås, särskilt som det är laget CSFC varnat för hela tiden som börjat jaga. De andra verkar mest ta poäng och tappa poäng mot varandra och andra. För ett tag sedan var det Liverpool, sedan kom 2017 och det var Arsenal och Tottenham, sedan bara Tottenham och nu är City "enda" laget som utmanar - enligt experterna i medierna. Så enkelt är det nog tyvärr inte. Nu ska dock övriga lag, utom Liverpool, in i cupspel och vi får se om det ändrar något.

MÅNDAG:
Deanna Cooper, 23-årig försvarare från London Bees har anslutit till Chelsea Ladies inför den förkortade vårsäsongen. (Damligan byter till höst-vårspel i år och spelar därför en enkelserie i vår och startar en full serie i höst).

Två tappade poäng i helgen, vilket inte var bra men det visade med all oönskad tydlighet att det faktiskt inte är klart än. Även om Chelsea ändå ökade försprånget till lagen bakom. Det kan dock ändras ikväll då City, förmodligen, vinner mot Bournemouth och minskar försprånget till åtta.
    Det som kanske oroar lite var att laget verkade inte riktigt på tå. Vilket säkerligen lär leda till ord från Conte i veckan. Det var uddlöst även om spelet inte var dåligt men så få chanser har det varit sällan den här säsongen som Chelsea har skapat.
    Vi kan bara hoppas det här var en riktig väckarklocka för laget inför nästa ligamatch nästnästa helg mot ett Swansea som är riktigt på gång nu. Ett lag vi bara fick oavgjort mot i höstas, så Chelsea är varnade.
    Kommande helg är det cuphelg och Conte lär säkerligen stuva om ordentligt, senast bytte han nio spelare inför cupmatchen och det blir säkert något liknande den här gången. Wolverhampton borta är en match vi förväntar oss en seger i, och framförallt vill vi se Chelsea skapa chanser och mål igen.

 

 

Rykten, notiser m m, v-7

I Trumptider känt som "alternative facts"


SÖNDAG:
Snacket har redan börjat gå att Chelsea borde förlänga Antonio Contes kontrakt och det förstår vi. Även om vi har ett varnande exempel i att när Chelsea gjorde det med Mourinho gick saker och ting väldigt snett. Conte tillhör de sämst betalada managers i toppklubbar, även om en årslön på 5m pund är stora pengar för oss vanliga.
    Snacket har också börjat om att tala om Dubbeln. Att Antonio Conte ska upprepa Carlo Ancelottis första säsong med båda ligan och FA Cuptiteln. Det får väldigt gärna hända, fast Carlos 103 mål den ligasäsongen 2009-2010 lär Chelsea inte nå.

Chelsea lär gått in i jakten på Monaccos anfallsstjärna Bernado Silva. BLand andra intressenter lär United och City vara, särskilt United har nämnts mycket.

José Mourinho har gått ut och antytt att Man United kanske kommer att slå transferrekord i sommar igen. Han säger också att Pogba-kostnaden kommer att bli sedd som ett reapris i framtiden (för just nu är det verkligen inte så, men alla har rätt att få tid att anpassa sig till). Överst på Man Uniteds lista lär ju Griezmsnn stå även om denne själv anser att hans still nog inte passar England, han är inte intresserad av klimatet och det är nog mycket tveksamt om han skulle gå till en klubb som inte spelar CL.
    Därefter lär Nemanja Matic och Willian stå högst på Mourinhos lista. Inget nytt där heller då han redan i somras ville ha dem. Vi kan absolut inte se någon sådan affär hända. Chelsea lär aldrig sälja två spelare i sina bästa åldrar som är jätteviktiga för klubben till en av våra största konkurrenter. Enda chansen är att någon av dem begär en transfer och tvingar sig bort men frågan är om Chelsea ändå skulle sälja till just Man U?! Det är dock ett scenario vi inte alls tror på, vi ser ingen anledning till varför någon av dem skulle vilja gå till MU, även om Willian inte är automatisk startspelare i varje match just nu.

Bayern lär vara en av klubbarna som är intresserade av Dominic Solanke, men ingen tror att de är villiga att gå med på hans ersättningskrav (den allmänna åsikten vara att bara City skulle ens överväga det). Det oroande med det ryktet är att om Solanke hamnar i en utländsk klubb gäller inte samma tribunalvilllkor utan Chelsea förlorar stora pengar i ersättning för att han utbildats inom vår akademi.

FREDAG:
Helt fel sport, men rätt kul ändå. David Luiz attackerar på ett sätt vi får hoppas han aldrig gör på en fotbollsplan i en match.... se själva när Chelsea TV går i mattan. >>

Dominic Solanke sägs ha sagt till vänner att han följer Sturridge och går till Liverpool i somras. Solanke har ju vägrat skriva kontrakt med Chelsea och har därför inte heller fått speltid eller lånats ut under säsongen. Chelsea lånar ju aldrig ut spelare som inte har längre kontrakt, vilket är som det ska vara. Solanke lär krävt lön kring 50.000 pund i veckan trots att han ännu inte visat sig vara värd det. Nu går hans kontrakt ut till sommaren och Chelsea kan ju inte göra mycket åt om han lämnar. Liverpool måste dock, om detta händer, gå igenom tribunalförfarandet och det kan hamna kring en övergångssumma kring 8m pund enligt medierna.
    Celtic lär också vara intresserade men de lär knappast kunna betala honom enorma 50.000 pund i veckan för en helt oprövad talang. Det är dock oerhört trist att det blivit så här, men money talks mer än lojalitet - och det måste vi bara acceptera.
    Här finns mer läsning, men innan det vill vi bara säga det här. Solanke, 19 år, är ett stort löfte, trodde vi. Men vi har haft spelare med konstig attityd och inställning till sin egen talang förr och klubben kan och ska aldrig hållas som gisslan av spelare och agenter som är orimliga. Rimliga krav med stafflade ersättningar i relation till vad man visar och åstadkommer det är rimligt även om inga spelarlöner egentligen är rimliga längre. Men från 7 till 50 tusen för en spelare som vill ha belöningen innan han gör rätt för sig. Chelsea gör helt rätt som vägrar sådana kontrakt och har säkert stöd av 99% av supportrar oavsett om Solanke kanske blir storstjärna i nästa klubb, han har tillhört Chelsea sedan barnsben (2004) men vad spelar det för roll när pengarna är viktigare än vad han presterar för honom.
    Här kan ni läsa mer om hans krav. >> Kommentarerna efteråt är inte helt på hans sida om vi säger så även om en del säger kloka saker och flera pekar på att han använder lönekravet som ett sätt att bryta med klubben för att komma någonstans där han får mer speltid - men ingen klubb han kan komma till kan någonsin garantera speltid och skulle någon kunna det så handlar det om en klubb som inte ens kan betala hans nuvarande lön... Dock måste vi väl erkänna att i en klubb som spelar med en central anfallare som dessutom heter Diego Costa är det tuffare att slå sig igenom, särskilt när det finns en till bakom som heter Tammy Abraham och kanske är ett ännu större löfte. För att inte glömma att Michy Batshuayi också är en ung spelare... Så om det inte bara handlar om pengarna...- men även där borde det kunna avtalas fram istället för att orsaka den här situationen.

En jagad spelare är Mönchengladbachs Mahmoud Dahoud. 21-årig mittfältare som precis likt Solanke låter sitt kontrakt löpa ut. Han har vägrat skriva en förlängning som ger klubben ersättning utöver vad tribunalförfarandet ger alla klubbar som tvingas/vill släppa spelare under 24 år ger. Därför är han nu en jagad spelare där var och varannan storklubb i Europa nu vill ha.
    (Vi bör väl tillägga att inte bara får klubben som tar fram en ung spelare ersättning som bestäms av en tribunal, vilket är vettigt. Det är också ett nytt sätt för agenter och spelare att få ännu mer pengar då de då oftast också kan förhandla till sig betydligt större s k sign-onbonusar och ofta löner också - då tribunalersättningar alltid är betydligt mindre än övergångssummor. Dahoud skulle, om vi får gissa, säkert kosta upp mot 20-23m pund om han hade kontrakt, i tribunal för Mönchengladbach kanske 5-6m).

TORSDAG:
Ryktena om Mark Clattenburg var nästan sanna. Det handlade dock inte om Kina, utan om Saudi Arabien. Han har nu slutat som domare i England, sur över bristande stöd, för att ta tjänst i Saudi Arabien och tjäna lite pengar. Vad man än tycker om Clattenburg och det gör vi, så är det en enorm smäll för engelska domarkåren som domarbasen Mike Riley nu helt verkar kört i botten. Räkna med ännu fler domarkontroverser framöver och insatser att diskutera, fast förstås inte med domare då Riley har munkavle på dem alla.

Ashley Cole planerar för livet utanför att spela fotboll (just nu i LA Galaxy). Han vill bli scout, inte manager. Vilket känns vettigt - särskilt som han vill bli det för Chelsea, som han berättar i den här artikeln. >>

John Terry ska enligt vissa källor (inte de säkraste) tackat nej till tre stycken MLS-lag. Han vägrade lämna Chelsea i januari då han vill spela ut sitt kontrakt. Det är ju högst tveksamt om det förnyas en gång till trots att han fyller en jätteroll i klubben även när han inte spelar varje match. Han ska dock vara spelklar inför matchen mot Wolverhampton.
    De tre lagen som ska erbjudit JT att avsluta karriären i USA är LA Galaxy, New York Red Bulls och Orlando City.

ONSDAG:
Tammy Abraham skadades igår och det talas om en allvarlig lårskada.

Det sägs att domare Mark Clattenburg, domarvärldens motsvarighet till Zlatan, på allvar funderar på att lämna engelsk fotboll för att döma i Kina. Av hans insats i helgen i Arsenalmatchen är det ingen förlust. Spalten delar inte direkt uppfattningen om att han är världens bästa domare bara för att han fick döma alla stora finaler förra året. Det löser dock inga problem för den snabbt sjunkande domarstandarden i Premier League börjar tyvärr bli ett riktigt problem och ingen vill tydligen ta tag i det, allra minst domarbasen Mike Riley vars inställning enbart tycks vara att domare får inte kritiseras, än mindre stå ansvariga för sina misstag.

Kanske helt fel, men sitter och ser lite slött på en repris av Barcelons fiasko igår och känner en viss oro. Inte för Barcelona, Los Arrogantos struntar jag i. Men för att Nike nu blir tröjleverantör. För vem vill se ett Chelsea som ser ut som ett gäng isglasspinnar på plan nästa säsong. Nike har en väldigt egen färgpalett (och den senaste Chelseatröjan som råkar hänga framme här är i mitt tycke en av de snyggaste, snyggare i verkligheten än på bild vilket är ovanligt) och Nike har förfulat väldigt många tröjor som vi sett. Som tur var är Chelseas tröjor enfärgade så de åtminstone inte kan ge sig på ränder och annat. Dock PSGs tröjor som också är Nike är ju rätt snygga, åtminstone på håll när ränderna i mittfältet inte syns så tydligt!

Fler och fler medier och framförallt fler seriösa medier rapporterar nu att Diego Costa och Chelsea har långt gångna förhandlingar om ett nytt förlängt kontrakt. Det låter väldigt bra och vi hoppas de når en överenskommelse snart, och allra senast innan säsongen slutar. Inget är klart men det är uppmuntrande rykten. Det kanske stoppar en hel del spekulationer i sommar. (Kanske...kontrakt brukar ju inte stoppa spekulationer när medierna är i farten.)

Häromveckan skulle han lämna Chelsea, och ska vi tro spanjorer så kommer han fortfarande att lämna. Nu kommer dock engelska rykten som säger att Diego Costa kommer att få ett nytt kontrakt och att förhandlingarna är långt gångna. Han lär då bli högst betalde spelare i Chelsea (vilket är på en nivå som verkar vara ungefär 2/3 av de högst betalda i United).

Att alla Chelseas spelare har mer bollkänsla än vi som aldrig kom längre än till juniorlaget för ett visst rött lag i södra Sverige, visar väl det här videoklippet. Särskilt hur coolt han agerar efteråt, vår egen David Luiz. Se här >>

Nä vi är inte lika överraskade som Mirrors journalister över att César Azpilicueta är en passningsspelare i toppklass. Men 103 lyckade passningar i helgen, det är fantastiskt. Och de var verkligen inte bara mellan försvarsspelare. Läs mer >>

TISDAG:
Turkiskt rykte och vi lärde häromveckan hur totalt utan grund sådana kan vara, men enligt Fotomac har Arda Turan i Barcelona hållit preliminära samtal med Chelsea om en övergång i sommar. Undrar om Barcelona känner till det? Då de måste godkänna sådana samtal. Turan var aktuell innan övergången till Barcelona men med tanke på hur det gått för honom där borde han väl vara allt mindre aktuell idag.

MÅNDAG:
Izzy Brown och Tammy Abraham bland andra fortsätter göra succé under sina lån. Veckan lånerapport>>

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC