csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 24 sp 19 v 2 o 3 f 51 - 17 mål 59 p
always proud to be Blue
30 jan - 5 febr2017
  NÄSTA MATCH:  Burnley - lsöndag 12/2 kl 14.30  TV

Nyheter v-5


SÖNDAG:
Huddersfield har fått ordentlig fart i Championship. Slog ledande Brighton i veckan och idag slog de Leeds som många tror är på väg tillbaka (vi som växte upp med Dirty Leeds har andra önskemål). Men det viktiga för oss är att Izzy Brown som lånades ut till Huddersfield gör braksuccé. Han gjorde mål igen idag, första målet mot Leeds i 2-1-segern. Det var hans tredje på fyra matcher - det är Tammy Abraham-klass på det.

U18 slog Reading häromdagen. Idag slog ett ungt U23 deras U23. 2-0 blev resultatet. Självmål av Dickie, 18, och så avslutade Ike Ugbo i 49e.

Det är antingen fascinerande eller extremt skrämmande beroende på hur man ser på saker och ting. Vi menar alltså hur de svenska tabloidblaskorna värderar saker och ting.
    Eden Hazard gör ett sensationellt mål mot Arsenal, ett mål som jämförs med de bästa någonsin i världen. Se länken nedan.
    Svenska blaskor fokuserar enbart på det faktum att det kan varit oschysst vid första målet i en match där Chelsea i princip utklassade Arsenal större delen av tiden! En oschyssthet, ev sådan (domaren tyckte det inte) som ingen uppenbarligen såg förrän reprisbilderna kom...
    Det är nästan Trumpvarning på den nyhetsvärderingen. Och i England anser de flesta att målet var helt ok, även efter repriser som visar att en armbåge var inblandad. Där anser man att fysisk kontakt får förekomma och med tanke på att Mustafi fick vara kvar på plan efter sin mycket fula kapning av Hazard... (den nämner de rödstödjande blaskorna inte).
    Målet Hazard gjorde behandlas som en bisak när det var den totala behållningen i matchen! Åtmistone för oss som gillar vackra, underbara, fantastiska mål.
    Man behöver inte vara Mourinho för att undra över hur vissa lag behandlas av medierna.

PS. Den engelska domarchefen Dermot Gallagher ansåg att incidenten med armbågen behandlades korrekt av domare Atkinson och att målet inte skulle underkännas utan helt korrekt godkändes.

U18 slog Reading igår med 2-0. Målgörare: McEachran 33; Hudson-Odoi 90+5

LÖRDAG:
Liverpool kan tydligen bara spela bra mot topplag (och där är deras statistik häpnadsväckande bra). För idag tappade de poängen i en match alla scousers räknade med att vinna mot bottenlaget Hull. Kan vi hoppas att Boro tar poäng från Tottenham också idag och gör det till en perfekt fotbollslördag för Chelseafans.

Länk till MÅLET!!! >>
Länk till Antonio Contes vilda firande >>

Om ni inte kunde se matchen, se till att leta reda på något Youtubeklipp eller dylikt och se Eden Hazards solomål. Sådana otroliga fantasiska mål får man bara se, knappt ens var femte år från alla ligor. Magnifikt. Helt makalöst.
    Missa inte heller hur Antonio Conte firade det.

FREDAG:
Chelsea är skadefria inför morgondagens uppgörelse med trean. Orosmoln kring Luiz och Hazard gäller alltså inte om vi ska tro Antonio Conte.
    Conte som också reagerar på att alla konkurrerande managers nu anser att bara Chelsea kan förlora titeln, ingen annan vinna den - typ. Conte avfärdar det som mindgames och vägrar anse att loppet är färdigt.

Det händer nog inte men CSFC skulle verkligen vilja se Cesc Fabregas från start mot Arsenal. Det är en match som verkligen borde passa honom om vi gissar rätt innan. Arsenal måste gå framåt, därmed måste de öppna upp sig. Arsenal har (som alltid) massor med skador och avstängningar på sitt mittfält vilket innebär att de kan inte packa det och pressa Chelsea centralt. De kommer att söka sig utåt vilket sätter större krav på våra wingbacks. Allt talar alltså för att utnyttja Fabregas fantastiska passningsspel imorgon. Plus att spelare som kommer från konkurrenter ofta tycker de har något att visa mot sin gamla klubb och en tränare som ratade dem.
    Så Antonio Conte, in med Cesc Fabregas imorgon och utnyttja de luckor som Arsenal måste öppna upp mot oss.

TORSDAG:
Skadearsenal (inga verkar ha lika många som de vilket verkligen under åren fått en att undra över deras träningsmetoder) fick Ramsey skadad i tisdags, nu kommer rykten om att även Oliver Giroud är skadad och inte kan spela på lördag. Inte oss emot. Elneny är fortfarande med Egypten i ACN, Xhaka Granit avstängd.

Branislav Ivanovic lämnade och nu går Frank Lampard ut och sätter punkt för sin karriär. Han har pratat om att fortsätta spela men istället har han nu deklarerat att vid 38 års ålder är det dags att sluta. Och vilken karriär det är. Även om det är ett tag sedan vår ledande målgörare, 211, lämnade Chelsea är det få som förtjänar epitetet legend mer än Frank Lampard. I PL-tider står han, Zola, JT och kanske Drogba i en särklass när det gäller att få kallas legender. Tack för allt Frank.
    Vi hoppas Chelseas ledning nu är vakna och omgående plockar in Frank Lampard i Chelseas organisation för att utveckla hans ledaregenskaper inom klubben. Där har Liverpool faktiskt satt ett exempel med Gerrard.
    Vad JT har haft att säga om Lampsy. >>
    Vi fans kommer aldrig kunna säga nog med positiva saker om honom, även om det där med City gnager lite grann i oss. Men det var ju mer Mourinho som ville bli av med Lampard än att Lampard ville lämna...

ONSDAG:
FA YOUTH CUP omg 5
Chelsea - Sheffield Wednesday   4-0
Matchen framflyttad från förra veckan då den ställdes in pga frusen plan. Istället spelas den i fruktansvärt regnande.
    Matchen visas på Chelsea TV och har en väldigt ovanlig kameravinkel, ungefär i nivå med planen kanske någon rad upp bara. Chelsea har helt dominerat första tio men det är mållöst. Svenske Joseph Colley spelar.
    Första målet till Chelsea genom en underbar saxspark av Trevoh Chalobah. 13 Första halvlek bjöd också på två stolpträffar och en serie räddningar av Wednesdays målvakt. Rätt enahanda tillställning om vi ska vara ärliga, nästan hela matchen har spelats på en planhalva.
    Andra målet nickade Ike Ugbo in i 40e minuten.
    Trean gjorde kaptenen Mason Mount skickligt. Han påminner lite om Frank Lampard i hur han tar sig in i boxen. 74.
    Fyran kom på övertid i 90+3 av Hudson-Odoi.
    En betydligt jämnare andra halvlek men inte särdeles spännande då Wednesday egentligen aldrig skapade några lägen. Chelsea borde nog gjort fler mål men det viktiga är ju att gå vidare mot en sjätte rak final i FA Youth Cup. (Där Man City åter verkar vara laget att slå - Chelsea har mött dem i finalen två år på raken).
    Chelsea har ännu inte släppt in något mål i årets FA Youth Cup. Leicester eller Middlesbrough i nästa omgång, borta. 25 feb,

Chelseas match mot Wolverhampton i FA Cupen spelas lördagen den 18 februari och tv-visas i England vilket bör innebära att den visas i ZTV också. Tiden är 18.30.

Tack vare resultaten igår har Chelsea nu hela tre matchers försprång med femton matcher kvar av säsongen. Det är inte illa, men som Conte är mycket noga med att påpeka är det 45 poäng kvar att spela om. Vi kan dessutom förbättra vårt försprång på lördag i en match Arsenal måste vinna, i princip är de tvingade att vinna om inte deras titeldrömmar ska försvinna. De tappade en position igår till Tottenham och de två lagen sägs nu vara de enda som kan rubba Chelsea. Det faktum att Arsenal måste vinna är bonus för Chelsea som kunde vunnit igår om Costa hade satt straffen. Vi är ändå inte missnöjda med situationen även om vi inte fick revansch på Liverpool. Det gör dock att vi ännu hellre vill ha revansch på Arsenal. Att de måste vinna innebär att de måste också attackera för de kan inte vinna utan att göra mål, en situation som bör passa Chelsea väldigt bra. Och matchen går också på Stamford Bridge. Därtill är tydligen februari månad lite av Arsenals kryptonit - de har tappat sina titelchanser och åkt ur Champions League de senaste åren i just februari genom dåliga resultat. De har Bayern i CL, vilket sannerligen inte är en lätt uppgift. De möter Chelsea borta vilket knappast är lättare för Arsene Wenger som styr sitt lag från läktaren just nu.

Som väntat försvann Branislav Ivanovic till Zenit St Petersburg igår. Tillbaka till det Ryssland han kom från för nio år sedan (Lokomotiv Moskva).
    Han tillhör legenderna nu och vi kan inte nog tacka honom för hans insatser och alla hans viktiga mål.
    376 matcher, 34 mål och många viktiga, som det avgörande i Europa League-finalen 2013.
    Lycka till Branislav och stort tack.
    Läs gärna Chelseas hyllning till honom, här>>

David Luiz som slog den så smarta frisparken igår och gjorde sitt första mål sedan återkomsten hade till Mark Schwarzer som nu jobbar för australiensisk tv sagt i förra veckan att hans första mål skulle komma mot Liverpool. Så sant. Han avslöjade också att han inte kan träna ordentligt då hans knä fortfarande är ett problem sedan Agueros överfall i höstas. Och det var ju nära att han fick bryta matchen igår efter en ny smäll i första halvlek. Matchen igår var också hans 100-jubileum av Premier Leaguematcher.

TISDAG:
Så är eländet slut för den här gången. Som väntat var Chelsea inte särskilt aktiva. Vi förväntar oss dock att få höra att Ivanovic har lämnat då det ryska fönstret är öppet ännu. Om det är så önskar vi honom all lycka till. Nu ägnar vi oss åt det som är viktigt, inte videospel utan fotboll och Chelsea närmar sig titaln varje omgång.

Nu piskar vi Arsenal på lördag. Vi har revansch att kräva efter vår sämsta insats den här säsongen i första halvlek på Emirates.

Det är rent skönt att Chelsea inte köpt en massa spelare vi inte behöver bara för att Emenalo ska kunna låna ut dem i det här fönstret. Chelsea ska inte köpa fler dusssinspelare, Chelsea ska enbart köpa världsspelare som kan en plats direkt. Vi har en fantastisk talangbas i klubben redan, vi har inget behov av nästan-spelare. Antonio Conte verkligen vet vad han gör.
Och tydligen kan han hålla Emenalo stången.

Oj, vad Costas usla straff svider, men hur kan ZTV hävda att Mignolet gjorde en bra räddning. En tjockis som jag kan rädda en sådan straff. Det räcker ju att ramla åt rätt håll! Men kvällen slutade ändå bra med tanke på att konkurrenterna var ännu sämre.

Hoppas det inte är ett omen, men det känns som ett illa valt namn. Chelsea bor på Titanic Hotel i Liverpool!

Kvällens match framställs nästan överallt som en ödesmatch, för Liverpool. Förlorar de har de på sex dagar i praktiken förlorat alla chanser till att vinna något i år. De har åkt ut ur ligacupen, FA Cupen och förlorar de till Chelsea är de 13 poäng efter - och det tar de inte igen.
    Att i år igen ta hoppet om en ligatitel från Liverpool är ingen dålig motivation.

Det är 70e gången Liverpool och Chelsea möts sedan Premier League startade. Inga två lag har mötts så många gånger - vilket är en delförklaring till den stora rivaliteten mellan klubbarna.
    Vinner Chelsea är det femtionde gången vi slår Liverpool i ligaspel under åren.
    De fyra senaste mötena har slutat med två Chelseasegrar och två oavgjorda.
    Jürgen Klopp må tagit 34 matcher på sig att få 55 poäng mot Antonio Contes låga 22. Klopp har dock ett mycket bra facit mot de sk sex topplagen, han har bara förlorat en match mot dem. Sex vinster, sju oavgjorda.
    Utan Sadio Mané har Liverpool bara tagit en enda poäng på de tre ligamatcher han missat. Undra på att de sätter så stort hopp till att han ska spela ikväll.
    Chelsea är för en gångs skull favoriter till att vinna borta mot en toppkonkurrent, hos tidningsläsare och de flesta oddssättare, utom hos röda experter och Svenska Spel.

MÅNDAG:
De slog ut Liverpool i helgen. Nu får Chelsea möta Wolverhampton, på bortaplan i nästa omgång av FA Cupen. Det är en sådan där match man inte har en aning om den kommer att visas på tv så vi får hålla tummarna att vi får se den någongång 18-19 februari.

Liverpool har problem med att få hem Sadio Mané, men har å andra sidan röta med att Firminos rattfylla inte ska upp inför rätten imorgon utan först på onsdag. Verkar som scouserdomstolarna återigen hjälper klubben - det har hänt förr så vi är inte förvånade.
    Det hjälpte tydligen inte mycket med privatjet för Mané. För problem med det innebär att han återkommer först nu ikväll och har missat dagens träning. Vi blir dock ändå inte förvånade om Klopp chansar med honom från start imorgon kväll med tanke på hur uselt Liverpool spelat utan senegalesen.
    Liverpool har inte förlorat fyra matcher på Anfield sedan 1923 och Jürgen Klopp är fortfarande övertygad om att Liverpool vinner ligan eller om vi ska vara ärliga säger han kan vinna. Många andra är inte lika övertygade. Men engelska s k experter (som nästan alltid kommer från någon av de tre röda klubbarna som brukar vara i topp tror Liverpool överraskar imorgon - helt enkelt verkar det som, för att de borde skämmas över sina insatser på sistone...). Adam Lallana förväntas spela trots att han fick ett köttsår i Ligacupmatchen mot Southampton. Även Nathaniel Clyne förväntas spela även om det inte är helt klart.

Chelsea har inga skador inför Liverpoolmatchen, och kan inte heller ge besked om Ivanovic och Begovic. Conte medger dock att han vet om att de två spelarna för diskussioner med andra klubbar. Situationen med Begovic är kristallklar, han släpps enbart om Chelsea kan skaffa en ersättare. Ivanovic lär släppas utan transfersumma och hans kontraktssituation är ju sådan att han får tala med andra klubbar redan nu om övergång till sommaren, även om Chelsea säkert släpper honom imorgon om han vill.
   
   
Ikväll runt halvnio får vi veta vilka Chelsea möter i femte omgången av FA Cupen. Ovanligt nog är det bara en enda omspelsmatch, (Leicester mot Derby). Vi kan hoppas på enorm tur och få Lincoln eller Sutton hemma, men vi kan förstås också riskera något av Manc-lagen, Arsenal eller Tottenham.

Avgörs ligan den här veckan?
    Inom fem dagar ska Chelsea möta fyran och tvåan i tabellen och kan alltså rycka ytterligare ifall resultaten går vår väg. Så frågan är giltig även om det är 13 omgångar kvar efter de matcherna.
    Dessutom ser det ut som om vi har tur med oss, för Liverpools form i januari, utan Sadio Mané, har varit rent svag. (Nu kan det teoretiskt bli så att han spelar, men med tanke på att han reste i söndags med privatjet som ägarna ordnat i desperation över att få hem honom, kanske kan han träna lite måndag är hans medverkan nog en chansning annat än som inhopp).
    Spelar Liverpool i närheten av hur de spelat i de tre senaste matcherna blir det storseger för Chelsea på tisdag. Det är dock absolut inget vi kan räkna med snarare tvärtom. De måste verkligen visa vad de går för nu och det finns nog rätt många som som vill prestera i den matchen. Animositeten mellan Chelsea och Liverpool är kanske inte längre vad den har varit men den finns kvar. Men vi vill också ha revansch. Det är som en myt om att Chelsea spelade så illa mot Liverpool i förlustmatchen i höstas, vi gjorde det mot Arsenal men inte mot Scousers. Matchen mot Liverpool vann vi andra halvlek men försvarsmässigt var första inget vidare, plus att ett domarmisstag skänkte dem ett mål. Så Chelsea har också behov av att visa att höstens resultat inte speglar styrkeförhållandet mellan lagen. Särskilt inte just nu.
    För att inte tala om vad det betyder att ta full pott mot en konkurrent som jagar i toppen. Det är därför man talar om sexpoängsmatcher.
    Arsenal blir utan Arsene Wenger vilket knappast är en försvagning dock, då han bara fått en touchline ban som det heter. Han får vara kvar på stadion och som vi sett fuskas det då vilt med hur managers matchar sina lag från andra platser utom bänken. Så det ska inte spela roll, däremot har inte Arsenal övertygat så där jättemycket på sistone även om de likt Chelsea tagit poäng ändå - fast senast mot Burnley enbart tack vare en stor gåva från en tydligen tillfälligt blind linjedomare och en mycket generös huvuddomare. Sådana poäng är dock väldigt mycket värda när en liga ska summeras.

En av knepigheterna med att bygga om Stamford Bridge är ju att CPO (Chelsea Pitch Owners) håller landrättigheterna. De har på sitt årsmöte förändrat villkoren för det så att de i princip överlåter möjligheten för Roman Abramovich och Chelsea FC att bygga genom att ge dem gratis tillgång till marken i 999 år. CPO avstår därmed ekonomisk ersättning men behåller markrätten och vissa andra rättigheter. Detta hoppas föreningen ska fungera med Chelseas planer.
    Chelsea försökte 2011 ta kontroll över CPO, men misslyckades just för att underlätta ett stadiumbygge (eller flytt).
    Tidsplanen just nu, innan borgmästaren i London gett sin tillåtelse (förväntas ske utan invändningar) och andra saker som måste till, inkl finansiering förstås är att bygget kan inte påbörjas före sommaren 2018. Chelsea kommer inte att börja spela på annan plats (förmodas bli Wembley) förrän 2019.
    Ni kan läsa mer om detaljerna i detta i följande artikel om ni vill >>

 

 

Rykten, notiser m m, v-5

I Trumptider känt som "alternative facts" I Orwells 1984 som nyspråk. Vi vanliga kallar det oftast påhitt, skvaller, rykten eller rent av lögner.

Transfers januari 2017>>


SÖNDAG:
Självklart kommer ryktet från de senaste lögnmakarna, dvs italienska medier, i synnerhet i det här fallet Tuttosport. Det har kanske fog för det var ju bara en tidsfråga innan ine bara spelare utan också ledare från Chelsea ska säljas över huvudet på dem själva. Inter ska nu betala Antonio Conte 31m pund och ge honom en transferkassa om 350m pund (de har nya kinesiska ägare!!!) för att värva honom. Att Juve-mannen Conte skulle gå till Inter är väldigt osannolikt, än mer osannolikt är det att han lämnar Chelsea eller ska vi uttrycka det så här: aldrig i livet Roman A släpper Antonio Conte som i mina ögon redan är den bäste manager Chelsea någonsin haft. Mourinho har vunnit mer och det han gjorde 04-05 var otroligt men då var situationen en helt annan, det var ett lag som komponerades ihop. Conte har byggt ihop ett lag som var trasigt och utan självförtroende till att bli en maskin i den jämnaste, tuffaste årgången av Premier League någonsin....- och det är bara starten av vad han gjort i år.
    Men vi låter väl italienarna tro att de kan få Conte, uppblåst arrogans och barnsliga förhoppningar har onekligen ett underhållningsvärde. Och tro inte att det är en slump att ryktet dyker upp exakt samma dag som Juventus möter Inter!

Sergio Aguero är petad igen för jättesuccéen Gabriel Jesus. Det har självklart satt rykteskarusellen i brand. Så nu ska Sergio Aguero till Chelsea. För alla "vet" ju att Diego Costa lämnar (utom CSFC som är övertygade om att han spelar för Chelsea även nästa säsong....). Oavsett Costa dock, är Aguero rätt man för Chelsea. Vi trodde det inte innan han kom till City. Där hade vi fel, men han är nu betydligt äldre och även om han varit mindre skadad i år än normalt är han en skadebenägen spelare som otvivelaktigt har börjtat dala i karriären...

Hakan Calhanoglu från Bayer Leverkusen vill tydligen verkligen till Chelsea om vi ska tolka följande uttalande (och om det är sant) till turkiska sajten Fanatik. "God willing, I will be a Chelsea player next season"
    Vi lär få se men han har onekligen ett fantastisk tillslag på liggande boll och är ett intressant namn. Trots att han just nu är avstängd i fyra månader efter en konstig kontraktsgrej tidigare i hans karriär. Spelaren själv verkar mindre skyldig men som vanligt undrar man över hans agenter och s k rådgivare som uppenbarligen lett honom väldigt fel. Pappan ser ut att vara väldigt insyltad i en konstig affär med avtal med en turkisk lokal klubb och Fifa har dömt till deras fördel och stängt av honom, trots att Leverkusen är helt oskyldiga i affären... Som alltid är det föga smart att blanda in familjen...

Det var en stor nyhet inför deadline på januarifönstret men nu har Antonio Conte gått ut och öppet deklarerat att Chelsea aldrig var intresserade av Celtics Moussa Dembele, men att de frågade om Craig Gordon. Låter vettigt, vi behövde en bra målvakt men det får vänta till i sommar, men vi har en lika bra spelare som Dembele utlånad, Tammy Abraham.

LÖRDAG:
(Har fått en fråga från en person som tyvärr inte går att svara till då hans epost inte fungerar. Ang segerparad. Inte aktuellt för Conte ännu, han vägrar sådana tankar. Och det kommer inte att hända förrän hela säsongen är spelad oavsett om Chelsea säkrar en titel innan. Dessutom är vi med i FA Cupen och kan gå till final där. Och då lär det inte bli förrän efter den spelats. Ligan avslutas söndagen 21 maj, FA Cup-finalen spelas lördagen 27 maj.)

Minst ett spelbolag, Boylesports, har redan beslutat att betala ut pengar på Chelseas ligaseger. Själv har jag räknat mina ägg och sett vad mitt obligatoriska lilla vad på Chelseaseger ska ge när Svenska Spel väl betalar ut (men enligt dem så varar ligan tydligen till sista juni så jag lär få vänta).
    Antonio Conte har dock fötterna på jorden och han är nog den som sist av alla tar ut någon ligaseger, eller ens en seger i varje match. Nästa gång är det extremt hemmastarka Burnley, (bara Chelsea är bättre) som dock saknar Hendrick efter direkt rött redan i 7e minuten idag. Ändå åtminstone hotade de Watford borta (2-1-förlust).

FREDAG:
Lite extra krydda inför toppmötet imorgon. Wenger, som alltid har försökt köpa alla spelare i världen och inte lyckas när han själv får säga det, går nu ut och säger att han två gånger försökte övertala N'Golo Kanté att välja Arsenal. Som vi vet valde Kanté helt bort de rödvita och därför anser nu Wenger att det är enbart därför Chelsea leder ligan nio poäng före Arsenal.

TORSDAG
:
Oroande rykte är att David Luiz och Eden Hazard har problem med skador. Att Luiz har ett knäproblem efter Agueros överfall det vet vi men det har han spelat igenom hela tiden, även om det kanske förvärrades på Anfield. Hazard har varit lite blek på sistone vilket alltså kan förklaras av att han har skadekänning och vi vet ju vad det gjorde för hans form förra säsongen. Hazards problem är en lårskada som han fick mot Leicester och som givit honom tidiga byten i de senaste matcherna.

Silly season hann knappt stänga innan tidningarna talar om för oss vilka spelare Chelsea köper i sommar. Inga direkta överraskningar heller även om Southampton igen lär förlora sin bäste spelare, fast denna gång inte till Liverpool eller Tottenham utan till Chelsea. Virgil van Dijk, Alvaro Morata och Mousa Dembele ska vi köpa. Av dem undrar vi allra mest om Demebele. Visst har han haft en fin säsong i Skottland men Tammy Abraham har varit än bättre i en tuffare liga. För skotska ligan är sämre än Championship och att då betala 40m pund för en tonåring med en bra säsong bakom sig, det är inte logiskt och verkar inte särskilt smart heller. Men lika bra att vi vänjer oss för medierna har ju bytt fokus från att rapportera om händelser till att försöka påverka händelser. CSFCs inställning är dock solklar; hellre vår egen Tammy Abraham än Mousa Dembele.

ONSDAG:
N'Golo Kanté hade 14 tacklingar i matchen mot Liverpool, i särklass högsta siffran i årets liga. Näst mest hade Lovren och Wijnaldum, de kom upp i tre var. Hela övriga Chelsea kom upp i tio. Kanté har fler tacklingar på två säsonger än någon motståndare har haft de tre senaste säsongerna (och i den toppen finns Matic och Azpilicueta en efter Matic). Kanté har 253 tacklingar på 59 matcher, Matic 252 på 91 och Azpi 251 på 89.

Tammy Abraham har satt ett nytt Championshiprekord genom att bli den yngste någonsin som nått 16 gjorda mål, och det är mycket kvar av säsongen. Ingen annan tonåring har gjort så många mål på två decennier.

Tack och lov är silly season slut nu och nu väntar bara hur många rykten som helst från Spanien framförallt om att Diego Costa lämnar, att Thibaut Courtois lämnar och säkert en hel del till.
    Januarifönstret har verkligen kristalliserats till ett panikfönster, inget för storklubbarna eller riktigt intressanta övergångar utan mest för att plugga hål och kanske bli av med några spelare. Särskilt toppklubbarna har helt slutat agera i januari vilket är riktigt bra.

TISDAG:
Ett udda rykte, är att Bournemouth ska ha lagt ett sent bud om att köpa Nathan Aké för 18m pund! Det är Daily Mirror som ligger bakom så vi tar det med en hel matsked salt, men det var oväntat på många sätt och det är mycket svårt att tro att Chelsea skulle vara intresserade även om summan är rätt hög. Kl.19.30
    Vidare information säger att detta ska varit anledningen till att Chelsea var intresserade av Sead Kolasinac från Schalke. Aké sägs överväga anbudet (men CSFC tror inte det händer nu...fast vem vågar säga något säkert).
    Däremot kan vi helt avskriva rykten om Dembele, och Sirigu. Dembele kommer inte lämna Celtic och Sirigu har just lånats ut till en annan spansk klubb, Osasuna.

Senaste om Iva är att hans övergång till Zenit kanske inte medelas idag. Detta då det ryska transferfönstret är öppet längre än det engelska.

Flera källor uppger att Branislav Ivanovic är i St Petersburg för att skriva på för Zenit. Vi tror att det här är en affär som kommer att bli klar under kvällen i tid för deadline.
    Ivas sista insats för Chelsea var inhoppet mot Brentford som han avslutade med ett mål som han firade väldigt dämpat.
    Kontraktet med Zenit lär vara på 2,5 år. Vilket är längre än något kontrakt Emenalo hade kunnat erbjuda honom, men det har varit klart ett tag att Chelsea nog inte funderade på att ge honom ett nytt kontrakt. Däremot släpper klubben Ivanovic gratis som tack för hans många fina insatser under nio år.
    Brana förväntas ansluta till Zenits träningsläger i Spanien de närmaste dagarna.


Michael Emenalo påstås ha flugit till till Turin i Italien för att ordna övergången av Andrea Belotti. Priset har tydligen gått ned för nu påstås han kosta 56m pund istället för 85m. Vi lär få se innan kvällen om det finns minsta substans i det här ryktet.
    Det är förstås ett italienskt rykte så det är knappast värt pappret det skrivs på, men vi blir väl gärna överraskade.
    Annars är det påfallande tyst om Chelsea så här på Silly seasons sista dag. Även om de flesta tror att Ivanovic till Zenit kommer att hända idag.

Moussa Dembele flög till London idag. Vilket har satt igång karusellen ordentligt, men Celtic hävdar att det är för att göra en medicinsk undersökning - inte hos Chelsea utan av hans knä. Men oj som medierna spelar upp det. Och enligt dem har priset sjunkit till 25m.

Inters Jonathan Biabiany ska ha tackat nej till ett lån till Chelsea. Italienska sky påstår det och vi tror på det lika mycket som absolut inget alls.

MÅNDAG:
Det kommer visserligen från Italien, men enligt de ryktena kommer Schalke inte att släppa Sead Kolasinac utan denne måste spela ut sitt kontrakt till sommaren.

Kvällsrykte är att Branislav Ivanovic är till 99% klar för Zenit. Han lär flyga till St Petersburg och skriva pappren imorgon... vi får se men nog har det trovärdighet.

Sent rykte (vi lär få höra fler) är att Chelsea ska bjudit 40m pund för Celtics succé Moussa Dembele som intresserat klubben förr, och även Tottenham under hans tid i Fulham. Källan är halvhyfast seriös, Sky.

Kolasinac-ryktena (fr Schalke) har ökat under eftermiddagen. Han är inne på sista sex månaderna av sitt kontrakt och Juventus trodde de nästan hade honom...

Chelsea ska ha höjt sitt bud på Craig Gordon till 4m pund samtidigt som Begovic medger att han vill lämna Chelsea för att få speltid (vi vet inte riktigt hur han resonerade om han trodde han skulle peta Courtois när han kom men...). Celtic lär kontra genom att erbjuda Gordon ett fyraårskontrakt (vilket är bra mycket för en 34-åring).

Izzy Brown gjorde mål igen för Huddersfield, snacka om succéstart på det lånet. Nu från straffpiunken. Läs mer i lånerapporten från Chelsea >>

Kenedy hoppade in mot Brentford. Det innebär att han också kommer att ingå i Chelseas ligatrupp resten av säsongen. Han kan nämligen inte lånas ut längre. Ingen spelare får lånas ut efter att representerat två klubbar, och Kenedy var ju utlånad till Watford innan. En bra chans för Kenedy att visa att han tillsammans med Nathan Aké är ett alternativ som vänster wingback, en position vi tror kan passa Kenedy bra.       Däremot kanske Charly Musonda får ett nytt lån resten av säsongen. Den andre tillbakatagne spelaren som utvärderats i januari.

Näst sista dagen på transferfönstret och det känns inte alls hett när det gäller något nyförvärv till Chelsea även om Conte delvis antydde att han fortfarande hoppas på något vid presskonferensen.
    Däremot kommer det säkert några sena utlåningar och kanske försvinner Branislav Ivanovic även om också det känns mer som en affär i sommar. Conte flaggade lite för ett lån av Ola Aina i fredags.
    Hittar Chelsea en kompetent back-upmålvakt går nog Asmir Begovic till Bournemouth, men den jakten verkar inte gå jättebra just nu och tiden verkar emot den.
    Kanske blir det någon överraskning för Chelsea men hela fönstret har varit oväntat händelselöst även om det förstås hettat till lite de senaste dagarna för några klubbar. Det visar ännu en gång att januarifönstret blir alltmer ointressant när det gäller annat än panikaffärer. De stora klubbarna och framföralt de eftertraktade spelarna avstår det mer och mer nu. En sista januaridag som när Torres kom lär vi nog aldrig få uppleva igen.
    Största överraskningen för oss har varit att Manchesterklubbarna varit lika försiktiga och stillsamma som Chelsea. Vi hade väntat oss köp från framförallt United som inte har hänt.

Domenico Berardi från Sassuolo är den senaste som italienska medier ska tvinga på Chelsea. Han är säkert duktig men vi behöver inte duktiga spelare, ska Chelsea köpa spelare ska de ersätta någon eller vara av ren världsklass för att kunna kliva in i det här laget och den här truppen.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC