csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 25 sp 19 v 3 o 3 f 52 - 18 mål 60 p
always proud to be Blue
6 - 12 februari 2017
  NÄSTA MATCH:  Wolves - lördag 18/2 kl 18.30  TV

Nyheter v-6


SÖNDAG:
Chelseas damer spelade 2-2 i en träningsmatch mot Rosengård. Målgörare: Karen Carney, Katie Chapman.

U18 fortsätter mot ligaseger genom att slå Leicester borta med 3-0. MÅlgörare: Taylor-Crossdale 8; McEachran 25; McCormick (str) 85

LÖRDAG:
Näst bäst resultat idag för Chelsea var att Scousers vann klart mot Tottenham. I övrigt blev det som väntat även om Arsenals tur med domslut var nästan förolämpande. Som sagt, mot topplag är Liverpool bra, men i övrigt...

John Terry lär knappast komma ifråga för spel imorgon. Han fick ett köttsår på insidan av vristen vid ankeln på fredagen träning. Det var så djupt att han fick sy det. Det är inte konfirmerat men det verkar hänt i en kollision med en annan som aldrig håller igen, Diego Costa.
    Här kan ni förresten se att det kan bli en ny Terry i i Chelsea. Summer Terry visar att hon har bollkänsla i det här videoklippet, även om hon kanske är mer enfotad än pappa.. Där finns även videon där JT impar på Luiz med sin egen teknik. Se själva >>

Med ett felaktigt godkänt mål (det är skillnad på när Arsenal gör det eller en oavsiktlig armbåge händer) och ännu en straff på övertid har även Sanchez gått förbi Costa i skytteligan. Med en stor portion tur och grova felaktiga domarbedömningar tog Arsenal tre poäng. Vi får hoppas på ett par mål för Diego Costa imorgon mot Hull så ordningen återställs.

FREDAG:
Det blir Leciester som U18-laget möter i FA Youth Cups kvartsfinal, borta den 15 februari.

Antonio Conte vill inte värdera Eden Hazard, att sätta ett pris på honom, därför han är helt enkelt inte till salu. David Luiz har problem med sitt knä men kommer att spela på söndag även om han har smärta. Conte återkom flera gånger i presskonferensen till att Burnley har 28 poäng hemma, och en enda på bortaplan. Så han menar att de gör något speciellt när de spelar hemma. Tyvärr gav han inget rakt besked om Lampard kommer att ansluta till Chelsea som coach i någon funktion. Kanske fick vi dock en antydan om att det blir Pedro som startar på söndag före Willian då Conte relaterade till Willian och Fabregas som två spelare i utmärkt form vilket är väldigt bra att ha på bänken.

Jeff Hendrick är avstängd, Dean Marney, Kevin Long och kanske viktigast Steven Defour är skadade för Burnley.

Det är inte bekräftat men media i England säger att han har börjat jobba på sina tränardiplom (coaching badges) hos Chelseas akademi på Cobham. Det hoppas vi är sant för klubben behöver engagera sina legender i sin framtid.

Chelsea har bara tappat poäng till ett enda lag utanför topp 6 den här säsongen (Swansea, oavgjort borta i höstas). Detta ställs mot Burnley som tagit nästan alla sina poäng på hemmaplan. Det säger oss att det blir en tuff match men att Antonio Conte minsann aldrig underskattar något motstånd och det tror vi inte han gör den här helgen heller. Oavsett hur många experter och kanske fans som redan tror ligan är avgjord. Vi räknar och hoppas på att den inställningen också genomsyrar laget. Vi kan säkert förvänta oss tufft och segt motstånd vilket gör att vi åter gärna vill se Cesc Fabregas och hans passningsspel i en match vi nog får räkna med att Chelsea ska dominera bollinnehavet och kanske inte har behov av två defensiva mittare. (Han har skapat en målchans var 22 minut han spelat, det är ett fantastiskt facit). Vi tror dock att det blir samma elva som mot Arsenal, fast kanske startar Willian istället för Pedro...
    Burnley har aldrig vunnit mot Chelsea i PL. Fast det handlar bara om fyra möten så. Senast Chelsea förlorade en söndagsmatch var augusti 2015 (mot City). Burnley har inte vunnit någon söndagsmatch den här säsongen. Diego Costas debutmål för Chelsea kom mot just Burnley. Chelsea har 13 nollor den här säsongen (och borde haft det mot Arsenal också om de inte tappat koncentrationen). Burnley har vunnit sina senaste fem hemmamatcher och sju av sina senaste åtta hemmamatcher.
    Annars är ju helgens intressantaste match för oss faktiskt Liverpool mot Tottenham. Ett oavgjort resultat där skulle gynna Chelsea oerhört mycket, näst bäst resultat är ju att Liverpool vinner. Liverpool har ett fantastiskt facit mot topplag (men inte mot andra lag) men Tottenham måste nog ses som favorit till att vinna med tanke på Liverpools usla form sedan nyår.

TORSDAG:
Diego Costa har avslöjat att han var Chelseafan redan innan han kom till klubben, och han var det på grund av en viss Didier Drogba som var hans förebild. Han menar att bara att få se Drogba träna med Chelsea fick honom att utvecklas.

ONSDAG:
Luke McCormick,18-årig mittfältare i akademin har skrivit sitt första proffskontrakt med Chelsea.

TISDAG:
Två Chelsesaspelare på lån utsågs till Afrikanska Mästerskapens bästa XI. Bertrand Traoré, Burkina Faso (Ajax) och Christian Atsu, Ghana (Newcastle).

Chelseas spelare har semester som vi kan se av bilder och sociala medier-rapporter.Conte själv åkte till Turin för att se Juventus slå Inter där Chelseaspelaren Juan Cuadrado gjorde enda målet. (Cuadrado är faktiskt fortfarande Chelseaspelare även om han är utlånad, på extrema tre år). Luiz har besökt PSG och kompisar där, Fabregas Barselona och detsamma, Courtois tog flyget till New York för baskeboll omedelbart följt av flyg till Houston för Superbowl. Men visst är det klokt att ge spelarna lite ledigt efter en så tuff vecka som senast, även om en del av oss fans redan har abstinens och får vänta på fotboll till på söndag.
    Men på lördag måste vi nog heja på Scousers igen, hur mycket det än svider. Det är nog ett måste för Klopp (som vi gillar) och Liverpool (som vi tycker annorlunda kring) att bryta sin väldigt negatvia trend och de mäste göra det mot ett formlag (även om de bara vann tack vare en straff senast) som spelar på liknande sätt med hög press och energi, Tottenham. En vinst för Liverpool i den matchen är dock en stor vinst för Chelsea då de flesta nu tycks vara av åsikten att de enda som kan hota Chelsea är Tottenham. Så vinner Liverpool och Chelsea klarar Burnley, då blir det en stor kork i de förhoppningarna ett tag till. Särskilt som Tottenham också måste börja tänka på Europa League (där de har en stor vinstchans mot Lens). Ska Liverpool ha chans på topp fyra måste de nog ta poäng av Tottenham för annars är det risk att United går förbi dem även om de möter ojämna Watford, men på hemmaplan.
    Enklaste matchen i nästa omgång ser City ut att ha då Bournemouth verkar tappat alla tendenser till försvarsspel sedan Aké kom tillbaka till oss. Arsenal har svåra Hull om än hemma.

Ian Wright och Rio Ferdinand anklagar nu sina klubbar för att de inte klarade av att sajna N'Golo Kanté i somras (Arsenal resp Man U) samtidigt som franska källor hävdar att han egentligen ville till PSG. Sådana här icke-nyheter är roliga på sitt sätt, men också otäcka då de implikerar att spelaren inte har en egen vilja och gör det som han anser är bäst för sig själv och sin karriär. Wenger har försökt få det till att det bara handlade om pengar, ändå lär Kanté inte tjäna mer än vad Arsenals ökända lönepolicy erbjuder - om de nu ens har en sådan eller bara vägrar betala vad marknaden kräver numer (hur galet det än är). Men det bevisar kanske att även managers, kommentatorer och s k pundits går på vad rykten hävdar i denna alternativa fakta-värld. Bara Chelsea, men framförallt enbart N'Golo Kanté vet varför han valde Chelsea. Vi fans är dock väldigt tacksamma över att han gjorde det, liksom andra värvningar som vi älskat som Lampard, Drogba, Zola och så många andra. Sedan kan Wenger och andra spela; tänk om-spelet hur mycket de vill och hävda att spelaren var minsann nära vår klubb. Det finns inget som heter nära att värva någon; antingen gör man en värvning eller så misslyckas man att värva någon. Det finns inget mellanläge.

Kevin Friend dömer matchen på söndag.

MÅNDAG:
Miro Muheim har lånats tillbaka till FC Zürich som också har förstatjing på att värva honom till sommaren. Han har försvunnit lite i akademin efter en bra start så förmodligen ser vi inte schweizaren igen i Chelsea.

Som klichéen går; nu är det nog så att bara Chelsea kan stoppa Chelsea från att vinna titeln.
    Men säg inte det till Antonio Conte för han ser det inte som vi fans gör - att vi är på väg mot en ny titeln. För honom är det 14 matcher som ska spelas. 42 poäng ska fördelas och det är inte på något sätt säkert att Chelsea tar dem alla. Det är Contes inställning och den är vi otroligt tacksamma för. För den är ett måste och det Conte tycker lär säkert också vad spelarna tycker.
    Det är dock svårt att inte tro på det. Liverpool tappade poäng i helgen, både Tottenham och City var väldigt nära att tappa poäng men hade tur. Med en straff och ett övertidsmål av nye braksuccéen Gabriel Jesus som räddade City (vi avhåller oss från religiösa skämt här). De bakom oss är långt ifrån lika vinnarsäkra och tuffa i sina matcher som Chelsea är, oavsett motstånd.
    Trots att Chelsea bara tog fyra poäng i veckan ökade vi avståndet till lagen bakom. Den där straffmissen svider onekligen lite. Nu nio poäng ned till Tottenham. Det är tre matchers försprång till just nu värsta konkurrenten. Ett lag vi inte kan själva förbättra avståndet till. Det kan vi dock till City som vi möter i april.
    Som tur var har vi en tuff test på söndag. Burnley borta är inget som någon kan nonchalera med tanke på hur de spelat på hemmaplan. Vinst där och vi kan mer och mer se framåt. Vi har också ett hyfsat spelschema, som alltid är sådana bara hyfsade på papper inte i verkligheten. Inte förrän i april, när väldigt mycket kan vara nära ett avgörande om lagen bakom ska fortsätta tappa poäng, möter vi fler topplag. Vi har då City hemma och United och Everton borta. Och som sagt, läget kan vara alldeles utmärkt vid det laget.
    Särskilt som två av de lagen ska spela cupmatcher. United är kvar i alla cuper, tre stycken vilket nog lär påverka dem, särskilt som de långt ifrån klickar. City visar stundtals jättefin form men är väldigt ojämna, även i samma matcher. De har CL och FA cupen. Everton har hittat stark form och inga cuper att spela.

Men ändå, efter att sett Chelsea stora stunder fullständigt utklassa Arsenal (även om några chanser som släpptes till och reduceringsmålet retar oss) är det svårt att tro att Chelsea på något enda sätt tappar det här. Och när en spelare som Eden Hazard kan göra ett sådant mål mot vad som beskrivits som ett av PLs bättre försvar!!! Har ni ännu inte sett det, se till att se det. Länk finns på förra veckans Nyheter.

 

 

Rykten, notiser m m, v-6

I Trumptider känt som "alternative facts" I Orwells 1984 som nyspråk. Vi vanliga kallar det oftast påhitt, skvaller, rykten eller rent av lögner.


SÖNDAG:
Jag önskar jag kunde strunta i det, men då José Mourinho nu oftare och oftare snackar skit om Chelsea går det ju tyvärr inte att ignorera. Hans avundsjuka är episk och han är som person mer och mer tragisk hela tiden. Han var en stor manager men aldrig en stor människa. Nu tjatar han gång på gång om att Chelsea är så trista att se, så defensiva - trots att alla anser att dagens Chelsea är roligare att se än någon upplaga han någonsin var ansvarig för som manager i Chelsea. Vi kan bara önska att Mourinho någon gång, när han blir 90 eller så växer upp och blir en vuxen människa som visar respekt för andra. Men är man manager för världens rikaste klubb och ändå bara är sexa i ligan blir man kanske en sådan person att man måste gnälla över andra?

LÖRDAG:
Marcos Alonso har medgett att även han var Chelseasupporter redan innan han kom till klubben. Han brukade be Sturridge om biljetter under sin tid i Bolton som han berättar i den här artikeln. >>

Tidningen Goal menar att Antonio Contes managerskap passar ligaspel bäst men kommer inte att vara lika framgångsrikt i Champions League och de har en del intressanta punkter och jämförelser med hur Juventus under Conte klarade sig i liga respektive Champions League. Sant eller inte, men vissa poänger har de säkert. Läs mer här>>

FREDAG:
Unibet har gjort en sammanställning om var klubbarna har sina flesta fans. Lite överraskande är inte Liverpool populärast i Sverige längre utan det är tyvärr Manchester United (gissa varför?!). Chelsea är åtminstone populäraste Londonklubb i Sverige numer, det är ett steg framåt då Arsenal annars varit före oss.
Se gärna själva hur vi fans fördelar oss här: >>

Åter sätts det frågetecken om Eden Hazard kan spela i helgen pga skadekänning. Vi lär väl få veta mer efter dagens presskonferens.

TORSDAG:
Kanske fick vi en förklaring till varför det inte handlades i Man U i januari. Det kanske inte bara handlade om att de inte fick loss de spelare de ville ha utan om Uniteds ekonomi. De är rikaste klubben i England men de har också en enorm skuld, mestadels uppkommen när familjen Glazer köpte klubben för deras egna pengar så att säga. Uniteds skuld är på hela 409,3m pund. Varav 89m sägs vara pga Brexitomröstningen som fick pundet att falla och öka skulden med så mycket. Samtidigt har klubbens starke man Woodward redan nu gått ut och varnat för att United inte kommer att handla för lika stora pengar i sommar som de gjordt de senaste åren. Det är nog inte nyheter Mourinho ville höra när spelarmarknaden redan är totalt inflaterat, som t ex att Lindelöf som de de vara intresserade av fortfarande tydligen ska få sin utköpsklausul höjd till 50m pund. Vilket säkert är mer än dubbelt det rätta marknadsvärdet.
    Vilket egentligen är väldigt goda nyheter, inte att även den rikaste klubben har jätteskulder (det vet vi att Real och Barcelona också har även om de tycks leva i en alternativ ekonomi i Spanien) utan att klubbarnas vilja trots tv-pengar och allt att spendera fantasisummor på spelarköp har minskat. Det kanske reglerar marknaden lite och ser till att den blir lite mer verklighetsanpassad.
   
Det var många rykten om att Man U ryckte i Willian under sommaren. Rykten som Willian nu bekräftar är sanna, Mourinho försökte värva honom. Willian var dock inte intresserad.

Mål kan han göra, men köra bil - nja. Vi talar om Tammy Abraham som fått rubriker för att han kört bil utan körkort (som rubrikerna säger) och kraschat sin tyska lyxbil. Tammy gör nog bäst att hålla sig till fotbollsplanen och han har nog råd att hyra in någon som är bättre på att köra bil.

Vet inte om det har med alla spanska rykten att göra men enligt engelska rykten vill Chelsea nu förlänga Thibaut Courtois's kontrakt. Aj, det kommer verkligen att bita spanska medier där bak...

Borussia Mönchebgladbach börjar äntligen fatta att Andreas Christensen inte stannar, istället hoppas de nu få låna Ruben Loftus-Cheek. Det kan vara smart. RLC är ett jättelöfte men med Chelseakonkurrensen kan ett år i Bundesliga vara verkligen bra för honom. Och BM har ju visat att de spelar lånen.

Årets vanligast värvningstips blir Alvaro Morata eller Romelu Lukaku. CSFC har sagt sitt, nu får vi se vad som händer. Men vill än mer att Costa stannar. Så frågan är, vad händer med Michy Batshuayi. Än har han tyvärr inte imponerat, vi förstår att han vill göra det men det gör också att hans spelomdöme när han spelat inte varit det bästa. Vi hoppas dock fortfarande på att Michy tar steget. Och så Tammy Abraham som tredje anfallsalternativ men några matcher.

ONSDAG:
Än mer spanskt. Spanska intressenter hävdar att Courtois agenter ringer Real Madrid dagligen för att försöka ordna en övergång till sommaren.
    Vi lär få höra hur mycket som helst mer om det här då det finns två saker till ryktenas styrka. Ett är att spanska källor hävdar att Courtois' kontrakt går ut sommaren 2018 och om Courtois inte förlänger i sommare blir han ju säljbar som det sägs.Vi kan definitivt förneka att detta är fallet då Thibaut Courtois skrev ett femårskontrakt med Chelsea 11 spetemeber 2014. Det gällar alltså till 2019 - vilket avslöjar det hrä ryktet som lögnaktigt på den punkten.
    Den som står bakom det är Okdiario's journalist Eduardo Inda som också bestämt hävdar att de Gea fortfarande är Reals förstaval trots faxfadäsen häromåret, men att de Gea skulle kosta 60m pund. Så varför skulle Courtois kosta mindre?
    Något som kan stämma dock är att Courtois flickvän vägrar flytta till London och bor i Madrid med deras barn. Mycket underligt om de har det förhållandet, men om det är så kanske det finns lite fog i alla rykten. Detta vet vi inte om det är sant, men vi har hört förr att hon inte vill lämna Madrid.
    Så en viss risk för att Chelsea måste skaffa två målvakter i sommar alltså om nu inte Begovic stannar för att bli förstemålvakt, men det är frågan om Conte anser honom vara... I vilket fall som, räkna med massor med mer rykten om vår målvakt.
    Det är dock svårt att tro rykten som vi objektivt kan förneka är sanna vad det gäller kontraktstiden.

Spanjorer förnekar sig aldrig i sin patetiska ryktesspridning. Nu går det ut med att Real Madrid är villiga att släppa James Rodriguez till Chelsea, förutsatt att de får Eden Hazard eller Thibauat Courtois. Fullständigt löjligt. Finns det ens någon som vill ha James R längre? Absolut inte till de priser som nämnts i alla fall. Och Chelsea ska aldrig i livet släppa Hazard eller Courtois eller flera andra spelare. Me

Ett nytt namn på listorna är nu Atleticos Carrasco - vi väntar bara att det ska ske i byte mot Costa, för som vi vet anser spanska rykten enbart att spelare vill spela i Spanien och inte någonannanstans.

Lukaku gjorde fyra mål i helgen och som ett brev på posten (åtminstone som posten var förr) startade ryktena på nytt. Romelu Lukaku är minsann spelare som Antonio Conte har gått till styrelsen och krävt att få. CSFC har verkligen inget emot Lukaku som spelare. Han är absolut inte i samma klass som Diego Costa, men med rätt manager och utveckling kan han kanske nå dit, han är ju yngre. Men idag är han en ganska enkelspårig anfallare men visst skulle han passa ett Chelseasystem som bygger på en center som kan hålla försvaren uppe. Problemet är enbart prislappen. Han är inte ens i närheten värd några 80m pund. Då finns det betydligt bättre alternativ för samma summa och även lägre på kontinenten. Kanske även i England om Aguero skulle bli säljbar.
    Det andra namnet som Conte ska krävt att styrelsen ska värva, enligt Yahoo Sport m fl är helt nytt och det sägs nu att Chelsea försökte värva honom i januari, Valencias högerback Joao Cancelo. Som i sammanhanget har den anständiga prislappen på 25m pund - men Barcelona jagar honom tydligen också.

TISDAG:
Ryktessvängen har verkligen bestämt sig nu (förutom det vanliga att Costa lämnar, liksom Courtois och sådant). Alvaro Morata ska till Chelsea. Så mycket att de till och med påstår att han ska ringt upp Conte och bett om att få komma.... det finns tydligen inga gränser.

Ryktena är farliga att tro på (därfär är vi noga att redovisa dem som rykten)- det vet vi. Liksom alternativa fakta och alternativa verkligheter/lösningar. Hakan Calhanoglu förnekar nu kategoriskt det han påstås ha sagt till turkiska Fanatik om en övergång till Chelsea. Fakta är att han inte ens talat med sajten/mediet.

Vi tror inte ett skvatt på det men en slö dag kan vi väl redovisa det. Italienska rykten från Inter (mycket sånt just nu (säger att Antonio Conte ringde upp deras sportchef (som verkar vara läckan, vi säger dock inte att han talar sanning) Ausilio för att bjuda 25m € för Antonio Candreva, 29, och fick nobben på stubben....
    Tänk om trovärdighet var ett krav för övergångsrykten....!?

Vi har fått följande youtubevideo skickat till oss, då den heter Chelsea Heroes och är en tribut till spelare vi gillar länkar vi gärna. >> Det är kanske inte Blue is the Colour, Blue Day eller andra stora Chelseasånger men ändå.

Fernando Llorente har bekräftat att Chelsea var intresserade av att värva, men Swansea var (förståeligt nog) inte alls intresserade av att sälja.

Antono Conte åkte i söndags till Italien för att se Juventus mot Inter. Han reste sig för att gå när Paulo Dybala byttes ut i 85e minuten vilket självklart tolkats som att han var där enbart för att se denne. Andra orsaker till att Conte lämnade innan domaren hade blåst av nämns inte. Däremot gav han en intervju efteråt där han sa att han höjde rösten till Diego Costa i träning för ett tag sedan - men det var inget problem och inget som påverkar dem idag. Vi vet dock vilka slutsatser medierna drog från det, som säkerligen händer mellan manager och spelare i varje klubb med jämna mellanrum. Motsatsen vore snarare betydligt mer underligt.

MÅNDAG:
Lånerapporten från helgen och det har gått bra för flera lånespelare. >>

En hel del snack om Alvaro Morata som häromveckan skulle till Arsenal men som nu ska till Chelsea. Mest intressanta är väl att prislappen börjar närma sig vettigare nivåer. 60m € (52m pund). Det som stör är att alla säger det är att han ska komma som ersättare till Costa, CSFC säger - vi ser honom väldigt gärna som komplement till Costa.

Jag vet vad jag tycker, nu när en viss José Mourinho försöker ta ära av Antonio Contes jobb genom att hävda att han själv minsann inte fick samma hyllningar för samma taktik som Contes. För det första är det nog bara Mourinho själv som tycker taktiken är densamma även om den självklart utgår från defensiven först (vilket väl motsvarar minst 75% av alla stora managers inställning, undantag Bielsa, Zemek och möjligen Guardiola). Men mest är det ju bara ynkligt att missunna Conte allt det fantastiska han gjort med en trupp som Mourinho personligen körde i botten förra säsongen - vilket är odiskutabelt att han gjorde. Och även om Hazard blev årets spelare 2015, gjorde han ändå aldrig vad han gjorde mot Arsenal i lördags... Läs mer om Mourinhos rätt ynkliga avund här >>

Vi har fått lära oss vad alternativa fakta är på sistone. När Ibrahimovic påstår att Man United fortfarande kan vinna titeln ser vi det nog som att leva i en alternativ verklighet. Allt är möjligt, men det gör det inte trovärdigt för det. Men visst, det återstår 42 poäng att spela om och Chelsea kan förlora samtliga återstående matcher och United kan vinna alla - i teori. Och i teori kan det mesta hända, det gör det inte möjligt för det.

---

Det har absolut inget med Chelsea att göra, men efter att sett New England göra tidernas mest fantastiska vändning i SuperBowl var det ett stort leende jag läste Martin Samuels krönika i Daily Mail idag, avsnittet: How Putin pocketed a Super Bowl ring.
    En historia som säger hur mycket som helst om världens politiska ledare av idag.
    Det ska dessutom tilläggas av Putiins motsvarighet på de flesta obehagliga vis, Donald Trump säger sig vara stort fan av NE och säger sig vara personlig vän med ägaren och lagets stjärnor (fast det visade sig att han orkade inte själv se färdigt matchen igår...). Världen är nog mindre än vad vi vill erkänna många gånger och vissa gör den ännu mindre.
    Men en kul anekdot är det, och avslöjande. Nu undrar vi om Donald Trump tänker be sin tilltänkta polare Putin om ringen tillbaka till sin "polare" Kraft?
   Läs: How Putin pocketed a Super Bowl ring>>

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC